Gergő és Szonja 3597. ördögi terve sem jön be, mert a kapun, amin be kellene menni van egy retesz, de Gergő több hónapos előkészületeket követően sem tudja kinyitni, mert a reteszt balra kellene fordítani, de Gergő saját fejlesztésű programja szerint a retesz jobbra fordítva nyílik, így Gergő hiába erőlködik, csak még jobban bezárja a kaput.
Szonja megkérdi Gergőt, hogy tulajdonképpen miért akart bemenni a kapun, mire Gergő közli, hogy azt akkor akarta kitalálni, amikor bejutott, de most már a mocskos aljas szemét Berényiek egészen biztosan meg fognak bűnhődni.
Szonja megkérdezi, hogy tulajdonképpen miért is kell bűnhődniük, mire Gergő közli, hogy igazság szerint arra már ő sem emlékszik, de Szonja ne improvizáljon, bár nem tudja mit jelent ez a szó, de akkor se.
Gergő Közli Szonjával, hogy tartsa magát a tervhez, amikor Szonja megkérdezi, hogy milyen tervhez, hosszan a távolba mered, majd közli, hogy hát ahhoz a tervhez, amit majd ki fognak találni, de ne törődjön azzal, hogy még nincs terv, csak tartsa magát hozzá.
Esetleg nézze át még egyszer Berényi András általános iskolás dolgozatait, ha nincs jobb dolga, hátha talál bennük valamit.
Végül megegyeznek, hogy akkor most pár hónapig rohadt gyanúsan fognak viselkedni, de a 3598. ördögi terv kidolgozásával várnak pár évet, hátha addig magától is tönkremegy a Berényi Kft. vagy leváltják Szerencsés Gabikát.
Ezt a tervet nyilván bebukták Balázs miatt, még ha ki is vette Gergő a kártyát igy nem használhatja fel... Csak azt nem tudom Miki csapdát állított-e, mert ha nem, az nagyon szomorú rá nézve... :P
Nekem a látottak alapján az ugrott be, hogy ez a nő azonos Évával, aki Laci felesége volt és akit Laci Vicuskának hívott. A jelenlegi kisbolt helyén volt a fodrászüzlete és a közös gyerekük Csaba volt. Elég bizalmaskodó még most is Lacival, a vállára akarja hajtani a fejét az "ő mackójának"? Na, majd ad neki Gizi!
Ja ha vki nem tudná, Éva Laci első felesége, akitől a fia Csaba van, ezt a szerencsétlen srácot viszont tök feleslegesen meghalasztották egy autóbalesetben, mikor már régen ki volt írva...
Laci elvált Évától, aztán vmi utazáson találkozott Csillával akit feleségül vett. Aztán újra el akarta venni Évát, és ehhez megkeresték Csillát, aki viszont mindenféle aljas módszert bevetett, hogy visszaszerezze Lacit, sőt még Éva szalonját is elvette, ha jól emlékszem... Aztán a végén Lacinak mégis elege lett belőle és kidobta... Pár éve viszont újra feltünt egy Levente nevű sráccal, és Laci biztos volt benne, hogy az az ő fia... Arra már nem emlékszem, hogy csináltak-e apasági vizsgálatot, és kiderült, hogy nem, vagy csak Csilla nem akarta, de eltünt a fiával együtt...
Remélem Miklós időben rájön, hogy Gergőék mit terveznek. Ha ezen az ügyön bukna el az egész Berényi cég az gáz. De még most se tudjuk mit ártott Nekik a drága Miki. Laci első felesége meg minek jön vissza?
Úgy tűnik Balázs mégis hazament, Gergő meg símán kiütötte... Azt hiszem, ők még nem is találkoztak... Balázsnak viszont bejön, hogy Szonja ennyit foglalkozik vele... :D
Na visszahozták Csillát, aki ugyanolyan álnok, mint volt...
Ádi mindent bevall Giginek, aki nagy megértéssel hallgatja..
Akkor most Juli kicseréli a bútorokat? Ilyen jól áll anyagilag? Adott Péternek 300 ezret kölcsön és az egész nappali berendezése sem kevés pénz! ...és Máté melyik szekrénybe bújt el? Esetleg a régen látott nagypapinál van, vagy az osztálytársánál alszik?
Ha Zsoltnak kezd derengeni Ádám és Rudi verekedése a hajón, akkor talán az is eszébe jut, mit csinált Ádám italával és -talán- bevallja, v agy elszólja magát!
Gondolom, most az jön, hogy "innen nem mentek sehova, amíg ki nem békültetetek!" Jó szöveg, kérdés a fiúk mennyire vevők rá.... Gergő meg úgy jelent meg, mint egy tipikus mackós, kicsit sem feltűnő :D
Azt hittem Juli összefut Jankával a Fittlaborban, de legalább tisztázták a dolgokat... Végülis Julinak lett elege a kapcsolatból, Attisnak joga van továbblépni...
Gigi döntse már el, hogy akkor Ádám kell neki vagy Zsolt?
Zsoltnak most igazi fájdalmai voltak, vagy csak be akarja cserkészni Gigit? Sztem a pénzéért semmit nem kell tennie, hiszen a szőkeség magától ad, neki most kimondottan a nő kell...
Nem igazán értem, mért kell feltörni a széfet, azt hittem Szonja megjegyezte a kódot, hisz Miki a szeme előtt csinálta... Balázs viszont nem igazán akar maradni, és talán gyanús is lesz neki a nagy marasztalás...
"Szerintem lesz még kettőjük közt "huncutkodás" is" Lehet, hogy igazad lesz, "huncutkodjanak" is, csak ne Ők ketten! :) Vagy, az is lehet, hogy Zsolt "huncutkodva" forgatja ki vagyonából, ezt a naivan jó lelkű, Gigit?! :)
De, mintha rémlene ilyesmi, cask szerintem ez nem ennek a csóknak a hatására lesz... Esetleg hosszabb távon tudom elképzelni. Ahhoz pedig elég keveset mutattak, hogy el lehessen dönteni, Gigi valóban viszonozta-e a csókot, a korábbi, hasonló jelenetek alapján inkább azt sejtem, hogy a meglepetéstől még nem volt képes tiltakozni. :) A tapasztalat azt mutatja, hogy a BK-ban egyetlen csók sem sima ügy...
GodZilla pont az a hely, ami jókat csinál ugyan, de olyan jókat azért mégse, hogy legyen pofája ilyen drágának lenni. (A kiszolgálás pedig katasztrofális náluk.)
Pont ezt akartam mondani, hogy a hasonlóság számítson, ne a különbözőség.
A retekklub meg egyébként - ahogy az összes ellenzéki hangvételű média is - nem marad le félelem- és gyülöletkeltésben a kormányközeliek mögött, csak ellenkező előjellel teszi azt.
"...amikor a Hoffer gyerekból csináltak homoszexuálist, azért annyit bemutattak, hogy az apja nagyon nem tudja elfogadni ezt..."
Kristóf apja (Incze József játszotta?) is egy "régimódi" felfogású volt ezzel kapcsolatban, zrikálta is fiát, a tesója és férje is elég "meleg ellenesek" voltak, azért fel volt mutatva az ellenpólus is eleget.
Még azon is csodálkozom, hogy Bözsi és Vili bá (szintén nem az a korcsoport) aki egyszerűen elfogadná a melegeket, így még nem "szóltak be" Tóbiáséknak.
"Gigit jól lerohanta a végén, bár az se igazán tiltakozott..."
Van egy olyan érzésem, hogy a tiltakozás a következő részre marad. :) Gigi esetében meg is tudnám érteni, mert tudtommal nem szerelmes Zsoltba, csak segíteni szeretne rajta, sőt a korábbi átverései miatt még most is neheztel rá. Kissé otromba dolog, hogy Zsolt elhatározza, részt vesz a rehabon, aztán rögtön lesmárolja Gigit, az "ide nekem az oroszlánt is!" szellemében. Hogy Gigi nem rögtön tiltakozik, az szerintem betudható a meglepődöttségnek, de esélyes, hogy nem hagyja annyiban.
Viszont azt már unom, hogy az x rész végén "konszenzusosan" elcsattan egy csók, az x + 1 részénél pedig a páros egyik fele - általában a nő - rögtön kikéri magának (a kivétel talán Luca volt, amikor megcsókolta Bandit, akkor ő visszakozott). Főleg Hanna és Nóra hajlamos erre. Akkor már döntsék el, hogy akarnak-e valamit a másiktól, ha a csókot viszont láthatóan viszonozzák...
A dolog nyitja ott van, hogy teljesen hétköznapi emberekként kell bemutatni a melegeket. Ne legyen se több, se kevesebb negatív, vagy pozitív tulajdonságuk a szexuális preferenciájuk miatt. Bár Kristóf kissé túl ideális, Tóbiás alapból egy idegesítő, és idegbeteg figura, de nem a homoszexualitása miatt.
Mondjuk azért ez a sztori (és úgy általában egy homoszexuális kapcsolat társadalmi megítélése) eléggé egyoldalúan, idealizálva van bemutatva a BK-ban.
Tóbit és Kristófot mindenki szereti, támogatja a kapcsolatukat (még az eléggé tahó Laci sem tesz soha egy megjegyzést sem rájuk, a két vőlegényes tortától eltekintve, de az inkább humor akart lenni, vagy nem hívja őket a házban senki buziknak), soha senki nem szól be, aki meg igen, az lám, jól megszívja. A cukrászdában sincs senki, aki a helyeselné a nő hozzáállását.
Na azért ez a mai magyar rögvalóságban nem így van, szerintem a tortás nőnek legalább annyi támogatója lenne ezért, mint ahányan elítélnék, és a házban is lenne, aki furcsán nézne Tóbiékra, de minimum buziknak hívná őket.
Persze tudom, a BK példát mutat, de azért nem kellene ennyire idealizálni a dolgokat, régebben például, amikor a Hoffer gyerekból csináltak homoszexuálist, azért annyit bemutattak, hogy az apja nagyon nem tudja elfogadni ezt.
Egy ilyen pert biztos felkapott volna a média, így a nő akkor se jött volna ki jól, ha esetleg megnyeri azt, mert hülyén jön ki, hogy egy családbarát (azaz egymást szerető, támogató) cég elhajt egy párt, mert csak (bár most éppen nincs a színen Hanna von Pulitzer, hogy megírja a hírt :) )
Amúgy Alizék prankje tetszett, egyedül az idegen pár reakciója volt erőltetett, mintha az ő barátaik lettek volna elhajtva
Mea culpa, megnéztem a Gerbeaud árlistát, esküvőit már szeletárba adják meg.. 1900 Ft .. hát nem semmi.. akkor elég szép lehet egy 60-80 szeletes háromszintes.. :-O ...
A "Meki" és a cukrászda ugyan nem egy kategória, de egy életbe mindkettő belefér... nyugodtan mehetünk ide is, oda is, egyiket sem kell leszólni, bár számomra nem kimondottan "program" egyik sem.
De a Gerbeaud és egy ilyen Zöld nevű "családi" cukrászda szerintem nem egy liga. Persze okés, hogy szabadpiac van, és mindenki annyit kér amit nem szégyell, de a 80.000 max a Gerbaudban lenne okés, (bár szerintem még ott is meredek... )
Nekem nem a mekizéssel van bajom, arra reagálta, hogy drága cukrászda helyett mekizni akar valaki. Leszólja a cukrászdát, bezzeg a meki remek családi program.
Nem azt mondtam, hogy a gerbeaud a legjobb, hanem azt, hogy egy neves cukrászdában simán kerülhet 80.000-be egy torta. Arra meg a nyakamat tenném, hogy jobb a tescósnál.
Érdekes, hogy a piknikezéssel nem volt gond. Biztos sokkal egészségesebb a szabadban, legyeket és egyéb rovarokat, bogarakat zavargatva enni a fülledt melegben. Nem vagytok felsőbbrendűek attól, hogy fikázzátok azokat, akik szeretnek a mekiben enni. Békén lehetne már hagyni mindenkit, és hagyni, hogy élje nyugodtan az életét, anélkül hogy megszólnák mindenért. Nagyítóval keresitek a szálkát az emberekben, hogy mivel lehet belekötni a másikba. Tökéletes példa a lenn linkelt kép. Na viszlát.
Szonjának segítenie kell Gergőnek, hogy be tudjon törni Miklóshoz.
Ezek szerint az ajánlóban az nem Attis szobája. De mért kell betörni? Szonja ott van ki tudja venni a kártyát. Miki azt mondta, nem kell bezárni, mert Balázs alszik. Akkor Szonjának mégis van kulcsa, vagy Mikiét vinné utába az irodába, ha neki kéne bezárni?
Amíg a közszolgálati tv-n azt halljuk, hogy afrikai migráncsok megeszik az európai keresztyén kultúrát, addig maradnak a kertévék a népnevelésre :) (az más kérdés, hogy az rtl élen járt és jár a színvonalléc csökkenésében)
Engem ma kizárólag az érdekelt volna, hogy Miki csapdát állított-e Szonjának és az belesétál-e, vagy mi történik, de ma úgy látszik, mindenről lesz szó, csak erről nem... Sőt Miki továbbra is dicsőíti a lányt, mintha mit sem sejtene... :P Jó, ez még persze semmit nem jelent...
Haha. Most néztem meg a Gerbeaud honlapját, 1900 forint szeletenként egy esküvői torta. Vagyis 114.000 egy 60 szeletes. Egyáltalán nem hihetetlen a 80.000, amit a nő mondott. Mondjuk valószínűleg finomabb is az előrecsomagolt tescósnál.
Mert az RTL küldetéstudata, hogy a homofóbia miatt is szót emeljen, (a rasszizmus, antiszemitizmus, xenofóbia mellett) ezt mindenki orra alá dörgölje úton-útfélen, amolyan oktatófilm jelleggel, hogy csúnya, rossz meg minden.. lehet a cég is tele van ratyival.. :)
" különösen, ha még extrákat is kérnek rá (pl. a Laci által vizionált két vőlegény a tetején:) )"
Hát a melegekre viszolygó mamit elnézve az tényleg extra, mert vagy hatszor kellene megerőszakolnia és szembeköpnie magát, hogy egy olyan kiadjon a kezei közül.. :)
Azért nézd meg a Zilah Kávéház árlistáját, az egy elég elit és patinás nagycukrászda itt a pesti külvárosban.... Egy 32 szeletes 10-14000 között mozog, szerintem náluk egy háromemeletes "oda-visszajátszós-mindenttudós-überálles" torta sem lehet több 40.000-nél...
Ugye ott kóstolgattak, aztán vélhetően rendeltek volna egy tortát, amit kiszállítanak nekik és a büdös életben nem látják őket többet. Sehol nem volt sem egy gyerek, sem egy család, sőt a buzibarátok még csak smacizni sem kezdtek (amit nekünk nem sikerült megúszni..:) ), hogy bármely véletlen látogató megbotránkozzon.
Pontosan, itt arról volt szó, hogy oda családok is járnak, és a Tóbi és Kristóf-félék csak rontják a légkört és "rossz példát mutatnak", mintha az ő pénzük nem ugyanannyit érne Lehet, hogy az írók pár hónapja olvasták a hírt az amerikai cukrászról, aki lelkiismereti okokra hivatkozva nem akart kiszolgálni egy meleg párt.
Amúgy én sem értem, hogy ha ez egy exkluzív tortaszalon, ilyen árakkal, akkor miért éri meg családoknak oda járni, hacsak nem a felső tízezer tagjairól van szó. Egyébként Tóbiékon kívül más nem is volt akkor az üzletben...
