Keresés

Részletes keresés

AttHunter Creative Commons License 2015.03.18 0 0 48388

Háát igen: Anti tényleg elég sokszoros teljesítő, az elején még együtt kezdtük, mivel az unokanagybátyám. A lánya Kati, pedig elég jó tájfutó, úgyhogy valószínűleg nem okozott volna neki gondot a Kinizsi.

Előzmény: pavarotti (48384)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.18 0 0 48387

Like. Bár az arcodba nyomás inkább a visszaigazolást kereső kényszer mondatja a legtöbb emberrel. Meg a falkaösztön. Ha új tag kerül a körbe, akkor egyből el kell helyezni magunkat/őt a megfelelő helyen a rangsorban. :)

Előzmény: rozaa (48385)
nagypapi Creative Commons License 2015.03.18 -3 0 48386

No hát ez meg a másik véglet, hogy minden ilyet a turisták csinálnak:

"( Ezt a lenyomatot viszont nem a váróterem fehérre meszelt falán kéne ám tesztelni kedves kéktúrázó társaim!)"

Honnan tudod, hogy nem a pénztár kinyitására várakozó unatkozó hülyegyerekek voltak?

:-)

Előzmény: Törölt nick (48381)
rozaa Creative Commons License 2015.03.18 0 0 48385

2008. október, Zemplén, Gerendás-rét: zsír új pihenő - még a a faanyag illatát is érezni - rajta korommal felkaparva " a nyíregyházi ... nyugdíjas turisták" Az embernek az a mániája, hogy nyomot hagyjon maga után, egyidős az emberiséggel. Ha nem a fába karcolja bele, akkor a lelkedbe (arcoskodás).

Előzmény: Törölt nick (48382)
pavarotti Creative Commons License 2015.03.18 0 0 48384

Nekem életem (teljesen OFF) egyik legviccesebb arcra esése az volt, amikor kb. 24 évesen volt általános iskolás osztálytársnőmnek enyhén büszkélkedve meséltem hogy én már két Kinizsi 100-ast is teljesítettem. Ugyancsak nem értettem a helyzetet hogy miért csak egy elnéző mosoly járt ezért...de hamar kiderült, Ézsiás Antal 22x-es teljesítő lánya volt az illető:) 

P.

Előzmény: Törölt nick (48382)
garass Creative Commons License 2015.03.17 0 0 48383
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.17 0 0 48382

Ehhez kapcsolódva jutott eszembe, mint példa:

Azt soha nem értettem hogy miért érzi úgy általában 3-ból minimum 1 túrázó hogy mikor szóba elegyedik egy másik turistával akkor a második mondat után mindenképpen közölnie kell valamilyen formában hogy ő mekkora nagy májer, miket teljesített már és milyen sokat is tud menni egy nap alatt, és úgy általában érezd úgy hogy nálad mindenképpen tapasztaltabb profival futottál össze.

És essél is hasra ha lehetséges! :-)

Fel a Csóványosra túra után a Kisinóci turistaházban összefutottunk két hölggyel és egy sráccal, kiderült hogy ők is Nógrádról jöttek a kéken...
- Jó kis túra volt ez, éppen elég is -mondom én.
-Ja, egy sétának megtette, nem akartunk most tovább menni Nagymarosig- jött a válasz.

Innen indítottuk a társalgást, majd hamar kiderült hogy 40 kilométereket szoktak menni, már majdnem megvan a kék kör stb, 55 km volt a cúcs (amire a szimpatikusabb lány kissé szarkasztikusan meg is jegyezte hogy azt inkább hagyjuk is hogy mennyire volt élvezhető a 35 fokban nyáron)
Majd mikor kiderült hogy mi is láttuk már a kék jeleket párszor és konkrétumok is szóba kerültek akkor jött a pofára esés:

Negyven+ kilométeres barátainknak halvány segéd-fogalma nem volt hogy hol van Makkoshotyka, (Vilma néniről lett volna szó egyébként), sőt még azt sem tudták hogy az bizony OKT, valahová a Dél-Dunántúlra tették saccra...

