Keresés

Részletes keresés

Szunya Creative Commons License 2007.04.22 0 0 521
Szerintem egyértelmű, nem tudta, hogy megitathatja-e, nem okoz-e vele valami nagy gubancot... kiszalad hát, kérdezi, utána vissza a válasszal...
Előzmény: DuDoR (520)
DuDoR Creative Commons License 2007.04.22 0 0 520
"Valamikor az éjszaka közepén arra ébredt, hogy kéz, amelyet tart, megrándul az övében. Riadtan kapta fel fejét, és meresztgette égő szemeit a félhomályban.
- Szomjas vagyok - mondta Judy halkan.
Egy pillanatig azt sem tudta, hova kapjon. Kirohant a folyosóra, hogy megkeresse az ügyeletes ápolót, de mire visszaért a válasszal, Judy már nem volt ébren."

Miféle "válasszal" ért vissza? Volt valami kérdés?

Azt érteném, hogy 'visszaért a vízzel', 'visszaért az ápolóval', vagy valami ilyesmit, de ez a 'válasz' nekem eléggé kilóg itt a mondatból, a helyzetből.
DuDoR Creative Commons License 2007.04.18 0 0 519
http://hu.wikipedia.org/wiki/SF_kritikák
karbalán Creative Commons License 2007.04.15 0 0 518
Kattints rá a nagyobb változathoz.
Előzmény: gyalogbagoly (517)
gyalogbagoly Creative Commons License 2007.04.14 0 0 517

Bocsi, ha nem mondok újat, de most böngésztem át a műsorújságot, és úgy örültem, mikor találtam benne egy könyvajánlót. A Színes RTV következő heti (ápr. 16-22.) számában van, + mellékelve egy kép a könyvről.

" A hihetetlenül gazdag, már-már a legendás Tolkien munkásságára emlékeztető képzelőerővel megírt családi nagyregény első kötetében a lenyűgöző műveltségű Görgey Etelka ..." Füzesi István

Csak pozitívan ír róla, és úgy fejezi be, hogy kíváncsian várja a folytatást. Tök jó.:)

DuDoR Creative Commons License 2007.04.14 0 0 516
Kedves DuDoR, halvány gőzöm sincs róla.

Arra gondoltam, hogy csak jart mar arra valaki az itteni tarsasagbol, es be tud szamolni.

Én itt ülök Pálfán, minden könyvfesztiváltól jó messze. :-)

Eloszor azt is akartam kerdezni, hogy lesz-e valami dedikacio vagy ilyesmi, de aztan mire az irasig jutottam, rajottem, hogy ha lenne, akkor mar reg be lett volna harangozva itt az esemeny.

a tegnapelőtt belinkelt NASA-cikknek van egy rövidített magyar verziója is itt: Idegen bolygókon még a fű sem zöld?

Ha jol latom, tegnapi ez a cikk...

Ugy latszik "hatasos" volt az itteni linkeles. ;-)
Előzmény: Enahma (514)
+Majmunka+ Creative Commons License 2007.04.14 0 0 515
Én kint voltam, de ezt elfelejtettem megkérdezni. Általában a kiadók a saját könyveikre mind kedvezményt adnak, mert nem kell mert így amúgy is megkerülik a terjesztőt, tehát van miből leárazni. Az Animus standja nagyon jó helyen van, és látványosan van kitéve a CSI. Az érdeklődőknek adnak szórólapot is, meg nyomtattak ajánlós könyvjelzőt, azt is. De persze az is igaz, amit előre tudtunk: óriási a kínálat... Ja, és a Könyvhét c. újság is ki van rakva a fesztiválon több helyen, el lehet vinni - szerintem ezt a számot nagyságrendekkel többen olvassák, mint a szokásosakat, és az a cikk nagyon jó.
Előzmény: DuDoR (513)
Enahma Creative Commons License 2007.04.14 0 0 514
Kedves DuDoR, halvány gőzöm sincs róla. Én itt ülök Pálfán, minden könyvfesztiváltól jó messze. :-)

Más: a tegnapelőtt belinkelt NASA-cikknek van egy rövidített magyar verziója is itt: Idegen bolygókon még a fű sem zöld?
Előzmény: DuDoR (513)
DuDoR Creative Commons License 2007.04.14 0 0 513
A Könyvfesztiválon van kedvezmény a Csodaidőkre?
karbalán Creative Commons License 2007.04.13 0 0 512
Ha nem közülünk való, akkor közénk való. ;-)
Előzmény: eszkiesz (511)
eszkiesz Creative Commons License 2007.04.13 0 0 511

ÓRIÁSI!

Mintha közülünk való írta volna... ! :-DDD

Illetve most már mondhatjuk, hogy Pompor Zoltán közülünk való... :-)))

Előzmény: Enahma (510)
Enahma Creative Commons License 2007.04.13 0 0 510
Megjelent egy kritika a KönyvHét c. havilapban, feltettem az oldalamra is: KönyvHét
Enahma Creative Commons License 2007.04.12 0 0 509
Jézusmária... és a fű is narancssárga...
Komolyan, amikor a képet megláttam, belémfagyott a levegő. Tisztára, ahogy elképzeltem. Persze, én is a különböző hullámhosszú fények fotoszintézisben betöltött szerepére gondoltam, és nyilvánvaló volt, hogy ha a fák színét is változtatom, a többi (a Földön) zöld növényét is meg kell, de azért, valljuk be, jórészt tippeltem, és most elég hülyén érzem magam...

Vörös fák, narancs fű
Előzmény: Rorimack (508)
Rorimack Creative Commons License 2007.04.12 0 0 508
Korábban kritizáltam az ogfák vörösét. Mármint a színt, nem a címet.

