Én csak azt reklamáltam hogy miert nem lehet atutalással fizetni az ovodai meg iskolai kajabefizetést... Azert mert be kell huzni hogy jon-e vagy nem ... Mondom persze mert miert takaritónők hordják a leveleket szerintük sporolásbol bicajjal ... Ha nincs munkájuk akkor ki kell rugni a felét es rogton tobbet sporolnak mint a posta. De ugye egy kistelepülésen nagyok az összefonódások emberileg es hogy nez az ki hogy kirugjuk a szomszedot vagy mari sógornőjét ... meresztik a seggüket a hivatalban és fontosnak erzik magukat ....
hát sok felesleges kiadás van. ha csak a lakóhelyemre gondolok papppityuka pl. minden reggel a hivatalba reggelizik, a hivatal számlájára vásárolnak nekije croassaint. a jegyzőasszonynak a hivatal furgonjával én magam hajtottam fel mikor ott melóztam speciális márkájú húsvétitojást...és még sorolhatnám a pazarlás ezernyi apró csíráját. sajnos pityuka maradt, úgyhogy nem lesz ez másként most sem...
ja nem beszélve a szakmaihiányosságból fakadó dolgokat, mínt elhalasztott pénzek pályázni nem tudás miatt, vagy az iparűzési adó lepacsizása a közös vadászatokon a vállalatvezetőivel.
tényleg hankiss csinált egy ilyen vizsgálatot, hogy a polgármesterek mennyire tartják fontosnak a vadásztársasági tagságot...hehehe de aktuális istenem!!
Ráadásul az eredmény is kétséges. Nem érzik azt az emberek, hogy a kormány a saját háza táján kezdené, pl. Kóka notebook rendelése, új bútorok, megyei önkormányzatok, 800 000 ezer közalkalmazott.
hát igen. szóval ez tényleg patthelyzet, mivel egy demokráciában milyen mán, hogy lekeverjük az ellenzéket.
a megszorítócsomagról meg annyit, hogy annak idején a vaslédi politikájáról készítettek egy közvéleménykutatást, amely igen meglepő eredményeket hozott. mégpedig, hogy a középosztály alsókvantilisa méltatta leginkább, holott ők veszítették a legtöbbet.
érdemes lenne egy hasonló vizsgálatot készíetni.
tudtommal a fidesz képviselők a hátrányosabb helyzetben lévő választókerületekben, mint széchenyi vosztok kerültek ki. tudomásom szerint - de cáfoljatok meg, ezeken városrészeken igen sok a gazdaságilag inaktív lakos.
én havi nettó 10 rugót buktam, mégis azt mondom maradjon feri, mert inkább testesíti meg a demokráciát, mint viki.
France Info: Alkotmányellenes a Fidesz lépése
A rendszerváltás óta először fordul elő Magyarországon, hogy egy politikai párt az alkotmány kereteit átlépve akarja a miniszterelnököt megbuktatni, hangzott el hétfő délután a France Info adón. A párizsi hírrádió arra reagált, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nagygyűlést hirdet a Kossuth térre, amennyiben a kormánypártok nem nyújtanak be bizalmatlansági indítványt az Országgyűlésben Gyurcsány Ferenc kormányfő menesztésének érdekében. A vasárnapi választás a kormány népszerűségvesztését erősítette meg, amelyet a France Info szerint elsősorban a magyar költségvetési hiány miatt elkerülhetetlen megszorító csomag okozott.
Szerintem most sem jól látod. Nem igen van olyan ember kis hazánkban, aki azt hiszi, hogy a politikus igazat mond. A megszorítással van a gond, nem a szükségességével, hanem annak végrehajtásával. Ez a csomag, válogatás nélkül nekiment mindenkinek, annyi eszük sem volt, hogy egyszerre csak egyet. Ráadásul az eredmény is kétséges. Nem érzik azt az emberek, hogy a kormány a saját háza táján kezdené, pl. Kóka notebook rendelése, új bútorok, megyei önkormányzatok, 800 000 ezer közalkalmazott. Az Szdsz-re az adó csökkentés miatt szavaztunk, GyF. kijelentette, hogy ebben a ciklusban nem lesz adó csökkentés. Az Szdsz le se reagálta ezt a bejelentést, asszisztál GyF. ámokfutásához. Ennél sokkal kisebb horderejű dolgoknál is képest volt az Szdsz elmenni a koalíciós válságig. Ezek után miért is kellett volna az Szdsz-re szavazni? Én úgy érzem, hogy lefeküdtetek Fletonak, még a minimális kontroll szerepét sem töltöttétek be.