Ami pedig az esküvőt illeti, én sem értem, mi a terv. Most csak eljátsszák, hogy összeházasodnak, miközben csak regisztrált élettársi kapcsolatot létesítenek, vagy tényleg valódi esküvőt szeretnének? Utóbbit viszont tényleg külföldön kellene megtartaniuk. Mintha tett is volna valaki erről egy elejtett megjegyzést, de lehet, hogy csak álmodtam...
Én is eszem néha mekiben, nem arról van szó, de nem tekintem hétvégi programnak, a cukrászdázást sokkal inkább. És nem hiszem, hogy kizárólag esküvői tortákat árulnak, de mindegy is, a nő mindenképp őrölt.
Én néztem is és hallgattam is, mégis félre értettem? Én ugyanis a "családi hely" kifejezésen azt értettem, hogy ez a cukrászda egy családi vállalkozás. Csak most esett le: a nő nem akarja, hogy a cukrászdába betérő gyerekek értetlenül álljanak az előtt: miért kóstol esküvői tortát két bácsi (és miért rendelnek a tetejére két vőlegényt)!
Ja, és akkor proli vagyok. Máris mindjárt elszégyellem magam. Mindenki azt eszik, és ott eszik, ahol csak akar.
Nem a cukrászdával volt baj egyébként sem. Miért ne mehetne cukrászdába egy család? ( a meki csak példa volt, mert én, a hülye proli, és a hülye proli családom évente egyszer megeszünk ott fejenként egy sajtburert, ha már arra járunk ) De mivel a tegnapi adást csak hallgattam, így azt hittem, hogy ez egy kimondottan csakis esküvői tortákat forgalmazó hely. És ezért furcsállottam, hogy a nő azt mondta, hogy ez egy családi hely.
Eltekintve a nő homofóbiájától, miért ne lehetne gyerekekkel cukrászdába menni? És mégis miféle proliknak program a mekibe járás? A legocskább gyorskaja, koszos, szemetes helyen, ezerszer inkább cukrászdába mennék gyerekekkel. És az esküvői torta kerül 80.000-be, gondolom annyit nem esznek.
Úgy tűnik, a BK-ban a kisgyerekes családok hétvégi programja nem az, hogy elmennnek a mekibe enni, vagy egy parkba piknikezni, hanem beülnek egy puccos helyre 80 ezer forintos tortákat kóstolgatni a boszorkányégető nénihez, aki Judit és a Zenemanók helyett bekapcsolja nekik a hozz világra egy magyart mozgalom felhívását.
Cseheknél is van bejegyzett élettársi kapcsolat, de ott az állam is hajlandó ehhez hasonló formaságokat megadni, mint a polgári esküvőhöz. Pár éve belefutottam ott egy szemmel láthatóan lagzis csapatba, ahol először nem értettem, hol van a menyasszony, aztán mikor a két, fekete zakóba virágot tűzött fiú állt fel közös képre, rájöttem, hogy itt bizony nincs... :-)))
Nagyjából igen... Gondolom a haverok előtt megfogadják egymásnak, hogy ásó-kapa, meg megtartják a lagzit... Gyakorlatilag lesz egy élettársi kapcsolat, fogadalommal megerősítve. Praktikus, mert ha mégse jön össze, nem kell szarakodni a válással... :-)
"...aztán onnantól úgy kezelik, hogy ők házasok?..."
És ennek mi értelme? Ja BK-ban miért ne...
Volt a Coming out című film (Csányi Sándor) ahol ugye "utánajártak" hogy van egy "földdarab" ami a Holland királyságé ahol meg lehet tartani a "meleg esküvőt"
Nyilván BK-ban még erre se fognak gondolni, egyáltalán Tóbiék tisztában vannak Magyarországon nem házasodhatnak azonos neműek? Ja, hogy a BK tkp egy nevesincs országban játszódik :)
A tortaüzletes hölgy meg kellett, hogy bemutassák a homofóbiát :P
"Szerintem Szonja és Gergő beszélgetéséből egyértelmű:
- az eredeti terv a Kft. kicsinálása, de
- még maguk sem tudják, hogy konkrétan milyen módszerekkel hajtják ezt végre"
Akkor ez olyan, mint az én nagy tervem: előbb-utóbb milliárdos leszek és egy állandóan napfényes sziget mellett az óceánban fogom naphosszat áztatni a tökeimet és a yachtomon pezsgőt iszogatom. Azt még én sem tudom, hogy konkrétan milyen módszerekkel hajtom ezt végre, de a terv megvan...:)))
Egyébként ez a "csináljuk ki a szaros kis családi cégecskét" mintha már lett volna a BK-ban, úgyhogy rohadt eredeti ötlet Szerencséséktől (ja még Májki és Nóra is összeházasodhatna és újra elválthatna, az sem volt még, csak háromszor, épp aktuális a negyedik)
Egyébként ha jól értettem, mintha valaki azt mondta volna, hogy ezen az esküvőn nem lesz sem pap, sem anyakönyvvezető.
Akkor ezek szerint mégsem az lesz, hogy elmennek valahová, ahol legális az azonos neműek esküvője, hanem tartanak egy nagy bulit, ami külsőségeiben olyan mint egy esküvő, aztán onnantól úgy kezelik, hogy ők házasok?
Az egyik neves, a gasztromédiában is futtatott belvárosi cukrászdában egy 20 szeletes torta 14.500 Ft. Én nem tudom, hogy egy háromemeletes torta hány szelet (az alja biztosan van 36 szeletes, de lehet, hogy a közepe is), de szerintem ilyen árral számolva egy procc helyen bizony belekerülhet 60-80 ezerbe, különösen, ha még extrákat is kérnek rá (pl. a Laci által vizionált két vőlegény a tetején:) )
Az más kérdés, hogy egy jó minőségű vidéki cukrászdában szerintem ezt a feléből-harmadából is kihozzák.
Éppen amiatt kerül ennyibe, mert "esküvői", hasonló a szemlélet, mint pl. a lángos ára a nyári Balatonon, vagy bármilyen kaja és ital ára a Forma.-1. Magyar Nagydíjon: a kereskedő nyerni akar rajta, a vásárló pedig úgyis megveszi!
Nekem ezek az ördögi tervek nagyon rögtönzés-szerűnek tűnnek, pedig valami olyan is elhangzott az elején, hogy tartani kell magukat a tervhez...
Szerintem Szonja és Gergő beszélgetéséből egyértelmű:
- az eredeti terv a Kft. kicsinálása, de
- még maguk sem tudják, hogy konkrétan milyen módszerekkel hajtják ezt végre, Szonja fel is rótta ezt Gergőnek, aki nem is tagadta: Ha majd bejut az üzembe, akkor lesz konkrét a terv és körvonalazódik benne, mit is akar.
Nincs tehát konkrét terv, még ötletelés van, ráadásul a "mérgezés ötletét" tuti a fórumról vették! :D
Nekem ezek az ördögi tervek nagyon rögtönzés-szerűnek tűnnek, pedig valami olyan is elhangzott az elején, hogy tartani kell magukat a tervhez...
Először Szonja András sokéves tervei között keresgélt, de nem találta...vajon mit? Mi lett volna az eredeti terv? Azt csak úgy ejtették?
Ez vízüzem téma már akkor jött elő, amikor ördögi Gergő meghallotta, hogy leállt a gyártósor és a külföldi megrendelőnek sok kötbért kellene fizetni. Úgyhogy ez nem lehetett az eredeti ördögi terv, amivel érkeztek, csak menet közben rögtönözte a csávó, Szonja nem is tudta, hogy mit akar a testvére a vízüzemben.
Aztán itt van ez az Attila és Peti vonal, ez megint nem lehetett az eredeti terv, nem is tudtak korábban Attiláról és Petiről, meg arról sem, hogy Attis éppen válik, és szívesen odaköltözik a villába (róluk egyébként továbbra sem tudható, hogy miért kell bűnhődniük, illetve ördögi Gergő miért gondolja, hogy Májkit nagyon megviselné, ha kicseszne Kisszék Petivel vagy Attissal).
Na és itt van ördögi Gergő villavásárlása is, az sem arra utal, hogy az ördögi terv végrehajtása után villámgyorsan le akar falcolni.
De biztosan csak én nem értem ezt a zagyvaságot, a Szerencsétlen bagázsnak két évre előre megvan a storyline......:)
Tuti, hogy csapda, de lehet, hogy ez Szonjának is leesik, és időben visszalép. Gergő pedig kénytelen lesz másik ördögi tervet kieszelni, és ehhez keres vmit Attis szobájában, aki úgy látszik, szépen halad az edző csajjal...
Ja, egyébként az ördögi terv1-hez: a Berényi Kft-nek már nem az építőipar a főprofilja, hanem az ásványvíz palackozás?
Mert ha igen, akkor egy melléküzemág tönkretételével hogyan lehetne az egész céget tönkretenni?
És az egyébként ördögi Gergelynek megvan, hogy egy ilyenért hosszú éveket tölthet börtönben?
Ja bocs, nem is, én vagyok a hülye, a BK-ban szabadon lehet gyilkolászni, robbantgatni, mérgezgetni, a rendőrség kizárólag a szabálytalan tűzijátékozásért csap le keményen, a többi mehet...:))
"Amikor megláttam Attilát rövid gatyában, felnyerítettem!
A nagy James Bond, rövid gatyában?!"
Amikor először mutatták, azt hittem a klasszikus poént sütik el, azaz, hogy felül felöltözik baromi elegánsan, csak éppen elfelejt nadrágot venni és kisgatyában indul el.
De aztán rájöttem, hogy nem, ez szándékos Attis Bond részéről.
Ilyet sem láttam még, hogy valaki egy pár napos utazás előtt kivesz a tárcájából három kártyát és elzárja a széfben. Miért zavarta Májkit, ha a kártyák a tárcájában maradnak a helyükön? Nem bírta el azt a néhány grammot?
Ja, és a széf kódját látványosan a csaj előtt ütötte be, kétszer is.
Úgyhogy ez most vagy csapda Májki részéről, amit nagyon remélek, mert ha nem, akkor Májkiból tényleg nettó idiótát csináltak.
"hazudott Julinak, munkáról volt szó, és közben randizik" - ez nem volt akkora hazugság, este odatelefonálnak neki, hogy másnap délelőtt kísérje el Mátét az iskolába, nem hinném, hogy sok szülő ráér hétköznap délelőtt, nem is hiszem, hogy ez a sütivásár szülős program. Vajon váláskor ebben az esetben ítélnek meg Attilának gyerektartást? Vagy Juli kap Máté apjától?
Hát nem tudom, de én május vége óta szinte csak egy polóban (vagy ingben) vagyok felül maximum.... itthon ugye az sem.. (hosszúnadrág már rég kilőve, mert egyszerűen megdöglenék benne...)
Megszokhattuk volna már, hogy ezek egy 2 milliós nagyvárosban folyton egymásba botlanak, úton-útfélen meglátnak velük kapcsolatban ezt-azt... Igaz én Budapesten 40 év alatt utcán szinte nem futottam egy ismerősömmel sem össze, és most meg egy 10000 fős városkában sem évek óta, de biztos bennem van a hiba...
Szinte biztos, hogy közben feleszmélt Miki és látta, hogy a vacsora érintetlen, Szonja sehol és amikor visszacsempészte a kártyát és kiöntötte a tányérjáról a kaját, akkor már csak megjátszotta, hogy alszik! (Legalábbis nagyon remélem, hogy így lesz!)
Nem értem, Juli mi a fenét keresett az étteremnél? Mátét elvitte pogácsástól a suliba, oké. Nem maradt ott? Attiláék reggelizni mentek oda, csak nem a "nagy beteg" Juli is azért ment? Fura!
Nem tudom mikor vették fel ezeket a részeket, de így a kánikulában az is furcsa, amikor Gergő kardigánnal pluszban üldögél az asztalnál.. csak nem fázott?!
Nagyot csalódnék Mikiben, ha a "farkában tartaná a régi jó szimatát"! Szerintem sejt már valamit és tuti, hogy csak megjátssza a gyanútlan, hősszerelmest! Neki mindig jó volt a szimata és egy lépéssel mindig előtte járt annak, aki át akarta ejteni! Szinte biztos, hogy direkt nyitotta ki a széfet Szonja előtt és feltűnő módon helyezte el benne az iratait, kihangsúlyozva, hogy nem viszi magával!
Sebaj Tóbiáséknak először az összes tortát a bunkó szipirtyó pofájába kellett volna vágnia, aztán meg ráhívni az egyenlő bánásmód hatóságot és a fogyasztóvédelmet... de akár fordítva is...
Azért meredek, hogy Miki ennyire megbízik Szonjában, hogy az orra előtt nyitogatja a széfjét... Vagy megsejtett vmit és ez csapda? Csak az a furcsa, hogy az előzetesekből se az nem derül ki, hogy lebuknak, se az, hogy nagyobb kárt tudnak csinálni... Na majd kiderül... egyszer... :-)
Jé,Geri még bocsánatot kérni is tud, ez új... :D Viszont tényleg mérgezésre gondolt, ez nagyon durva... És gondolom névtelenül hívna ellenőrt másképp ő is gyanúba keveredik... Viszont most van kártya, akkor tényleg mérgezni fognak... Azért azt se gondoltam, hogy Timi lesz olyan jó kislány és szó nélkül elutazik a szüleivel...
Attis rémesen nézett ki rövid nadrágban és zakóban... Mint aki alulról elfelejtett felöltözni :D Egyébként nem igazán emlékszem hogy a BK-ban férfin vagy akár fiún valaha is láttam volna rövid nadrágot... Most az a ciki, hogy hazudott Julinak, munkáról volt szó, és közben randizik... Bár Juli pánikrohamát ez se igazán indokolja...
Gigi pontosan tudta ki Tomci, és úgy is emelte ki, hogy ott jöttek össze, mint ahogy Kígyósi is kiemelte volna Hannát, ha az hagyta volna magát... Igaz megígérte neki, hogy bezárja a Red Dáliát, amit persze nem tartott be... De abban igazad van, hogy Zsolthoz inkább mint segítségre szorulóhoz vonzódik...
Ez igaz, de Gigit Tomci kiemelte abból a közegből, mielőtt elvette, tehát a hála is szerepet játszhatott ebben. Lehet, hogy Gigi nem is tudta, hogy a férje van a Red Dália mögött, ő csak a tulaj lehetett, aki lefölözte a hasznot, a "piszkos munkát" mások végezték. De Zsolt teljesen más eset, ő konkrétan Gigi szemébe hazudott, miközben eljátszotta, hogy kész rehabra menni, és a lány tud is erről. De Gigi szerintem a kényszeres segítés tüneteit mutatja Zsolttal kapcsolatban. Ez a leírás nagyon illik rá:
Zsolt már akart együtt lenni nem rég egy fizetett nővel, de belehasított a fájdalom, és elküldte. Most, ha nem szedi a fájdalomcsillapítóját, megint nem fog sikerülni Gigivel szerintem.
Ne felejtsük el, hogy Giginek az a Tomci volt a férje, aki nem csak évtizedelkkel volt idősebb, de a Red Dáliában kizsákmányolt és bűnbe kényszerített egy csomó fiatal lányt... És Gigi tényleg szerette, mindezek ellenére. Ezzel az erővel szeretheti Zsoltot is..
