Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

monyesz Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4011
Nder !

Itt ugye az hangzott el, hogy a turbó miatt érdemes sűrűbben cserélni az olajat és nem kell bele akkor a viszonylag drága olaj (B4-es), hanem egy olcsóbb (B3-as) is jó.
Nézdd meg (és írd be ide légyszi) a kézikönyv mit ír, milyenek az engedélyezett olajok ?
Azt érdemes betartani, hogy leállítás előtt a motort alapjáraton kell járatni kb 1 percig, hogy a turbó "kipörögje" magát (azaz megálljon) és amíg pörög, addig kapjon kenést és hűtést !

Monyesz

Előzmény: Nder (4008)
semmiho Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4010
Légy üdvözölve a csapatban! :))
A motorolaj cseréje nem kötelező, csak ajánlott és nem Peugeot-tulajdonság. A legtöbb márkánál így van. Nem írják elő kötelezően, de azért nem árt lecserélni, mert elég sok apró fémszemcse és egyéb dzsuva lehet benne a bejáratási időszak alatt lezajlott gyorsulási versenyek eredményeképpen. ;))
Apropó, goto p206.fw.hu 206-Tulajdonosok oldal! ;)

Üdv, Semmiho

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4009
Gratz.
Olajcsere tényleg gyakrabban ajánlott, főleg, ha erős az igénybevétel (dugók, száguldozás). Asszem 20.000 lenne a periódusod, legalább kétszer ilyen gyakran érdemes cserélned.
Nder Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4008
Hali Mindenki!

Múlt héten átvehettem az új kocsimat! 206 1,4 HDI, Mistral. Nem ismeretlen az Oroszlán, mert egy négyéves 106-ról váltottam. Azzal soha semmi gond nem volt, remélem ez a hagyomány fog folytatódni...
Itt a fórumon olvastam valahol, hogy érdemes a motorolajat az előírtnál hamarabb lecserélni. Igaz ez? Egyébként a kocsit imádom!!!

Hali,
Nder

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4007
Keserves sírás lesz a dolog vége részedről :)
Előzmény: vn99 (4006)
vn99 Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4006
wrc: összeröffenés, ez nem kérdés, de csak ha kész lesz kispiros:-)))

MZN: egye fene te is eljöhetsz, hogy több pug szeme láttára vérezz el...de előtte majd játszunk ,mint egér+macska..:-)

V.

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4005
Ha ér Eagle F1-gyel menni, akkor jó :)

Egyébként AstraF16V-vel jókat dumcsizhatnál az F-1-ről, ő kevésbé szereti, mint te :)

Előzmény: 206wrc (4004)
206wrc Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4004
Végre valaki igazat ad nekem a Goodyear f1-el kapcsolatban.
Egy nagy szar!
Én legszivesebben odavinném Mr. Goodyear bácsinak hogy dugja fel magának ezt a szart.

Kinek ki a véleménye egy összeröffenésröl??

Előzmény: vn99 (4001)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4003
Legyorsullak, ez nem kérdés :)
Előzmény: vn99 (4002)
vn99 Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4002
MZN és az árnyalt gondolkodás:-)) ez jó:-)))

V.

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (4000)
vn99 Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4001
én is csak csatlakozni tudok semmihohoz...30e km 1 év + 1 baleset után is csak azt tudom mondani: 206cc rulz:-)) de a goodyear eagle f1-t gyorsan felejtse el mindenki..

V

Előzmény: semmiho (3999)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.25 0 0 4000
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy az én 38.000-et futott 206-omnak csak az volt a baja, hogy fejre rakták :)

Ha tetszik, vedd meg, ugyanakkora esélyed van minden márkánál belenyúlni egy szarba. Az 1.1-est vezetted már? Pesten vagy vidéken használnád? Mennyit fogod hajtani?

Előzmény: Lente (3998)
semmiho Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3999
Nem biztos, hogy álmodozol. :)
Ha sokallod a hibák számát, akkor nézz be pl. az OFF VW Golf ON topicba (nem reklám) és olvasd, mennyi hibáról írnak a IV-es új Golfokról (nem leszólni akarom a márkát, nekem nincs velük semmi bajom, sőt! Magam is csípem a Fauvét)... Az én véleményem az, hogy egyre bonyolultabbak az autók és emellett pedig a fejlesztésre/tesztre szánható idő egyre kevesebb a szorított és egyre élesedő piaci verseny miatt - ez bizony rányomja a bélyegét előbb-utóbb még a megbízhatóságukról híres japán márkákra is.
Személyesen nekem nem volt még semmi komoly gondom a 206-osommal (10e km) és remélem, nem is lesz. Ha mégis, az persze bosszantani fog, de remélhetőleg még a garancia idején belül kiderül. ;)
Megkérdezhetem, a Fiatoddal voltak gondjaid?

Üdv, Semmiho

Előzmény: Lente (3998)
Lente Creative Commons License 2002.06.25 0 0 3998
SZiasztok!
Nyugtassatok meg, a 206 nem szar annyira, mint ahogy olvasni lehet!!!!!!!
Ilyet szeretnék. Sajna jó, ha az alap 1,1-est meg tudom venni részletre, de elég horror dolgokat olvasok 10-17 ezret futott 206-okról. Itt a topikban is. A Fiatom ezért cserélném le, hogy végre minden új lesz a kocsin és semmi gond nem lesz vele 5-6 évig. Álmodozom???
Kösz
L.
Pugfan Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3997
jopi!
Nem lehet hogy csak elszivárgott a hűtőközeg és fel kéne töltetni / ellenőrizni hol szivárog?

Nekem is man. klíma van és nem szoktam izzadni, főleg autópályán nem! (akkor van menetszél, hűti a radiátort)
Pugfan

Előzmény: jupi (3994)
jupi Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3996
Szívesen! Ja, annyiba kerül, mint az arany...

Vagy esetleg azért van ez a "fordulatesés-várás" mert a reset után nem hagyták, hogy normálisan beálljon a motor működése?

jupi

Előzmény: semmiho (3995)
semmiho Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3995
Köszi az infót! Engem nemcsak a légellenállás miatt érdekelne végülis, hanem mert alul vannak ilyen kiálló drótok, amik félek, hogy egyszer fennakadnak valahol. Ha rászánnám magam egy ültetésre, ez a védőlemez szerintem elengedhetetlen lenne, az nagyon jó hír, hogy felszerelhető az enyémre is! 30-40e... Azért nem egy olcsó mulatság... :((

Motor felpörgése váltásnál. Ilyet az Opelekről olvastam, ahol az alacsonyabb emissziós értékek miatt nem engeni az elektronika hirtelen leesni a fordulatot. Meg a Toyotákban is van ilyen trükk, állítólag. Lehet, hogy a Pugban is?

Üdv, Semmiho

Előzmény: jupi (3993)
jupi Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3994
Nem, sajna a klímám nem automata. És még mindig annyi aktivitást mutat, mint egy szélvédőn száradó darázs. Mikor szombaton mentem hazafelé az M1-esen, a fekete kiskocsi igazi rosszlányként szívta magába a káros napsugarakat! Ablak le, tetőablak ki, belső ventilátor 4-es trubinafokozaton... tisztára NDK-s feelin'.
Megtudtam, hogy én abszolute nem nyúlhatok hozzá a rendszerhez. Azt javasolták egy klímás szervízben, hogy veressem le a hűtőrácsot, aztán hívjam őket megint, ha nincs javulás... Szuper, de egy slagolást megér. :)

jupi

Előzmény: semmiho (3982)
jupi Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3993
Uhh, Semmiho, jól megküldted ezt az utolsó mondatotad az agytekervényeidről izzadságcseppekként lecsurgó gondolatvillanásokkal! :)) Még szerencse, hogy nálunk klíma van...

Szóval megkérdeztem HDI ECO-s burkolólemezt. A srác nem nézett bele az árlistájukba, de azt mondta, hogy kb. 30-40e egység (és fel lehet szerelni a tiédre is). És amit nyersz vele, hogy a motortered nem lesz annyira koszos, amúgy túl sokat a légellenáláson nem javít. De szerintem azért megkérdezhetsz másvalakit is. Ahány szervizes, annyi vélemény...

Más. Vajon mitől van az, hogy mikor 1-esből kettesbe, ill. 2-esből 3-asba kapcsolok, a fordulat "nehezen" esik vissza (kell neki vagy 1-2 mp. úgy saccra)? Annak ellenére, hogy nem pörgetem tovább mondjuk 2e-2,5e-nél...
(lehet, hogy ha gyorsulásin indulnék, ennek örülmék?? :)))

jupi

Előzmény: semmiho (3992)
semmiho Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3992
Nos, a hiperaktivitás csak a látszat, valójában csak a rám ázott ruha tart össze és valami megmagyarázhatatlan erő tart életben...
Tegnap megnéztem az olajszintet, majd' 3 hónappal az olajcsere után. Éppen ideje volt. De! Kb. 2-3 mm-rel a maximum csíkja felett van. Nem nyomja így ki a motor a szimeringeket? Nemám majd pont lejár a garancia, aztán mindjárt motorgenerállal kezdhetem a mókát!

Nah, jó hűsölést annak, aki teheti és erőt s vele hitet a purgatórium tűzén kiáltozóknak az imához, amit az istenekhez mormol, esőtáncát járva...

semmiho Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3991
Egy érdekes link: Burn-R!
Már írtatok róla, de a link eddig talán még nem szerepelt itt.
semmiho Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3990
Jó ötlet. Én már kezdem is a hétvégével, 1 hét Siófok. Igaz barátnő és barátok nélkül, szüleimmel és tesómmal. Sebaj, legalább néhány millió agysejttel több marad. :)))
Itt melóhelyen egyszerűen nem lehet kivallani... 31 fok az épület legárnyékosabb részén.
Előzmény: 206wrc (3989)
206wrc Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3989
Oroszlánok!

Mikor fogunk ujra talizni?

Mehetnénk valami vizpartos helyre mint Agárd de akkor nem esett volna jol egy kis fürdőzés, most viszont jöhetne. Igaz a velencei tó is most már olyan lehet mint a pisi azaz 28fok kb.

206wrc

206wrc Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3988
Igen semmiho én irtam
Tudom hogy Ők forgalmazzák, de nincs is most rá zseton és ilyen melegben örülök hogy élek.
Ez nem magyar embernek vanó.
Előzmény: semmiho (3983)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3987
"Olvastam ott, amellett az ominózus teszt mellett, ahol a 206-os kapta a legrosszabb értékeket használhatóságból."

Jaj, dehát nem hiszünk el mindent, amit az újságok írnak :)

Előzmény: semmiho (3984)
semmiho Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3986
Még valami... Ha a dizájnolásra nincs is időm a p206.fw.hu -t illetően, azért a tuningos linket fel kellene tölteni. Ezt illetően írjatok cégeket, akik foglalkoznak ezzel a típussal és én ezekből kis bemutatkozókat is írok, esetleg 1-1 képpel mellettük, az adott cég honlapjára mutató linkkel, telefonszámmal és címmel. Mit szóltok?
Amikor vettem az autómat, nekem ajánlottak egy tuning-kitet, ami a 110 paciból 130-135-öt "csinált" volna. Ezt a szombathelyi kereskedésben ajánlották anno, sajnos azóta ez megszűnt. A környékbeli kereskedéseket kérdeztem (mármint nekem környékbelieket: Sopron+Győr), ők ilyennel nem foglalkoznak, csak optikával - már ami pl. a Peugeot Lux-ot illeti. Arra gondoltam, felgöngyölítem ezt a tuninglehetőséget, megkeresem azt az embert, aki nekem ezt ajánlotta akkoriban, amikor vettem a verdát. Azóta már megvan a cím is, ahol most dolgozik. Egyébként érdekel valakit ilyen +20-25 LE turbó és motorgarancia elvesztése (!) nélkül? ;))

Üdv, Semmiho

semmiho Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3985
Na, én a részemről úgy érzem, bepótolom az elmaradt hozzászólásaimat. ;)
Sportülésekre sikerült már valakinek üléshuzatot vásárolnia? Valami a kocsi színéhez is illő, de világos huzatot szeretnék venni, hogy ha kimegyek a strandra, ne bő 50-60°C-fokos ülések fogadják a hátsómat.

Üdv, Semmiho

semmiho Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3984
Tegnap versenyeztem egy kicsit egy 1.4 16v Clióval. Srácok, az az autó kegyetlenül jól megy. Igaz, nem kapcsoltam ki a klímát, de szóval hagytam, hogy megelőzzön (útálok elől menni, egyszer majdnem így szálltam el:) és alig bírtam vele tartani a lépést. Olyan 120-ig nyomtam neki, aztán balra le a benzinkúthoz, ahol várt egyik haverom. Így fogadott: "Ahh, ja Te vagy az!? Nem tudtam, ki ez a két állat..." ;P
Szóval nem értem, miért nem lesz 1.4 16v pl. 206-osban. FOgadni mernék, a marketingesek t*kölnek csak, a moci már 5 éve készen van és porosodik valamelyik raktár mélyén... :(
Ja, az 1.4 HDI 16v 92 LE-s motor valóban leváltja a 2l-es HDI-t, valamikor a télen, az Autó Magazinban olvastam. Olvastam ott, amellett az ominózus teszt mellett, ahol a 206-os kapta a legrosszabb értékeket használhatóságból. A Design+Ár/Érték arány miatt végülis nem lett utolsó, de elég lehangoló, amiket összeírt a kicsikéről az előbb említett nyúzpépör...
semmiho Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3983
206wrc, úgy emlékszem, Te írtál a Superchips-ről. Ha még érdekel, nálunk Mo.-on a megalarm.hu címen elérhető cég forgalmazza. 206 GTi teljesítmény- és nyomatékdiagram megtekinthető itt!
206 GTI teljesítménye a gyári 144LE-ről (nem rossz ez sem) 152-re növelhető vele, legalábbis a diagram szerint.
semmiho Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3982
Jupi, megjavult a klímád? Automata? Nekem nagyon jól bírja a klíma, legalábbis ha árnyékból indulva menetem. Tegnap 35°C-nál fixen tartotta a 23°C-fokot úgy, hogy alig lehetett hallani a ventillátorokat. Ha sokáig kint van az autó a napon, akkor azért egy jó 10 percet kínlódik a kompresszor, mire elhallgatnak a levegőt hangosan cirkuláló propellerek. A/C -ből ECO módot kapcsolva egyébként irdatlan bűzt áraszt néha ez a klíma.
Ja, tegnap először láttam és hallottam működni a motor hűtőventillátorát. Korábban azt hittem, hogy rossz és azért nem megy soha. ;)

Üdv, Semmiho

Előzmény: jupi (3980)
semmiho Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3981
Hi!

Én a Burn-r -ről nem tudok sajnos sok dolgot, talán csak annyit, mintha elhangzott volna, hogy ez a szerkezet vizet is fecskendez a motorba (javítsatok, ha nem így van, nem akarok hülyeséget írni. Nekem így rémlik). Viszont ez az ECOTEK sem lehet rossz dolog, a honlapon nagyon korrekt és részletes leírás található és a peugeot-gti.co.uk címen még beszerelési útmutatót is találtam hozzá.

Üdv, Semmiho

Előzmény: jupi (3980)
jupi Creative Commons License 2002.06.21 0 0 3980
Sziasztok!

Tegnap olyan meleg volt, hogy a klímám egy idő után nem bírta a gyűrődést és meleget fújt hálából. Nincs valami folyadéka a kütyünek, amit után kéne töltenem? Remélem nem kell javítani... :(

Más. Tudtok erről valamit (esetleg van valakinek)?: http://www.metabond.hu, fenti menü: ECOTEK. A burn-r nem valami hasonló?

köszi,
jupi

vn99 Creative Commons License 2002.06.21 0 0 3979
Inkább tarson tovább a javítás, csak utána ne kelljen vele egyfolytában visszarohangálni...egyébként azért tart ilyen sokáig, mert a franciák nem bírják pontosan teljesíteni a rendeleéseket- pl. berendelték a komplett első-hátsó futóművet mindennel, erre leküldték az egyiket:-(((

Mikor van vége a kabriózásnak? nálam soha, mert amint van egy kis nap, már nyitom, és tökmindegy, hogy március van, vagy október:-))))

V.

Előzmény: semmiho (3978)
semmiho Creative Commons License 2002.06.21 0 0 3978
2 hét?!? Mit csinálnak addig, ki is hímezik azt a futóművet, szabadkézzel? ;))
Há' addig majdnem vége a nyárnak, aztán fuccs a kabriózásnak ;))
Mielőbbi gyógyulást kívánok a Kispirosnak!

Enyém pedig éppen festés alatt valan. Jobb első sárvédő+első lökhárító+első fekete koptatócsíkról a karc eltüntetése... Ha minden igaz, ma estére meglesz.
Ilyen Ipszosos engem is felhívhatna, szépen elmondanám a kis történetemet, hogyan vártam 2 hónapot az autómra úgy, hogy az már régen ott ált a kereskedésben és ugyanennyi ideje ki volt egyenlítve az ára és hogy hogyan adták úgy át, hogy a motorvezérlés egyik kábele le volt csúszva a helyéről (szerencsére időben észrevettem)...

Üdv, Semmiho

Előzmény: vn99 (3974)
206wrc Creative Commons License 2002.06.20 0 0 3977
Engem miért nem hivtak még fel.
Pedig ugy elmondanám a véleményem. Ugy is ők fizetik a számlát.
Jo lenne egy kicsit felnyitni a szemüket, hogy ne a föld felett lebegjenek, (ugy el vagyunk szállva magunktól) mert olyan szar a szerviz hogy eddig csak rosszat hallottam. És azt nem értem, hogy egy 10-20e km-es autónak miért kell szétesnie???

üdv:
206wrc

Előzmény: blackP (3976)
blackP Creative Commons License 2002.06.20 0 0 3976
Engem még tavaly decemberben hívtak fel, és főleg az érdekelte őket, hogy mennyire vagyok megelégedve a márkaszervízzel.
Előzmény: vn99 (3974)
206wrc Creative Commons License 2002.06.19 0 0 3975
De igen a Soki lehetett , csak ő saját magának berakta a ködlámpát. Kircsi lett.
Előzmény: pgaalien (3973)
vn99 Creative Commons License 2002.06.19 0 0 3974
Hali megjöttem:-)

Jelentem kispiros a gyógylás útjára lépett...most kapja az új komplett első hátsó futóművet, utána jöhetnek az apróságok...állítólag már csak 2 hetet kell kibírnom nélküle:-)))

MÁS: vkit nem hívott fel mostanában a Szonda Ipszosz a Pug Hungária nevében? engem pont tegnap faggattak vagy 1/4 órán keresztül..

V (thomas kedvéért vivi:-))

Előzmény: 206wrc (3972)
pgaalien Creative Commons License 2002.06.19 0 0 3973
Ma reggel láttam a Jókai téren egy HRJ-s rendszámú meggyszínű gti-t nagy győri design lökhárítókkal, de érdekes módon ebben már volt ködlámpa. Soki nem a te géped volt ez amúgy?

Mit is mondtál mennyiért adod? :)

206wrc Creative Commons License 2002.06.18 0 0 3972
Nagyon leült ez a topik.
Mi történt oroszlánok?
Senkivel semmi, sehol egy hiba, sehol egy zörgés kattogás? Javol a PUG?

pgaalien Creative Commons License 2002.06.14 0 0 3971
Áááá, ezeket a cikkeket simán copy-pastelik a birkák. Nem is ültek bele, vagy pedig valaki a kezübe nyomott floppyn egy sajtóanyagot, hogy ne rugják ki őket, mert a lazacos szendvicset kajálták és nem figyeltek oda, hogy mit mond az előadó...
Előzmény: semmiho (3970)
semmiho Creative Commons License 2002.06.14 0 0 3970
Sziasztok!

Olvasta esetleg valaki az új Autó-Motor újságot? A 206 SW-t próbavezették és írtak róla egysmást, mint pl. az 1.6-os motor dinamikusan mozgatja a kombi kasztnit és hogy pontosan kapcsolható a jól megvezetett váltó - vagy valami ilyesmi. Alig hittem a szemeimnek. ;)))
A 206 SW előreláthatólag szeptembertől lesz rendelhető.

Üdv, Semmiho

SzaboZE Creative Commons License 2002.06.13 0 0 3969
Már aki ott lesz, annak! :)))

Mailed gyütt!

SzaboZE

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3958)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.13 0 0 3968
Nekem egy első kézből másolt Best of van :)
Előzmény: semmiho (3967)
semmiho Creative Commons License 2002.06.13 0 0 3967
OFF: Látom, te már csak a cenzúrázott verzióval találkoztál. :))) Nekem volt egy régi 5-ödkézből másolt kazin egy olyan verzió, ahol "paplanra" = f*rkamra volt... ;))
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3965)
blackP Creative Commons License 2002.06.13 0 0 3966
Széééép! :)))
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3961)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.13 0 0 3965
Hajlok a ferde hajlamra,
Alsós kell a paplanra.

:))))

Előzmény: semmiho (3964)
semmiho Creative Commons License 2002.06.13 0 0 3964
:))))

OFF: Egy régi Prosectura-szám jut erről eszembe: "8 éves a legszebb kor, várlak a suli előtt fél 1-kor..." ;))))

Üdv, Semmiho

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3963)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.13 0 0 3963
:)))
Jelzem, a csajok a sport-szigeten, akiket ajánlgattál, a 6-12 éves korosztályhoz tartoztak. Bár némelyik simán kinézett 13-nak is :)

A Soki egyébként mér adja el a GTi-t?

Előzmény: pgaalien (3962)
pgaalien Creative Commons License 2002.06.13 0 0 3962
Jó van bazmeg, igazad van, nem voltam elég őszinte. Elsőre természetesen a "pinára" gondoltam, csak második volt a rágó. Azt hittem ez egyértelmű :)
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3960)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.13 0 0 3961
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3960
Pfúj, de gusztustalan vagy :))))
Előzmény: pgaalien (3959)
pgaalien Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3959
Esküszöm elsőre rágóra gondoltam...
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3950)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3958
Na, offolok még egyet :)
A Citroen Pásztorhoz megérkezett a a C3 1.4 16V HDi! Igen, a 92 lovas :) A hétvégén már lehet is vezetni :) If anybody cares...
semmiho Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3957
"De nem futamodok meg küzdök tovább én nem adom el." - én azt kívánom, hogy az autód se ;)
Inkább legyen prűd és exhibicionista s mutogassa csak meg, mi szép az, mi csörög-zörög-nyikorog, hogy időben orvosolni lehessen a problémát.

Üdv, Semmiho

Előzmény: 206wrc (3956)
206wrc Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3956
Sziasztok!

Tesco éjjel nappal jó:-)

Szerintem a pult alol lehet kérni Tesco PUG-ot is de az csak a nagyon benfenteseknek jár. Lehet hogy jobb mint amit mi vettünk?
Más:
Én nem tudom de azt tudom hogy olyan hangok jönnek ki bal előről a kormány vagy futómű felöl mintha szét akarna hullani az autó. Szinte már félek vele gyorsan menni. A szervizbe megnéztés és azt mondták hogy nem lóg semmi nincs meglazulva semmi. Na már most akkor ez teljessen normális dolog? Ez kurva jó nem 17e km van benne és most hozzá kellene szoknom hogy egy csörgő zörgő szart vettem?
Előző autóm Toyota celica 13éves volt 120evolt benne és fele ennyi hang nem jött ki belőle.
De nem futamodok meg küzdök tovább én nem adom el.
Üdv
206wrc:

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3955)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3955
Nos, nem én leszek az, aki kipróbálja azt a sört :) A Tesco-gazdaságos viszki meg 2000 forintért gondolom nem Ballantine's, csak Jim Beam :)

Még jó, hogy nincs Tesco-gazdaságos 206 :)
Vagy van? :)

Előzmény: semmiho (3954)
semmiho Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3954
OFF. "Tesco-gazdaságos sörnél" - létezik ilyen? Ritkán járok Tescoba, de még eddig ilyet nem láttam. Egyébként ezeket a "Tesco-noname" termékeket neves cégek gyártják, pl. a gazdaságos fűszereket valójában a Kotányi készíti és már más terméken is láttam, hogy neves gyártó áll mögötte (példát nem tudok többet mondani, de ha arra járok, megnézem). Ha a gazdaságos sör tartalma történetesen Lövenbrau vagy Tuborg vagy valami hasonló, akkor nem lehet nagy gond. ;)
Én abban reménykedek, hogy lesz majd gazdaságos viszki is, 5 literes kiszerelésben, amit George Ballantine receptje után készítenek, legalább 12 éves érleléssel, Edinburgben... ;PP
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3951)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3953
Ez lett volna a következő ötletem :)))
Előzmény: Pugfan (3952)
Pugfan Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3952
Tömítő-ragasztó: szilikonkaucsuk.
Jól tömít, rugalmas, átlátszó és ragad.
Előzmény: pgaalien (3949)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3951
Mondjuk a Tesco-gazdaságos sörnél lejjebb süllyedni fizikailag nem lehet :) Az a TV viszonylag korrekt :) Bár egy sörsátorban talán nem túl nagy a kihívás :)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3950
Orbit Winterfresh? :)
Előzmény: pgaalien (3949)
pgaalien Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3949
Ja egy időben láttam én is a TESCOban ilyen alien-tvket felhalmozva :)

Amúgy ma reggel kissé csodálkozva vettem észre, hogy kis víztócsa gyűlt a váltószoknyába az éjszaka alatt... Alighanem azért mert egy picit meghúzódott az antenna az első (és valszeg utolsó) gépi mosás során. Na mindegy, szervízkönyv elő, az alapján szétszedtem a cuccost (tető elején lévő világító testen keresztül, merthogy nekem elől van az antennám), jól meghúztam az antenna csavarját, aztán meghúztam mégjobban. Na reggel megnézem hogy sikerült. Ha nem elég jó, akkor valami tömítőanyagról kell gondoskodnom...

