Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2020.09.05 -1 3 109

'.....Az MTK-ra és a Vácra veszélyesnek tartottam őket, mert mindkét csapat 1-1,5 soros csak, de a Loki kerete viszont elég bő.'

 

A belső posztra igazolt játékosok (pirossal a fiatalok, 1999-esek vagy későbbiek):

 

 

Az MTK-nak 7, a Vácnak és a Debrecennek 8 játékosa van (és közülük is Karsten sérült, ezért tegnap a Lokinak is 7 volt csak). Ezzel szemben a Móvárnak, a Kisvárdának és a Szombathelynek is bővebb a kerete, 10-10 játékossal a négy belső poszton.

 

Kétségtelen, a Debrecen és a Vác számít 'jobb csapatnak', mert ott 'minőségi' kezdősor van, több válogatott játékossal, a Vác esetében a hazai utánpótlás legjobbjaival. De ez a minőségi sor sokba kerül, ezért cserékre már nem annyira van pénz. Így aztán a középház második felében a csapatoknak bővebb keretük van mint a középház elején.

 

 

 

 

hatosfalat Creative Commons License 2020.09.05 0 0 108

Az Óvár az nb1 egyik legkeményebben (mondhatjuk legdurvábban) védekező csapata, az nem meglepő ha sokat vannak emberhátrányban. Kovács Patrícia meg nem tudom tényleg a csapat erőssége-e, szerintem nem rajta fog múlni.

Előzmény: Igazság80 (105)
RnD Creative Commons License 2020.09.05 -1 3 107

Én amúgy a Móvár-Debrecen meccs eredményét inkább tartom 'kifutott eredménynek', ilyenek a bajnokság első/második fordulójában mindig vannak. A Loki egy éve a SZISÉ-vel kezdte, velük is megszenvedett. Szerintem összekapják magukat, a Móvár meg ki tudja...

RnD Creative Commons License 2020.09.05 -3 3 106

'Bár nem túl gyakori, mégis előfordul, hogy valaki 25 éves kora után hívja fel magára a figyelmet....'

 

?

 

Tóth Eszti már ifikorában felhívta magára a figyelmet, az 1992-es korosztályos válogatott - a junior vb-n bronzérmes csapat - alapembere volt, már 2012-ben (nyolc éve!) az NBI felnőttben - a Veszprémben - 118 gólt lőtt, húszévesen a Fradinak két meccsen tizenkét akciógólt lőtt és még sorolhatnám....Szó nincs arról hogy ő egy későn érő játékos lenne. Tény: későn került a felnőtt  válogatott közelébe, de ez nem ugyanaz.

Előzmény: Trombozis2 (104)
Igazság80 Creative Commons License 2020.09.05 0 0 105

Az Óvár ráadásul úgy győzött, hogy azért még van további potenciál a játékukban. Egyrészt az brutál, hogy 16 percig kevesebben voltak a pályán a 8 kiállítás végett, másrészt a csapat egyik erőssége Kovács Patrícia még csak nem is játszott jól, ha még ő is belelendül úgy igazán...

Előzmény: Süni2 (103)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.09.05 -2 0 104

Tóth Eszter esete kiválóan példázza, hogy vannak későn érő játékosok. Bár nem túl gyakori, mégis előfordul, hogy valaki 25 éves kora után hívja fel magára a figyelmet. Eszter a 2017/2018-as szezonban tűnt ki és 2 évvel később, tavaly volt az eddigi legjobb szezonja. Egyetértek azokkal, akik szerint megérdemelne egy esélyt a felnőtt válogatottban. Ha Danyi érdemesnek tartotta arra, hogy az ETO-ba igazoljon (állítólag volt szerződésajánlata tavasszal), akkor talán a válogatott kerethirdetésekkor is előkerül majd Tóth Eszter neve. Az elég egyértelműen látszik, hogy Eszter kiemelkedik a nb1 középmezőnyéből, ráadásul nemcsak támadásban, hanem védekezésben is lehet rá számítani.

Süni2 Creative Commons License 2020.09.05 -3 0 103

A keretet nem becsültem alá, de az edzővel szkeptikus voltam.

