Keresés

Részletes keresés

music05 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 1808
Nem személyes tapasztalat, de nagyon sok fórumon azt olvastam, hogy a Graco kocsik nem túl tartósak. Szóval ha hosszabb távra és/vagy több gyerkőcre tervezitek, akkor érdemes utánaolvasni, nehogy csúnya meglepetést okozzon!
Előzmény: zsesszi (1800)
music05 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 1807
A képről nézve úgy tűnik, hogy nem bolygósítható a kereke - ha így van, akkor azért eléggé nehézkes vele a közlekedés. Ha nem, akkor nem szóltam.
A másik dolog, hogy az összecsukásnál az is lehet egy fontosa szempont, hogy összecsukott állapotban megáll-e állva, vagy csak fektetve marad meg. Elsőre hülyeségnek tűnik, de nagyon sokszor okozhat gondot, ha pl. kiveszed a kocsi csomagtartójából, nem tudod letenni, közben a másik karodon ott ül a gyerek, de pusztán tárolási szempontból is jobb, ha tud állni.
Egyébként jónak tűnik.
Előzmény: Jokeva (1791)
hirvike Creative Commons License 2009.03.13 0 0 1806

A bizti kedvéért megnéztem: a Chicco Ct 0.6 Caddy-nek sem levehető a huzata. A háttámlában van merevítés - meg kultúrált szivacs is rajta a huzat alatt -, de azt nem bírtam megállapítani, hogy miből van.

Gondolom erre is igaz, hogy jobb a megelőzés, ha lehet, kerüljük a foltokat...

Előzmény: hirvike (1805)
hirvike Creative Commons License 2009.03.13 0 0 1805

Már megvettem :-(((

De azért kösz az infót. Az az egyetlen dolog vigasztal, hogy ahogy látom, itt sem adnak hozzá táskát és hordozópántot. :-)

Egyelőre még csak otthon tologattuk benne a gyerkőcöt, (a zimára való tekintettel még a lábzsákos kocsit adtam alá, amikor messzebbre mentünk), de az már biztos, hogy szuper könnyű kocsi és jól mozog. Az külön tetszik, hogy viszonylag széles az ülőrésze, így még kabátban is kényelmes a benne üldögélés, és nem is túl alacsony, így nem a járdán kucorog a gyerek. A kerekei is nagyobbak az átlag "egyszerű esernyő" babakocsiknál, így remélem, hogy bírni fogja a kissé egyenetlenebb terepet is (mert nálunk sajnos az a jellemző.)

Szóval egyelőre elégedett vagyok vele.

Előzmény: mannamanna (1804)
mannamanna Creative Commons License 2009.03.13 0 0 1804

Hirvike,

megvetted már ezt a Chicco kocsit? Láttam neked még olcsóbban egy webshopban.

Itt: www.bebibolt.hu

Ára 15,470Ft, személyes átvétellel 14,696Ft.

Ha megvetted, akkor hogy tetszik?

Előzmény: hirvike (1793)
mannamanna Creative Commons License 2009.03.13 0 0 1803

Tényleg félreértettelek, bocs.

Ha nagyon éhes és jó a kaja, akkor valamennyit megül az etetőszékben, csak aztán akar elrohanni. Étteremben, ha nincs szék, akkor leültetjük a rendes székre, ott kicsit elvan, ha megunja, akkor sajna ölbe kell venni.

Múltkor jót kajáltunk egy pizzériában, ahol tele volt akváriumokkal a fal, megbűvölten bámulta a halakat, mi meg ehettünk. :)

(Egyébként nem értem, hogy lehetnek olyan helyek, ahol nem telik egy 3 ezer forintos ikás etetőszékre. Ebben a pizzériában sem volt, pedig szinte az összes vendég kisebb-nagyobb gyerekkel jött.)

Előzmény: Ammandina (1801)
Shiro Creative Commons License 2009.03.12 0 0 1802
Nekem idáig csak ABC design babakocsijaim voltak/vannak... én nagyon meg vagyok vele elégedve. Szerintem szuper kocsi és nagyon strapabíró. Volt olyan kocsim, amit most a negyedik tulajdonosa nyúz és még mindig jó állapotban van. Könnyű, jól használható és nem a legdrágább márka.