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3942)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3948
Na az tényleg kemény, hogy a bokor rím nem megy, kábé az összes focista-nóta ilyen :) Ez az, amikor a sorvégi rímek mind ugyanolyanok, képlet szerint:

a
a
a
a

Vov. :)
Szóval akkor előkeresem majd a könyvet, enélkül nem érdemes meghalni :)

Egyébként ha te akarsz verset írni, akkor nem kell semmilyen könyv, manapság a szabad formák a divatosak, ami azt jelenti nagyjából, hogy nincs semmilyen forma :)

Előzmény: semmiho (3947)
semmiho Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3947
Valamikor, amikor tanulhattam volna ezeket a dolgokat pl. középiskolában, nem tettem. Aztán most, hogy nem kéne, ilyen és ehhez hasonló "fura és értelmetlen" dolgok után valahogy felcsillant az érdeklődésem. Tudj'Isten, hogy miért. Már néhány amatőr vers fabrikálására is rászántam magam. Lövésem nincsen az egészhez, akik esetleg olvasták, biztosan jókat mosolyognak ezeken (vagy inkább sírnak;).
Bokor rímképlete? Huh, mondom én, gőzöm sincs nekem semmiről. :/
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3946)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3946
Ja, a magyar-irodalom annak a szervernek neve, amin az mp3-cdimet tartom :)

(Érdekes kultúrtörténeti információ: giraf.elte.hu meg az a szerver, amin a papírzsepijeimet tárolom :)

Szóval itt a Régi Magyar Irodalomtörténeti Tanszéken senki nem foglalkozik a műfajokkal külön, ezt minden bölcsésznek tudnia kell a diplomához. Majd körülnézek a könyvtárunkban, van-e erről könyv, de nem valószínű. Viszont mintha otthon lenne nekem ilyesmi, majd körülnézek. :)

De pl. a bokor rím képletét fejből vágom. :)

Előzmény: semmiho (3944)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3945
Fúúúúú!
Akkor most már tuti alkoholista leszek :)
Bár dilemma, a Sió italokkal 25 milkás házat lehet nyerni, abból kijön 4-5 CC :)
Előzmény: blackP (3943)
semmiho Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3944
Ejh, de jó melóhelyed van ;)
Kicsit off leszek. MZN, foglalkozol magyar irodalommal? Az e-mailcímedből merek következtetni ilyesmire. Engem nagyon érdekel egyébként ez a téma, csak lusta vagyok és nem tudok semmit (ezt most jól megmondtam). Az alapvető irodalmi műfajok szabályait és jellemzőit szeretném elsajátítani, legalább novice szinten.
Na ON leszek inkább...
Infó az 1.4 HDI 16v motorról itt (citroen.hu)!
blackP Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3943
És a Soproni Ászokkal CC-t lehet nyerni... :)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3942
Ja, csináltak ide az egyetemre egy sörsátrat, és raktak ki tévét, hogy nézhessem a VB-t. A tévé Alien márkájú :)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3941
Még jobb lenne, ha jönne a 107-es, és abba kerülne :)
Előzmény: semmiho (3940)
semmiho Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3940
A fogyasztást tekintve 0.1l+ mármint a 8-szelepes 1.4 HDI-hez mérten, nem a 2 litereshez. Szerintem nagyon jó választás lehetne ebbe a kasztniba.
Előzmény: semmiho (3939)
semmiho Creative Commons License 2002.06.10 0 0 3939
Ez mind azért van, mert szervós a 206-os és eltunyul rajt mindenki. ;) Ha nem az lenne, egy röpke alkarmozdulattal kireppenne az a csavar, nem kellene oda nyomatékkulcs. ;)

Egy kis érdekesség. Citroen C3-ban a 150Nm-t és 68LE-t teljesítő 1.4 HDI motor mellé lesz 1.4 HDI 16v is, 200Nm-rel és 92 LE-vel (!). A júliusi A2-ben külön cikk is foglalkozik vele. Gondolom előbb-utóbb leválthatja majd a 2l-es HDI-t a 206-osban, aminél jelentősen könnyebb lesz az új erőforrás (a 8-szelepes, csupa könnyűfém erőforrás is csak 98kg). Fogyasztása átlagban és városban is csak 1dl-rel magasabb, gyári adat szerint.

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3934)
vn99 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3938
Nincs harag, miért volna??:-))))
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3937)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.06 0 0 3937
Upszi, bocs :(
Előzmény: vn99 (3936)
vn99 Creative Commons License 2002.06.06 0 0 3936
Vagy elszállsz, mint a győzelmi zászló, meg a CC :-(((

Ma reggel láttam egy ezüstmetál cc-t, nagyon új lehetett a rendszámból ítélve (IB....), de a srác máris leamortizálta az orrát (oldalról telibetalált valakit)..:-((

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3934)
jupi Creative Commons License 2002.06.06 0 0 3935
Jaja, egyik ismerősömnek is van ilyen dension mp3-lejátszoja. Egy winchestert szét is vert neki a bp-i útminőség. Aztan most mobil h. diskkel elég jól bírja.
Igazából arra gondoltam, hogy egy mp3 discmant kötnék rá valahogy a fejegységre, hátha bejön... :) Igaz, az utastér módosításokkal, meg tuninggal nem vagyok nagyon kibékülve.
Előzmény: maadie (3933)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.06 0 0 3934
Ne félj, ha márkaszervíz cseréli a kerekedet, akkor jó kis csavargéppel teszik fel, azt nem hagyod el. Ellenben ha kapsz egy defektet, akkor 20 percig ugrálhatsz a csavarkulcson, mire leszeded :)

Előzmény: maadie (3933)
maadie Creative Commons License 2002.06.06 0 0 3933
muhaha ;D
pedig jo is az mp3 rokz! nem vagyok audiofil ezert nekem megfelelo. jupi nezd meg a dension oldalait.

nekem az a fura hogy 206sw elobb volt mint a 307sw miert adjak ki kesobb, no mind1.

Jelentem ujabb csavar esett le az egbol (totablak) flava, majd bemegyek eccer fabianhoz es szervizasztalra ontom a cuccokat ami kiesett es megkerem szives udvariassaggal hogy legysziikeee rakjatok mar ossze a kis Bobet ;) [most rohogok de majd ha kereket hagyom el :( ]

tomlaker Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3932
hétvégén 206sw bemutató!
a reklámja mindenesetre nagyon kedves!
Tom
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3931
maadie-n és hgl005-ön kívül szerintem más nem foglalkozik a 206-osok közül mp3-lejátszóval :)
Előzmény: jupi (3928)
én aki vagyok Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3930
Sajna mi is... Csak gyári CD játszót hajlandó vezérelni. Ezt mondjuk még nem ellenőriztem, de több helyről is ezt hallottam... Többek közt egy bizniszelésre is hajlandó PUG autóvillamossági szerelőtől is:((
semmiho Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3929
Hiába, igyekszik az ember :)))
jupi Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3928
Hát igen. :))

Apropó, nem tudja valaki, hogy a gyári CD-s fejegységnek milyen bemenete van a CD váltó felé? Megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha valami mp3-lejátszó kütyüt applikálnék a kocsiba. Az egyik off Yarisos on haverom jól megszívta: teljesen szabványmentes bemenetet kapott a gyári rádiójához.

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3927)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3927
"Szerencsére vidékünknek fejlett az ipara és az idegenforgalma, így az iparűzési adókból és egyéb bevételekből itt elég sokat tudnak a települések az utak karbantartására is költeni. "

Jaj, hát ez egy nagyon szép mondat :)

Előzmény: semmiho (3926)
semmiho Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3926
Jupi: Nekem a futóművel viszonylag szerencsés lenne a helyzetem. Sopron környékén lakom és itt a legtöbb utat felújítják vagy már fel is újították, egyre kevesebb a hupni, ahol össze lehetne zúzni a futóművet. A 85-ös főutat is felújították, az egyik (ha nem a) legjobb út lett a megyében. Szerencsére vidékünknek fejlett az ipara és az idegenforgalma, így az iparűzési adókból és egyéb bevételekből itt elég sokat tudnak a települések az utak karbantartására is költeni. Ha az 5 évvel ezelőtti állapotokat venném alapul, elhessegetném a sportfutóműnek még a puszta gondolatát is... :)
A motor alatti takarólemezzel kapcsolatban ha lesz infód, kérlek írdd ide be a fórumba! Kösz előre is!

Üdv, Semmiho

Előzmény: jupi (3925)
jupi Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3925
Sziasztok!
Semmiho, emlékszem ezt a kérdést régebben is feltetted és már akkor érdekelt engem is... Ha legközelebb beszélek a szerelő haverommal, akkor megkérdem tőle.
Futóművel kapcsolatban: nem is olyan rég észrevettem, hogy ha úthibákra megyek a kocsival (nem nehéz ugyebár :)), akkor csörög valami bal elöl, mintha ki lenne lazulva. Megnézettem és kiderült, hogy a stabilizátor-összekötő (vagy összekötő-stabilizátor :)) rudat ki kell cserélni. Valószínű, hogy az első ültetés is besegített az amortizációba...
Resettel kapcsolatban: múltkor a szerelőnél kellett hagynom a pugot és nekem is lehúzták az aksit! Egyelőre nem tapasztaltam semmi különöset... igaz nem is léptem neki oda. Előtte simán vitte a 190-et. ;D
Előzmény: semmiho (3924)
semmiho Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3924
Légellenállás-téma. Valahol olvastam, hogy létezik a 206-ra egy olyan burkolat, ami a motor alatti részt védi és csökkenti a légellenállást, turbulenciát és felhajtóerőt. Sikerült kiderítenem, hogy a HDI ECO típuson gyárilag van ilyen (valahol olvastam, tudja fene, hol). Még nem néztem utána, de vajon felszerelhető ez más 206-os modellekre is? Remélem, nem túl drága egy ilyen védőlemez. Valaki valami infót erről? ;)
Előzmény: semmiho (3923)
semmiho Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3923
Azt mondtam volna, nincsen ár? Ezesetben tévedtem :)
KW árlista, forintban a http://www.breitreifen.hu -ról.
Egy komplett sportfutómű 107e Ft a 206-osra (az újabbik 1.6 XSi-re is van, külön ki is emelték! :-), bár ez lehet, hogy a rugókat nem tartalmazza. A rugók viszont nem drágák: 27e Ft+első és hátsó gátlók 25e+20e Ft (kisker. bruttó, ha minden igaz). Kb. potom 180+munkadíjból megvan. Na talán majd egyszer, ha neadj'isten széthullik a gyári futóművem. ;)
Pang a topic. Monológ rlz! =]
Előzmény: semmiho (3922)
semmiho Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3922
Egy kis tuning-téma. Miller emlegetett valamikor komplett sportfutómű-cserét 206-osra:
Katt, ide a német nyelvű PDF megtekintéséhez
Eyébként http://www.kw-gmbh.de for more info. Komplett leírás is van itt, hogy mi micsoda. Van állítható magasságú és keménységű lengéscsillapító is! Árakról nem találtam semmit...
lorijan Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3921
Tapasztalat még nemigazán. (4nap, 1200km). A 206 kormányzása direktebb, jobban érezte az ember, hogy mit csinál, bár 160 körül már túl érzékeny volt. A vvt-i motor hangja közel sem olyan férfias :(, de az tény, hogy jóval erősebbnek érződik a +200kg ellenére is (mindkettő 1.4-es).

A szoftver frissítésekhez:
Nekem 3x frissítettek, de nem voltak rossz tapasztalataim (1.4-es !) , sőt legutóbb határozottan jobb lett. Én reset-elnék egyet, és semmiho által említett eljárással (a szervízkönyv is ilyesmit ír) újraéleszteném.

Előzmény: semmiho (3919)
lorijan Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3920
Én használtat nem merek venni. Évekig nem volt autóm, nézegettem a használtakat, de nincs olyan ismeretségem, aki ilyenben segíteni tudna. Az új autókkal is van elég gond :(
Előzmény: pgaalien (3918)
semmiho Creative Commons License 2002.06.05 0 0 3919
A tapasztalatok engem érdekelnek (őseim filóznak egy kombin vagy verzón), ha tudnál írni néhány sort a gépről. Köszi előre is!

Üdv, Semmiho

Előzmény: lorijan (3911)
pgaalien Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3918
GoodBye Lorijan!
Keresi a zember itt a szavakat de nem találja. Jó volt hogy itt voltál, gyere erre bármikor!

Bevallom én is szemeztem a Corollával, merthogy olyan ki letisztult egyáltalán nem kihívó, a csapott hátú ugyan kicsit audi A3 hátulról, de előlről teljesen rendben van a TS. De ha már annyi pénzt beleölnék, inkább Celica-t vennék, akár 1-2 éves használtat is.

Előzmény: lorijan (3900)
semmiho Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3917
Ha engem kérdezel, szerintem ez megoldás lehetne. Meg csináljatok ról abiztonsági mentést legalább három példányban, mert ki tudja... Én feltöltöm akár internetre is, ha lehetséges ;P
Előzmény: 206wrc (3916)
206wrc Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3916
Igen
hát erröl van itt nagybaszó :-)
de mit tegyek???
A régi szoftvert már nem tudják feltölteni rá mert az már ugye nincs meg.
igy meg csak szivok
Lehet hogy azt kellene hogy a te kocsid szoftverét kellene az én kocsimra is feltölteni és akkor lehet hogy jo lenne
Előzmény: vn99 (3915)
vn99 Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3915
Ha minden igaz, júni végére már lesz autóm, teljes régi fényében:-)))

WRC: vmit tényleg nagyon elbabrálhattak, mert az enyémnek 210-22-körül volt a vége (igaz óra szerint), de a 180-t órákig bírta tartani. Ráadásul, ha nem tévedek a gti(bocs, WRC) jobban is megy, mnt a CC, lévén utóbbi +150kg-val súlyosabb egyéniség.

Előzmény: blackP (3912)
206wrc Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3914
Nekem már csak az a bajom hogy miért nem megy az autóm többet 180nál?
Valamit nagyon elkurhattak a sok szoftver frissitésnél. Én csak azt mondom hogy ne engedjétek hogy frissitsenek, csak elbaszni lehet vele, sokat fog fogyasztani és nem fog ugy menni.

semmiho Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3913
Ehh... Na ja, a 138 pacival már lehet szántani is, való igaz, de... ;))))
Előzmény: blackP (3912)
blackP Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3912
Mikor lesz kész a kistraktor? :)
Előzmény: vn99 (3910)
lorijan Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3911
Azért elég jól fogynak a 206-ok. Biztos lesz utánpótlás. Én eleve úgy vettem, hogy 2, esetleg 3 évre.
Ha lesz tali azért messziről megkukkolom :)
OFF
Ha már rákérdezés volt, új Toyota Corolla-t vettem.
ON

Van 4 db, kb. 5000km-t futott Conti Wintercontact(TS780) téligumim (175/65 14") felnivel és hóláncal együtt. Topiclakóknak 65e HUF-ért eladó.(másnak 75e :))

Előzmény: 206wrc (3909)
vn99 Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3910
egyetértek...de miért szabadul meg mindenki tőle??? én nem adom az enyémet, pedig már elég sokan meg akarták venni, még így megcsúfítva is.

V.

Előzmény: 206wrc (3909)
206wrc Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3909
Vicc volt!!!

Más

Mindenki eladja összetöri mi van itt oroszlánok???

:-(
Mi lesz igy a 206 talikkal???

Előzmény: blackP (3908)
blackP Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3908
Ööööö...ebben nem igazán lehet rám számítani. :)
Előzmény: 206wrc (3895)
Soki Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3907
Sziasztok Oroszlánok.
Eladó az autóm, ha valakit érdekel az hívjon , mert keveset vagyok internet közelben.
06302805678
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3906
Hajrá!
Arra gondoltam, hogy a hétvégén már azzal mennék Balcsira, jó? :)
Előzmény: vn99 (3905)
vn99 Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3905
vót beszóni?:-)))

meggondolom, hogy odaadom e néked a slusszkulcsot ha kész lesz....

Jelentem elkezdték gyógyítani kispirost..

V.

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3904)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3904
Eh, ti csirkék vagytok totálra törni :)
Előzmény: vn99 (3902)
206wrc Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3903
Én ma voltam szervízbe és a motortartó bak a kuplung szerkezet fölött kopog, most szétszedték bezsirozták hátha segit de ha továbbra is kopogni fog akkor az csere.
Én 16e km van benne. Jó mi.
Előzmény: vn99 (3902)
vn99 Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3902
Hát mostanában eléggé rájár a rúd kis társaságunkra, ahogy így elnézem az elmúlt 1-2 hetet:-(((

V

Előzmény: semmiho (3897)
206wrc Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3901
Köszi lorijan!
Te is vigyázz magadra!
Milyen paripát veszel?
Előzmény: lorijan (3900)
lorijan Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3900
Eljött az ideje, hogy lecseréljem "rozsdást" egy kicsit nagyobbra. Nem oroszlánosat választottam, így át kell költöznöm (részben) egy másik topicba. Azért szép idők voltak ezek. A 206 nem egyszerűen csak autó volt, inkább szerelem, rengeteg élvezetes percet nyújtott (és sajnos kellemetleneket is, de ezeket mostmár felejteni kell), nagyon jókat autóztunk vele. Itt a topicban is egy kellemes kis csapat jött össze, jók voltak a találkozóink is.
Vigyázzatok magatokra, meg a PUG-okra!
monyesz Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3899
Soha nem tudja az ember honnan csap be a villám !
Előzmény: semmiho (3898)
semmiho Creative Commons License 2002.06.04 0 0 3898
Kedves Csajok!

Tessék szépen egy kicsit maradni sztenderen, a házban, a kertekben s a könyveitek fölött! - Amíg az autóm a karosszérialakatorsnál pihen... :((
Tegnap apám sikeresen ráburította az utánfutómagasítóit a jobb oldali sárvédőre meg az első szpoilerre. Behorpadt + fémig/műanyagig lenyúzva az eleje... :((

Üdv, Semmiho

Előzmény: semmiho (3897)
semmiho Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3897
Ahh, jajj nekem, csak már látnám :)))))
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3894)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3896
206wrc Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3895
Ez nem is rossz megoldás a harisnya beszerzésére.
De van még más forrás is.

Pl. kínai piac jo minőségű 100Ft-os harit lehet venni :-)))

Vagy ott van a Pugosok blackP-je akitöl lehetne kérni :-)))

Na jo ez vicc volt.
Senki ne sértődjön meg de olyan fáradt vagyok, hogy ilyen hülyeségeket tudok csak írni.

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3894)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3894
"ki az a férfiember, aki retikült hord, hogyha fut a szem a harisnyán, akkor a "szerszámostáskából" csak előkapja a körömlakkot és hegesszen!? ;)))"

Az előbb valaki itt írta, hogy a lányok remegve omlanak össze a kocsijától, szóval csak meg kell állni az első buszmegállónál, az egyik csajt visszahozni a sokkos állapottól, amibe akkor kerül, amikor megszólítottad, elkérni a harisnyáját vagy a körömlakkját, vérmérséklettől függően, és már roboghatunk is tovább :)

Előzmény: semmiho (3893)
semmiho Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3893
Honnan hallottam a resetről? Valamelyik fórumon felvetettem, hogy a K&N direktszűrő dobozán valami olyasmi felirat volt, hogy lambdaszondás autókhoz nem ajánlott. Erre írta valaki (lehet, hogy itt, lejjebb valahol), hogy resetelni kell, és akkor újratanulja a rendszer az egész menetet, újrakalibrálja magát a lambda-szonda. Talán több benyát is szív a tökéletesebb égéshez - következésképpen 1-2+ LE lehet, hogy jár ezzel. Legalábbis remélem. :)
Harisnyás ötlet: szerintem nem kell oda harisnya, jó az a direktszűrő. Csak aközé és a motor légbeömlője közé elkelne még egy Garrett-feliratú kis kütyü. ;)
Különbenis, ki az a férfiember, aki retikült hord, hogyha fut a szem a harisnyán, akkor a "szerszámostáskából" csak előkapja a körömlakkot és hegesszen!? ;)))
Előzmény: 206wrc (3892)
206wrc Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3892
Köszi

Megprobálom én is megcsinálni holnap.
De neked a k&n irta hogy kell ilyet csinálni?
???
De miért? Nem csak felszerelted és kész? Ez nem ugy működik hogy több levegőt tudsz beszívni és azt érzékeli és ezért több benyát is fecskendezik be?
Akkor a legjobb az lenne ha nem tennénk fel szűrőt csak a cső végére kifeszítenénk egy női harisnyát hogy a kosz ne menjen be. És igy maximális levegőt tudna beszivni. :-)))

Előzmény: semmiho (3890)
semmiho Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3891
"Érzésre valamit változott, mert váltás után néha be-bedadogott egy kicsit a motor üzemanyagért vagy levegőért kapkodva, de egy jó 1 óra üzem után helyreállt minden. " - mármint érezni lehetett, hogy valami kalibrálás van folyamatban és kísérletezget ott elől valami, mert ezt korábban nem csinálta.
Előzmény: semmiho (3890)
semmiho Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3890
Csak lekötöttem az aksi mínuszos saruját kb. 10 percre. Az autó órája is lenullázódott, középen a konzonon és a rádióm is elfelejtett mindent, alapvetően innen gondolom, hogy sikerrel jártam. Ezután visszakötöttem a mínuszt és járattam 5 percig a motort, alapjáraton (A PSA-fórumban írta valaki, hogy ezt kell csinálni). Ezután diszkrét, max. 2000-2500-as fordulattal közlekedtem egy negyed órát, majd elkezdtem úgy pörgetni, hogy szép finoman húzatgattam csak ki. Érzésre valamit változott, mert váltás után néha be-bedadogott egy kicsit a motor üzemanyagért vagy levegőért kapkodva, de egy jó 1 óra üzem után helyreállt minden.
Szóval csak annyi, hogy le kell kötni az aksit egy 5-15 percre és már kész is.
Persze van bennem egy kis bizonytalanság, hogy végülis sikerült-e a reset, hiszen nem tudom azt semmivel sem kontrollálni, hogy a vezérlő computer kondenzátorai is teljesen lemerültek-e és tényleg elfelejtett-e mindent.
Utánanéztem, az aksi lekötése nem ütkötik a helyes üzemeltetéssel. A kezelési útmutató olyat is ír, hogy hosszabb nem használat ideje alatt érdemes lekötni az aksit. Ha ezért szólnak a szervízben, odanyomom az orruk alá a 206 manualt. ;)
Előzmény: 206wrc (3889)
206wrc Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3889
semmiho

Nekem is cserélve lett a szűrő.
Lehet hogy nekem is resetelni kellene?

Leirnád hogy mit és hogy csináltál?
köszönöm

206wrc

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3888
Jaja, a speciális kulcs nem fogta meg a speciális csavart, úgyhogy 3 másodperccel tovább tartott a kerékcsere. Gondolom F1-ben ezért nem használnak kerékőrt :)
Előzmény: semmiho (3887)
semmiho Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3887
Kifejthetnéd bővebben. Megpróbálták "lecsatolni" a kerékőrt és a felni gyengébb volt a pájszernél? ;)
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3886)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3886
Akik kerékőr-vásárlás előtt állnak, javaslom, hívjanak meg inkább engem fagyizni, több értelme van :) Tegnap voltam centríroztatni :)
semmiho Creative Commons License 2002.06.03 0 0 3885
A computer-reset után egy kicsit mintha kevésbé morgós, de annál inkább érces orgánummal üvöltő lenne az autóm. A hétvégén örömmel konstatáltam, hogy nem nagyon bírnak megelőzni s gázfröccseimre nincs az a szeme sarkából huncútan kacsintgató csajszi, aki oda ne nézne, ki a fene ez az állat (bezzeg barátnőm a szemere vetette, ha velem van, sosem hajtok, csak nagypapásan, finoman cammogok, hehe). ;)
Szumma-szummárum: a 206 szerintem mint csajozós autó, egész jól használható, főleg ha kiszáll a délceg, daliás lovag az oroszlán karmai közül, miután finoman megzabolázta a rendre utasítandó, üvöltő vadócot. =D

Üdv, Semmiho

Zoldalma Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3884
Na jó, ide is berakom: Pug 309 Turbo. Alul a hűtő alatt az az intercooler :-) Szóval sok mindent lehet, ha az ember akarja.
Előzmény: maadie (3881)
semmiho Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3883
Én csak arra lennék kíváncsi, van-e annyi ménes egy PUG-ban, mint amennyinek a papíron írják. Valaki fogatta már be a gall lipicait valami fékpadon?

Nekem van egy tesztem, ami 307 1.6 16v vs. Civic 1.6 16v V-TEC összehasonlítás, az ATC-nél végezték. Azért szerintem ez is elég meggyőző és valószínűleg nem kell 5000km-enként generálozni sem ;)
Klikk hír!

Üdv, Semmiho

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3882
Ha lenne topikuk, akkor ott nem a zörgő tetőablak, meg a központizár betegeskedése lenne a napi probléma, hanem a hetente generálozott motor, meg a repedő turbó :)
Hát mire jó ez? :)
Mármint az ilyen remek videofilmeken kivül :)
maadie Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3881
Egy ket erdekesseg ami PUGbol sosem fog kijonni, az ero (mert veluk, veluk van
:D) Az egyik egy toyota supra
a masik egy nemtommi
de van benne 852.9kW aza kb 1159LE es nem a tengelyen hanem ezt le is viszi az
aszfaltra!!
206wrc Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3880
Viszont neki nem kell dolgoznia napközben :)

Hát igen bérböl és fizetésből élöknek napközben dologzniuk kell.
:-DDDDDD

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3879)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3879
"a tiédet már láttam, ez a nyomába sem ért"
Viszont neki nem kell dolgoznia napközben :)
Előzmény: vn99 (3878)
vn99 Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3878
WRC,

a tiédet már láttam, ez a nyomába sem ért:-))(lefety)

ezüstmetál volt az egész, de igen jól nézett ki.

V.

Előzmény: 206wrc (3877)
206wrc Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3877
Nem én nem voltam.

Melóztam

Ismét egy wrc-s autó

Előzmény: vn99 (3875)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3876
Nem, köszönöm :)
Jelenleg nincs kielégítetlen igényem a Xantiában :)
Előzmény: blackP (3872)
vn99 Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3875
'reggelt Oroszlánok!

tegnap nem innem járt valaki a külkeren egy ezüstmetál gti-vel+wrc spoiler?

semmiho Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3874
aztán szépen beállt - mármint az adagolás helyes mértéke ;))
Előzmény: semmiho (3873)
semmiho Creative Commons License 2002.05.31 0 0 3873
Tegnap lereseteltem az autó adatgyűjtő computerét. Ahogy a PSA-Citroen topicban is ajánlották, levettem egy 5-10 percre az aksim "-"-os saruját, aztán visszatétel után 5 perc járatás alapjáraton és egy kis kocsikázás. A reset valószínűleg sikerült, mert az autó váltásoknál kicsit fulladozott néhány percig (gondolom sok naftát kapott), de aztán szépen beállt. Lehet, hogy csak beképzelem, de szerintem halkabb lett és jobban is megy egy hangyányival! :))

Más. Következő ezzel a kompjuterezéssel a helyzet.
Az autómat 2001. február valahányadikán "gyártották le" a futószalagról, most nem emléxem pontosan (sorozatkódja 8849, csak nem emléxem rá, hol lehetett átszámíttatni a gyártási dátumra).
Namost ha eddig megszezett információim helyesek, akkor a multiplexes autóktól kezdve teszik a magasabb felszereltségű kocsikba a fedélzeti computert - olyat, mint amilyen BlackP autójában is van -, ez a 2001. nyarától gyártott autóknál van így. A középső nagy kijelzőt nézve pedig észre lehet ezt venni, hogy milyen az adott autó (a legegyszerűbb módszer persze még mindig az, hogy megnyomjuk a jobb oldali bajuszkapcsoló gombját;), szóval a nagyobb kijelzők közül is 2-féle van. Az egyik 100% pontmátrixos (ez az új és ilyen van a computeresekhez), a másik (régebbi) pedig Egy karakternyi magasan pontmátrix, alatta pedig mindenféle jelekkel sima digitális (rádió jelei és funkció-kijelzői) és a hőfoknál egy kis részen szintén pontmátrixos. Na én ezekre a különbségekre lettem figyelmes.

Üdv, Semmiho

Előzmény: 206wrc (3871)
blackP Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3872
Mihaszna! Itt áll a Felsőzöldmáli úton egy 307 SW. Jól néz ki! Már nem akarsz ilyet venni?
206wrc Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3871
Én tavaj áprilisban vettem!
Akkor nekem semmi sincs :-(
Áh :-DDD

Jó kis lada abba volt egy kulcs az vagy beindult vagy nem, ott nem volt olyan hogy belementél egy gödörbe és leált, az ment helyen völgyön át. Ezek az elektronikák meg meghatározzák,a vezetési stilusomat is. Ez nem jó.
Minden környezetvédelmi dolgoknak megfelel a szoftver ami rajta van csak a kocsi nem megy többet 180nál. Jol van ez igy????