 

Esztert és K. Patit komoly erősítésnek tartottam, bár Pati a felkészülés elején nem volt jó.

 

Ettől függetlenül a Loki elleni győzelmük meglepett. Az MTK-ra és a Vácra veszélyesnek tartottam őket, mert mindkét csapat 1-1,5 soros csak, de a Loki kerete viszont elég bő.

 

Esztinek simán van esélye a válogatottságra, pláne T.G. sérülése után.

Előzmény: hatosfalat (102)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.05 -2 0 102

Lehet kicsit az edzőjüket is alábecsülted.

És Tóth Eszternek mégsem lesz lehetetlen bekerülnie a válogatottba. Ha Váccal, MTK-val esetleg még Debrecennel felveszik a versenyt, akkor már nem lehet mondani, hogy gyenge csapatból ne legyen válogatott.

 

Előzmény: Süni2 (91)
RnD Creative Commons License 2020.09.04 -1 3 101

Kukely Anna volt a Bcsaba legjobbja ma, ez tény. Ő nagyon ügyes, támadásban dinamikus és többféle lövésfajtát is tud, védekezésben meg mindig odateszi magát. Ő nem adja fel sosem. Úgyhogy mondhatjuk azt is h az ifiválogatottunk kitett magáért, mert Anna is U18-as válogatott persze...

 

Bucsi Lili nem sokat volt fent, de lőtt két klassz gólt (először azt hittem Kukely lőtte mindkettőt, tizennyolc évesek lőnek ilyen gólokat, Lili meg ugye tizenhat).

RnD Creative Commons License 2020.09.04 -1 3 100

'....nekem Borgyos Panna volt csalódás. Nála szerintem Kukely és Vámosi is jobban játszott'

 

Ez azért olyan mintha az ETO-ról ezt mondanád: "...nekem Oftedal volt a csalódás. Nála szerintem Amorim és Kristiansen is jobban játszott...'

Előzmény: Pacsker08 (96)
RnD Creative Commons License 2020.09.04 -1 3 99

NEKA--Békéscsaba: 33-22 (21-12)

 

A Békéscsaba felnőtt játékosai közül Mitrovic sérült, Bottó Rózsa heteket kellett h kihagyjon és most tért csak vissza, Iván Emese teljesen újnak számít és az NBI-ben igazából még sosem bizonyított, Giricz Laura is egy év után most játszik először meccseket. Így aztán maradt Agbaba, de ő meg az NBI légiósai közül az egyik leggyengébb (ma is húsz perc után kezdte már elveszíteni a fejét és mindenre reagált látványosan amire nem kellett volna...). Nem volt könnyű dolga a vendégeknek, valójában egy ifi-junior csapattal álltak ki, mezőnyben Agbabával 'megerősítve'.

 

Ifi-junior csapat a NEKA is, de az ifik a világ legjobb csapata, a saját korosztályukban egyszer nem kaptak még ki EB-n/vb-n vagy felkészülési tornán. Most láthattuk hogy ez azért sokat jelent: a lányok együtt játszanak régóta, remekül össze vannak rakva, motiváltak, mentálisan erősek, a téteket elbírják és nagyon jó kézilabdázók. Ráadásul a NEKA kispadja jóval hosszabb mint a Békéscsabáé, itt két azonos játékerejű sort lehet pályára küldeni - a mai magabiztos sokgólos győzelem úgy lett meg h Koronczai Petra, Bánhidi Barbi és Juhász Gréta nem is léptek pályára (illetve Gréta csak a legvégén, két-három percre). Persze a Békéscsabában is vannak igencsak tehetséges fiatal játékosok, de nem ennyien és csapatként messze nincsenek ilyen jól megedzve - és ilyen jól felkészítve - az NBI-re.

