Igazából rosszul mondtam, nem tolvaj, hanem csaló. Átvert, eladott nekem egy hibás videókártyát. Kis keresgélés után hamar kiderült, hogy üzletszerűen csinálja, és rengeteg embert vert már át működésképtelen hardverekkel. Egy másik károsulttal összefogtunk és elkaptuk. A pénzünket visszaszereztük, meg némi infót sikerült szerezni, amit átadunk a többi károsultnak.
Sokat állt és ennyi. Kormos vizet láttál kijönni a kipufogóból. Be kell járatni, teletankolod, raksz hozzá Spurit, nem hajtod szét a motort, de kicsit magasabb fordulaton (3-4000) használod pár kilométeren (30-50 km). Olajcsere, olajszűrő, üzemanyagszűrő, levegőszűrő csere, esetleg gyertyák és ennyi. Szerintem!
Néztem ma egy e36-ost 18i-t. A srác azt mondta, h egy hónapja van nála, ez alatt hetente egyszer beindította alapjáraton pár percre, h ne merüljön le, meg mikor hozzá került, ment vele egy kört az utcában, többet nem, mert nincs rajt rendszám.
A motorja szépen jár, halk, nem kopog, nem zörög, semmi fura hangja, tiszta motortér, kipufogó full gyári, kb 15-20centivel álltam mögötte, rendesen éreztem, h fújta a lábam, nem is füstölt. aztán elvittem egy laza kis körre, majd megállva kicsit egy helyben megnyomattam, szinte szabályzóig, aztán elég nagy sütétszürkés-fekete füst. utána néztem és a kipufogó ilyen feketés folyadékot köpködött ki (kb mint h ha olaj lett volna, de valami nagyon folyékony olaj), aztán még nyomattam kicsit szabályzón, a végére egy majdnem tenyéri folt lett a kipufogó alatt...
kérdés:
ez mi???? szar a morot? bár nem volt rossz hangja, sőőt, igazából semmilyen szabályzón sem, inkább kultúrált. (210ezerig vezetett szervízköny - most 212 van benne)
vagy a másik, h az csak a lecsapódott pára lenne és kihozta a kokszos lerakódást a motorból?
Én megyek. Csak a mai napom tolvajkergetéssel ment, így holnapra marad a készülődés. Te honnan jönnél? Én Battáról megyek 6-os főúton. Valószínűleg dél és 2 óra közt indulok valamikor.
Érdeklődni szeretnék,hogy van-e köztetek olyan,aki jobban ismerte EOM-320-as cartársatokat.A problémám a következő: Nálam van ez a rendszámú autó ,egy 320i coupe.A problémám az,hogy üzembentartóival van nálam,a forgalmiba bejegyezve,hogy törzskönyv kiadása megtagadva valamilyen rendeletre hivatkozva.Rendőrségi papírom is van róla,hogy valami alvázszám hamisítás gyanúja miatt ....blablabla,nem tudom pontosan a papírok szüleimnél vannak...a lényeg,hogy új hatósági igazolást kapott.Valaki esetleg nem tudja,hogy mi lehetett az autóval?Lehet,hogy motorcserés volt,és előtte nem is 20i volt? Gondolkodok az eladásán,de úgy érzem nagy bukó lesz így.
Lehet, hogy már volt téma...de kérdezném, ha nem világít a lámpa kapcsolóm, hogyan kell kicserélni, illetve jól emlékszem, nem nagyon van hozzá izzó vagy melegedési problémák vannak? Köszönöm előre is!
Ne mutasd be, az utóbbi egy hónapban 6.000 km autópályás utam volt itthon. Plusz 2 e km másfelé....
Mai élmény: Egy 2 sávos, 110 km-es sebhatáros 10 km-es szakaszon 70-90-el tudott menni egy oszlop, csak azért, mert 2 autó (bennük anyu) 70-90 között méltóztatott menni, teherautókat is feltartva.... Szégyen.
Az a baj, hogy a magyarok nagyon nem érzik ezt az egészet még normál tempónál sem, egyszerűen teljesen hülyék az autópályához. Az pl. alap, hogy három sáv esetén legjobb esetben is a középsőig jutnak.
Én viszonylag sokat ülök olyan mellett, aki ugyan így vezet. Belső sáv kibérelve óra szerinti tempomat 130-cal (tehát 125), és a létező legrosszabb ritmusban húzódik le. Ahelyett, hogy óvatosan lemenne és vissza (ha már képtelen eleve a külsőben menni), megvárja, míg valaki beesik a seggébe, esetleg villant is, hogy "mi az istent csinálsz te itt", tehát fékezésre kényszeríti, és utána úgy engedi el, hogy egy még lassabban haladó mögé sorol ki, tehát neki is fékezni kell. Ennyire bamba faszok.
Ha valaki tempósabban érkezik, akkor még könnyebb az ember dolga, mert nagyjából egy szempillantás alatt elhúz melletted, tehát ha kamionsort előzöl pl., akkor két kamion közti hely bőven elég arra, hogy elengedd és jó eséllyel még a gázt sem kell elvenni.
Az ilyen őrülteknek én mindig utat adok, hadd menjen, jobb egymástól minél távolabb, viszont azt gyűlölöm, mikor látja, hogy én sem viccből 110-zel megyek a belsőben, mert előttem éppen a kalapos suzukis dönget, de azért villog meg indexszel minden irányba...
Ez a radaros tempomat tetszik, ha sikerül az e36 -ba berakni szólj :)))) Nagy autó témában csak annyit, hogy van az érem másik oldala az 1.2 autóval száguldó versenyzők, a "nehogymármegelőzzönegynagyautó" kategória aki nem fogja fel, hogy jobbra tarts a kresz alap szabálya, és megvan sértődve, ha pályán a belső sávban 125 haladva, mobil telefonálva, persze borotválkozás közben levillogják. Mondjuk én könnyen beszélek mert kamionos tempoban haladok a bmw-vel, céges kocsival meg fix 150 tempomattal.
Egészen addig fogod ezt érdekesnek látni, amíg nem történik meg a nagy crash (vagy nem tudod kielégíteni az adrenalin igényedet mondjuk igazi autóversennyel)
Izé, mi nem autópályán mentünk, hanem a 4-es főút (németországi) szakaszán.:) Persze e36-tal is kóstolgattunk sebességhatárokat. Egyszer a Záhonyi határátkelőre váró kamionsor mellett nyomtunk egy csörtét egy e30-as ismerőssel, nem mondom meg mennyivel. Ma már nem tennék ilyet, ÁÁÁÁÁÁ :)))
Még az objektív felelősség bevezetése előtt reltív gyakran előfordult, hogy 200+-os tempókkal ment a versengés, és előnyt jelentettha nem vlt 250-nél limitálva az autó. Ma már nem sokszor találkozni ilyennel, nem jellemző, hogy 150 felett lenne az átlagos tempó a belső sávban.
Én 760 I-vel mentem. Teljesen más világ volt minden korábbi autóhoz képest. De: én esküszöm nem élveztem. Az biztos, hogy nagyon meg kell (s gondolom lehet) szokni.
Emlékemben az maradt, hogy mentünk a 4-es (izé német autópályán) 180-al, majd padlógázzal előztem egy terepjárót, és kis híján lesodródtam az útról, csak mert nem éreztem a sebességet.
Jobb egy kisebb, e30-36 úgyis adrenalin bombának kell, hadd érezzük a sebességet.
Nem azért írtam le, mert szerintem így kell közlekedni, bár tény, hogy jobban figyelt az útra maga előtt, mint bárki más, aki mellett eddig ültem. Nem telefon meg rádiónyomogatás, tájnézés, stb. Meglepően keveset bunkózott amúgy, jobbról egyet sem előzött pl.
Mindegy, tudtam, hogy mi lesz, így az út előtt jobban fostam, mint közben. Ebben mondjuk sokat közrejátszik az autó nyújtotta irreális biztonságérzet is. Jogos a rezesovázás, de azért a srác nem kokótól meg alkoholtól szartig mattulva vezetett, illetve abban azért valamennyire sáros volt a punto sofőrje is, vagy mi volt az. Ezektől függetlenül igaz, hogy nem a megtestesült biztonság ez így sem neki, sem másnak.
A hangja egyébként őrült jó :). Illetve a radaros tempomat megint egy olyan dolog, ami a "kell" kategóriába sorolom magamnak. Beállítod akárhova, és ha bejönnek eléd, akkor lefékez arra a sebességre, amivel előtte mennek úgy, hogy közben a beállított távot is tartja. Amint lemennek, visszagyorsít.
Hidd el, feltételezi hogy többel jön a lapos széles kékenvilágitó gengszter, csak arra nincs felkészülve, hogy 200 fölött jön...
Vagy szerinted normális dolog a 90-el haladó külső sáv mellett 200 fölött közlekedni?
Mert szerintem oroszrulett és a vakszerencsén múlik csak, hogy ilyen viselkedéssel mikor rezesováz telibe egy átlagcsaládot aki megteheti, meg akinek jár. És kis balszerencsével a tankban is el lehet ám pusztulni...
Az, hogy mennyit költesz rá a te igényeidtől is függ. Az enyémmel is ki tudja hány évet meg hány tízezer km-t elmentek volna még úgy, ahogy van. Én meg ráköltöttem a vételárat mégegyszer viszonylag rövid idő alatt. Vagy többet :).
Más: ma BP-Pozsony-BP távot egy Audi S8-cal tettük meg, még a 5,2-es V10-zel. Hát eléggé más világ főleg úgy, hogy a tulaj használja is az autót úgy, ahogy "azt kell". Nem tudom innen ki ült már ilyen komolyabb csatahajóba, de eléggé átdimenzionálódik az ember körül a közlekedés. Az biztos, hogy itthon nincsenek felkészülve arra, hogy valaki 2×× km/h-val ereszkedik mögötte, simán kijönnek. Bár miért is feltételezné, hogy többel jön valaki, ha egyszer 130 a megengedett.