Előzmény: blackP (3868)
blackP Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3870
OFF
A munkahelyemen az e-mailekben időnként úgy próbálják áthidalni ezt a problémát, hogy: "Tisztelt Hölgy és Urak!". :DDD
Pedig már abszolút hozzászoktam, hogy az urak/fiúk/... közé magamat is beleértsem, úgyhogy nem muszáj külön kitérni rám. :)))
ON
Előzmény: 206wrc (3863)
semmiho Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3869
Na, kezd világos lenni. :)
Nekem a broadcomputer hiánycikk - legalábbis azért, mert a 206-os árlistájában alapban benne van, hogy jár hozzá ez a rendszer. Ennek ellenére én nem bírom előcsalogatni az enyémből ezt a funkciót annak ellenére, hogy már lassan többször nyomtam be a jobb oldali bajuszkapcsoló végét, mint amennyit megtette az autóm a 4 ütemet. ;))
A középső konzol kijelzőjén is próbáltam állítgatni, ami OFF-on van, azt ON-ra tenni, de nem engedi. Valami CDC -t lehetne meg rádiót ON állásba tenni. A rádióm mondjuk nem gyári, gondolom ezért nem engedi ezt. Hogy most ezzel függ-e össze az egész, azt nem tudom... Na mind1. ;)
Előzmény: monyesz (3866)
blackP Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3868
Szóval multiplex rendszerrel készülnek a 206-osok kb. tavaly nyár óta. Meg a 307-esek.
Ez valami olyasmit jelent, hogy nincs minden ketyeréhez külön vezeték, hanem minden egy áramkörön van és ezen küldözgetik a digitális jeleket a számítógépnek. Pontosabban: vannak olyan fontosabb alkatrészek amiknek van saját áramkörük, de a lényeg az, hogy kevesebb drótra van szükség.
Előzmény: 206wrc (3867)
206wrc Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3867
Hu án már tégyleg feladom.
További jo eszmecserét ez ügyben én csak szemlélő leszek most
:-)
Előzmény: monyesz (3866)
monyesz Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3866
>De nem is baj nekem ilyen nincs és nem is kell, a multiplex az jo volna hogy lássam hogy mennyit fogyaszt, és stb...
Na akkor neked boardcomputer kéne nem multiplex ! :)
Előzmény: 206wrc (3865)
206wrc Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3865
monyesz semmit teljessen köd ez nekem. De nem is baj nekem ilyen nincs és nem is kell, a multiplex az jo volna hogy lássam hogy mennyit fogyaszt, és stb... de ha azt nézném akkor meg felhuznám magam a fogyasztásomon. Ugy hogy jo ez igy ahogy van rárakok egy téglát a gázpedálra az jol van.
Én akkor is azt mondom PEUGEOT rulez :-)
Előzmény: monyesz (3864)
monyesz Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3864
A boardcomputer és a multiplex két egymástól független dolog. Ez segít a kiigazodásban ?
Előzmény: 206wrc (3863)
206wrc Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3863
Oroszlánok fiuk és BlackP

Én kezdem elveszteni a fonalat ebbe a multiplex, kinek mi volt gyárilag és miért nincs a másiknak dologban.
Ez vicc hogy PUG-ék mit össze nem kapvarnak ezekkel a rendszerekkel.

blackP Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3862
Igen, 1.6 Premium gyári CD-s rádióval.
És már multiplex rendszerű.
Előzmény: semmiho (3861)
semmiho Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3861
BlackP: lehet, hogy most fogtok leütni... Szóval Neked 1.6-os Premiumod van, ugye? Megkérdezhetem, hogy milyen felszereltséggel vásároltad? Rádiót gyárit vettél bele? Ejhh, ez a computer-dolog... Vajh' de mivel függhet össze? :P
Előzmény: blackP (3859)
semmiho Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3860
Igen! =)
Előzmény: blackP (3859)
blackP Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3859
Az a rózsaszínű lámpaernyő a direktszűrő? :)
Előzmény: semmiho (3856)
semmiho Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3858
Kösz! :)) Egyébként Hilti-szalag roxxx! ;P
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3857)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3857
Jóóóó!
Előzmény: semmiho (3856)
semmiho Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3856
Van két jó és egy kevésbé jó hírem. Kezdem az egyik jóval: tettem fel az XS Sportról 5db új képet a p206.fw.hu címre, a motortérről is, K&N direktszűrőset, ami valahogy így fest:

Aztán a rosszabb hír, hogy az elkövetkezendő kb. 2-3 hónapban biztosan nem lesz időm átdolgozni a designt... ;(

Egy jobb hír: működik az oldalon a WEBSTATISZTIKÁK!
Talán már említettem, hogy 2001.12.09-től kezdve én LOG-oltam az összes lapnyitást és ebből az állományból készít a rendszer statisztikákat. A látogatók böngészőiről is van már infó, igaz, ezt csak tegnaptól gyűjti a rendszer.
PUG206 rulez!

Üdv, Semmiho

semmiho Creative Commons License 2002.05.30 0 0 3855
Tegnap beszéltem a sráccal, azt mondja, hogy most nincs egy vasa sem, talán egy év múlva vesz rá nagyobb felniket, addig gyűjtöget is törlesztgeti a kocsijának részleteit...

Üdv, Semmiho

Előzmény: 206wrc (3854)
206wrc Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3854
semmiho
Köszi a segitséget
Előzmény: semmiho (3853)
semmiho Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3853
Hmm, ez nagyon korrekt ár, szerintem. Részemről én megkérdezem egy 206-tulaj ismerősömet, aki egyébként mondta, hogy nagyobb alufelniket szeretne a mostani 14-esek helyett, lehet, hogy érdekelni fogja.
Computer-téma: és olyat is csinál, mint BlackP -nél a nyitva felejtett ajtó esetén, hogy kirajzolja a nyitott ajtót? A 307-es - most, hogy így BlackP írta, beugrott, hogy az - is csinálta, na az biztosan computeres változat. Jó, tudom, hülyeségen rágódom; meglátjuk, mit süketel majd a kereskedő. ;)
Előzmény: 206wrc (3851)
semmiho Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3852
Hmmm... Hát pedig ezekszerint az enyémben is kéne, hogy lökje az ilyesmiket, ha már odaírják, hogy fedélzeti számítógép és nekem is a nagy pontmátrixos kijelzős az autóm a digit-klíma miatt... Vagy lehet, hogy az enyém valami régebbi széria, amiben még nem volt? Tudom, apróság, de már annyira érdekel, hogy most mi a bánat van itt, hogy felhívom a kereskedőt! Meg különbenis, ha elő tudnám csalni ezt a funkciót, Golf IV-es haverom besárgulna az irigységtől, az tuti ;)
Előzmény: blackP (3849)
206wrc Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3851
Elhatároztam hogy eladom a felniket amik vannak a Pug-on.
Ha valakit érdekel akkor irjon vagy hivjon.
Irányár: 120e

206wrc Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3850
Én nem tudom hogy csipog-e mert én 8e km után cserélek olajat.

BlackP: szerintem ez a legnagyobb bunkózág hogy 7-8e Ft -ot elkérnek.

Ez az én véleményem, lehet hogy rosszul látom.

Előzmény: semmiho (3847)
blackP Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3849
Igen, a 206-os is csipog, aztán nyomja a szöveget.
A legjobban az tetszik, amikor nyitva marad egy ajtó, mert ilyenkor kirajzol egy nyitott ajtajú autót. :)))
Előzmény: semmiho (3847)
blackP Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3848
7-8 ezer + ÁFA csak a kiszállás. De ezt előre megmondják, hogy ne érjen meglepetés.
Bár az én autómhoz nem műszaki hiba miatt kellett kijönni (kerékcsere 2x). De szerintem ez mindegy. Vagy mégse?
Előzmény: 206wrc (3846)
semmiho Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3847
BlackP: Amíg átmenetileg 307 HDi-m volt, az tényleg írogatott ilyeneket, meg mikor kezdett csökkenni az olajszint, arra is csipogás meg figyelmeztető felirat jött elő. Ezekszerint ilyet tud a 206-os is? Az enyém nem tudja... :((
206wrc a tiédben sincs ilyen?
Előzmény: blackP (3845)
206wrc Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3846
Miért az Assistance nem ingyenes???
Előzmény: blackP (3844)
blackP Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3845
Pedig milyen jó az amikor kiírja, hogy nincs teljesen kiengedve a kézifék :)
Előzmény: 206wrc (3842)
blackP Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3844
Sokba kerül az, ha kijön az Assistance. Egyszerűbb bevontatni.
Előzmény: semmiho (3839)
blackP Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3843
Nekem is gyári riasztó van és a központi zárral együtt működik.
Utólag mégis megbántam, hogy elfogadtam ajándékba, mert csak ajtónyitásra kapcsol be, az pedig kevés egy 50 ezres riasztótól...
Előzmény: 206wrc (3837)
206wrc Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3842
Én azt vettem észre hogy a hülye magyarnak már ha azt irják bele hogy fedélzeti számitógép akkor már veszi is, mert hogy hu az milyen jo.
Aztán meg ráfogják hogy ez mégse olyan mint....
de van benne. Nekik már az elektomos ablakemelő és az esőérzékelős ablaktörlő stb... ez már mint számitógéppel vezérelt. Ennyire tudják szivatni a magyar népet.
De jo lenne egyszer azért egy jo pár kérdést feltenni Mr. Peugeotnak hogy hogy is vannak ezek a dolgok.
Előzmény: semmiho (3841)
semmiho Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3841
Nem irigylem azt, akivel ez megesik...
Egy érdekesség, nemrég szembesültem egy 206-árlistán, hogy állítólag az én autómban is van fedélzeti számítógép, méghozzá az XS alapfelszereltségében is. Na elég jól sikerült elrejteniük, mert még nem találkoztam egyetlen tájékoztató adattal vagy kiírással, amit ennek kellett volna kiadni (pl. pillanatnyi fogyasztás és hasonlók), nyomogathatom napestig a bajuszkapcsoló végét...
Vagy ez a fedélzeti számítógép valami mást takarhat? Na mindegy, nem fontos.
Előzmény: 206wrc (3840)
206wrc Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3840
Bill szerintem ezekre is iratott egy jo kis oprendszert
Neve:
Pugdows
Az a szerencse hogy kijelző nincs a kocsiba mert amikor a kocsi dobál kékablakot azt nem látjuk.
De a 307-es az ugy hallottam hogy menet közben reseteli magát. 170es temponál is csinálta már valakinek.
Jo lehet.
Előzmény: semmiho (3839)
semmiho Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3839
Csak a szinkronizálás, ha elmásznak egymás mellett a kulcs és az autó kódjai, újra kell szinkrózni. A manuálja írta, hogy ezzel lehet problematika. Habár maximum kijön az Assistance, majd jól megmutatom, milyen xar a rencerük, nem ismeri föl plug&play a jókis direktszürőmet és miközben resetelni próbáltam a komputert, még le is fagyott... Min fut ez, vindózon?!? ;)))
maadie Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3838
nah riaszto 2 napja nonstop ordit ugyhogy kenytelen voltam kikapcsolni es csak gyari immo+valtozar megoldas van, vihetem ma a fehervarira megcsinaltatni kivancsi vagyok mennyit gombolnak le...
206wrc Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3837
Nem.
Miért milyen baj lehet a zárral?
Én nem is kértem és nem is kérnék bele gyári riasztót mert én eddog csak rosszat hallottam róla. Azt se tudják hogy kell elinditani és programozni és össze vissza kell tekergetni a kulcsot és nyomkodni a gombot a távirányitóján.
Nekem ezt megoldották tök egyszerüen a központi zárra kötötték be ha bezárom, bekapcsol ha kinyitom kikapcsol. És nincs probléma vele, igaz nem is gyári PUG.
Előzmény: semmiho (3836)
semmiho Creative Commons License 2002.05.29 0 0 3836
206wrc: Igen, ez a szervíz-dolog ismerős... Sokszor olyan érzésem van, hogy ezek az emberek nem is értenek az autómhoz (biztosan nem így van, csak nehezen adnak ki infót), pl. riasztót kérdeztem, hogy lehet-e az enyémbe rakni és hiába mondtam meg a típust és évjératot, morfondíroztak rajt ketten vagy 10 percet, hogy most milyen lehet (léptetőkódos, vagy nem). A sima PUG-kézikönyvemben is benne van, hogy léptetőkódos és ezt még én is tudtam! Na ja, a 75e Ft-ért - amit legomboltak volna a ketyeréért - inkább veszek 1 váltózárat, egy immobilizert és egy kormányzárat, és még marad is 20-30e Ft-om... :(
Köszi az infókat, tegnap még egyenlőre nem mertem megejteni a resetet - mivel este még nagy szükségem volt az autóra és valahogy nem volt kedvem a központi zár újraprogramozásához, amivel ilyenkor elvileg adódhatnak problémák ;) - , de ma vagy holnap összeakazkodom a kicsivel és felfrissítem az agyát. Neked nem gyűlt meg a bajod ezzel a fránya centrálzárral?

Üdv, Semmiho

Előzmény: 206wrc (3834)
pgaalien Creative Commons License 2002.05.28 0 0 3835
Nem baj hogy ezt leírtad, tanulság! Szerencsére nekem már bevillant ez az eset elméletben előre (dekurvaokosvagyok:), amikor felraktam a felniket, ezért jónak láttam, hogy tartsak a kerékőr-kulcs mellett négy acélfelnihez való csavart is. Az egyetlen hátránya, hogy persze ott zörögnek együtt :(
Előzmény: blackP (3822)
206wrc Creative Commons License 2002.05.28 0 0 3834
Nekem a magnó néha befordulva marad és azért kell lehuzni a sarut hogy vissza kiforduljon.
És akkor mikor a szervizbe vittem és a computerre rádugták egyböl kérdezte a faszi hogy volt valamikor levéve a saru?
Mert a program nem jol állt fel.
Voltak benne hibakodok.
Tehát egy ilyen saru lehuzás nem mindig tesz jót.
Én többet nem tudok. Csak az a baj hogy a szerviz meg ilyen dolgokban nem akar segiteni, mert még mindig ugy érzik hogy Ők a királyok. És ők vannak értünk és nem forditva. Pedig ez nem igaz mert ha mi nem vennénk meg ezeket a szarokat akkor nekik nem kellene szervizelni, tehát munka se lenne.
Ez az én véleményem.
És mindig az ügyfélnek van igaza!!!!!
Előzmény: semmiho (3831)
Zoldalma Creative Commons License 2002.05.28 0 0 3833
Ja, mindig a negatívot, mert akkor nem lehet a villáskulccsal szikrát produkálni, ha az ember véletlenül hozzáér a kocsiszekrényhez is :-)
Előzmény: monyesz (3832)
monyesz Creative Commons License 2002.05.28 0 0 3832
Akkor ez megfelel annak, mintha lemerülne az akksi és cserélnéd. Ezze nem lehet gond. Az talán nem mindegy, melyik sarut veszed le (vagy milyen sorrendben), asszem a testet szokták megszakítani.
Előzmény: semmiho (3831)
semmiho Creative Commons License 2002.05.28 0 0 3831
Na, valakinek valami ötlete, hogyan működhet ez a reset egy 206-osnál? Lehúzom itt is a aksiról a sarut aztán várok 15 percet? Szabad-e vajon ilyet csinálni? ;)
Előzmény: semmiho (3830)
semmiho Creative Commons License 2002.05.28 0 0 3830
Valahogy mindig efelejtettem megkérdezni, de most... Hmm, mit is? Izé...
Szóval az 1.6-oson a légmennyiségmérő hol a búbánatban van? A légszűrő doboza alatti eldugott csonk körül, vagy közvetlenül a légbeömlő csövön lévő kisebb kis csövecske lehet az? Azért kérdezem, mert található egy kis matrica a direktszűrőm dobozán: "Not for emission controlled engines" - vagy valami hasonló... Na én ennek most utánanéztem.

Találtam ehhez a knfilters.com -on infót a FAQ-ban:
"Will I need to make adjustments to my vehicle after I install a K&N filter or intake kit?

On fuel injected vehicles the original equipment manufacturer (OEM) computer and emission control system will adjust for the increase in air. The OEM computer will adjust immediately if it is reset. Removing the battery cable from the battery for 15 minutes or more should reset it. On some carbureted models you may have to richen the mixture when switching from a paper filter to a K&N air filter or intake kit."

Érdekes, nem?

Üdv, Semmiho

206wrc Creative Commons License 2002.05.25 0 0 3829
blackP
Nincs szerencséd ezekkel a gumukkal.

Mit szóltok a rallyhoz?

Előzmény: blackP (3825)
semmiho Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3828
:((
Részvétem...
Előzmény: blackP (3825)
vn99 Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3827
:-(((((

Kitartás...

V

semmiho Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3826
Hehe, köszi:)))
Legközelebb hagyom magam megelőzni (már ha kibítom:), úgy megspórolhatok néhány fölösleges kérdést - jól leolvasom, mit firkantottak a popsijára a japcsik ;))
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3820)
blackP Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3825
A szerelő is ezt mondta, meg azt is, hogy ez egy csomó utánajárás aztán ki tudja mennyit fizetnek, és nekem ilyenre nincs energiám.
Meg az ütközéssel le is taszítottam az útról. Persze vissza lehetne pakolni van ott néhány szép darab, nem tudom honnan szórták oda.
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3823)
Soki Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3824
Biztos hogy nem láthatál mert otthon ucsöltem a tv elött.
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3818)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3823
:(((

Talán érdemes visszamenni, lefényképezni a betondarabot, ha tényleg benyúlik az útra, és levelet írni az önkormányzatnak.

blackP Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3822
Hát én sem úsztam meg defekt nélkül.
Ma reggel a Szépjuhászné úton egy kanyarba beérve későn vettem észre, hogy belóg az útra egy betondarab ( meg a szembejövők miatt túlságosan az út szélén mentem ) és már nem volt idő kikerülni. Jól elkapta a jobb első kereket...A felni mentén kiszakadt kb.4-5 cm-es darabon.
A lényeg: figyelmetlen voltam és tönkrevágtam az egy hónapos gumit.
De amiért leírtam hülyeségem történetét:
1. A pótkerék acélfelnin van és nem voltak hozzá csavarok!!! Így a könnyűfém felnin lévőket kellett rátenni amíg elgurultam a legközelebbi gumishoz. Enyhén instabil volt az autó...
2. A szerelő szerint eredetileg nem ez a pótkerék lehetett az autóhoz mert ugyanolyan típusú, de más a minta, meg a méret, mint a többi keréken. Pedig ugyanolyanokat vettem, mint amilyen az eredeti volt (amiket elloptak).
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3821
Remélem, Type-R benéz ide :)
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3820)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3820
Mert van 1.6 ESi, 125 lóval, egyenesen mehet a levesbe :) Gratz :)
Előzmény: semmiho (3819)
semmiho Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3819
Tegnap alig tudtam lehagyni egy kb. 1-2 éves Honda Civicet, ez miért lehetett? Ha az 1.6-os volt, akkor le kellett volna nyomnia a 160 ménesével, ha meg az 1.4-es, akkor ennyire gyengélkednék? Közelíteni ugyan nem bírt, de 90-ig én sem - elhúzi ;)
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3817)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3818
Haár flood, legyen kövér.

Soki!
Tegnap nem láthattalak az Alex Grill Caféban, az Árpád-hídnál? Már görbültem rendesen, úgyhogy nem jártam utána alaposan a dolognak :)

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3817
Gyere fel egyszer Pestre napközben, zokogva fogod hazavinni 10 literes fogyit :)
Előzmény: semmiho (3814)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3816
Óvatosan, semmiho, fordult már elő olyan az enyimmel, nyugodjék békében, hogy az utolsó 200 méteren tolni kellett az autópályán :) Mondjuk akkor folyamatos 180-at ment, ezért gyorsabban fogyott a nafta.
Előzmény: semmiho (3805)
206wrc Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3815
üzemanyagszint-visszajelző a PUG-nál jol van megcsinálva szerintem mert én már jol kifogyasztottam az alós pirosig és még akkor is volt benne 2-3 lityi.
De jo neked
6.69
Ez valami kódszám?
:-))
Előzmény: semmiho (3814)
semmiho Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3814
"Mekem most kb 13l" - uhh, no komment, ez elég tetemes...
Egyébként azért kérdeztem, hogy meddig érdemes "feszíteni a húrt" az üzemanyagszint-visszajelzőt kuksolván, mert a régi autóm, ami egy VW Polo volt, na ott az utolsó negyed felénél kiürült a tank, még mielőtt a kontrollámpa kigyulladt volna, bár valami műszaki hiba lehetett ott... Féltem, hogy a direktszűrő miatt most többet eszik, de nem vészes nekem most sem, 6.69-re jöttem ki egészen pontosan, a tegnapi tankolással számoltam ki. Mondjuk este száguldozok jobbára a géppel, akkor a klíma is A/C helyett ECO módban suhog, az is biztosan sokat jelent de azért a brutál hang miatt oda-odaléptem a sárkányom mogyorói közé, hadd sikítson meg üvöltsön, torkaszakadtából! ;)))
Előzmény: 206wrc (3809)
206wrc Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3813
Kinyilt az oldallégzsák?
és milyen volt?
Én a Gablinit a Fogarasin tudom ajánlani nagyon korrektek.
Előzmény: vn99 (3812)
vn99 Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3812
Inkább nem bocsátkozom jóslatokba, lényeg az, hogy itt vagyok.

Légzsák: temetemnél fogva (1,92m) kicsit kilóg a fejem az oldallégzsákból, ezért koccoltam le a tetőt. Amúgy csak az oldala nyílt ki, első 2 nem.
Futóművileg mindkettőt cserélni kell, mert az első köszönőviszonyban sincs a kasznival, a bal hátsó részt meg ne is firtassuk. ( hát hiába, nem bírta a szántást:-((().

Szerviz: miért, tudtok valaki jót ajánlani?

V

Előzmény: 206wrc (3811)
206wrc Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3811
De püföléd szerintem csak a kisautóból nem sok maradt volna.
A pukkancsok azért jo helyen vannak, és megvédtek volna.
Hol csináltatod? Csak a hátsó futómű ment tönkre?
Előzmény: vn99 (3810)
vn99 Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3810
Hali Oroszlánok!

Először is mindenkinek köszi így látatlanba az együttérzést. Tegnap beszéltem a szerelőkkel, szerintük életképes a kisautó, mondjuk egy teljes futóműcsere, meg egyéb apróságok után:-)))

Ha meglesz, feltételnül megmutatom egy talin..

WRC, Soki: az a 13 lityi szerintem nem annyira gáz, mert toljátok neki rendesen+1-2 módosítás+aut.klíma, meg egyebek. Kispiros is megette szó nélkül városban a 12-t, de országúton sem evett 10 alatt - bár lássuk be, hogy elsősorban nem a kis fogyasdztásáért vettem, meg toltam is neki rendesen. Egyébként pont ezért dühít Qr&@ra a baleset, mert akkor csak 120-szal kocogtunk. Ha mindez 200-nál van, akkor (bár tuti, hogy most nem PÜFÖLNÉM A KLAVIATÚRÁT) még egyetértek azzal, hogy én ba@&#am el, de így?

206wrc Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3809
semmiho

Én mostanában mindig a legalsó piros csikig üritem, nekem a legtöbb 52l volt amit tankoltam. Érdekel egy 50l-es tankba nem?
Még szerencse hogy nem csalnak a kutak.
Oroszlánok nem tudok hogy Sokival ketten vagyunk vaslábuak vagy csak a miénk fogyaszt sokat.
Mekem most kb 13l
Ez kurva sok

206wrc Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3808
Sziasztok

Ki jön a Székesfehérvár rallyra?
És mikor lesz tali legközelebb?

maadie Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3807
jah vittore max respekt a CiCus ert
semmiho 51.5! ;DDD de akkor mar csak a benzingoz vitt be a kutra sztem :))
nyugodtan mehet a csik ala, enis mindig telitank - urestank - telitank igy hasznalom {naa es utanna vajon milehet??? urestank ? :D}

"Hétvégén ujra megnéztem a TAXI, TAXI2 filmet és én még mindig azt mondom hogy PUG. a király!!!
Csak az a jelenet amikor sok sok rendőrautót törnek össze az nem tetszett és ha jol számoltam volt benne 3db 206-os is. "

legfinomabb!!! taxi isten :) inkabb az 1 a 2 nekem kicsit eros volt 3.ban holdra is mennek?
2bol inkabb csak az eleje amikor a 306maxit tologatja az utrol ;)))

apropo annyira nemfigyeljuk a rallyt?
hat meg1 206 is poroszkal, 1 206super1600 kekszinu sajna sok infot nemtudok rola de ottvagyunk ... :D
hetvege asztalosfeketeerod, ooo ize szekesfehervar!! ott a helyunk en megyek megin...
na udv

Előzmény: Soki (3806)
Soki Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3806
Sziasztok !
Semmiho az üzemanyadszint jelzőt leengedheted az utolsó csik alá is , én altalába mindig fulra kihasználom a tankot .
Vn 99 nagyon sajnálom a balesetedet , de ramélem hogy hamarosan visszatérsz az utakra közénk.
Hova vitted megcsináltatni az autódat ?
semmiho Creative Commons License 2002.05.23 0 0 3805
Egy kicsit vidámabb téma, legalábbis ezeknél mindenképpen:
Nektek mennyi volt a max, amit az autóba tankoltatok? Eddig egyszer láttam a piros lámpát felvillanni, az alsó két fehér csík közötti felező alatt alig volt a mutató, de 45l belement... A piros csíkig lehet engedni a gépet? Megnéztem, a tank 50 literes a leírás szerint, ami eléggé határesetnek tűnik nekem. Nemám megáll valahol a sárkány a préri közepén, aztán gyalogolván a legközelebbi kúthoz felöklel egy felbőszült dámvad vagy méregzsák vadkan, netán egy "bölömbika"! ;))
blackP Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3804
:((((
Ha kész lesz a kisautó, akkor megünnepeljük egy talival!
Előzmény: vn99 (3788)
206wrc Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3803
Milyen kocsinál?
Mert a a 206os nál a kézifé az disznek van odarakva mert hogy nem fog az is biztos. Egy nagy szar, Sokival éppen a napokban beszélgetünk erröl hogy milyen szar megoldás ez a kézifékes tárcsafék.
Előzmény: én aki vagyok (3801)
206wrc Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3802
Eltörtek a torziós rugók?
Nincsen képed hogy hogy néz ki szegényke?
Van egy eladó gumim ha érdekel ott áll a Gablinibe csak el kellene hoznom.
Előzmény: vn99 (3800)
én aki vagyok Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3801
Nem a kötekedés kedvéért, de a hátsó defekt a veszélyesebb. Ugyanis a hátsó kerekek adják az autó stabilitását. Ha nem hiszed, akkor rántsd be a kéziféket úgy 80-nál. Úgy fejre állsz, hogy jobban se kell.
Előzmény: 206wrc (3794)
vn99 Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3800
Megsúgom neked: darabokra törik, és van mit cserélni balesetkor:-)))
Előzmény: 206wrc (3798)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3799
Aki a Xantián megcsikordítja az Eagle F1-et, az cukorkát kap :)
Főleg, hogy ki nem adom a kezemből a slusszklcsot :)
Persze lehet, hogy én vagyok igénytelen :)
Előzmény: 206wrc (3798)
206wrc Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3798
Eagle F1 ez a gumi egy vicc.
Nem tudom mit lehetne tenni de szerintem egy pocsék. Semmi tapadása nincsen csuszkál, és persze kopik mint az állat. nekem 16e van most benne és szerintem 4-5e mulva kell cserlni.
Egy szar. Igy tömören.
Én teljes mértékben Falken ZE 502 párti vagyok most az van elöl és teljessen korrektül viselkedik.
Hát a hátsó torziós rugók nem tudom mit keresnek ezekbe az autókba. Mert hogy semmire se jók az biztos.
Előzmény: vn99 (3797)
vn99 Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3797
Én is 120-130-cal mentem, és qrvára kitört a segge kispirosnak, uhogy 2* megfogtam, 3*ra már csak csúsztunk, mint a jégen ( ennyit a futóműről, meg a kib. jó eagle f1-ről). Továbbmenni nem tudott, mert a futómű finoman fogalmazva sincs köszönőviszonyban a kasztnival. a kesztni teljesen épp maradt (mégcsak 1 lámpa sem tört ki, sőt a tetét is be lehetett zárni). Állítólag most szemlézi a biztosító, szóval kiderül, hogy totálkár, vagy életképes (én azért az utóbbiban bízom)

v.