Aztán a jó fiú mellett, mégis inkább rosszfiú szeretőt tart a nők nagy hányada (már ha megteheti), mert a jófiú unalmas... sőt ha kedvesek vele, kényeztetik, akkor az idővel pláne, még rosszabb... eleve férfiatlan.. ha kutyába sem veszik bezzeg az felizgatja... (persze tisztelet a kivételnek, de erre már tanulmányt lehetne építeni, annyira sablonos...)
Én szeretek nyugodtan aludni, és a hátam közepére se kívánnám azt az esetet, hogy hajnali kettőkor a rendőrség az ágyból, mellőlem viszi el a páromat... főleg a hálóruha-viselési szokásaim ismeretében...
...szóval ahogy Noirette is írta, sokféleképpen lehet izgalmas egy ember, nem kell ahhoz bűnözőnek lenni. Engem mindig is taszítottak a nagymenő, "mindent megtehetek, enyém a világ" típusú pasik, meg az erőszakos, verekedős stílusúak is... és ugyebár a rosszfiúk jelentős része ilyen.
Mondjuk ez egy sorozat esetében igaz, mert a "rosszfiúk" és "rosszlányok" generálják a konfliktusokat, de akkor sem túl életszerű, hogy Gigi ilyen előzmények után beleszeressen Zsoltba... Illetve azt nem tudja befolyásolni, hogy érzései legyenek iránta, de hogy józan ésszel nem menne bele valaki többszöri átverés után egy kapcsolatba, még szánalombóll sem, az szinte biztos, hacsak nem mazochista vagy kapcsolatfüggő az illető... Bár Gigi esetében az utóbbit nem lehet teljesen kizárni.
Nem, semmi tüneted nincs... Kipihent leszel... Maximum annyi, hogy aki rendszertelenül alszik, nehezen alszik el, esetleg sokat felébred éjszaka biztos meg fog lepődni, hogy most mi változott, hogy hirtelen egyben alszik mélyen kb 8-10 órát, mikor előtte meg soha... Miki helyében azért ezen elgondolkoznék, és gyanút fognék...
Szerintem nője válogatja, nem lehet általánosítani. Én pl. mindig is kerültem a Zsolt-féle simlis alakokat, nem ez volt az izgalmasság fokmérője. Egy személyiség lehet sokféleképpen érdekes és izgalmas, és nem csak akkor, ha deviáns hajlamai vannak... Nyilván a "rosszfiúk" többségében van egyfajta magabiztosság és lehengerlő stílus, ami sokaknak imponál, de ez hosszabb távon már nem mindig vonzó tulajdonság...
Hát az Alprazolám hatóanyagúak azért 20-30 percen belül elaltatnak... esetenként lehet hamarabb is, ha még hozzá eleve fáradt is vagy. A filmben meg a vágások ellenére nem hinném, hogy azt akarták elhitetni, hogy az egész 5 percen belül zajlott le, lehetett az fél vagy 1 óra eseménye is összesen...
Úgy látszik elmúlt a Miki utáni "nagy szerelem", és most veri a fejét a falba :D Van egy olyan érzésem, hogy némi nyűglődés után n+1-edszer is összejön az álompár.. :D
Szerintem is pánikroham lesz, csak nem világos, mi váltja ki. Talán tényleg az, hogy egy másik nővel látja Attilát? De ez annyira sokkoló élmény, miután közös megegyezéssel a válás mellett döntöttek? Vagy úgy érezheti magát, mint Natasa, miután meglátta Rudit Petrával, és rájött, hogy ilyen gyorsan túlléptek rajta?
Én pedig továbbra sem értem, Szonja miért vállalja ezt a csicskaszerepet,
Ez megszokás kérdése... Lehet, hogy a családban mindig is a kis Gergő volt a nagy kedvenc, a békésebb Szonja pedig hozzászokott, hogy ha Öcsike füttyent, ugrani kell.. Persze, egy szerelem mindent borít... :D Azért érdekes, hogy IRL több mint 10 év van a két szinész közt a nő javára, de ez ránézésre nem így tűnik...
Jajjmár. Azért ez nem egy Shakespeare dráma, nem kell ilyen pátosszal beszélni az alakításokról, Rékasi még az édesanyját is megemlítette a riportban...
Azért az sem semmi, hogy a jelek szerint Gigi mégis beleszeret az őt többször is átverő Zsoltba. Csak nem tudnak szabadulni a készítők attól a sztereotípiától, hogy "a jó kislányok a rosszfiúkat szeretik"...
Olyan, mintha "pánikrohamot" kapott volna. Megnyugodhatna már, hiszen a kicsi fia már haza költözik. Igaz, meglátja Attilát is az edzővel, talán ez lesz a probléma?
Én pedig továbbra sem értem, Szonja miért vállalja ezt a csicskaszerepet, pláne ha nem is tudja, mi a "nagy terv". Bármi is derül ki, ő viszi el a balhét, míg Gergő elegánsan röhög a markába. És bár Szonja korábban féregnek nevezte Mikit, akibe sosem fog beleszeretni, egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy végül mégis belezúg...
De igen, ő lesz az. Nincs új a nap alatt, ezt az "újszives" témát ha jól tudom, már másodszor hozzák elő, Nóra is kiderítette, ki kapta meg Tóni szívét.. Ami nekem speciel teljesen mindegy lenne, ha már valakit elveszítettem, persze nem vagyunk egyformák... És Rudi hol beszélt a levélben arról, hogy szervdonor lesz? Abból, amit Krisz felolvasott belőle, ez nem derül ki.
Egyébként ha jól tudom, nem is szokták elárulni, ki kapja meg XY szerveit, ha meghal. Amikor Natasa felhívta a kórházat, lényegében ezt is mondták neki, de én úgy tudom, még közeli hozzátartozókkal sem osztják meg ezt az információt. És mintha Natasa azt mondta volna, hogy Rudi a kórházban halt meg, miközben én mindeddig úgy tudtam, hogy még a vízben...
Viszont ami a legjobban zavar ebben az "élet Rudi után" történetben, az Natasa megszállottsága mindennel, ami Rudi emlékéhez kapcsolódik. Úgy viselkedik, mintha legalábbis egy 50-es özvegyasszony lenne, aki 30 évnyi házasság után veszítette el a férjét. Egyszerűen nem láttam, hogy olyan mély lett volna a kapcsolatuk, ami indokolna egy ilyen gyászmunkát. És most ezzel a szervdonor-történettel már a sokadik bőrt húzzák le a témáról. Krisz amúgy sokkal józanabbul viszonyul Rudi halálához, pedig őt jóval szorosabb kapcsolat fűzte hozzá.
"Szonja elintézte annyival, hogy a bejárati ajtó kulcsát kereste, hogy bezárja..."
Vajon ki hordja a bejárati ajtó kulcsát a zakója belső zsebében az irattárcájában???
Úgy tűnik Májki is kezd hülyülni, vagy már annyira a farka vezérli, hogy mindent elhisz a meglehetősen amatőr módon hazudó Szonjának.
Egyébként ha jól értettem az ördögi terv1-et Szonja sem ismeri (Gergely valami olyat gagyogott, hogy majd csak akkor mondja el, ha meglesz az üzem belépőkártyája), akkor vajon miért írnak folyamatosan Szonja és Gergő ördögi terveiről?
Ja, és érdeklődéssel várom ördögi terv2-t (3-at, 4-et, stb.), ha már ördögi tervEK-ről írnak...
Bár nekem úgy tűnik, a Szerencsés bagázs egyenlőre az ördögi terv1-gyel is erősen küzd...:)
"Kreatívék" nagyon rákaptak a vízi hullákra, donorokra, kórházra, BK-ban is, ÉNB-ben is! :(........(Egyébként, talán nem is volt olyan karakter a sorozatban, aki "halála után", még ennyit "szerepeltettet, mint Rudit?)
A fenébe, mindig elfelejtem, hogy ez csak, egy szappanopera, tele igazsággal, életszerűséggel, logikával! :)
És, azt is elfelejtettem, mivel "filmszerűvé is tették "Szerencsétlenék", úgy kell néznem, mint egy filmet, és nem szabad a realitásokat keresnem benne! :D)
Egyébként így már érthető, hogy mért akarja annyira, hogy a "barátja" végre kimozduljon, és gondolom azt se bánja, hogy Máté végre eltünt a képból... De vajion mit keres nála?
Ezek szerint még nem sikerült kideríteni, csak nekünk mutatták meg a lányt... Akkor mégis hosszabb lesz ez a történet...
Űgy látszik Attis nem igazán bánja, ha Máté hazaköltözik, így legalább ő is azt csinál, amit akar... :-)
Szonja kb. azt tette ami várható volt, majd még Miki fog szabadkozni, hogy a fáradtságtól bealudt... Érdekesebb lett volna, ha Gergő "improvizál", persze azt is as forgiknak kellett volna kitalálni... :D
Csak nem ez a lány kapta meg Ruidi vmelyik szervét? Az az érzésem, ez a szál csak epizód lesz, így akarják lezárni Rudi történetét, esetleg ez segít Natasának feldolgozni a halálát...
amely nyilván csak álcázásból működik egy körgangos házban lévő, lakásból átalakított irodában, ahol a cégvezető-főtulajdonosnak még egy külön szobája és tárgyalója sincs
Mint tudjuk, a Kft irodaházakat épít, így lehetne vmelyikben a székhelyük , még bérleti díjat se kéne fizetni, de minek, mikor szinte az összes irodai dolgozó a házban lakik, ráadásul ott a Rózsa, ahonnan tudnak fehozni kávét, és ahova bármikor lemehetnek azok, akik nem kívánatosak vmilyen hivatalos vagy magán beszélgetés alkalmából... Van ennél kényelmesebb? :-)
Gergő beosonkodhasson az üzembe, valami hű de ördögi tettet végrehajtani.
A víz lelőhelye z üzem területén van, valamilyen elzárt objektumban? Emiatt kell a tervrajz? Meg akarják mérgezni a vizet, hogy "fél Európát" megfo....sák? ...de akkor ezek nem is ördögök, hanem terroristák! :D
Ami még eszembe jutott: a belépőkártyát ugye azért kell megszereznie Szonjának, hogy Gergő beosonkodhasson az üzembe, valami hű de ördögi tettet végrehajtani.
A tervrajz már meg is van, így Gergely nyilván a szigorúan őrzött hadivízüzem leggyengébb pontjára fog majd valamilyen csapást mérni, amivel évekre megbénítja a Berényi Kft. nevű, stratégiailag kiemelt világcég működését (amely nyilván csak álcázásból működik egy körgangos házban lévő, lakásból átalakított irodában, ahol a cégvezető-főtulajdonosnak még egy külön szobája és tárgyalója sincs).
(Csak egy közbevető kérdés: a forgikat nem kellene eltiltani az amcsi kémfilmek nézésétől? Túl erős hatást gyakorol rájuk...:)) )
Na de egy olyan üzemben, ahol ilyen szigorú biztonsági intézkedések vannak a beléptetésre, nyilván van biztonsági kamera is, az meg ugye fel fogja venni az osonkodó Gergelyt. Azt vajon hogyan magyarázza meg az ördögi páros, hogy először Szonja lenyúlja a kártyát, majd rögtön utána feltűnik az üzemben Gergely, és azonnal történik is valami ördögi?
Hát persze aztán lehet, hogy Gergely is olyan különleges képességekkel rendelkezik, mint egykor Lajos, és úgy járkál ki-be a szigorúan őrzött üzemben, hogy senki nem veszi észre, majd kiderül...
A részek címének javaslom: Gergő Bourne Barátok Közt, avagy kiderül a múlt....:))
Nekem is hasonló érzésem van a Gergő-Szonja-féle "tervvel" kapcsolatban, a végén már a kutyát sem fogja érdekelni, mit és miért mesterkednek a kft körül (engem már most sem). Annak idején nem nagyon kedveltem Veintraub Barnát, de most már nosztalgiám van, az ő "bosszúterve" sokkal átgondoltabb volt, és sokkal jobb tempóban, kevesebb kihagyással pörgették ezt a szálat. Pedig már az is Sz. Gabika idejében volt...
Szerintem azért más is fog történni, ez kb. 5-6 jelenet tartalma lehet. Csak úgy látszik, a részletezést a napi előzetesekre tartogatják. De legalább Vili bát és Bözsi mamát nem említették meg... :)
Szerintem Szonja valamit tehet a borába, amikor Miklós kiment az ügyféllel telefonálni, egyedül maradt egy kis időre. De utána viszont rögtön rávetette magát a zakóra, és akkor kapta rajta a férfi, úgyhogy lehet, hogy ezután fogja "megbolondítani" a bort. Viszont ha Miklós magához tér, elég együgyűnek kell lennie, hogy ne legyen gyanús a dolog... Úgy tűnik, mintha Ági után Szonját szánnák az átlátszó, de ördöginek kikiáltott manipulációk "nagymesternőjének". :)
Igen, és az is elég furcsa, hogy több mondatban fejtenek ki egy cselekményszálat, eddig éppen csak utaltak rá... Igaz akkor az egész elférne egy sorban... :P Olyan mintha rövidített hét lenne, pedig szept 3. körül semmilyen ünnep vagy munkaszüneti nap nincs...
Azért muris, hogy pont Aliz nem tartja Kriszt felelős apának, ő aztán felelős anya volt világéletében... :P Sztem Krisz igenis lehetne jó apa, Oszkárral és Lucával is mindig jól kijött, és mint étterem tulajdonos anyagi biztonságot is tudna nyujtani... Mondom ezt úgy, hogy nem igazán szeretném, ha Zsófi és Hedvig után most Alizzal nyűglődnének végig egy terhességet...
Hát igen, az alábbi előzetesben írtak kb. 5 perc alatt megtörténhetnének, ehhez képest egy hétig ezen fognak nyűglődni?
Az a balsejtelmem meg, hogy ezt az ördögi Gergő-Szonja terveket meg húzni fogják, mint a rétestésztát, beigazolódni látszik, eddig még semmi ördögi nem volt és nemhogy tervek, de még egy szerencsétlen tervecske sem látszik körvonalazódni (kivéve a vízüzem kártyája körüli dögunalom kavaráson, de hogy Gergely mi a lónemiszervet akar a vízüzemben, azt még a jótékony homály fedi szerintem hetekig - gondolom valami szabotázs lesz, hogy leálljon az európai hírű vízüzem....)
Na ezen a héten túl sok minden nem fog történni... Krisz és Alíz elnyűglődnek gyerek ügyben, Péter gyanakszik, de Attis a nagy nyomozó továbbra is naívan Gergő hatalmában marad.... Azon mondjuk gondolkoztam, hogy miután Gergő 200 milliót fizetett a villáért, bármi legyen is az akció, ami az eddigi előzetesek szerint még nem történhetett meg, nem lenne túl rentábilis utána csak úgy felszívódni...
Héten történik: Miután Aliz dühében azt találta mondani Krisztiánnak, hogy nem akar tőle gyereket, és hogy Krisztián nem elég felelősségteljes a gyerekvállaláshoz, Krisztián sértetten elvonul. Péter megosztja az aggodalmát Attilával Gergő viselkedését illetően, Attila nem vevő az aggodalomra. Péter azonban úgy érzi, hogy valami nem stimmel Gergővel.