Másik:
Idősebb túrázó a Mátrában, hazai pályán, mindegy mit mondasz ő tud jobbat és szebbet.
Mondom neki hogy azért ez a kéktúra egyik legszebb része, szerintem.
Ááááá, nem, neki nagyon tetszett arra Sümeg körül, az nagyon szép.
Jól van mondom, tudom, nem rossz az sem, de azért messze nincsen olyan az a vidék mint a Mátra, Káld, Hosszúpereszteg, Kisvásárhely, azért mégiscsak sík vidékek...
Igen, igen, tudom ezeket is ismerem, ezek a Dél-dunántúlon vannak, na az még szebb mint a kéktúra!
...
Totális csőd, innen még vitát indítani sem érdemes.
Hagyjuk is ezt, gondoltam magamban.

És ez csak két példa, biztosan mindenkinek volt már hasonló élménye, mikor szeretne valakivel jót beszélgetni a közös hobbiról (túrázás) és helyette jön egy kis arcoskodás.

Előzmény: Törölt nick (48381)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.17 0 0 48381

Hagyd már ezt a hülyeséget, szerintem ilyet senki nem mondott, legfeljebb annyit hogy bizonyos rongálásoknál nem feltétlenül egy turista a tettes, hamarabb tesz ilyet egy szórakozó suhanc, vagy éppen egy spicces fiatal.

Csak egy példa:
2014 januárjában ezt írtam a ttt bélyegzőhelyek fórumára:

"Novemberben jártam itt utoljára, azóta a bélyegzőt ellopták, viszont rendkívül gyorsan pótolták és most egy vadiúj van a váróteremben egy kis láncra rögzítve. Tökéletes lenyomat! ( Ezt a lenyomatot viszont nem a váróterem fehérre meszelt falán kéne ám tesztelni kedves kéktúrázó társaim! Még akkor sem ha a jegykiadás jelenleg szünetel és kevésbé van használva a terem.) Melegedőnek így is kiváló a kis helyiség."

Csak magamról tudok beszélni, én biztosan nem mondtam semmi ilyesmit, nagyon rövid ideig tartott nálam a "kéktúrázószentéssérthetetlenbiztosannemcsinálsohasemmirosszat" korszak. Túl sok kellemetlen tapasztalatom volt már túrázóval, ami mondjuk úgy hogy az alázat teljes hiányát mutatta embertársaink, a tereptárgyak, és nem utolsósorban a természet iránt.
Magyarul: elég sok a nagyképű, kihaénnem típusú turista az erdőben. 

Előzmény: Törölt nick (48374)
olahtamas Creative Commons License 2015.03.17 0 0 48380

Az OSM-en megvalósítható lenne, de egyelőre még várok, hátha lesz a TTR-ből még valami, bár egyre kevésbé vagyok bizakodó.

Mindenesetre az MTSZ-nek előbb utóbb le kell tennie az asztalra valamit, mert sokáig már nem húzható a dolog.

Előzmény: Random- (48379)
Random- Creative Commons License 2015.03.17 0 0 48379

Talán valami olyan rendszer lehetne, mint a heyjoe oldalon a teljesítés nyilvántartására. Persze a hálózat nagyobb, hiszen nem csak a kékről lehetne szó ebben az esetben.

Ha egy ilyen oldalon lenne több szintű felhasználó. (felzésfestő, bejelentő) akkor egy festést akár előre is lehetne ütemezni és térképen jelölné, akár

hőtérképen, hogy mely jelzések frissek (zöld és mely jelzések régen frissültek piros) aki fest az felviszi a szakaszt. Ha rongálás történik itt bejelenthetné

bárki a szakasz megjelölésével.

Sok lehetőség lenne benne, csak egy szervező apparátus kellene mögé. Kicsit sajnálom, hogy nem vagyok olyan közegben, ahol ezek fölött döntenek. Persze lehet túlgondoltam a dolgot és csak túrázni kellene, de egy ilyen rendszer nem csak a jelzések karbantartására lenne alkalmas...