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3796
A következő 206-talin lesz azért 206-os is? :)
pgaalien Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3795
Aztakurva! Hogyhogy lyukas a felni? Tankkal lőttek rád? De most komolyan. Amúgy tényleg az a legfontosabb hogy nem lett bajod, én az autót leszarom ebből a nézetből. Mennyivel mentél, amikor így "esett"?
206wrc Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3794
Mennyivel mentél?
Lábán ment tovább az autó?
Én semmitöl nem félek csak ettöl. Egy defekt és tehetettlen vagy. Szerencséd volt hogy hátsó defekted volt, Nekem a CRX-el volt első defektem az M5-ön kb 100-120-nál de az alacsony építése miatt nagyon jól viselkedett. Meglepő is volt. Hát a Pug nem tudom,hogy hogy viselkedne ilyenkor.
De nem is szeretném megtudni.

További balesetmentes közlekedést és sok sikert az utakon.
Velünk van az erő :-)

Üdv:
206wrc

monyesz Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3793
Hát nem biztos hogy a PH viszi a balhét ! A gumidefektnél úgy tudom, a gumi gyártójáé a felelősség (lásd a Firestone ügye ámerikában).
Előzmény: semmiho (3790)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3792
Ssszameg, ssszameg. :(
Zoldalma Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3791
semmiho Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3790
Uhh, nagyon sajnálom és örülök, hogy lem lett semmi bajod! Nem vagyok szakértő, de ha gyártási hibából adódott a baleseted, akkor tutira nem kényszerülsz off Focus on tiszteletbeli taggá avanzsálni, a Peugeot-nak biztosan kárpótolniuk kell a károdat és szép s jobb lesz minden, mint újkorában! Legalábbis ezt kívánom, hogy így legyen!

Üdv, Semmiho

monyesz Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3789
Hála istennek, hogy Te legalább egyben maradtál !
Anyaghibás lett volna a felni ?
vn99 Creative Commons License 2002.05.22 0 0 3788
Jó reggelt Oroszlánok!

sajna szomorú hírt kell megosztanom veletek: csütörtökön töréspróbát végeztem a cc-vel.....elszálltam egy hülye defekt miatt az autópályán (bal hátsó felnin van kívülről befele egyí fürjtojás nagyságú lyuk). A kszni jelesre vizsgázott, mert semmi bajom( egy ködlámpa nem tört be), de a futómű sajna eléggé szétesett (rosszul tűrte a szántást az m3-s melletti domboldalakon)..:-((((

Még ne mtudni, hogy életképes lesz- szegénykém, de amíg eldől sorsa, maradhatok tiszteletbeli tag az off focusommal on?

Vn azaz donvittore(bx kedvéért)

206wrc Creative Commons License 2002.05.21 0 0 3787
maadie
2év olyan sokáig birja egy Pug.?
:-))
Nekem most mult 1 éves akkor ha jól számolom már csak 11hónapom van és vihetem a Vastelepre hulladéknak.

Hétvégén ujra megnéztem a TAXI, TAXI2 filmet és én még mindig azt mondom hogy PUG. a király!!!
Csak az a jelenet amikor sok sok rendőrautót törnek össze az nem tetszett és ha jol számoltam volt benne 3db 206-os is.

Előzmény: maadie (3786)
maadie Creative Commons License 2002.05.21 0 0 3786
nah hetvegen kiesett a 2. csavar is a tetoablakbol valahonnan, eddig szorul (szinte behuzhatatlan ) volt a rolo a tetoablakon most mar be is lehet huzni. Kivancsi vagyok mikor szakad ram az egesz. Lassan egy "Mikulaszacskonyi(pirosparkoloize)" kiesett muanyag, csavar gyulik ossze. Szoval hibatlan ez a PUG. mar bocs, szivbol orulok akinek nem esik darabjaira, de en nem erre az autora vagytam ami szethullik alig 2 ev alatt.
206wrc Creative Commons License 2002.05.21 0 0 3785
Tuti, hogy a Bombások!

Vagy egy szőke nő vagy egy felete hajú férfi vezette.

Előzmény: Mendoza (3784)
Mendoza Creative Commons License 2002.05.20 0 0 3784
Sziasztok!

Ki volt a somogybabodi kúton egy bombás 206-tal??

206wrc Creative Commons License 2002.05.17 0 0 3783
Én is neked semmiho!
És persez minen oroszlánnak!
Előzmény: semmiho (3782)
semmiho Creative Commons License 2002.05.17 0 0 3782
Kellemes hétvégét, hiba- és balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek! :)
206wrc Creative Commons License 2002.05.17 0 0 3781
Ültetőrugokat rakatsz bele?
Vagy marad a gyári rugó?
Mit jelent az hogy versenyszillent?
Mitöl lesz jobb a kocsi?
Előzmény: hgl005 (3779)
blackP Creative Commons License 2002.05.17 0 0 3780
Múlt szombaton találkoztam newkiddel. Szinte teljesen egyforma autónk van.
Szomorú, hogy egy két hónapos kocsival ennyi gond van. A tetőablakon kívül is van jónéhány probléma. Ennyiért már szerintem járna egy cserekocsi... Remélem newkid majd ír arról, hogy mit sikerült intézni.
Az antenna meg tényleg sokkal előrébb van, mint az enyémen. Ha tényleg így gyártják 2002-től, akkor nem nagyon érdemes tetőablakosat venni.
hgl005 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 3779
nem adom el a 206 ost de kicseréltetem
az első és hátsó lengéscsillapitokat konira
állithatóra és ezen felül az osszes szilentet igen jol értewttétek az összeset átsütik versenyszillentekre...
szóval vége a lengőkar cseréléseknek mjert a szilent tönkremegy...
stb...
ha van valakinek kérdése ezekkle kapcsolatban akkorszóljon...
miller
Előzmény: 206wrc (3777)
turbo.rudi Creative Commons License 2002.05.17 0 0 3778
206wrc Creative Commons License 2002.05.17 0 0 3777
Mi az a pangás itt???
Mindenki a Balaton parton punnyad? :-))
Vagy nyaral?
Mi lesz oroszlánok itt a nyár Buli van

206wrc

monyesz Creative Commons License 2002.05.16 0 0 3776
A www.peugeotfabian.hu -n az Új gépkocsi menüpont alatt van árlista.
Előzmény: _DNS_ (3771)
pgaalien Creative Commons License 2002.05.16 0 0 3775
Hgl, nyugi én mindig elolvasom amiket írsz, szénné néztem az impreza tuning oldalt is. Hozzászólni nem nagyon tudok, mert a 206osomra már nem akarok nagyon költeni (tényleg nem érdemes), hogy mi újat veszek helyette azt meg még nem tudom és azt se hogy mikor. De eltettem a linket, mert ha imprezát veszek (ami anyagi okok miatt nem különösebben valószínű :) akkor még jól fog jönni. De nem zárom ki a lehetőségét, hogy rámszakad valami páncélszekrény :)
Előzmény: hgl005 (3772)
semmiho Creative Commons License 2002.05.15 0 0 3774
Szóval ízlések és pofonok, nekem idáig nagyon bejött a 206! A futóművével is meg vagyok elégedve, még nem ültem olyan gyári rugókon üéő kisautóban, ami felvette volna ezzel a versenyt - legalábbis szerintem a Puntónál, Fiestánál, 1.4/1.6 16v Clionál, sima Yarisnál (T-Sportban még nem ültem), egy kicsit a Corsánál és a Pólónál (új!) is jobb az útfekvése. Ha valaki sportosabbra szeretné varázsolni, az ne higgye, hogy 40-50e Ft-ból egy új rugószettel megússza - akármelyik márkát is választja -, mert ~10e km után valahol úgyis szétugrik az ültetett futómű. Szerintem ez nem PUG-betegség, hanem egyszerűen nem erre lett az tervezve (és persze nem a katasztrofális magyar utakra, ugye).
Ja, egyik haverom a múlt héten vett egy 1.4-es ötajtós Preselence-t. Remélem, neki sem lesz több gondja, mint nekem. :)

Üdv, Semmiho

206wrc Creative Commons License 2002.05.15 0 0 3773

Ujra itt!

Olvastam a forumot és nem nagyon pörög, mindenki dolgozik vagy nyaral?
Senkinek semmi problémája.
Ez jó hír kezd javulni a pug.
Hétvégére kaptam egy Pug406-ost
2000km volt benne. Hát oroszlánok nem szabad lebecsülni a mi kis 206-os paripánkat mert életembe még ilyen rosszul vezethető kényelmetlen lomha stb... kocsit még nem vezettem, ugy örültem hogy 2 nap után visszaülhettem a jo kis oroszlánba és nyomhattam egy kövér gáz és az a jelenség jött elö amit lehet várni egy autotol. GYORSULT!

Én most csak jokat tudok mondani a 206-rol

Ami viszont nagyon tetszett az a multiplex vagy hogy hivják rendszer amit már beleraknak minden pugba.
Ez kurva jóóóóóóóóóóó

Üzemanyag.
Olvastam a Totalcar lapon a Mol 99 EVO-rol és most kell tankolnom 2-3nap és ki fogom probálni
To Be Or Not To Be

Üdv
206wrc

hgl005 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 3772
huh de pörög ez a lap kb 2 naponta egy beirás ez igen valóban érdemes ide benézni...én bármit is irok pl a futóművekröl az ugy látszik süket fülekre talál de sebaj legfeljebb a tuning topicba irok.....a pugon ugysem sok tuning van elvegre egy kib...ul elszurt konstrukcio....
_DNS_ Creative Commons License 2002.05.14 0 0 3771
Hello!
Lehet hogy kicsit hülye kérdés, de merre lehet találni egy 206 -os árlistát? A hivatalos oldalon valahogy nem igazán találtam meg.
Elég egy link is . Thx
E30M40 Creative Commons License 2002.05.14 0 0 3770
Sziasztok oroszlánok;)

Azért mert "elűztem" innen WRC-t Ti még irhattok;) Ő is irna szivesen...TUDOM...csak most játsza a sértődöttet;) De remélem megbékél;)

Üdv:Bálna

Előzmény: semmiho (3769)
semmiho Creative Commons License 2002.05.14 0 0 3769
Elég nagy a csend... Ez csak a túláradó megelégedettség jele lehet, biztos megy frankón minden. ;)
pgaalien Creative Commons License 2002.05.11 0 0 3768
Ezt nézzétek mit találtam:

http://www.joautok.hu/new_entry.php?carID=138

Ez valami új site amúgy, szerintem mindenki nyomás s(z)avazni, én mondjuk már megtettem a megfelelő lépéseket, hogy az emberek bejöjjenek onnan a topicba :) Úgyhogy aki onnan jött ide, kérjük mutatkozzon be, ingyenes welcome drink meg ilyesmi :)

BX_thomas Creative Commons License 2002.05.11 0 0 3767
ez jó... utóbbi időben nem járok márkaszervizbe, de pát évvel ezelőtt audi A8-val mentem szervizbe... első fékbetét+ 1 db "talpas" csere...
beálltam, mondtam mit szertnék, kérdezték kávét, üditőt, sütit kérek e..persze mocsok módon mindent kértem... jattot viszont b@sztam adni a 76-ezres számlához! :-)))
Előzmény: blackP (3766)
blackP Creative Commons License 2002.05.10 0 0 3766
És mit kellett kicserélni? Most 1 éves autód?

> Igaz, h. kapott a srác egy kis pénzt zsebbe...
Fú, ezt máshol is elvárnák (mondjuk eddig csak a munkafelvevővel találkoztam)? És ha szabad kérdezni mennyi az amennyiért már nem nézik sóhernek az embert? 1e-5e?

Előzmény: vn99 (3763)
hgl005 Creative Commons License 2002.05.10 0 0 3765
igeb vn99 érdekelne...
üdv
miller
Előzmény: vn99 (3763)
hgl005 Creative Commons License 2002.05.10 0 0 3764
na akkor egy kis fejtágítás :
a sportrugokról szettekről stb...

előre is bocsátom ez nem csak a pugra hanem minden márkára vonatkozik...

szóval a szettek közül csak a nagynevü márkák szettjeit pl bilstein koni eichbach stb lehet ajánlani mert a a mo. on beszerezhető összes többi rugó és lengéscsillapító szar...
ha valaki kicseréli a gyári rugóit akkor mindenképp ki kell cserélnie a lengéscsillapítókat is ill a hátsó lengéscsillapitokat eleve erősebbre cserélni az optimális tapadáshoz a pug de-carbon rendszerü gatso gazosai nem alaklmasak a sportosabb vezetésre és mivel egycsöves nem patronos lengéscsillapító ezert a modosítására sincs lehetőúség a megoldás a 1 ricni ültetés + lengéscsillapíto csere ebbol ket lehetőség van vagy egy koni beszerelése vagy egy utángyártott minőségi beszerelése pl lip és annak a tuningja melynek során röviditenek a lengescsillapito házon átfurják a lukakat a olajnak es feltöltik keményebbre ez kb 6000 ft /db + maga a lengescsillapito ami 13000 ft./db

az elsők modosítása pedig ha minden igaz kiszerelés után szintén megoldható ez kb 7000/db
garival....

de fontos hogy az elsoknel ugynevezett progressiv rugokat használjunk ez pl eibach gyárt.
lényege hogy a gagyi enzo lowtec stb társaival ellentétben ezeknek a rugoknak az also része összefekszik egymáson ennek látszólag nincs kül oka pedig pont az a lényege ,hogy a teljes kirugozásnál is feszüljön a rugo és ne fordulhasson el a rugótányéron....

tehát aki ilyen gagyi rugot használ az tönkrever a kocsijában mindent + ha nem használ hozzá egy modosított lengéscsillapitott aminek a munka hosszát és a csillapítás erősségét is átalakitották az kockáztatja a biztonságát és vacakabb eredményt ér el mint ha nem csinált volna semmit....

egy koni szett kb 200000 huf egy elso teljes golyalábbal coil overes futómü + a hátsó csillapítok de megéri....

vagy az átalakításos verzió de ehhez is ki kell cserélni a a hátsó lengéscsillapítokat mert azok mindenre alkalmatlanok....

végezetül egyes kocsiknál igy pl a pug 206 osnál is olyan magasra tették a sulypontot a költségmegtakaritás miatt lévén hogy a menetkényelem sportosabb beállitások melletti megtartása több pénzébe került volna a gyártónak , hogy ezzel életveszélyessé tették a kocsit...

ne tévedjünk el egy rénszarvas tesztnél a pug 206 os nem borulna fel de ezt csak a viszonylag széles utfogásnak köszönhetjük de mindenképp kitör a hátulja ami egyértelműen balesetthez vezetne....

egyébként ezt multkor igazoltuk is amikor az ati tanpályán 80 rol lassitva aláhuztam a kormányt és a kocsi azzonnal megperdült....az abs ellenére...
igaz a ut vizesítve volt éppen azért hogy nehogy felboruljon a kocsi inkább csusszon a helyzet siralmas volt....

és csak a hátso torziops rugok lentebbültetésével és a lengéscsillapitok cseréjével lehet orvosolni...
tehát akinek kedves az élete és szokott 80 fölött menni az cserélje le ezeket mert meglepetések érhetik....

arról már ne is beszéljünk hogy a a hátsó lengéscsillapítoknál 7500 km után szivárog az olaj ez pedig csak nagyon vacak minőségü beszállitást feltételez....

hát ez van szóval mielőtt bárki is bármi más extrán gondolkodna ezt a kb 40000 ft-os modosítást teghye meg ....adott esetben az életetek mulhat rajta....

üdv
miller

vn99 Creative Commons License 2002.05.10 0 0 3763
Na Oroszlánok,

Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy találtam 1 normális szervizt kicsiny városunkban. Pug kovács; szentendrei út. Odavittem szívem csücskét reggel 8-ra, munkalap, stb, majd előjött egy srác (főnöke hívta), hogy ő fogja csinálni az átgvizsgálást, garanciális cseréket, stb - kvázi ő felügyeli az egészet. Igaz, h. kapott a srác egy kis pénzt zsebbe, de mindent megcsináltak, érezhetően jobb a kocsi, és még hasznos tanácsokat is adtak. Az egész 46 helyi egységbe fájt, de ebben benne volt a csereautó is, amíg kispiros ott volt. Ja, és nem utolsósorban: kívül belül kitakarítva (nem csak tessék lássékj lemosva) adták vissza. Ha belegondolk, hogy múlt héten 3*ennyiért jó hogy ki nem utáltak a petrányitól az off Focusommal on, akkor szerintem jól jártam.

Ha vkit érdkel, közkincssé teszem a srác nevét, elérhetőségét.

pá,

vn99 THOMAS:-) kedvéért: vittore

1.4HDI Creative Commons License 2002.05.10 0 0 3762
Sziasztok!

Tegnap rendeltem egy 1.4HDI-t.
Az eredeti ára 2.880.000 volt, most
2.890.000.
A változások:
- ködlámpa
- alumínium sebváltó tető
- színre fényezett lökhárító, tükör, kilincs
- sportülés
- világos hátlapú műszerek.

Szerintem ezek megérnek egy tízest :))

A metálfény 85.000 lett.

newkid:

Bár csak augusztusban lesz tetőablakos autóm, de a bemutató példányokon jól megnéztem, és engem is zavart az a kb 10 maradék cm. Szerintem ez mindig is ilyen volt, az antenna miatt. Ha megnézed, a belső sötétítőt sem lehet hátratolni teljesen, pedig az mehetne az antennától. Sajna, ez ilyen.
Azért így is kiférek ha állva vezetek :))

Üdv Néktek

Előzmény: monyesz (3728)
vn99 Creative Commons License 2002.05.10 0 0 3761
hát akkor a kedvedért előbb utóbb csak átírom ezt a vn99-t; mondjuk Don Vittore jó lesz?:-))

UI: üdv a "család nevében"

Előzmény: BX_thomas (3760)
BX_thomas Creative Commons License 2002.05.10 0 0 3760
könnyebb volt megjegyezni a vivit mint azt a sok betűt meg számot ami a nikkedben van! :-))))
Előzmény: vn99 (3759)
vn99 Creative Commons License 2002.05.10 0 0 3759
Thpomas,

a kezedbe adom, ha mé1szer levivenezel:-))))

bár pasi vagyok, nem én voltam, mert valóban szervizben volt a kispiros. tapasztalatokról később, de asszem találtam egy korrekt szerelőt:-)))

v alias Viktor

Előzmény: BX_thomas (3756)
BX_thomas Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3758
csákó őiss.... csak szervizben volt /van/ ma a gépe....
Előzmény: thomee (3757)
thomee Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3757
mintha csákót láttam volna benne...

háháhá! hülye! :-)

sosenemtöbbet Favorit,mikor kész a tüzes gépem! ;-))

Előzmény: BX_thomas (3756)
BX_thomas Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3756
viviennek van olyannya...csak nem mutassa meg! :-))

és mivel kergetted a favorittal? :-))

Előzmény: thomee (3755)
thomee Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3755
skacok!

ma reggel csepelről racingolt ezerrel egy 206CC bordó metál a Petőfi híd felé.Tapperoltam mögötte, mert teccett. Innét volt valaki? :-)

Előzmény: BX_thomas (3754)
BX_thomas Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3754
köfi... :-))
Előzmény: vn99 (3749)
monyesz Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3753
Nem lesz az jó Semmihó !
Inkább ezen a weblapon írd be: www.tramontana.co.hu/citroen/maint/maint.html#ORGAscript
Előzmény: semmiho (3752)
semmiho Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3752
Köszönöm az információt! Akkor elvileg csak kivonom a 9221-ből azt az értéket, ami az autómon szerepel és megkapom napban azt az értéket, amely megmutatja, hogy 2002.02.06-ig eddig az én autóm gyártási időpontjától hány nap telt el, ugye? Tegnap nézegettem ezt a címkét, emlékszem is ilyen 9-essel kezdődő 6-7 jegyű számra, csak a dátum valahogy nem derült ki belőle. ;)

Köszönettel, Semmiho

Előzmény: monyesz (3751)
monyesz Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3751
Semmiho !

Tegnap megnéztem a szalonban egy 206-oson a számokat. Bizony ott van a keréknyomás cimke alatt egy ilyen számsor (van több is, ez volt az elsőben): 09221xx. Ebből a 09221 a gyártás időpontját mondja meg, valamikor ez csak négy jegy volt, most már megtoldották egy vezető 0-val, mert nemsokára 5 jegyet kell használni.
Ez az ORGA-szám (mint organizációs és nem mint orgazmus), amit mi öreg citroenesek (fél)istenként tisztelünk, mert az alkatrészek rendelésénél ezt kell használni (és nem a motor- vagy alvázszámot). Gondolom a PSA-s közösülés, akarommondani közösködés, miatt ez egyforma.
A 9221 egyébként 2002.02.06-i gyártást jelent.
Szóval keresd az ORGA-t !

Monyesz

Előzmény: semmiho (3729)
hgl005 Creative Commons License 2002.05.09 0 0 3750
igazat adok vn99 nek semmi ertelme mi itt nem ellenfelek vagyunk hanem autostarsak fuggetlenul attol hogy milyen kocsink van ez csak az esztetikai es mas meggondolások eredménye...
ki a jobb soför az meg fene tudja mi több ne az utakon derüljön ki mint versenyszellem...
ugyhigy elásni a cstabárdott ennél inteligensebbeknek kell lennünk itt is és a köznapi életben is mindenki szidhatja a saját kocsiját beleértve magát is de mint cirano mondaná......: gondolom értitek...
üdv
miller
Előzmény: vn99 (3749)
vn99 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 3749
Emberek, BMWsek ésOroszlánok,

azt hiszem ideje túllépni egymás cseszegetésén,
sérelmeken. Ha jól tudom, ez a topik arra van, hogy "lazán" csevegjünk, ésd nem azért hogy fikázzuk egymást. Bunkózásból van elég az utakon. Mindnekinek a saját kocsja a legjobb, ő a legjobb sofőr. Lépjünk má' túl ezeken a sérelmeken, mer' eljutunk oda, mint thomas meg öregmaci a szégyentáblán. Semmi értelme.

Na csók;

V

Előzmény: E30M40 (3747)
vn99 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 3748
Mebrek, BMWsek ésOroszlánok,

azt hiszem ideje túllépni egymás cseszegetésén,
sérelmeken. Ha jól tudom, ez a topik arra van, hogy "lazán" csevegjünk, ésd nem azért hogy fikázzuk egymást. Bunkózásból van elég az utakon. Mindnekinek a saját kocsja a legjobb, ő a legjobb sofőr. Lépjünk má' túl ezeken a sérelmeken, mer' eljutunk oda, mint thomas meg öregmaci a szégyentáblán. Semmi értelme.

Na csók;

V

Előzmény: E30M40 (3747)
E30M40 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 3747
"Jo lenne ha elhuznál másik topikba te nem vagy idevaló."

Öcsisajt én előbb itt voltam az autós fórumokon mint te.
ÉN MUTATTAM MEG NEKED,HOGY ITT EZ A TOPIC!!!
Meg ne határozd már nekem,hogy hova irjak!!!

"És ha feleannyi idő alatt is gyorsulok akkor se lenne semmi közöd hozzá."

Akkor mit fárasztasz vele a meló közben?

"Én nem dicsérem magam "jobb vezetési tudásommal" "

Ez egyértelmű mert nem is tudsz vezetni.

"Mi peugeotosok vagyunk és kész."

Nem mondod?

"Mi egy kis társaság vagyunk akik nem gyorsulgatni járnak össze."

Kit is nyomott le egy 1.6-os? Az nem gyorsulás volt?

"Mi tudunk beszélgetni is és nem csak arrol hogy kinel milye van felfúrva és hogy ?mp alatt gyorsulok 100ra."

1.Én itt hülyültem smile-val és te meg leugattál cserébe!!! Ez a beszélgetés nálad???
2.Ki is fáraszt itt másokat azzal,hogy ezt hol kapni?Azt hol kapni? Megszerzed? Segitesz felrakni? stb stb stb.

"Na örültem a szerencsének"

Már mész is? Pedig nemrég hoztalak a topicba! Maradj még kicsit!

"Kedves Oroszlánok én kilépek ha BMW marad."

Maradok.Senkit sem bántottam meg eddig...téged sem.Hogy neked ez a stilusok arról én nem tehetek!

"Aki akar megtalál e-mailon vagy telefonon."

Na ez nem én leszek.

"A talira ha lesz én megyek, nem szivessen hagylak itt titelek de ezt a stilust nem birom már."

Akkor változtass a stilusodon.

(Ui:Bocsi minden jó érzésű Peugetostól,hogy itt kell helyre tennem az elborult agyú kollégám)

Üdv:E30M40

(És még egyszer ne haragudj,hogy ide hoztalak és van kikkel irnod! GONDOLKOZZ WRC!!!)

Előzmény: 206wrc (3744)
newkid Creative Commons License 2002.05.08 0 0 3746
> Az antenna egyébként a tető hátsó szélétől kb. 2 centire van,

Na ez az, nalam az antenna, a hatso szeletol kb. 8 centire van. es raadasual az antenna aljzata is egy nagy 8 centis bumszli. Ebbol kifolyolag nem nyilik. Ez mag mar szerintem konstrukcios hibanak szamit.

Előzmény: blackP (3742)
BX_thomas Creative Commons License 2002.05.08 0 0 3745
soki mail cimét meg tudod adni?
thx
Előzmény: 206wrc (3716)
206wrc Creative Commons License 2002.05.08 0 0 3744
Fiugy BMW

Jo lenne ha elhuznál másik topikba te nem vagy idevaló.

És ha feleannyi idő alatt is gyorsulok akkor se lenne semmi közöd hozzá. Én nem dicsérem magam "jobb vezetési tudásommal"
Mi peugeotosok vagyunk és kész. Mi egy kis társaság vagyunk akik nem gyorsulgatni járnak össze. Mi tudunk beszélgetni is és nem csak arrol hogy kinel milye van felfúrva és hogy ?mp alatt gyorsulok 100ra.