Kezdő E36 bitorló vagyok, a verda épp vásárlás előtt.
Kérdésem: 290-300ezer km-rel bevállalható-e egy 323-325-328?
Nem megyek sokat évente, 3-4ezer km-t, de nem szeretném BMW-s pályafutásomat egy fél millás szerviz számlával kezdeni.
Tudom, elvileg állapotot veszünk, nem km-t, de gondolom vannak olyan alkatrészek, amik a leggondosabb kezek között is elkopnak a sok futótt km-től. Vagy rosszul gondolom? Be merjem vállalni, vagy várjak és keressek egyet 200ezer környékén?
Restaurátos srácnak aki csinálja az e21-em, neki e28 eta a napi használós, azt mondja sokat jár vele, de igazán akkor van elemében ha vontat vele, pontosabban nem érdekli az autót, hogy vontat ugyan úgy megy:) De szerintem olajkályha fanoknak jó, mert kevesebbet forog mint az akkori 525td és nagyobb a nyomatéka is:)
Így van, nem egy nagy kaland, 15-20 perc alatt lejön az egész. Nekem is tetőablakos volt.
A "titok": ahogy már írták, a szivacs szokott elporlani a tetőkárpit ragasztója alatt, ezért enged el.
A javítása: én pl egész jó minőségű textilbőrt vettem (fekete) olcsón. A levett tető tartószerkezetről ronggyal! ledörzsöltük az összes szivacsot (fél nap volt) Gyakorlatilag fémtisztára. Kiszabtuk a textilbőrt, a tartót, meg a huzatot bekentük pálmatexszel, majd az előírt várakozási idő után összenyomtuk.
Teljesen jó lett, senki sem kritizálta. Nem válik, mállik sztem azóta sem.
Az enyém textil huzatos volt, azt nem lehet megmenteni. De az M-packet fekete tetőhuzat akár menthető is, bár én inkább az új textilbőrre esküdnék.
Valóban nem vészes, bár nekem a Vectra-ból ki kellett venni kompletten a napfénytetőt, de utána ugyanúgy működött, nem volt gond vele. A BMW-nél nem szedtem ki még napfénytetős kárpitot, de ahogyan Bucsher kolléga írja, lényegében a csavarozások számát növeli. A sok sallangot leszeded, talán az ajtók körül a gumikédert is le kell húzni, és szépen lejön az egész. Arra érdemes odafigyelni, hogy óvatosan kell bánni a tetőkárpit héjával, mert ha megroppan, megtörik, akkor az nagy valószínűséggel látható lesz a kárpitozás után is. A napfénytetősnél rizikósabb, mert az első része sokkal könnyebben törik.
Színben, anyagban a-z-ig mindent lehet. Be lehet húzni az A-B-C oszlopok takaróit is (kicsit vastagabb lesz, de szépen mutat), még ha előtte nem is volt kárpitozva, pl ha szürkéből akarsz fekete M-eset csinálni. Lehet bele varratni logót, jelet, matyót akármit is, szóval a lehetőség végtelen, csak a tárcád bírja :).
A tetőablak a csavarok számában hoz különbséget. Le kell venni az összes oszlop takaróját, a napellenzőket, belső világítást, meg ugye a tetőablak körül a csavarokat kiengedni, aztán lejön az egész.
Mindenkepp hasznos info volt, koszonjuk!
A tetokarpit kiszerelese hogy tortenik? Egyaltalan mi tartja a helyen? A tetoablak nagyon megbonyolitja az egeszet? Az enyem is tetoablakos, es tartok tole, hogy ha megbolygatja valaki, mar nem fog utana szepen mukodni.
Olvasgattam a tetőkárpit problémát. Nekem is szépen kezd leválni. Előző autómnál is volt ilyen gond (B Vectra). A BMW-t még nem mutattam neki, de a Vectra-s tapasztalatomat leírom.
A környéken (Kazincbarcika) van egy jó kárpitos, csinált már nekünk bútort is, gondoltam hátha... Elvittem a kocsit, megnézte. Elmondta, hogy azért lógnak ezek, mert úgy néz ki a gyári tetőkárpit, hogy egy réteg szivacs, és egy réteg szövet. Mivel amikor felragasztják, a szivacs átitatódik a ragasztóval, ami nem tesz jót neki, így a napsütés, az iszonyat forróság, és a téli mínuszok elporlasztják a szivacsos részt, emiatt lóg a fejünkre. Amit nekem a Vectra-ba csinált, az 3 rétegű kárpit volt, szövet-szivacs-szövet. Tehát így a ragasztó nem érintkezik a szivaccsal, így nem tud elporladni, vagy legalábbis sokkal tartósabb lesz. Napfénytetős volt az autó, és én szedtem ki a tetőkárpitot, én raktam vissza, így volt 15 pénz az egész. Ami szerintem annyira nem vészes, hogy megérje vacakolni egy bontottal, ami lehet hogy 1-2 év múlva ugyanúgy kezd lógni. Nem tudom, hasznos volt-e az infó, de nekem bevált az újrahúzatás, biztosan így fogom csinálni a Kompótnál is.
Én is arra gondoltam, hogy az a rossz, de az a hang előlről jön a motor mellől baloldalon, szerintem ez szokott úgy "lefújni" leállítás után egy-két másodperccel. Műszakira ment volna hétfőn...
nyilván müszaki hiba lehet de bal elölröl max az ablakmosót hallhatod.én gyanakodnék egy benzin szivattyura(csak mivel nem fabudi,igy a buszmegállóban se tünik fel a csend senkinek)
Kis segítség kellene. Nem indul az autóm. Amikor ráadom a gyújtást, beindul gondolom a benzin szivattyú (bal oldalon elől hallani) és pár másodperc után nem áll le mint szokott. Hiába indítózom, nem indul. (320i)
A sárvédőívbe fog beleérni, ezen kívül a futóműgeometria is változik miatta. Ha jól tudom, az agyméret is más E39-nél.
Olyan felnit kell rá rakni, ami rá való. Ez gyárilag általában ET41, de szélességtől függően még ET30-35 elmegy, utángyártottban több ilyen felni létezik rá.
Nekem ugyanez a bajom; biztos a forrosag sem tesz jot a tetokarpitnak, de lassan-lassan fuggonykent ereszkedik a fejemre. :)
Szekesfehervaron keresek autokarpitost, de ismeretlen kezebe nem szivesen adom a kocsit, tapasztalatot meg hiaba kerdeztem eddig.
10 körül volt a bontott a kompótba, nem tudom, lehet-e gyárihoz hasonló megoldást otthon előállítani. Mondjuk én csak azért cseréltem, mert hozzáért a hajamhoz már :)))
Kombi ráadásul fekete.Tök jól mert igy sztereóban.Volt tulaj kérdezte volt ott merevítés?
nem baszki ez lelóg:((((
Tud valaki hozzáértőt ezügyben?
Megjegyzem csak ,hogy úgy ment a verda csont nélkül át 18évesen a vizsgán,hogy egy mai szappantartó csinálja utánna ennyi idös korában...És nem levelező tanfolyam meg okos tizeske -huszaska meg ilyesmik.
És valóban drága a lámpakapcsolónál az izzó.
nem egy bonyolult kicserélni.....
Én olasz termékek közt dolgozom(megjegyzem,a fönököm e34 525í vel operálDe az német tecnika kicsit erösebb hogyismondjam ésszel operál (t)
Sajnos én nem tudok ebbe neked segíteni.Én tudom,hogy a saját 20i-be BKR6EK-t teszek...16ibe nem tudom mi kell,bár most a bárdin is rákerestem, M43 B16 motorra NGK BKR6EK-t ír...de majd megírja az aki jobban tudja :)
Sziasztok! Kis tanácsadásra lenne szükségem! Gyújtógyertyát szeretnék cserélni. 2 kérdés: -Gyári szerszámokkal ki tudom e venni a régieket, ha igen hogyan? -Milyen gyertyákat vegyek? Ki mit javasol? Köszönöm! Egyébként egy 93-as 316 Kupé
Azért lett lemosva mert saras volt nagyon mivel nekem nincs alul az a védő műanyag.Vettem egyet és gondoltam akkor tiszta legyen mikor felkerül.Csak azt nem értem mikor nagy eső után belementem egy tócsába akkor is tiszta víz volt minden a motortérbe attól miért nem lett baja.
Igen, valószínű valami beázott, pl. az ABS tömb. Jól kib*sztál magaddal, megérte.... Amúgy ki a búbánatot érdekel a motortér?! Eladásnál szokták kivikszolni (vödör szilikont bele), hogy vakuljon a paraszt. Én személy szerint vásárlásnál jobban örülnék, ha poros, koszos még akkor is, ha itt-ott van egy kis olajsár...
Segítségre lenne szükségem.Van egy e36 touringom m43b16.
tegnap motor és alvázmosáson esett át mert igen erősen saras volt minden.
mosás után világított a kipörgésgátló visszajelzője.Előszőr azt hittem véletlenül megnyomtam a kikapcsolóját,de sajnos nem,később úgy 20 km után kigyulladt az abs visszajelzője is. A kérdésem az mi mehetett tönkre?Otthon felemeltem és átnéztem a jeladókat,kábeleket szakadás,hiba szemmel nem látszik rajtuk.Lehet hogy vizet kapott és eltárolta a hibát?
Mert a légzsákkal régebben úgy jártam hogy az anyós ülés alatt szétcsúszott és hiába dugtam össze világított a visszajelzője míg ki nem törölték a hibakódot.Viszont az egyik cimborámnak tönkre ment az abs szivattyúja és mikor ki lett cserélve a szivattyú nem kellett hibakódot törölni magától kialudt a visszajelző bár abban nincs asc.