Előzmény: olahtamas (48378)
olahtamas Creative Commons License 2015.03.17 0 0 48378

http://termeszetjaro.hu/images/stp_attachment/0/179/turistajelz%C3%A9s-fest%C3%A9s_20140206%20ii.pdf

21. oldalnál keresd.

A jelzések festési dátumáról természetesen gondolkodtunk már, hogy nyilván kellene tartani!

Csak 3 alapvető dolog kell hozzá:

1. Legyen hol nyilvántartani

2. Aki fest, az jelentse be az adatkezelőnek

3. Legyen adatkezelő :)

Amúgy kb. 5-6 éve már a turistautak.hu is felkészült erre.

Lásd pl.:  http://www.turistautak.hu/properties.php?id=719863

Ez az MTSZ-nek nem felelt meg, ill. nem sikerült megegyezni az adatbiztonság és egyéb kérdésekben.

A TTR rendszerkövetelményei között is szerepelt, hogy lesz e belőle valami, azt majd meglátjuk...

Előzmény: Random- (48375)
V43 1279 Creative Commons License 2015.03.17 0 0 48377

Hali! Dobj egy mail-t, hátha.

Előzmény: Pápai vándor (48376)
Pápai vándor Creative Commons License 2015.03.17 0 0 48376

Sziasztok!

Valamelyikőtök tudna nekem segíteni aki jó fizikában.

Egy elektromos számítási feladatról lenne szó , csak én tök hülye vagyok hozzá.

Ha írnál elérhetőséget oda elküldeném a feladatot.

Nagyon megköszönném a segítséget

Random- Creative Commons License 2015.03.17 0 0 48375

Mit jelent a rácsatlakozó jelzésforma?

Nekem az agyonfestésre két emlékem van.

Csóványosnál láttam rengeteg kék jelzést egy kupacban.

A másik most hétvégén Keszthely után volt a kéken. Nagymezőnél?

Ott volt két fán is egymástól egy méterre ugyanaz a jelzéssorozat. Kék, K3, Sárga kereszt és D

Nekem ezek nem ütik meg az ingerküszöböm, hogy külön szóvá tegyem nem is ismerek fórumot, ahol ezt megtehetném, csak most merült fel bennem, hogy téma lett itt.

(Egyébként ezen jelzések állapotát valahol gyűjtik központilag? Mert azt tapasztaltam, hogy van ahol nagyon frissek és szépek, de van sok elhanyagolt szakasz. Nem gondolt erre senki, hogy egy térképes oldalon jelölni lehetne mikor ki frissített jelzést? Lehet célirányosabban lehetne az elhanyagoltabb részekre erőforrásokat összpontosítani. És most itt nem csak a Kék-re gondolok.)

Előzmény: olahtamas (48373)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.17 0 0 48374

...ezt mondtam én is, csak a jelenlévő kivételek szerint ezzel hülyeséget mondtam, mert rossz helyen pecsétet próbálgató ember nem lehet felkent turista... :)

Előzmény: Random- (48371)
olahtamas Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48373

"minden fát" azé' ez kissé túlzás lenne :D

Az agyon festést, azt én sem szeretem, sőt pont a fára kent festék mennyiség csökkentése végett találtuk ki a rácsatlakozó jelzésformát!

Előzmény: Törölt nick (48372)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48372

Mondja ezt az aki maga is minden fát telepingál az erdőben, villanyoszlopokat a falvakban? :-PP :-)

Hát azt meg szabad, kérem? Az szebb? Van akinek igen, van akinek nem. :-)

Előzmény: olahtamas (48368)
Random- Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48371

Szerintem minden megítélés kérdése. Én például nagyon tudok értékelni egy jó falfestést és igazán lehangol mikor minden második fa jelzésekkel van telepingálva.

Mindkét esetben lehet olyan mértéket meglépni ami elítélhető vagy elismerésre méltó. Szerintem nincs olyan, hogy valami csak fekete és fehér.

