Keresés

Részletes keresés

lazaridi Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93604

Kinyitottam egy SAP 2008 Olaszrizling késői szüret bort, nem forgalmi tétel tudtommal. Az túlzás, hoyg kinyitottam, mert a  másfél centis (na jó max 2) dugó az első érintésre körbefordult, nem zárt jól és a bor oxidált, de nagyon. Ennek ellenére még sejthetők a bor értékei. Mondjuk amit nem értek, hoyg nagyon-nagyon picit még pezseg is. Nincs értelme értékelni, de többen is kóstoltuk és ha színt kell vallanunk 5 pontot még így is adnánk rá.

 

Aztán aszongya SAP Hárslevelű 2009. Gyönyörű sárga színe van. A bor tele mineralitással, élvezet inni, el is fogyott, 7 pont

 

Ittunk még 2 olasz talán nem is prosecco-t, hanem spumantet (Nino Franco) jó volt mindkettő a Dry jobb volt mint a brut.

Hepci Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93603

Van olyan ismerősöm is, aki sokáig csak szaporodási célból szexelt.

A fordulatot az életében az hozta, amikor találkozott olyan nővel, akivel érdemes volt ennél gyakrabban csinálni. :)

Előzmény: van_Persil (93599)
Hepci Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93602

Ma elfogyott a Németh János-féle bikavér (Sygno 2017), amiről írtam lentebb.

Egy napot állt az ebédlőasztalon, se jobb, se rosszabb nem lett közben.

Hepci Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93601

Remélhetőleg a túlhajtott rejszolást alkalmanként meggyóntad.

Ámen. :)

 

Nekem olyan erősen hívő ismerősöm van, aki rendszeresen lop. Ezt nem teljesen értem, de lehet, hogy neki ez a vágya kezelhetetlen méretű.

Előzmény: BZoltan (93597)
Hepci Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93600

Magára valamit adó katolikusnak az esetleg nem feladata, hogy senkit ne gyűlöljön?

Előzmény: BZoltan (93595)
van_Persil Creative Commons License 2021.12.25 -16 0 93599

Ha a református vagy evangélikus pap tart kiselőadást a házasság kötelmeiről, az még valahogy elfogadható, de egy katolikus papnak halvány fingja se lehet róla, így semmi joga beleszólni.

Előzmény: BZoltan (93597)
van_Persil Creative Commons License 2021.12.25 -16 1 93598

"Persze orbanisztanban divat lett a templomba jaras es a kornyek 2-3 temploma szepen meg is telik a hetvegeken allamtitkarokkal, ner-es osztalyvezetokkel, a masodvonallal, akiknek illik folyamatos gesztusokkal igazolni ner kompatibilitasukat."

A sok térdepülő a 60+os nagy részének anno volt pártkönyve, hogy aztán 90 áprilisában szépen letagadja vagy magát a kommunizmus üldözöttjének állítsa be.

 

Előzmény: altimus (93596)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.25 0 1 93597

A rettegés alatt én is a pénzcsapok elzárásától való rettegést értem.

 

Amúgy nagyon társaság és szociális környezet függő az, hogy mennyire találkozol magára valamit is adó katolikussal :) Nekem a szűk családomban (testvérek, szülők) van több olyan még szűkebb család akik nem államtitkárok és mégis járnak templomba. Köztük édesapám és a nővérem. Tizennyolc éves koromig én is minden vasárnap voltam templomban. De bevallom az utolsó néhány évben erősen aggasztott, hogy a rejszolást bűnnek tartják. De lehet, hogy ha a pap bácsi veri ki az már nem az. A fene tudja. De ezt még elviseltem volna... viszont a promiszkuitással kapcsolatos álláspontjuk valami komikus mértékben nem volt kompatibilis legalábbis a szándékaimmal :D De a házasság előtti dugással kapcsolatban (megintcsak, vélhetőleg ha a plábános atyával dug az ember akkor az nem olyan nagy gáz) is erősen komolytalan az egyház felfogása. Szóval én kikoptam ebből a rendszerből :)

Abban viszont igazad van, hogy az ilyen gyakorló vallásos emberek társadalmi reprezentációja nagyon alacsony.