azt szeretném megkérdezni egy hozzáértőhöz, hogy O.V ellen miért nem lehet eljárást kezdeményezni? az hogy polgári köröket hív az utcára, ergo társadalmi szervezetek segítségével kíván a kormányra esetleg országgyűlésre hatni, az nem a belső szuverinitást sérti? tanulmányaim szerint igen. persze nem hinném, hogy feri beadja a derekát, de ha már egy demokratikusan megválasztott kormánynak ezt kell éreznie, szóval hogy meg kell forgatni a fejükben a dolgot mert máskülönben utcára vonulás lesz...hát szerintem ez nem kafa.
hozzátéve azt, hogy nem az elsöprő többséggel került most jobb helyzetbe a jobb, szal a szavazótábor másik fele naggyából annyian vannak - najó egy kicsikével kevesebben - mint a jobbosok.
Ide beidéznék egy pestre küldött levelemet: "Kedves Attila! Részben egyetértve veled, engedd meg, hogy innen a végekről hozzátegyek valamit az írásodhoz. Az első az, hogy ebben a választásban Szolnokon személyesen és aktivistáinkkal az előző választásoktól eltérően, sokkal több kopogtató cédulát gyűjtöttünk.
Én magam a direkt marketing módszereivel élve 4 személyes bemutatkozáson vettem részt, és három lakossági találkozót is szerveztem.
És bár a kampány vezetése nekem nem tetszett, mivel eléggé elnagyolt és kapkodó volt, valamint sokszor még a szórólapjaink sem érkeztek meg oda, ahova szántuk, én úgy vélem, hogy munka mellett nem dolgoztam keveset.
Ugyanakkor erős ellenszélben pisilni nem csak azért veszélyes, mert hugyos lesz a nadrágunk, hanem azért is, mert az arcunkba is köpheti a szél a felkapott anyagot.
Az erős ellenszelet Gyurcsány beismerése saját hazugságáról jelentette. Szinte nem volt olyan helyzet, ahol erről nem kellett volna beszélni. És bármit ki lehetett védeni, megszorítást, füllentést, de egyet nem. Azt, hogy Gyurcsány nem bevallotta, hogy megtévesztettük az országot, hanem lebukott.
Mi, hétköznapi emberek ugyanis azt tanultuk otthon, hogy ha egyest kapunk matematikából, vagy osztályfőnöki intőt, akkor jobban járunk, ha ezt magunktól bevalljuk, nem várjuk meg, míg magától kiderül. Apáink így is úgy is meg fognak büntetni, de ha sumákolunk, akkor súlyosabb lesz a büntetés.
Vajon mit mondhatok most, amikor látom még a plakátjaimat, rajta keresztben a csík, hogy "Hazudtunk" ? Talán nem szép dolgot műveltek a fideszesesek, de hazudni ezzel nem hazudtak.
Mostanában direkt divat lett a politikai mazochizmus, emlékszem Kóka mondta valahol, hogy nem baj ha elveszítjük a választást, akkor is most és gyorsan meg kell teremteni a költségvetési egyensúlyt.
Bizonyára igaza van, úgy szok az lenni, hogyha megtetvesedik a lakás, akkor boldogtalanul vakargatjuk a csípéseket, aztán kihívjuk a csótányirtókat. De azért nem állunk ki az ablakba és üvöltjük boldogan, hogy nálunk gáz van!
Az életben gyakran kell taktikázni, óvatosan fogalmazni, teljesen természetes ez. A politikában is.
Végül megkérdezném, hogy most, miután elvesztettük a választásokat országszerte, most jobb?"
Az ünnepelt hős abba bukhat bele, ami a kilencvenes évekhez kapcsolódik.