Nem vagyunk egyformák...

Előzmény: Törölt nick (48369)
Random- Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48370

Szerintem nincs olyan ember itt a fórumon aki ezzel nem értene egyet.

Előzmény: olahtamas (48368)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 1 48369

Nemrég ment a diskurzus itt a fórumon, ahol többen letorkoltak, hogy hogy mondhatok olyat, hogy esetleg egy Turista nyomja a pecsétet nem oda illő helyre... :/

Előzmény: Törölt nick (48366)
olahtamas Creative Commons License 2015.03.16 0 1 48368

A tömegközlekedési járművek, aluljárók is sok helyen tele vannak firkálva, mégsem gondolom, hogy ez követendő lenne.

Előzmény: Random- (48367)
Random- Creative Commons License 2015.03.16 -1 0 48367

Nem gondoltuk át, hogy problémát jelenthet, hiszen a ládák nagy része tele van pecsételve. És igen, bárcsak nagyobb bajunk sose lenne! :)

Előzmény: Törölt nick (48366)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48366

Kissé már bánom is a borsos megjegyzést amelyhez csatlakoztam, ugyanis érdekes volt olvasni a beszámolóitokat, és szimpatikusak is vagytok. Az a festék meg úgyis lejön, bár ennél nagyobb bajunk sose lenne! :-)

Úgyhogy elnézést, és csak így tovább!

Előzmény: Random- (48364)
Random- Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48365

Van kapacitás, tavaly Petra csatlakozott, én csak népszerűsítettem. Idén még jobban ráfekszünk a propagálására és csatlakozunk is!

Előzmény: HEV (48338)
Random- Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48364

Erre a kritikára a bejegyzésnél már reagáltunk...
Ennek ellenére örülök, hogy olvassátok a bejegyzéseinket és követtek minket!

Előzmény: Törölt nick (48336)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48363

Off

remélem a homok maradt! :-)

Bocs, erről meg ez ugrott be:

"...Mert elfut a víz és csak a kő marad,

De a kő marad..."

Wass Albert: Üzenet haza | Szegedi Piaristák

Előzmény: nagypapi (48361)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48362

Khmmm...

Olvastam már tőled ennél picinykét színvonalasabb beszámolót is! :-)

Mailt megkaptam, a választ tudod:

Majd kiforrja magát! :-))

Előzmény: Tavaszi Széll (48360)
nagypapi Creative Commons License 2015.03.16 -3 0 48361

Ez jó hír (mármint a jó jelzettség), mert a Pici Paci tanya - Kéleshalom szakasz korábban meglehetősen hirhedt volt ilyen szempontból, amiben közrejátszhattak a sorozatos erdő- és bozóttüzek, valamint az ehhez kapcsolódó tarvágások/újulatok.

De azért remélem a homok maradt! :-)

Előzmény: Tavaszi Széll (48360)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2015.03.16 0 0 48360

Múlt hét pénteken összekuszálódtak egy kicsit a természetjárásra fordítható hétvégéim, ezért különösebb logisztikai rákészülés nélkül az Alföldi Kéktúra Kunfehértó - Hajósi pincék közötti szakaszán sétáltam. Tökéletes jelzettség, sok friss jellel, szép túra volt. Az apró termetű lóféléről elnevezett rurális épületegyüttesnél (Pici Paci Tanya) szükség lenne az igazolás állandóan elérhető megoldására (kihelyezett bélyegző, matrica, nyalóka, kód, bármi). A tanyán csak egy rozoga kutyával találkoztam, ő ott tartózkodásom ideje alatt végig neheztelt rám, míg én a megadott telefonszámon próbáltam valakit elérni - sikertelenül. Ezzel a túrával AK Bács-Kiskun megyei szakaszának a végéhez értem, nagy élmény volt számomra.

Pulmy Creative Commons License 2015.03.16 -1 0 48359

Divatosan :like

Előzmény: Törölt nick (48358)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!