Na ezekre már mind emlékszem, csak valahogy az Ádám és Krisz közötti konfliktusok estek ki. De mindegy, nem ezen fordul meg a világ, köszi, hogy összefoglaltad. :)
Pedig Krisszel elég sok minden történt abban az időben, elég gyakran szerepelt... Pl. ő tanította móresre Zsoltot, mikor megtudta, hogy összeverte Zsófit... Enikőnek ez se tetszett, azt mondta "Te is csak egy gyengébbet vertél meg"... Aztán jó sokáig kerülgették egymást, az áttörést az hozta meg, mikor Enci megtudta Nórától, hogy Krisz fél fülére elvesztette a hallását, mikor Dávidot a társát felrobbantották, és ezért kellett leszerelnie (korábban azt gondolta, hogy biztos vmi disznóság miatt.. :P). Mint ápolónő, elintézte, hogy megműtsék, ami jól sikerült, és magához térve szerelmet vallott a lánynak... Aztán újra visszament Afganisztánba, de egy robbantás miatt eltört a lába, és hazatérve sokáig gipszben volt, amit nagyon nehezen viselt, pedig ki is tüntették, mert két társát kimentette, de ő csak arra gondolt, hogy a harmadk meghalt, mert nem volt elég gyors... Aztán, miikor adminisztrátorrá fokozták le a katonaságnál, ki is lépett, és utána már csak Zsolt bandájának dolgozott...
Kérdés, hogy az akció után meddig akarja még hitegetni Mikit... Az is lehet, hogy utána rögtön lelépnek a testvérkéjével együtt (legalábbis ez a terv), akkor nem számít, hogy Miki mit gondol, ha magához tér... Ha nem így van, nem szabad túlságosa bealtatni, hogy ne fogjon gyanút... Csak annyira, hogy azt hihesse kicsit elpilledt a fáradtságtól...
Érdekes, ez az időszak nekem valahogy teljesen kiesett, pedig akkor már rendszeresen néztem a BK-t, és ami előtte vagy utána történt, annak a felidézésével nincs problémám. A Krisztián érkezése utáni időszakból így utólag elsősorban Merlin kutyára emlékszem, meg arra, hogy Enikő eleinte egy borzalmas alaknak tartotta Kriszt, pl. mert egyszer elég határozottan megfegyelmezte a Szabó ikreket. Azt hiszem, ezt nevezik szelektív memóriának... :)
Egészen biztos, hogy ügyesen kivágja magát, mert még arra is lesz módja, hogy elkábítsa Mikit! Legalábbis az előzetes szerint leellenőrzi, hogy elkábult-e. Remélem, nem ütötte le! :-)
Mért ne mondhatná? Már előzőleg is kérte Mikit, hogy adjon kártyát, mert annyira szeretné látni azt a gyártósort. A férfi viszont nem foglalkozott vele. Így gondolta, hogy kölcsönveszi... Ezért nem haragudhat annyira.. :D
Meg még az is muris volt, hogy Robit Krisz és Ádám is elkísérte a legénybúcsúra, pedig úgyszólván köszönő viszonyban se voltak a vőlegénnyel, de legalább tudtak útközben civakodni... :D
Csak azon röhögtem, hogy Nóra lánybúcsúján, ami nem sokkal Zsolt letartóztatása után volt, Rudi, Krisz és Ádám együtt adtak elő chip and dale showt, és senkinek eszébe se jutott, hogy ők most éppen gyűlölik egymást... :D
Krisztián Ádámnál lakott elég sokáig még a legelején, mikor hazajött Afganisztánból. A barátságukat némileg beárnyékolta, hogy lefeküdt Alizzal, aki ezt bosszúnak szánta, mert azt hitte hogy a fotós összejött egy modellel, és ezt Krisz is elhitte... De miután Krisz és Aliz kapcsolata nem tartott sokáig, a srácok kibékültek. Csak jóval később vesztek össze, mikor Krisz Zsoltnak kezdett "dolgozni", azaz beszállt a védelmi pénz szedésbe. Ő ezt azért csinálta, hogy Zsolt emberei ne verjenek össze ártatlan boltosokat, ő senkit nem sakart bántani, de ezt se Ádám se Enikő nem így látta, így mindkettőjükkel megszakította a kapcsolatot, és Zsolthoz költözött... Később Ádám ügyeskedte ki, hogy Zsolt börtönbe kerüljön a fewgyverbiznisz miatt, amiben már Rudi is benne volt, így mikor ez kiderült, a korábbi barátok ellenséggé váltak, ami aztán az évek során feledésbe merült, mire Krisz hazakerült a Karibi szigetekről a haslövéses sztori után...
Ádám és Rudi hiztosan nem voltak akkora haverok, hiszen alig találkoztak egymással, de nekem valahogy az is kimaradt, hogy Ádám és Krisz között szorosabb kapcsolat lett volna. Bár nekik részben érintkezett az ismeretségi körük, pl. Zsolt és Aliz révén.
Ezt én is így látom, erről már korábban volt is szó itt a fórumon. Szerintem is Julinak erősebb az érzéki kisugárzása, bár "klasszikus" értelemben Nóra lenne a szebb nő, de ez nem jelent automatikusan nagyobb szexuális vonzerőt. Itt pl. a tekintetnek és az arcmimikának is nagy szerepe van, ez Julinál sokkal elevenebb, jobban sugározza azt, hogy ő "kapható a táncra". :) Amúgy Nórából valam prűdség is sugárzik, Juli sokkal lazább és bevállalósabb. Amit a túlzásig fokoztak azokban a bizonyos padlájelenetekben, de még utána is egy ideig folyton szexelni akartak Attilával az irodában, Máté sulijában és még egy turistaházban is.
Julival tudnám ezt elképzelni, bár nem tudnék racionális indokot mondani erre.
Az ilyen nőre mondják, hogy "szexuálisan túlfűtött" és ez sugárzik róla! Emlékezzünk csak: a szerb tárgyalópartner is majdnem levetkőztette és asztalra borította, pedig csak a térdét látta megvillanni. :D
Hófehér bőre, "hirtelen"szőke haja, nem kövér, de mégis "párnás" karja, csípője és egész lénye olyan "jó hozzábújni" érzetet kelt. Szemben a "jégszobor" Nórával, Juliból valóban sugárzik valami, ami miatt szerintem is egyből kipróbálná a másik nemet is! :-)
Érdekes, ha már leszbi szál, valami miatt én is Julival tudnám ezt elképzelni, bár nem tudnék racionális indokot mondani erre. Talán azért, mert olykor nagyon könnyen bizalmas kapcsolatba került más nőkkel, korabban Ágival, legutóbb pedig Szonjával. Igaz, Juli alapból a férfinemet szereti (azon belül is a Berényieket), de egy férfinemmel kapcsolatos mély csalódás nyomán akár egy nőre is rámozdulhat... Nő létemre már lehet, hogy örülnék is egy leszbikus szálnak, bár én magam nem vagyok az. Ugyanis a melegek kapcsolatának elég sok vonatkozását kivesézték már, akkor legyen végre ebben is egyenlőség. :) És az ÉNB ezt már korábban is meglépte (igaz, ott meg meleg szálról nem tudok, de hát nem is nézem rendszeresen, csak ha olykor ott ragadok a TV előtt).
Csórics Balázs mondta a Fókuszban, hogy Rudinak, mivel hivatásos katona volt, vigyáznia kell az ellenfelére, nem küzdhet teljes erőből. Az látszik is, hogy végig nem üt, csak hárít... Persze nyilván jobb lett volna, ha egyből kiüti a fotóst, mint annak idején Fasirtot, de akkor a szive csücskét, Alizkát kellett megvédeni, meg Fasirt sose volt haver... Igaz Ádival se voltak akkora spanok, ahogy az azt utólag igyekezett beállítani... "Rudi a barátom volt" Épp csak az utóbbi időben úgy-ahogy jóban voltak, és együtt nyüzsögtek Alizék esküvője körül... Ádi haverja inkább Krisztián volt , de az is csak addig tartott, amíg Krisz Zsoltnak nem kezdett dolgozni..
Pumped Gabo izmai is teljesen "leeresztettek" a dzsungelben, nem győzte magát újra kigyúrni. A képen én azt látom, Peti izmai eléggé fel vannak "turbózva" és jó sok barnítókrémet is használt, mert ő még nyáron is elég sápadt bőrű.
nem volt gondosan bezárva.. Az ilyen zárat nyitáskor el is kell fordítani.
Igen, jól írod, a zár nincs rendesen visszazárva! Nálunk a hátsó kertkapun éppen ilyen tolózár van, ha ki akarjuk nyitni, elfordítjuk és kihúzzuk, zárásnál visszadugjuk és lefordítjuk a kart.
A lépen az az "állás" látható, hogy valaki be akarta zárni, de nem tolta vissza teljesen a reteszt, csak lefordította a kart. Az ajtóhoz lehet, hogy előzőleg Rudi hozzáért, akkor még nem nyílt ki, de amikor erővel nekilökte Ádám, akkor már igen. Ha rendesen be van zárva, csak Rudi is lerogy a földre max., mint Zsolt. Nem sokon múlt, hogy előzőleg nem Zsolt esett ki azon az ajtónyíláson.
Én aztán nem hiányolom. :) De kétségtelen, hogy az instás képeihez képest itt már puhányabbnak tűnt. volt. Ha valaki a folyamatos edzést leteszi, hamar visszaesnek az izmai. Attól persze még egészséges marad a felépítése, de puhányabbnak tűnhet a kinézete.
Akkor már előbb is kinyílt volna, hiszen látszik, hogy Rudi nekidől... Az esetleg elképzelhető, hogy nem volt gondosan bezárva.. Az ilyen zárat nyitáskor el is kell fordítani. Bár a képen úgy látszik, hogy jól állt. De lehet, hogy ki sem nyílt, csak egyszerűn letört, a súlya alatt. Rudi erölködött, hogy Ádámot felhúzza, és közben a korláttal támasztotta ki magát..
Az a "retesz" egy un. tolózár, amit nem lehet csak úgy egyszerűen, könyékkel, véletlenül kinyitni! Inkább az lehet, hogy véletlenül úgy felejtette valaki, a hajó személyzetéből!
A képen látható csúszkás retesz tartotta az ajtót, amit Rudi véletrlenül is eltolhatott pl. a könyökével, mikor Ádit visszahúzta... Ha nincs a verekedés a korlát közelébe se ment volna...
Szerintem Adinak semmit nem kell torlesztenie,hiszen nem o lokte a vizbe "csaknorriszt"...na jo elhallgatja,hogy ott volt !!
Azért ez nem egészen így van... Ádám nem csak "ott volt," hanem ő robbantotta ki a verekedést, és Rudi hiába próbálta leszerelni, hátulról is rátámadt, és Rudi akkor esett a vízbe, mikor őt szedte le a korlátról... Mondjuk az is igaz, hogy be volt drogozva, de egyébként is annyira gyűlölte Zsoltot, (oka volt rá), hogy anélkül is neki ment volna...
Ismerve az RTL küldetéstudatát, lehet inkább valami leszbi vonalat fognak beleszőni a történetbe, csak úgy a liberalizmus nevében, hisz az eddig még itt úgysem volt...... és mondjuk Juli átáll a másik térfélre, Szonja alkalmas alany lehet erre.. :)
"Úgy látszik az "ördögi terv" csak nem akar összejönni.. :D"
Most ezen miért nem csodálkozom? El fog ez még tartani néhány hónapig, mint a Lajos szál is....
Egyébként azon az elképesztően eredeti ötleten kívül, hogy a kis szaros családi céget tönkreteszik (hányszor is volt ez eddig, ha idevesszük Májki kigolyózásait is a cégből?), melyek a további ördögi tervek???
Valamelyik előzetes többes számban beszélt, az meg legalább két ördögi terv....
A Szerencsés bagázs nagyon jól ért a feszültségkioltáshoz (pedig inkább a feszültségkeltéshez kellene), kezdem azt észrevenni, hogy a két főördög kavarása (?) egyre inkább hidegen hagy....
A keddi előzetes: "Megszerzi-e végül Szonja Miklós belépőkártyáját?" Jujj de izgulok, nem is tudom, hogyan bírom ki keddig....:))
Érdekes, amikor megrendelték azt a halom tortát, akkor nem tűnt fel, hogy két férfi kezdte el falatozni? Mit hitt az asszonyság, hogy valami "babazsúr"-t tartanak?
Mindig jókat nevetek az ilyen embereken, akik az elveikre hivatkozva elküldik a potenciális vevőt, akinek a pénze pontosan annyit ér, mint a többieké :D
Ó, Tóbiás és Kristóf már a "torta kostolásnál" tart az esküvői előkészületek kapcsán? ....hát nem azt hittem hirtelen, hogy az mszp-s Lendvai Ildikó szólt be nekik! :-)
Mi az Attis felszedett egy férjes asszonyt? Úgy látszik az "ördögi terv" csak nem akar összejönni.. :D Gergő mindenkivel csupa bűbáj, de ha Szonjával van lehull az állarc... :P Lehet, hogy a csaj előbb-utóbb besokall...
Alíz tudja már, mivel jár egy gyerek, szerintem Krisztián akar majd mindenképpen apa lenni! Réka elég pofátlan, hogy a mézesheteiket élő fiatalok nyarába sózza a srácot!
Natasa már bebújt, csak Ádám még nem bújt mellé, de nagyon olyan pillantással nézegette... Végülis, ha Rudi helyett boldoggá teszi a lányt, már sokat törlesztett... :D
Gondoltam, hogy a "különös emlék" kapcsolatban lesz a szervátültetéssel.. Ok, a vízben halt meg, de az ütéstől, és azonnal ki is húzták, a hajó pár méterre volt a parttól... Végülis nem kizárt, hogy használhatóak a szervei... Egyébként is a BK-ban vagyunk, mért ne indulnánk ki az optimális esetből?
Szonja nyugodtan mondhatja, hogy nagyon szeretett volna lemenni, és ezért elcsente a kártyát... Miki jót nevet, és könnyen megbocsát... Az más kérdés, hogy az erőszakos öcsikéje mégsem tudja megkapni... :D
Gizit nem is érdekli, hogy mit csinált Ádám Rudi halála előtt, amiért feleősnek érzi magát? Azt hittem, legalább neki elmondja... Majd biztos a filmen lesz vmi érdekes...
Réka ügyesen Kriszék nyakába sózta Szilárdkát... Majd bioztos csinál vmi gubancot... :D Azért nem is állnak olyan rosszul, brüsszeli sportsuli, Szilárdnak is három különóra... :-)
"Amúgy az is érdekes, hogy egy alapvetően építőiparban tevékenykedő cégnek a másodlagos profilja - a vízbisznisz - sokkal érdekesebb, mint az elsődleges, és aki ártani akar a cégnek, ezt akarja az irányvítása alá vonni..."
Akkor már csak egy apró kínzó kérdés: mi a ló nemiszervért kutakodott korábban Szonja Hari (Mata Hari után szabadon..:)) András régi tervei között, András régi tervei milyen összefüggésben vannak a vízüzemmel???
Elképzelem a stábértekezletet:
Szerencsés: Forgik, írogassatok össze mindenfélét arról, hogy Szonja és Gergő ördögi bosszút áll a Berényieken.
Forgi1: No de mit? Mi a koncepció?
Szerencsés: Mi micsoda? Te ne a koncepció után nyomozz, hanem írj! Egymással sem kell konzultálnotok, csak ami eszetekbe jut. Legyen benne sok ördögi terv, meg sejtelmes nézés, meg ilyenek, írjatok össze vagy fél évre való hülyeséget, az sem fontos, hogy összefüggés legyen.