A Medián 1999-es felmérése szerint a magyaroknak csak úgy 13%-a követi valamilyen egyház tanítását. 
Fessel Institute 2007-ben egy reprezentatív mintán végzett felmérés szerint 1997 és 2007 között Magyarországon a magukat nagyon vallásosként meghatározók száma 5%-kal, a rendszeresen templombajárók aránya 7,5%-kal csökkent. Szóval én nagyon, nagyon csodálkoznék ha 10%-nál több magyar lenne gyakorló vallásos. Az igazán érdekes pedig ennek a szűk szegmensnek a korfáját ismernénk.

Abban biztos vagyok, hogy ezt is alaposan felmértez állampárt.... de nem ok nélkül nem kötik az orrunkra az eredményét. A magyarok úgy vannak a vallással mint a migráncsokkal. Ha megkérdezik őket, akkor tudják mit kell mondaniuk, de amúgy alapvetően fingjuk sincsen arról, hogy valójában mit is gondolnak. Leginkább semmit.

Előzmény: altimus (93596)
altimus Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93596

A legnagyobb mo-on elo vallasi felekezet a katolikus. De, hogy hany katolikus (es vallasos) ember el az orszagban az komoly kerdes es ennek a becsleseben nagysagrendi elteres van attol fuggoen, hogy kit is tekintunk vallasosnak es hogy definialjuk azt. Az en szemelyes tapasztalatom az, hogy a magyar emberek egyatalan nem, vagy csak nagyon kis szazalekban vallasosak. Ahogy te irod "magára valamit is adó katolikus-t" en nem nagyon latok a kornyezetemben, de a tagabb ismeretsegi koromben sem. Persze vannak szalon katolikusok (megkereszteltek, akik meg esetleg a gyerekeiket is megkeresztelik, neadj isten templomban eskusznek, pap temeti oket), de a vallasgyakorlas nagyjabol ebben ki is merul. A rendszervaltas ota eltelt bo 30 ev, nem hiszem, hogy a "magára valamit is adó katolikus" gyulolne a komcsit, a libsit. Foleg azert, mert mar komcsit se igen talalni. Libsit esetleg, de abbol sincs tul sok. Ugyhogy ezek a toresvonalak erosen mesterkeltek es feltetelezeseken alapulnak. Persze orbanisztanban divat lett a templomba jaras es a kornyek 2-3 temploma szepen meg is telik a hetvegeken allamtitkarokkal, ner-es osztalyvezetokkel, a masodvonallal, akiknek illik folyamatos gesztusokkal igazolni ner kompatibilitasukat. A rendszervaltas ota amugy peldatlan osszeg folyik at az egyhazaknak, kulonosen 2010-ota es letre is jott a megelhetesi egyhazak es egyhazi emberek maffiaja. Leginkabb a katolikusok, de van ezekbol minden felekezetben boven. Szoval ha retteg is valamitol a katolikus akkor az legfeljebb a penzcsap elzarasa, takarekra tetele. De a maglyahalaltol nem hiszem, hogy rettegnenek. De az intezmenyesitett vallas jelenlegi ner szolidaritasa nem ketseges. A konnyebbseg ebben az, hogy ezek az emberek ugyanigy beallnak majd barmilyen mas kormany, koalicio ... moge, ha ugy latjak arra van szukseg. Nem lesznek finnyasak.

