Nem próbálkoztam vele. De most kigúvasztott szemmel megnézegetve feljegyeztem a tippemet (260035). Aztán megnéztem a képgyűjteményemben levő ilyen képeket. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy már az első és a harmadik számjegyet is rosszul olvastam le, mivel a gyűjteményben Gu 166125, 166187, 166264, 166310, 166620 számok olvashatók, vagy sejthetők. Így ebben a dologban is tudatlan maradok.
Számban igen, de totálisan más. A zöldnek szabadon van a főkerete, átlátni a tartály alatt, szerintem hosszabb is (16,70m, a tiedén nem tudom elolvasni lementve sem), kisebb a tartály átmérő, nem középen van a töltőnyílás stb. Közben vadásztam még képeket, ezek a kaposvári vonal topikjából vannak, Siófok 376.649 képei.
Amúgy érdekes a tartálykocsi sztorijuk. Celldömölkön még 520-as szerkocsik voltak (nem tudom, mikor lettek miskolciak), meddig maradtak ezek nem tudom.
Aztán 2011-ben a Kőér utcában fotóztam két barna melasz tartálykocsit, ami nekik volt kijelölve (Zaes 82 55 798 9 041-9 és Zas 31 55 785 0 549-9, szerintem te is láttad őket), nem tudom ezeket ténylegesen üzembe állították-e? Ezek jobban hasonlítottak a mostanira, de csak 12,70 m hosszúak és persze egyéb eltérések is vannak.
MTU-890 2016-os fotóin viszont egy-egy volt fradis és székesfehérvári tűzoltókocsi van, 2017-től már ezek. Majd kéne még fotókat/videókat vadászni.
Modellezném szívesen, csak hát ezek a fránya tartálykocsik, a "vezérlőn" is változtattak alul (de még ez a legegyszerűbb Fuggerthből), és hát a 9-ablakos volt hangszerszállító kisgyőri...
Ez egy tipikus söröskocsi, sejtésem szerint jó régi. Most nincs kéznél, de megvan valamelyik német modellezős folyóirat (EJ vagy EK) söröskocsis különszáma, abban leírnak sok mindent, de már nem emlékszem pontosan. Pl. nincs lehúzható ablak (az ilyen modellek kamuk - pár "nosztalgia" kocsi létezik ilyen, de az nem sörös volt eredetileg), és gyakori volt az alacsony ill. minél kisebb ajtó. Itt is az ajtó alacsony, nem a kocsi. Ha a kezembe kerül, utánanézek.
Amikor én halas lettem, már átszámozott kocsik voltak. Ahogy a képről betudtam azonosítani, ezt a kocsit,21 (20) 55 097 0050 volt a száma, ha jók az emlékeim. Csak belföldön használtuk. Volt még hasonló alvázon, és felépítménnyel készült kocsi, de nagyobb tartályokkal, az 51,52,53-as. Ez utóbbiak víz készlete, 18 m3 helyett 21 m3 volt.
Ha valaki rendelkezik fotóval, leírással, vagy rajzzal, ami alapján a fenti teherkocsik feliratozását rekonstruálni lehet és hajlandó velünk megosztani,