Keresés

Részletes keresés

Szilvinyul Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1071
Helló!
Na eddig sem ment símán a napunk úgy látom a nappalok még idegenek itthon az éjjelünk jól telt remélem így is marad!
Segítségünk van szerencsére igaz holnap kettesben leszünk majd kiderül!
Huba összekapott valami fertőzést állítólag még méhen belül, belázasodott és ezért kapott antibiotikumot a kórházban.Ezért ráhúztunk a bentlétre 2 napot és teljesen gyógyultan jöttünk haza.Szerencsére így itthon már nem kell gyógyszerelni.
A szopizással bajlódunk kicsit mert bealszunk de majd lesz valahogy!
SpArKiE Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1070
A sós tea tényleg brutál. Viszont kihangsúlyoznám: nehogy valakinek eszébe jusson így leszoktatni a gyerekét!!! Semmiképpen ne vegye senki se követendő példának!
Előzmény: kollina (1069)
kollina Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1069
Sziasztok!

Nálunk ma megvolt a 2 hónapos (8 hetes) oltás. Miután hazajöttünk, elég nyüglődős volt a délelőttünk, sokat sírt, de szerencsére Milu evés után elaludt. Most volt megint evés idő, úgy kellett felkelteni. Most megint alszik. Szerencsére mindketten bevágták a szunyát, így van 1-2 nyugodt órám.
Mázsálás is volt, 5140 gr és 58 cm. Zöld, ha ráérsz, légyszi írd be a táblába. Igaz még csak 29-én lesz 2 hónapos, de jövő héten nem megyünk dokinénihez meg védőnőhöz, így ez az adat is jó lesz 2 hósnak. Köszi!

Anine a kollina@pannongsm.hu-ra küld légyszi. És ha eddig nem voltam elég pofátlan, akkor most az leszek, kérlek Fruzsiét is nézd meg és küld el: 2003. 07. 02. 10 óra 14. Köszi.

P_Andi, minket a dokinő autómatikusan küldött mind a kétszer csípőszűrésre, bár egyik gyereknél sem volt baj. Mi a Budai Gyerekkórházban voltunk, Fruzsival 4 hetesen, Miluval 6 hetesen, mert így kaptunk időpontot. Sőt a dokinő még azt is mondta, hogy ha akarom, általános ultrahangra is ad beutalót (belső szerveket: has, vese, máj, stb. és fejet néznek). Erre is kértem. Mivel a Budaiban egymás mellett van a két rendelés, ezért úgy kértem az időpontokat, hogy egy napra essen mindkettő. Nagyon rendesek és rugalmasak voltak. Fél egyre kaptam időpontot uh-ra és 2-re a csipőszűrésre, de mivel nem volt sok gyerek, ezért a csípőszűréssel is végeztünk már egyre. Ennél jobban már nem tudtuk összehangolni. Bár a csípőszűrés teljesen negatív, 4 hónaposan kell kontrollra menni. Arra már nem kell újabb beutaló, csak mondani kell, hogy kontrollra kérem az időpontot.

Szilvinyul, Huba Isten hozott benneteket! Remélem már jól van a kicsi és nem kell gyógyszerezni!

Lányok, ez a sós tea szörnyű. Egyébként ettől nem lesz még szomjasabb a gyerek, és nem kel fel többször? A só csak szomjat csinál, nem?

Mivel már kinőttük a mózest, ezért tegnap este Milu már Fruzsi szobájában aludt. Illetve közös szobát kellett volna írnom. Vele semmi probléma nem volt, aludt mint a tej. Este 11-kor szopott, majd fél 6-kor kapott reggelit. Ő még bírta volna, nem sírt, csak nézelődött az ágyában, de én már alig vártam, hogy kiszívja a tejcit. Fruzsival több baj volt, még éjfélkor sem volt hajlandó aludni menni, aztán az lett a vége, hogy a mi ágyunkban aludt. Össze-vissza rugdalt alvás közben, meg jól bejárta a francia ágyat. Reggel, amikor felébredtem, a lábunknál találtam meg. Nálunk azóta van alvás probléma, amióta rendes ágyon alszik. Egyszerűen a végtelenségig játszana, a mese sem segít, és az istenért nem hajlandó betakarózni. Na, mindegy, ez úgy sem ebbe a topicba tartozik.

Ftp-ztem a képtárba képeket. Valamiért nem olyan sorrendbe olvasódtak be, ahogy akartam, de nem volt kedvem újra csinálni.
Zöldség Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1068
Te ezeket hol nézed? Én leszedtem az astro.com-ról, van részletes elemzés is, de durván angolul, amely nyelvet ugyan én bírok, de élvezném, ha lenne magyar nyelven is. Szóval ha még nagyon nem unod, akkor 06.22 19:10 (és lécci nézd meg, hogy a 19:05-re is ugyanez jön-e ki, mert hivatalosan 05, de az anesztes szerint az az óra rosszul jár és már valójában 10 volt).