(mellesleg van egy eladó darabom is hordozóval együtt :o))))

S.
Előzmény: zsesszi (1800)
Ammandina Creative Commons License 2009.03.12 0 0 1801
Ezek szerint félreérthető voltam. Nekünk nem ilyen kocsink van, csak elolvastam a leírást, és az alapján mondtam, hogy a nem levehető huzat szvsz nem jó.
Ölben eszik a gyerkőcöd? Az enyém elszaladna 2 falat után (vagy már előtte).
Előzmény: mannamanna (1797)
zsesszi Creative Commons License 2009.03.12 0 0 1800

Sziasztok!

mi a véleményetek erről a kocsiról:

http://www.brendon.hu/shop/viewer.aspx?productid=200428

augusztusra várjuk a picit és most kezdtük nézegetni a kocsikat. ez nagyon praktikusnak tűnik. olyat szeretnénk ami 4 kerekű, boygósított első kerekű, 3 funkciós...ja és ha lehet azért ne legyen 150e ft:)

most még a "külsőre tetszik" fázisban vagyunk, nekem az ABC design viszi a prímet. arról van valakinek tapasztalata?

köszi előre is

Jokeva Creative Commons License 2009.03.12 0 0 1799
Hja. A mózesről szerintem tuti levehető, azt elképzelni sem tudom, hogy ne lehessen levenni. A bélelés természetes :)))
Viszont láttam már olyat, hogy a kocsi ülőke meg háttámla része (sportrész) funér volt, a huzatot meg nem lehetett levenni... ilyen kocsit kaptam volna kölcsönbe, és döbbenten néztem, hogyhát hogyan mossam ki?! Mert állásába ugye porosodik, koszolódik, a szaga is kellemetlen lesz...
Kiderült, hogy a tulaj slaggal le szokta veretni, aztán körömkefe. Mikor néztem furcsán, hogy a funér ezt vajon meddig bírja, teljes értetlenkedés volt a válasz.
Végül udvariasan nem fogadtam el a kocsit, merthát ugyan hogyan?! Vagy a kezemben mállik szét, vagy a babám alatt törik derékba. Szerencsére nem lett belőle sértődés :)
Előzmény: hirvike (1798)
hirvike Creative Commons License 2009.03.11 0 0 1798

A huzat és melegség manapság gyakorlatilag minden babakocsinál fennáll - én legalábbis nem láttam olyat, ahol legalább a bélés pamutból lenne :-(

A mózeskosarat könnyen ki tudod bélelni egy pelenkával, a babakocsinál meg azt csinálhatod, hogy készítesz egy bélést. Én pamut kifogót használtam erre a célra, de egy törülköző is megteszi. A lényeg az, hogy ki kell vágnod a pántoknál, és nem árt, ha pár helyen tépőzárral is rögzíted. Barkácsboltokban már kapható öntapadós tépőzár is, ezt rakhatod a babakocsira, de a bélésre érdemes rávarrni, mert a mosást nem bírja.

Én ezzel a módszerrel tettem elviselhetővé az autósülést is, ami mondjuk elég macerás volt, de megérte.

Ez a módszer a mosást is könnyebbé teszi, mert nem minden babakocsinak levehető a huzata, meg azért nem is arra van kitalálva, hogy minden baleset után a mosógépbe gyömöszölve. :-)

Előzmény: Jokeva (1795)
mannamanna Creative Commons License 2009.03.11 0 0 1797

Ammandina,

köszi a választ, erre a szempontra nem is gondoltam. Igaz, az én lányom nem marad meg benne, ha nincs etetőszék az étteremben, akkor az ölünkben eszik.

Te egyébként elégedett vagy a babakocsival? Emlékszel még, hol vetted?

Előzmény: Ammandina (1796)
Ammandina Creative Commons License 2009.03.11 0 0 1796
Nekem az a bajom vele, hogy a huzata nem levehető, mosható, hanem csak helyileg tisztítható. A mienket pont most kell kimosni, mert abban ebédelt a lány, nem lévén etetőszék az étteremben. Nyáron pláne előfordul, hogy babakocsiban eszik.
Előzmény: mannamanna (1792)
Jokeva Creative Commons License 2009.03.11 0 0 1795
:))
Köszönöm!
A csajszi a boltban mutatta, hogy egy igen laza kattintással levehetőek a kerekek, úgyhogy ezen sem aggódok... Egy ford focusom van, abba tuti elfér. Páromnak meg egy hyundai h100, abba még állítva, teljes harci díszben is elfér :)))
Két dolog miatt aggódok igazán:
1. meleg lesz nyáron ez a vastag huzat
2. nem tudom (elfelejtettem megkérdezni), hogy levehető-e a huzat (mosás miatt nem mindegy)
Köszi a választ!!!!
Előzmény: hirvike (1794)
hirvike Creative Commons License 2009.03.11 0 0 1794

Jokeva,

jó választásnak tűnik.