Na örültem a szerencsének

Kedves Oroszlánok én kilépek ha BMW marad.
Aki akar megtalál e-mailon vagy telefonon.
A talira ha lesz én megyek, nem szivessen hagylak itt titelek de ezt a stilust nem birom már.

Üdv:

206wrc

Előzmény: E30M40 (3743)
E30M40 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 3743
"De ami még ultraburtál volt az a Shell Vpower és + oktánszámnövelő adalék, igy kb 101,102re sikerült feltuningolni, hát pögött rendessen ha valaki egy jot akar autózni akkor merem javasolni hogy probálja ki"

Figyu:)
Nekem azt mondtad,hogy a direkt szűrővel fele annyi idő alatt kell kapcsolgatni ugy pörög tőle a motor:)(Tehát 4 sec alatt 100-on vagy?:)És,hogy meg kell ujra tanulnod vezetni,mert más lett (nem mintha valaha is tudtál volna vezetni:)
És akkor még beledöntöd ezt a 102 oktános löttyödet és már indulsz is az F1-ben?:):):)

Na én autózom tovább a 95-ös kis benyámmal és a tenálad kétszer jobb vezetési tudásommal;)

páááááááá:)

(tudom megyek....nem idevaló vagyok:)
De te a bohóc autoddal igen;)

Előzmény: 206wrc (3739)
blackP Creative Commons License 2002.05.08 0 0 3742
Az én autóm tavaly novemberi, és azon sem nyílik full hátra a tetőablak. Legalábbis belülről nézve még mehetne 10 cm-t, kívülről nézve már nem, mert az antennától 1 centire áll meg.
Az antenna egyébként a tető hátsó szélétől kb. 2 centire van, plusz még utána van a légterelő ( vagy mi az? ).
Ha gondolod megnézheted...
Előzmény: newkid (3735)
blackP Creative Commons License 2002.05.08 0 0 3741
Ha jól emlékszem, akkor a vezetőülés alján, közvetlenül a kárpit szélén találtam még tavaly egy kis papírt rajta dátummal. De már nem esküszöm meg rá, mert nem ragasztottam vissza...
hgl005 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 3740
na erre egy kis adalek volt baz országban egy kis verseny az volt a feladat hogy x ido alatt x kilometert kell vazetni amolyan ehezteto versenyen az uj 206 os 1,4 es hdi vel...
de ki volt kötve hogy profik nem indulhatnak ugy ertem szakujságirok versenyzok stb....
a verseny fodijja egy 406 os volt...

uncsitesom lett a masodik egy mint kiderül versenyző után megovta de a pug hungariánál basztak rá...: annyit sikerült elérnie hogy egy 206 os hdi árábol 10 % ot engedtek neki de csak miután azzal fenyegetőzött hogy nyilvánosságra hozza az egesz kálváriát....

Én a helyében mindenképp nyilvánossságra hoztam volna pl a naplo álltal...ők ragadnak az ilyenre....

Előzmény: newkid (3735)
206wrc Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3739
Én a Shell VPowert probáltam
Szeintem nagyon jó, csak sokat evett igy az autó.
A MOLt még nem probáltam.
De ami még ultraburtál volt az a Shell Vpower és + oktánszámnövelő adalék, igy kb 101,102re sikerült feltuningolni, hát pögött rendessen ha valaki egy jot akar autózni akkor merem javasolni hogy probálja ki
Előzmény: pgaalien (3738)
pgaalien Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3738
Próbáltátok már a MOL Evo 99+, 269 forint, nem is tudom, a Shell VPOWER Racing az mennyi is? Biztos drágább. Szal kiváncsi lennék a véleményekre, én ki fogom próbálni ezt is, biztos ami biztos.

link
http://www.mol.hu/site/magyar/uzlet/cegprofil/sajto/sajtokozlemeny/__group/7443

http://telnet.elender.hu/mol_tailormade/evo/belso.html

pgaalien Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3737
Próbáltátok már a MOL Evo 99+, 269 forint, nem is tudom, a Shell VPOWER Racing az mennyi is? Biztos drágább. Szal kiváncsi lennék a véleményekre, én ki fogom próbálni ezt is, biztos ami biztos.
Jocóka Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3736
Én is a Fábiánhoz vittem az autóm féléves revizióra. Szerintem rendesen megcsinálták. Bent voltam a műhelyben az autóm mellett.

Ha csalódtál, esetleg próbálj ki vidéki szervízeket, szerintem ott a munkadíj mindenképp kevesebb 15-20%-kal!

newkid Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3735
Hat akkor azt mar tudom, hogy rossz kereskedot valasztottam, de hat ez volt kozel. Mindig tanul az ember. raadasul a sajat karan...

Az a baj, hogy nem tudok ott allni az auto melett, nincs idom, 2 napokat ott allni... :(

Az a helyzet, hogy a 2 honapos auto mar 3szor jart
a szervizben. es meg fog is... sajnos.
Egy 2 honapos autohoz kepest rengeteg gond van vele. a szerviz munkalapra mindig legealabb 5-8 dolgot irnak fel. Es nem csinaljak meg, ez a legbosszantobb. Meg az egesz hozza allasuk.
A szellozteto berendezes is ugy rossz, ahogy van, ha labra allitom , akkor is az arcomba fujja a levegot. Hetfon mar a muszaki igazgatoval targyaltam. 20 percbe telt mire sikerult neki elmagyaraznom, hogy mi a gond. Ugyanis nem akarta megerteni.

Sajnos palira veszik az embert, de a Peugeot Hungaria is. Molt heten kedden le lett beszelve, hogy hetfore (9 orara) kijon egy Peugeot Hungrias muszaki szakerto, mert a tetoablak miatt a Fabian-nal nem tudtam dulore jutni. Erre a Fabian muszaki igazgatoja fel kilenckor hiv, hogy sajnos a Peugeot Hungaria nem tud jelen lenni a megbeszelesen. Hiaba allitottam nekik, hogy az osszes tetoablakos 206-oson teljesen kinyilik a tetoablak, mintha a falnak beszelnek.
Szoval linek es megbizhatatlanok leszaraj az ugyfelet.

Aztan arra jutottak, hogy majd a Peugeot Hungaria kuld egy faxot a Fabiannak, amiben allasfoglalast tesz a tetoablakrol.
Szoszerint idezem a teljes allasfoglalast: "A Peugeot 206 tipusu gepjarmu tetoantennaja a 2002-es gyartasi evtol konstrukcios okokbol kifolyolag az eredeti elhelyezkedeshez kepest 10 cm-rel elobbre kerult. A valtozas a jarmu megjeleneset es hasznalhatosagat semmilyen mertekben nem befolyasolja."

Szerintem azt hittek, hogy majd a Peugeot Hungarias pecsetes papir az megoldja az en problemamat. Amikor latszik, hogy ez egy szedett vedett iromany, nem egy korrekt allasfoglalalas.

Meg is mondtam a velemenyemet es mondtam, hogy en ezt igy nem fogadom el, es hogy menjunk a Fogyasztovedelmi Fofelugyeloseghez. Tegnap beadtuk a vizsgalati megbizast.

Sorry, ha tul hosszu voltam, de hat nagyon bosszant a tema es kijott belolem.

Ha van valakinek tetoablakos 206-osa, tudnank talalkozni? megneznem eloben.

koszonom a tisztelt 206-os tarsaknak a "meghallgatast"

Előzmény: 206wrc (3733)
monyesz Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3734
A kereskedő biztosan meg tudja mondani. Persze ha nem kérdezik...
Minden autónak van egy gyártási azonosítója (pl. a visszahívások miatt tudni kell), konkrétan a 206-on nem tudom, talán a vezető oldali ajtót kinyitva látszanak számok, ott ahol a keréknyomás cimke van (persze nem egy dátum, hanem egy kódszám).
206wrc Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3733
Szerintem a Gablini Fogarasi út a legjobb.
Nagyon rendessek, a szervizbe is bemehetsz az autód mellé. Én nem hagyom ott soha mindig nézem ki mit csinál vele.

Előzmény: newkid (3731)
hgl005 Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3732
a csilivili recepcios puncin kivül semmi...
de egyszer ott akartam venni olajszűröőt...adtak is alvazszám alpján hu de profi igen ám de a hülye még igy is rosszat adott mert nem papirost hanem femszitásat hát ennyit roluk...csak a gablinit tudom ajánlani az sem jo csak nincs jobb...
Előzmény: newkid (3731)
newkid Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3731
szia!

az a helyzet, hogy mult heten hetfon kicsereltek
a tetoablakomat, mert csorgott-zorgott.
Mult het vasarnap ota ismetelten elkezdett
csorogni.

Van valakinek 2002-es gyartasu 206-osa tetoablakkal? Mindegyik ilyen gaz lehet?

Masik, a tetoablek nem is nyilik ki teljesen, kb. 5-8 centi meg hianyzik, mert a tetoantenamat is rossz helyre raktak.

A garancialis javitasok kozben a Fabian-nal megkarcoltak az autot es ugy akartak vissza adni, hogy nem szoltak rola.
Ezeken kivul a bejelentett hibakat sem javitottak
ki. Termeszetesen azt allitottak, hogy kesz az auto.

A Fabian-rol a tobbieknek mi a tapasztalata?

udv
newkid

Előzmény: maadie (3647)
206wrc Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3730
Mikor tudnánk találkozni megbeszélni a dolgokat?
Előzmény: hgl005 (3727)
semmiho Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3729
A gyártás időpontja a kereskedőtől is megtudható? Ha a saját autómon szeretném ezt az adatot megnézni, hol kell megtennem?

Üdv, Semmiho

Előzmény: monyesz (3728)
monyesz Creative Commons License 2002.05.07 0 0 3728
Sziasztok !

Új 206-os vásárlás előtt állóknak egy infó ! Változik az ár és a felszereltség, 10e-es nagyságrendű áramelés mellett jobb felszereltséggel jönnek majd ki az autók. Aki most rendel meg autót (gyártásból) az kalkuláljon, a régi áron már csak az országban levő autók vannak.
Még egy dolog: vannak több éve gyártott autók is az országban, érdemes a gyártás időpontjára odafigyelni !

Monyesz

hgl005 Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3727
majd megmutatom az egyszerubb...
Előzmény: 206wrc (3726)
206wrc Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3726
Miller

Én feladom nem értek már semmit????????
Na akkor te mit tennél bele?
És tudnál is segiteni a beszerzésében és a berakásában?

Előzmény: hgl005 (3725)
hgl005 Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3725
namarmost azert melegszik tul mert nemcsak arrol van szo hogy a huto mogott van mert ez még csak egy dolog volna...hanem sokkal gázabb az hogy a leömlő mellet ami termel akár 150 celsiusos meleget is csak a menetszél hűti egy kicsit de nem sokat mivel az ökör franciák nem csináltak rendes lavagőáramlási teret...hát ez van....
a directhitset a a mostani gyujtásmodulok alá kell tenni mint egy patron olyan...., csak akkor a mostani gyujtásfedő elemet le kell szedni....

superchips....nem rossz alap motorhoz de nem veszi figyelebe pl ha te megváltoztattad bármid is a kocsidon levegő szürő stb ne folytassam vagyis csak egy a te kocsidra méretezett chip tud igazán profin mukodni a superchips csak az elogyujtással és a rpm fölfelé huzásával játszik a pattern matrix átirásával

Előzmény: semmiho (3720)
206wrc Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3724
Superchip oldalán 144LE a GTi és ők 152LE hoznak ki chipelés után belőle 6420 fordulaton.
Lehet hogy én vagyok műveletlen de az ATC-t sehol nem találtam csak itt nálunk én öszinte leszek én egy nagyar sufni tuning cégben akikröl már rengeteg rosszat hallottam nem bizom. A superchipék ugy csinálják hogy egy kodkártyára kiirják a mostani adatokat és utánna rátöltik az új tuningolt progi és ha nem tetszik akkor vissza visszatöltik a kértyáról és visszaadják a pénzt is.

Előzmény: semmiho (3722)
semmiho Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3723
Azaz korrigélnék, nem a pugsport-gti.co.uk -n láttam a teljesítménymérős adatokat, bár itt is vannak (egy 206 GT, gyári állapotban 143LE a 136 helyett;), ha megtalálom, adok linket.
Előzmény: semmiho (3722)
semmiho Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3722
Hmmm... Szerintem valami ventillátor-problémám lehet, a 206 manualban benne van, hogy melyik a biztosítékja, megnézem, nem ment-e ki. Ha igen, ráripakodok egy szervízre, hogy ejnye-bejnye, hogyisvanez.
Superchips vs. ATC-tuning. A superchips ugye sablon szerinti, fetételezik, hogy az autók egyforma teljesítményűek és megegyező feltételekkel bírnak. Csakhogy ez nem egészen így van, két ugyanolyan autó pl. teljesítménye közt simán lehet akár 10LE eltérés is! A gyárak csak egy átlagos értéket közölnek a teljesítményadatok gyanánt, amiben igyekeznek a valós alá "húzni" a lécet egy kicsit. Pl. ha a GTI-k teljesítményét 136LE-ben adják meg, a valóságban átlagosan is ezt túl kell teljesíteniük. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a pugsport-gti.co.uk -s teljesítménymérések, ahol több GT+GTI-t mértek, és mindegyik teljesítménye ha emlékezetem nem csal, 140-142LE felett volt. Na itt jön az ATC-sek lépéselőnye. Megmérik, hogy eddig mit is tud az autó és speciálisan arra az autóra szabva formálják át a teljesítmény- és nyomatékgörbét.
Persze én nem állítom, hogy a Superchips rosszabb, csak úgy érzem, talán érdemesebb az utóbbi mellett dönteni - legalábbis én az előbbi szempontok alapján így tennék. A Superchipsnél nem tudom, hogy hogyan van a garancia, de az ATC-nél egy év garanciát is adnak, ha jól tévedek. Árban nem tudom egyébként, hogy melyik kedvezőbb.

Üdv, Semmiho

Előzmény: 206wrc (3721)
206wrc Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3721
Sziasztok!

Miller.
Meg tudnád mondani mi is az a directhits gyujtás pontossan és, hogy mit kell kivenni és, hogy hova kell betenni ezt a valamit. Ezt sufniba meg lehet-e valósitani vagy szervíz kell hozzá. Ami biztos hogy atc-t nem fogok bele csináltatni mert minden külföldi GTi-s oldalon a superchipet irják hozzá. Ezt fogom belerakatni ha össze jön rá a zsé.

Semmiho.

Nekem a hűtő mögött van a szűrő és 90°C fölé még soha se ment, pedig most az elmult napokba nyomtam neki rendessen.

Üdv
206wrc

semmiho Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3720
Amit én megfigyeltem ezzel a direktszűrővel még, hogy gyorsabban felmelegszik a hűtővíz, főleg hosszas araszolgatás közben és állva, üresben járó motornál.
Lehet egyébként olyan, hogy a hűtőventillátorom nem működik? Még soha nem hallottam működni, igaz, 90°C fölé még nem ment soha a vízhőfok, kivéve a fent említett esetben a direkszűrő óta. Na ja, a fortyogó hűtőről szívja a meleg levegőt, a melegedés egyértelműen ettől van. Ha folyamatosan haladok, mégha csak 20-szal is, már nincs semmi gond. Nekem is újra meg kell szoknom a gyorsítást, tényleg gyorsabban kipörög a leszabályozás határáig. ;)
Előzmény: 206wrc (3716)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3719
Mindent tagadok :)

(Egyébként amikor ez az offos kocsi aji szőnyeget szállított neked, akkor nem éreztem ilyen jellegű fintorgást nálad :))))

Előzmény: hgl005 (3711)
hgl005 Creative Commons License 2002.05.06 0 0 3718
a megoldés a twister és hozzá egy ram air ház ami lehet csinálni akár alulra is ...nem gond a víz mert folfelé csak egy ideig megy aztán a vizcseppek nehézségi ereje nagyobb mint a szivoerő....szoval alulra visszafolyik és kész kilehet probálni de ennek a megvalositása nem nagy gond inkább kis munka ...
de a többlet levegőhöz több kakaó is kellene ugyhogy wrc nem nagyon tudod elkerülni egy korrekt atc.chiptuningot...és egy nagyobb nyomásu elektromos ac beépitését....ezzel kb 100 tempo fölött a géped 160 pacira menne fel...
de én vennék egy directhits gyujtást is a kocsiba az most 120 dolcsi de megéri...
mert ezek a tuninggyertyák önmagukban szart sem érnek....

Előzmény: 206wrc (3709)
pgaalien Creative Commons License 2002.05.05 0 0 3717
WRC, amit leírsz azt RamAir-nek hívják pl asszem a Kingdragonnál, ami olyan geometriai kialakítású, hogy a levegőt bevezeti egyenesen a szűrőbe, bár a szakik azt mondják, hogy ilyen cuccokat főleg gyorsulási versenyhez tervezik (mittudomén milyen sebességhez), alacsonyabb sebességnél a "torlónyomás" egyáltalán nem számottevő. Lehetne olyan megoldás is, hogy magát a szűrőt pozícionálod máshova a motortérben, viszont ha le viszed, vagy a hűtőmaszkhoz közel, akkor megnő a veszélye annak, hogy víz megy bele és az ciki! Én azt csináltam, hogy egy vastagabb flexibilis alucsövet vezettem lentről a szűrőig, abban persze nem reménykedek, hogy a hatalmas bezúduló levegő sokat javítana (igaz nem is sikerült úgy kialakítani, hogy nagyon a levegő útjába legyen az alja), viszont fordítva gondolkodva, tehát hogy a csőben a meleg miatt felfele áramlik a levegő, valamint a szűrő is szív (igaz nincs hermetikusan az alucsőre forrasztva) talán valamennyi friss levegő feljut lentről. Mérni nem próbáltam meg a különbséget, de valszeg nem is mutatnék ki sokat...
Előzmény: 206wrc (3709)
206wrc Creative Commons License 2002.05.05 0 0 3716
Régebben beszéltünk egy Peugeot 206 Fan Club szoroanyagról. Hogy bárki ha lát egy peu206-ot akkor adhatna neki egy ilyet vagy a szélvédőre rakni. Nos én ma lettem kész egy béta válltozattal. Nyomtattam egy párat megprobálom majd osztogatni hátha többen csatlakoznak igy hozzánk.
Más:

A direktszőrö az kurva jo lett nekem. Igaz 2 napja van benne de a kocsi ezalatt a két nap alatt többször tiltott le mint ez elmult 1 évben, egy pillanat alatt eléri a büvös 6500-as fordulatot és hát akkor gáz van. Igy hát meg kell tanulni ujra hogy mennyi ideig lehet hizatni, gyorsabban kell válltani ha tövig nyomod a gázt.
Ma a Felvonulási téren voltunk SOKI és a mamája meg a CARtársak, kiprobáltam milyen ha a KONIT felkeményitem, hu az valami brutál ugy pattog mint egy gumilabda, de az nagyon tetszett mikor Sokival elmentünk a macskakőre és forogtunk 3 kört láttam ahogy füstölnek a keresek jo gumi szag volt pedig vizes volt az út de hát gyorsan megszárat ilyen surlódás mellett. A kézifék viszont egy nagy kalap fos!!!
Ha valaki szerete osztogatni ilyen kártyát akkor vagy találkozok vele és adok vagy elküldöm a filt és nyomtatni lehet. Én CD boritó lapra nyomtatok mert az legalább kemény és nem gyürődik annyira.

Üdv.

206wrc

hgl005 Creative Commons License 2002.05.05 0 0 3715
ez attol függ ha elviszem a szervizbe és megcsinálják mi több megnézem hogy ez ha nem garis lenne mibe fajna ...
ha azt mondjak hogy nyugodjak meg mert a pug ilyen szar és ezt 7000 km enkén megismétli ,és ez nekem a leirt dolgok alpján a garis idon tul kb 200 e huf omba kerülne akkor eladom mert üzletember vagyok nem hülye....
ha megsem akkor megcsinálom ezeket a dolgokat amiket leírtam bár egyre kevésbé van hozzá kedvem mert sajnos az egyik legfontosabb egy jo futómű ahhoz merev kasztni kell a pug nak pedig egyik sincs a kasztnija kevesbe merev mint a suzukinak pedig az se egy diamond....a hátsó futómű ismartetésébe pedig inkább nem fogok bele...és ráadásul azzal nem is tudok mit csinálni pedig még ha le is ültetem a hátulját akkor is csavarodik és az egyenesfutás katasztrofa...szóval gáz....
ráadásul ha leültetem akkor meg nem mehetünk vele négyen mert belekap a dobba és nem tudok beépiteni határolot amit egy csavrrugonál marha konnyü....

hülye franciák már megint akartak valami nagyot alkotni és megint a legegyszerübb megoldás a legjobb...kivéve a légrugózást

Előzmény: pgaalien (3714)
pgaalien Creative Commons License 2002.05.05 0 0 3714
Én ezt nem értem. hgl005, most akkor nyáron széttuningolod a kocsit, mert nagyon örülsz a lentebb vázolt módszer szerint vagy eleged van belőle és eladod? Illetve impreza vagy pont clio/vr6/honda?
Előzmény: hgl005 (3710)
semmiho Creative Commons License 2002.05.04 0 0 3713
Egy kis Peugeot-érdekesség, igaz 607-tel: http://www.vezess.hu/hirvilag/hirek/previewfull.php?idx=2091
semmiho Creative Commons License 2002.05.04 0 0 3712
Engem is néha zavart, hogy főleg hidegen nehezen megy a helyére a váltó (mára már megszoktam), de összességében nagyon tetszik ez az autó és egyéltalán nem bántam meg, hogy ezt vettem! Persze még csak 8000km-t karmolta az aszfaltot a kicsike, úgyhogy a véleményem még változhat. Persze ne így történjen és nektek se legyen vele semmi gondoltok! :)
Miller, tudom, hogy ez nem vígasztal, de együttérzésem a problémáid miatt... Elég szívszorító negatív dolgokat olvasni olyan dolgokról, ami az embert magát is szorosan érintheti... Tényleg sajnálom...

Más. Tegnap rátettem a direktszűrőt. El is mosolyodtam magamon, annyira egyszerű volt ráapplikálni. Bár, hogy ne letyegjen az egész a levegőben, rögzítenem kellett két ponthoz is, de azért ez is egy negyedórás meló alatt megvolt. Ugyanazt vettem én is észre, hogy amikor elkezd dolgozni a hűtő, akkor kevésbé megy jól az autó, mert bizony elég meleg levegőt kap. A motorháztetőt felnyitva tényleg kb. 70-80°C-os levegő árad az ember arcába. A kocsi hangja baromira jó lett, ugyan lehet vele szép halkan is közlekedni, ha nem nyomom neki, de ha odalépek, akkor brutális orgánum tárulkozik a buszmegállóban ácsorgó és fagyit majszoló, babakocsit tologató kismamák és bottal megletten sétálgató nagymamák és nagypapák hallójárataiba! :))
Majd lefényképezem a szűrőt, szerintem egész jól néz ki, krómozott előlapja van, rajt K&N felirattal és a szűrős része szép sötétlila. A felfogalásánál gumi, elsőre rápasszolt a csonkra és nagyon stabilan ráfeszült a csőre, alig kellett meghúzni a csőbilincset. Menettulajdonságok? A motor gyorsabban pörög fel egy kicsit és a hirtelen gázadásra azonnal reagál, végre nem gondolkozik! :)) Szóval, ez a direkszűrő ez olyan, mint valami "beugrós drog". Tudjátok, olyan, hogy "Ahh, én nem megyek tovább, csak ezt kipróbálom, használom párszor, ha megkívánom, de nem megyek tovább". Hát a fenét nem! Nagy a hang, de ahhoz képest mehetne jobban is, kéne chiptuning+sportkipuff... Ha az meglesz, akkor meg majd sport-vezérműtengely és sorolhatnám. Tisztára egy szenvedélybetegséggé válhat ez az autóőrület, legalábbis magamon kezdem tapasztalni a kezdetleges tüneteit. ;))
Szóval, mindenkinek baleset- és problémamentes vezetést kívánok!

Üdv, Semmiho

Előzmény: hgl005 (3710)
hgl005 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 3711
http://calibra.hunweb.hu/tagok/mihaszna/page_01.htm
mihaszna lebuktál....
hgl005 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 3710
hát gyerekek azt hiszem tele lett a tököm a peugeot-al...

7000 km és aprobb hibák ugymint..:

Lengőkar silentek tehát minkét lengőkar csere...
-feltengely simering csere és természetesen ennek kővetkeztében valto olaj csere...
lengéscsillapitok vacakok...valszeg csere...
baloldali fektuskoknál valami difizik mert folyamatos surlodo hangot hallok és kopik a pofa...
a válto kapcsolási kulturája alapbol is szar...
a aksztni mervsége halálos...
a hátso futomű elavult halál vacak...
ja és el ne felejtsem elromlot ta az olajhomérséklet mérőm....
nagyon remeg es laza a kipufogo révén hogy nem ugynevez. flezi csövet használtak stb....

szóval valszeg ezeket mind megcsináltatom garanciában aztán eladom olcson kb 2,7 ért fél évesen és megköszönöm a peugeottal a közreműködést és veszek egy vti hondát vagy egy renault clio-t mertt azokkal soha nem volt bajom pedig hajtottam de az is lehet hogfy veszek egy kicsit tört vr6 -ost svájcban és odaadom egy rallicsapatnak hogy csövezzék be és teszek rá turbot stb kb 300 paci és még mindig nem leszek 3 milko korul.....
valóban nem lesz kivülről olyan csábitó mint a peugeot de Soki gti-je végképp elszomoritott amikor megtudtam hogy a gti teljesen éppolyan alap technikát használ mint egy alap 1,1 es mocinál...hát ez szörnyű...

ugyhogy ha kell valakitek egy teljesen megcsinált és hibátlan állapotu fél éves gép akkor csak rajta....szóljatok...

üdv miller nekem itt betelt a pohár mert nem kezdek el venni koni rugokat meg minden mást amit a pug elfelejtett és ráadásul végérvényesen és modosithatatlanul elbasz...t lsd.: (valto hatsó futómű)

Bocsi de kikeltem magamból attól még nektek jo pug-oizast de azzal ne nyugtatgassatok hogy milyen jo auto a pug mert wrc nekem meg soha nem romlott el gyujtastrafom bvlackp nekem meg nem zörgött a vadiuj gyari tetőablakom stb...
szóval sajna de ez egy rakas szar.....nem autó

de az is lehet hogy inkább hozzácsapom egy betonkoszorúhoz vagy megusztatom a dunában...és akkor lebiztositozom vagy a tescoba fogok járni és a kulcsot bennehagyom...