Vezettem most egy boxster S-t a fellegvár felé. Ugyanannyival ugyanott a kompót táncolt, farolt, csúszott, ez meg meg sem moccant. És a gázreakciója, mint egy versenymotornak. Ehhez képest az E36 M3 is csak egy túrakocsi volt... Mindennek ellenére azt hiszem nem kéne, ezzel nem mernék olyan gyorsan menni, hogy csúszkáljon is :)
Sperr nélkül egy leszedált viselkedésű 135i valszeg nem olyan játékos, mint egy E36. Nekem igazából már a mostani 10 éves BMW-k sem nagyon kellenének, egy 10 éves E36-ot viszont simán vennék újra. Az E46 határeset, nem tudom rászánni magam, pedig a dzsippért már egész használhatót adnának. És valahol azért nagy baj, ha egy dízel, majd 20 éves toyota jobban tetszik, klíma nélkül, 100-as utazóval :)
Az alábbi mondat a M-es körteszt cikkben megütötte a szemem, bár sajnos nem mentem még M135-el:)
" az M Performance vonal egy felvizezett, kiábrándító tapasztalat, szó sincs durva menésről. Az a 326 lóerő azért van ott, hogy kérkedni lehessen vele, meg legfeljebb az autópályán tud nagyot virítani. Istenem, milyen dögunalmas 326 lóerő ez az E36-oséihoz képest."
E34 fórumon ezt úgy szokták hogy jóelőre elkezdik szervezni.Mult héten volt egy veresegyházai tali.Asszem a 3.. az elsőn vendégszerepeltem. én is.Általában a normálissabb népek irkálnak ide az indexre.Tds ről nem mondok véleményt,mert lesüllyednlk egy szintre,amit nem akarok:))))))))))
A "hatalmas" erdeklodes ellenere 318ti kollegaval megtartottuk a minitalit a velencei kilatonal. Jot vidamkodtunk sot meg egy E34 25tds-es kolleganak is segitettunk elindulni, Andras vizespalackjabol locsolgatva (lehutve) az adagolot megmentettunk egy csaladot a hogutatol.
Aztan bucsher familiaval is valtottunk par szot a strandon, kisfiaink kozsen dompereztek a homokban, jopofa volt. :)
Bálint636-tal szervezünk egy kis beszélgetős lazulós minitalálkozót a Velencei kilátónál a mai nap folyamán.Amennyiben valakinek van kedve csatlakozni,szívesen látjuk.
Ez a velencei ez poweres?
Elmarad a holnapi motoros programom, lehet hogy bekukkantok megis. Mondjuk nincs kivel mennem, egymagam leszek, de majd biztos szerzek uj pajtasokat. :)
Én tavaly voltam ott,de többet nem megyek.Valahogy ezek a powerfanatikos találkozók nem jönnek be annyira.Inkább egy jó fórumos találkozó.Kellemes lazulást a családdal.:)
Az elobb voltam. Alig talaltam meg a bejaratat a talalkozonak, semmi nincs kiirva. Aztan a bejaratnal megtudtam, hogy a belepo 4000.- ft en meg tiz percre ugrottam volna be feleseggel, ket gyerekkel. Megkoszontem es eljottunk.
Most a Velence Korzon suttetjuk a hasunkat, a ket kisfiam felassa kislapattal az egesz strandot, kene valami husito... :)
Sikerült eltüntetni a hibát, remélem véglegesen!:)
A csatlakozókat megjárattam, műszerrel a szálakat leellenőriztem, 40WD-vel átfogkeféztem és töröltem a hibát.
A műszeres mérés kicsit becsapós, mert a rajz alapján is, és a modulnál is a szálak össze vannak zárva, erre még nem jöttem rá miért, de valamiért így találták ki.
Nekem jó volt, amíg szét nem szedtük, hogy kicseréljük a kárpitot. Azóta ilyen, nekem sem csúszik hátra a kárpit bukó állásnál. Azóta meg kijött még egy hiba, a szélterelő nem csukódik vissza teljesen, kézzel rá kell segíteni, különben nekimegy a tető. Esetleg ha valaki tudja, erre mi lehet a megoldás, az ne tartsa magában. Behajlik, de 1-2 mm híján nem fér el tőle a tető.
Udv a kolegaknak! Lenne ismet egy kerdesem. Az a helyzet, hogy a tetoablakom igy mukodik. Ha kihuzom teljesen, akkor kiviszi magaval a takaro valamit, de ha capaba akarom, manualisan kell mozgatnom a takarot. Ugy tudom, ez igy nem jo. Bocs az ekezetert, telorol irok. Mi lehet a gond? Mondjuk egyeutt elek ezzel miota megvan a kocsi de hat na..
A kérdése érthető (oxigéndús levegőt akar a tisztább égéshez). .azzal nincs gond , de aki válaszol . . .és még el is magyarázza neki.Járjon vele éjszaka , az elég oxigéndús főleg nyáron . . :D.
Sziasztok! Egyik ismerősömnek van egy E36 compact-ja. 1.6 97. Van egy olyan probléma, hogy a biztosíték táblán kiment a 46os számú biztosíték, amely a fedélzeti elektronikáért felelős elvileg. Ilyenkor nem működik a középkonzolon a kijelző(fogyasztás,táv stb) illetve a műszercsoporton az üzemanyag és a vízhőfok mutató is leesik nullára(talán más sem működik, amit még észrevettem, hogy a légzsák visszajelző sem gyullad ki ilyenkor soha). A biztosítékot kicserélve a hibajelenség megszűnik, addig még az autóval el nem indulok(sajnos máshoz nem tudtam kötni, percekig járattam az udvaron hiba nélkül, de mire kiálltam a kapun, a biztit mindig kiverte) Egyenlőre teljesen tanácstalan vagyok :roll: én Fiat-os vagyok, és a BMW rendszerét nagyon nem ismerem :mrgreen: Bármilyen ötletet, tanácsot szívesen fogadok. Esetleg egy kapcsolási rajzot. Köszönöm! :)
Új vagyok itt a fórumon, egy 325TDS-em van és jelenleg sperr difit keresek alá :) sajnos pontosan nem tudom milyen áttételű való hozzá talán 2.91 vagy 2.d65, de világosítsatok fel ha tévedek :) ha esetleg valakinek lenne otthon egy elfekvőben, mondjon egy árat szivesen megvásárolnám, biztosan megtudnánk egyezni! :)
Szakszerűen: a Beruházó a hibás. A kivitelező azt csinálja meg, amit rábíznak. (és kifizetnek neki) Persze a részletek egy dolog, de plusz 2 sáv nem teljesíthető ingyér...
Amenyire én tudom az a 2x2 sáv, ami anno megépült azt csak az egyik iránynak szánták. Tehát lett volna 3sáv plusz leállo. Csak aztán szokás szerint nem volt pénz, vagy akarat befejezni, ezért felfestették 2x2 nek. Aztán mikor minden héten meghalt valaki, akkor közé tették a betonokat.
Úgy indult a déli szektor,hogy leállósáv nem volt.
egy akkori imerősöm KamaZ -al hordta az anyagot az építésnél,de szólt,hogy ez igy ne lesz OK.
Aztán jött az elválasztó. aztán a 3 sávositás,ami ma van......Manapság a déli szakasz is megvan de totál értelmetlenül van kitáblázva......csak gratula akivitelezőnek ismét...
Menyasszonykám 2010-ben szenvedett autóbalesetet az M0-n, utasként. Négy napig nem volt eszméleténél. Azóta inkább keresztülmegyek Budapesten, de az M0-ra inkább nem megyek fel.
Ennek már öt éve, és most, két hete jött ki a homlokából egy üvegszilánk. Hihetetlen, hogy a test meddig őrzi magában az idegen tárgyakat, aztán egyszer csak kilöki magából.
Cseheknél fél-egy óra a rutin, de egyszer éjszakáztunk Németországban ketten egy Smartban, 10km-re a kinézett szállástól. December 22-én, hóesésben, 2mm-re kopott gumival. Angliában vettem az autót, elfelejtett szólni az eladó pár apróságról :) Izgultam, h ne essen nagyobb hó, mert akkor nem értünk volna haza :)
Sajnos gyakran látni autósokat, akik háromszög nélkül defektet szerelnek, gyereket pisiltetnek a leállósávban, kanyarban, rendesen le sem húzódva.... És ugyanilyen gyakran látok elalvás határán kacsázó kamionost is, tegnap pedig 130-as tempóval előzött egy utánfutós busz. Meg egy tréleres dzsipp, két autóval. Felfelé 100-at is alig tartotta, de lejtőn megtolta, h legyen lendület...
Én anno 3 órát álltam az M5 -ősön....Mindenkinek volt már a felmenője szidva,mikor bemondta a rádió hogy egy valaki odavan,és zöldséget szállitott volna a nagybanirol....Kicsit bekussoltam,agyban is...Van ilyen... ezért is Tisztelem maximálisan a tüzoltók/mentők munkásságát...
m0 = életveszély, pláne, ha kívül vagy minden autón, gépen védtelenül. Sajnálom azokat, akik autója lerobban ilyen helyen.
Nekem volt egy durva balesetem a 90-es évek közepén, kihajtott elém egy autó a védett főútra, persze vezető oldalajtót sikerült telibe találni. Ember kirepült, árokban landolt, és úgy összetört, hogy meg se ismertem, holott a család jó ismerőse volt....:(
Nekem szerencsém volt. van védőangyalom biztos. kopp-kopp-kopp.
17 éve vagyok T ügyfél.gondoltam az új telót.(45637321 hüségpontra)Na adtak is,de akadtak hibák.Levitte Anya de elhajtották.Levittem én,nem hajtottak el.Nem szólt a budösbunkó,hogy ebben Micro sd van.Igy 2x voltam megvenni a telót..Ennek örömáre(hiszen szóltam a parastnak,hogy mielött átveszi irányitsa már át a számot) ja ok.. nos ez nem sikerült
Ennek örömére az elveszett jetit láthatnak bennem az ismerősök.Van itthon olyan teló,ami müködne,csak hagyományos kártyával..De miröl telefonáljam a szent 1430 at? anyámről?