Előzmény: BZoltan (93595)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93595

Én egyáltalán semmit nem tudok a magyarországi egyházakról. A katolikus egyházat ismerem és a katolikus egyház struktúráját, működését és belső ideológiáját az átlagosnál jobban ismerem. A legtöbb katolikusnak, de főleg a papoknak, szerzeteseknek és egyházi vezetőknek teljesen be van csípődve, hogy a komcsik üldözték az egyházat és libsik pedig vallástalanítani akarják a társadalmat. Ezért egy magára valamit is adó katolikus az szenvedélyesen gyűlöl mindent ami libsi és komcsi. A libsik külön rossz pontot kapnak azért mert a libsik szerint buzinak lenni okés, a katolikusok szerint pedig halálos bűn. Bár ez a vonal is megérne egy komolyabb beszélgetést, különös tekintettel a vatikáni meleg frakcióra és a nem kevés meleg papra szerte a világban.

Egy szó mint száz, a katolikusok végtelenül komolyan veszik a rettegést, hogy ha visszajön gyúcsány meg a libsik akkor az nekik rossz lesz. Ezért bármit, de tényleg bármit gondolkodás nélkül aláírnak amit a NER eléjük rak.

Előzmény: Hepci (93589)
Hepci Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93594

Kadarkakóstoló a Borsmentán, picit meglepő mezőnnyel:

https://www.borsmenta.hu/iszunk/a-legjobb-kadarkak-2021-borsmenta-magazin

Hepci Creative Commons License 2021.12.25 0 1 93593

Jó, hogy ez most így kijött belőled. :)

Nincsenek ismereteim az egyházak belvilágáról, max. annyi, amit a környezetemben élő hívektől tudok.

Szokás szerint leginkább az ominózus nyilatkozat intellektuális minősége, pontosabban annak hiánya ragadott meg.

Ha főpap lennék, legalább nyelvileg átböngészném, hogy mit írok alá, még akkor is, ha netán a hatalom faszát szopom pénzén élek. :)

Előzmény: van_Persil (93592)
van_Persil Creative Commons License 2021.12.25 -16 0 93592

Én arról beszéltem, hogy ha vegzálni kell a mai Magyarországon egy egyházat, ahhoz nincs szükség a szárnyas gebére, l. a Ráhel és a Gáspár keresztelö pajának a meghurcolását.

Amúgy ha már rákérdeztél: a legtöbb mai magyarországi föpapnak nincs emberi tartása, mert abban érdekelt, hogy minél több pénzt kapjon az államtól, még a Németh Sándorék is. 

L. pl. az a szerencsétlen, gyerekként molesztált ember mindenhonnét lepattant a panaszával, söt, még öt vádolták meg zaklatással, bezzeg a molesztálója mellett összezárt a papság, élen a föföpappal, ill. nincs egy magát kereszténynek vallól föpap sem, aki felszólalna, hogy pontosan mit is kellene érteni keresztény erkölcs és keresztény elvek alatt, mert ami ma Magyarországon ezen címszó alatt fut, az pont az ellentettje. Ezért nem szólnak a migráncs és cigányellenes gyülöletkampány miatt, az elembétékú miatt meg pláne nem mernek megszólalni, mert ha ezügyben átvilágítanák öket, akkor kiderülne, hogy kb majdnem mindenkit kirúghattak volna a papi szemináriumról, nem csak a derék Képviselö urat.

A hívek azért hívek, mert vakon hisznek abban, amit a templomban hallanak. Ha ma azt hallják, hogy mostantól az a követendö példa, amit anno az etruszkok csináltak a sötét barlangban, akkor azt fogják csinálni, elfelejtve, hogy tegnap még csak a feleséggel és csak a misszionáriuspóz volt megengedett, de az is csak családgyarapítás céljából.

Előzmény: Hepci (93591)
Hepci Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93591

Úgy véled, az elképzelhetetlen, hogy egy főpapnak emberi tartása legyen? A kettő összeegyeztethetetlen?

Ha igen, ezt nem látják a hívek?

Ha látják, mi szükségük van rájuk?

Ha nincs szükségük, meddig lesznek hívek?