Az átmenet átmenetének idején sokkal inkább a kész átverés (kockáztatás, blöff, pokerarc) dominál(hat)ta a gazdasági kapcsolatokat.
Így működött (működik?) akkor a gazdaság. Hősünk az akkori egyetlen értékmérővel sikeres üzletember.
Láttuk politikában és a társadalomban is bejött a mindez. Azonban most egy olyan történik, amihez a gazdasági tranzakciókban nem szoktunk hozzá: pénztártól való távozás során reklamációt nem fogadunk el.
Ez az október egy mondjuk a panaszkönyv első oldala. De szerintem a jegyzőnél még nem voltunk:)
Az a véleményem, hogy az április óta taró folyamatok egyik jelentős alakja maga Fodor Gyuri. Ő volt ugyanis elnöke tegnapig a helyi szervezetnek. Jó tudni, hogy az ő hathatós segítségével lett előtérbe helyezve Salánki Robi. Még egy februári ügyvivői ülésen mondta ki Fodor, hogy én például alkalmatlan vagyok képviselőnek, természetesen akkor, amikor nem voltam jelen. Ha jól értem a másik kitűnő hellyi személyiségünket, a pártvagyont leamortizáló és privatizáló Bódi Lászlót (3. hely a városi listán) vakkor ez volt az a szikra, ami kirobbantotta a belső ellenségeskedést. Tehát Fodor György és Bódi László bandériumvezetők felelőssége a legnagyobb a helyi szervezet csapnivaló működésében .
nem!! jó a hangszigetelés...hallottam őket főleg az utcai harcok idején. sajnos artikulálatlan hangoskodás ment, így nem tudok beszá,olni mi okozta az ordibálást.
és a női wc-t is lelakták a fideszes elvtársnők. a wc kefe a forradalmi hangulat miatt feledésbe merült. :))
Ez egy büntető szavazás volt a kormánypártok ellen. Én így látom. Szerintem ebben Fodornak igaza van.
Azt, hogy mi folyik az SzDSz-ben nem tudom, de dobálózás ment az MSZP-ben is. Még a múlt héten is (lásd: SZN). Meg lehet, ez után is fog. Az MDF-ből is szűrődött ki csatazaj. Tegnap a Szolnok TV-t elnézve a munkáspártnál is rendesen marcangolták egymás torkát a választások előtt.
Lehet, hogy a helyi Fidesznek csak jó a hangszigetelése?
Nos, kedves Fodor György elég csúnya dolog a másikra kenni saját politikai tehetetlenségünket, ha nem az MSZP támogatásával indult volna elképzelhető, hogy még voksot sem kapott volna (MÉG HIBÁSAT SEM!!) Mese nincs a szavazók értékelték az elmúlt tizenegynehány képviselői évet...!
A szolnoki SZDSZ-es szerint Gyurcsány miatt veszítettek
Gyurcsány Ferenc nyilvánosságra került balatonőszödi beszédét és az azt követő botrányt említette választási vereségük döntő okaként a Szabad Demokraták Szövetsége lemondott Szolnok városi elnöke.
Fodor György úgy nyilatkozott a távirati irodának, hogy az utóbbi két hét belpolitikai eseményei miatt kapott ki nagyon kevés különbséggel, mindössze 261 szavazattal Vass Lajos, az MSZP és az SZDSZ közös polgármesterjelöltje fideszes riválisától. Szerinte az SZDSZ is kettő helyett három mandátumot szerezhetett volna abban a képviselőtestületben, ahol most a Fidesz-KDNP-nek jutott a legtöbb hely - tette hozzá.
A SZDSZ-ben régóta dolgozó, 1998 és 2002 között alpolgármesterként tevékenykedő politikus hangsúlyozta, a Gyurcsány-botrány kirobbanásakor neki az volt álláspontja, hogy a kormányfőnek le kell mondani. Közölte: lemondása egyébként nem kötődik közvetlenül a vasárnapi választási eredményhez, sokkal inkább az SZDSZ szolnoki szervezetén belül április óta zajló folyamatokhoz, amiket sem megérteni, sem vállalni nem tud. Info by MTI