Babatalisok, bocs, de most nem jön össze, hogy tisztességes sk. ajándékot készítsek szombatra, meg úgyis később megyek, úgyhogy ne várjatok rám a húzogatással. Majd jól megcsodálom, hogy kitől ki mit kapott :).
Mind a két lány beteg lett igy most orvoshoz járunk. :( Ééés ráadásként Apa hétvégén is dolgozik...
Csak a szokásos ovis nyavaja de ez is le tudja venni őket a lábukról, sajnos Dóri nagyon beteg tud ilyenkor lenni. Igy ha tehetném sem szivesen hagynám itt őket... :(
Nem jött jókor igaz a betegség sose jó de most dolgom is lenne bőven ezért most a bocik is várhatnak...
Sajnálom, pedig szivesen mennék! Lehetne ilyen nyáron is! :))
És a gurulóssal van valami? Valószinű a babát is csak a jövő héten tudom csinálni... Legalábbis nagyon remélem akkor már menni fog!
Néha ki lehet fogni jó dolgokat is. :) Aztán mikor tetszenek szakkörőzni, melyik kéthetente? Páros, vagy páratlan? Nagyon hiányoztok, de mindennek ára van. Azok a régi szép idők, amikor ötkor kezdtetek..... akik miatt délutánra lett rakva, már sehol sincsenek. Brühü... :-(
Mintha múltkor azt mondta volna a néni a pénztárban, hogy mostanában kéthetente vannak. Akkor legalább is majdnem mindig, amikor szakkörözünk. :) Két hete két nagyon kafa blézert túrtam á 100-ért.:)
Tényleg ? Köszönöm az infókat ! Ja , hát és biciglivel a legegyszerűűűbb , tényleg :-))) .
Na majd megnézem én is azokat , mondjuk én foltvarrást nem tudok csinálni , de a zsinórcsipkét most tanulom , és ahhoz sok jó kis vászon kellene , amit ugyebár utána már nem nagyon használok , ezért jó lenne olcsón jó kis vásznakat találni , ez eddig nem jutott eszembe , csak most hogy mondtátok :-))...
Az a templomos a közösségi házban, ahol jártál. :) Hétfőn és kedden szokták megtartani azt hiszem havonta egyszer. Könnyen kijutok akár biciklivel is, nem gond, csak nem esik útba. Mostanában az Árpád üzletházban levő turit környékezem. Kéthetente péntekenkén 80.- Ft minden akkor, ha öt darabot veszel. Ha nem, akkor 150 darabja mindennek. Engem a foltarráshoz felhasználható dolgok és mostanában a gyapjú pulcsik érdekelnek leginkább. :)
És van kitűzőm ! :-))) , milyen templomost ?? Én arról nem tudok semmit sem ...
Újpestről azért Káposztás elég jól elérhetőőő ám ! A 20E-vel , vagy a 30-as busszal , de a 14-es villamossal is , valamelyik csak közel van hozzád , nem ? Na ezt majd megbeszéljük a talin , hátha kitalálunk egy kevésbé macerás ideutat neked , jó ? :-)))...
Köszönjük az infókat. Hú, de sajnálom a templomost. Arról lemaradok évek óta, mert nem járok arra. :( Mikor lesz legközelebb, nem tudod?
A másik turiba vadi új méterárút halásztam tavaly nyáron. :) Nekem Újpestről macerás kimenni káposztásra, de inkább a csak a lustaság miatt. Csinálj magadnak légyszi egy kitűzőt. :)
Hagytam még nektek is , már csak azért is , mert a héten busszal mentem , és az éppen az ellenkező irányban van ! Amikor írtam nektek , hogy lemegyek másnap , akkor épp vásár volt a közösségi házban , de a páromnak amit vettem volna , azt mondta mégsem kell , így csak most voltunk arrafele .
Szóval a turis bolt
hétköznap 9-19-ig van nyitva ,
SZOMBATON , ami ugye minket ill. titeket érdekel : 9-15 , ig tehát megvár titeket , ha a tali előtt bementek . és
vasárnap is nyitva 10-12-ig , de az már nem olyan érdekes ...
Földim köszönöm a jótanácsot , egy ajándékom már van szóval nem gond egyáltalán :-) ...Akkor jövő szombaton találkozunk :-))) ...
Nagyon jó! :) Látom megint valami új hajkölteményt találtál ki. :) Szomszédasszony is varrja a babákat? Jöjjön csak nyugodtan, részemről szeretettel várom. :) Én is nagyon készülök a talira, ajcsi már összecsomagolva, ha addig nem találok ki jobbat, akkor marad. Nagyon halódik a topik, biztos mindenki szorgalmasan varr. ;-)
nincs időm most visszaolvasgatni, mettől meddig tervezzük a talit? Tudja valaki?
Sajnos a dolgos hétköznapokon csak átfutni van időm a fórumot, de azért lassacsakán elkészült ez a baba is Camea tavalyi gurulósának az szm-je alapján.
