Köszi az infót! Engem nemcsak a légellenállás miatt érdekelne végülis, hanem mert alul vannak ilyen kiálló drótok, amik félek, hogy egyszer fennakadnak valahol. Ha rászánnám magam egy ültetésre, ez a védőlemez szerintem elengedhetetlen lenne, az nagyon jó hír, hogy felszerelhető az enyémre is! 30-40e... Azért nem egy olcsó mulatság... :((
Motor felpörgése váltásnál. Ilyet az Opelekről olvastam, ahol az alacsonyabb emissziós értékek miatt nem engeni az elektronika hirtelen leesni a fordulatot. Meg a Toyotákban is van ilyen trükk, állítólag. Lehet, hogy a Pugban is?
Nem, sajna a klímám nem automata. És még mindig annyi aktivitást mutat, mint egy szélvédőn száradó darázs. Mikor szombaton mentem hazafelé az M1-esen, a fekete kiskocsi igazi rosszlányként szívta magába a káros napsugarakat! Ablak le, tetőablak ki, belső ventilátor 4-es trubinafokozaton... tisztára NDK-s feelin'.
Megtudtam, hogy én abszolute nem nyúlhatok hozzá a rendszerhez. Azt javasolták egy klímás szervízben, hogy veressem le a hűtőrácsot, aztán hívjam őket megint, ha nincs javulás... Szuper, de egy slagolást megér. :)
Uhh, Semmiho, jól megküldted ezt az utolsó mondatotad az agytekervényeidről izzadságcseppekként lecsurgó gondolatvillanásokkal! :)) Még szerencse, hogy nálunk klíma van...
Szóval megkérdeztem HDI ECO-s burkolólemezt. A srác nem nézett bele az árlistájukba, de azt mondta, hogy kb. 30-40e egység (és fel lehet szerelni a tiédre is). És amit nyersz vele, hogy a motortered nem lesz annyira koszos, amúgy túl sokat a légellenáláson nem javít. De szerintem azért megkérdezhetsz másvalakit is. Ahány szervizes, annyi vélemény...
Más. Vajon mitől van az, hogy mikor 1-esből kettesbe, ill. 2-esből 3-asba kapcsolok, a fordulat "nehezen" esik vissza (kell neki vagy 1-2 mp. úgy saccra)? Annak ellenére, hogy nem pörgetem tovább mondjuk 2e-2,5e-nél...
(lehet, hogy ha gyorsulásin indulnék, ennek örülmék?? :)))
Nos, a hiperaktivitás csak a látszat, valójában csak a rám ázott ruha tart össze és valami megmagyarázhatatlan erő tart életben...
Tegnap megnéztem az olajszintet, majd' 3 hónappal az olajcsere után. Éppen ideje volt. De! Kb. 2-3 mm-rel a maximum csíkja felett van. Nem nyomja így ki a motor a szimeringeket? Nemám majd pont lejár a garancia, aztán mindjárt motorgenerállal kezdhetem a mókát!
Nah, jó hűsölést annak, aki teheti és erőt s vele hitet a purgatórium tűzén kiáltozóknak az imához, amit az istenekhez mormol, esőtáncát járva...
Jó ötlet. Én már kezdem is a hétvégével, 1 hét Siófok. Igaz barátnő és barátok nélkül, szüleimmel és tesómmal. Sebaj, legalább néhány millió agysejttel több marad. :)))
Itt melóhelyen egyszerűen nem lehet kivallani... 31 fok az épület legárnyékosabb részén.
Mehetnénk valami vizpartos helyre mint Agárd de akkor nem esett volna jol egy kis fürdőzés, most viszont jöhetne. Igaz a velencei tó is most már olyan lehet mint a pisi azaz 28fok kb.