Köszi.
Előzmény: anine (1052)
Zöldség Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1067
Sziasztok!

Hát itt aztán volt élet, enyimé gépet meg pont bütykölték, úgyhogy lemaradtam rólatok.

Rémlik, hogy a Sudocremet lehet receptre is kapni. Ha addig senki nem tud utánanézni, hétfőn megyek a wunderdokihoz.

Nyúlom, a dokihoz semmit nem mondok, az én tapasztalatom abszolút pozitív volt, de ezt a különbséget már a terheség alatt is megbeszéltük. Az anyává váláshoz nekem a Gyermekágy topik. Az már durva volt, hogy volt, aki eljutott a "legszívesebben a falhoz vágnám a gyerekem" érzéshez, de ezért volt olyan, hogy éreztem magamon, hogy a fáradtság miatt türelmetlen, akár szeretetlen vagyok a fiammal. Nekem napról napra alakul ki a vonzódás, meg ahogy Kiscsikó nő, egyre jobban összeszokunk, egyre többet tud.

Tegnap jól elkajabáltam a 7-8 óra alvást; pedig hetek óta ezt csinálja, csak nem mertem megbízni benne, hogy ez állandó. Na mit gondoltok? 4x kelt fel az éjjel! Igaz, hála anine belinkelésének, az alvás topicot elkezdtem olvasni, s bár csak pár tíz hsz-t olvastam el, de azt bevettem, hoyg nem mindig etetjük. Így két cumiszájba és egy itatás (én Humana babywassert adok neki), így kihúztuk 5.40-ig, amikor is kapott végre enni. De most biztos frontol, mert nagyon nyűgös szegénykém egész nap.

Na megyek fordítani, szép délutánt mindenkinek! Szilvinyúl és Nyurga Nyúl, nektek meg mars aludni! :-)

green
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1066
Hihi, most állapítottuk meg párommal, hogy Nyúlkának teljesen "jóllakottnapközis feje" lett. Majd pénteken csinálunk fotót is :-)

A puki szokta bántani, ha végre kijön, akkor csendes. Remélem, a hasfájást és a tápszerallergiát megússzuk! A köldökkezelést utálja még mindig, akkor általában sír, de az nem hatja meg zord szívem, alaposan körbetörlöm.
Előzmény: sere (1061)
P_Andi Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1065
Akkor főleg elolvasom... ;-)))))
Előzmény: mokusleqvar (1064)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1064
nekem az volt a ,egmegdöbbentőbb az alvós topikban, milyen hevesen anyázások mennek :(
SpArKiE Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1063
Tea: a 2. és 3. gyereknél már anyósom is lódított, hogy ő igen, teáztat, közben meg dehogy :))

Amúgy nekem is van rokonom, aki azt javasolta, hogy az akkor 2 hetes babámat szoktassam le az éjszakai evésről. Na persze....
Előzmény: sere (1061)
SpArKiE Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1062
Hogy miért sós a tea? Ezt már nem kérdeztem meg, annyira sajnáltam magamban a férjemet :))) Gondolom amiatt, mert rossz ízű, és akkor hamarabb szokik le az ébredésről, és nem kér inni.

Suttogó: én nem veszem meg, a könyvtárból fogom kölcsönözni.
Előzmény: P_Andi (1060)
sere Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1061

sziasztok!

Anine: ha még nem unod nagyon, akkor légyszi nézd meg a miénklet is. Adatok: 07.26, 13:04

Szilvinyúl és Huba: legyetek üdvözölve! Most akkor kettesben vagytok, vagy azért van segítséged?

Nyúl: ahogy látom, semmi okod az elkeseredésre, Nyúlka szépen kerekedik. 310 gr, atyám... főleg, ha a súlya arányában nézed, rengeteg! Egyébként jó baba?

A dokidhoz meg no comment.

Nand: hát Orsi sem semmi, már ami a hízást illeti :)))) neked drukkolok, hátha megússzátok mégis a tápit. A suttogós könyv meg nem szentírás ám, nem hülyeségeket csináltatok, hanem máshogy gondoltok dolgokat. 

Sós tea éjjel: hát anyám szemrebbenés nélkül hazudott a védőnőnek (aki tulképp a kolléganője volt), hogy csak teáztat éjjel, közben meg a bátyám 3 óránként szopott éjjel-nappal. Mindig azt szokta mondogatni, hogy akkor tanulta meg igazán, hogy egy dolog az elmélet és a nagykönyv, de az esetek többségében igazán az anyuka fogja tudni eldönteni, mi a jó neki és a babának.