 

Ennyi bevezető után néhány megjegyzés a meccsről:

 

-- Horváth Niki visszatért majdnem két év szünet után és jobbkettőben újra lehet rá számítani. Dinamikában gyorsabbnak tűnik mint egy éve az ifi EB-n, az egy-egyezése még nem az igazi, de javul majd.... Mivel van Niki, ezért Woth Viki végre átkerült igazi helyére, középre irányítóba. És remélem itt is marad:) Hármasban ma fenomenálisan jól védekezett, öröm volt nézni milyen szuperül elővételezi az ellenfél játékát. A szünet után aztán pályára került jobbkettőben is (Monori Orsi piroslapos kiállítását követően) és két szépségdíjas gólt is lőtt, az egyiket jobb- a másikat baloldalról.

 

--Kajdon Blani két elrontott ziccerrel kezdte, de aztán beindult és szuper gólokat lőtt. Farkas Johanna bizonytalanabb még a megszokottnál (ami nála azt jelenti hogy van azért egy-két hibája is meccsenként), de tőle is láthattunk szép megoldásokat és egy egészen klassz gólt mezőnyből. Vámos Míra szélről és indulásból egyaránt ellenállhatatlan volt (4/4), a szünet után Takó Vikiről ezt már nem mondanám, a 2/4 nem olyan jó (pláne ha figyelembe vesszük hogy védekezni talán a leggyengébben védekezik a csapatban, és ezt elöl kell kompenzálnia). Beállóban Kocsis Bettina lőtt két gólt, és egy harmadikat is, de akkor vonalra lépett (mondták a játékvezetők....)

 

--A NEKA Kajdon Blani--Woth Viki--Horváth Niki összeállításban kezdett a belső posztokon, nagyjából negyedóra után cserélték be jobbkettőbe Monori Orsit (támadásban, védekezésben Horváth Niki állt be helyette). Ekkor már Kajdon Blani irányított és Farkas Johanna lett a ballövő. MO el is kezdte sorozatban lőni a gólokat jobboldalon, egymás után hármat is betörésből, a Bcsaba edzője kénytelen volt a legjobb védőjátékosát, Kukely Annát áthozni erre az oldalra hogy Monori Orsit egyáltalán meg tudják állítani. A félidő végén aztán Farkas Johannát faultolták, az időntúli szabaddobás elvégzésére ugyancsak MO állt oda és vállon is lőtte a sorfal jobb szélén álló Szabó Pannát, akinek aztán a válláról az arcára pattant a labda. A jv-k ezt szándékos 'fejbe lövésnek' látták és Orsit piros lappal kizárták a játékból (amivel legalább öt-hat góltól fosztották meg a NEKÁ-t a második félidőben...) De a NEKA előnye már szünetben is olyan nagy volt, hogy ez a játékvezetői döntés az eredményt igazából nem befolyásolta (bár volt egy olyan érzésem h a jv-k egy kicsit vissza akarták hozni a meccsbe a Békéscsabát - legalább ne kapjanak ki olyan látványosan - ezért túl könnyen adták ezt a piros lapot...)

 

-- A NEKA a 'ki legyen jobbszélen?' örök el nem múló problémáját is megoldotta: majdnem végig Kukucska Viki játszott ezen a poszton, és jól (4/5). Ő szintén átlövő alkatú, ezért gyakrabban indul el befelé a labdával mint azt egy echte jobbszélső tenné, de ha kell klassz gólokat lő szélről is. (Az ifiválogatott jobbszélső posztját sajnos nem tudjuk vele megoldani, mert 2000-ben született.)

 

-- Az első félidőben a NEKA egészen kiválóan védekezett (a Békéscsaba meg sehogy sem, leütköző faultok nem nagyon voltak, kilépni sem nagyon lépett ki senki, úgy tűnt meglepte őket az a sebesség amivel a NEKA átszáguldott rajtuk...) A második félidőben feljavult a védekezésük, de akkor meg Magera Noémi védett szinte mindent. Noéminek komoly szerepe van abban hogy a hazai csapat előnye egyre nőtt (30-16 a 49. percben) és a Békéscsabának esélye sem volt visszajönni a meccsbe.

 

Röviden: nagyon szép NEKA-siker, meggyőző játékkal, sokszor szemet gyönyörködtető megoldásokkal. Biztató kezdés, és komoly reményekre jogosít fel a következő hetekben, az Érd, a Szombathely és az Újváros ellen.

