Először is gratulálok csorbannak, majd lehet megírja miért! ;)
Másodszor meg ma végre megrendeltem a tatabányai K-N kereskedésben a Ceed-et. Le a kalappal előttük, főleg a tulaj előtt! :)
KIA Cee'd SW 1.6 CRDi kompass blue + classic kárpit (2 tónusú) + elektromos csomag plusz
3-4 napja lehet rendelni az elektromos csomag pluszt, ami +160.000 Ft és a sima elektromos csomagon felül tartalmazza még a tempomatot!!! :) Ezt nem tudtam kihagyni. Most már csak a centi vágás jön, mert elvileg november végére, december elejére itt az autó.
Nem lehet, hogy lecsúszott vákuum csöve az autónak? :-) Volt már rá példa a ceed-esek közt is. Visszatették az illetőnek és nem győzött áradozni, hogy mennyire jól megy a gép.
Az egyik kijelentés saját mondatában tekeri ki saját magát.
Emelkedőn gyenge és mégis kis furdulatszám tartományban ajda le az erejét?
Itt fizikálisan nem stimmel valami......
Amennyiben kis fordulatszám tartományban adja le az erejét, az azt jelenti, hogy nem a nagy pörgetések híve...de akkor éppen ezért elég hamar kell erejénél lennie , nem igaz?
Hangos motor? szeretném látni, hogy mihez viszonyítottak, ugyanis a kategória 90 % át vezettem már és ellenkező tapasztalatom van.
Szóval, még egy részlet jutott eszembe az i30 kapcsán. Az, hogy két dolgot fikáztak. Az egyik az, hogy a motor gyenge emelkedőn, valamint kis fordulatszám tartományban adja le a nyomatékot. Hmmm. A másik negatívum, hogy hangos a motor, legszivesebben egy vödör purhabbal borítanák be az egészet.
Sziasztok. Bocsi hogy mással jövök, van egy kis tapasztalat.
Xenon projekt téma.
Említettem anno, hogy kicsit erősebb a fénye két foltban, kiégette még a kisagyat is a szemből jövőknek. Egy fokot le kellett tekertem, úgy jó lett
Ma kiszedtem az égőket, megvan a hiba. 4!!!! mm-el hátrébb van az ívfény a halogéneshez képest. Nem jó pontban világít az égő. :(( Az volt a baj, hogy nem tökéletesen terítette a fényt, kissé szórt. Hát ezért.
Olyan érzetem van, hogy nehezen tudják megemészteni , hogy Hyundai-Kia rendesen bezavart a kompaktkategóriába....Pedig ez is verseny.Van rá pénz, hogy jobbat csináljanak akkor miért olyan hihetetlen ?:)
i30 formatervét is akarják itt-ott kóstolgatni...erre csak azt lehet mondani, hogy el kell menni és megnézni:))(a BMW 1 es tervezője nem tagadta meg magát, na és.....olyan rossz az ?:))
A teszt elején bevallottan igyekeztek hibát találni :)
A Viasaton lévő tesztben azt mondták, hogy ez a közép felszreltségű i30, és 115 lovat mondtak rá, hogy annyi van benne, mégis izéltek, hogy 2500 fordulatnál jön meg az ereje, alatta gyenge, vagy lomha és még soroltak pár ilyen jelzőt... Három csillagot adtak csak a motorra, a többire négyet. Kicsit értetlenül álltam a dolog előtt, én vezettem már 115 lovas Ceed-et és az mindenhol ment mint a raketa :) Akkor most hasonló súlyú és külsejű, ugyanazzal a motorral szerelt i30 miért megy rosszul a ceed meg miért jól? Én ezt nem bírom összerakni a buksiban.
Erről annyit mondanék, hogy én vezettem....megkérdezném, hogy mennyit is vezették a dieselt?:) szóval a nem megy jól után meg autópályán áradoztak, hogy milyen jól megy......ez nem furcsa?:)
Ma voltam cee'd-et és i30-at tesztelni. Az i30 jobban tetszik (igényesebb belül) de a cee'd is nagyon jó autó. Az 1.6os dízel tényleg nagyon jó. Az i30-as 90 lovas dízele nem teljesen ugyanaz mint a 115-ös azt mondták. Mindkettőn változó geometriás turbó van, de a 90 lovason kisebb. Hogy ez igaz lehet e nem tudom, mert műszaki analfabéta vagyok:)
Dehogynem, ugyanis akkor megúsztam volna a dizel felár jelentős részét is. Ráadásul ha 4200-on lett volna az 1.6-os maximuma, akkor érzésre normál használatban SZVSZ jóval jobban menne, mint az 1.4-es a maga kb. 5500-as nyomatékmaximumával. Meg azért valljuk be: egy benyásnak jóval szebb hangja van mint a dizelnek, nem kattog, nem csattog, nem büdös és hamarabb be is melegszik és olcsóbb a fenntartása. Cserébe viszont erős és keveset eszik. Én viszont csak a nyomaték miatt vettem dizelt, mert nekem az évi kb. 10ekm futásteljesitmény mellett soha nem térül meg a felára. Városban is keveset megyek, országúton meg a sebességhatárokat többnyire betartva nincs túl nagy különbség egy 1.6-os benzines és az 1.6-os dizel között. Autópálya más kérdés de ott keveset megyek. Számomra egy turbós benzines lett volna az ideális, ami árban a gyenge benzinesek és a dizel között lenne, csak sajna a Cee'dhez jelenleg ilyen nincs, ezért választottam a dizelt.
Igen, én láttam :))) Totál lehaltam, hogy az 1.6 crdi-re azt mondták, hogy nem megy jól, viszont mondták, hogy MÁS gyártók autójában már vezettek 1.6-os dizelt és az meg milyen jól ment. Itt biztosan a Ceed-re gondoltak. :) Szóval akkor hogy is van ez? Nem csak a kasztni más a két autóban, hanem a motorban is vannak különbségek??
Igen, így van! Azt hiszem ez a gyártónak is újdonság lesz, valószínűleg módosítani fognak a szabásmintán!Pedig gyártottak már Cee'd-re, de úgy látszik nem reklamáltak. Én úgy tervezem, visszaküldöm nekik, alakítsanak rajta! No nem azért, hogy reklamáljak, mert mint írtam nagyon szép munkát végeztek, hanem mert úgy is van egy kis adósságuk!
ok, csak arra akartam célozni, hogy kellő helyen megoldott illesztés , pl szétkapcsolható, stb.....megoldás lehet. Tehát belekalkulálva azt is, hogy aktív fejtámlák annak.
Már bocsi kicsit lemaradtál! :-) Már megvarrattam, és pont ez a problémám, hogy a két első ülés támlájára nem tudom rátenni a fejtámla miatt! Pedig méretpontos, kimondottan Cee'd-re készült. Amúgy nagyon patent, és minőségi anyagokból készítették.
Mivel én sem voltam biztos, felhívtam az illetékest, hogy akkor most 5.200 vagy 4.200. Ő mondta, hogy 4.200 és hibásan másolgatják az adatokat. Magam nem mértem meg :) Ugye nem mondod komolyan, hogy egy kis változás a görbe ívében és máris lemondasz 100 Nm-ről? :)
Én is erre gondoltam, valoszínüleg ez lesz a megoldás! Sok választási lehetőségem nincs! Azért egy dologot érdekesnek tartok! Vagyunk itt egy páran, másnak nincs üléshuzat az autójában???