P_Andi Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1060
Zöldség SZVSZ az az érdekes mensi ügyben, hogy termelődik-e a hormon, vagyis mennyi idő telik el 2 szoptatás között. Így szerintem mindegy hogy melyik cici vagy hogy csak 1.

Sere, a végbélnyílás körül Gergőnek is szokott piros lenni. Kap rá egy kis popsikrémet oszt jóccakát. Nekem is a sudocream vált be…

Sparkie, gondoltam, hogy vezetsz vagy intézkedsz. Semmi gond, mi ügyesen gyorsan végeztünk, korán is volt még.

Nyurga Nyúl, gratula a komoly hízáshoz!!!

Anine, bár mi alszunk éjjel, de én is meg fogom nézni az alvós topicot. (Sohasem lehessen azt tudni) Köszi a tippet… Én sem hiszem, hogy vizet adnék a gyereknek ha éhes éjszaka.

Én is szeretném tudni a fiam ascendensét… 2005.06.13. 23:04.

P_andi007 kukac vipmail pont hu Köszi!

Szilvinyul! Velkám hír :-))))

Teáztatás: A modern szakirodalom már azt mondja, hogy felejtsük el az éjjeli teáztatás dolgot. Hát ez a sós tea meg kifejezetten megdöbbentő. Vagy csak nekem? Miért sós?!

2 kérdésem lenne:

Ti automatikusan mentek csípő UH-ra is, vagy csak szűrésre? Vagy az UH csak akkor kell ha vmi gondot találtak?

Suttogó könyv alvási témán kívül érint mást is? Érdemes megvenni?

Mi kis késéssel ma kaptuk meg a 2 hónapos oltást, mert a dokinéni szabin volt. Volt kis pityergés, de azóta alszik a kismackó. Aszonták ez még nem csinál lázat, de nyűgös lehet…. Hát lehet hogy nehéz napom lesz…

Üdv.

Andi

SpArKiE Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1059
A gyorsított tempójú olvasásról jut eszembe: már bánom, hogy nem olvasgattam a terhesség vége felé. Nagyon rossz volt tűzoltás jelleggel keresgélni, hogy ami velünk van, normális-e, más is így csinálja-e és egyáltalán, mit kell csinálni. Mikor hazajöttünk, két hétig szinte minden időmet babás könyvek olvasásával töltöttem. Még szoptatás közben is :)))
Előzmény: nand09 (1057)
Zimizumi Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1058

Szia Szilvi, üdv neked és Hubának nálunk! Várunk, ha kérdésed van vagy csak kedved beszélgetni, de most próbálj annyiszor ledőlni a kicsi fiad mellé, ahányszor csak tudsz.

Nand, nagyon érdekes könyv a Suttogó, de azért érdemes fenntartással kezelni néhány kijelentését. Például, hogy nem megy át a mama által megevett kaja a tejbe - na azon kiakadtam. Ha olvasod, látni fogod, hogy előbb felosztja a gyerekeket 5 típusra, majd a következő bekezdésben kijelentni, hogy nem lehet sablonokat ráhúzni a babákra..... De te egy értelmes nő vagy, úgyis megtalálod az arany középutat :-)))

Anine, még egy közös vonás a fiaink között: Gergő is buzgón vigyorog a cicimre :-)))

Előzmény: Szilvinyul (1054)
nand09 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1057

Szerintem nagyon jó a könyv, sajnálom, hogy csak most vettem meg. Most aztán olvashatom gyorsított tempóban. ;-)

Szilvinyúl: a lényeg az, hogy mindketten jól vagytok, és Huba szépen gyarapodik! :-)

Előzmény: SpArKiE (1055)
SpArKiE Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1056
Szia Szilvinyúl!

Miért kapott gyógyszert Huba?
Pihenj sokat, erősödj :)
Előzmény: Szilvinyul (1054)
SpArKiE Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1055
Nálunk is a nappali alvás a probléma. Lehet, hogy én is elolvasom a könyvet, már néztem, hogy megvan itt a könyvtárban.
Előzmény: nand09 (1053)
Szilvinyul Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1054
Sziasztok!
Ha megengeditek csatlakoznánk pici Hubával hozzátok!
Tegnap délben jöttünk haza, most szopiztunk és szundizik babi ezért tudtam jönni!