Forgi2: De főproducer atyaúristen asszony! Ezt Amerikában úgy csinálják, hogy először kitalálják a sztorit, aztán ahhoz írnak párbe....
Szerencsés (az alproducer felé): Ezt ki hozta ide? (A forginak) Amikor ideutaztál, nem láttad a táblát a határon, hogy "Magyarország"? Te ne gondolkozz, hanem írj! A fő vonalakat már megadtam, aztán majd szólunk mi lesz, az a lényeg, hogy ezzel a baromsággal jó sokáig ki lehessen tölteni a műsoridőt.
"Ami az elbújást illeti, Ludwignak is sikerült, ráadásul még Lizát is ott rejtegette a gyártósor közvetlen közelében, és a kutya sem vette észre."
Jó, hát Lajos különleges képességekre tett szert a feltámadása után, a Mátyás király téri házba is úgy járkált ki-be, hogy soha, senki nem vette észre.
Mivel az idióta történetszálak mindig azzal kerülnek megmagyarázásra, hogy ez csak egy mese, ebből kiindulva nyilván volt neki egy láthatatlanná tévő köpenye...:))
Ráadásul ezzel a Szonja-Gergő-féle "bosszúhadjárattal" kapcsolatban is félrevezetőek az előzetesek. Az első ilyen szerint Peti besétál Szonja és Gergő csapdájába, holott ahhoz Szonjának láthatóan semmi köze sem volt. Nyilván Gergő küldhette rá az adóellenőr csajokat a Kisszékre, de végül Peti nem is Gergőtől kért kölcsön, hanem az anyjától. Akkor végül ebben mi is a csapda? Az, hogy a Kisszék hasznát meghaladó összeget kell bírságként befizetni?
Most is "ördögi terveket" szőnek ők ketten, de egyelőre csak arról van szó, hogy Szonja megszerezte a vízüzem alaprajzát (persze Miklós laptopja véletlenül sem volt jelszóval védve), meg hogy a belépőkártyát el akarja orozni Mikitől, úgy, hogy a zakózsebében turkál, és lebukik (bár nyilván kivágja majd magát valami kamu indokkal). Ha ez "ördögi", akkor ezen az ördög halálra röhögi magát... Ennél Veintraub Barna akciója is jóval átgondoltabb volt.
Erre tényleg nem emlékeztem. Azt tudom, hogy Ludwig Ági segítségével be akart férkőzni a Berényi Kft. taggyűlésébe, de aztán Mikiék kidobták onnét. A profit egy részére is igényt tarthatott, viszont én konkrétan arra gondoltam, hogy a vízbiznisz felett nem akarta úgy átvenni az irányítást, mint később Barna.
Amúgy az is érdekes, hogy egy alapvetően építőiparban tevékenykedő cégnek a másodlagos profilja - a vízbisznisz - sokkal érdekesebb, mint az elsődleges, és aki ártani akar a cégnek, ezt akarja az irányvítása alá vonni...
"Az alaprajz viszont a bosszúhoz kell, meg a belépőkártya is. Ha ott automatikus beléptetés van, alég bedugni a kártyát, és senki nem nézi, ki jött... Az már más kérdés, hogy odabent hogy tud elbújni, hogy ne tünjön fel senkinek... A cél pedig biztos a gyártósor újbóli elrontása vagy vni hasonló károkozás lehet, azaz lett volna, mivel Szonja le fog bukni kutakodás közben".
Ez azt feltételezi, hogy Miki nem venné észre, ha eltűnne a kártyája, és ha észrevenné, akkor sem gyanakodna Szonjára. :) És miután spontán módon elromlott a gyártósor és megjavították, majd puff, újra el fog romolni, és ez csöppet sem lesz gyanús... Különösen, hogy Miki rajtakapja Szonját, amint a a zakója zsebében kutakodik. Nekem megfordult a fejemben, hogy a gyártósor korábbi lerobbanásában is Szonja és Gergő keze volt, és az még logikus is lett volna, mert jócskán ártott volna a cég bevételének és jó hírének is. De így csak a hülye nem fogja látni, hogy manipuláció történt.
Ami az elbújást illeti, Ludwignak is sikerült, ráadásul még Lizát is ott rejtegette a gyártósor közvetlen közelében, és a kutya sem vette észre. Azt sem, amikor Ági a markológéppel "elkaparta" Ludwig holttestét, holott az is nappal történt. Pedig a gyártelepeket megfelelően őrizni szokták, és már jobb módszerek is vannak erre, mint a portás és a kutya. De amikor Ludwig meg Attila és Ági ki-be járkáltak, akkor csak egy vacak drótkerítés volt a telephely körül, biztonsági őrnek, még inkább beléptetési rendszernek nyoma sem volt. Erre most jönnek ezzel a kártyás dologgal, hogy oda ne rohanjak! Persze azóta bevezethettek egy tökéletesebb biztonsági rendszert, de ezt nem a termelés elindítása után szokták megtenni.
Amúgy szerintem Gergőnek az lehet a szerepe, hogy elegánsan azt a látszatot keltse, hogy neki nincs köze semmihez. Miközben ő lehet az értelmi szerző, de ha szükséges, Szonja viszi el a balhét. Hogy ez neki miért jó, az rejtély...
Úgy látszik, sosem fogom megtanulni, hogy a BK-írók fejével gondolkodjak... :)
Igaz, Ludwignak magára a vízüzemre nem fájt a foga
Rosszul emlékszel. Mikor Borszőlő már halott volt, akkor férkőzött be Miklós Borszőlőné bizalmába, és kavarta úgy a szálakat, hogy az lekéssen valami határidőt, ezzel pedig a Berényiek kerültek pozícióba. Akkor emlékszek, hogy Szörnyeteg Lajos jól kiosztotta Borszőlőnét, amit az nem is vett jó néven... tehát valószínűleg ő is akart magának a koncból.
Igen, a kulcs mindenképpen a régi fotó, ami leginkább Karcsihoz visz... Az egész visszaemlékezésnek az lehetett a célja, hogy ezt a Karcsit belekeverjék a történetbe, kiemelve hogy korán meghalt... Az alaprajz viszont a bosszúhoz kell, meg a belépőkártya is. Ha ott automatikus beléptetés van, alég bedugni a kártyát, és senki nem nézi, ki jött... Az már más kérdés, hogy odabent hogy tud elbújni, hogy ne tünjön fel senkinek... A cél pedig biztos a gyártósor újbóli elrontása vagy vni hasonló károkozás lehet, azaz lett volna, mivel Szonja le fog bukni kutakodás közben... Én inkább azt nem látom, hogy Gergőnek a parancsolgatáson kívül mi a szerepe, és miért kellett ehhez a villa, meg Attisék barátsága, parancsolgatni otthonról is tudna... Bár lehet, hogy a vízüzembe ő próbált volna behatolni...
Na jó, de fölfedhetnék már végre, mivégre ez a nagy bosszúállás! Nekem a motiváció ismerete nélkül az egész komolytalan és csak lóg a levegőben. Pláne, hogy ennyire cseppenként adagolják a cselekményt, és az egyes lépések között semmilyen logikai összefüggés sincs. Egyszer András régi tervei kellenek, egyszer a vízüzem alaprajza (amihez Andrásnak végképp sermmi köze nem volt), ezért van az az érzésem, hogy a készítők maguk sem tudják, mit is hozzanak ki ebből a szálból.
Úgy tűnik, elsősorban Miki van a célkeresztben, meg nyilván a Berényi Kft úgy összességében, de ha mondjuk megint leállna a gyártósor, az picit sem lenne gyanús, miután ez már egyszer "spontanul" is megtörtént... Nekem már a vízüzem létrejöttének körülményei is nevetségesek, de jó egy éve valahogy minden "bosszúszál" oda vezet. Már Ludwig is ott rejtette el Lizát, miutan elrabolta, a végső leszamolas is ott történt közte és Ági között, miközben egy fia biztonsági őr nem került elő, úgy járkáltak ki-be, mint mókus az odújába. Ahhoz képest, hogy ennyire kiemelt szerepet játszik a cég tevékenységében, ennyire nem fontos, hogy rendesen őrizzék? Térfigyelő kamera, riasztórendszer, ilyenekről nem hallott még senki?
Igaz, Ludwignak magára a vízüzemre nem fájt a foga, de Veintraub Barnának már igen... Most viszont nem hinném, hogy Szonja és Gergő akciója mögött ő állna, legalábbis a fotón szereplő személyek egyikéhez sem lehet túl sok köze szerintem. Meg már elég sok bőrt húztak le Veintraubékról, nekem Barna feltűnése is erőltetettnek tűnt, bár az ő indítéka még elfogadható volt. Szonja és Gergő bosszúja viszont inkább olyan magánakciónak tűnik, ami mögött személyes indíték állhat, nem hiszem, hogy valaki másnak dolgoznak. Na de majd remélem, kiderül, ha méltóztatnak minket beavatni, mi áll a háttérben...
Nem tudom, Gizi miket rögzített Alízka dalán kívül, de bírnám, ha felvette volna a telefonjával amint Zsolt belecsempészi a drogot Ádám italába! :-) Ádám "fájlok"-at mondott, tehát nem csak a danolászás van meg!
Én is pont azt néztem, hogy Natasa karakterének szinte már semmi más funkciója sincs, mint az, hogy Rudi emlékén ràgódjon. Ezért kár volt a sorozatban hagyni... Főleg ő az, aki búbánatos képpel járkál és már kezd becsavarodni, a többiek már többé-kevésbé feldolgozták a helyzetet. Még Krisz is, akit pedig szintén nagy veszteség ért.
Illetve még Ádám az, aki lassan begolyózik, de még őt is jobban megértem, mint Natasát. Neki Rudival semmi baja sem volt (sőt, Zsolt lebuktatására próbált összefogni vele), mégis miatta zuhant le a srác a hajóról. Ezt is nehéz lehet feldolgozni, nemhogy felvállalni... És már nekem is sok, hogy Rudi "lidércként kísérti" őt. De amit túltolhatnak, azt túl is tolják.
Ahhoz képest, hogy Magdi nyanyus temetése majdnem olyan volt mint egy Benny Hill Show, a Rudolf halála miatti nyavajgást már kezdik egy kicsit túlzásba vinni.
Nem is emlékszem, hogy bármely karakter halála után ennyi ideig ment volna a "megemlékezés" és ennyi szereplő járt-kelt volna ilyen sokáig búvalbaszott képpel.
Egyébként most már tényleg nem tudni, hogy Csóricsot ténylegesen mikor írják ki végleg, még ma is feltűnt, mint "szellem Rudi".
Nóra és Miki utoljára 2008-2009-ben voltak együtt. Amikor a férfi tüdőrákos(?) lett, akkor házasodtak össze harmadszorra, majd amikor halálfélelmében bevallotta Miki az aktuális piszkos dolgait (Claudia mérgezése a tulajdonrészért, Tóni szívének új gazdája elüldözése a házból), újra elváltak és azóta nem is voltak tartósan együtt (leszámítva mikor Attis bevallotta a viszonyát, de akkor se volt tartós)
Szonjának pedig, sikerült az új vízüzem rajzának a másolása is. (Meg, a "továbbítása" is.)
(Elég "ügyesen" kotorászott Miklós zsebében is!)
No, de vajon, mire is kell ez a rajz nekik?!
Én, továbbra is fenntartom azt a véleményemet, amit már kétszer leírtam, hogy:
"A szálakat pedig Tomci öccse "mozgatja"! :)
Az a (Veintraub Barna), aki Budai Valentinnak adta ki magát Miklósnak és Attilának, de csúnyán lebukott előttük, és végül, Miklósék börtönbe juttatták.
(Talán, még most is ott van, és onnan irányítja a szálakat a Berényi fiúk ellen, a "Berényi vízért"!? "
És lám, ma már Szonja a "vízüzem körül kémkedett." :)
Egyébként, meg volt aki anno, azt írta a fentiekre, hogy "elszaladt" a fantáziám. (??!!)
Lehet, de ez csak az én kizárólagos véleményem, tiszteletben tartva, mások eltérő véleményét!!
Nem az antipátiám mondatja velem (de, mindenféle bántás nélkül!), Peti, hiába mondja, hogy odafigyel a testére, nekem, jelenleg, egyáltalán nem tűnik "badisnak". Persze, idő kérdése az egész! Fotó ide, fotó oda, jó a "retus!" :)
Ádám pedig, már nem bírja sokáig, mert az a fránya lelkiismeret ugye?!
Naná, hogy inkább százszor azt mutatják, hogy kezd bedilizni, mintsem elmondja a "vallomását".
Bizonyára, még holnap sem fog "vallani", ....... talán..... jövő héten esetleg?! :(
Szonjának az ötletét, hogy Nóráék menjenek együtt kirándulni, mint egy igazi család, teljesen felesleges, hülye ötletnek tartom. Nem emlékszem rá, hogy bármikor is, egy igazán boldog család képét mutatták volna. De, kívánom, hogy legyen szerencsés, a családi kirándulás! (Egy, igen rövid időszak kivételével, illetve jó viszonyban vannak most, de, ez nem jelenti még az idilli családi életet).
Maya előtt egy darabig tényleg családként működtek, azóta én se igazán emlékszem, illetve András halála után volt egy rövid időszak, mikor Nóra Mikit részesítette előnyben Attissal szemben aki megcsalata őt, de hamar kiderült, hogy Miki állt a háttérben...
Viszont már elég hosszú ideje jóban vannak, és számíthatnak egymásra, főleg Nóra Mikire... :-) Timivel kapcsolatban meg pláne ígyekeznek összehangolódni... Viszont a lány most fúj rájuk, és sztem egyébként is ovodás dolognak tartaná, hogy a szülőkkel kirándulgasson...
A paprikajancsi már akkor is puhafütyi volt, mikor Bandignóm legyomrozta... most jó volt látni, hogy mekkora K.O.-t kapott, miután ő játszotta az eszét...
Timi ügyei kapcsán én azt nem tudtam hová tenni, mikor Szonja azt javasolta, hogy szervezzenek ismét programot hármasban. Nekem a sorozat történetében az egyik legfehérebb foltot pont az jelenti, hogy Miklós és Nóra éppen mikor volt házas és mikor váltak el (csak a Maja-ügy van meg, a többinél még vagy éppen nem néztem), mégis úgy érzem, hogy nem volt sok olyan, amikor ezek hárman egy boldog családot alkottak, és a legutolsó ilyennek is már jó ideje...
Naná, hogy a "nagy vallomás" előtt hagyták abba.. :P Bár az előzetesekből nem úgy tűnik, hogy mindent elmond Natasának, esetleg közbejön vmi, vagy vki, vagy meggondolja magát... Azt hittem, Krisz megtalálja a különös emléket, de majd azt is holnap... Azért, ha nem is fűződne ahhoz a dalhoz egy sötét emlék, akkor is fura lenne pont azt tenni be Rudi képei alá....
Peti mégis mit várt, hogy ő veri laposra Balázst? Már ránézésre is látszik, hogy ki a nyerő... Csodálkoztam is, hogy mindig Peti üt, de úgy látszik Balázs direkt nem akart, de a végén mégis sikerült... Azt hittem kibékülnek, de az se jött össze...
Hát Timi tényleg elég távol került Nóráéktól, bár eddig se voltak túl bizalmas viszonyban... Ez a "menjünk együtt kirándulni, mint egy igazi család" nem hiszem, hogy működik, ahhoz Timi is kéne, ő pedig biztos nem akarja... A pszichológussal ugyanez van. Fogalmam sincs mivel lehetne megszelídíteni..