Nekem egy elég hasonló van ABC Design Alu, de csak a sportkocsi része. Én nagyon szeretem, mert terepen kiváló, az mondjuk tény, hogy a járdaszegélyeken kicsit nehéz vele lavírozni, de abból szerencsére kevés van.

Azért a bizti kedvéért nézzétek meg, hogy tényleg befér-e az autóba összecsukva... Nekünk csak leszerelt kerekekkel :-)

Nyárra valszeg mindenképp kell majd hozzá napernyő, mert az a fránya nap simán képes olyan szögből sütni, ami kicselezi a babakocsit :-)))

Előzmény: Jokeva (1791)
hirvike Creative Commons License 2009.03.11 0 0 1793

Attól függ, mi a nem túl drága... az én javaslatomat a 1768. hozzászólás-ban láthatod. Ennél könnyebb babakocsit nem nagyon találsz. :-)

Ja, most látom, hogy az általad kérdezett típus még egy picit drágább és nehezebb is, úgyhogy szerintem irány a KIKA!

Előzmény: mannamanna (1792)
mannamanna Creative Commons License 2009.03.10 0 0 1792

A Cosatto Dixie Sport babakocsit ismeri valaki? Neten láttam és ránézésre megtetszett, de egy boltot sem találtam, ahol megnézhetném, csak online lehet rendelni. (Vagy én vagyok béna.)

Cosatto Dixie Sport

Vagy tudtok esetleg ajánlani jó esernyőre csukható kocsit: könnyű legyen, ne túl drága, legyen napvédője, kb. ennyi.

Köszi előre is.

Jokeva Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1791
Sziasztok!

Tapasztalt szülőket szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek erről a kocsiról:

http://www.freeweb.hu/nebulobababolt/index_elemei/Page4684.htm

Nekünk ez tetszik, az ára is jónak tűnik... vélemények?
Buszozni nem fogok vele, kocsiba tuti befér, irtó jó rugózása van (próbáltam), óriási kerék (terepre kell, köves utakra), van mózese, átfordítható a tolókar.
yoee Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1790
Sziasztok !

Azért írok, mert úgy néz ki, hogy a mi babakocsiproblémánk megoldódni látszik. A projekt végén úgy látszott, hogy a Pierre Cardin PS-682 típúsút veszünk (levehető a sportrésze, mózese, hordozója, aluváza pedig lapracsukható)
Ismerőséktől kölcsönkapjuk az ő egyéves Chicco trio ct 0.1 (remélem jól írtam...:)

Szóval köszönöm a tanácsokat és az útmutatást. Ha valakinek van tapasztalata ezzel a chiccoval, akkor azt megkszönném !

yoee
Előzmény: yoee (1765)
music05 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1789
"Kedves Lányok"

én speciel fiú vagyok...
Előzmény: Gonoszka2 (1788)
Gonoszka2 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 1788

Kedves Lányok

Közérdekű infót hozok, nehogy valaki úgy járjon mint én.

A brendon outletben a szerviz 2009. január 1-től kezdve csak olyan babakocsikat szervizel, amikről szlával, garjeggyel hiteltérdemlően bizonyítást nyer, hogy brendon áruházban, vagy ott az outletben került megvételre.

Minden máshol vásárolt babakocsit elküldenek. Hiába forgalmaznak olyant.

Van viszont egy másik szerviz, ahova nem kell számla. Ez a IX. kerület Tinódi u. 8-ban van, telcsi 20/9 313-313 előtte hivni kell őket.

remélem megspórolok párunknak egy felesleges kört.

nileve22 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 1787
Irtam mailt.
Előzmény: Évus71 (1785)
nileve22 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 1786
Szia!

Szlovákiában lakom,pár km-re a határtól.Bp tolunk nem egész 200 km.Szivesen megmutatom a kocsit, el lehet jonni megnézni.A mail-el fellépett 1 fékezo tényezo,mert a mail cimem,amin ide be vok jelentkezve,megszunt.Nem tudok ide Neked mailt kuldeni.Viszont megadom a mukodot,oda legyszi irj 1 mailt,hogy tudjak válaszolni és elkuldjem a telefonszámomat.Tehát a cim:p.evelina@zoznam.sk
Előzmény: Évus71 (1785)
Évus71 Creative Commons License 2009.02.15 0 0 1785

szia nileve22!