Gondoltam upc-s vonalasról.hát nem.
Köszönjük emese.
Senkinek semmi számát nem tudom,Géza hívni ha akarsz megadom faszbookon a cégest..csak az szám alapján olyan mint egy milf 30-as csak közbe kiderült hogy 70-es vodás.Jól tartja magát....
Nem könnyű lehetett civilként megélni ilyet . A tűzoltóság napjai sem a tűzesetekről szólnak 70 %-ban , hanem a balesetekről , csak visszanézve az elmuút egy év vonulásait. A katasztrófaturizmusról meg nem is beszélve . .segíteni nem akar senki lelépnek vagy a másik véglet , hogy előveszi a kamerás mobilt.
Reméljük többet nem is lesz hasonlóban részed. Egy ekkora dög hatalmas pusztitást tud végezni :(
Többek között emiatt sem tudom felfogni, hogy miért nem látja meg a veszélyt sok sofőr abban, ha hosszú percekig tököl egy-egy kamion mellett.... egyszerűen nem értem.
Én ahogy tudok elmegyek mellettük, még ha épp gyorsabban is kell emiatt menni 20 másodpercig, mint a megengedett.. ha erre nincs lehetőség, mert valaki már bénázik mellette, akkor mellé sem megyek.
Én is minden nap járok az M0-án... igen gyakori, hogy 91 el megy a személyautó a 90 el haladó nyerges mellett.... mert azér még éppen nem büntetnek..
Mindenki vigyázzon magára mert bármikor beüthet a baj.
Ma reggel 10 méteren és pár tizedmásodpercen múlt, hogy nem engem gyalult le egy kamion az M0-áson Dunakeszi környékén és idejében letudtam fékezni, betartottam a sebességhatárt, a követési távolságot, plusz nem vált le a kamionról az utánfutó és még sorolhatnám tovább a dolgokat... A jó Isten az, amely ma Velem volt. Mint utólag kiderült, a kamion éppen ki akart kerülni egy gyalogost, aki a leállósávban szerelte a járművét és valamilyen okból kifolyólag a külső sávba került. A kamion sofőrje ezt észlelve elhúzta a kormányt reflexből balra, legyalult félig egy autót aki éppen előzte őt a belső sávból (és aki pontosan előttem ment), aztán ezt észlelve jobbra rántotta a kormányt és elvesztette az uralmát a kamion fölött, mely keresztben állt meg az úttest közepén. A kamionból és a legyalult és autóból (mely többször keresztbe pördült, de szerencsére nem borult fel) sértetlenül szálltak ki a sofőrök, de az elsodort illető azonnal az életét vesztette (a részletekről nem írnék). Bármikor vége lehet az életnek, tényleg másodpercek alatt, ha az ember rossz döntést hoz az úton. Mindezt pedig totálban pár méterről látni, az teljesen más mint a TV-ben a híradóban és kb. 90-100-as tempóval ment minden közlekedő. A leállósáv életveszélyes, tényleg ott kell hagyni a fenébe a meghibásodott autót, felvenni a láthatósági mellényt, ahogyan azt videókban már oktatják. Egy ilyen eset után komolyan elgondolkodik az ember azon, hogy érdemes minden pillanatot megélni és közben úgy viszonyulni az embertársainkhoz, ahogyan azt szeretnénk, hogy ők viszonyuljanak hozzánk mert nem tudni, hogy meddig tart az élet. Tényleg egy másodperc alatt vége lehet. Aztán az autósok szépen kisoroltak és húzott mindenki a dolgára (mondjuk tényleg nem lehetett látni, hogy gázolás történt, mindenki azt gondolhatta, hogy elaludt a kamionos). Mégis megdöbbentő volt látni, hogy egy emberéletnek vége és szó szerint ment tovább az élet az utána lévő másodpercekben, percekben.
Bocs az offért és a szentimentalizmusért, de ez most kijött mert 17 éve van jogsim, de ilyenben eddig nem volt részem. Akinek igen, az vélhetően tudja, hogy miről beszélek.
Nekem is tetszett az E46 compact amikor kijött, főleg az eleje (Rnie-nek meg az nem, ahogyan írta), aztán megláttam hátulról. :)) Persze az ízlés dolgában nem érdemes vitázni. Én limó párti vagyok, fiatal korom óta a komoly megjelenésű autók jöttek be. Most azonban elkezdtem unni ezt a formavilágot, így 15 év után. Kupém sohasem volt, most azt a korszakomat élem vagyis majd akkor kezdem el élni, ha jó lesz az SMG váltóm. :) Lehet, hogy az a fajta kapuzárási pánikban lévő ember leszek 10 év múlva akinek abban az életszakaszában jön be a kabrió? Ezennel meg is adnám Nektek a felhatalmazást, hogy lőjetek le, ha 15 év múlva ideírnék és kabrió témában véleményt kérnék. :D
Borgasz: Elég sok fut belőle, nem lehet mindegyik hibás. :)
Itt is inkább az a baj, hogy ha letérdel akkor nem olyan filléres a javitása, mint egy M43 nak pl. Ezért van rosz hire szerintem. Egy ilyen tizenéves szerkezet minél bonyolultabb annál valószinűbb, hogy előbb utóbb drága lesz.
Bennem is felmerült, hogy ha kiesik a Laguna alólunk, akkor "családi" rohangálósnak egy másik kompótot venni, bár pont lejjebb olvastam, hogy négyhengeresek nem jók... (mondjuk az egyes is pont ugyanakkora, és tetszik az is... :)
Most nekem is asszony jár vele.. nem engedte, hogy Honda Jazz-t vegyünk, neki a Compact kellett. Pedig a Honda minden szempontból jobban megfelelt volna a feladatra.
ijn566: Nekem megvan a compacthoz a magar nyelvű gyári leirás. Abban egyértelműen azt irja, hogy ha hosszan nyomva tartod a gombot, akkor felhúzza az ablakokat.
Illetve addig húzza, amig nyomod a gombot.
Ennek ellenére az enyém sem csinálja meg.
Egyszer kérdeztem egy BMW szervizben dolgozo villanyászt ezzel kapcsolatban. Ő akkor azt mondta, hogy valszeg "fel kell programozni a funkciot" de enyiben maradtunk, nekem nem hiányzott különösebben. Aztán hogy lehet e ilyet programozni E36 on vagy sem, nem tudom.
Én már a kupé mellé is szerettem volna egyet. 3 érvem van:)
1. understatement: kevesebbet mutat, senki nem irigykedik rá, nem feltűnő
2. praktikum: lehet bele pakolni, könnyebb vele parkolni :)
3. ez gyengébb érv, de neem jobban tetszik, hogy nincs nagy hátsó túlnyúlás. Az E46-nak még a segge is jól sikerült, az E36-nál bénácska. Mondjuk az E46-nak meg az eleje. De mint test, tetszik a formája.
Legnagyobb hátránya, hogy nem annyira merev, mint egy fix hátsóüléses limó, de azt ugye a kupé sem tudja.
Pl az enyémnek fűtött az ablakmosó fúvókája, de erre is csak abból jöttem rá, hogy vezeték megy a motorháztető teleszkópok mellett.
De az is lehet, hogy a zár is fűtött, de azt csak a szétszerelésből tudnám megállapítani. Bekapcsolni a kilincs folyamatos emelésével lehet, bár ha távirányítós, akkor minek?:)
Nektek távirányítással kinyílik a tolótető és lemennek az ablakok (gombot hosszan nyomva persze)? És záráskor maguktól bezáródnak? Mert nekem csak akkor ha a kulcsot a zárban jobbra fordítom, akkor bezárja a tetőt meg az ablakokat. Jó lenne ha működne a távirányítóról is!
Főleg azért mert sikerült megcsinálni és felprogramozni mind a két kulcsot.
E36 compactomat most már úgy tűnik, hogy végérvényesen TK-ra törték (karácsonykor parkolás közben törték össze, azt még valahogy sikerült a kifizetett 190K-ból helyrehozni), most 1 hete viszont hátulról belém szálltak a dugóban, elöl-hátul tört, valszeg annyi volt neki. Mivel nem lesz helyreállítható (és főleg nem gazdaságosan), gondolom megy a bontóba :(. Az a kérdésem, hogy ismertek-e olyat, vagy van itt olyan, akit érdekelhet a roncs, amiben egy csomó új vagy majdnem új alkatrész van a működő régieken kívül (pár éve bőrözött kormány, új akksi, új lengőkarok, keveset ment fékek, új gyertyák stb.)? Akkor fognak átírást kifizetni nekem a következő kocsira, ha egyben adom el a roncsot, így az nem opció, hogy én árulom ki alkatrészenként.
Más: gondolkozom az utódon, ami azt hiszem egy E46 compact lenne a 2 literes benzinmotorral, viszonylag jól felszerelve (combtámaszos ülés sarkalatos a méreteim miatt). Viszont elég sok szart találok a magyar piacon. Ismertek olyat vagy van itt olyan, aki rendelésre hoz be német vagy osztrák kocsit? NEm az extrém jó állapotúakra hajtok, jobb szeretek én rákölteni inkább azonnal a vásárlás után 20%-ot (így tudom, hogy a fékek, szűrők OK legalább), de fontos lenne, hogy ne a magyar utakon szétrázott példányokbóml hozzak egyet haza.
Ismerős... Kezdtem a tűzfalnál lévő utastérbe vezető csonkkal, aztán elöl a dekli, most meg ez. Bár ahogy jobban megnéztem, lehet hogy csak a tömítés halt el alóla a blokknál. Mondjuk nem nagy tétel, úgyhogy cserés lesz az egész. :)
A Ricsi autóján sikerült megismerkednem azzal a hátsó csonkkal. 2500 Ft-os, de igen izgalmas a cseréje, asszem inkább lekaptam a szívósort is talán hozzá.