Még valami... Ha a dizájnolásra nincs is időm a p206.fw.hu -t illetően, azért a tuningos linket fel kellene tölteni. Ezt illetően írjatok cégeket, akik foglalkoznak ezzel a típussal és én ezekből kis bemutatkozókat is írok, esetleg 1-1 képpel mellettük, az adott cég honlapjára mutató linkkel, telefonszámmal és címmel. Mit szóltok?
Amikor vettem az autómat, nekem ajánlottak egy tuning-kitet, ami a 110 paciból 130-135-öt "csinált" volna. Ezt a szombathelyi kereskedésben ajánlották anno, sajnos azóta ez megszűnt. A környékbeli kereskedéseket kérdeztem (mármint nekem környékbelieket: Sopron+Győr), ők ilyennel nem foglalkoznak, csak optikával - már ami pl. a Peugeot Lux-ot illeti. Arra gondoltam, felgöngyölítem ezt a tuninglehetőséget, megkeresem azt az embert, aki nekem ezt ajánlotta akkoriban, amikor vettem a verdát. Azóta már megvan a cím is, ahol most dolgozik. Egyébként érdekel valakit ilyen +20-25 LE turbó és motorgarancia elvesztése (!) nélkül? ;))
Na, én a részemről úgy érzem, bepótolom az elmaradt hozzászólásaimat. ;)
Sportülésekre sikerült már valakinek üléshuzatot vásárolnia? Valami a kocsi színéhez is illő, de világos huzatot szeretnék venni, hogy ha kimegyek a strandra, ne bő 50-60°C-fokos ülések fogadják a hátsómat.
Tegnap versenyeztem egy kicsit egy 1.4 16v Clióval. Srácok, az az autó kegyetlenül jól megy. Igaz, nem kapcsoltam ki a klímát, de szóval hagytam, hogy megelőzzön (útálok elől menni, egyszer majdnem így szálltam el:) és alig bírtam vele tartani a lépést. Olyan 120-ig nyomtam neki, aztán balra le a benzinkúthoz, ahol várt egyik haverom. Így fogadott: "Ahh, ja Te vagy az!? Nem tudtam, ki ez a két állat..." ;P
Szóval nem értem, miért nem lesz 1.4 16v pl. 206-osban. FOgadni mernék, a marketingesek t*kölnek csak, a moci már 5 éve készen van és porosodik valamelyik raktár mélyén... :(
Ja, az 1.4 HDI 16v 92 LE-s motor valóban leváltja a 2l-es HDI-t, valamikor a télen, az Autó Magazinban olvastam. Olvastam ott, amellett az ominózus teszt mellett, ahol a 206-os kapta a legrosszabb értékeket használhatóságból. A Design+Ár/Érték arány miatt végülis nem lett utolsó, de elég lehangoló, amiket összeírt a kicsikéről az előbb említett nyúzpépör...
206wrc, úgy emlékszem, Te írtál a Superchips-ről. Ha még érdekel, nálunk Mo.-on a megalarm.hu címen elérhető cég forgalmazza. 206 GTi teljesítmény- és nyomatékdiagram megtekinthető itt! 206 GTI teljesítménye a gyári 144LE-ről (nem rossz ez sem) 152-re növelhető vele, legalábbis a diagram szerint.
Jupi, megjavult a klímád? Automata? Nekem nagyon jól bírja a klíma, legalábbis ha árnyékból indulva menetem. Tegnap 35°C-nál fixen tartotta a 23°C-fokot úgy, hogy alig lehetett hallani a ventillátorokat. Ha sokáig kint van az autó a napon, akkor azért egy jó 10 percet kínlódik a kompresszor, mire elhallgatnak a levegőt hangosan cirkuláló propellerek. A/C -ből ECO módot kapcsolva egyébként irdatlan bűzt áraszt néha ez a klíma.