206wrc Creative Commons License 2002.05.04 0 0 3709
Sziasztok

Tegnap Soki megvette nekem a JR direktszűrőt, beszereltük, és teszteltem ma reggel. Rettenetessen sokat számit, sokkal pörgösebb jobban veszi a fordulatot és brutál hangja lett.
Miller amiben igazad van és én is meg akarom oldani az az hogy ne a hűtöből szívja a forró levegőt hanem alulról a menetszél segitségével.És ha el tudnánk azt érni hogy a beáramló menetszél nagy erővel tudjon a szűröig eljutni akkor olyan hatást lehetne elérni mint egy turbóval. mivel a turbó a levegőt nyomja be nagy mennyiségbe a motorba.

hgl005 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 3708
jaj én hülye valamit elfelejtettem a direktszürőkkel kapcsolatban ....persze hogy meleg van a motortér elülső részében hiszen ott van nagyon közel a hűtőhöz a kipuf leömlő az pedig nekem majdnem izzani szokott bedig öntvény....tehát az 1,63 os mociknál két dolog lehetséges az egyika rendes direktszűrők alkalmazása helyett a twister amit ráadásul körbe kell szigetelni ...és ugy átalakitani a a kötény mögötti részt hogy a kocsi alatt áramló levegő felfelé a motor felé menjen és a motorháztető környékén távozzon két jotékony hatással a kocsira egy: hűtés kettö: nagy sebbességnél nő a leszorto erő----
ez mind nyárra fog maradni de azert megcsinálom....
Előzmény: hgl005 (3707)
hgl005 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3707
Ez igaz...marmint hogy a wrx drága de azert nem annyira mert 9,9 milla és ha megnézi az ember magat a felfuggesztest és fekeket és hajtáshoz csak akkor kell nyulni ha rallyversenyre kesziti fel az ember mert a hajtas rendszer pl 60 paci ig tesztelt....
tehat ha valakinek nem eleg a 220 paci ami padlotol huz akkor vannak a nyalanksagok....

nyalanksagoknál maradva burn-r rol halott már valéaki.....?

nekem ma szereltek be tapasztalat a szerelés és kinézet gagyi majd és megcsinálom rendesre de az ötlet jó és valóban müködik...
most a kocsit berakom 4 be 8-90 nél mert az alatt sajna a legszürőházam és helmholz rezonátorom elvesztése után ( direkt szűrő miatt) nincs nyomatek és elkezdem taposni neki...mintha nem akarna megálni soha 150-160-170-180 na és most 5, be és még megy tovább szerintem az m1 esen ma tenyleg azt hitték hogy egy wrc vel találkoztak....hang eddig is brutális volt de most az is brutális hogy a vége 210 fölött van egy személlyel....

de rájötte4m valamire tudjátok mennyi egyt kis száguldozásnál a a direktszürő hőmérséklete mivel pont a hűtőrendszer mellett5 van 80 celsius a beáramlott levegő pedig még melegebb tehát a direktszűrővel elvesztitek azt amit egyebkent megnyertek....

egy megoldás van a twister mert ennek a a direktszürőnek van egy zárt palástja amit akár kivülről hőszigetelni is lehetne és ez alaklmas arra hogy ne a motortérből hanem kintről szivja a levegőt ami max nyáron is csak 35 fokos....és oxigénben jóval dusabb....

szóval ez már biztos ....
nem hittem a szememnek amikor a motor melletti viz majd felfort...pedig a hutoviz csak 80-90 celsiusos volt szoval 3 tuning ami fontos olajhuto beépites , burn-r, és twister megfelelo beomlovel nyáron kifejlesztem es mehet a dolog....

számitásaim szerint sok többlet dinamikát és plusz 15 % loerot ad a rendszernek ez pedig majd annyi vagy tobb mint a chiptuning....
üdv miller

semmiho Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3706
Na igen, ehhez az autóhoz legalább a lehetőség megvan arra, hogy fejlesztgesd, és tehesd azt minőségi cuccokkal. Azért anyagilag egy WRX/STi-t sem egy olcsó mulatság tuningolgatni, ahogy a dollárszázakat/ezreket el-elnézegetem a mellékelt árcédulákon ;))
Azaz, inkább ;((
Előzmény: hgl005 (3704)
206wrc Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3705
Szia hgl005

Optika 270e
Ültetés koni csillapító,gyertya,sport szürő 198e
Féktuskó festék 8e
Soki válltó csere 15e
Stroboszkop 1pár 4e még kell egy pár az plusz 4e

Ezek vannak több nem jot eszembe.

Üdv
206wrc

Előzmény: hgl005 (3704)
hgl005 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3704
Hello mindenki de foleg soki

Nézd meg ezt a linket:http://www.cobbtuning.com/main.html

na errol beszéltem amikor azt mondtam hogy tuning mert ez az igazi amikor az alapgép alkalmas arra hogy szinte bármire alkalmas sportkocsit faragj belőle....sajnos a pug206 os bármennyi pénzt is ölsz bele nem lesz sportkocsi....

Wrc...egyszer számold már össze mennyibe van nekjed a kocsi....de megértelek kell az embernek egy hobbi legfeljebb a tied koltsegesebb masokénál....de ez ugyis csak addig tart mig nem jon a gyerek mert akkor az lesz a numero uno...

semmiho Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3703
Ja, remélem, simán be tudom építeni. Hogy mivel és hogyan, még meglátom, úgyis adja majd magát. Apám révén bármilyen méretű és típusú fém- ill. PVC-csőhöz hozzájutok, végülis ez nem probléma. Mellesleg ma megjött a szűrő, csak ki kell váltanom a postán és indulhat a móka. Remélem, jót küldtek és nem kell visszapostáznom, mert akkor morcos leszek! ;)
Előzmény: hgl005 (3701)
Zoldalma Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3702
Bocsánat, de ezt a képet muszáj beszúrnom (nem linkelem, mert kilóg a képernyőről :-) További képek, videók a 406 (+205 :-) taliról a 406-os klubhonlapon.
hgl005 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3701
nem semmiho ez nem recbook
ugyanolyan nagy nev csak itt nem annyira ismert de nem magnum fele hajtogatott szar...
ugyhogy nem kell tole felni mert éppen olyan jo...
de erdemes kuposat rendelni 75 os belso merettel...
a pvc pedig nem 60-70 celsiuson olvad sot lagyul...marpedig ha ennel melegebb van a motorteredben akkor surgosen szerezz be egy porral oltot....(vicc volt bocsi)
szoval ne parazz....
csak gondolkodj a felszerelesnel es nem lehet gond....
Előzmény: semmiho (3700)
semmiho Creative Commons License 2002.05.03 0 0 3700
"szerintem nem kell k&n es szürő mert pl egy direktszörőt lehet rendelni a webster nél is" - igen, de ez nálam valahogy olyan, mint a Reebook meg a Recbook cipő volt valamikor... ;)
pvc? Az hőre elég jól lágyul, felmelegítve könnyen ráhúzható bármilyen csőre, de a motortér hőjétől nem lágyulhat ugyanúgy be és esetlen engedhet el? Bár ha melegen van rábilincselve a beömlőre, talán nem enged el.
Előzmény: hgl005 (3697)
E30M40 Creative Commons License 2002.05.02 0 0 3699
"Ugy látom E30M40 lekopott :-)"

Ugy látom már nem csak az agyad,hanem a szemed is rossz;)

"Ő nem közénk való."

Nem is vágok fel veled;)

Üdv a többi kedves oroszlánnak! ;)

Előzmény: 206wrc (3695)
hgl005 Creative Commons License 2002.05.02 0 0 3698
wrc azert nincs kit mert semmi ertelme sem lenne hiszen tökéletesen elfér az eredeti helyen.
hgl005 Creative Commons License 2002.05.02 0 0 3697
hali szerintem nem kell k&n es szürő mert pl egy direktszörőt lehet rendelni a webster nél is kb 11 e huf és francia grren cotton air filter épp ugy jo mint bármi más....
a feltétnél érdemes egy kozbülső csövet berakni mert különben a direktszürő szorito billincsének meghuzásánál összeszorítja az alatta lévő beömlő csövet.
érdemes ezt akar pvc csőböl is megcsinálni mert az a legolcsobb és konnyen alakitható....

kit et nem érdemes venni mert semmivel nem jobb.

semmiho Creative Commons License 2002.05.02 0 0 3696
Szerintem biztosan van! Úgy tudom, létezik KIT is (ez marhára drága ~65-70e HUF a külön fém légbeömlővel), de vehetsz univerzális K&N kónuszos szűrőt is, az 15.400,- Ft bruttó. Csak a beömlőcsonkod külső átmérőjére és az autód teljesítményére van szükség a pontos méretek miatt.

Infó: www.aterituning.hu
Ateri Tuning
Debrecen, Cegléd u.2.
Tel./Fax:52/342-317, 06-30-9-341-005
Nyitvatartás: Hétfõ-Péntek 10-18-ig Szombat: 9-13-ig

206wrc Creative Commons License 2002.05.02 0 0 3695
Sziasztok oroszlánok!

Vasárnap ki jön a talira?

Más

Miért nincs K&N direktszürőböl a 2.0L Oroszlánhoz.
Van aki tud segiteni?
Akarok valami jö direktszürőt de nem tudom hogy milyet.

Ugy látom E30M40 lekopott :-)
Ő nem közénk való.

Üdv: 206wrc

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.05.02 0 0 3694
Alaptalanul :)
Előzmény: semmiho (3693)
semmiho Creative Commons License 2002.05.02 0 0 3693
Ha minden jól megy, holnap megérkezik a K&N direktszűrőm. Korábban már rengeteget írogattam és rágódtam ezen, szóval szerintetek mint laikus, nekiállhatok én is a szerelésnek, vagy azért érdemesebb egy autószerelőt megkeresni? Parázok amiatt, hogy nehogy valamit eltörjek/leszabjak a gyári légszűrő dobozának kiemelésekor, persze lehet, hogy alaptalanul... Tapasztalat(ok)? ;)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3692
És az oroszlánok nem ismerik a smile-t?:):):)
Előzmény: 206wrc (3690)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3691
Juj:)
Előzmény: 206wrc (3690)
206wrc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3690
Jó lenne ha átmennél a barátaidhoz a CARtársak fórumba mert ezeket a dumákat mi nem nézzük jó szemmel.

Itt csak oroszlánok vannak na és akinek az volt e egy kis baleset történt vele azok irhatnak ide.
BMWs gyorsulgatós kinek van több lova ez itt nem téma öcsi.
Vegyél vissza a tekerésböl mert itt nem haladsz elörébb.

E30M40 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3689
Te csak csináld a kéród;)
Előzmény: 206wrc (3688)
206wrc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3688
Ugy látom a BMWs elftárnak szófosásavan
csak rossz helyen kopoktat ez itt nem a BMW fórum
Szia
E30M40 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3687
"A mocira nincs jogsija?! :))))"

Nincs;) De a szalonban nem is kérték;)
Meg a kúton sem;)

Viccet félretéve...intéződik...de irtó lassan:(:(:(

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3680)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3686
"Figyi, most azzal fog jönni, hogy de a mocija az nagyon gyors :))))"

A motorom kib@szott gyors:):):)

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3677)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3685
"Én is rávertem egy pár métert nálam ketten ültek még rajtam kívül nála csak ő"

Engedd meg,hogy meghajoljak elötted:):):)
Ez nagy szó a +25 LE-vel;)
Főleg,hogy ez egy 14 éves kocsi és az egyik legkisebb motoros mig a tiéd a 206-osok legjobbika:):):)
Tucc;)
Azért egy 150LE-s BMW mellé ne állj oda;)

Előzmény: 206wrc (3675)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3684
"Sacc minden második szavadat értem, tesó :)"

Mondom,hogy ezek a fansziák érthetetlenül beszélnek;)
pld: Venni te akar 1.6 PREMIUM gagyi kocsi ócsó? ;)

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3674)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3683
"1. Nem fapados, hanem Premium"

Akkor már le is alázhat egy 2.0 GTI-t?:)
Itt ez volt a lényeg;)

"Szerinted a franciák a Premium szót használják a fapad helyett? :)"

Csigát esznek vazze;)
Akkor akár még ez is kitelik tőlük;)

"2. Akkor beszélgessünk arról, hogy mennyit szoptál 20 méteren egy ócska, szakadék, 16 éves Off opel kadettől On, amiben ketten is ültek? :)"

Hemit engedtem el egy kicsit;)
De azt megkérdezném :
-Ki ért elsőnek a következő lámpához??? ;)

"Elcsitulsz mostmár? :)"

Majd rájössz,hogy mindig enyém, az utolsó szó;)

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3672)
blackP Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3682
Ja én is a huplikra gyanakszom.
Vasárnap néhány km-t egy földúton kellett menni. Öten voltunk az autóban + egy kutya. Azt hiszem ezzel nem tettem jót neki... Legközelebb majd lábbuszozás lesz...
Amúgy meg gyári rádióm van, azt jobb ha nem ráncigálom ;))
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3681)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3681
Nekem ilyet hangtalanságot akkor játszott, amikor a rádióból jövő kihangosító kábelről valamiért lejött a szigetelés, és azt hitte a rádió, hogy éppen a nemlétező kihangosítón beszélek. Nagyobb huplikon néha visszajött a hang :) Kiráncigáltam a rádiót, és jól leszigeteltem a kábel végét, és azóta jó.
Előzmény: blackP (3679)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3680
A mocira nincs jogsija?! :))))
Előzmény: 206wrc (3678)
blackP Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3679
Na látom pont a rádióról volt szó. Tegnap este sztrájkba léptek a hangszóróim: a rádió és CD is működött csak éppen semmit nem lehetett hallani.
Ma reggel azzal kezdtem, hogy felnyitottam a motorháztetőt, hátha észreveszek valamit. De persze nem, így le is csuktam ... és ezek után már működött :)
Viszont a fedélzeti számítógép vasárnap óta azt hazudja, hogy 0.1 litert fogyaszt az autó 100 km-en :) Érdekes módon a többi adatot jól mutatja, még a menetközbeni fogyasztást is. Kicsit félek, hogy valami szétrázódott benne...

206wrc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3678
Igen
De jogosítványa nincsen
Szegény Bálna
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3677)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3677
Figyi, most azzal fog jönni, hogy de a mocija az nagyon gyors :))))
Cegénkém. :)
Előzmény: 206wrc (3675)
206wrc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3676
MZN bocs
egy sort elbasztam.
Bocs
206wrc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3675
Szia MZH

Jol megmondtad a vizi lénynek (Bálnának)
Én is rávertem egy pár métert nálam ketten ültek még rajtam kívül nála csak ő. Hát a tükörbe olyan kicsinek tünt egy idő után.
Hát ez van azért jo ez a francia oroszlán. :-)

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3674
Sacc minden második szavadat értem, tesó :)
Előzmény: BX_thomas (3673)
BX_thomas Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3673
esse piskóta balam!!!! :-))))
Szasz! mondd tesódnak jöjjön! :-)))
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3672
1. Nem fapados, hanem Premium, te Világ Bánata, azért mert valami franciául van, még nem kell tettetni a butát. :)
Szerinted a franciák a Premium szót használják a fapad helyett? :)
Csacsifiú.

2. Akkor beszélgessünk arról, hogy mennyit szoptál 20 méteren egy ócska, szakadék, 16 éves Off opel kadettől On, amiben ketten is ültek? :)

Elcsitulsz mostmár? :)

Előzmény: E30M40 (3670)
BX_thomas Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3671
Csak nem aztmondod hogy "csúnya" bálna a kollégád? :-)) fúúúú mekkora blama! :-))))
Előzmény: 206wrc (3669)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3670
"123456789*# ezekböl kell sakkoznod"

Nem mondod?:):):)Nem is hittem;)

"Ha gyors vagy akkor le a kalappal elötted és viheted egy probakörre"

Köszi már köröztem vele;) Ennyit a gyorsaságomról;)

"Tessék lehet probálkozni"

Egy Peuval csak azt lehet;)BMW-vel autózni is;)

"Te tudsz vezetni??? :-)"

Hát nem engem nyomott le egy 1.6 fapados 206-os a Peu talin:):):) Hogy is volt?:) Hol hibáztál?:)

Üdv: Kedvenc kollégád;) Cupp:):):)

Előzmény: 206wrc (3669)
206wrc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3669
Szia Bálnabéby!

A kód:
nem nehéz kitalálni 123456789*# ezekböl kell sakkoznod.
Ha kinyitod akkor kb 20mp-ed van és én tudom is hogy kinyitottad. Ha gyors vagy akkor le a kalappal elötted és viheted egy probakörre.
Tessék lehet probálkozni.

Te tudsz vezetni??? :-)

Előzmény: E30M40 (3668)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3668
Sziasztok!

Semmiho!
Örülük,hoy sikerült megoldani!

206wrc!
Vazze itt az autód,itt a kulcs is az asztalodon;)
Már csak a mühód követő kódját mond meg légyszi;)
Igérem nem töröm össze csak megmutatom neki,milyen az amikor olyan vezeti aki tud is;)
Biztos örülne a kis verda;)

semmiho Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3667
Sziasztok!

Minden oké, a 4-es és a 7-es kábel felcserélt állapota okozott minden problémát, átdugtam őket egyikből a másikba, már nem felejt el semmit és egyáltalán nem kapcsolgat ki, mégegyszer is köszi a segítségeteket!

Üdv, Semmiho

Előzmény: 206wrc (3666)
206wrc Creative Commons License 2002.04.30 0 0 3666
Sziasztok

Bálna itt garázdálkodott. :-)
Sikerült megoldani a táp problémát?

semmiho Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3665
Köszönöm az infókat, mindjárt indulok haza, már alig várom, hogy átnézzem, mi lehetett a gond. A fejleményekről holnap beszámolok, ezer köszönet!

Üdv, Semmiho

Előzmény: E30M40 (3664)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3664
Na találtam kiosztást;)
A nyelvért elnézést,de egyenlőre csak ezt leltem;)
De szerintem érthető:)

A-BLOK
A1 = telefoon mute/toerental pulse
A2 = afstandsbediening/massa
A3 = afstandsbediening
A4 = oranje (geel), permanente 12V in
A5 = blauw, geschakelde 12V uitgang
A6 = geel/zwart, verlichting aan/uit-toets
A7 = rood, geschakelde 12 V in
A8 = zwart (bruin), massa

B-BLOK
B1 = blauw, + rechts achter
B2 = blauw/zwart, - rechts achter
B3 = grijs, + rechts voor
B4 = grijs/zwart, - rechts voor
B5 = groen, + links voor
B6 = groen/zwart, - links voor
B7 = bruin, + links achter
B8 = bruin/zwart, - links achter

Előzmény: Zoldalma (3662)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3663
"helyesitek"

Anélkül is elég helyes vagyok;) De azért köszi;)

Előzmény: BX_thomas (3661)
Zoldalma Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3662
Az ISO csatlakozó elvileg szabványos, ha visszakapom ma a kocsimat, akkor holnapra meg tudom nézni a pontos kiosztást. A fejegység-kikapcsolás talán túlmelegedés lehet.
Előzmény: semmiho (3655)
BX_thomas Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3661
helyesitek:
Üdv: a jószivű Bálna! :-)))
Előzmény: E30M40 (3659)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3660
"Ez az antenna-kábellel van összekötegelve és egy kis fekete műanyagfoglalat ficeg a végén."

Az valószinüleg az antenna erősitőé...
Amikor bekapcsolod a rádiót akkor a test melletti (Vagy az a fölötti?:)szálon kiad 12V-ot (ez kapcsolja be az erősitőt is vagy tolja ki a motoros antennát:)
Szóval annak az antenna melleti szálnak egy kapcsolt 12V-ot kell kapni máskülömben gyenge lesz a rádió vétel

Előzmény: semmiho (3658)
E30M40 Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3659
Szia semmiho!

"Én a szuflát is adó ISO-csatlakozón 2-vel több drótot látok az autómban, mint amennyit a 206 manual említ"

A 8 polusu csatinál az egyik sarokban van lent a test (Fekete vagy barna általában). Fölötte van az egyik pozitiv és a test mellett 2-vel (alsó sorban) a másik pozitiv...
Ez egy "szabvány" csatlakozó mégis idönként felcserélik ezt a két szálat...autótipusa válogatja...
Van olyan autórádió aminek eleve ugy van kialakitva a táp stekkere,hogy ezt a kettőt forditva is be lehessen kötni (pld:Kenwood:)
Ettől nem tartja meg a rádió és egyéb beálításokat...
A kikapcsolgatás meg szerintem mástól lesz..
De lehet,hogy a 2 pozitiv felcserélése megoldja ,de nem hiszem!

Üdv:Bálna

semmiho Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3658
Igen, és az a szörnyű, hogy pont a 206 user's manual nem közöl korrekt adatokat...
Ja, van egy érdekes drót, ami nem tudom, hogy mi lehet. Ez az antenna-kábellel van összekötegelve és egy kis fekete műanyagfoglalat ficeg a végén. Ebbe pont beleillik a fejegység-csatlakozós drótokkal összekötegelt egy magányos (asszem fehér) drótocska. Ezeket nem mertem összedugni. Lehet, hogy csak ez a probléma, ennek (is talán) lehet szerepe abban, hogy csak gyújtással kap szuflát a rádió? Nem emlékszel ezekre a drótokra? Meg hát az a két plusz drót a rádióba menő egyik 8db-os drótfoglalaton, amiről egy árva szót nem ír a 206 manual... Csak 4 drótot tüntet fel és ír le, hogy melyik micsoda, de a maradék kettőről nem esik egy árva szó sem... Ja, és csak 2 hangfal volt az autómban, mint előkészítés, lehet, hogy csak az emlékezetem rossz, de mintha 4 db-ot említettek volna annak idején a kereskedésben. Na mind1, majd veszek valamit hátra is. Addig is elmormolok egy rózsafüzért, hogy ne kössek semmit zárlatosra, ha a mennybéliek is úgy akarják.

Köszi, Semmiho

Előzmény: 206wrc (3656)
BX_thomas Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3657
okés! :-))
Előzmény: 206wrc (3654)
206wrc Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3656
Igen
én is szívtam nekem is volt ilyen táp probléma de valahogy egy kis méregetés után ki tudtam találni hogy akkor most mit is hova. Türelem játék volt.
Egy lámpa és egy müszer nem árt. Ezek után már csak szerencse kell hogy megtaláljad azokat a szálakat amik kellenek.

Elötte imátkozz.

Ha tudok segiteni szolj

206wrc

semmiho Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3655
Hgl005: most végre anyagilag is kezdem összeszedni magam, a sort egy K&N direktszűrővel kezdtem, remélem, nem kell sokat várni rá, amíg megjön. A hétvégén Bécsben vettem egy fejegységet is, sima 1-CD-s Sony X-Plod CDX-CA600X mellett döntöttem, mert ez még nem volt forgó előlapos (haveromnak a Kenwood csúcsmodellje 8 hónapot bírt, aztán megtörött egy kábel, egy vagyon volt a javíttatás) és árban is elfogadható volt, úgyhogy kezdem felvértezni a gépet. Tudom, Sony az sz*r, de hát egyedül ennek a színe illett az autómhoz! :))) Ültetés is lesz majd, de csak max. 25-30mm, többet nem szeretnék. Az utóbbi időben sokat mentem 4-5 személlyel, fantasztikusan jó lett a futóművem, alábbhagyott a pattogás (guminyomást megmértem, mert azt hittem, csak leeresztettek a gumiim, de 2.6bar volt mindegyik gumimban:), enyhén hajós jelleget kapott, de a kanyarokban úgy érzem, mégis ugyanolyan feszes maradt! Ja, és az egész autó kb. 1-1.5 cm-rel lejjebb csüccsent, úgy érzem, most járatódtak be a rugók! :))
Chiptuning... Jól hangzik, de igazad lehet, akkor érdemes megcsináltatni, ha leömlők és egyéb cuccok már beépítésre kerültek. Majd talán jövő tavasszal... Köszi az infókat!

Más. Felborítottam az utóbbi idők fogyasztásai terén a koplalás hegemóniáját egy 7.18l/100km-rel, mert az utóbbi 6-7 tankolásnál még nem evett a gép 6.4-nél többet átlagban. Nem számít, nyomom neki, nehogy ellustuljon itt nekem! :)

Ááá, tényleg! Van egy kis gondom a CD-s rádió bekötésével, ez a lökött fejegység ha kb. 1/3-ig tekerem a hangerőt, 1mp-re kikapcsol meg vissza és csinálja mindezt addig, amíg lejjebb nem veszem a szuflát. Mindha nem lenne neki elég feszkó vagy valami hasonló. Ha leveszem a gyújtást, akkor meg elfelejti a beprogramozott adókat és a pontos időt... Olyan, mintha nem lenne ACC power... A 206 használati utasítás könyvét összehasonlítva a fejegység doksijában szereplő kábelleírásokkal minden oké kellene, hogy legyen... Viszont ami a 206 leírásában van, az nem teljesen ugyanaz, mint amit találtam az autómban! Én a szuflát is adó ISO-csatlakozón 2-vel több drótot látok az autómban, mint amennyit a 206 manual említ (a másik, 8-eres csatlakozó, ami a 2x2 hangfalhoz megy, ott minden oké)! Hát ez marhajó... Szerintem pont itt van a gond. Na mind1. Találkoztatok már ilyesmi gonddal?

Üdv, Semmiho

206wrc Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3654
akkor ha most jo értem a következő tali május 5. felvonulási tér 13.00
Én megyek

Ki jön még?

Előzmény: BX_thomas (3653)
BX_thomas Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3653
nézdmár! Oroszlánok is tehetik tiszteletüket a cartásak talin! Nincs korhoz kötve! :-))
Szal május 5. felvonulási tér 13.00 Buleee!
Aki hallja adja át és gyertek minél többen! :-))

Vn99 rád feltétlenül szmitunk, Mihaszna is arrabiciklizik! :-))

Előzmény: vn99 (3652)
vn99 Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3652
Kösz a dícséretet, én is csak hasonlókat tudok mondani a te oroszlánodról, de a tiédet lehet szépíteni, az enyémen meg eléggé meg van kötve a kezem.

de azért kétségtelenül jól nézett ki a két oroszlán egymás mellett:-)))

Előzmény: 206wrc (3650)
206wrc Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3651
Sziasztok Oroszlánok!

Ma jól indult a napom, vártam a polusnál lévő meki elött és mit lánok egy csadaszép optikai tuningos 206-ost. Bordó metal színű volt és paprika utcai optika volt rajta. Beszélgettünk és csak sétáltunk egymás kocsija körül mint a hülyegyerekek. Nagyon brutál jol nézett ki a kis oroszlán. Mondtam neki a fórumot és a peug lapot is, remélem Ő is csatlakozik hozzánk.

206wrc Creative Commons License 2002.04.27 0 0 3650
Sziasztok

Ma beugrott hozzám vn99.

Hát vn99 magyon szép az oroszlánod!!!
Nekem fáj a szívem minden cc-ért én ilyet szerettem volna.

De hát most van egy full tetős GTi :-(

Ez se olyan rossz.

hgl005 Creative Commons License 2002.04.26 0 0 3649
semmiho!

amihez erdemes hozzányulni...
jobb valto es motorolaj....
direct hits gyujtas kb 120 dollár...
leomlo de drága egy normális-...
sportdob de csak a hangra jobb masban nem nagyon erzed...
Sport direct szürő megszünteti a fulladást ha magasabb fordulatokon váltasz....
chiptuning és burn-r
burn-r magyar talalmány és tényleg hatásos kb 20 e ft...
chip tuning kb 55 e ft...
ezektol kb 132 lovas lesz a gép aztán még van pár lehetőség de akkor hozzá kell nyulni a géphez...