Remélem itt mindenki jól van és szépen gyarapszik!Szerencsére mi is majdnem születési súllyal jöttünk el a kórházból, igaz két napot ráhúztunk mert babit gyógyszerezték de szerencsére teljesen jól van.
Nekem is már csak jó sok borocskát kell innom a vérvesztés miatt de nagyon jó itthon attól eltekintve hogy párom vidéken van és csak pénteken jön,de már mindjárt ittvan!
Na majd igyekszem jövök ha tudok!
nand09 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1053

Anine: nekem is, nekem is! ;-) Július 31, 02,47 óra. Hálás köszönet! :-)

Zumi: éppen vasárnap vettük meg suttogó könyvét és most olvassuk (döbbenten), hogy mennyi hülyeséget csinálunk! ;-)) Pont ma jutottam el a napirendhez, úgyhogy holnaptól megpróbálom bevezetni én is ezt a kaja-játék-alvás sorrendet.

(amúgy nekünk csak a nappali alvással van gondunk, éjszaka kíválóan (kopp-kopp) alszik)

És mi a Bókay utcai Gyerekklinikára megyünk szűrésre.

Előzmény: anine (1052)
anine Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1052

rák/mérleg

hová küldjem a jellemzést?

Előzmény: kollina (1051)
kollina Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1051
Nyurga Nyúl, gratulálok a gyarapodáshoz! Csak így tovább. A vérezgetés nekem a majdnem a . hétig kitartott. Sőt, két nappal ezelőtt megint véres lett a tisztasági betétem és a hasam is fájt egy picit, mint amikor régen meg szokott jönni. Már azt hittem megjön a menzim, de aztán másnapra elmúlt. Én sem vágyom még rá. Amikor Fruzsit szültem, akkor 7 hónapos volt, amikor először megjött.

Én is olvastam az alvós topicot, ha már belinkeltétek. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de ha én felébredek éjjel és szomjas vagyok, a vizet nem nagyon bírom meginni. Ebből kiindulva én Milunak sem adnék szívesen vizet. Inkább megszoptatom. Had igyon tejet szegénykém, amíg van. Bár a dokinő azt mondta, hogy éjjel ne nagyon szopizzon, mert az ő gyomrának is kell egy kis pihenés.

Anine, nekem is megnéznéd Milu aszcendesét? 2005. 06. 29. 11 óra 40.

Most hogy hazajöttünk tudok képet feltenni a tárra, de már csak holnap fogok.

Jó éjt mindenkinek!
anine Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1050
Én már 68-as cuccokat adok Csongira úgyhogy tudtok örökölni! Sőt képzeljétek van olyan rugi ami nagy (62-68), de nyakban és talpban szűk:)
Előzmény: mokusleqvar (1049)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1049
anine, köszönöm, rögtön nézem! mi is kiscsajt szeretnénk másodjára, hát ugye ember tervez...
nyurga nyúl, gratulálok a gyarapodáshoz, ez igen! Marci éppen hogy nyúlik, és kevesebbet hízik; ma föl akartam adni rá egy rugit, hosszban majdnem jó volt, de úgy lógott rajta, mint tehénen a gatya.
Előzmény: anine (1048)
anine Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1048

átküldtem

Mókuska neked is!

Nyuszi hajrá lánytesó projekt. Nekünk is az a terv, de a ZUmicsaládot látva 2 fiú is ok:)

Előzmény: SpArKiE (1045)
Zimizumi Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1047
tudtam, hogy elfelejtettem valamit: mi Újpesten voltunk csípőszűrésen, mert a Madarászos orvos szabadságon volt. Amúgy oda tartoznánk. Ti hová mentek?
Előzmény: nand09 (1017)
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1046
Méghozzá lánytesó van rendelve! Egyelőre azt mondom, legyünk túl az elején...
Na tűzök aludni. Joccakát! :-)
Előzmény: anine (1040)
SpArKiE Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1045
Köszi!
Elemzés is van? Azt is kérek :)))
Előzmény: anine (1043)
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1044
Azért remélem, hosszában is fog nyúúúlni, nem csak gömbölyödik! :-)

Nyuszicska, Nyúlka, Cicácska... A kórházban Barnusnak szólították, így ez rajta maradt, tehát néha-néha még úgy is. :-)
Előzmény: Zimizumi (1037)
anine Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1043
mindjárt átküldöm az elemzést meg mindent
Előzmény: mokusleqvar (1042)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1042
anine, nézd meg nekem is lécci! (2005. 06. 15, de. 11.55) tuti valami elszánt jegy lesz, mert nyakas a szentem, na de a skorpió anyjában emberére akadt...

zz, nekem a napközbeni elalvásokkal van a gond; hol összejön, hol nem. A suttogó néninek annyiban igazat adok, hogy nem árt a rendszer az ember gyerekének... próbálkoztam már ezzel a módszerrel, nem voltam sikeres, de nem adtam fel egészen...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!