Keresés

Részletes keresés

Random- Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48364

Erre a kritikára a bejegyzésnél már reagáltunk...
Ennek ellenére örülök, hogy olvassátok a bejegyzéseinket és követtek minket!

Előzmény: Törölt nick (48336)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48363

Off

remélem a homok maradt! :-)

Bocs, erről meg ez ugrott be:

"...Mert elfut a víz és csak a kő marad,

De a kő marad..."

Wass Albert: Üzenet haza | Szegedi Piaristák

Előzmény: nagypapi (48361)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48362

Khmmm...

Olvastam már tőled ennél picinykét színvonalasabb beszámolót is! :-)

Mailt megkaptam, a választ tudod:

Majd kiforrja magát! :-))

Előzmény: Tavaszi Széll (48360)
nagypapi Creative Commons License 2015.03.16 -3 0 48361

Ez jó hír (mármint a jó jelzettség), mert a Pici Paci tanya - Kéleshalom szakasz korábban meglehetősen hirhedt volt ilyen szempontból, amiben közrejátszhattak a sorozatos erdő- és bozóttüzek, valamint az ehhez kapcsolódó tarvágások/újulatok.

De azért remélem a homok maradt! :-)

Előzmény: Tavaszi Széll (48360)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48360

Múlt hét pénteken összekuszálódtak egy kicsit a természetjárásra fordítható hétvégéim, ezért különösebb logisztikai rákészülés nélkül az Alföldi Kéktúra Kunfehértó - Hajósi pincék közötti szakaszán sétáltam. Tökéletes jelzettség, sok friss jellel, szép túra volt. Az apró termetű lóféléről elnevezett rurális épületegyüttesnél (Pici Paci Tanya) szükség lenne az igazolás állandóan elérhető megoldására (kihelyezett bélyegző, matrica, nyalóka, kód, bármi). A tanyán csak egy rozoga kutyával találkoztam, ő ott tartózkodásom ideje alatt végig neheztelt rám, míg én a megadott telefonszámon próbáltam valakit elérni - sikertelenül. Ezzel a túrával AK Bács-Kiskun megyei szakaszának a végéhez értem, nagy élmény volt számomra.

Pulmy Creative Commons License 2015.03.16 -1 0 48359

Divatosan :like

Előzmény: Törölt nick (48358)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 1 48358

Ugyan már, amig látszik a dzsindzsában az ösvény, addig az egy járható valami... Amikor csak egy nagy, összefüggő dzsindzsa van, az az igazi :)

Előzmény: Pulmy (48357)
Pulmy Creative Commons License 2015.03.16 -1 0 48357

Biztos mindenkinek van élménye dzsumbojról,nekem az egyik legemlékezetesebb ez volt,valahol a Kalapos-tető környékén:

Ez a szakasz különösen emlékezetes dzsindzsa szempontból. Nem semmi az út az Oroszlávártól lefelé a Domoszlói kapuig

és a Nagy-Zugó aljában a balos leágazásnál a fiatalosba.

Vajon meglehet még ez a sajátságos  útjelző?

Pulmy Creative Commons License 2015.03.16 -1 0 48356

Nov .közepén ez volt a helyzet. Itt viszont a vezeték miatt valamennyire irtják a gazt(sztem).

Előzmény: qentar (48355)
qentar Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48355

Na ezen a helyen meg most nem volt semmi gond :)

Akkor most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet Pusztamarót előtt, a távvezetékek alatt. Szeptemberben brutál sűrű szederindás volt, lapjával, tyúklépésben értünk csak át.

Előzmény: Pulmy (48354)
Pulmy Creative Commons License 2015.03.16 -1 0 48354

Mi okt. elején jártunk erre,de semmi gond nem volt ,tökéletes volt az ösvény. Ennél sokkal sz@rabb helyeken is jártam már. Pl. Borzavár előtt kiérve az erdőből,na látod ott volt dzsumbuj.

Előzmény: qentar (48352)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48353

Jogos! :) Ráadásul olyan csak nem lesz, mint a Nyíri-patak völgye a betonútig...

Előzmény: qentar (48352)
qentar Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48352

Azt én sem írtam, hogy járhatatlan, csak hogy ha majd kilombosodik, akkor bele fog kapaszkodni az emberbe.

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48351

...én meg akárhányszor mentem erre, még sosem volt gond az erdei úttal (én se komálom annyira a betont). Szűknek szűk, de járhatatlannak még nem láttam. Egyszer viszont a végére keresztbe pakolta az erdészet a felaprított fákat, nagyjából szimmetrikusan, mindkét irányba ugyanannyit kellett volna kerülni.

Előzmény: qentar (48349)
garass Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48350

http://www.eszaktura.hu/newpage/

vagy négy hírrel lejjeb a márc. 1-i kiírás alján Útleírás és Igazolófüzet.

Előzmény: Törölt nick (48341)
qentar Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48349

Én lemegyek az országútról, mert aszfalton leszakad a derekam :)

Előzmény: Törölt nick (48345)
Pápai vándor Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48348

Igazad van RP-DDK

sorry

Mivel nagy tisztelője vagyok Rockenbauer Pálnak , nem tiszteletlenségből hagytam ki a nevét csak nem figyeltem oda....

Előzmény: HEV (48343)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48347

Ezen a szakaszon mi anno (egy nyári túra során) a pókhálókkal küzdöttünk. Tavaly ősszel viszont semmi gond nem volt.

olahtamas Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48346

Akkor február végén mi embertelen cselekedetet hatottunk végre :)

Sok értelmét én sem láttam, maximum gombászkodóknak jó.

De járhatatlan nem volt, simán tartottuk a tempót azon társainkkal, akik

maradtak az aszfalton.

