Meghallgattam a letölthető felvételeidet. Azok zenei értékelésébe nem mennék bele, mert sem zenei képzettségem nem engedi meg, sem nem érzem magam elhivatottnak, hogy mások munkásságát megítéljem! A témaválasztás nekem kicsit túl vallásos, de ez egyrészt hit, másrészt ízlés kérdése.
A felvételek minőségi mutatói viszont nagyon tetszenek. Nagyon hasonlatosak az eredményeid az enyémekhez. (ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy a felhasznált technikai eszköztár ugyanaz! :o)))) A kikevert hangkép is nagyon hasonlatos.
Egyet sajnálok, hogy nincs énekhang a zenéidben. Ha az is olyan jól sikerült volna, mint a zenei felvételek, szívesen kértem volna tanácsot. Azzal ugyanis nekem problémáim voltak. A hangszeres felvételek viszonylag "egyszerűen" kivitelezhetők, de az énekkel meggyűlt a bajom.
Szóval gratula! Bebizonyítottad, hogy nem (csak!) a drága hardverháttér dolgozik egy felvételnél, sokat segít, ha valaki MEG AKARJA CSINÁLNI azt felvételt tisztességesen, és nem a profit hajtja, hanem a maga öröme. Mondhatni szellemi onánia! Üdvözöllek a klubban! :o)))
Köszi! Nagyon örülök a hozzászólásodnak, jól esett... meg kell mondjam, hogy egy barátom szerint sok dolgot egyszerűbben is tud a Sonar. Sajnos nem volt ideje kifejteni, de biztos vagyok benne, hogy igaza van (már több éve nyűvi a szoftvert). Szóval megint lett mivel szórakoznom, hogy kitaláljam én is...
A felvételeimet ugyanott hallgathatod meg de azért idemásolom az URL-t:
Megnéztem! Alapos leírás, és meg kell mondjam végre nem egy nagyképű, fellengzős, csak a "...világban épp topon lévő, méregdrága cuccokkal lehet valami használható hangot produkálni..." vélemény. Néhány embert megégettem annak idején, mikor megmutattam saját felvételeket, amit SB Live! kártyával csináltam, Hi-Fi hangfalakra keverve, gitárt vonalból felvéve, egy Yefe (5e Ft-os) mikrofonnal úgy, hogy az asztalnál ülve a billentyűzetet is én kezeltem, miközben a fejemen énekeltem. És szerintem tűrhető lett. Mind a technikai, mind a zenei színvonala megállja a helyét.
egy másik zenész-fórum kérésére gyártottam egy leírást "ahogy én zenélek" címmel. Feltételezem, hogy nálam komolyabban is űzik itt emberek az ipart, de szeretnélek megkérni benneteket, hogy ha időtök engedi nézzétek meg és reagálásokat ide is, privátban is szívesen fogadok.
98 alá az LIVE APS drivert javasolnám (nekem 98 óta 2 LIVE value van az spdif tüskéken digibe keresztbekötve: egyiken a klasszikus live driver, a másikon pedig az 1.84-es EMU APS LIVE driver fut, a mai napig hibátlanul. Időközben vettem egy nagy vinyót, aztán jött arra az XP, ez alatt a kxproject driver-ét futtatom úgy, hogy az egyik kártyát letiltottam.
sziasztok! par napja kerult a gepembe egy Sound Blaster Live! 5.1 (a gepem: cel2 633@950, 128mb-sdram, Abit BF6 bx chipset, kicsit oreg masina) beraktam, feltepelitettem a szukseges drivereket a CD-rol, es mukodik. szol a winamp meg minden. azonban amikor letoltottem a hivatalos weboldalrol ill. drivers.hu-rol is a nagyobb 19-20 megas drivereket azok nem mukodtek. egyszeruen azt irja ki, hogy nem talal live! 5.1-et a gepembe. probaltam a legelso driverrel, kicsit korabbival de sehogyse mukodik. szolni szol, de kb. egy sb16 szinten. jah es win98se hun van fent oprendszerkent. akinek van valami jo otlete, ossza mar meg velem! :)
Na szóval: A ProteusX egy szoftver "rompler" (gyakorlatlag ugyanaz, mint a EmulatorX, csak nem tud "sampling"-elni...) Ehhez van az EMU-0404 kártya. (Részletes info a www.emu.com lapon.) Emellett van benn egy Audigy2/ZS-OEM, és egy Hoontech Yamaha DS-XG kártya. A Yamahához azért ragaszkodom, mert midi szintinek sokkal jobb, mint az Audigy2 (az ugyanis pár dolgot nem támogat, ami azért fontos a midihez - pl. portamento, valamint az "effektezése" is sokkal jobb a Yamahának...) A ProteusX-hez adtak ugyan egy Cubasis 4.0-t, de sajnos nekem használhatatlan, mert a Yamahát gyakorlatilag nem hajlandó normál midi eszközként sem kezelni, nemhogy rendes XG támogatás lenne benne. 150-200 ezer forintot meg nem szándékozom kiadni egy tisztességes Cubase-re, mert ez otthoni szórakozásra kicsit nonszensz. Hosszas uánolvasást követően vettem egy Magix Music Studio 2005 deLuxe-ot, ami (a régi sztereotípiákkal és tapasztalataimmal szemben) igencsak jó progi (a midi studio része gyakorlatilag a Logic 4.x "átdolgozása") VSTi, jó XG támogatás ... Zenéket a www.hitspace.hu -ről, a community szekcióból tudsz letölteni, bensm néven küldtem fel. Nem "kiadáskész" minőségűek, ahhoz mindegyikkel kéne foglalkozni egy-egy hetet, de arra nincs időm.
