Keresés

Részletes keresés

qentar Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48352

Azt én sem írtam, hogy járhatatlan, csak hogy ha majd kilombosodik, akkor bele fog kapaszkodni az emberbe.

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48351

...én meg akárhányszor mentem erre, még sosem volt gond az erdei úttal (én se komálom annyira a betont). Szűknek szűk, de járhatatlannak még nem láttam. Egyszer viszont a végére keresztbe pakolta az erdészet a felaprított fákat, nagyjából szimmetrikusan, mindkét irányba ugyanannyit kellett volna kerülni.

Előzmény: qentar (48349)
garass Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48350

http://www.eszaktura.hu/newpage/

vagy négy hírrel lejjeb a márc. 1-i kiírás alján Útleírás és Igazolófüzet.

Előzmény: Törölt nick (48341)
qentar Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48349

Én lemegyek az országútról, mert aszfalton leszakad a derekam :)

Előzmény: Törölt nick (48345)
Pápai vándor Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48348

Igazad van RP-DDK

sorry

Mivel nagy tisztelője vagyok Rockenbauer Pálnak , nem tiszteletlenségből hagytam ki a nevét csak nem figyeltem oda....

Előzmény: HEV (48343)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48347

Ezen a szakaszon mi anno (egy nyári túra során) a pókhálókkal küzdöttünk. Tavaly ősszel viszont semmi gond nem volt.

olahtamas Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48346

Akkor február végén mi embertelen cselekedetet hatottunk végre :)

Sok értelmét én sem láttam, maximum gombászkodóknak jó.

De járhatatlan nem volt, simán tartottuk a tempót azon társainkkal, akik

maradtak az aszfalton.

Aztán ha jön a vegetáció burjánzása akkor lehet, hogy romlik a helyzet.

Előzmény: Törölt nick (48345)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48345

Éppen ezért nincs ember aki elhagyná az aszfaltocskát azért a bozótosért. És volt probléma, nincs probléma... :-)

Talán felesleges is mondanom, de vajon régebben bement-e a kék erről az óránként egy autó járta útról a bozótba? Neeem, nem ment be. Ment szépen az úttal együtt tovább Borzavár felé.

Előzmény: qentar (48344)
qentar Creative Commons License 2015.03.15 0 0 48344

Ha bárki tervezné ezt a szakaszt: a Borzavár előtti szakasz tavaszra olyan masszív tüskés-bozótos lesz, hogy öröm nézni.

HEV Creative Commons License 2015.03.15 0 0 48343

Köszi a beszámolót, remélhetőleg én is elérek addig az idén.

Más!

Bár az MTSZ is eltörölte a túramozgalom hívatalos nevének elejét, de tudtommal ezt az útvonalat még RP-DDK-nak hívják!  A DDK 1989-ben megszünt!

Előzmény: Pápai vándor (48342)
Pápai vándor Creative Commons License 2015.03.15 0 0 48342

Dél-Dunántúli Kéktúra

Egyházasrádóc-Szombathely Parkerdő

2015.03.14

Sziasztok!

Tegnap teljesítettem első DDK szakaszomat.

Ami fontos hogy végig jók a jelzések , az út nagyon jól járható , sár nincs , olyan kemény a földút mintha beton lenne , itt az ország túlsó felén lévő belvíznek nyoma sincs .

Egyházasrádócról indultam miután leszálltam a vonatról betértem az első kocsmába ahol minden gond nélkül kaptam céges pecsétet , miután a kissé ittas vendégek megkérdezték honnét jöttem , csak legyintettek , ááá , a múltkor Miskolcról jártak erre.

Ellenkező irányba fordultam és betértem a  PUB sörözőbe is ahol megkaptam az igen jó lenyomatot produkáló MTSZ bélyegzőt.

Az utam JÁK-ig eseménytelenül zajlott , izgalmasnak csak a patakátkelés bizonyult , mert valaki a kis fahídra rádobta a régi elkorhadt fahidat aminek elég nagy súlya van és féltem hogy az én súlyommal együtt sok lesz neki de kibírta.

Jákon betértem a Patkó sörözőbe ahol megkaptam a céges bélyegzőt , tartva attól hogy nem lesz nyitva az információs iroda.