Utána mi lesz, a papok imádkoznak majd a közpénzen felújított üres templomokban?

Előzmény: van_Persil (93590)
van_Persil Creative Commons License 2021.12.25 -16 0 93590

Egyszerübb véletlenül kevesebb állami pénzt juttatni az egyházának, mondván, hogy járni jár, csak nem jut.

Előzmény: Hepci (93587)
Hepci Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93589

Hát, ez még rendben van (:DDD), de ezek elvileg kiművelt emberfők, ugye. Miként történhet meg, hogy aláírnak egy olyan mondatot, aminek a propagandatartalmon túl/kívül semmi értelme nincs, illetve szemantikalilag is vállalhatatlan? Mintha nem is egy iskolázott magyar ember írta volna.

Ha már a Fidesz propagandaosztálya ilyen trehány munkát végzett, legalább nyelvileg lektorálták volna ezek a főpapok a nyilatkozatot, és mondták volna azt, hogy "ezt így nem írjuk alá, legalább legyen alany és állítmány minden mondatban, utána aláírjuk, tökmindegy, hogy mi van benne".

Tényleg, a magyar egyházak vezetői bármilyen tartalmú szart aláírnak manapság? Komolyan meglepődtem, hogy csak a zsidók egyik szervezete volt annyira tökös, hogy legalább utólag elhatárolódjon hivatalosan (is), mert ez, amit Fabinyi művelt, alig több a semminél.

Előzmény: BZoltan (93588)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93588

Még csak futólag sem merül fel bennem, hogy bármelyik magyarországi egyház vezetője bármikor megszólalna pusztán hivatástudatból. Az egyházak  a hatalom propagandacéljain túl semmi más célt nem szolgálnak mostanában. 

Előzmény: Hepci (93587)
Hepci Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93587

Ki van írva még mindig a címlapra, hogy "Alapította Pethő Sándor" - B. Emőke valószínűleg erre igyekezett gondolni, nem a jelenlegi beltartalomra.

Emlékeim szerint valami konfliktusa támadt korábban a bizonyára gyakran (bal)liberális és zsidó többi pszichológussal...

 

De a legjobb mostanában az egyházak közös nyilatkozata volt családügyben. Abban volt egy mondat, amire (elsősorban az értelmetlenségére: mintha Németh Szilárd írta volna...) még én is felkaptam a fejem, pedig nem különösebben foglalkoztatnak az egyházak és a vallás.

Tegnap olvastam, hogy a Fabinyi püspök úr bocsánatot kért érte a megbántottaktól. A megbízókat valószínűleg értesítették, hogy Fabinyi telefonjára érdemes lenne Pegasust telepíteni. :D

Előzmény: BZoltan (93586)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.25 -1 0 93586

Aki a Magyar Nemzettel meg más hasonló szennylappal szóba áll az csak faszfej lehet.

Előzmény: Hepci (93584)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93585

Mészáros Gabi az egyike azon "borszakíróknak" akik a magyarborvilágban az ingyéborral katalizált bértollnokság alapjait lereakták és arra egy fekália palotát építettek. Egyenesebben fogalmazva a Mészáros-Rohály páros soha nem vásárol bort, soha nem ír, beszél olyan borról amit nem ingyen kap.

Előzmény: amimaki (93583)
Hepci Creative Commons License 2021.12.25 0 1 93584

Tegnap Bagdy Emőke-cikket láttam a Magyar Nemzet címlapján.

Nyilván a szeretetről beszélt benne, mert az a legalkalmasabb hely ilyesmire ilyenkor. :)

Ha jól látom, ő lett a pszichológusok Merkely Bélája...

