Ha nem lenne prémium, akkor is tudott volna spekulálni. Megvette a 23A-t tavaly januárban, most meg nem prémiumot vett volna helyette, hanem 6 hónapos diszkont kincstárjegyet, amit addig újítgat, amíg ismét nem mennek csúcs közelébe a hozamok (megítélése szerint), akkor eladja a DKJ-t, és vesz ismét valami hosszú lejáratű államkötvényt. Így ha jókor és jól csinálja, jóval magasabb hozamot realizálhat, mint ha mindig lejáratig tartaná. Szóval ehhez nem kell feltétlenül prémium-lakossági, persze jobb hogy van.
Mar hogyne lenne. Azert vettem tavaly januar 6-an 23A-t, mert biztos voltam benne, hogy igencsak csucson a hozam. Ezt most premiumra csereltem, de egy megfelelo pillanatban abban is van racio, hogy csak siman nagyon rovid lejaratu diszkont papirokban tartod, amig nem eri meg ujra visszavenni.
koszonhetoen annak, hogy a bankok rohadt dragan adjak, sokszor a devizaszamla is penzbe kerul, raadasul pofatlanul sok jutalekot kell fizetni minden muveletert, a kamat meg jol kozeliti a nullat.
Engem a bankok absz. nem érdekelnek, adjon versenyképes hozamot oszt jónapot. Sokkal inkább aggasztó ami a reálgazdaságban folyik, van egy nagyon komoly gazdasági leépülés (a hivatalos GDP adatokat inkább hagyjuk) magas munkanélküléséggel, hatalmas mértékű elvándorlással annak minden nyűgjével, bajával... Mivel a komoly hozzáadott értékű munkaerő elvándorlása folyamatos, ezért számomra hosszabb távon kérdéses a jelenlegi állami modell fenntarthatósága is. Politikusokkal ,nyuggerekkel, cigányokkal, közmunkásokkal nehéz lesz értéket termelni. Ameddig ez a külföldnek nem esik le addig nincs baj, de mi lesz azután?
jaja, euros-dolláros pénzt lehet már tényleg nem magyar bankba vagy állampapírba érdemes tenni. Tartok egy kicsit még 2017/I-től is, lehet már közel sem lesz olyan jó mint 2015/J volt, elképzelhető hogy nem lesz meg a 8% se, mellé még leértékelik a forintot is akkor majd nézünk mint hal a szatyorban...
Ukrajna GDP arányos eladósodottsága 36,5% a magyar 81,5%-kal szemben. 2012. III. névben -1,3% GDP változás, de előtte konzekvensen pluszos volt, szemben a mo-i adatokkal.
Ezt a PEMAK-ot én azért kicsit gázosnak érzem. Némileg olyan ez, mintha egyik zsebből a másikba raknánk a pénzt. Mert hát hol is van a hazai befektetők EUR-ja? Leginkább a bankoknál. Ha egyik bankból kivonom a pénzt, majd beteszem egy másik helyre, akkor a szaldó nemigen változik. Az lehet, hogy az állam finanszírozását segíti, de a devizatartalék ezt valószínűleg megsínyli.
Ha tömegével párnacihából húznak elő a népek devizát, akkor rendben levőnek látom. Viszont ezt kétlem.
Ezt a kötvényt bárki megveheti nem csak hazai magánszemélyek, írja is a cikkben. Off: Egyébként a minap olvastam egy cikket, hogy euros, dolláros befektetésekre Ukrajnában 8-9% kamatot is el lehet érni, saját devizájukban 20% a kamat, de az árfolyamkockázatot azt forintban is ugyanúgy megfutja mindenki a dollárhoz, eurohoz képest. Tekintve a mai magyar reálgazdaságot és a hosszabb kilátásokat nem tudom, hogy ott annyival nagyobbak-e a kockázatok. On.
Egy előnyt mintha nem említene, pedig kézenfekvő: a hazai befektetőknek kifizetett hozamok nagy része itthon is marad! Vagy elfogyasztják, vagy befektetik.
Kár, hogy új sorozat jön, és nem az 2015/X-re bocsátanak még tovább rá, mert egyrészt rövidtávon alacsonyabb lesz a kamat (mert kisebb a kamatbázis) ill. komplikája az újrabefefektetést. Azt hittem idén még megússzuk, hogy többféle eurós papír legyen a számlánkon :)