 

 

Csuloktata Creative Commons License 2020.09.04 -2 0 98

Tóth Eszter 9 (2).

Hát nézzük az agyonreklámozott, sajtóban túltolt Szanikát...

Előzmény: Mapé (92)
Csuloktata Creative Commons License 2020.09.04 -2 0 97

Kohász első félidő után a NEKA második félidőt néztem.

Hát a négy csapatból egy játszott. A Csaba volt az ifi csapat... A Kohász Mayer Savária meg maga a posvány.

Hajrá NEKA!

Szép volt lányok!

Előzmény: Pacsker08 (93)
Pacsker08 Creative Commons License 2020.09.04 0 0 96

Ha már értékelni kellene a csabai lányokat, akkor nekem Borgyos Panna volt csalódás. Nála szerintem Kukely és Vámosi is jobban játszott. Pedig neki itt vezérnek kellene lennie az eddigi eredményei és kvalitásai alapján. 

Előzmény: sosavp (94)
RnD Creative Commons License 2020.09.04 -1 3 95

"....A Békéscsabából inkább ma Tena Petika hiányzott, pedig nem igazán tartom jónak, de az egyetlen 180+ magas játékosuk, legalább ő látta volna a kaput...."

 

'Látta volna': az azért nem elég. Gólokat is kellett volna lőni, és amilyen jól védekezett ma a NEKA, néhány leütköző fault után elment volna a kedve (és Vida lekapta volna a pályáról ugyanúgy mint a BioTech kupán két hete).

 

Mitrovic sokkal jobban hiányzik szvsz.  Ő az egyik legjobb átlövő volt tavaly az NBI középházban, és Békéscsabán is bizonyított. De általában véve is kellene három-négy jó felnőtt játékos ebbe a Bcsabába (nem Agbaba, aki az egyik leggyengébb légiós az NBI-ben).

Előzmény: sosavp (94)
sosavp Creative Commons License 2020.09.04 0 0 94

A Békéscsabából inkább ma Tena Petika hiányzott, pedig nem igazán tartom jónak, de az egyetlen 180+ magas játékosuk, legalább ő látta volna a kaput, mert a többiek csak gyömöszölték a labdát a NEKA fal előtt.

 

Iván Emese a jobbszélen kapott lehetőséget, de csak rontott helyzetei voltak.

Kukely Anna viszont szerintem nagyon jó, benne még mindig komoly potenciált látok.

Előzmény: Pacsker08 (93)
Pacsker08 Creative Commons License 2020.09.04 0 3 93

A Neka/Szise - Békéscsaba meccset néztem, és annyit mindenképpen le lehet szűrni belőle, hogy a Békéscsaba Mitrovics nélkül tuti kieső, de szerintem vele is nagyon valószínű, hogy búcsúznak az NBI-től (extrém körülmények persze boríthatnak mindent).

Csináltak néha szép dolgokat a csabai lányok, de összességében esélyük sem volt a Neka ellen. Belső posztokon Borgyos, Kukely, Vámosi és Bucsi Lili (ő talán most mutatkozott be az NBI-ben? 2004-es születésű) és talán Török Fanni váltották egymást, és hiába két "rutinosabb" NBI-es játékos (Giricz, Agbaba) beállóban, ez így édes kevés. Iván Emese pedig nem is tudom, pályára lépett-e egyáltalán. Maradandót biztos nem alkotott. 
A Békéscsaba most egyértelműen NBI/B-s játékerőt képvisel. 

 

Szerintem a Neka játékosokat is meglepte, mennyire sima lett a meccs. A második félidőben próbálkoztak Mlinkó Zsófival, sőt Juhász Grétával is, ők belső posztokon (elől) kicsit megilletődöttnek tűntek még. Védekezésben viszont mindenki odatette magát. Kajdon Blanka abszolút a csapat motorja, főleg az első félidőben kimagaslót nyújtott. Woth is stabilan játszott, Monori jól szállt be, azon pedig meglepődtem, hogy Horváth Niki már most ennyi lehetőséget kapott jobbátlövőben, és nem volt rossz ő sem. A szélsők is jók voltak, Vámos Míra először Mérai Maját, most úgy látszik Takó Vikit is kiszorította, de valóban megbízhatóan teljesít. A beállóknál meg voltam lepődve, hogy Kocsis ilyen sokat, Bánhidi és Faragó pedig kevesebbet játszott. 
Koronczai pedig nem is volt nevezve. 