és persze a leültetés mert alapból katasztrofa
hulyere nevettem magam a hatalmas meretü első rugókon ha van pényed akkor egy 100 as a korrekt teljes elsö felfüggesztés rugok +lengéscsill...

hát röviden ennyit...
de azért a gép nem versenygép....
saját terveimről annyit hogyha szeptemberben átutallnák nekem azt a nemkevés pénzt amivel tartoznak mogul cégek akkor épitek egy valódi wrc-t de subaru sti alapon...
ugy 360 pacisra...
mert abban már eleve egy 600 loerőig tulméretezett futomű lapul azon alig kell válltoztatni...

miller

Előzmény: semmiho (3634)
BuNnY Creative Commons License 2002.04.26 0 0 3648
Csendben megkérdem, hogy ebben az -ár- kategóriában mi a helyzet a többi gyár autóival ? Mert nem vagyok meggyőződve, hogy azokkal nincsenek ilyen csörgő-zörgő problémák. Vagy rosszul gondolom ?
maadie Creative Commons License 2002.04.25 0 0 3647
szokj hozza testver ;))

nekem a szervizben javasoltak hogy halgassak hangosan zenet! :D nemlehet vele mit csinalni, en nem tudom elkepzelni hogy lehet autot igy kiengedni piacra... en maximalisan csalodtam a peugeotban, francia autot en meg1x nemveszek ATTOL FUGGETLENUL hogy szep gyonyoru es edes :) amugy szar bocs, ez az EN velemenyem attol meg mas rajonghat erte!

Előzmény: newkid (3645)
turbo.rudi Creative Commons License 2002.04.25 0 0 3646
az enyimben nincs tetoablak, de ettol meg minden zorog ami zorogni tud:-)
de par honap alatt megszokja az ember, meg föl kell nyomni a hifi-t oszt kesz:-))

pero

Előzmény: newkid (3645)
newkid Creative Commons License 2002.04.25 0 0 3645
kedves 206-osok!

mar regebb ota olvasgattam a bairasokat a topicba.
most ugy erzem, hogy hatha tudtok segitani a tapasztalatokkal.
kb. 2 honapja vettem egy 206-ost, de a tetoablaka
csorog-zorog, nyikorog.

A tisztelt topic lakok kozul aki tetoablakkal rendelkezik, az irja meg kerem a tapasztalatat a tetoablakaval kapcsolatban.
Amugy lenne meg mas kerdesem is tetoablakos pug206-os tulajoknak.

ja, most fogom magam regisztralni a p206.fw.hu-n is.

206wrc Creative Commons License 2002.04.25 0 0 3644
Tegnap voltam szervízben ujra. A hétvégén 2 henger járt csak és nem tudtam miért?
Akadozott is és teljessen szar volt olyan Trabant szintü.
Tegnap kiderült hogy a gyertyánál volt bevizesedés vagy párásodás, nem értették hogy hogy a picsába kerül oda víz vagy pára. Ott álltak és csak csodálkoztak. Na szoval kicserélték a trafot és a 4 gyertyából 2 tönkre is ment persze ezek a tuning gyertyák voltak :-( most rendelhetek ujat. Szoval oroszlánok vigyázzatok. Motormosást a felejtsétek el. És az esöt is kerüljétek :-))
Hát szoval mindig történik valami amikor már ugy érzi az ember hogy minden franko!

Üdv
206wrc

én aki vagyok Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3643
Az enyémben lassan 40e lesz, de a motortartó bakon és izzó kiégésen kívül komoly hibája nem volt. (kopp-kopp)

Kicsit kezd nyikorogni néhány helyen, meg a fékfolyadék visszajelző néha bevillan, de azt majd megnézetem a szervízen... Valószínüleg kontakt hiba lehet, mert ellenőriztem a fékfolyadékot, az rendben, és fog is a fék rendesen:-)

Ha mégsem, akkor lehet, hogy nem írok ide többet:-)

Előzmény: Törölt nick (3642)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3642
Szia semmiho

Szerintem nem az a lenyeg, hogy hany honapja van meg az auto, hanem hogy mennyit mentel vele. En atlagosan 2000Km-t mentem vele havonta, es a tavok kb. fele hosszu tav,(M3) ja es kifejezetten kerulgettem a katyukat a pesti utakon!

bye,

lk

Előzmény: semmiho (3633)
Vámpír Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3641
Hát, köszönöm... :)
Előzmény: semmiho (3640)
semmiho Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3640
Nem akarlak elkeseríteni, de én a következőt tudom mondani az utólagos klímabeszereléssel kapcsolatban. Amikor megrendeltem az autómat, én is utólag szerettem volna bele klímát szereltetni, mert akkor sokalltam a 280e HUF-ot kipengetni - az autó ára mellett. Aztán felhomályosítottak, hogy utólag csak manuális klímát szerelnek az autóba és annak ára százezres nagyságban mérve cakli-pakli közelebb lesz a 4-eshez, mint a hármashoz, szóval egy 100-assal kevesebbe kerül, ha mindjárt meg is rendelem a cuccot. Így az azonnali rendelés mellett döntöttem. Lehet, hogy azóta változtak a dolgok, ezt nem tudom, próbálj meg telefonon rákérdezni több kereskedésben is, hátha más-más helyen különbözően viszonyulnak a témához!

Üdv, Semmiho

Előzmény: Vámpír (3639)
Vámpír Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3639
Van valakinek tippje, hogy mennyiért lehetne megoldani a klímabeszerelést?
BuNnY Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3638
Ezt ma kaptam:
Mennyivel menjunk a 30-as tablanal ?
Egy jogasz kuldte. Eljenek a joghezagok!!
Na ez a nem mindegy!

Beleneztem a KRESZ-be es feltunt egy erdekesseg.
Nem talaltam meg a sebessegkorlatozo tablara vonatkozo MERTEKEGYSEGET sem a
$14,1/d pontban, sem altalanos ervenyu szabalyozaskent.

Az erdekesseg ebben az, hogy Magyarorszagon az SI mertekegysegek szabvanyosak, amely szerint a sebessegre a m/s alkalmazando. (A km/h nem
szabvanyos!!!) Igy ha a KRESZ-ben, illetve egy kozuti jelzotablan nincs konkretan eloirva, akkor a jogszabalyok szoveget tekintve a 30-as
sebessegkorlatozas 30 m/s-ot, vagyis 108 km/orat jelent... (1 m/s = 3,6 km/ora)

Ehhez hozzajarul az is, hogy a jogalkoto(a valtoztatasokkor mindenkeppen)
tudataban kellet hogy legyen ennek, mivel a KRESZ-ben sok helyen ($13.1/e,g,j; $20. 5; 26$; stb) konkretan eloirja egyes pontokra vonatkozoan a
szabvanytol eltero km/h hasznalatat. Tehat ha egyes pontoknal nem javitottak ki, barmely allampolgar a jogalkoto tudatos magatartasara hivatkozva ertelmezheti a tablat az SI mertekrendszer szerint... (Mivelhogy a tovenyben
nincs olyan, hogy "de hat azt tudni kellett volna",vagy hogy "az a megszokott".)

Ez mind szep es jo (mar ha igaz), csak ekkor jonhetnek a bonusz kerdesek:
izzokeszlet, porolto, elsosegelydoboz stb.

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3637
Nekem ez anno nem tünt fel.
De most már tényleg elég lassan reagál a gázadásra a kis pugom :\
:)

Előzmény: semmiho (3636)
semmiho Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3636
A felfokozott idegállapottal kapcsolatban igazad lehet, tényleg semmi sem elég gyors. :)
A 206-ossal is előfordul ilyen késlekedés, olyan, mintha rövid ideig az injektor gondolkozna, hogy Mi??? Ennyit egyszerre?!? Aztán rászánja magát és persze nyomja a naftát. :)
Na ha melóhelyről el sikerül mennem pénteken, egy kicsit szoktatom a kicsikét az osztrák autópályákon ahhoz, hogy min sem szabad meglepődni. ;)
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3635)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3635
Ha a fáziskésés az astránál van, annak úgy emlékszem, az Ecotec az oka. Elvileg cserébe tök keveset kéne fogyasztania, de persze nem :) Ha elveszed a gázt meg a kuplungot, akkor elég lassacskán esik vissza a fordulat.

Ha a pugodnál van ilyen, azt azzal magyaráznám, hogy a 206-os vezetése közben felfokozott idegállapotba kerülsz az örömtől, kitágul a pupillád, felpörögönek a reflexeid, csomó adrenalin, és semmi sem elég gyors neked. :)

Előzmény: semmiho (3634)
semmiho Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3634
Szia Hgl005!

"A helyzet röviden vázolva a kocsin semnmi válltozás mert nincs rá sajna időm" - Ezt úgy kell érteni, hogy a motortér az originál Peugeot-equipment, vagy azért történt már ott pár módosítás, csak az utóbbi időben nem volt időd foglalkozni vele? Engem a terveid is érdekelnek, hogy pontosan mit szeretnél tenni az oroszlánkörmök élesítése érdekében. A nyáron én is hozzápiszkáltatok a mocihoz, ha lesz elég pénzem. Gőzöm sincs, mihez érdemes hozzányúlni, hogy túlzottan ne romoljon a motor élettartama. Különbenis, nekem ám egy olyan ~130LE is elég lenne. ;-)))

Na, egy kicsit vissza a realitások talajára. Az mitől lehet, hogy néha váltás után amikor lepadlózom a gázt, akkor van egy fél másodperc fáziskésés, amíg újból elkezd húzni az autó? Erősebb gyorsításnál nagyon zavaró tud lenni (bár a héten vezettem 400km-t az egy 1.6 16v Astra Comfortot, pirosnál ki szerettem volna vele lóni, 1mp volt a fázískésés, egyesben!:)), Aztán kettesnél is majdnem ennyi, mellettem meg a Lada majdnem elhúzott:)) Az Astra nem megy valami jól... Ugyan csak 100LE, de ~6250-nél már szabályoz és csak 80kg-mal nehezebb a 206-omnál, mégis egy tetű az enyém mellett. Hazeérve átültem a 206-omba és majdnem lefejeltem a kormányomat, annyira hozzászoktam az Atra vacak fékjeihez, amelyek alig fognak valamit és hidegen is sokkal jobban ugrik a PUG, így érzem csak igazán. Alacsony fordulaton is nyomatékosabb. Ja és a futómű! Amilyen kanyart bevettem az enyémmel csúszás nélkül 70-nel, az Astra 50-nél tolta az orrát! Billeg a kasztni, mint valami ladik...).
Szóval ez a fáziskéséses dolog nálatok is előfordul?

Üdv, Semmiho

Előzmény: hgl005 (3627)
semmiho Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3633
Sajnálom a dolgokat... Úgy látom, Neked már fél évesen is 6 hibával kellett szembesülnöd... Engem azért valahol nyugtat, hogy lassan 7 hónapja megvan a gép és még nem volt vele gondom. Azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az 1.1-es modell futóműve nem teljesen ugyanaz (legalábbis elől a McPerson-ok merevítései), mint az 1.4-es és nagyobb modellekben és azt is vegyük figyelembe, hogy többnyire Magyarországon használjuk az autóinkat, vagyis lehet nekünk 20 milkás autónk is, ha belehajtunk 1-2 alkalommal kisebb gödrökbe, könnyen lesz azon is lengőkar-csere akár 5e km után is... Na jó, csak nyugtatgatom a fórumtársakat, magamat is beleértve, különbenis: Murphy is azt mondja, ha valami elromolhat, az el is romlik. :-)

Üdv, Semmiho

Előzmény: Törölt nick (3632)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.24 0 0 3632
Sziasztok

Elnezest kerek azoktol, akik latta mar eme sorokat, csak emlekeztetoul irom, hogy NE felejtsetek el, mennyire elvezet vezetni! Akinek nincs vele baja, tegye ossze a kezet, es minden nap mondjon el egy imat erte!

Pug 206 1.1

UJ AUTO 4 km-rel atveve
2000. szept Valami kopog -> Generator athelyezes :-(
2000. nov Valami lotyog -> Motortarto gumibakk csere :-(
2000. dec service spontan eszrevette -> lengokar csere :-(
2000. dec Valami gozolog -> hutofolyadekot felfozi (ki kellett allni a forgalombol) :-(
2000. dec Balra megy az auto -> kormanykozep allitas :-(
2001. jan valami vonyit -> bal elso fek nyikorog, ha nem fekezek v ele (ha fekezek nem nyikorog) :-(
2001. febr Valami gozolog -> hutoventilator csere :-(
2001. marc kis olaj szivarog -> bal eslo gatlo csere :-(
2001. apr bal elso fek nyikorog, ha nem fekezek v ele (ha fekezek nem nyikorog) :-(
2001. jul kis olaj szivarog -> mindket elso gatlo csere :-(
2001. szept ego nem vilagit -> jobb hatso rendszam megvilagito ego csere :-(
2001, okt kp zar visszanyit -> bal hatso ajtozar csere (beazott egy nagy viharban) :-(
2002. febr Valami gozolog -> hutoventilatormotor csere :-(
2002. marc valami surol -> fekbetetcsere :-(
2002. apr Valahogy besokaltam -> E L A D V A! :-)

bye bye 206 :-)

pgaalien Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3631
Szerencsére ez nekem nem jelenthet gondot, hiszen sosem megyek 180-190-el :) Ha már 170-el megyek, lejtőn 175-el akkor már nagyon örülök és eszembe nem jut fékezni, a következő emelkedő úgyis megteszi :) (1.4, 8V)
Előzmény: hgl005 (3627)
vn99 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3630
tényleg azt mutatja, hogy hány km van a köv szervizig, de nekem a használati útmutatóban elég jól le van írva, hogy hogyan kell állítgatni.

V

WRC: csak csatlakoznmi tudok: lesz ez még így se. ha esetleg érdekel egy normális kivitelező telszáma, hívj, vagy küldj egy mail-t. nekem már csinált lakást, üzemcsarnokot is.

Előzmény: BuNnY (3629)
BuNnY Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3629
WRC206: És ez még csak a gyenge kezdet !

Más. Ugye a gyujtás ráadásakor a kilométerszámlálón először megjelenik egy villáskulcs és egy km. óra állás, ez mutatja a szervíz dolgot. Minap feltűnt, hogy ez a szám csökken ! Na nem folyamatosan, hanem ugrásokkal. Létezik, hogy itt nem azt írja hány km-nél kell elvinni, hanem hogy hány km. van HÁTRA a következő szervízig ? Valaki homályosítson már fel !

206wrc Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3628
Sziasztok

Ilyen nagyot még senki nem szopott mint én mostanában.
Beköltöztem, a tapéta lejön a falról, a festők összebaszták a padlót, most se takarítani se semmit nem lehet mert még jön az asztalos aki szétfúrja a lakást és a festő az egész tapétát leszedi és folyékony tapétával probálkozik ujra. Ma reggel a kádból kifordult a zuhanyrózs úszott az egész fürdő, az üvegesek nem jöttek az étkezőasztal lapjával.
Amugy jol vagyok :-))))))

Üdv.

206wrc

hgl005 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3627
Na itt volnék köszönöm érdeklődéseteket....

A helyzet röviden vázolva a kocsin semnmi válltozás mert nincs rá sajna időm ....
választások és demo illetve vizsgaidőszak a sote-n na ennyi nekem pontossan elég hogy a mennyaszonyom püfölje a fejemet..." persze soha nem érsz rám" igy aztán a kocsira nem maradt időm...

De egy érdekes adalék....aki nem ülteti le a kocsiját főleg hátul az életveszélynek teszi ki magát...ugyanis saját tapasztalat hogy a kocsi kb 180-190 rol fékezve és kicsit alászedve orrabukik vagyis a hátulja a nagyon vacakra sikerült torzios rugozás miatt megindul és csak alig tudja az ember korrigálni kb 2 ricni-t kell ültetni rajta mint WRC nek van....

hát még mindig azon bosszankodom hogy a fenébe nem hagyják már abba ezt a torzios szarakodást...

Apropopo: Soki ha tudsz keress már meg a shift-váltó miatt a telcsim 70-3120380 as
előre is köszi...

Üdv mindenkinek és óvatos autokázást ( de inkább balesetmenteset)

hgl005 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3626
hkj
semmiho Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3625
Tolómérővel megmértem én is a méreteket, a külső átmárőre emlékszem, az 70,6mm. Egyébként én is úgy tudom, hogy 70mm a külső átmérő.
Előzmény: pgaalien (3621)
sn Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3624
Udv ujra,
pgaalien, turbo.rudi koszi az infot! Holnap igy megrendelem a kutyut, de a beszereles csak juliusban lesz. A K&N csak a gyari lecserelese lesz, nem direktszuro, inkabb csak eszmei megnyugtatasbol csinalom az egeszet. Ahogy a teljesitmenyt emlitetted, sejtem majd a g-force nem fog az ulesbe preselni! Szervizbe is elviszem atnezetni, a masodik olajcsere is esedekes lesz 8500 km-nel, de ez mar 1999 nyara ota. Olajbol a full synthetic,szerintetek is meghalalja ezt a motor?
blackP Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3622
Beszéltem a Lop stop emberrel, a héten beszerelik a szerkenytyűt.
A második kerékőr csavar is megvan a kerekeken.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, meg az együttérzést, meg mindent...
Előzmény: vn99 (3607)
pgaalien Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3621
Az a cső elvileg 70mm-es átmérőjű, de én megmértem a légszűrőház tetejénél a csatlakozást és 64mm-t mutat. Az még nem vészes :)
Előzmény: sn (3619)
turbo.rudi Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3620
udv

Csak hogy tudd, nekem is 1.4-es van es a direkt szuro teljesitmenynovekedesben 0% ! Egy dologra jo csak: kiraly hangja lesz a motornak, allitom hogy a direktszurom torokhangja hangosabb mint a hatso sportdobom:-))
Ja nekem JR van, a K&N lehet hogy jobb, talan elersz vele 0.00001% plusszt:-))

pero

Előzmény: sn (3619)
sn Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3619
Hello Pug-tarsak!
Valaki esetleg csak ugy fejbol meg tudna-e mondani a legbeomlo cso belso atmerojet a szuro utan 1.4-es mocinal? Ide egy legorvenyt segito kutyut szeretnek rendelni(www.tornadofuelsaver.com) es egy ideig autotol tavol kulfoldon vagyok. Ezenkivul meg egy K&N sportszurovel tervezem javitani a gyengecske 75 pacit.Koszonetem elore is az infoert,biztonsagos es elvezetes idot mindenkinek a 206-os kormanyanal!
sn Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3618
Hello Pug-tarsak!
Valaki esetleg csak ugy fejbol meg tudna-e mondani a legbeomlo cso belso atmerojet a szuro utan 1.4-es mocinal? Ide egy legorvenyt segito kutyut szeretnek rendelni(www.tornadofuelsaver) es egy ideig autotol tavol kulfoldon vagyok. Ezenkivul meg egy K&N sportszurovel tervezem javitani a gyengecske 75 pacit.Koszonetem elore is az infoert,biztonsagos es elvezetes idot mindenkinek a 206-os kormanyanal!
vn99 Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3617
hát ez most eléggéé pasiszerű volt:-) de sebaj
Előzmény: 206wrc (3616)
206wrc Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3616
Sziasztok

Az 5ajtós, matricás az a Bombáé.
Egy szőke nő szokta vezetni.

Előzmény: vn99 (3615)
vn99 Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3615
Adjisten Oroszlánok!

Már megint egy keresztkérdés:
kié az 5ajtós, bombamatricás 206 felspiolerezve?

Szombat este kerülgettük egymást a kerepesin befele, de én beragadtam, és nem tudtam utolérni.

semmiho Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3614
Hgl005-ről, azaz Millerről nem tudtok valamit? Remélem, jól van a srác, nincs semmi gondja, csak a sok meló és a házához állt rengeteg-sok pénz miatt nem jön a fórumra ;-))
Baromira furdalja oldalbordáim, mit művelt az autójával, hogy olyan csinos-mód szakítja az aszfaltot...
Meg érdekel ez a Twister-dolog is, Miller végülis direktszűró helyett azt vett az autóba? Na mind1, remélhetőleg hamarosan jelentkezik a fórumon.

Üdv, Semmiho

semmiho Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3613
Én is ugyanezt éreztem az első átnézés után, nem "haraptak" olyan jól a fékek. Azóta vagy megszoktam, vagy javult a helyzet, de most nem tűnik már úgy, mintha nem akarna a gépezet fékezni.

Üdv, Semmiho

Előzmény: turbo.rudi (3611)
vn99 Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3612
szerintem elég gyorsan menjél vissza, mielőtt egy óvatlan pillanatan teljesen elhagy a féked:-)
Előzmény: turbo.rudi (3611)
turbo.rudi Creative Commons License 2002.04.20 0 0 3611
Udv

Mult heten voltam 45.000 km-es kozbenso szemlen, es kicsereltek a fekbeteteket
Ezenkivul fekolaj csere is volt mivel 2 eves az auto..

azota ugy erzem hogy nem fog annyira a fek mint elotte?

vigyem vissza, vagy kell varni mig bejaratodik:-)?

kosz
pero

pgaalien Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3610
Peugeot 207 2005-re
Cikk a totalcaron.
zolmax Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3609
Sziasztok!

Szervezünk egy Peugeot Szépségversenyt és szeretettel (meg persze ajándékkal!) várunk minden versenyzőt. A lényeg, hogy hozd el az autódat, nevezz a versenyre és nyerd meg a Peugeot Sárkány 100.000 Ft-os vásárlási utalványát!!! Egyébként a verseny 2002. május 11-12-én lesz a Sárkány Autócenterben (X. ker. Szállás u. 4.). Bővebb infot e-mailen vagy a 06302313579-es mobilon tudok adni.

Üdv:
Zoli

pgaalien Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3608
BlackP én pl az Y2000 kft-nél vettem, Reitter F. utcán mész kifelé és a jobb oldalon lesz úgy a középső résznél még a patak előtt. Éjszaka nagy lilára ki van világítva :) http://www.y2000.hu/.
Itt kb 8000 volt egy garnitúra alátétes kerékőr (enyémre olyan kellett), ami nem alátétes az van olcsóbban is. Egyébként, ha biztosra akarsz menni, akkor viszel egyet a csavarjaid közül, hogy pontosan olyat adjanak, mert az a legritkább esetben szokott jó lenni, hogy peugeot 206-oshoz... elkezdik nézni a kis adatbázisaikat nagy szakértelemmel aztán csak nem olyat adnak. Vidd a csavart az a tuti.
Előzmény: blackP (3606)
vn99 Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3607
Nem, úgy hívják a jóembert, hogy Fekete László; cím: 1037 Bp Ladik u. 5-7; tel: 06-20-956-58-52.

V.

Előzmény: blackP (3606)
blackP Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3606
vn99!
A Lop stop amiről korábban írtál ( 2833-as hozzászólás, ha valakit érdekel ), ez az a cég?
http://www.buznakft.hu

Előzmény: vn99 (3600)
blackP Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3605
Köszönöm! Így már megtalálom, holnap kerülök arra egyet.
Előzmény: én aki vagyok (3604)
én aki vagyok Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3604
Nem teljesen Zoldalma által leírt módon utángyártott:))

Na a lényeg az, hogy nem gyári, hanem olyan kerékőr, ami jó a 206-hoz, de harmadannyiba kerül.

Sajnos nem találom a számlát így az üzlet nevét nem tudom, de a Bécsi út és a Vörösvári út (pontosabban Farkastorki út) sarkán van egy gumis. Ott vettem.

Előzmény: blackP (3602)
Zoldalma Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3603
Utángyártott: a gyári alkatrésszel csereszabatos, de annál jóval olcsóbb, nem a Peugeot-tól származó darab. Ez akár gyári beszállítótól is jöhet, szóval nem biztos, hogy rosszabb minőségű (de ez is előfordul).

Részvétem a felnik miatt :-(

Előzmény: blackP (3602)
blackP Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3602
én aki vagyok!
Akkor légyszi meg tudod adni a cég nevét ahol a kerékőrt vetted? Egyébként mit jelent az, hogy utángyártott?
Előzmény: én aki vagyok (3581)
BX_thomas Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3601
hmm.. inkább mradjunk neten csak? :-))) jópézé mindent lehet...
kerékőr sokat ér.. bár nekem gyári van és autószerelő haverom, fél perc alatt levette a boritást ennek ellenére.. vagy mégse olyan jó? :(
Előzmény: vn99 (3600)
vn99 Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3600
Vazze' ez nagyon gáz. Nem vagyok egy agresszív fajta, de csak egyszer kerüljön egy ilyen a kezeim közé, tuti, hogy nem fogja tudni összeszedni a fogait:-)vagy(
Előzmény: BX_thomas (3599)
BX_thomas Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3599
nos nagy üzlet... a felnire nincs ráirav sorszám, nincs regisztrálva csak extrém esetekben, de az nem a mi taligáinkon van. Az a 4 zender ami az én gépemen van használtan 100-150 ezer gumi nélkül, egy 17 colos , peres gumi darabja még használtan is 15 ezer számolj..
Ha rendelésre veszik le kocsiról, akkor 10-15 ért megkapom.. szóval? :( ez a valóság... az enyémet is le akarták lopni, pontosabban mielőtt vettem a másik kocsiról felajánlották hogy 10 ért hozzák másnapra, csakhát egy ismerősöm kocsijáról mégse lopatom le a kereket!
Előzmény: vn99 (3597)
BX_thomas Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3598
gondolom szkennelni nem adod ide... :)
Előzmény: Törölt nick (3583)
vn99 Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3597
Hidd el Bunny, én is a seggemet(bocsika) a földhöz verem a gyönyörtől, ha ránézek a kisaranyosra.:-)

Viszont mindenkit el kell keserítenem: sajna val'szeg nem lesz soha eladó (pedig má' igen tisztességes haszonnal eladhattam volna), mert használjuk egy darabig (8-10-20 évig)aztán, meg elrakom a garázsom mélyére, hogy majd egyszer elővegyem.

Kulcs, én is a csomiban tartom, mert ha már egyszer kinyitották, akkor sajna' valszeg nem a felnikkel fognak bíbelődni. Azt azért nem értem, hogy ilyen kib&@#zott nagy bolt a lopott felni? Tény, hogy nekem sokba fáj (50 a felni; 60 a gumi - darabja), na de ő mi a sz@{&t kezd vele?Eladja egy adagért, vagy mi?

Előzmény: BuNnY (3593)
én aki vagyok Creative Commons License 2002.04.18 0 0 3596
Nekem a csomagtartóban van a kulcs. Még csak eldugva sincs nagyon. Szerintem, ha már felnyomják a kocsit úgy, hogy bejutnak a csomagtartóba, akkor már kvázi mindegy. Vagy viszik az egészet, vagy nem a kerekekkel kezdenek el bajlódni egy benyomott ablakú kocsinál... jó, nem csak ablaktöréssel lehet, de akkor is..:)
Előzmény: pgaalien (3591)
Mendoza Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3595
A 15-ös kép/gép gazdája nem szokott a Fiastyúk utcában parkolni a fősuli környékén??
Mendoza Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3594
Nézz csak ki,megvan még??? .-))
Áhh ,ez nem is olyan vicces....

Megyek megnézem a képeket...

hali

Előzmény: 206wrc (3587)
BuNnY Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3593
vn99: Megnéztem a cc-s mpeg-et, szinte kedvet kaptam hogy vegyek egyet ! Úúúgy irigyellek ! Szerencsére akkor is irigykedem, ha a saját 206-osomra nézek az ablakból :-) csak azt az érzést ki tudom elégíteni ...
vn99 Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3592
Erre találták ki a biztosítási ügynököt: oda jön és akkorra, ahova te hívod. Ne legyen lekiismeretfourdalásod, kap ezért pénzt szépen.