És készülök a talira is, egyelőre úgy fest viszem a szomszédasszonyomat is. Meg a gurulósom testét. :)
Most mennem kell, mert hatalomátvétel készül a képernyő előtt. :)
Egy ismerősöm egy kreatívhobbi-bolt teljes árukészletét kiárusítja féláron.
inél hamarabb meg szeretne szabadulni a motyótól, nagyobb tételben vásárlók előnyben. Dekupálók, papírral, gyönggyel bíbelődők, nyomás, nektek kincsesbánya! Dekup cucc mellett faáruk, üvegáruk, szalagok, gyöngyök, meg egy csomó minden, amire nem emlékszem. :)
Eddgi a tudnivaló, sajnos babvarráshoz alkalmazható cucca nincs sok, de azért akad (gyöngyök, szalagok, kis kiegészítők babáknak), de ha kacérkodtok a társművészetekkel, akkor érdekes dolgokat lehet olcsón megszerezni. Szegény nagyon becsípődött, nagy segítség volna, ha a pénzéhez juthatna. Ennél több infó nálam mélben vagy telefonon.
Lányok! Érezzétek magatokat nagyon jól a talin. Én sajnos az idén (sem) tudok menni. Nagyon kicsi még Nóri, és a nagyoknak is aznap lesz a farsangi bál :-(
Bár Nóri csak korra kicsi, súlyra nem. 4 hónaposan 9 kiló volt (Anna egy évesen 8780g)!
Egyedi megbeszélés alapján bírok bármit is mondani, hisz ez nem sablonmunka, hanem valódi és kézzelfogható alkotói érték.
Akit érdekel az ajánlatom azzal meg kell beszélnem a továbbiakat, mert elsődlegesen az alkotni vágyó álma a lényeg!
Ez nem tanfolyam! ( Bár az is lesz és arról is lesz infóm)
Tehát nem tanfolyam,hanem személyenként való felkészítés, amit immár Gyémántkoszorús mesterként méltán felvállalok és büszkeséggel töltene el az eredmény!:)
Értem , és köszönöm szépen , egy ajándékom van ! :-))
Köszönöm a babaszabásmintát is , elmentettem , de én kicsit formásabb babát szeretnék ..., és ugyanolyan ruhát akarok kötni a babának is , amilyet az unokám fog kapni az első szülinapjára :-))) ...
Most látom, hogy én csak fejben válaszoltam neked. Szerintem ne parázz az organzától, igaz én csak függönyt varrtam még belőle, de szerintgem könnyű vele dolgozni.
Köszönöm szépen a választ! Én is hasonlóan gondoltam, de még sosem dolgoztam organzával, ezért kutattam közvéleményt, nehogy elszúrjak valamit.
Ha esetleg valakik(k) visz(nek) a babatalira szabásmintá(ka)t mindegy, hogy babás vagy sem, gondoljatok rám is!
Nagyon szívesen elmennék én is főleg úgy, hogy gyerekprogram is lesz, de ez a suli most mindent felülír!
Már előre sajnálom (többek között), hogy nem láthatom élőben Aledi babáit!!! Pedig annyi kérdésem lenne hozzá (főleg a testtel kapcsolatban, mert fejet már csináltam). De abban reménykedem, hogy lesz olyan találkozó, amire el tudunk menni mindketten!
Alapból semmi extra, persze csúszik, mint a nyavalya, de gombostűzéssel az is kivédhető. (csak használj jó minőségű gombostűt, nemhogy lukat hagyjon vagy meghúzza a szálat! Vagy fércelj!) A szegését általában keskenyen végzik, tehát max. kétszer fél centit hajtanak be, és tűzik le, de ha tudsz, hajts még kisebbet, annál szebb lesz. A varrásszélek is átlátszanak, ezért érdemes szépen vágni a széleket, és pontosan tartani a varrásszélességet. :)
Szia zöldtengerszem! De jó, hogy jössz a talira, legalább megismerkedünk. Vihetek horgolós mintát? A tojást nem tudom elkezdeni, hátha tudnál segíteni. :)
Julcsika, megvettem a nemezelőtűt és a gyapjút. már alíg várom, hogy használni is tudjam. :)
Szerbusztok , én innen a szomszéd fórumról szoktam bekacsintgatni hozzátok csodálni a munkáitokat, még babákat nem nagyon csináltam , csak kötött-horgolt állatkákat . Mivel Kápmegyeren lakom szívesen eljönnék én is a talitokra tanulni kicsit , ha lehet ... Kaokával Földik vagyunk , ő már jelezte nekem , hogy lesz itt tali . Igazából a 9 hónapos kisunokám 1 éves szülinapjára szeretnék egy csecsemőbabát varrni , nagyon örülnék , ha abban tudnátok tanácsot , szabásmintát , egyebeket adni nekem . Szóval akkor csendesen felírnám magam ide a sor jelenlegi végére ...:-)))
Nagyon mennék, még nem is ismerlek személyesen benneteket, de úgy elvagyok havazva... Fáj a szívem!!! Megnézném az ikreket is. Úgy érzem Amaranta sokat javult a kedélyállapotod. Emlékszel a terhesség utolsó heteiben sokat aggódtál, de hát ki nem ilyenkor? Ezt nevezhetnék akár egy egészséges, terhességi szorongásnak is. Mindenek felett az a legfontosabb, hogy elmúlt és a kisherceg és a tündérhercegnő sok-sok örömet okoz.