Nem lesz rossz a Neka, mindenképpen harcban lesznek a bennmaradásért, szerintem a középmezőny csapatait is elkaphatják otthon. 

Mapé Creative Commons License 2020.09.04 0 0 92

Azt azért nem gondoltam volna, hogy Gyurka legyőzi Köstnert! Nulla védekezés, ezáltal nulla kapusteljesítmény.

Süni2 Creative Commons License 2020.09.04 -1 0 91

Az Óvár rendesen beerősített az új igazolásokkal, az van.

Előzmény: Tonio 2.0 (90)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.04 0 0 90

A Lokival amúgy mi a csuda van? Ennyire hiányzik nekik Bulath?

Már azt se nagyon értettem, amikor 42-24-re kaptak ki az ETO-tól, OK, h felkészülési meccs volt, de ez akkor is megalázó.

Isthy1 Creative Commons License 2020.09.04 0 0 89

Tomasevics segítsége kellett hozzá, mert ha ő marad végig a kapuban nem ez lett volna a vége. De szerencsénkre a "ha" és a "volna" nem játszik ;-)

Valóban a szünet után jobbak lettünk hátul, de ebben szerepet játszott az ellenfél legjobbjainak fáradása is. 

Remélem Buli nem esik ki, mert akkor még nagyobb bajban leszünk.

Előzmény: Fradista Utazó (82)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.04 -1 0 88

Viszont Csapó nagyon jól védett utána, nem rajta múlt. Szombathely megérdemelt volna egy pontot.

Előzmény: Gojira (76)
Gojira Creative Commons License 2020.09.04 0 0 87

Akkor más meccset láttunk. A piros lapig jól vezettek, utána viszont nem. Szerintem.

Előzmény: Fradista Utazó (84)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.04 -1 0 86

Véglegesítették az eredményt, szóval igen. 

Előzmény: Gojira (79)
Isthy1 Creative Commons License 2020.09.04 0 0 85

Nem sokon múlott az a - valóban sokkal inkább reálisabbnak látszó - döntetlen. A legvégén majdnem sikerült 40 mp alatt leadnunk a 2 gólos előnyt... Szerencsére Hlogyik a helyén volt.

Előzmény: Taliga007 (80)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.04 0 0 84

Vezetett már párat, fog is még. Bár kifejezetten gyenge párosnak gondolom őket, ma, szerintem, nem volt sok hibájuk. 

Előzmény: Gojira (81)
Isthy1 Creative Commons License 2020.09.04 0 0 83

Az bizony, segített nekünk vele rendesen.

Előzmény: Gojira (76)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.04 -1 0 82

Azért csak behúztátok. 

A Szombathely harminc feletti kulcsjátékosai ezt a terhelést sem bírják, ill. szerintem a Kohász védekezése a második félidőben pontosabb lett. 12-17 után 28 percen át 6 gólt lőtt a Szombathely.

 

Azt azért nem vártam, hogy a Boglár felmossa a pályát a Békéscsabával - még ha a vége egy árnyalattal szolidabb is lett, mint ahogy húsz perc után kinézett. Kajdon 6(2), Kukucska 4, Woth 4. 

A Debrecen meg kikapott otthon a Mosonmagyaróvártól, azért az se papírforma. 

Előzmény: Isthy1 (77)
Gojira Creative Commons License 2020.09.04 0 0 81

Én meg azt remélem, hogy ez a két játékvezető nem fog nekünk meccset vezetni.

Előzmény: Taliga007 (80)
Taliga007 Creative Commons License 2020.09.04 0 0 80

És lám mégis a Kohásznak jött ki a lépés. Semlegesként, úgy éreztem a Szombathely megérdemelt volna egy döntetlent, de magukat verték meg (szvsz nem kellett volna annyiszor a szélsőt beáldozni a két beállós játékért).

Előzmény: Fradista Utazó (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!