Van egy hasonló cső a hengerfej hátsó oldalán is...
Az összes ilyen csőcsatlakozást érdemes kicserélni mert elöregszenek és törnek.
Én karácsonykor cseréltem az egyiket mert eldurrant. Aztán most, hogy jobb lett az idő a többit is kicseréltem. Mindegyik darabokban jött ki, már csak a lélek tartotta. Ennek örömére 1 hónap mulva elengedte magát a hűtő is... :D
Szaporodnak? A totalcaron volt egy statisztika nemrég, ami szerint idén eddig naponta 13db import használt 3as BMW-t helyeztek forgalomba. Ezek főleg E36 és E46 osok. Naponta 13. persze, hogy szaporodnak :)
Én battai vagyok, de nem Compactos. Nekem is feltűnt, hogy szaporodnak az E36-ok, köztük a Compactok is. Van egy-két egész szép állapotú is. Itt a Békében már régóta van egy zöld, meg újabban látok egy ezüstöt is és egy limo is felbukkant nemrég.
Igen újak, most cseréltük, mert a vízpumpa tengelye már lötyögött, meg a két dekli alatti tömítés is szivárgott. Örültem is, hogy nem megy el többet az olaj meg víz, de megy... Ha kicserélem azt az összekötőt, remélem már sehol nem fog folyni. :)
Az 1. számú cső alatt a 15-ös számú jeladó az a kopogás érzékelő. Valószínőleg a felette lévő cső ereszt valahol. Lehet elrepedt a csatlakozás:( A Bárdinál van új!
A lefolyókat már megnéztük, azok rendben vannak. A szövetet is impregnáltuk. Ettől függetlenül beázik. Nem is picit. Viszont pontosan nem látni, hogy hol mert egyszercsak megjelenik a kasztnin a víz. Valószínű tömítéseknél lesz a probléma. Viszont azóta van még egy hiba.... kiugrik a helyéről az egész szerkezet.Valószínű elkopott már. Van tippetek, hogy hol találhatok bontottan komplett ilyen tetőt?
Szerintem nem olyan bonyolult. Van 4 kivezetőcső a 4 sarkán, meg kell nézni azokat elöszőr, hogy átjárhatók-e. Vagy levegővel átfúvatni, ha nincs akkor vizet kell beleönteni kifolyik-e. Utána meg a tömítések folytonosságát kell átnézni. Mert ha maga a szerkezet rendesen működik, akkor az nem ázhat be.
Lehet, hogy a 96-os évjárattól jobb a kasztni, de vegyes a kép. Pl az enyém ex kupé 93-as volt, és teljesen rozsda- és rohadásmentes volt. 20 éves koráig. Azóta nem tom.:)
Sziasztok! Sógorom nemrég vásárolt egy E36 compact autót, amin egy - véleményem szerint igen ritka - elhúzható, vászon napfénytető van ami sajnálatos módon beázik. Több kérdésem is lenne. Tudnátok ajánlani olyan szakembert aki látott már ilyet és meg tudja mondani, hogy mi lehet a baj? Ezen kívül nagyon úgy néz ki, hogy el van kopva a szerkezete is, mivel valamelyik nap kiugrott a helyéről az egész vászon rész. Szerintetek mekkora eséllyel találhatok itthon ilyen tetőt bontottan?
rohadás csak a 96' 10 hó előtti e36-okra igaz, az ezután gyártottakra már nem igaz, azok nem rohadnak(annyira), és nem a festék felázásra gondolok, hanem a kasznira.
De én bontottam el olyan e28-at amin nem volt szinte rohadás, az aljából simán ugyan azzal az erővel lehetett kicsavarni a csavarokat, viszont pl. a két első sárvédője porrá volt rohadva, mondjuk nem biztos, hogy eredeti volt rajta.
Volt egy 79-es E21 -em.úgy képzeld hogy amikor a csomagtérajtót felnyitottam hallhatóan szánkóztak a merevitésben a rozsda darabok..
Aztán valt egy 1981-es e21. semmi értsd semmi rozsda se. mindkét autó egyszerre volt a birtokom ban 2000-ben
Aztán ott volt az e34 525 ix.Hát az 12 éves korára látványosan szétdobta magát kb 8 kilóba fájt a telifény meg restaurálás.És kezdhettem volna 2 év után elölről.
És itt az e36 nem rohad. Egyszer egy e34 találkozón arra jutottunk hogy lehet a fényezés miatt de hogy vannak rohadós,és kevésbé rohadós színek.Nyilván köfelverődés/karc/ sózás ilyesmiken kivül.
aztán lehet hogy mesekönyben olvastuk,de lehet benne valami
Nem tudom, én ilyen másod meg harmad vonal beli gumikkal nem foglalkozom. Én az itt említett Dunlop sport maxx rt-ket vettem, a télim 15-ös conti ts 850.
A legolcsóbb gumi amit még feltennék az autómra, az Hankook ventus v12 evo.
üdvözletem a fórumlakóknak! szeretnék venni egy 316i coupét. Ki is néztem egy példányt amit hamarosan személyesen is meg fogok nézni. No ebbeb kérnék segitőkész fórumlakókat hogy mit is nézzek? Mennyire hajlamos ez a tipus a korrozióra? Vajon ez a tipus galfanizált? Köszönöm szépen előre is a helpet!
Ha már gumitéma: elöl újszerü Pirelli p zero rosso, hátul csereérett kumho, így vettem. mivel 4 egyformát szeretnék, Pirellit fogok hátra is venni, de már rossot nem nagyon találok, csak nero-t, vagy sima Pzerot, abból is kb 3 fajtát. Tudja valaki mi a különbség ezek között?
Érdekes, itt azt írják az Apollóra, hogy szinte minden kritériumban jól teljesít, de vizes úton kicsit gyenge.
Nekem pár hete van Apollóm, vadonatújan vettem véletlenül. Az első olyan kanyarban, amit korábban gond nélkül be tudtam venni, egyből átcsúsztam a szemközti sávba vele. Ha épp lett volna ott egy autó, akkor most lenne egy törött BMW-m. Mindez száraz aszfalton történt.
Tegnap viszont esőben mentem vele, és meglepően jó volt. Az előző gumimmal esőben szoktam csúszkálni kicsit, ez viszont stabilan tartotta az autót.
Szóval nekem épp az ellenkezője a tapasztalatom, mint a tesztelőnek. :)
Az tuti, de ha egy anyuka olyan ügyes, hogy kitolja egy két méter magas piros, majdnem szemmagasságban (mindig) világító dzsipp elé a babakocsit, akkor azzal nem tudok mit tenni. Eleve lassabban közlekedek vele, mint utcai autóval, és jobban is belátni a forgalmat a magasból. 13.000km-t mentem vele ősz óta, vészfékezni még nem kellett egyszer sem aszfalton.
Olyan gumi meg a világon nincs, amitől egy dzsipp azt a fékhatást tudja, mint egy BMW, 17-es új sportgumikon. Egyébként a dzsippre is új gumit vettem, de a tervezett felhasználás miatt 4 évszakosat - azzal akartam Spanyolországba menni, ahol a téli veszélyes a melegben, viszont az év felében nem lehet nyárival hazajönni.
Én kétszer vettem netről gumit, egyszer a Conti téliket a BMW-re és az offos autóra nemrég négyévszakos Vredesteineket. Mindkettő friss gyártás volt. Korrektebb helyeken leakciózzák a régebbi gyártást, és fel is tűntetik, hogy amiatt akciós. A mostani felnimre így vett az előző tulaj elég vicc áron 225/40 R18 toyo proxeseket, 2012-es gyártással.
Én is vettem az idén a Bujákitól gumit, 2012-es meg 2013-asok voltak. Én nem küldtem vissza mert jó áron voltak, de nem esett jól (215/45-17). Nem BMW-re, meg nem is prémium kategória, de nekem megfelel (Kingstar-Hankook termék kínából). Egyébként teljesen jók, csendes, jól néz ki, erősített oldalfalú peremvédős. Most épp belement egy csavar, le is eresztett, de alig lehetett észrevenni, hogy lapos. Gyorsan nem járok, de szeretem ha jól néz ki, és inkább új legyen, mint használt. Vettem már én is használtat, nem volt vele semmi bajom, de egy ideje inkább újat veszek ha tehetem.
Tudom, hogy már a tesztek sem a régiek (főleg a németek azok akik felül prezentálják a saját termékeiket), de szerintem akkor is érdemes ránézni az ilyen táblázatokra (sajnos 225-ös szélesség felett szinte nincsenek tesztek), főleg a necces gumik kizárása végett.
Vannak jó vételek, ne csak webshopban gondolkodj. A webshop vásárlásnak ráadásul átqrás is lehet a vége. Áprilisban rendeltem az F10-re 275/35r19-es defekttűrő hátsó gumikat egy nagy gumis cégtől és a rendelésben direkt leírtam, hogy 2014. évi gyártást szeretnék, egyébként ki se hozzák. Végül hoztak egy 2012-est és egy 2013-ast, amelyeket ugyanazzal a körrel vihettek is vissza. Általában a webshopok az évjáratokkal trükköznek, nagy tételben felvásárolják a pár éves gumikat.
Viszont még februárban a Hondára vettem Dunlop SportMaxx Rt gumikat (tesztek alapján a top 3-ban van és tényleg zseniális a 6 éves Michelin után, ráadásul jó a design is). Egy magánember hirdette őket Cegléden 25e HUF/db áron. Küldte volna futárral, de inkább odamentem mert nem bíztam a dologban. Végül frankó, zsír új 2014 félévi gumik vártak. Konkrétan 40 rugóval beljebb voltam, mintha webshopban vettem volna. Szóval szerintem érdemes a használtautó gumis oldalán nézelődni, a webshop vásárlás során pedig felkészülni a meglepetésekre. :)
Arra gondoltam igazaból, hogy az m-paketben mondjuk benne van gyarilag egy sportosabb futómű, ha meg utólag aggatták rá a lökösöket akkor meg ugye nincs.
autómata vs. kéziváltó ügyben a 28i-nél vmi tipp? Nekem sajna semmi tapasztalatom ezen a téren E36-al. VW tipronicját meg az Audi s-tronicjat ismerem ( ezekhez gondolom nemsok köze van), de az E60-am pl kézi 6os.