Szonja megszerezte a tervrajzot, vmit biztos keresztbe tesznek Mikiéknek, majd kiderül, mit..
Ez azért fura, mert Petibohóc instaoldalán több kép is van, amin badisnak tűnik.
Ahogy írja is: Színészként fontosnak tartom, hogy odafigyeljek a testem karbantartására, ezért hetente legalább négyszer edzek. Legyen az kondi, foci, futás vagy squash. A lényeg az, hogy mozogjon az ember, ezzel is teljesebbé téve az életét.
Andi párja András ügyében nyomozott csak de azt is hamar lezárták mondván leesett a tetőről magától és kész. A BK-ban a rendőrség mindig hülye és sosem nyomoznak ki semmit. Olivia is csak Gézát tudta elkapni senki mást.
Valóban nem, még a két idősebb hölgy sem legeltette a szemét a két kis nyeszlett, hófehér bőrű, szőrtelen alakon! :D Balázsnak még csak-csak van valami "majdnemkocka" a hasán (remélem nem rajzolva van), de Petinek...nem is hiszem el, hogy egy fittlabor vezetője ilyen "ellen reklám"-ot csinál a cégének! :D
Az biztos, nekem egyszer elveszett a tárcám, egyszer pedig ellopták a táskámmal együtt (olyan őrzött helyen, ahol ezt nem gondoltam volna). Előbbi esetben megkerült egy becsületes megtaláló révén, utóbbiban viszont tényleg mindent pótolni kellett. Úgyhogy nekem Timi helyében az lenne a legkisebb probléma, hogy egy kutya vitte oda a gazdájához a szájában... :D
Nóra viszont tényleg adhatott volna valamilyen kisebb jutalmat a becsületes megtalálónak.
A való életben tényleg ez lenne a logikus, bár még ez sem teljesen biztos, mert sajnos sokszor annak kell félnie a retorziótól, aki elszenvedte az erőszakot. Szerencsére Ottó itt megakadályozta, hogy komolyabb baj történjen, de a BK-ban egyébként sem szokás feljelentést tenni. A Rudi-ügyben is hivatalból járt el a rendőrség, de aztán gyorsan meg is szüntették a nyomozást, mert nem találták jelét az idegenkezűségnek. Kb. ilyen statisztaszerepet szánnak jelenleg a rendőrségnek a BK-ban, biztosan azért, mert most nincs olyan releváns szereplő, aki rendőr lenne. Korábban Olívia meg Andi jelenlegi párja révén azért volt rendőrségi szál, az más kérdés, hogy sokszor ezeket is életszerűtlenül oldották meg...
Lehet, hogy tényleg ez volt a helyzet, igazából már nem tudtam annyira követni a végén. De a lényeg mindenképpen az, hogy Petinek semmi oka nincs szemrehányást tenni Balázsnak Hanna miatt, hiszen ő "mondott le" róla a valóságban. Aztán persze később ezt is megbánta, de akkor már késő volt...
Petinek amúgy ez az egyik legirritálóbb vonása, hogy tesz valami hülyeséget, aztán meg hajlamos másokat vádolni a következmények miatt. Pl. akkor is hasonlóan viselkedett, amikor Ottó miatt drogfüggő lett, pedig nem volt kötelező bevennie azokat a bogyókat. Balázsnak részben igaza is volt, amikor erre rámutatott - mármint hogy Peti hajlamos hirtelen felindulásból hülyeséget tenni.
Úgy rémlik, hogy Hanna Petit választotta, mondta is neki, hogy még mindig szereti, de akkor meg Petinek nem kellett már. Utána lett Hanna Balázzsal jóban, szinte véletlenül lefeküdtek egymással, de mintha Hanna meg is bánta volna, kerülte, ekkor hívta el Balázs a hülye biciklizésre, hogy eldöntsék, mit akarnak.
Okos kutya nem rágja meg, max. nyálas lesz egy kicsit... De nem is a tárca a lényeg, hanem ami benne van, igazolvány, bankkártya, stb.. Timi örülhet, hogy megúszott egy csomó ügyintézést... :-)
Régebben Peti és Ottó együtt adott ki egy "Lalit", pl. Ottó volt az, aki csirkejelmezben szórólapot osztogatott, ahogy Lali is tette a minap békának öltözve. De Peti és Ottó együttesen sem érik utol Lalit a lúzerségben, ő egymagában veri mindkettőjüket... :D
Amúgy érdekes volt, amikor Peti megmondta Balázsnak a magáét, úgy jöttt ki, mintha Balázs "lenyúlta" volna Hannát Petitől, pedig akkor épp semmi sem volt köztük, ahogy ezt már más is elmondta. A "se veled, se nélküled"-kapcsolatban éppen a "se veled" fázisban tartottak. :D Szóval Balázs csak kapott az alkalmon, de ekkor Petinek már újra kellett volna Hanna (tiltott gyümölcs-effektus), aki viszont nehezen tudott dönteni a két srác között, ezért "nincs vesztenivalóm" alapon elfogadta Balázs közeledését.
A Rózsa előtt nekivetkőzés sem volt semmi, szegény vendégeknek már sok mindent át kellett élniük a ház udvarán (valaki összeverekedik mellettük, labda landol az italukban, stb.), úgyhogy gondolom már semmin sem lepődnek meg. Sőt, az ott ücsörgő korosabb hölgyeknek talán még jó ingyen látványosság is volt a két félmeztelen férfitest...
Ez a másik díszpolgár (Armand?) ez most Urbán, vagy Orbán, mert mintha Laci 2szer is Orbán-t mondott volna. Olyan gyanúm volt, hogy a Lacit játszó színész elvétette volna nevet a jelenetben.
Egyszer már volt Botond meg Erik bokszolt azt Magdi Anyus tette tönkre mikor beküldte Vilit, hogy állítsa le erre Botond jól képen találta és kirepült a protkója bele Clau levesébe. :D
Azt a két fiút fel kellene jelenteni! Ha vele megtették, megteszik mással is, meg akarták erőszakolni, már mondta az amelyik lefogta a másiknak, hogy húzd le a bugyiját... Tanú is van. Ottó.
Aztán, még egy-két ilyen kis "box edzés", és kigyúrtabbak lesznek, mint az ÉNB-ben, az a tetkós Taho/Teó, aztán leshetnek, mint a szurikáták. :)
Ha már éjjelnappalbudapest: Petibohóc karaktere egyértelműen Lalival egyenlő: magamutogató semmirekellő, nulla öltözködési ízléssel. A másik ilyen párhuzamot Ottó és Roland között látom...
Nem kellett volna az ügyvédnőnek megkérdeznie a becsületes megtaláló elérhetőségét, hogy a lánya is köszönetet mondjon, vagy legalább azt: mivel tartozik? Általában ezt így szokták!
"Nem értem Armandót,.......sokkal jobb visszavágás lett volna..... ha az öreg műfaszbicnicét hozza szóba (garantált lett volna az öregasszonyok megbotránkozása)...."
Talán azért nem hozta szóba, mert Vili pont előtte kérte meg őt, hogy ne árulja el senkinek, mert titok a benyújtott pályázat. Armandban pedig, ez utóbbi maradt meg?! :)
Aztán, talán nem is merte volna ez az "úriember" felhozni, kimondani, pláne meg elmutogatni, Vili bácsiék "műkukisbizniszét". :)
Az is lehet, hogy nem akarta, hogy az öreg mamák, leforduljanak a székekről, megbotránkozás helyett?! :)
Nem értettem Armandót, amikor a vén Műfaszárus beszólt neki, sokkal jobb visszavágás lett volna ebben a körben, ha az öreg műfaszbicnicét hozza szóba (garantált lett volna az öregasszonyok megbotránkozása), az miért olyan nagy baj, hogy benyújtott egy pályázatot?
"Biztos nagy élmény lesz majd Timinek visszakapni a kutyarágta pénztárcát.."
Remélem, csak nem hiányolja majd a "sok pénzt belőle?!" :)
".... az egyikre csak egy micisapka, a másikra megy egy pomponos kellett volna, és máris úgy néztek volna ki, mint "Kétbalkezesek"..... Pont ilyen gondolatom volt, csak nekem, Hanna "pomponos", vagy milyen sapkája jutott eszembe. :)
Aztán, még egy-két ilyen kis "box edzés", és kigyúrtabbak lesznek, mint az ÉNB-ben, az a tetkós Taho/Teó, aztán leshetnek, mint a szurikáták. :)
Kalamár szelleme meg megint átsuhant a stúdióban, hogy behoztak egy retrievert szerepelni. Biztos nagy élmény lesz majd Timinek visszakapni a kutyarágta pénztárcát... :-PPP
Petibohócból meg csak a vesztesek frusztrációja beszélt, ettől a bokszolósditól meg úgy nézett csak ki, mint egy kenguru. Főleg a fosbarna pólójának köszönhetően... de amikor meg Blamázzsal beszélgetett a parkban, az egyikre csak egy micisapka, a másikra meg egy pomponos kellett volna, és máris úgy néztek volna ki, mint a Kétbalkezesek...
(A vége meg remélem az lesz, hogy vagy Blamázs jól leveri, vagy pedig kölcsönösen kékre-zöldre verik egymást és döntetlen...)
Igen, ezt én is úgy érzem, hogy Timi a gyengeségét akarja leplezni ezzel a "mindenki menjen a fenébe" hozzáállással... Nóra tényleg sokszor magára hagyta, alig tud róla vmit... Talán most végre nyitni fog mindenki felé...
Szerintem Timinél ez egy felvett szerep, lázadás, egy álarc, a valódi érzelmeinek elleplezése. A magatartásbeli hiányosságokért továbbra is a gazdag szülőket hibáztatom, akik azt hitték, hogy pénzzel minden megoldható, csak elfelejtették, hogy szeretetet nem lehet érte venni. Nóra "majomszeretete" nem elég!
Timi jó tanuló, tehetséges és képes arra, hogy érzelmileg változzon, ha úgy állnak hozzá, tartom a véleményem: lehet még belőle értékes felnőtt!
Én ezt nem vettem észre - mikor a szüleivel beszélt az nem mutatott semmi ilyesmire még hasonlót sem, értékes felnőtt hogy is válhatna belőle? A flegma modora, hazugságai, lenézése mindenki iránt, csalásai, alapvető erkölcsi hiányosságok, és teljes érzéketlensége.
Na úgy látszik, mégis megbocsát Ottónak a semmiért, örülhetne, hogy az még mindig ilyen türelmes vele... Gondolom, most már Nóra se nyugszik, amíg meg nem tud mindent...
Vili kicsit elvetette a súéykot, de úgy látszik a mai rész a tisztázásról, és a megbékélésről szól... Most nem tudom, felújítás is lesz, vagy csak emléktábla avatás?
Peti jó nagy marha volt a tőzsdével, de Balázsnak akkor se kellett volna az orra alá dörgülni, ha békülni akar... Petinek igaza volt abban, ahogy Balázst leírta, csak azt felejtette el, hogy azért pár dolgot neki is a segge alá toltak... Volt segítsége mindenben, pl, Hanna pénzelte a vállalkozását, meg az anyja is körbeugrálta... Balázs pedig úgy vette el Hannát, hogy ő előzőleg nem kért a lányból... Mindegy, most verekednek egy jót, aztán majd gondolom, szent a béke...
Nem "hülye", csak még kéreti kicsit magát! Tipikus női gondolkodás! Én egyre jobban kedvelem ezt a kislányt, megfelelő "kezekben" értékes kis felnőtté válhat! :-)
De milyen boldogan mosolygott, amikor Attila lemondta az edzést :-) A gyerekek már csak ilyenek, ebben a korban az számít, ki játszik velük, igénylik a foglalkozást, később meg hagyják békén őket! lesz. Ez, hogy az édesanyját egy (vagy több?) éve alig látja, ez nagyon nem jó...
...de ez valahol tényleg elkeserítő, hogy ezt a kölyköt senki sem érzi magáénak a vérrokonai közül, sem az anyja, sem az apja, sem a bátyja.
Máténak teljesen mindegy, hogy ki a vérrokon... Az igazi apját egyszer látta, még egész kis korában, de nem igazán volt rá kíváncsi, amin még az vot megsértve, és persze jól el is tünt, örökre.. Az anyja először börtönbe vonult, aztán meg munkamániás lett, és beleesett a főnökébe. A bátyjáról nem mondanám, hogy sose törődött vele, de nem az ő dolga a gyerek nevelése, különösen, ha az még el is költözik. Attis volt az egyetlen (András halála óta), akire mindig számíthatott, sőt miután Juli Nórához költözött még közelebb kerültek egymáshoz. Joggal hihette, hogy jó buli lesz vele a villában, Gergő is milyen jó fej volt vele az elején, érthető, ha most csalódott... Mellesleg a hajó kirándulásról megkérdezhették volna Julit is, per pillanat odavan a gyerekért, talán még el is kísérte volna...
Jó, de miért jó az ismeretség, a magas nézettség, ha ez negatív kontextussal párosul?!.... Ha az ismert emberhez egyből egy negatív érzet és emlék társul.. ezzel gyakorlatilag Timike a BK Anettkája címre hajt.. ???!!! Már ha valaki emlékszik még rá, vagy élt akkor, mikor az a csaj "alkotott"... Ugye abban az időben még nem igen volt elterjedt internet, még nem volt mobilnet őrület sem, így videoblog sem.. Helyette ötödrangú TV csatornák, hatod rangú szar betelefonálós műsoraiban vergődtek egyesek, az egyik ilyen volt a BP TV és Anettka.. ami egyfajta jelenség lett... Rövid haj, bőr szerkó, harisnya és bakancs... majd osztotta az észt párkapcsolatoktól kezdve mindenben, és amikor már a fél ország rühellte, csak azért sem hagyta volna abba.... elment a teljes megsemmisülésig...
Szerintem van, csak "igényesebben".. (Hogy egy klasszikust idézzek...) "Főételként érkezett a tökfőzelék rántott sertésnyelvvel, ami számomra úgy, ahogy van, a világ legtökéletesebb ételét jelenti."
Régen láttam már szemtől szemben, de én magasabbra emlékeztem... az egyetemre általában nem magassarkúban járt be, így az nemigen tudta torzítani a dolgot (a magasságát pedig nem kérdeztem meg soha, mondom, ilyen mélységű beszélgetésekig nem jutottam vele) - persze ki tudja, hogy a képen azok a fickók mekkorák mellette... :-)
Timit nem értem, mit játssza az eszét. Sokszorosan hülye picsa, egyrészt a divattal való foglalkozgatásához semmi köze ahhoz, hogy hol tanul (Svájcban nem kifejezetten divattervező iskolába járt, és az az ország nem is azokról nevezetes), másrészt ha már mutogatja itt magát, akkor sem kéne belemennie a személyeskedésbe, egyék meg egymást a trollok meg az antitrollok...
Tádé meg ahogy nézett ott undok pofával, mikor JankaRéka megjelent... még azt is kinéztem volna belőle, hogy beszól a csajnak vagy valami tettlegességre folyamodik. Persze valahol érthető a kis gnóm durcája, azt hitte, hogy majd Attila mellett majd minden olyan jó lesz, és hogy annak majd más dolga se lesz, minthogy csak vele foglalkozzon...