Egy technikai kérdéssel fordulok hzzátok, ami nem babaspecifikus, de egy kicsit mégis. Farsangra királylányos fátylat kértek tőlem, amihez organzát vettem (lehet, hogy nem a legjobb döntés volt, de az volt a legfényesebb). Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami speciális dolog a varrásával kapcsolatban és hogy hogyan lehet beszegni?
Köszi a szervezést, csak most értem ide. Hozhatod a piát, azt még nem tudom, hogy jutok el oda :-) Három gyerkőccel már nehezebben mozdulunk ki azért. Meg egy hete iszonyúan fáj a torkom, kicsit javul csak valami vírust kaptam be.
Én Érdről mennék autóval, ha valaki útközben csatlakozna irjon nekem nem bánom, ha lesz társaság. Az ital rendben van, nekem úgy is jó ha ott rendezzük. Sütit süssek? :)
Gurulós engem is érdekelne küldjem a babám? És milyen sorrenben elöször arc, vagy haj az mindegy?
Itt egy link a helyszínről: A lényeg, hogy a kocsival jövők a Külső Szilágyin jöjjenek a Galopp utcáig, a Galopp a Külső Szilágyi felől egyirányú, Galoppon bejönni, aztán az első kereszteződés után leparkolni. Menetirány szerinti bal oldalon van a Közösségi Ház, ha a gyalogos sétálórészen elindultok balra, akkor először egy postát találtok, közvetenül mellette van a KH bejárata.
Igen, olyansmi, mint a blogtali, csak sokkal kevesebben leszünk. Némi enni-innivalót szoktunk vinni. Illetve, ha részt akarsz venni húzogatós csere-berén, akkor hozhatsz valamit, amit tőled lehet megkapni, ez is ugyanúgy zajlik, mint a blogtalin. És igen, hozz sok-sok babát, hadd csodáljuk őket :)
Kicsit lemaradtam! Rég jártam erre nem győzök utána olvasni! Kicsit sűrű ez az idöszakom, Bocsi!
Akkor gurulós kezdődik? Kinek irjak mit küldjek? :)
A cimem: diusbd@freemail.hu
A babatalira is szivesen megyek! Felhomályosítana valaki mivel kell készülni, vagy mi lesz pontosan? Babát kell gyártani oda? Olyan lesz, mint a blogtali?
Köszi! Kicsit kusza még minden, de igyekszem pótolni az olvasnivalókat...
Többiek? Olyan sokan vagyunk még: Ezkriszti, Kdatta, Kustrae, Skippo, Camea (élsz még, te lány?), Exi, Ejjkukk, LBZS, Ktimo, Tallina, Hópihe, Szerika, Anmami, Diusbd, Méhike, Hanna ... csak hogy néhányat említsek. És akkor még hol vannak a szomszédból bekukkantó hölgyek Juhizs, Némakertész, Kicsoda, ...
Évike, de jó lenne ez az időpont nekem! :) Ha ilyen kevesen maradunk, akkor is megtartjuk a talit?
Julcsika! Ha összejön a tali megmutatnád nekem, hogyan kell csinálni a pancsingolt babahajat? És légyszi áruld el nekem milyen kellékeket kell majd beszereznem hozzá és honnan?
Most nekem is jó, most érkeztek a lányomék és itt az unoka is. Este karácsonypótló és dupla szülinap pótás is lesz. Konyhám beidomítva, sül, fől, Emma csicsereg ezerrel és rajzolja az angol ábc-ét, hogy meg tudjanak tanulni angolul. :D Hehe:) Én meg repdesek a boldogságtól. :) A tali, már csak hab lesz a tortán. :) Remélem jönnek még a többiek is és az újak is és a csendes olvasók is. :) Pápá szép napot mindenkinek. :)
Szia drága topikanyánk. :) Szabad így magunka hagyni minket árva gyerekeidet? Remélem semmi rossz nincs, amiatt így eltüntél ilyen hosszú időre. Na szóval köszönjük a jelentkezést, részemről örülök, ha meg tudod szerezni a termet. Az időponthoz valószínű nekünk kell alkalmazkodni, mkor lesz szabad hely. Egyelőre nincs dátum, de figyelembe kellene venni Berte időpontját, mert valamikor február végén jön.:)
Valaki legyen olyan bársonyos, és foglalja össze a találka állását, mert sokat nem tudok visszakeresni. Én a szokásos kondíciókat biztos tudom nyújtani, csak egy időpontot azért mondjatok. Szóval ezt valaki körvonalazná?
Meggypirosat??? Tényleg kár volt. Nekem valahogy mindig csak zöldek és rózsaszínek jutnak. De tényleg! Nem találok mást, bár igaz, hogy mostanában keveset járok turiba.