De nyitva volt és megkaptam az MTSZ bélyegzőt , és ezen kívül az egyik legszebb bélyegzőt amit eddig láttam , 800 éves a Jáki templom:

Az út továbbra is jó volt , Ják után egy kalandos patakátkelés volt , majd Kukullónál közvetlenül a kék mellett méhek , gratulálok hozzá.

Parkerdőben a krimó bejáratánal MTSZ bélyegző Szombathely felirattal , viszont hiányoltam a zsíros deszkát , a tulaj azt mondta még csak próbanyitás volt .

Kék plusz jelzésen mentem be Szombathelyre ami elég messzinek bizonyult , viszont egy régi betonemlékműtől szép kilátás nyílt a városra.

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.15 0 0 48341

Apropó jelvény és ha már itt van garass és esetleg olvassa:

Ez a mozgalom él-e még, és ha igen akkor mik a teljesítésének feltételei?

Egyébként sokáig nem értettem hogy miért vannak azok a hófödte csúcsok a jelvényen, de azóta már rájöttem hogy Borsod megye elég nagy részéről kedvező időben simán látszik a Tátra.

Előzmény: garass (48339)
HEV Creative Commons License 2015.03.14 0 0 48340

Részben mert ez itt többnyire a turisták és a kéket járók fóruma.

Ahogy vesszük!

A szemét a piros, sárga  és zöld jelzés mellett is szemét, és ez a többi túramozgalomnak is a fóruma. Mint éppen a héten említettem van élet a kéken túl is! Az MTSZ akciója csak egy mellék szál a szemétszedésben és nem várható el, hogy minden jószándékú túrázó elutazzon a kéktúra mellé.

A lényeg az , hogy ha van rá lehetőség akkor szedjük minél több helyen mert van mit!

Úgy tudom, hogy 2014 decembertől már dolgoznak a fizetett kéktúra rangerek is, remélhetőleg ők is szedik!

Előzmény: garass (48339)
garass Creative Commons License 2015.03.14 0 0 48339

Ha már propagáljuk ezt az akciót, akkor inkább erre kellene felhívni  figyelmet:

http://www.teszeddakeken.hu/informacio.html

Részben mert ez itt többnyire a turisták és a kéket járók fóruma. 

Előzmény: HEV (48338)
HEV Creative Commons License 2015.03.14 0 0 48338

Ha van szabad kapacitásotok lehet csatlakozni!

http://szelektalok.hu/teszedd/

Előzmény: Random- (48334)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.14 0 0 48337

Megtettem egy párral, amiket én is vettem anno...

Jelvény kéktúra kék túra gyermek Zemplén turista - Vatera.hu

Előzmény: Törölt nick (47987)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.14 0 2 48336

Egyetértek. +1.

Előzmény: Pulmy (48335)
Pulmy Creative Commons License 2015.03.14 -1 1 48335

Már meg ne haragudj,de miért kell össze-vissza bélyegezni a táblát ,még akkor is ha a saját pöcsétedet nyomod oda ?

Ha fal lenne ott akkor arra is nyomnál egyet,csak azért mert menő ?

Előzmény: Random- (48334)
Random- Creative Commons License 2015.03.14 -3 0 48334

Sziasztok!

Gondoltuk hasznosan töltjük a hétvégét és teljesítünk egy újabb szakaszt a Kékből. Tegnap már este, de behúztuk az Ötvös-Sümeg szakaszt. Most indulunk Hévízre.

Beszámolót a www.facebook.com/mennikek oldalon osztottuk meg. Tegnap tempósra vettük, ma azért kényelmesebben haladunk, 38 km a terv.

olahtamas Creative Commons License 2015.03.14 0 0 48333

Mint ha én csináltam volna, szinte teljesen úgy néz ki :)

Ha ilyen lenne minden kereszt jelzés, akkor sokkal népszerűbb lenne a túrázás :D

Előzmény: jzp2107 (48332)
jzp2107 Creative Commons License 2015.03.13 0 0 48332
Előzmény: Törölt nick (48328)
kakukKata Creative Commons License 2015.03.13 -2 0 48331

Köszi! Már csak a túratársamat kell rábeszélnem :-)

Előzmény: Jesper Olsen (48330)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.13 0 0 48330

A TT-fórum linkje szerint igen.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.952738468069516.1073741852.198941700115867&type=1

Előzmény: kakukKata (48329)
kakukKata Creative Commons License 2015.03.13 -2 0 48329

Nem tudjátok véletlenül hogy éppen "üzemel-e" a Vöröskő-forrás? Ha igen, akkor vasárnap meglátogatnám.