Érekelné a barátnőmet , de megszeretnék nézni, nem publikus az e-mail címed az enyém viszont igen küld el légyszíves a telefonszámodat és odaadom a barátnőmnek, felhív és megbeszélitek.

Ő Soproni, de pestre jár orvoshoz.

Te merre laksz ?

Köszönöm szépen Évi

Előzmény: nileve22 (1783)
hirvike Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1784

OFF

Persze, nem a spanyol viaszt kínálgatom, csak kismamákkal beszélve gyakran tapasztalom, hogy sokan a Brendonon kívül nem nagyon ismernek más bababoltot (nyilván a reklámköltségek miatt), így aztán jóval többet kénytelenek költeni az alapdolgokra is, nem beszélve az extrákról.

Abban egyetértek, hogy a Brendon választéka nagy, sok mindent meg lehet nézni élőben - bár pl. a kiszolgálás a soroksári üzletben kritikán aluli - de az árak el vannak szállva.

Remélem, lesz aki hasznát veszi a "felindulásomnak" :-)

ON

Előzmény: music05 (1781)
nileve22 Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1783
Szia Évus!

Az ár,mert ez a lényeg 30000 Ft.Ujonnan nagyon drága,mert mi annak idején megvettunk hozzá mindent.Szuletestol lehet használni 15 kg-ig.Sportkocsira alakit6ó,konnyen osszecsuk6ó.Lehet,hogy gyanusan olcsónak tunik,jó állapotban van ,csak már szabadulnánk tole,mert a helyet foglalja.
Előzmény: Évus71 (1768)
kispond Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1782
A Brendont én csak piackutatásra használom, nem vásárlásra :) Egy helyen rengeteg babakocsi kipróbálható, aztán utána lehet vadászni máshol jobb árban.
Előzmény: hirvike (1779)
music05 Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1781
Persze, hogy léteznek - ha már, akkor az Elefánit is feltétlenül ide kell sorolni, a Faktum bútorcsalád pl. náluk a legolcsóbb az országban - de nem is azt mondtuk, hogy ott kell vásárolni :)

A Brendonnak hatalmas kínálata van hatalmas területen szakszerű eladókkal, szóval érdemes náluk kinézni, kipróbálni a "céltárgyat", aztán megkeresni, hol a legolcsóbb és ott megvenni, mert az olcsó helyek általában diszkont jellegű lerakatok: kis helység telezsúfolva áruval, ahol moccanni is alig lehet, nemhogy babakocsit próbálgatni.
Előzmény: hirvike (1779)
music05 Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1780
Nem, sőt. Eredendően Veneziát akartunk venni, de kipróbáltuk az áruházban - erre tényleg jó a Brendon, ott van elég hely - és nagyon nem volt meggyőző a mozgathatósága, manőverezhetősége. A bolygókerekek elég önállóak voltak. Akkor láttuk meg az Unot, és az viszont teljesen jó volt. (A sors fintora, hogy aztán mégis a Brendonban vettük meg, mert volt egy kupon akció, amivel 20.000 Ft-tal olcsóbban meg lehetett venni...)
Előzmény: kanga76 (1773)
hirvike Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1779

Esküszöm, nem fizet senki a reklámért, csak a (leendő) szülőtársaknak próbálom a horizontját tágítani azzal, hogy megemlítem, hogy a Brendon-on kívül is léteznek jó bababoltok, sőt általában jóval szülőbarátabb árakkal dolgoznak. Egy lista a teljesség igénye nélkül:

* Gyermeklánc boltok

Ezek közül különösen ajánlom a Minimanó-t (XIV. ker), a Matti-t (Budaörs), és a

Brumimaci-t (IX. ker.).

* Kenguru Kid

A dunakeszi monstrum áruházukban még nem jártam, de aki most vár babát, biztosan érdemes megnézni. Az én kedvencem az Árkád alsó szintjén található Baby Bell.

* Baby Planet-ben még nem jártam, de ha mást nem, a honlap alapján érdemes lehet tájékozódni.

* Baby Center - Szeged, Sopron, Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kaposvár, Nyíregyháza, Pécs, Siófok, Tata

* Babadiszkont (XVIII. ker.) - olcsóbb kategóriás termékek, de pl. mi itt vettük a Pierre Cardin babakocsinkat, nagyon jó áron

S végül, de nem utolsósorban mindenkinek ajánlom, hogy ha KIKA közelében jár, ne mulasszon el körülnézni a babaosztályon. Meglepően széles választékuk van, és jópár termék olcsóbb, mint máshol.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!