Előzmény: BZoltan (93582)
amimaki Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93583

Én nem tom ezt a hasonlatot, de megdicsérte a hegyedet :) Legyél vele kedves  :)

Előzmény: BZoltan (93582)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.25 0 0 93582

Mészáros Gabriella cikk a Mandíneren? Az már majdnem olyan mint egy Fiáth Attila cikk az Origo-n :D

Előzmény: amimaki (93581)
amimaki Creative Commons License 2021.12.24 0 0 93581
Hepci Creative Commons License 2021.12.24 0 1 93580

Németh János "Sygno" Bikavér 2017

A St. Andrea borain szoktam olvasni, hogy 'cool climate wine' - no, ez is egy olyan, tehát tartózkodóbb karakterű bikavér kékfrankos, nagyboros ambíciók nélkül.

A szinte olvashatatlanul pici betűkkel nyomott hátcímke szerint van még benne zweigelt, kadarka, merlot, c. franc (és diszkrét hordó) is, de szinte semmit nem találtam, amit egy jó kékfrankos nem tud produkálni, tehát a másik négy fajtának a homeopátiás arányára tippelek. Ami persze nem baj, de picit úgy vagyok vele, mint egy nővel, aki a szippantás után ad még 2 üveg saját kezűleg készített narancslekvárt, viszont elviszi a pénztárcámat: nem teljesen egyértelmű a művelet egyenlege.

Gyengébb 6 pont, emlékeim szerint 3000 Ft (pincénél)

Hepci Creative Commons License 2021.12.24 0 2 93579

Hát, nem tudom... én is (gasztro)blogoltam... nagy valószínűséggel tudok írni... de ha nem tudnék, akkor is tessék nagyon megbecsülni az olyan tartalmakat, amik nem egyértelmű promóciók/felszopások.

Miért? Mert az ilyen baromi ritka.

Előzmény: mbukovics (93573)
Winesoul Creative Commons License 2021.12.24 0 0 93578

Mondjuk viszonyítás kérdése, hogy mennyire száraz az írás mert azért a hazai vagy akár nemzetközi szaklapokban sokkalta szárazabb leírások tudnak lenni. De, tény egy kóstolójegyzet végül is lehet ezzel is kedvet csinálni az adott borhoz. Nekem pl az írás a blogomon egy terápiás foglalkozással felér, mondjuk mi meg a B-W-S-nél pont másképp közelítünk a borhoz mint a többi blogger kollega. Magunkból adunk egy-egy szeletet, egyéni stílusban megírt bevezető/felvezető szövegekkel és utána-közben jön a boros rész. Ez attól függ épp miről és mikor írunk meg milyen hangulatban vagyunk épp. 

 

Amúgy Táncolómedve írásai is ugyanúgy szakmai oldalról közelítik meg a témát.  Róla mit gondoltok?

Előzmény: mbukovics (93573)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.24 0 0 93577

Nem maga az érzelmi viszony az ami engem aggaszt. Azt leszarom. Miért is tennék mást. Inkább az zavar, ha a süt egy szövegből, hogy nem nekem szól. Sőt néha úgy érzem, hogy én mint olvasó  amolyan hívatlan betolakodóként, szinte csak útban vagyok. Albertnél, Jónás Csabánál vagy akár Szabó Editnél ezt sosem érzem. Furmintfannak az írásai pedig tényleg olyanok mintha  a metrón megtaláltam volna valakinek a jegyzeteit...a művalkesz sok régi bloggerénél is pont így, csak ott még minden lapon ott a vízjel, hogy a bárcák kurva anyámért vagyok én a világon.

 

Ez amúgy pontosan ugyanígy elmondható a magyar sajtóban sokakról.

Előzmény: mbukovics (93575)
kifli Creative Commons License 2021.12.24 0 0 93576

hát nem voltak demokratikus érzelműek az MA írói, az biztos...

Előzmény: BZoltan (93574)
mbukovics Creative Commons License 2021.12.24 0 0 93575

Engem nem erdekel, hogy a szerzo gyulol-e engem mint olvasot, az viszont igen h igenyes-e annyira magara h ne adjon ki a keze közül szart. 

Előzmény: BZoltan (93574)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!