Róma-szenvedély topik mellékleteként nyitottam ezt a topikot, hogy minden, ami reptérről bejutás, buszjegy és RomaPass, szállás és hasonlók itt legyen. Az összes infó részletesen megtalálható a http://roma-szenvedely.eu/ oldalon is. Az "őstopik" így remélhetőleg megmarad azon témáknak, melyek Róma történelméről, felbecsülhetetlen kincseiről és a Róma iránti szenvedélyről szólnak. Ha itt megtudtál minden gyakorlati tanácsot, nézz be oda is, hogy megtudd, más mit szeret Rómában.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, igen én is azt gondolom mert most láttam hogy a bankkártyám hozzá van csatolva, valószínűleg annyi hogy ezen keresztül tudok fizetni.
Meg próbálok minden infót rendszerezni és össze állítani egy tervet.
Szerintem ez mindössze annyi, hogy a telefonon lévő QR kóddal tudod kifizetni a Roma Passt. Nyilván nem adják ingyen, annyi az ötlet, hogy - amennyiben kiváltod - odatartod a telefont és úgy fizetsz. De fizetsz! :)
Sziasztok, jun.23-25 hétvégére visszük a lányunkat a 18.szülinapjára Rómába, a Lucky Holiday rooms nevezetű szállást foglaltuk le, a Ciampino reptéren tesz le a gép, mivel lehet szerintetek a legkönnyebben bejutni a szállásra ?
sajnos Idegen nyelv terén nem vagyunk nagy tudással el eresztve :) Valószínűleg az idő rövidsége miatt nem múzeumoznánk nagyon ,inkább város nézés lesz a program, pénteken dél.2 körül érünk oda és vasárnap 15.15-kor jön vissza a gép. Már nézegetem én is a Szenvedély oldalt, próbálok összeállítani valami tervet. Booking-on foglaltam a szállást és ott azt írták hogy kaptam egy Róma kártyát, azt mire tudom használni? érdemes esetleg a helyi közlekedésre valami bérlet szerűt nézni?Bocs a sok kérdésért de nem jártunk még Rómában és most próbálok minden hasznos infót begyűjteni.
"A 40 esztendős Francesco Totti a vasárnap 18 órakor kezdődő Genoa elleni olasz bajnokin viseli utoljára az AS Roma mezét, amelyben huszonnégy év alatt 785 tétmérkőzésen 307 gólt szerzett. "
Minden hónap első vasárnapja, de csak az állami fenntartású múzeumokban. A városiakban csak a helyi lakosoknak ingyenes. De tudnod kell, hogy a felkapottaknál akár órákat is sorba kell állni.
Vatikáni múzeumokba a hónap utolsó vasárnapján ingyenes a bemenetel.
Sziasztok! Utazómajmos Róma poszt alatti hozzászólásoknál olvastam,hogy van amikor ingyenesek a múzeumok Rómában,de több hozzászólás is volt és nem volt egyértelmű számomra.Volt aki azt írta,hogy csak minden hónap első vasárnapján,volt aki azt,hogy kedd délután 2 után.
Van ennek valóságalapja?Ha igen,akkor mi az igazság? :)
Róma készül a nyárra, lassan visszatérnek a Tevere partjára a kis bárok, éttermek, árusok. Idén sokkal hosszabb szakaszon Sant' Angelo hídon túl is, egészen a Duca d' Aosta hídig. Napozó terasz is lesz, esténként élő zenével, mint a régi szép időkben az Angyalvárnál. Itt volt ugyanis a "Barcone del ciriola" egy vízen ringatózó uszály ( ciriola-angolna mivel angolnaként mozgott a vízen) a római fiatalok kedvelt találkozóhelye volt a negyvenes évektől egészen 1970-ig, amikor leégett. Sok filmben is felbukkant a hely, pl "Poveri ma belli".
Szia! Én szállást a booking.-on szoktam foglalni. Érdemes a város központjában keresgélni szállásokat. Én szállodákat szoktam keresni, a 3 csillagos már egész jó, és nem olyan vészes az ára, de van akinek az apartmanok a szimpatikusabbak. Szálltam már meg a Termini és a Vatikán közelében is. Mindkettő jó hely a Vatikán csendesebb a Termininél csak kilépsz a metróból és bedőlsz az ágyadba. Azt hogy mivel jársz jobban Romapassal, vagy közlekedési bérlettel ahhoz kicsit számolgatni kell. Az fontos tudnivaló, hogy a Romapassal sorban állás nélkül bejutsz. De erre is vannak kiskapuk. pl. Colosseum-Fórum-Palatinus kombót nem a Colosseumnál kell kezdeni, hanem a Fórumnál, vagy a Palatinusnál mert ott nincs sor.
Ahogyan lejebb is írták a város gyalog is bejárható, sok jegy nem kell. Ha mindkét általam említett helyre be akartok menni, akkor megéri az EUR 28-as roma pass mert a két belépő kb annyi és még bármennyit utazhattok is.
Én nem erőltetném a Vatikánt 2 nap alatt. Embere válogatja 3 órától egy teljes napig. Inkább csavarogjatok a városban, esetleg Forum/Palatinus/Collosseum és/vagy Angyalvár. A térre és a Szent Péterbe be lehet külön menni jegy nélkül, csak van átvilágítás (30-120 perc. A kép a kupolából készült, külön jegy, gyalog vagy lift/gyalog kombináció. A liftes talán EUR 8, a gyalogos kicsit olcsóbb.
Vatikánba érdemes megvenni a jegyet 2 napos ott tartózkodás esetén?Mennyi időt kell rászánni?A teret meg lehet nézni jegy nélkül is? Ezt a képet minek a tetejéről vagy honnan szokták készíteni? Előre is köszi a segítséget!
Egyáltalán nincsenek egymástól távol a látnivalók, sőt. Simán gyalogos az egész, esetleg ha messzebb szálltok meg, onnan kell tömegközlekedni. Itt egy kétnapos útiterv, tanulmányozd!
Illetve olyan kérdés még,hogy egy 72 órás Róma kártyát érdemes megvenni,ami 2 múzeumra jó?Vatikán és a colosseum benne van ezekben?Hogy járunk jobban,a kártyával vagy ha külön megvesszük a jegyeket?
Sziasztok! Július 16-19-ig leszünk Rómában és lenne pár kérdésem.16-án este U2 koncert,majd lesz 2 teljes napunk és 19-én kora délután már megyünk haza. Az lenne a kérdésem,hogy hol érdemes megszállnunk,ha következő dolgokat szeretnénk megnézni tömegközlekedéssel:Colosseum,Vatikán,Trevi kút,Spanyol lépcső.Ezeket mindenképp,aztán ha még esetleg belefér pár dolog.Látom elég távol vannak egymástól a látványosságok,szóval nem egyszerű a dolog és 2 napba ezt belezsúfolni. Egyáltalán belefér? A koncert után aminek valószínűleg 11-12 körül van vége vissza tudunk még jutni a szállásra tömegközlekedéssel? Meghosszabbítják ilyenkor vagy eleve úgy lesz vége,hogy járjon még a metró stb. ? Colosseumba és a vatikánba itthonról érdemes a belépőt megvenni? Esetleg ha vki tud ajánlani vmi jó kis szállást,ahonnan jó a tömegközlekedés,azt megköszönném. Előre is köszi a segítséget!