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.13 0 0 48328

Nem arra gondolt nagypapi hogy az a baj hogy festék van a fán, hanem hogy egy pontból háromfelé indul a jel.

Egyébként szerintem már festékből is túl sok van a fákon néhol...

Vagy a villanyoszlopon:

Egy laikus számára ez is lehet ízléstelen és értelmetlen. Forgalmas helyek, Mátraháza és B.P. 

Más:

ha a Szent-Márton út nem túraút hanem kulturális útvonal akkor lehet menni járművel is? Mint a borúton? 

Előzmény: olahtamas (48325)
Güsziológus Creative Commons License 2015.03.13 -2 0 48327

Egy rövidke megjegyzésem lenne a vándorúttal kapcsolatban.

Nem vagyok szakértő, de ahogy én értelmezem, a magyarországi szakasz az Európai Kulturális Útvonal része, melyet 2005-ben kulturális főútvonallá minősítettek.

Azt gondolom, hogy ez olyan, mint az E4, csak nem kék, hanem Magyarországon sárga.

És nem túraút, hanem kulturális útvonal.

Nem a turisztikailag legfrekventáltabb településeket kapcsolja össze "hálózattá" (bár Kimle és Máriakálnok azt hiszem, közismert), és az sem közömbös, hogy 2016 Szent Márton éve lesz, biztos lesznek rendezvények.

A Rábaköz, a Hanság, a Szigetköz, szerintem "megérdemli", hogy felkerüljön a turisztikai térképekre.

Én annyit teszek, hogy bejárom, trekkelek, és elérhetővé teszem azokat az információkat, melyekkel rendelkezek, melyeket összeszedtem.

Güsziológus Creative Commons License 2015.03.13 -2 0 48326

Szent Márton gyalogos vándorút

(Via Sancti Martini)

Mihályi - Bogyoszló - Sopronnémeti

Ott folytatom, ahol tegnap abbahagytam.

A logisztikai "központ" jelen esetben Kapuvár (IC) és Sopronnémeti (IC csatlakozás Csornán).

A szakasz egyik végpontja:

Mihályi, település POI

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=43379

A másik végpont:

Sopronnémeti, település POI

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=43376

A vasútállomás innen pár méter.

Kiemeltem Bogyoszló-t, hisz fontos település, innen is van közvetlen buszjárat Győr felé, de érdemes körülnézni, vannak padok is a templom környékén, bolt is van.

Kicsit sok az aszfalt.

A távolság közel 15 km.

Végül az itiner:

Előzmény: Güsziológus (48302)
olahtamas Creative Commons License 2015.03.13 0 0 48325

A tanösvényeknél is elfogadott a kitérő, és én ezt  a zöldutat is egyfajta tanösvénynek tekintem.

Akinek nem tetszik a tematikája, az ne nézze ezeket a jelzéseket, oszt kész.

Az erdészek és a vadászok is összepingálják a fákat, számomra általában érdektelen jelzésekkel, tehát nem figyelem őket csak ha pont arra van szükségem.

Előzmény: nagypapi (48324)
nagypapi Creative Commons License 2015.03.13 -3 0 48324

Engem egyáltalán nem zavar, de tudom, hogy vannak, akiket igen.

Az viszont zavar, ha ész nélkül festegetnek mindenfélét: pl. a múltkor bemutatott nógrádi zöld utak "rendszere", ahol simán kiágazik több irányba is a jelzett út.

Előzmény: olahtamas (48317)
kakukKata Creative Commons License 2015.03.13 -2 0 48323

Szerintem a GPS nélküli ládázás nagyobb felkészülést igényel, főleg mióta a GPS-k egy részébe már a ládaleírást is le lehet tölteni. Az elsőket mi is anélkül találtuk meg, aztán amikor az szerepelt a leírásban hogy a láda az erdőben egy kéttörzsű fa tövében van, és csak kéttörzsű fából állt az erdő, na akkor vettünk GPS-t. Bár a Legend csak körülbelül mutatta meg, műholdjele is csak ritkán volt, de azért segítség volt. Bocs a többiektől az off-ért.

Előzmény: Jesper Olsen (48303)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!