...de ez valahol tényleg elkeserítő, hogy ezt a kölyköt senki sem érzi magáénak a vérrokonai közül, sem az anyja, sem az apja, sem a bátyja. Mindegyik csak megy a maga elbaszott álmai, karrierje után... az ilyeneknek minek gyerek/kistesó?!...
Ádám bevallja Gizinek: "én látom őt" és Gizi rájön: "mágikus erővel rendelkezik". Csak nem idézi meg Rudi szellemét, aki elmondja, hogy tényleg baleset volt és médiumasszonyság "látja majd", amint Zsolt drogot csempész Ádám italába? ...mert akkor nagyszerű! Minden kiderül!
Én már kezdem azt hinni, hogy ez lesz a BK egyik legnagyobb átverése. A készítők vagy a Szonja és Gergő-féle tervek állandó lebegtetésêvel akarják növelni a nézettséget, vagy pedig még maguk sem tudják, milyen ördögi tervről - pláne tervekről - legyen szó. Ráadásul Szonja most éppen a szekrényben csücsül...
Miért, már több ördögi terv is van? Eddig csak egy tervről volt szó.
Meg még csak most szövögetik az ördögi terveket, nem kész tervvel érkeztek az MK térre?
Most ez még meddig fog menni, hogy a heti előzetesekbe beírják, hogy Szonja és Gergő így, meg Szonja és Gergő úgy, aztán nem történik/derül ki velük kapcsolatban semmi érdemleges?
Akkor viszont a nyugdíja rámenne arra, hogy naponta rendeljen kaját a Rózsából.. Bözsike mennyei pörijének meg almáspitéjének is annyi, ehetne menzakosztot.. Lehet még a dildobizniszt is vissza kellene hoznia a költségei fedezésére...
Vili bácsinak itt lenne a remek alkalom megszabadulni a házsártos öregasszonytól. Rásózná Urbánra aztán mehetne nyugodtan pecázni meg sörözni a haverokkal.
Timi, a kibírhatatlan modorával, a mindenki visszautasításával, olybá tűnt nekem, mint a filmbéli "Makrancos Kata. :)
Szép, okos, de mindenkit elüldöz magától, a fene tudja miért?!
Remélem, hamarosan eljön az Ő "Petruchiója" is, akinek talán sikerül belőle is "kezesbárányt" faragni?!:)(Nóra és Miklós, nagy megelégedésére)
Attila pedig, most hasonlít Mátéra, még ha nem is a saját fia.:)
Ugyanolyan gyámoltalan, tesze--tosza, szerencsétlenkedő, nélkülözhető, mint a nevelt fia.
Máté követelődzése, számomra visszataszító már. Persze értem én, hogy Attila többet tett Mátéért, mint saját anyja, tehát nem csoda, ha a gyerek hozzá ragaszkodik. Közben, Juli elvan, mint a befőtt. :(
Bözsi mama valóban kivirult Orbán/Urbán (?) úr miatt, de ahogy beszél Vili bácsival, az szerintem, minősíthetetlen.
Sajnos ez mindig így van, az őszi műsorrend hátrébb sorolja a BK-t... Monjuk a 20.40 még elég jó, de, lesz az még jóval később is, sőt havonta más időpontban, ami persze nem tesz jót a nézettségnek... :P
Ebben az "internetes zaklatás" sztoirban mutatkozik meg,. hogy Timi még mennyire "kislány", hiába is próbálja játszani az érett, öntudatos nőt. Én sajnálom, mert Nóra nagyon magára hagyja, még akkor sem hisz neki, amikor igazat mond és minden megnyilvánulását hülyeségnek, feleslegesnek tartja, pedig eddig is ő nevelte félre a lányt.
Augusztus 27-től jön 19 órától a Nyerő Páros 2. évada (szünetben mutatták is, éppen Ádám ügyetlenkedett), tehát a BK csúszni fog későbbi időpontra, min. 1 órát!
A TV2-n éppen most játszik "Zsuzsa" és "Kinga". Csomor Csilla nagyon jól lefogyott, viszont Som-Balogh Edina a második baba után kissé meg van hízva, nem áll rosszul neki, de Kinga régi báját és karcsúságát nem hozza.
Teljesen egyetértünk... Elég furcsda, hogy Timi, miután szeretett volna összejönni Ottóval ennyire elutasítja, pedig a srác őszintén érdeklődik irántas.. Az ajánló szerint ő fogja megmenteni ezektől a szemetektől, de ez sem elég?
Attisban végül győzőtt a lelkiismeretes "szülő", tényleg nem lenne szép, ha egymás után mindin ígéretét visszavonná, csak hogy többet lehessen Jankával... Lesz még lehetősége edzeni.. Gergő viszont rettentő erőszakosan nyomul, kíváncsi leszek, hogy építi be a bosszú tervébe, hogy Attist próbálja megszabadítani minden kötelezettségtől...
Tartok tőle, hogy Vili égetni fogja magát a féltékenységgel... Az tény, hogy Bözsi teljesen kivirágzott, Armanddal oéyan, mint Vilivel volt az elején... Vele szemben viszont megtartotta a morózus, parancsolgató stílust..
Timi egyre nehezebben viseli, hogy elmagányosodik a netes zaklatás miatt.
Ha tényleg fókuszba kerül ez a téma, egyáltalán nem bánom, a netes zaklatás tényleg komoly probléma a tizenéveseknél manapság... Timi viszont egyik hibát követi el a másik után, teljesen meggondolatlanul hagyja magát elszigetelődni, mindenkit elmar maga mellől, aki segíteni tudna, és a szüleit okolja ezért. Közben pedig látszik, hogy egyre jobban elkeseredik. Most kicsit sajnálom a karaktert, még akkor is, ha magát lavírozza egyre lehetetlenebb helyzetbe. A zaklatást senki sem "érdemli meg", bármilyen hibát követ is el...
Hát Solti az X-ben már képzett énekesként nyomta, úgy ismerte meg az egész ország, az volt megdöbbentő inkább, mikor a BK-ban feltűnt ezek után, mint színész... Norbikának meg már több klippje jelent meg, most persze abban inkább rappelt, meg talán nem ez a fő csapásvonal nála, annak ellenére Polaroid tag is.. .... Bozsek saját bevallása alapján régóta zenél, és az X-s szereplésén kívül meg együttes tag, bár tény, annyira nem aktívak már... de azért valamilyen szinten szerintem mindegyik énekes IS...
Enikő tényleg tetszetős volt, Vandának ellenben vagy alapból volt valami az arcvonásaiban, ami illett a velejéig romlott karakterhez, vagy csak a sminkkel sikerült mindig elrondítani. Ez mindkettőre igaz egyébként, aki a szerepben volt, az elsőben olyannyira, hogy az sehogy sem volt szépnek nevezhető.
Pedig Solti sztem is tehetséges, az X-faktorban is nagyon jó volt, csapatban indult, ha egyedül indul, sokkal előrébb jut... És szinésznek is jó, attól, hogy a BK-ban is játszik... Most nagyon jól előadta pl. a lelkifurdalással küzdő, lebukástól rettegő srác szerepét... Azért a BK-ban is van rá lehetőség, hogy ki-ki megvillantsa szinészi tehetségét...
Mindig kihangsúlyozzák, hogy családi vállalkozás - hát akkor csináljanak meg minden irodai munkát, vannak elegen. Árajánlat, e-mailezés, elnézést kérés, minden. Mégis most mit csinál Juli? Mi az ő dolga?
Igen, az esti szereplése után én is azt állapítottam meg: nem kiemelkedő szépség, a smink sokat tesz hozzá, olyan átlagos inkább. Az én nézetem szerint pedig csinosnak sem mondanám, legalább annyira vékonyka mint Szonja. Gigit tartom csinosnak, esetleg időnként Alíz, de másik mellkassal.
Sebaj Tóbiás nem tud mit kezdeni a hírtelen rászakadt szabadsággal. Attila szintén nem, amilyen tutyimutyi balfék, biztos Tádén meg Julin fog neki elcsúszni neki ez is... jobban járt volna a falvédős vénasszonyokkal... :-PPP
Most azért, mert S. Ádám biztosan, P. Norbert meg esetleg szerepel olyan darabban, amiben néhol kellhet énekelni, még egyiket sem nevezném énekesnek. B. Márkot szintén nem, azt se tartom véletlennek, hogy nem bírta a gyűrődést az ikszfaszban...
Szerintem meg csinos max... de nem szép. Az arca nagyon szögletes, előreugró állak... inkább csak a smink áll jól neki és olyan átlagos alakja van, amire kb. mindegy mit adsz, a sz.r is jól állna neki, mert magas és karcsú. De a 7es buszon reggeltente szebbek jönnek velem szembe :D
Időben amikor volt egy hasonló barátnőm (saját igen jó keresetéből vásárolgatott), ő vele ha elmentünk valahová mindent megvettem magamnak ami megtetszett. Telt is rá... ha meg nem, megvette ő. Én idén januárban kúrtam ki minden olyat amit 1-2 éve nem vettem fel... 16 öltönyöm volt, úgy hogy 3 éve nem volt rajtam ilyen ruhadarab...
Ez a Gergő alapból jó fej, vagy Tóbival is tervei vannak? Azt hittem Tóbi Kristófnál fog kikötni, de önálló vállalkozást indít...Eddig még azzal is beérte, hogy a kisboltban ugrál.. Azt vártam, hogy Miki felbukkan, mikor a zöldségeket pakolja és beszól.. :D
Attis tényleg nem egy fotogén alkat, emlékszem, milyen béna volt, mikor a magánnyomozó vállalkozását reklámozta... Bezzeg Miki egyből nagyot alakított... Ez az edző csaj viszont bejön neki, vajon meddig tart majd a lamúr?
Azért jó hogy Zsolt nem ment el bedrogozva Németországba, tuti összetörte volna a kocsit... Most legalább Ottónak se kell tovább falazni... Mi lesz Gigi terve, elviszi?
Valóban szép nő ez a Mihályi Réka, de szerintem nagyon hasonló karakter, mint Szonja, legalábbis külsőre. A két fivér legalább versenyezhet: kinek a "nője" szebb! :-)
Egyébként érdekes, hogy a Mikibe halálosan szerelmes Juli Szonjára nem volt annyira féltékeny, sőt összebarátkoztak, de az edző személye már "csípni fogja" a szemét?
miért nem adtak neki valami passzentosabb szerepet, és miért lőttek róla ilyen előnytelen fotót?!
Szerintem azért ezt a szerepet kapta, mert Attila rendszeresen jár edzeni. Ha énekelni járna, akkor "passzentosabb" lenne az énekesnőnek a szerep, de jó lesz ez! Ha legalább passzentosabb alsó-felsőt adtak volna rá, biztosan elégedettebb lennél a fotóval! :-)
...de miért nem adtak neki valami passzentosabb szerepet, és miért lőttek róla ilyen előnytelen fotót?!
(Egyetemen évfolyamtársam volt, nemcsak ismertük, de kimondottan - csak sajnos nem eléggé ;-) - kedveltük is egymást, aztán annyira kétfelé sodort minket a sors, hogy múltkor összeakadtam vele egy rendezvényen, és már nem ismert meg, pedig ott ő is látogató volt csak, nem szereplő...)
És Julinak már derogál árajánlatokat írni, meg e-mailezni az ügyfelekkel, azt csakis a pénzügyi folyamatkezelőnek lehet, mert persze Balázs sincs bent... Most pedig majd valakinek dolgozni is kell.
Szörnyű Zsolt ideges lihegése, dadogása, pont mint Tóbiás.
Gigi nagyon buta, kár, hogy az érzései elsodorták Ádámtól..
Julinak eddig a család szent volt, most inkább a munkát tartja szentnek, amit nem is tanult, mégis olyan pozícióban van, és érzi magát, amilyenért más évekig tanul..
Héten történik: Gizella rájön, hogy mágikus erő van a birtokában. Ádám megpróbál könnyíteni a lelkiismeretén. Szonja és Gergő vajon lebukik Balázs előtt? Péter meglepő fotóra bukkan Gergő holmija közt. Timi egyre nehezebben viseli, hogy elmagányosodik a netes zaklatás miatt. Aliz és Krisztián közt felmerül, hogy miként vélekednek a gyerekkérdésről.
Ruhát, cipőt leginkább. Lehet, hogy kicsit túlzásba vittem, de ártottam ezzel valakinek? Elárulom, még most is veszek újabb meg újabb darabokat, ha meglátok valamit, ami tetszik. Azt hiszem, fel tudnék öltözni két évig úgy, hogy nem lenne két ismétlődő szettem.
Ne tartogassam... és ha pont az lenne az optimális darab egy alkalomra, amit kidobtam?
De szánalmasak vagytok. Lepontozni, mert sok ruhája van? Ez olyan mint gyakorin: ki ne derüljön, hogy szoktam nyaralni, mert gyorsan lenulláznak. Mindegy, ez rólatok állít ki szegénységi bizonyítványt.
Ez csak arra példa, hogy előszeretettel fotózta Antal Péter Voksán Virágot, ő szerintem csak fotómodell és tuti nem végzett fotózással kapcsolatos főiskolát.
Utómunkára van 2-3 fiatal grafikusa, fotósa. :)))))))) Gyakorlatilag semmit nem csinál. Abból él és kapja a megrendeléseket, hogy ő Miss Playmate Picsa 2005 vagy mittudom én mi volt :)))
Pedig egyikhez sem kell nagy dolog. Ismerek olyan celeb DJ-ét, aki semmit nem csinál csak tolja be a lemezeket, laptopról a zenét a bulikba és annyi... semmilye nincs hozzá, csak egy laptopja. Leválogatja a zenéket otthon, a bulikában rányomják a laptopot a hangrendszerre és ennyi...
De celeb fotós is van olyan, amelyik annak ellenére egyetemi végzettsége van belőle, semmit sem tud és nem is csinál. Van 2-3 szaki fotósa 50+ bácsik akik ősidők óta a szakmáznak. Beállítják neki a fényeket, a gépet és ő csak kattintgat. Voltam fotózásán, láttam a saját szememmel....
Pedig a kkv világában így van. Dolgoztam több olyan nagy multi háttérrel rendelkező cégnél, ahol ha az anya cég nem segítette ki a magyar leányt, akkor a hónap utolsó napjaiban az aktuális munkaerő felesleg ment az utcára. Aztá 2 hét múlva bejött a megrendelés, akkor pánik szerűen hívogatták fel a kirúgottakat, ugyan gyertek már vissza.... visszajött egy része, 1-3 hónap megint ment a levesbe amikor leapadt a megrendelés, kifutott a project...
Én ruhákat, cipőket, ilyesmiket szoktam venni... úgy igazán sosem voltak pl. fotós vagy hasonló ambícióim... mondjuk az megfordult a fejemben, hogy DJ leszek, de elég hamar rájöttem, hogy nincs hozzá tehetségem, így DJ Gré pályafutása még azelőtt véget ért, hogy elkezdődött volna...
...viszont van egy szobára való ruhám, cipőm, táskám ...
A legtöbb vállalkozás ugyanúgy hónapról hónapra tengődik mint az átlag magyar. A normálisabbbnál van max 1 havi bértömeg tartalékba, ha húb+ van, akkor is tudjon legalább fizetni az embereknek (de ez a ritka kivétel).