Ja, tegnap először láttam és hallottam működni a motor hűtőventillátorát. Korábban azt hittem, hogy rossz és azért nem megy soha. ;)
Én a Burn-r -ről nem tudok sajnos sok dolgot, talán csak annyit, mintha elhangzott volna, hogy ez a szerkezet vizet is fecskendez a motorba (javítsatok, ha nem így van, nem akarok hülyeséget írni. Nekem így rémlik). Viszont ez az ECOTEK sem lehet rossz dolog, a honlapon nagyon korrekt és részletes leírás található és a peugeot-gti.co.uk címen még beszerelési útmutatót is találtam hozzá.
Tegnap olyan meleg volt, hogy a klímám egy idő után nem bírta a gyűrődést és meleget fújt hálából. Nincs valami folyadéka a kütyünek, amit után kéne töltenem? Remélem nem kell javítani... :(
Más. Tudtok erről valamit (esetleg van valakinek)?: http://www.metabond.hu, fenti menü: ECOTEK. A burn-r nem valami hasonló?
Inkább tarson tovább a javítás, csak utána ne kelljen vele egyfolytában visszarohangálni...egyébként azért tart ilyen sokáig, mert a franciák nem bírják pontosan teljesíteni a rendeleéseket- pl. berendelték a komplett első-hátsó futóművet mindennel, erre leküldték az egyiket:-(((
Mikor van vége a kabriózásnak? nálam soha, mert amint van egy kis nap, már nyitom, és tökmindegy, hogy március van, vagy október:-))))
2 hét?!? Mit csinálnak addig, ki is hímezik azt a futóművet, szabadkézzel? ;))
Há' addig majdnem vége a nyárnak, aztán fuccs a kabriózásnak ;))
Mielőbbi gyógyulást kívánok a Kispirosnak!
Enyém pedig éppen festés alatt valan. Jobb első sárvédő+első lökhárító+első fekete koptatócsíkról a karc eltüntetése... Ha minden igaz, ma estére meglesz.
Ilyen Ipszosos engem is felhívhatna, szépen elmondanám a kis történetemet, hogyan vártam 2 hónapot az autómra úgy, hogy az már régen ott ált a kereskedésben és ugyanennyi ideje ki volt egyenlítve az ára és hogy hogyan adták úgy át, hogy a motorvezérlés egyik kábele le volt csúszva a helyéről (szerencsére időben észrevettem)...
Engem miért nem hivtak még fel.
Pedig ugy elmondanám a véleményem. Ugy is ők fizetik a számlát.
Jo lenne egy kicsit felnyitni a szemüket, hogy ne a föld felett lebegjenek, (ugy el vagyunk szállva magunktól) mert olyan szar a szerviz hogy eddig csak rosszat hallottam. És azt nem értem, hogy egy 10-20e km-es autónak miért kell szétesnie???
Jelentem kispiros a gyógylás útjára lépett...most kapja az új komplett első hátsó futóművet, utána jöhetnek az apróságok...állítólag már csak 2 hetet kell kibírnom nélküle:-)))
MÁS: vkit nem hívott fel mostanában a Szonda Ipszosz a Pug Hungária nevében? engem pont tegnap faggattak vagy 1/4 órán keresztül..
Ma reggel láttam a Jókai téren egy HRJ-s rendszámú meggyszínű gti-t nagy győri design lökhárítókkal, de érdekes módon ebben már volt ködlámpa. Soki nem a te géped volt ez amúgy?
Áááá, ezeket a cikkeket simán copy-pastelik a birkák. Nem is ültek bele, vagy pedig valaki a kezübe nyomott floppyn egy sajtóanyagot, hogy ne rugják ki őket, mert a lazacos szendvicset kajálták és nem figyeltek oda, hogy mit mond az előadó...
Olvasta esetleg valaki az új Autó-Motor újságot? A 206 SW-t próbavezették és írtak róla egysmást, mint pl. az 1.6-os motor dinamikusan mozgatja a kombi kasztnit és hogy pontosan kapcsolható a jól megvezetett váltó - vagy valami ilyesmi. Alig hittem a szemeimnek. ;)))
A 206 SW előreláthatólag szeptembertől lesz rendelhető.