Most vágdosom szét a diáimat és a negáimat.Én úgy látom,hogy kb két kép férne még rájuk.De akkor nem tudnám őket a tekercs közepén kivenni,ha éppen nyersanyagot akarok váltani,mert nem tudnám újból befűzni őket.Lehet,hogy ezért nem engedik ezek a gépek.?
van nekem egy 30 éves Nikon FM nevű masinám. azzal, és az F3asommal minden egyes gyárilag 36 kockásnak megadott tekercsből képes vagyok kiexponálni 39 kockát. arra vagyok kíváncsi, hogy ez a kölcséghatékonysági szempontokból -nekem piszkosul- nem elhanyagolható tény hogyan érvényesül egy canon eos 1N masinériában.
Én sem egészen értem. 36-os filmre gondolom ez is s36-ot exponál. Bár a 36*8-at se értem, mert egy kockára max. 9-et lehet exponláni, de ennek így semmi értelme.
Ég és föld a vaku aksikkal. Fele a töltési idő egy fullos villanás után és ha valóban használod a vakut, akkor meg is térül viszonylag épeszű időn belül.
Vakuban én is azt használok, nem is való bele elem, mert azoknak nagyobb a belső ellenállása és sokkal lassabban tölt újra.
Van egy full lapos kis töltőm, ami megy szivargyújtó aljzatról is, pont elég.
Viszont a gépbe nincs értelme az akkunak. Ha csak belegondolok egy akkora töltőbe, ami 12 akkut tudna egyszerre tölteni, de minimum nyolcat a váznak....
Igazából nekem is jók, csak pl. a vaku az leszopja az elemeket pikk-pakk, oda jó lenne a tölthető, csak gondoltam akkor már a gépbe is azt raknék, hogy "érdemes" legyen cipelni egy töltőt is adott esetben.
Én próbáltam EOS3-ban, el is ment vele egy darabig, de nem túl sokáig. Frissen töltve kicsit nagyobb a kapocsfeszültségük, de hamar leesik és az önkisülés is jelentős.
Csak annak jó, aki folyamatosan használja.
Nekem legjobban a Lithium elemek váltak be. Marha sokáig bírják és szinte semmi önkisülésük nincs. Igaz cserébe jó drágák :)
Tudja valaki, hogy az EOS 3 elemtartóval elvisel-e a töthető ceruzakkukat? A 30-as elemtartójába bele van írva, hogy nem használhatók. Gondolom az 1,7 V feszültség miatt.