Úgy látszik, mégis a szerzőnek volt igaza:

http://www.nasa.gov/centers/goddard/news/topstory/2007/spectrum_plants.html
feketekavics Creative Commons License 2007.04.11 0 0 507

Most azokhoz szólok, akik nem várták ennek a könyvnek a megjelenését, hiszen nem is tudtak róla előre, csak meglátták a könyvet és megvették, esetleg ajándékba kapták, és most ezt olvassák. Kérem regisztráljanak és írják le hogy tetszik nekik.

_FK

bookworm Creative Commons License 2007.04.09 0 0 506
továbbítzom a dicséretet az illetékes kolléganőnek.

a "valaki", aki azt mondta, az a központunk volt, akik pedig elvileg a kiadó kérésére küldték szét a hírt, hogy próbáljuk "a megfelelő helyre tenni".

az Árkádban pedig ne aggasszon az az "ugyanaz" az öt darab, az ugyanis nem ugyanaz az öt darab. tudom, hogy hülyén hangzik, de raktárunk is van, ott is tartunk könyveket, és ha valamit elvisznek a boltból, azt után szoktuk tölteni :)
Előzmény: 1hozzászóló (505)
1hozzászóló Creative Commons License 2007.04.09 0 0 505
Ja az Árkádban, fönn a nagy Libriben a H.P. és a Bartimeus trilógia mellett van, szerintem is nagyon jó helyen, csak az a baj, hogy már időtlen idők óta 5 darab árválkodik ottan :-((
Előzmény: style21 (504)
style21 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 504
Egy öreglány a pultban mondta, hogy neki azt mondta valaki, hogy nem gyerekkönyv, azért tették át VALAHOVA, csak hát ugye SENKI nem tudta, hogy mégis hova. Ergo, ha valaki nem célirányosan ezért jött.... vagy nem érdekli annyira, mint engem... elég gáz! Az a helyzet, hogy ez is biznisz! Minden az. Egy könyv helye a boltban, sokban meghatározza azt, hogy mennyire fogy. Pl Harry Potter mellé tenni valamit felér egy ingyen reklámmal. Nekem legalábbis megakad rajtuk a tekintetem. Úgyhogy intézkedj csak! :DDD Arra emléxem, hogy az Árkádban jó, észrevehető helyen volt egy-két hónapja! :D :D:D
Előzmény: bookworm (503)
bookworm Creative Commons License 2007.04.09 0 0 503
na ezt megbeszélem a Westendesekkel :) ki vanak rá képezve (némiképp zsarolásos alapon), hogy hol és hogyan kell tartani a könyvet :)
Előzmény: style21 (502)
style21 Creative Commons License 2007.04.08 0 0 502
Hello. Tegnap vettem meg a könyvet a Westend Libriben. mondtam a hapsinak, hogy az Ogfák vöröse című könyvet keresem, persze ez az alcím. :D Nah mindegy a szgép kidobta, mint ifjúsági regényt, csak hát valaki elkeverte a szórakoztató olvasmányok közé,így kb fél órába telt, míg megtalálTUK a könyves hapsival. Az rpg.hu-val egyetértek, miszerint a borító lehetne ütősebb és az író neve lehetett volna más. nekem a nevek is kissé bonyolultak, bár még csak egy napja olvasom. Az írásmód, a benne rejlő gondolatok már most elragadtattak. azt viszont, nem értem, hogy miért nem tetszik valakinek az, hogy fanfiction íróként volt ismert a neten, aztán jöbb ez a könyv. Ez nem szégyen, sőt!!! Nah, megyek is olvasni!!! style
+csacsi+ Creative Commons License 2007.04.06 0 0 501

Ööööö, nem egészen értem, mire gondolsz... Nekem eleve sem tetszett igazán a borító,  amikor először láttam, még tervként... De ez mégis fejbevágott kissé... A könyv iránti érzelmeim nem változtak ettől :-). Az író irántiak még kevésbé :-)

Előzmény: DuDoR (496)
karbalán Creative Commons License 2007.04.06 0 0 500
Egész jó kritika, szerintem ennek most örülhetsz. :)
Előzmény: Enahma (497)
karbalán Creative Commons License 2007.04.06 0 0 499
Előzmény: Enahma (497)
DuDoR Creative Commons License 2007.04.06 0 0 498
Csodaidők láz az rpg.hu-n? ;-)
Enahma Creative Commons License 2007.04.06 0 0 497
Van másik is: http://rpg.hu/iras/mutat.php?cid=4912

DuDoR Creative Commons License 2007.04.06 0 0 496
Nem azért nincs szavam, mert azt gondolom, nem igaz, hanem mert nyilvánvaló, hogy igaz.

Nekem pedig erről az 'átesünk a ló túloldalára' jut eszembe.
Előzmény: +csacsi+ (495)
+csacsi+ Creative Commons License 2007.04.05 0 0 495
Nem azért nincs szavam, mert azt gondolom, nem igaz, hanem mert nyilvánvaló, hogy igaz.
Előzmény: +Majmunka+ (493)
karbalán Creative Commons License 2007.04.05 0 0 494
Regisztráljatok, és írjátok be, hogy mennyire tetszett.
Előzmény: bookworm (492)
+Majmunka+ Creative Commons License 2007.04.05 0 0 493
Ha a borítóra gondolsz, az sajnos teljesen igaz :(
Előzmény: +csacsi+ (491)
bookworm Creative Commons License 2007.04.04 0 0 492
akaratlanul is felmerül bennem a kérdés, hogy vajon jelen ismertető írója olvasta-e egyáltalán a könyvet, vagy csak hallotta, hogy valaki más beszél róla, vagy még azt se...
Előzmény: karbalán (490)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!