Egyik ismerősöm legújabb szőke cica felesége is vásárolgat... legújabb örülete, fotós lesz. Az eddig össze-vissza ész nélkül megvásárolgatott fotós felszerelés kb 3 milla. A srác meg adja elfele FB-on a cuccokat és próbál kisebb buktával kiszállni belőle (annak ellenére, neki ez a 3 misi annyi, mint egy átlag embernek 1000 Ft)
Mondjuk az is jó kérdés, hogy milyen vállalkozás az már, amelyiknek nincs pár százezer forintja a váratlan kiadásokra? A múltkor szó volt róla, hogy mennek fogyóeszközöket beszerezni, azt miből fizették ki, ha nincs egy vasuk sem?
Azt csodálom, miért nem jutott a két hülyegyerek eszébe, hogy - megfontolt és előre gondolkodó vállalkozóként - elmennek a kaszinóba és felteszik a cég pénzét a pirosra, hátha nyernek...
Esetleg tömegsír?! ...mondjuk beragad véletlen a pedálnál a lába, és mondjuk pont beszáll vele a sarokház belső udvarába miután kivitte a kaput.. és ott telibeveri Vilibácsit, Bözsinénit, Gizit, Lacit meg akit talál?! :))
Hát, jobban belegondolva, nagyobb.. Miki vele még nem is volt szerintem annyira segg, mint ő másokkal... de még mindig nem fér a fejembe, hogy pár hónap alkalmazás után, mi a francot pattog..
JA, ha nem dumálják rá, lehet még most is a lejárt konzerveket pakolgatná Lacival... én nem értem mit hisztizik, nemrég került csak a céghez, még kiscsikó ott.. örülhetne, hogy meg akarják tartani, és még fizu emelést is adnak...
Azért mikor beállt szintet lépett, mert eredetileg Laci kisboltját igazgatta... És annyira örült az új helynek, hogy az se érdekelte Gigi mit csinál Bencével... :P
Pont itt az ideje, hogy Tóbiás lelépjen végre a színről. Eddig is felesleges volt a léte. De mire számított? Hogy egy nyilvánvalóan belterjes cégben (függetlenül attól, hogy "családi" e vagy sem), egy bizonyos pontotn túl, még nagyhalált játszva sincs több lehetősége. Asse tiszta, minek állt egyáltalán be hozzájuk annó az ő (vélt vagy valós) képességeivel.
Ja azért... Akkor tényleg csak Lacinak van kocsija a házban, meg a Berényieknek... Meg esetleg Giginek... Bár őt akár meg is kérhette volna, hogy vigye el, amennyire oda ven érte, megtette volna...
"érthetetlen ez a kiborulás Tóbiás részéről, ez már hiszti a javából"
Épp most szúrták ki vigyorogva a szemét azzal, hogy a titulusa és a fizetése változik, ami jó dolog és sokaknak elég lenne, de mindketten pontosan tudják, hogy nem ez motiválja őt elsősorban, hanem a fejlődés lehetősége. Ha nem tudják/akarják ezt biztosítani, akkor mondják meg neki, ne pezsgőzéssel meg alibikinevezésekkel szórakozzanak :o
Hát Tóbiásnak úgy látszik, itt nem nyílik nagyobb perspektíva... Bár nem igazán tudom, mire gondolt, ő a pénzügyekhez ért, és az itteni legmagasabb pénzügyi pozíciót kapta.. Legalább elismerik azt, amit eddig ois csinált...
Az mondjuk jogos, hogy Máté akkor találkozgasson Pálmával, ha elvégezte az iskolai feladatait. Ha kitűnő tanuló, biztos nem jelent problémát a tanulás, akkor tanuljon rendesen... Nem igazán értem Gergő mit akar Attistól, úgy látom őt és Petit is az ujja köré akarja csavarni, esetleg sakaratukon kívül rést vesznek a bosszúban, ami ugye Miki ellen irányul...
Zsoltnak most igazán nem kellett volna bevennie a gyógyszert, hogy fog így vezetni? Ráadásul a pedálokat is nehezebb kezelni beteg lábbal. A végén karambolozik Laci kocsijával... És mért pont tőle kért kocsit, vmi autójuk nekik is van, a multkor Rudi volánnál ült, mikor meglátta Lajossal. Giginek viszont nyugodtan mondhatja, hogy Oszi miatt hazajött, mert meg kell látogatnia a fiát...
Natasának az a szerepe, hogy időnként hülye pofákat vágjon, pl. mikor az annyjával veszekedett, olyan volt mint egy fúria... De maga Mezei Léda egy nagyon szép kis csaj...
Ízlés dolga, néha elég érdekes mimikát tud vágni, és kicsit elkámpicsorodott az arca, de ettől is aranyos... Nekem az alakja nagyon is rendben van, és alapjaiban egy aránylag kellemes, szép arcú csaj ez a Mezei Léda... Láttam már más szerepekben is... Neked mi bajod van vele?!
Én megmosolyogtam, amikor Alíz és Krisztián leültek a laptop elé "filmezni", egy jó adag kukorica társaságában! :-)
Kicsi a képátló ahhoz, hogy kb. 1,5 méterről ketten is nézzék, ráadásul a hang minősége sem lehet tökéletes, szerintem élvezhetetlen. Nem hiszem, hogy nincs pénzük egy megfelelő tv-re és kábelre, hogy "kitegyék" oda a filmet!
Én nem védem Ottót, a mostani cselekedete elfogadhatatlan, és ráadásul óriási baromság, amire nagyon csúnyán rá is fizethet... Ezért mondtam, hogy szerencséje van, hogy Zsolt befutott, és még időben elveszi a cuccot, mert gondolom, most kénytelen lesz átadni... Az már csak hab a tortáőn, ha befut a díler is, akit előzőleg felhívott, ráadásul Zsolt előtt és az megtudja, hogy el akarta adni...
Egyikük cselekedetére sincs mentség, de ha választani kellene, én Timire voksolnék:
- némileg "bocsánatos bűn", ha egy félrenevelt tini lenyúlja annak az alapnak a pénzét, amit egyébként is a "Berényi gyerekek" továbbtanulására hoztak létre, vagy
- egy felnőtt férfi lenyúlja a rábízott, ám illegálisan szerzett gyógyszert azért, hogy azt szintén illegálisan értékesítse, veszélybe sodorva ezzel esetleg a vevő egészségi állapotát. A gyógyszernek vannak mellékhatásai, amelyek adott személy egészségét károsan befolyásolhatják, de erre Ottó egyáltalán nem gondolt.
- mindkettőjük hazudott, erre nincs mentség, Ottó ráadásul úgy falazott Zsoltnak, hogy az Édesanyja betegségére hivatkozott. Ezt én nagyon helytelenítem.
Azért ez nem így van... Bitcoint tízezerért is vehetsz, és fillérekért igényelhetsz olyan bankkártyát, amiről forintban leszedheted ATM-nél, vagy bárhol levásárolhatod.. Ettől függetlenül Petinek én se ajánlanám, pláne most (két hónapja), mikor többet megy lefelé, mint fölfelé.. Befektetni legfeljebb hosszútávon érdemes, és neki most kell pénz... Azért csodálkoztam, hogy Gergő józanul lebeszélte a befektetésről, mint egy igazi jóbarát... Bár lehet, hogy neki pont az kell, hogy Peti neki tartozzon, és így függjön tőle, esetleg mint lekötelezettjét tudja irányítani..
Mondjuk azért Ottó akkor akadt ki, mikor Timi bevallotta, hogy "kölcsönvette" (ellopta) a tandíjat az alap számlájáról... Ekkor mondta, hogy őt hagyja ki az egész játékból... Azért ha vesszük, tényleg ez volt a lagdurvább húzása...
Na meg a bitcoin. Petinek van pénze, akkor miért nem a büntetést fizetni be? Mert a bitcoinhoz több kell, mint 300 ezer. És azt is mondták róla hogy hiába van valakinek sok, nehéz készpénzre váltani. Ezzel az erővel vehetne kávét vagy olajat, az is tőzsde. Vagy szólhatna Attiláának végül is ő pénzügyi guru
Azon én is csodálkoztam, amikor úgy rádörrent Mikire, bár ezt már az előzetesben is mutatták. Nyilván jól felhúzta magát azon, hogy őt nem tekintik a csapat teljes jogú tagjának, pedig többször ő mentette meg a helyzetet. Mondjuk a főnökömmel én sem beszélnék ilyen hangnemben, még akkor sem, ha Miki is tett durva dolgokat, pl. még akkor is dolgoztatta Tóbit, amikor balesetet szenvedett, miközben Julinak a "magánéleti válság" miatt is engedélyezte a szabadságot. És Tóbin kívül Balázs és Bandi is ott dolgozik a cégnél... De ez a hangnem akkor sem indokolt, már csak azért sem, mert csak tovább mérgesíti a helyzetet.
Én is ezen csodálkoztam, már jócskán este volt, amikor Miklós kiosztotta a feladatokat. Biztos örülni fognak az ügyfelek, ha Balázs éjszaka hívogatja őket...
Ezt megnéztem és hát elég laza azért a főnököt így leugatni, ezt nem sok munkahelyen díjazzák. De ez BK szerte divat anno Julcsa is így esett neki Mikinek, meg Kinga is Zsoltnak sokszor
Azért tíz évet leírni egy kicsit sok lenne... Azokak a dolgoknak a hátterét érdemes megvilágítani, amik a jelenre is kihatnak... Ha egyáltalán az olvtárs tényleg nézi, és igényli a magyarázatot..
Timi viselkedêsét csak az után kérte ki magának Ottó, hogy balhé lett belőle, addig némileg vonakodva, de kétszer is eljàtszotta a svájci suli igazgatóját. Ezen a háttéren a felháborodását sem éreztem teljesen őszintének...
Nekem valahogy vicces, amikor Tóbi kiakad. Akkor olyan gumiszerű lesz az arcmimikája, és nagyon artikulálva kiabál. Tegnap még a füle is mozgott, amikor mérges volt, még a Mikivel való vita előtt. :)
Amúgy Józan Laci tényleg jól jàtssza a szerepét, de nekem a csúcs még mindig az, amikor Tóbit behozták a sorozatba, és a Mercado túlbuzgó képviselőjeként szívatta Laciékat (pardon, Lászlót és Gizellát). :) Ott nagyon jól kifigurázta a mindenáron megfelelni igyekvő, a céges politikát tűzön-vízen át alkalmazó "kisfőnököt".
Én még arra sem emlékszem, hogy a halastavat eladták volna, bár lehet, hogy tettek rá egy elejtett megjegyzést. Amióta a két gyerek beteg lett a haltól, azóta nem rémlik, mi lett a tó sorsa. A kismotor viszont ha minden igaz, még megvan, párszor láttam, hogy Bözsi azon megy vásárolni (igaz, ez már régebben volt). De hogy hol tárolják, rejtély! :)
Itt kell kiemelni: Józan Laci nagyszerűen játszotta a szerepét, ahogy a "sima bőrű, ártatlan tekintetű" Tóbiásnak elsötétült az arca, majd a szeme villámokat szórt...nagyszerű színészi alakítást láthattunk!
Ha "Szabó Erika tildaságánál" tart, akkor neki kimaradt: Zsolt házassága Zsófival, a börtönbekerülés körülményei és nagyon sok minden! Sőt, Gigi kilétét is homály fedi! :-)
Ha eladták a halastavat, miért kellett a szexuális kellékek forgalmazásával bajlódniuk? Az rengeteg pénzt hozott volna! ...és a kismotorral mi lett, azt is eladták? Akkor minek vették, hogy 2 x azzal hozza haza Bözsi a piacról a cuccot? Rengeteg dolog van, amit "bedobnak" sztoriként, utána hipp-hopp elfelejtik beleszőni a további történetbe!
Én úgy tudom, csak az üzemeltetés az övéké. Ha megvették volna, ahhoz nagyon sok pénzre lett volna szükségük, ami nekik sose volt... Az épületet Ági vette meg mindenestől, mikor Ludwig elrabolta Lizát volt róla szó, hogy eladja, de kevés lett volna a váltságdíjra, ezért inkább a villával manipulált... Szóval elvileg még mindig az övé...
Én azt nem értem, egy tetőkocsmát, hogy lehet úgy csinálni, hogy egy 300.000 ft büntetés falhoz vágja.. Jó, tudom, hogy elvileg a Fittlabor külön biznisz, most ott nem is vagyok már tisztában a pontos tulajdonosi háttérrel, hogy még Zsófié vagy már Petiék átvették, na de ezek többtíz, de inkább százmillás beruházás, ha magát az ingatlant is vesszük, és minden hóbelevancot beleszámolunk... minden lószarra van ott pénz, de úgy vezették eddig, hogy 300k padlóra küldi őket?! hmmm..
"Vili bácsinak van egy felesége, ő a Bözsi, egy halastava, egy plüss ülőgarnitúrája, egy flancos hűtőszekrénye és díszpolgárrá avatta a kerülete! :-)"
Azt azért ne hallgasd el, hogy a kerület büszkesége a plüss ülőgarnitúrát és a flancos hűtőszekrényt a feleségével közösen folytatott műfaszárusítás jövedelméből gründolta....:)))
Lett is meglepetés az irodában. Persze a "kitöréshez", kellett a "lökés" is, ami a "kisbótban" elhangzott Attila részéről, hogy "sokkal több van benned, mint amennyire megbecsülnek" (vagy valami ilyesmi.)
Tóbi, tényleg egy tipikus balek, szebben mondva Juli szerint, egy "kincs"!
( de hiába mondják el ezt százszor, azért nem kap a "bótba" semmit.)
Miki sokszor lekezelően bánt eddig is Tóbival, de a tudása, a lelkesedése, a szorgalma az kellett neki.
A Julitól átvállalt kimutatást, hangsúlyozottabban kellett volna előadni, hogy Tóbiás készített egész éjszaka dolgozott vele, de, Mikit nem hatották volna meg, mert sosem fogja Tóbit elismerni. Nem azért, mert nem családtag, hanem a mássága miatt. Szerintem.
Viszont, mások meg pont ezért, akár "lelkiszemetesnek" is használják, mint Juli is,aki minden titkát elmesélte neki, mindig. A "sok titkot tudója" Tóbiás pedig, nyugodtan elkiálthatta volna magát (mint anno, a kabarétréfában Salamon Béla), hogy "ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni........:)
Már én se tudom, hogy hogyan és miért adták el, de az tuti, hogy már régen nincs meg, nem is beszélnek róla... Alizék esküvőjét is lehetett volna ott tartani, ahogy az öregekét.. Talán pont azért adták el, mert azok a gyerekek betegek lettek a haltól, és úgy gondolták, hogy csak a baj van vele...
A kérdés csak az, hogy a Tóbiás mi a toszért dolgozik egyálalán Mikinél? Olyan kurva sokat nem kereshet nála, ha közben lent is gályázik a kisboltban. Mért nem megy el inkább a szabad munkerőpiacra? Képzettséeg, tapasztalat vab. De ott a milliomos pasija is, mé' nem a csokigyárat igazgatják/igazgatták inkább a M.kir. téri belterj helyett?
(Persze logikát ne keressünk ebben, mert mindez csakis azért van hogy a lehető legolcsóbban tudják le a retekklubosok a sorozatkészítéssel járó melójukat.)
Kistakony remélem, szorulni fog így vagy úgy... úgy látszik, mégse változott semmit, és ezt a bohóc is jól észrevette.
Sebaj Tóbiásnál ez kb. ahhoz lenne egy jó felvezetés, hogy itthagyja az egész kócerájt, és elmegy Kristófhoz a csokigyárba. Most megint jól kifullasztották a szerepét, és még a fő tulajdonságára - hogy homokos - sem tudnak megfelelően alapozni...