V

Előzmény: pgaalien (3591)
pgaalien Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3591
BlackP, hallgatnod kellett volna a jótanácsra, én 8e-ért vettem kerékőrt (nem gyárit), egy nagyobb felni/gumi boltban. Valóban az hangzik biztonságosnak, ha több típust használsz egyszerre, de én úgy ítéltem meg, hogy 1 elég lesz minden kerékre ugyanabból.

Ti pl hol tartjátok a kulcsot egyébként? Otthon nem jó, mert ha kereket kell cserelni defekt esetén, akkor beszoptad. Magadnál nem túl vicces, a végén még elhagyom. Azt csináltam, hogy elrejtettem a kocsiban úgy mindig megvan ha kell, de, remélem nem találja meg, aki feltöri. Van ebben ráció szerintetek? Ha ellopják az egészet, akkor meg teljesen mindegy, hogy van-e az eltűnt kocsihoz kerékőröm vagy sem :)

Más: gondoltam már rá, hogy módosítani kéne a cascomat nem gyári extrákkal, hogy kiterjedjen a biztosítás a hifire meg a felnikre, szuperül regisztráltam is a hungáriának a websiteján, meg alá is írtam szerződést, hogy online tudjak adatot módosítani, de ilyet pont nem lehet. Pedig milyen kurvajó lenne már.

Előzmény: blackP (3588)
vn99 Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3590
Közhely, de részvét:-(((

Az enyémnél szerencsére megzavarták őket, úgyhogy a csavarleszedésig jutottak. A többféle kerékőr vmi biztonságot jelent, de ha megfogadsz egy jótanácsot: csak őrzött parkolóban, vagy garázsban tartsd, ha van lehetőséged.

Biztosítás: általában a kötvénybe beleírják, h. milyen széria és miylen extrafelszereltség van az autóban, szóval 1* szerintem ezt kellen e megnézned.

V

Előzmény: blackP (3589)
blackP Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3589
Azt mondták, hogy fizetik a könnyűfém felnit, ha az autó szériatartozéka volt.
Erről majd a Centrál is ad papírt, hogy mivel vettem az autót, és mennyibe került.
Előzmény: Soki (3585)
blackP Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3588
Eső után köpönyeg, de most minden érdekel.
Tegnap este felszerelték az új kerekeket, még ma délután beviszem a szervízbe, hogy megnézzék nem sérült-e valami.
A 4db gyári kerékőr + kulcs 14600 Ft-ba került.
De nem árt, ha lesz mégegy más típusú.

Előzmény: én aki vagyok (3581)
206wrc Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3587
Szia

A peugeot tulajdonosok weblapján mindenkiröl van kép.
Miért kell a kép?
El akarod lopatni?

Üdv
206wrc

Előzmény: Mendoza (3582)
én aki vagyok Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3586
Kifizeti, ha a casconál az extrák között fel van tüntetve. Ofkorsz feláras a dolog, de lehet, hogy megéri.
Előzmény: Soki (3585)
Soki Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3585
Szia blackP !
Öszinte részvétem ,a biztosító kifizeti a felnik árát ? Mert nem szokták a keréklopást kifizetni !
Előzmény: blackP (3580)
semmiho Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3584
Dehogynem, képek itt (ma már megy a szerver): p206.fw.hu fotógaláriában
Előzmény: Mendoza (3582)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.17 0 0 3583
Sziasztok,

Van egy garnitura keveset (kb.5000Km) futott teli gumim elado.

Sava Silica S2
175/65/14

Bolti ara 12000Ft/darab
En 25000Ft ert odaadom a 4 db-ot.

Tovabba, van egy konyvem a 206-oshoz:
Peugeot 206 Petrol&Diesel
(1998 - 2001 s to x registration)
Haynes Service & Repair manual
Minden technikai parametere benne van az autonak, kezdve a teljes elektromos kapcsolasi rajztol a motor es alkatreszeinek parameterei, tovabba minden szerviz munkalat, kezdve az olajcseretol a dugocsereig stb. A szerviz munkak elott 5 fokozatban jeloli, hogy mi az, amit meg hazilag - otthon meg tud csinalni az ember, es mihez kell feltetlen szerviz.

A konyv uj ara Marothynal 8400Ft a Korrekt konyvesboltban 6500Ft, en 4000Ft-ert odaadom.

bye,

lk

Mendoza Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3582
Szia!

Szép volt a gép.Nincs valahol kép róla??

Előzmény: 206wrc (3578)
én aki vagyok Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3581
Részvétem... Hidd el, nagyjából sejtem mit érzel, ugyan nekem csak az egyiket lopták le.
Kerékőrt ne feltétlenül gyárit vegyél! Ha érdekel, utánanézek a cég nevének, ahol én kb harmad áron vettem utángyártottat...
Előzmény: blackP (3580)
blackP Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3580
Sziasztok!

Ma reggelre lelopták az összes kereket az autómról.
Tegnap este amikor megszólalt egy riasztó az udvarban nem gyanakodtam, láttam az erkélyről, hogy nem az enyém villog és megnyugodtam.
Aztán reggel amikor felébredtem még mindig szólt ugyanaz a riasztó. Sejtettem, hogy nem az enyém, de olyan rossz érzésem támadt. Lerohantam és ahogy megyek az autó felé akkor látom...
Istenem! Azt hittem elájulok.
Szóval ma ügyintézés egész nap. Vettem új kerekeket. Sajnos nem a Bohemia felni lesz, mert az csak hétfőre lett volna meg, és addig nem bírtam volna nézni az autót. Szörnyű ahogy ott áll a téglákon...
Azt ígérték, hogy még ma este felszerelik, de legkésőbb holnap reggel. A Centrálnál nagyon rendesek voltak.
Most lesz minden keréken kerékőr csavar, és közelebb állok a házhoz. Ezt most remélem a tolvajok nem olvassák.

BX_thomas Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3579
neked van bomba felirat is a tajigán nem? mert szombaton pesten lebzseltem és a hősök terénél láttam egy wrct de nem volt rajta a bomba... pedig mellé akartam mászikálni... akkor gyepáltam meg MZN gépét... :-))
Előzmény: 206wrc (3578)
206wrc Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3578
Engem mindenki lát?
Én voltam Mendoza.
Előzmény: Mendoza (3576)
vn99 Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3577
Két lehetőség van: Soki vagy 206wrc, jól tudom ,oroszlánok?

V.

Előzmény: Mendoza (3576)
Mendoza Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3576
Sziasztok!

Múlt csütörtök délutánján,kb 17:00-17:30 körül a XV. ker-i széchenyi felüljáróról kanyarodott egy "Bomba"-s 206-os a Rákos útra.
Nem innen volt valaki???

pgaalien Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3575
Soki, most akkor te voltál? Akkó meg mé nem mosolyogsz ki a kocsiból? :)
Előzmény: Soki (3570)
Soki Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3574
Szia 206 wrc !
Beszéltél a felnissel ???
Előzmény: 206wrc (3573)
206wrc Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3573
Nem nem az én kocsimat kérték el.
De az M3 Gablinibe Májusban lesz egy nyílt nap és ott ki lesz az én kocsim állitva.
Előzmény: vn99 (3571)
206wrc Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3572
Szia Soki

Minket nem nehéz észrevenni.
:-)))

vn99 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3571
Egy biztos: ezzel nem tudsz feltűnésmentesen közlekedni:-))) De SZÉP!

Múltkor JAnikáék a sajtóbemutatóra nem a te géped kérték kölcsön?( volt vmi olyan ztori, hogy az övéket éppen a váltótárs nyúzta)

V

Előzmény: 206wrc (3569)
Soki Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3570
Na és hogy tetszet a gépjármű :) !!!
Előzmény: pgaalien (3568)
206wrc Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3569
Szia vn99

De igen jártam.
És milyen volt? Hogy tetszett?

Előzmény: vn99 (3567)
pgaalien Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3568
Én ma láttam az alagútban egy bordó színű "győri design" gépet. Olvassa vajon a topicot? :) Ha igen, akkor fedje fel kilétét, mint ahogy a többiek is, akik csak olvasnak, de nem írnak :)

community.power

Előzmény: vn99 (3567)
vn99 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3567
'reggelt oroszlánok!

Wrc: nem jártál ma reggel a hungária ajtósi dürer körül. Mintha a te autódat láttam volna.

V

semmiho Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3566
Szia Pacal!

Csak egy észrevétel, a 206 GTi-ben én úgy tudom, H7-es izzók vannak, nem H4-esek. Ezzel nem függhet össze a probléma? Elvileg a lámpabúra foncsorába vagy tükrébe ez bele is van valahová írva.
Tényleg, ezt a weboldalt ismered? p206.fw.hu ;)

Üdv, Semmiho

Előzmény: Pacal_ (3565)
Pacal_ Creative Commons License 2002.04.13 0 0 3565
Üdv Mindenkinek!
3 éve 206 tulaj vagyok; nemrég váltam meg 1. kedvencemtől (206 1.4i), de már megvan a 2-ik... 206 GTi... Rajongok érte... ;-)
Próbáltam keresni világítással kapcsolatos hozzászólásokat ezeken a lapokon, de nem sok sikerrel jártam.
Segítségeteket szeretném kérni, - remélem van már valakinek tapasztalata, - hogyan lehet kicsit javítani a világításon?
Egyeskén sokat segített a Tungsram 140/100-as H4-es izzója, - de rengetegen utálhattak érte az utakon... - hamarosan le is cseréltem Osram Silverstar-ra, az eredetihez képest "láthatóan" jobb volt. Az új autóval az első utamon este, szemerkélő esőben ~300km-t furikáztam hazáig, de kiábrándító volt: semmit nem láttam tompított fénynél... :-( Első körben azt hiszem itt is megpróbálom az Osramot...
Előre is köszi,
Üdv:
Pacal
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3564
pgaalien Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3563
Soki, ez fontos vitatéma itt, én úgy tudtam, hogy a GT az égvilágon semmiben nem külömbözik a GTi-től, csakis a széria 16-os felni, a nagy lökősök meg a plakett. De pl. futómű darabjegyzékre ugyanaz a gyártás során. Keressünk bizonyítékokat!! Sajnos a szervízkönyvek amik nekem megvannak Haynes és a német azok egyike sem taglalja sem a gt-t sem a gti-t.

Szabályok: a rally liveon pl ezeket írják: http://www.rally-live.com/en/index.html?http://www.rally-live.com/en/season/regulations/index.shtml

Én pl ilyenekről hallottam, hogy ugye a teljesítmény (amit vajon a motoron vagy a keréken mérnek?) nem mehet 300LE fölé viszont arról nincs szó, hogy milyen tartományban, tehát mindenki azt csinálja hogy szénné erősíti a motort, a görbe csúcspontján lesz vagy 500LE és akkor azon a tartományon, ahol 300 fölött van valahogy visszafojtják vezérléssel vagy egyéb kiegészítőkkel és akkor több ezer rpm-en keresztül, lehetőleg minél nagyobb tartományban a 300LE-t tartják. És egy rendes verseny alatt olyan 100l-t fogyasztanak 100-on :)

Előzmény: Soki (3548)
vn99 Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3562
Ja, az különben is 16-os
Előzmény: Soki (3561)
Soki Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3561
Üdv a csapatba !! :-)
Ötkülős a felni ez nem az ami a CC-ken van !
Előzmény: jupi (3560)
jupi Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3560
Sziasztok oroszlánkirályok!

Becsekkolnék, mint 2 hetes pug206 tulaj!
Egyből hozzá is szolnék az itt pergő témához:

Én a héten szereltettem be tytant az autóba. Szereléssel együtt volt 45e. Ezt a zárat _állítólag_ nem nagyon tudják bántani. Még te sem, ha elveszíted mindkét kulcsot. :) kb. 4-5 óra mire kiszedik... lézerkarddal.

Soki: véletlenül nem 9 küllős a GTI felnid?

Előzmény: Soki (3549)
Soki Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3559
Maadie te a cse kettöt nézed mert alig bírom elolvasni amit írsz :-) !!!!
Előzmény: maadie (3558)
maadie Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3558
"kénytelen veszek venni még egy makettet" mineeeek??? kapard le :)))
Előzmény: BuNnY (3556)
maadie Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3557
hmm en ezt nem tudtam hogy mas a futomu is meg szerintem nemmas, es igazad van telleg csak 3000 db volt belole nemtudom miertirtam 5ot tokmind1...

bunny : en is tetetek bele valtozarat megpedig csakis mul-t-lock ot mert az csinalta eloszor es mondjak hogy a tobbi az szar is kabe 40kba kerul akcios volt mostanaban de nemvolt idom elmenni megicsnaltatni meg egyeb kifogas bedig megeri a penzet. Lop-stop meg egyeb ilyen idohuzas persze erre is valo, tele kell pakolni a verdat mikrokapcsolokkal meg relekkel ennek az az ara hogy te is szivas mire elindulsz.. ;D bar teny hogy jo. Miicsooodaa Outlook2000 vana kocsidba?? ;DDDD najo pentek van ilyenkor mar meghulyulok.... Najo szoval telleg Autolock2k telleg jo allitolag nagyon megkeseriti a loposokat bar teny hogy ez a trailer ellen nem ved, mint sok mas sem. Gps+valtozar es kesz eddig az bizonyul a legjobbnak. Csakhat az sok kemeny forint!

Előzmény: Soki (3548)
BuNnY Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3556
Ja, ha valaki nyomul Colin2 rallyval, akkor van hozzá Janikás festés. Sajnom még a régi, nem a bombás, de letöltögettem hozzá szerkesztőt, majd valamikor átrajzolom az újra.
Egyébként állítólag pár héten belül kijön a Tamiya 206WRC-hez a legújabb Janikás matrica set (ezt az a makett, ami a weblapomon is van), asszem akkor kénytelen veszek venni még egy makettet :-)
BuNnY Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3555
mél ment ...
Előzmény: vn99 (3554)
vn99 Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3554
BuNnY: küldj egy telszámot, felhívlak és elmondom, mert 1 lusta vagyok több oldalt írni:-); 2 elmondva egyszerűbb, mint így.

V.

Előzmény: BuNnY (3553)
BuNnY Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3553
Tudom hogy lusta dög vagyok, de pár szóban ecsetelnéd mit is tud a ketyere ? Emlékszem hogy írtad, de már elfelejtettem. Köszi az infót !
Előzmény: vn99 (3552)
vn99 Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3552
Na akkor közkincsé teszem:

Fekete László: 06-20-956-58-52
Cím: Bp III ker. Ladik (?) u. (esso és aral kút közötti kis utca jobbra.)

Előzmény: BuNnY (3551)
BuNnY Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3551
Küld át légyszi email vagy jöhet ide is.
Előzmény: vn99 (3547)
Soki Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3550
A www.fia.com le van írva a rally-val kapcsolatos feltételek a versenyzéshez minden csoportba külön - külön .....
Soki Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3549
Frosty !!
Én a gyári GTI felnieimet nem tudom eladni gumistól 100000 ft -ért , pedig ez 15"-os és continentál gumi van rajta.
Ezért egy kicsit húzós ez az ár !!!!
Na csá !!
Előzmény: Frosty (3542)
Soki Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3548
Szasztok Pugosok !
Maadie azért nem ugy van hogy két lököst rádobtak és kész hanem más a futómüve mint a GTI-nek, egyébként pontossan 3000db ot csináltak belőle és az országban összesen 17db adtak el belőle . Ebből 10 db szarrá volt törve ,ezért nem szabad megvenni !!
Más: A WRC-nél egy több száz oldalas könyvet lehetne beirni ide de nem látom értelmét a turbonál egy 28mm szűkítőt tesznek be (vn99)!
vn99 Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3547
BuNnY: ez gáz, tükmindegy, h. mit lopnak el. Anno egyetem alatt akkori asszonypajtás ladáját kötötték el. Szerintem nem "seftelni" akarnak a Thaliaval, csak brahizni egy kicsit, úgy grönholm (mcrae) módra, szóval szerintewm van esély, hogy viszontlátja, bár lehet, hogy abban nem lesz köszönet.

Védelem: cc-be egy "lop-stop" nevű cucc van, aminek a lényegét vmikor régebben már ecseteltem. Szerintem elég jól mücik, mert 10-ből 1*2* engem is megszivat:-)))

Ha kell, tel.számot, címet tudok adni. Ja a lényeg, az egészet egy 1/2 nap alatt bepakolják, és mindennel együtt 25 e. be fáj.

Előzmény: BuNnY (3546)
BuNnY Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3546
kicsit off: Tegnap elkötötték haverom Renault tháliáját. Basszus, már azt a török csodát is lopják ????

Ti hogy védekeztek - mármint az autó lopás ellen ? :-D
Nekem egy Autolok 2000 van benne, aszongyák ölég jó, de érdekelne a véleményetek. Ezek után filózok egy váltózáron is, inkább bukjam el az 50e-ret mint lopják el és bukjak rajta mitomén fél millát, mert a casco ugye nem fogja a rendes értékét fizetni.

maadie Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3545
en ugy tudom hogy 4 meternek kell minimum lennie, es telleg mint szeriaautokent eladott x ezer darabnak meg kell kell lennie, ezert vertek a gtire 2 lokost csinaltak ra egy plakettet hogy 1>5000. darab KONTRA eladtak 1 milkaval dragabban es meg a Peugeot nyert rajta 2x is ;DD

Frosty : nemdraga 4db 14" nemnagymarka felniert meg 4 nemmarka 18kkm futott gumiert 110khuf? csak kerdezem mert en ennyiert IGAZ gumi nelkul de markas 15"at veszek BOLTBAN olcsobban.
de ez tokmind1

Előzmény: 206wrc (3543)
vn99 Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3544
Turbotöltő környékén is van vmi megszorítás, asszem. Nem lehet, hogy a rallylive.hu oldalonvan vmi pontos leírás?
Előzmény: 206wrc (3543)
206wrc Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3543
semmiho

Hát akkor már ketten vagyunk akit érdekel.
Én is tudom hogy a kg és LE ami biztos kötött de nem hiszem hogy csak ennyi lenne.
A hossz az azt hiszem a 4m és szériaautónak kell lenni amiből min. 2500db-ot eladtak.
További infokat várunk.

Köszi.

Előzmény: semmiho (3541)
Frosty Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3542
Sziasztok!

Eladó:
14"-os, 4x108-as Enzo O kfm. felni kb. 18 000 km-t futott Barum Bravura nyári gumikkal 185/60 méretben. 110 000ft az ára.

A képen egy O.Z. felni van tudom, de ugyanígy néz ki az Enzo is.

http://www.gumibolt.hu/alufelni/oz/polarisn.jpg

semmiho Creative Commons License 2002.04.12 0 0 3541
Walami World Rally Car, ha minden igaz, amit tudok, hogy tömege minimum 1230 vagy 1250 kg kell, hogy legyen (nem biztos) és max. teljesítménye 300LE lehet (ez sem biztos, hogy teljesül:-). Wan egy mimimális hossz, amit el kell érniük az autóknak - ezért készült a speciális GT széria is a 206-ból, mert hosszítani kellett elől-hátul a verdán és ugye a rally-autókkal csak úgy lehet nevezni, ha szériagyártásban is kiadták valamilyen verzióját - talán minimum 5000 példány -, vagy valami ilyesmi. De ha valakinek vannak pontos adatai, az engem is érdekel.

Üdv, Semmiho

Előzmény: 206wrc (3540)
206wrc Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3540
Egy kérdés foglalkoztat.
Szertintetek a WRC mitöl WRC?
Mit jelent a WRC?
Minek kell megfelelni milyen paramétereknek stb...
vn99 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3539
MZN: topikot bomlasztunk?:-))))

tel. azt nem nagyon használja.

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3538)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3538
Okés, asszony telefonjára sms-ezem a kért adatokat :)))
Előzmény: vn99 (3537)
vn99 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3537
MZN: név, cím, tel.szám, egyéb adatok? mikorra?:-))

más: totalcar cikk az új cc-ről. Vége a verdám egyedisaégének:-((( sebaj, nekem akkor is ő a legszebb:-))(meg a tesója)

BuNnY Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3536
OK, meghunyászkodtam. " a p206 legjobb autó a világon, (Paff) a p206 legjobb autó a világon, (Paff), a p206 legjobb autó a világon, (Paff), a p206 legjobb autó a világon, (Paff)..."

paff= fejbeverés a fatáblával lásd. MP alapmű...

semmiho Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3535
MZN: mármint attól még én maximálisan osztom a véleményedet, 206-osnál nincs jobb autó! ;-))))
Előzmény: semmiho (3532)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3534
Nem, ez saját szellemi termék, és büszke vagyok rá :)

Előzmény: semmiho (3532)
206wrc Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3533
MZN

Én veled vagyok!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3529)
semmiho Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3532
MZN ezt a hozzászólást biztos a sUZUKIS egy külön állatfaj!!!! topicban olvastad egy az említett márka irányában rögeszméihez foggal-körömmel ragaszkodó egyén hozzászólásában. ;-)))

Persze attól még PUG206 rulez és maximális egyetértés! ;-)))

Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (3529)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3531
Azt szoktam látni az Astoria szálló előtt.
Előzmény: vn99 (3530)
vn99 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3530
Na emberek, akkor keresünk pesten egy ezüstmetál cc-t, amelyet egy szemtelenül csinos hölgy vezet. 9 óra magassságában az M0-ra hajtatott reá.
A rendszám HYF-...

Ami biztos nem:
1. HSD 100 - ezt hajtották az újságírók
2. ezüstmetál, rendsz. nem t"'om, de a gregor bernadetté.

Előzmény: BuNnY (3528)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3529
A peugeot 206 a világ legjobb autója, és mindenki bekaphassa, akinek ez nem tetszik. :)
Szvsz.
BuNnY Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3528
Ha feltűnően csinos, és CC-je van akkor azok az adatok engem is érdekelnek ! :-DDDD

WRC: Ha nálad a peugeot imádat az elvakultságot jelenti, akkor tényleg nem egyről beszélünk. Szerintem egy 206 topichoz az is hozzátartozik, ha az ember a hibákról és azok megoldásáról is beszél, attól még szereti az ember az autóját hogy nem fanatikusan azt hajtogatja, hogy a "peugeot206 a világ legjobb autója, és mindenki kapja be aki nem ezt mondja". Ezt most ne vedd magadra légyszi ... :-)

Előzmény: vn99 (3523)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3527
Szívesen átvállalok megunt kisoroszlánokat :)
Nem tudjátok megbecsülni a jódolgotokat :)
Előzmény: 206wrc (3524)
vn99 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3526
Jelentem múltkor valaki leba@#˛lt, hogy ne offoljam szét a topcit, uhogy most csak egy problémára kerestem a választ. ASz autóit nem azért szereti az ember, mert tökéletesek, hanem vmi egészen másért. Na.

Mellesleg CC rulz:-)))

Előbbi kérdésben senki nem tud segíteni?

Előzmény: 206wrc (3524)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3525
Ma reggel elsuhantam a már beazonosított fehér WRC-dizájnos XS mellett, feltünően kevés volt rajta a hátsó lökhárító. Vajon az is át lesz designolva, vagy csak megint a pugnak volt jobb a féke?
206wrc Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3524
Sziasztok

Oroszlámok ez most mi?
Peugeot imádó fórum vagy Peugeot utáló forum
Mert ha utáló akkor én nem ide tartozom.
Én még mindig azt mondom hogy 206wrc yesss

vn99 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3523
Jó reggelt Oroszlánok!

Nem tud valaki vmit egy ezüstmetál cc (HYF...) tulajáról. Feltűnően csinos:-)
Kifejezetten szép volt a 2 cc egymás mellett a nagykőrösin kifelé...

BuNnY Creative Commons License 2002.04.11 0 0 3522
Ez nagyon durva ... én tuti már az első szarakodások után eladtam volna az autót vagy nem is tudom ... brrr, nem is akarom végig gondolni, de az tuti hogy már nagyon útálnám az autót.
Előzmény: pgaalien (3521)
pgaalien Creative Commons License 2002.04.10 0 0 3521
Az autódoktorban olvastam: Újszerű, ám döglött kis oroszlán, huh belegondolsz, akár veled is megtörténhetett volna. Szerencsére nekem a tekercsek kicserélése után már megjavult, neki nem :)
Jocóka Creative Commons License 2002.04.10 0 0 3520
Sziasztok Márkatársak! Kaptam levelet Peugeot Hungáriától ingyenes tavaszi átvizsgálásról. Vki már írt róla itt a fórumon, de egyik budapesti Peugeot-s honlapján sem említik. Hogy van ez? Hol van ez?
Soki Creative Commons License 2002.04.10 0 0 3519
Lehet a felfüggesztés is de nekem is olyan kipufogóm van ( volt) ami neked .
Szerintem pedig a dobba hulik szét valami lamella vagy ilyesmi !!
Ha tudod cseréld ki egy sport dobra !!
Előzmény: vn99 (3518)
vn99 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 3518
Én arra gondoltam, hogy valamelyik felfüggesztési pont nincs teljesen jól meghúzva, vagy vmi ilyesmi.
Előzmény: Soki (3517)
Soki Creative Commons License 2002.04.10 0 0 3517
Szia vn99 !
Már hogyne zörögne pont ezen a 3000 fordulaton, mióta kicseréltem a hátsó dobot egy sport dobra ( REMUS )azóta nem csinálja ezt.
Hozzáteszem nagyon szarok a gyári dobok!!
Csá.
Előzmény: vn99 (3515)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.10 0 0 3516
Ez egész furán hangzik.
Előzmény: Hansen (3514)
vn99 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 3515
Na de wrc! Má' a tv se köll:-)))

Más: nektek nem zörög(rezonál) néha a kipufogótok?

Nekem olyan 3000 alatt szokta néha, és lövésem nincs mitől..

Előzmény: 206wrc (3513)
Hansen Creative Commons License 2002.04.10 0 0 3514
Sziasztok.

Az első hosszabb úton megbukott az 1,4 HDI-m.Nem csak kanyarokban, hanem egyenes úton is hallani lehetett azt a furcsa súrlódó hangot amiről a múlt héten írtam.Hétfőn bevittem a szervízbe és kiderült, hogy a bal oldali fékdob (hátul) valamivel beljebb csúszott a tengelyen és beleért az ott lévő alkatrészekbe.Úgy döntöttek kicserélik a fékdobokat, de nem volt egyetlen egy fékdob sem Magyarországon.Ausztriából kell behozatniuk ami eltart egy ideig,de erre az időre kaptam egy másik 206-ost.Elég rosszul indított a kis autó, de remélem nem okoz több csalódást.

206wrc Creative Commons License 2002.04.09 0 0 3513
Oroszlánok!

Egy Sony 32FQ75-ös TV érdekelne valakit?
Ára 500e Ft.

BuNnY Creative Commons License 2002.04.09 0 0 3512
Emberekek és oroszlánok ! Ki is van jóba a totalcar-osokkal ? Szóljon már, hogy az 1600x1200-as képeket baromira nem lehet megnézni, ellenben nagyok. Miért nem méretezik le 800x600-ra ? Az még mindig elég szép, és még talán el is fér egy átlag képernyőn ! Nemá' ne legyen 2 percük átméretezni azt a pár képet. Most konkrétan a honda cikken rágtam be ...
BuNnY Creative Commons License 2002.04.09 0 0 3511
Az nem is sok, kb. 13e pénz volt új-zélandon csak egy evezés, és akkor sehol a kaja, szállás meg a másik pacsálás ...
Előzmény: vn99 (3509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!