A fél méter lehet sokkal több is, attól függ mit hasonlítunk mihez, és ezen kívül vannak azért még egyéb különbségek is. Továbbá szokás azt mondani, hogy ezen a kb. négy tenyérnyi helyen kapaszkodik az útba az autó. Én ezen biztos nem spórolnék, illetve nem is spóroltam.
Én ezzel a 17-es felnivel vettem az autót, nem akartam még felnit is venni, de a téli 16-ossal kényelmesebb a városi használat. Öregszem már én is. :)
Fel sem tettem még a nyári kerekeket, mert ezt a teli gumit jövő télre már nem tenném fel, és akkor miért ne ez kopjon. Amennyit használom mostanában az autót, lehet nem is kerül fel idén a nyári szett. Két hete nem is mentem vele, remélem még a helyén van.
- Beázni az A oszlop tetejénél szokott, ha a szélvédőkeret tetejénél lévő gumikéder nem szigetel már jól.
- Fontos, hogy gyárilag került rá az M-pakett? Ha gyári bontottat tettek rá utólag, akkor az is ugyanolyan. Ha meg gyárilag is volt rajta, akkor lehet egy sérülés alkalmával cseréltek bontottra vagy utángyártottra. Ha ide beírod a VIN számát az autónak, akkor kiírja a gyári extráit is. A VIN szám az alvázszám utolsó 7 karaktere.
- Az elektromos tetőnek lehet több hibája is. Jellemző a gumipántos hiba is, ami nyitásnál akaszthatja meg a tető hátsó részében a tetőt takaró fedelet. Van még egy másik öregedésből adódó hiba, ha a fedőbe akad meg a záródó tető hátsó fele. Itt két gázrugót kell cserélni. Elég macera hozzáféerni.
Érdemes jó gumit venni , én személy szerint használtat nem veszek , soha nem vettem .Nem érdemes spórolni vele , hisz hosszabb távon kifizetődőbb(kopás,zajszint. . ),nem beszélve a biztonságról.
Ez a fél méter hiányzik jó kis marketing duma, de igazából nehéz elképzelni azt évi 5000 km-nél, amikor tényleg hiányzik. Mondjuk könnyen beszélek, a dzsippen négyévszakos van, annak 100-ról kb 10 méterrel hosszabb a fékútja, mint a kompótnak a 225/45 prémium gumikon. De mondjuk két tonna, betonfal meg csak nem ugrik ki elém ;)
Alpinára középkategória? Ennyi erővel a kínai még olcsóbb... ne már. Az általad leírt futás mellett maximum 5 évente kell egy szett új gumit venni. A "nem állatkodom", "óvatosan, lassan járok" pedig nem indok, mert 50 km-/h nál is jól jöhet fél méter fékút mínuszba...
Alpinára illik új gumit venni:) Egy időben én is vettem használt gumikat, de nem éri meg. Most már inkább hamarabb eladom a télit (6mm-esen), és veszek újat, így legalább nálam lesz a legjobb. Összeségében csak a BMW nyári hátsó kereke az, ami erősen kopóeszköz:) De ott is úgy csinálom, h előre veszek újat, ha elkopik a hátsó, akkor azt teszem hátra, előre veszek újat etc :) De nekem egyforma méret van körbe, úgy könnyű.
16-os kerek nem megy fel az autora a fek merete miatt. De nem is akarnam lecserelni az Alpina kerekeket semmi masra.
A teli kerekeim ugyanolyan 17-es lemezkerekek mint amit te raktal most a kompotra. Nemreg szedtem le a teliket es tetettem fel az Alpina nyari alufelniket - nem hittem el, mekkora kulonbseg van tomegben, rettento nehez a lemezkerek az alufelnihez kepest, pedig a lemezkerek csak 7" szeles.
Nem akarok en hasznaltat venni, elegem van abbol, hogy barmelyik pillanatban szetrepedezik az oreg gumi.
Webshopbol kozepkategorias gumi szett akciosan 120k korul kijon ebben a meretben is.
Akkó viszont 16-os kell rá, valamelyik felni elvileg felmegy, AttiM3-nál láttam. Nekem a téli 205-ös, 16-os felnin, azzal szépen ment, a 17-essel jobban fordul, de a 225/45-tel barátnőm már nem vezeti, mert rángatja a kezében a kormányt. Érdekes, hogy a dzsipp 265/70-et nem vezeti meg :)))
Az alulkormanyozottsag nem erdekel kulonosebben, nem megyek gyorsan az autoval. Mindennapi munkaba jarasra hasznalom meg a kisfiamat viszem vele oviba.
Pont erre talaltak ki a B3-at, nem? :)
+6mm vs. +15mm az eltérés a gyárihoz képest a 215-ös javára, szóval maradok annál. És elölre minél vékonyabbat szeretnék, hogy ne vezesse meg annyira minden nyomvályú. És 10mm a szélességben már érezhető különbség e téren!
Kiderült, hogy az összes gumim kuka. Mindegyiken bőven jó a profil, de öregek, repedtek. Veszek új gumit, de mielőtt a webshopos megoldást választom, egy utolsó kérdést felteszek itt is: akinek van eladó új vagy garantáltan jó (friss) gumija az alábbi méretekből, kérem írjon a balintlevai kukac jahuu pont komm címre, megvenném.
Ja, a gross után másnap a Zoncolánra mentünk. Az autók elől asszem le van zárva, 1750m, 20%-os sok helyen, 10-15% a pihenős rész. Oda még a Giro d'Italiások is montis racsnikkal mentek fel, nem a szokásos országúti áttétellel:) Na az tényleg kemény, a glockner nyugdíjas túristáknak való, tekertem már ott 70 körüli bácsival is felfelé, osztrák "kisnyugdíjas"...
Itt nem voltak kutyák, nekik hideg lett volna:) Amúgy egy hegymászásnál nem a meredekség vagy az emelkedő hossza gyilkol, hanem a tempó. Itt egy CX-szel voltam, elég könnyű áttételekkel, a Stelvión országútival, versenyen, az nagyon fájt.:) Másnap az M3-assal viszont könnyebb volt riogatni a mormotákat, akik kint napoztak az aszfalton:) A BC szerint 30 liter felett volt az átlag, gumi kopott a hajtűkben rendesen. Stelvión a kompót se lenne szar, a Grossglocknerre felfelé még ezzel az áttétellel is kirándulós lenne:)
Csúcsot nem másztunk sajnos. Az élmény csak részben volt teljes, mert lefele menet kurva nagy ködben mentünk sokáig, így a látvány nem volt az igazi.
A diffim már 3,23-as usa sperr. A 3,46-os áttételpárom még megvan, illetve van egy 3,15-ös sperrem is, de az búg és folyik belőle az olaj orrán száján :). Azt azért ne felejtsd el, hogy 2000+ méteren már biztos zihálnak a lovak rendesen, sőt, néhány ki is fullad. Az emelkedő meg sok helyen legalább 12 %-os, ha nem több.
Hasonló körülmények vannak most is, volt, ahol legalább két méteres hófalak között autókáztunk. Sőt, amilyen idő van most, az is lehet, hogy lezárták :).
Szép, jó kis túra lehetett, volt csúcsmászás is? Neked milyen a difi áttételed, a 3,45 van még alatta? Azzal pedig pont jónak kellene lennei hegymenetben is. Mondjuk már én is tapasztaltam hasonlót, hogy nagyon megpakolva 4 személyel már megérzi hegymenetben a 28, de inkább csak szignifikánsabb a különbség mondjuk egy gyengébb autóhoz képest ami üresen sem akar menni :)
Bringával voltam, felfelé a vége nem esett jól, de lefelé egész jó 70 feletti tempókat lehet menni, és kerülgetni a túramotorosokat kanyarban :)) Ha jól emlékszem, ez ott készült...
Köszi! Az ablakból kihajolva, 80-90 km/órás tempónál a hűvös reggelen hamar lefagyott a kezem, de megérte: a vártnál sokkal jobban sikerültek a képek. Bálinttal jópárszor megtettük azt a pár kilóméteres szakaszt oda-vissza, mire sikerült megtalálni a megfelelő zársebesség/autósebesség kombinációt, aminél a kocsi még nem mozdul be, de a háttér már eléggé elmosódik. :) Ez nekem is újdonság volt.
Nekem meg nem működött a távirányítás a kulcsról, de sikerült a hibát megtalálni. A vezető oldali lábtérben, majdnem az ülés alatt vannak sorkapcsolva a vezetékek, abból az egyik teljesen el volt oxidálva. Nem kapott áramot a belső tükörben lévő rádióvevő.
Nem teljesen idevág de müszeregység téma.Kiégett az izzó benne.Cserélve, de a megtehetö km a nagybordon 0 ra ment..Vojnó kartárs jött rá.Visszarakáskor becsípödött egy kábel,azt jól leltestelte
És Ö is rájött hagy a /ferde/ kormány levétele nélkül a müszeregység nem jön ki a nem állíthatós verziónál,meg az úgynevezett krumpli kormány esetében.
Köszi. Az a baj, hogy a hiba csak hasonló. Nekem a komplett műszeregység sosem hal le, illetve a visszajelzők nem kezdenek el random világítani. Ettől függetlenül ki fogom szerelni és átnézem akkor nagyítóval ezeket a kis biszbaszokat.