ez szépen hangzik - de mit jelent? Leírnád tételesen? Melyik a szoftver? És ez több hangkártya lenne együtt? És van URL-ed, hogy megsasoljam őket? Én is zenélésre használom a hangkártyámat (Live! 5.1)
Sajnos, nem tudom kipróbálni, mert nem használom a kx-et, sem a CakeWalkot. (Túladtam az Sb-Audigy-n, egy EMU-0404-et hajtok, Proteus-X-szel. Nagyon jó. Csak erős proci kell hozzá. Az EMU mellett egy Audigy2ZS és egy Hoontech-DS-XG van benn, de ide még nem tettem fel a kx-et, nem is szándékozom, mert félek, hogy "rámozdul" az EMU-ra, és összegubancolja... most minden megy szépen, és nekem csak zenélésre kell a hangkártya, semmi játék.)
lécci-lécci próbáld meg, hogy a kx és a Cakewalk hogy műxik együtt. Úgy értem, hogy amikor a Cakewalk-kal megnyitok egy project-et, akkor a Cakewalk magától berántja a szükséges SF-eket és WAV file-okat és az utolsó mentéskor beállított képernyő-elrendezést is. NAGGYON teccik ez a dóga, de hát ez a dolga (hahaha :-(
Szóval ezt nevezem automatikus SF-betöltésnek. Amit te leírtál azt a Live! szoftvere is tudja (előre betöltöd a RAM-ba az SF-et és UTÁNA nyitod meg a project-et). Ez már a múlté nálam. Ugyanis a nagy SF-válogatás nekem már nem célom. Csináltam és folyton abba ütköztem, hogy ugyan volt egy tűrhető alap-hangszerkészlet, de mindig hiányzott valami. Pár éve egyszerűen csak keresek egy megfelelőt a vinyón tárolt párszáz SF-ről és kész. Sőt a dobsávoknál (lábdob/pergő/lábcinek/tamok/beütők/kisérők) külön-külön sávon vannak és akár 2-3 dob SF-et is használok, ha úgy tetszik. Egy felvételnél pölö lemásoltam két sávra a pergőt és két külön-külön SF-et töltök be, mert az eredeti pergő hangja nem elég testes. Így viszont nem kell vacakolnom az AF szerkesztéssel. És nem kell emlékeznem az adott dalhoz szükséges SF-listára. A Cakewalk (pontosabban Sonar) mindent megold. Nem hiába 100 eFt.
Bocs ha tudálékos voltam, egyszerűen csak nagyon érdekel a kx-project. De a régi cuccoktól nem vagyok hajlandó megválni. Az SF is ilyen.
Ha jók az emlékeim, ezt a drivert nem kifejezetten a játékosok részére fejlesztették, hanem elsősorban zenei felhasználásra. (Midi, audiofelvétel, stb.stb.)
Jó régen jártam erre, bocs, hogy ilyen későn reagálok... Szóval az SF betöltés nálam azt takarja, hogy vannak ugye az ún. hangbankok, amik egy 127*127-es mátrixban (bank + program) tartalmazzák a különféle hangmintákat, általában a GM/GS "szabvány" szerinti kioszátsban, de ez nem kőbevésett, inkább csak ajánlás. Namármost én a (virtuálisan) két szintihez egy-egy önálló ilyen hangbankot "töltök fel". Ez lehet akár 100-150 MB is, mindössze a RAM-tól függ. A kx-szel úgy tudom megoldani ezt a dolgot, hogy a mixeren van egy f (kis f) gomb, amire klikkelés után lehetőség van a soundfontok betöltésére. Szerintem te nem pont erre gondoltál... Ha jól sejtem, te inkább arra gondolsz, hogy pl. a cakewalk lehetővé teszi önálló sf2-k "betöltését" egy-egy midi sávhoz... No, azt nem próbáltam. Viszont - gondolom - áthidaló megoldás lehet, ha a Vienna programmal összeállítod egy nagy bankba azokat a hangmintákat, amiket egyidejűleg használnál, és betöltöd egyazegyben.
Nem akarlak amatőrnek nézni, de a régi géped lejátssza a MIDI file-okat pölö egy Windows Media Playerrel? Sima, akár internetről letöltött MIDI file-okra gondoltam...
Köszi a segítséget, de sajna még mindig nem szól. Most már eléggé gyanús, hogy egyszerűen rossz a kártya. Mondjuk, túlterhelték a kimeneti erősítőt és meghalt szegény.
Miért nem teszel fel valami progit, ami simán kezeli a soundfontokat és megjelenik a rendszerben mint MIDI kimenet? Van(nak) ilyen és ez minden hangkártyával müxik. A begyüjtött anyag se veszne így kárba :)) Na jó ez a gép prociját használja és nem a hangkártya DSP-jét ... Sándor