Aztán ha jön a vegetáció burjánzása akkor lehet, hogy romlik a helyzet.

Előzmény: Törölt nick (48345)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48345

Éppen ezért nincs ember aki elhagyná az aszfaltocskát azért a bozótosért. És volt probléma, nincs probléma... :-)

Talán felesleges is mondanom, de vajon régebben bement-e a kék erről az óránként egy autó járta útról a bozótba? Neeem, nem ment be. Ment szépen az úttal együtt tovább Borzavár felé.

Előzmény: qentar (48344)
qentar Creative Commons License 2015.03.15 0 0 48344

Ha bárki tervezné ezt a szakaszt: a Borzavár előtti szakasz tavaszra olyan masszív tüskés-bozótos lesz, hogy öröm nézni.

HEV Creative Commons License 2015.03.15 0 0 48343

Köszi a beszámolót, remélhetőleg én is elérek addig az idén.

Más!

Bár az MTSZ is eltörölte a túramozgalom hívatalos nevének elejét, de tudtommal ezt az útvonalat még RP-DDK-nak hívják!  A DDK 1989-ben megszünt!

Előzmény: Pápai vándor (48342)
Pápai vándor Creative Commons License 2015.03.15 0 0 48342

Dél-Dunántúli Kéktúra

Egyházasrádóc-Szombathely Parkerdő

2015.03.14

Sziasztok!

Tegnap teljesítettem első DDK szakaszomat.

Ami fontos hogy végig jók a jelzések , az út nagyon jól járható , sár nincs , olyan kemény a földút mintha beton lenne , itt az ország túlsó felén lévő belvíznek nyoma sincs .

Egyházasrádócról indultam miután leszálltam a vonatról betértem az első kocsmába ahol minden gond nélkül kaptam céges pecsétet , miután a kissé ittas vendégek megkérdezték honnét jöttem , csak legyintettek , ááá , a múltkor Miskolcról jártak erre.

Ellenkező irányba fordultam és betértem a  PUB sörözőbe is ahol megkaptam az igen jó lenyomatot produkáló MTSZ bélyegzőt.

Az utam JÁK-ig eseménytelenül zajlott , izgalmasnak csak a patakátkelés bizonyult , mert valaki a kis fahídra rádobta a régi elkorhadt fahidat aminek elég nagy súlya van és féltem hogy az én súlyommal együtt sok lesz neki de kibírta.

Jákon betértem a Patkó sörözőbe ahol megkaptam a céges bélyegzőt , tartva attól hogy nem lesz nyitva az információs iroda.

De nyitva volt és megkaptam az MTSZ bélyegzőt , és ezen kívül az egyik legszebb bélyegzőt amit eddig láttam , 800 éves a Jáki templom:

Az út továbbra is jó volt , Ják után egy kalandos patakátkelés volt , majd Kukullónál közvetlenül a kék mellett méhek , gratulálok hozzá.

Parkerdőben a krimó bejáratánal MTSZ bélyegző Szombathely felirattal , viszont hiányoltam a zsíros deszkát , a tulaj azt mondta még csak próbanyitás volt .

Kék plusz jelzésen mentem be Szombathelyre ami elég messzinek bizonyult , viszont egy régi betonemlékműtől szép kilátás nyílt a városra.

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.15 0 0 48341

Apropó jelvény és ha már itt van garass és esetleg olvassa:

Ez a mozgalom él-e még, és ha igen akkor mik a teljesítésének feltételei?

Egyébként sokáig nem értettem hogy miért vannak azok a hófödte csúcsok a jelvényen, de azóta már rájöttem hogy Borsod megye elég nagy részéről kedvező időben simán látszik a Tátra.

Előzmény: garass (48339)
HEV Creative Commons License 2015.03.14 0 0 48340

Részben mert ez itt többnyire a turisták és a kéket járók fóruma.

Ahogy vesszük!

A szemét a piros, sárga  és zöld jelzés mellett is szemét, és ez a többi túramozgalomnak is a fóruma. Mint éppen a héten említettem van élet a kéken túl is! Az MTSZ akciója csak egy mellék szál a szemétszedésben és nem várható el, hogy minden jószándékú túrázó elutazzon a kéktúra mellé.

A lényeg az , hogy ha van rá lehetőség akkor szedjük minél több helyen mert van mit!

Úgy tudom, hogy 2014 decembertől már dolgoznak a fizetett kéktúra rangerek is, remélhetőleg ők is szedik!

Előzmény: garass (48339)
garass Creative Commons License 2015.03.14 0 0 48339

Ha már propagáljuk ezt az akciót, akkor inkább erre kellene felhívni  figyelmet:

http://www.teszeddakeken.hu/informacio.html

Részben mert ez itt többnyire a turisták és a kéket járók fóruma. 

Előzmény: HEV (48338)
HEV Creative Commons License 2015.03.14 0 0 48338

Ha van szabad kapacitásotok lehet csatlakozni!

http://szelektalok.hu/teszedd/

Előzmény: Random- (48334)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.14 0 0 48337

Megtettem egy párral, amiket én is vettem anno...

Jelvény kéktúra kék túra gyermek Zemplén turista - Vatera.hu

Előzmény: Törölt nick (47987)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.14 0 2 48336

Egyetértek. +1.

Előzmény: Pulmy (48335)
Pulmy Creative Commons License 2015.03.14 -1 1 48335

Már meg ne haragudj,de miért kell össze-vissza bélyegezni a táblát ,még akkor is ha a saját pöcsétedet nyomod oda ?

Ha fal lenne ott akkor arra is nyomnál egyet,csak azért mert menő ?

Előzmény: Random- (48334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!