Egy ideje már ugrál a vízhőfok mutatóm, újabban kezd az üzemanyag szintjelző is. Feltehetőleg műszeregység hiba lesz. Valami forrasztás eltörik benne, lemerül valami elem, kiszárad egy kondi, ilyesmiket olvasgatok. Valaki valami tapasztalatot meg tudna osztani velem ezzel kapcsolatban?
Egyébként megjártuk a Grossglocknert. Meg kell állapítsam, hogy ide a 28i kevés. Legalábbis megpakolva, két személlyel harmat gyenge volt, miközben a S, RS Audik meg az M3-asok csak úgy durrogtak felfele a duplakuplungos váltókkal.
Igazad van, menjen ameddig megy az SMG csak legyek túl rajta és tényleg cserélve legyen. Szerintem egyébként az évjárat miatt már a tiéd is SMG II-es csak más a konstrukció mint az M3-ban. Utóbbinál minden bonyolultabb és befigyel az a 3-as szorzó is az árnál az M betű miatt. Viszont egy élmény vezetni. :)
Azért amikor nekem a 6-os M3 váltóban egy váltóvilla eltört, azt nem volt egyszerű pótolni, ugyanis az ETK-ban nincs külön alkatrész, itthoni importőr nem is tudta berendelni. Persze extrém ritka hiba, de az örök élet azért fenntartásokkal kezelendő :)
Persze, a normál automata nekem sem fordult meg a fejemben, hanem hogy olcsóbb SMG-ről manuálosítani mint normál automatáról. Ha most kicserélik egy keveset futottra akkor szerintem megérné megtartani amíg jó, mégis gyári az autó így, nem átalakított. De persze ha manuálisat szeretnél akkor nincs kérdés :) Én eléggé megszerettem az SMG-t még így is hogy eddig csak szívtam vele.
Igen, egy fokkal jobb hogy külön lehet cserélni, csak így most a sok cserélhető cucc közül nem tudom hogy melyiket cseréljem éppen :)
Most érkezett meg az új elektronika hozzá, pénteken elvileg be is kerül, de hogy megoldja-e a problémát azt senki nem tudja, majd kiderül...
Nálam M3-nál a normál automata váltóra történő átépítés nem menne vagyis inkább nem lenne egészséges. Egyébként az SMG váltó két fő elemének gyári újra történő cseréi hasonló összegekbe fájnak darabonként mint ezek szerint a "manuálosítás", de előbbinél vissza-visszatérő problémák lehetnek a cserék után is, míg a manuális váltó szinte örök élet. Ráadásul én manuális váltó fetisiszta vagyok, de ilyen M3-at nem találtam sem itthon, sem Németországban. Szerintem jobb "befektetés" az átalakítás, bár ez a szó az ami aztán qrvára nem illik ehhez a témához. :))
Az SMG I-ek egyébként használatra és érzetre nem olyan jók, mint II-esek (szerintem azok sem jók), de legalább lehet cserélni külön-külön az alkatrészeket, míg utóbbinál csak egyben és emiatt horror igazán a történet.
Köszönöm a segítséget, légy szíves írd meg privátban a szerelő elérhetőségét. Remélem, hogy az alkatrészekben is tud segíteni. Most úgy fest, hogy egy ideig megoldódik a váltó problémám mert garanciában javítja az eladó (csak az a kérdés, hogy mennyi időt nyerek egy használt SMG hidraulika beépítésével, ráadásul a műveletnél nem leszek jelen és ez nem nyugtat meg). Hosszútávra tervezek az autóval emiatt számomra az átalakítás megnyugtatóbb megoldásnak tűnik, mint később szívni és vagyonokat költeni az SMG hidraulika stb. cserékre. Mert csak idő kérdése lesz, hogy a használt cucc mikor adja meg magát.
Az mondjuk kérdés, hogy a manuális váltó valóban úgy fog-e működni, mint a gyári vagy lesznek érdekességek használat közben (olvastam, hogy eleinte nem egyszerű a sebességváltás). :)
Nem sokkal olcsóbb mintha normál automata lenne (kuplung valószínűleg nem kell pl másik). Nekem 500-at mondtak nagyságrendileg, de az enyém csak egy 330Ci, gondolom egy M3 használt váltó valamivel drágább.
Átépitéshez, kuplung pedál, felső munkahenger, kulissza, a váltóban a határolókat pótolni kell vagy csere. A motorvezérlőről leprogramozni a váltót és kb kész is... Nyilván bonyolultabb de csináltak már ilyet... Ha gondolod tudok szerelőt ajánlani hozzá...
Elolvastam a régi hozzászólásaidat. Ezek szerint utólag át lehet építeni manuálisra a gyárilag SMG-s autókat? Az a művelet kb. mennyibe fáj? Mondjuk esetemben szerintem M3 alkatrészeket sem lenne egyszerű vadászni az átépítéshez.
Nekem az E36 Coupè volt ilyen, olyan mélyen ültem, hogy alig tudtam kiszállni belőle. De ezek az autók már csak ilyenek. :)
Most egy céges autóm van (Santa Fe) ez elég kényelmes, hiába öregszik az ember. De ha a következő nem egy X3-as lesz akkor veszek magamnak egy Z4-est mert BMW nélkül nem lehet sokáig kibírni! :))
Egyszer ültem álmaim Corvette-jében, aztán el is ment a kedvem tőle. '81-es évjárat volt, az a nagyon hullámos formájú. Mindig is imádtam az alakját, a hangját, az egészet.
De beleülve rájöttem, hogy nem nekem való. Nem férek el benne. A lábaim összeakadnak a pedálok felett. A kezemmel nyújtózkodás nélkül elérem a jobb oldali ablakot. Kábé akkora hely van benne, mint a régi Miniben. Belőlem az ilyen autóktól előjön a klausztrofóbia.
Utána visszaültem az E36-ba, és nagyon tágasnak tűnt. :)
(Máskor meg ez tűnik szűknek a Berlingóból átülve.)
Hármas főcsoport: Bmw, japán (csakis benzines), és minden egyéb olasz, francia, espanyol, valamint fabudi a Gábor kedvéért..)
Gábor, ma megvolt több, mint 300 km a Fiat zseniálissal. Nem is rossz, új gép, Megkaptam nesze itt van vidd.... Kb 150 km után jöttem rá, hogy van 6-ik sebesség.... No comment. :DDDD Nem csoda, a honda 140-nél pörgött 4000-et 5-ben, emez meg 130-nál 6-ban 2500-at. Na jah, dízel, szerencsére az erősebbik kivitel.
Cserébe a héten mindennap Siófokra járhatok dolgozóba, meg azon túl is néha....:(
Az egyik kolégámnak van Maseratija, igaz nem mindennap használja mert van neki egy Lancia meg volt egy 7-es BMW-je is amíg el nem lopták. Egyikre sem panaszkodott. Egy másiknak van egy Ferrari 360 Modena (sárga) igaz ő sem használja minden nap mert a Mecedessel jár. De nem is ez a téma, hanem én erre reagáltam: "az olasz egy hulladék számomra , jellemzően a 80-as évektől a mai napig a francia nyomába sem ér . ." Ebben nincs is semmi rossz mivel odaírta, hogy számára viszont számomra meg pont fordítva van és ezért bátorkodtam három olasz autó képét betenni amelyikek nyomába sem ér egyik francia autó sem szerintem. Az igaz, hogy mind a három csak álomautó, viszont francia álomautó nem is létezik... Legalább is én még nem láttam. A BMW-vel kapcsolatban: egyik kollégám most nemrég vett egy F10-et, ő sem panaszkodik rá! ;)
(a néni 56 ban elmenekült,aztán a 80 évek vége felé kitalálták,hogy a nyarakat itt töltik.és mivel rohadtul tetszett nekik anyám kispolákja -de lesokkoltam öket hogy nincsen autómata verzió,hát nem a covettet,hanem az olasz terméket hajóztatták meg)
Ámerikai rokonnak volt egy maseratija kb a nyolvanas évek közepén gyárották.
Egy zsivány cucc volt (2.0 V6 biturbó) ha épp volt kedve beindulni.A néni nem utcai vesenyző volt,nem hajtotta szét,mégis állandóan minden random módon szarakodott,ami a 2 rendszámtábla közt volt.
Szinte mindennapos volt a nemindul átmentem kulcs teker indul.
Honnan tudok, hogy ezek nem szar autók? Kit ismersz, akinél napi használatban van akármelyik is ezek közül?
Nem kizárt, hogy ha úgy használnád őket, mint akármelyik hétköznapi autót, akkor ezekről is kiderülne, hogy valójában megbízhatatlan, hibákkal teli hulladékok. Csak egy gyors guglizást folytattam Maserati ügyben, találtam egy Quattroporte vásárlási útmutatót:
Ebben le is írja, hogy az autó híres arról, hogy az út szélén hagy. Úgy kezdi, hogy 2005-ös évjárattól tartsuk távol magunkat. 10000 mérföld alatt szivárogni kezdő kormánymű és megdöglő szervoszivattyú. Gyorsan kopó bőrok, nyiszogás, a kesztyűtartó nehezen csukódik, kurva gyorsan elkopik a kuplung, és persze semmit nem lehet olcsón megúszni.
Az igazsághoz viszont hozzátartozik az is, hogy az olvasottak alapján újabban a BMW sem sokkal különb. Egy E46-ot vagy E39-et még be mernék vállalni, utána nem kéne egyik sem.
A képeket a netről szedtem, nekem nincs autóskártyám. Tudod, kinőttem már belőle...
Az olasz autókról volt szó, nem az olasz hétköznapi autókról! De ha már így leszűkíted a kört azért, hogy valami esélyük a franciáknak is legyen akkor még mindig ott van a Maserati. Remélem az elég hétköznapi. Azzal mi a helyzet?
Fűthető ablakmosó fúvóka hőmérséklet szenzora. Az egyik, lökhárító mögötti "szemeteslapát" nevű, háromszög alakú műanyag elembe van bepattintva, ha jól emlékszem a bal oldaliba. Ezek szerint neked az már letört és nem pótolták. Nem drága.
