igen, úszás van, ha nem is sokszor, mert futni olcsóbb :) De időközönként mindenképpen jólesik.
Én is az alkaros vonalon elmélkedtem, csak nem akartam mondani, hogy ne tereljem el a gondolatokat :) Gondolkodtam alkarsúly/bokasúly kézen, de azokból nincs megfelelő súlyú. Karabínerre még nem gondoltam, de megfontolandó. Most a gumiszalaggal próbálkozom, de kézben az sem teljesen az igazi, esetleg egy alkarsínre gondoltam még, hogy nézek gyógyászati segédeszköz boltban. A bőrpánt is jó lehet, lényeg, hogy eloszlassa a terhelést valamennyire.
Az alkarodra kellene szerkeszteni valamiféle (8-10 cm széles) bőrpántot kanabinerrel, így tudnál súllyal vállazni oldalra és előre is. Ugyanígy bicepsz is menne, igaz a könyöködet lehet, hogy mégjobban terhelné, mint a hagyományos.
Hajlított könyökkel mellprés gépen alapból menne.
Háthoz esetleg gumi szalag, szintén az alkarodra rakva (előre nyújtott kézzel, allva, tárogatás).
Nem hangzik túl jól a dolog. Ebben a helyzetben okosat it senki nem tud mondani, max. annyit hogy járj el úszni, az biztosan nem káros és minden izmot megmozgat. Ha nem is leszel testépítő, sebaj, a rendszeres testmozgás mindenképp kell.
Az utóbbi időben mozgással, étekezéssel leadtam eddig mintegy 25 kilót (még van némi hátra), most kéne egy kis erősítés is. Emellett ülőmunkát végzek, napi 8-12 órát püfölöm a billentyűket már majdnem 10 éve, aminek hatását érzem már vállban, hátban, nyakban, karban. Ezen két dolog miatt szeretnék kicsit erősíteni erre a területre, illetve úgy általában felsőtestre. Láb, has megvan, feljebb kéne dolgozni.
Eddig rendben is volnánk, most jön viszont a csavar.
Néhány éve volt egy elég csúnya balesetem, aminek következtében mindkét kezem megsérült. A bal teljesen rendbejött, viszont a jobb csuklómat kétszer műtötték, műcsont-beültétés stb, így a jobb csuklómat nem tudom terhelni. Nem emelhetek nehezet, nem csavarhatom, nem támaszkodhatok rá, eleve a kézfej felfelé hajlítása nem működik, pl fekvőtámaszhoz nem tudom lerakni a kezem. Így kiesik minden súlyzós edzés, lehúzás, húzódzkodás, fekvőtámasz, meg ilyesmik. Terembe részben ezért, részben más okok miatt nem megyek, mivel elég fölösleges lenne azért az 1-2 szóba jöhető gépért megvenni a bérletet.
A konkrét kérdés tehát, hogy a fenti körülményeket figyelembe véve tudtok-e ajánlani olyan gyakorlatot, esetleg eszközt, amivel tudnék otthon edzeni, némi eredményt elérni?
Ja és én csak azért írtam, hogy mennyivel tudok most fekve nyomni, mert ugye csak 2 8,5 kg-os súlyzóval "játszadozok". Tehát (legalábbis nálam) nem mondható el, hogy a kis súlyoktól elgyengül az ember. Minden azon múlik, hogy az ember lóbálja-e a súlyt, vagy ténylegesen beedzi vele az izmait.
A Volumass 35 professional mellett döntöttem, alig pár száz forinttal került többe mint a sima. Hogyan tudom kiszámolni hogy nekem mi a legmegfelelőbb adagolás a fehérjével kapcsolatban? 1 adagolókanál 50 g, amiből 17,5 g a fehérje.
Csak azt nem tudom, hogy egy adag kell nekem, kettő, esetleg három?
"A fekvenyomás csak egy gyakorlat a sok közül, és tényleg nem mond szinte semmit. Nagyon kezdő aki így akarja fel/lemérni a másikat." - Ez tagadhatatlan. Így van.
Csak azért csodálkoztam el, mert én sem vagyok könnyű csontozatú (vízben sohasem tudtam felfeküdni, hogy csak lebegek, mert elsűllyedek), max hátban nagyobb nálam és ugyanolyan magas mint én, tehát ezért nem áll össze, hogy 12-13 kg-mal nehezebb nálam. Mondjuk jó nagy feje van a testéhez képest. :)
Azt, hogy 180 centidhez közel 100 kg vagy még akkor is hihető, ha 10% alatti a testzsírod. :)
Nekem még áprilisbana 178 centimhez 94 kiló, 25-26%-os testzsír és 95 cm-es derék párosult (előtte utoljára 2008 nyarán volt súly a kezemben.)