Ezt mondjuk jól összeválogattad... ...de miért hagytad ki azokat amiket a képeken látsz? A Ferrarit, a Lamborghinit és a Paganit? Mert nincs ebben a kategóriában francia autó? Jó, de akkor hol van a Maserati? Vagy azt is hagyjuk ki mert abban a kategóriában sem jobbak a francia autók? Csak azokat nézzük amelyikben jobbak? Hmmm? A Lamborghini 1998 óta része a VW AG-nek amelyhez többek között az Audi AG is tartozik de még a Seat, a Skoda, a Bentley, a Bugatti, a Ducati és a Porsche is! A FIAT-hoz meg az Alfa Romeo, a Lancia, a Maserati, a Chrysler, a Dodge és a Jeep. A Ferrari 90%-a is a FIAT-é. Csak azt nem tudom mit akarsz ebből kihozni?
Na ,akkor mesélj már nekem a következő autókról : Fiat : regatta, ritmo , tipo ,croma , panda,bravo,brava, . . Alfa: 33,75 , 164 Alfa Sud . . . .soroljam még 80-90es évek sikere . . egy hulladék hulladék az összes,de én mesélek neked róluk ha érdekel, de nem itt .Formatervezésben lehet jók ,de műszakilag gyengék ,ezt vallom a mai olasz autókra is. 3,5 m egy puntó ???úúúú
F1 : 99-előtt 78 ban nyert utóljára , és a közeljövőben nem is fog :)
Lehet gyárias, de proszó megoldások is édekelnek, olcsón persze. Motorhiba nem gond, csak kasztni kegyen. Lehet vissza tudom venni az ex 28i buherált motorom is, meglátjuk.
F1-et tényleg értelmetlen dolog idehozni, de ott sem áll meg az, hogy az olasz autók nyomába sem jöhetnek a franciáknak! 2006-on kívül még 2005-ben nyert a Renault de előtte hatszor (1999-2005) és utána kétszer (2007-2008) a Ferrari nyerte a F1 konstrukcíóversenyt!
3,5-ért márt dízel, felszerelt Puntót kapsz, egy alap benzines, klímás sztem elhozható kicsivel 2.5 felett... 3.5-ért most 4x4 SX4-et lehet venni, akinek erre van igénye :)
Mondjuk az új Fiat 500 az a Panda klón, egész más eset. 2000km-en fogyasztott 100 liter benzint, várossal, terepezéssel együtt, csendes volt, tűrhetően ment, mondjuk a csomagtartóba két közepes hátizsák éppen fért be. A Panda verzióban, 4x4 hajtással kéne. De persze nem annyira, mint a Toyota, így az marad :)
Tudod nagyon jól, hogy miért adtam fel a hondával járó munkámat;)
A Fiat az új lesz, meg a pénztárcám is bőven vastagabb. Fasse érdekli, cég fizeti a rezsit itt is, ott is. Csak itt lehet ismét tudok hobbiautózni mindemellett.
Nekem volt 500 a fiatom.1974 es. sajna kispolszki motoros volt,igy azért maradtak megfejthetlenek tünő Hangok/problémák.Itt rohadjak meg de 100 x inkább trabi
2008 ban el is mentem egy fiat kereskedésbe gondolván az 1.3 as swift et lecserélni(valahol a szentedrei úton) nem jött értelmes ajánlat,igy pár hónappal később vettem egy sportbuzukit a banknak....
Egy hétre béreltünk egy fiat 500-ast, leszámítva a homár imidzset, kimondottan tetszett.
A tartóssággal kapcsolatban nekem is vannak fenntartásaim, öcsémnek egy Stiloja volt a Laguna előtt, feleannyi kilométerrel, kétszer annyit kellett rákölteni, 100e km-es futással ette az olajat (egy női tulaj volt előtte, végig szervízelt autó, nem egy import tekert példány.)
A Laguna most nálunk van, illetve kölcsönadtam egy barátomnak egy hónapra, 220e van benne, nincs olyan állapotban, mint a 247e-t futott BMW, de valszeg ha ráköltenék 1-200e ft-ot, ugyanolyan lenne. A terv az, hogy addig tartom meg, amíg az ismeretségi körből le nem esik egy jobb autó, vagy amíg szét nem esik. De csodálkoznék, ha baja lenne 300e km előtt...
Azért drága barátom hondából...... na dobló még a lagjobban sikerált megoldás
ilyenek hogy leesik a kárpit,meg mindenféle patentokat találsz,kezedben marad az ablakemelő kurbli,ne akadj fenn.Bszállnál de csak kilincs jön ajtó bennmarad.Egy egyszerü 6 V os trabi jobb volt IGÉNYESEBB,mint amit az olaszok "okoznak"
Scudó long: klima nem megy drága igymarad.2.0 mittumén mi,nevezzük elfogadhatónak a menést,
2.es 4 es random,ahogy sikerül ginóéknak.Marha jó amikor kijössz egy keresztezödésből és vagy semmi vagy 4 es vagy anyád.:(((Úgy szar ahogy van.se egy tároló rekesz se semmi.Berlingót a volt helyemről visszasírom,nem beszélve a vw caddyről.
Fiorínó.Itt is összevissza áll minden kárpit.lóg esik szét stb. de itt a váltó,már egy szétrugott opel f astra szintet mutat legalább(fejlődés na)
1.3 multijet 5 alatt fogyaszt cserébe semmi 2000 alattÉrtsd nem egyszerü elindulni.
És méghogy az e36 ban ferde a körmány?kit érdekel?
Vajon miért van az egyik fönökömnek e34 e?.
amugy mindkét verda rendesen fiú lehet hiszen akkor folt van alattuk,hogy eltéveszthetelen a beálló.
Jelölnek,mint a kutyák.Csak 2 helyen folyik belólőle a bármi: orrán száján.
Ilyenek hogy kilincs,ajtóhatároló ,zár az nagyon nem megyen olaszéknak... se
Holnaptól én is testközelből ismerkedek az olasz autóipari hulladékkal... Kíváncsi leszek, majd beszámolok a Fiatról, ha valakit érdekel egyáltalán. Lehet majd mentésre szorulok valahol, mindenfelől kérek bimmeres haverok telszámát.:))))
Hozzáértőktől kérnék segítséget. Rövid időn belül másodszor szakad ki a bal hátsó toronyszilent az e36-ban (361i, coupe 1996). Az első alkalommal megértettem, mert kb. a gyári volt benne. Kicserélték és kb 2 km(!) után ismét kiszakadt. A kérdés az lenne, hogy a szerelés volt-e szakszerűtlen, vagy máshol kell a hibát keresni?
Ez tényleg ütős autó volt akkor ,bár nem szeretem az opel-t mint márkát. 90-es évek fejlesztés . . .Calibra , ha jól emlékszem egyedülálló légellenálási tényezőt tudott.
Maradok a Manta GT/E Irmscher,ill.az 1.9 GT-nél ,ami egyik sem mai gyerek , ha már választani kellene .De, inkább felejtős , mint a Ford és az olasz csodák.
A mai lepencei körömön pont azon gondolkodtam, h jobb ezzel menni, mint az M3-assal, mert könnyebb és kevésbé tolja az orrát ilyen szűk, rossz minőségű úton, de még jobb lenne egy pár száz kg-mal könnyebb autó. Szóval ez a toyota, 1000kg önsúllyal és 130-150le-vel nálam nyerő lesz, inkább, mint egy másféltonnás, négyhengeres 228i...
Az akkori árának a felét sem éri meg nekem. Falun lakom, ide elég az E36, nem kell felvágni :) Valahogy egyre kevésbé fér meg a fejemben, h ikea-jysk gagyi bútorok között élek, és emellé egy bőrös-luxus E60 vagy újabb? A kompótnak legalább igénytelen a belseje :)))
Ez ugyan nem a legnépszerűbb szín, forma és felszereltség, de még ezt sem cserélném el sok mai szopott gombóc formára:)
Bár nem tervezek autócserét, hátha bírja sokáig a mechanika (bár ABS-kipörgésgátló az világít persze...), formáját és technikáját tekintve Lexus IS/E46 lenne az utód. Az E46-ba persze valahogy bele kéne tenni a kompót sperrjét, az IS kombiba elvileg jó a limó gyári...
Imádom az öreg kockaformát, ma is jó volt ránézni, amikor beálltam a házam elé. És olyan szépen, egy hang nélkül szolgál, hogy elérzékenyültem. :) A képek szándékosan sötétek, nem akartam vakuzni (meg ennél hosszabb záridőt alkalmazni :) ).
Én meg az vagyok, aki egy GT86-ot pont E30 M3 egyenértékűnek érzek, csak jobbnak, mert új, és nem 25 éves, emiatt bírja a kasztni a terhelést, a motor a hajtást. Súlyban, lóerőben, karakterisztikában nagyon hasonlóak, a gt86 alá kéne egy rövidebb áttétel. É nem 8 millióért, hanem majd 2-3 között, addigra elkopik talán a kompót is:)
125.000 alatt futott patent gépeket néztem. Már sajnálom, h elherdáltam az enyém, de a kompótot jobban szeretem, minden hibája, gyengesége ellenére. E46 M3, kupé, manuális, 125.000 alatt meg horror, új GT86 árban van :)
Nos ez elég ocsmány tényleg, az enyém tükörlapja viszont nem csereméret ez látszik. Majdnem azt mondanám odaadom az enyémet, hátha műanyagossal meg tudod javíttatni a törött nyak-részét és felrakod azt, ehhez képest az enyém makulátlan.
Ha jól emlékszem fűtött is, nem csak motoros, de ez nem biztos.
Én is megakadtam a képeknél. :) Öregszik az E36 modell. 24 éve biztosan nem ilyen csajok álltak az autó mellett a frankfurti autószalonon vagy lehet, hogy pont ő állt ott, de 24 év az akkor is 24 év. :))