Most meg 80,7 kg vagyok 73,5 cm-es derékkal.
Váll körméretem 129 cm, váll szélesség 54 cm, felkar feszítve 40,4 cm (lazán 35,5 cm), mellkas nagy levegővel 117 cm (lazán 107 cm).
Igen, nagyon érdekes dolog ez a fekvenyomás. Én pl nem vagyok tul jó benne (110-120 kg 15 ismétlés) és 170-nél nem nyomok többet ez szinte biztos (lehet még annyit sem) igaz zéró tehcnikával és nem is szoktam csucsot nyomni.
EGy fekvenyomó srác 195 kg-mot nyomott, és kisebb volt a tömege mint nekem. Rögtön vérszemet is kapott, hogy akkor edzünk együtt.
Fekvenyomásban is ott volt a gond, hogy kisebb sulyokkal már nem tudott annyi ismétlést mint én. De ugye nekem ez volt az egyik leggyengébb gyakorlatom. Jött a mellgép, itt már csunya bukták voltak, a vállról és a hátról, lábról nem is beszélek. Akkor jött rá ő is, hogy bizony a testépítés != erőemelés.
Nincs jelentősége hogy ki mit ír magáról, lehet tényleg annyi. Én pl. 180 cm vagyok, de talán el se hinnéd hogy alig maradok pár kilóval 100 alatt. Bár célom elérni azt, természetesen izomban, nem zsírban. :)
Tehát genetika minden, pont úgy mint a közelmúltban kitárgyalt kajálás dolog.
Egyébként érdekes, hogy én inkább erősödök mint izmosodok. Mellben nem vagyok túl látványos, mégis 100 felett nyomogatok. Ahát még elmegy szolidan, de pl. csigás hátgépeket lassan kinövöm. :) Nem tudom mi lesz akkor, mert az van kiírva, hogy "A gépekre plusz súlyt akasztani tilos!" :)
Az is nyilván alkati kérdés.
Viszont mindenkinek megvannak a maga gyengeségei és erősségei. Én alkarban és bicepszben vagyok igen fejlődőképes, a többire meg nagyobb hangsúlyt kell fektetni. De olyan ember úgysincs aki mindebnen jó.
Általában a has-láb kombináció a legtöbbünk gyengéje, de az sem kizárt, hogy tévedek...
Magasságra meg kilóra sajnos nem tudom, élőben sose láttam, nem közvetlen ismerem. Képről 175-180 magasnak tippelem, a többi passz. Nem etalonnak tettem be, csak kíváncsi voltam natúrba minden kajás hókusz nélkül mehet-e. Azt mondjátok ezekszerint, hogy simán, ami megnyugtató.
"(2 másodperc, 1 mp megtart, le 2mp fel)", mégegyszer: 2mp le, 1 mp megtart, 2mp fel.
Most meg 105 kg-ot tudok 1x kinyomni szabályosan. 90 kg-mal megy az 5x8 (2 hete próbáltam ki havernál, sajna ritkán van itthon, egyedül meg nem akarok odajárkálni).
Fénykoromban 83 kilósan 110 kg-mal csináltam 5x8-at (2 másodperc, 1 mp megtart, le 2mp fel). Max-om 135 kg volt.
99'-ben volt egy faszi(akkoriban 30 körül lehetett) Tatabányán a teremben (Jumbo Gym, ha jól emlékszem), kb. 185 cm magas, kb. 90 kilós, nem túl szálkás, de izmosan kemény felépítésű. 180 kilóval olyan szépen nyomott 3-at, hogy csak lestem.
nézd, én nagyon érzékenyen reagálok a kajálásra, és a pihensre (most ugy érzem hogy legalább 10 kg száraz izom van még bennem, ha erre a kettőre tudnék figyelni de nem tudok).
Lemegyek a barátnőmékhez, szinte semmilyük sincs, otthon a szüleimnél szintén, ezek a napok full kiesnek kajálás szempontjából. Ezt egyébként annak rendje módja szerint meg is érzem, és meg is látszik.
Egyébként egy kajalás
kevés dió, kevés mogyoró, csirkemell, hallfile, pároltzöldség, 1 mandarin esetleg más gyümölcs, és mondjuk sovány-túró. Ez lenne a normális, mondjuk ezt azért nem tudok betartani mostanában, de ha betartom, akkor erős fejlődésnek indulok szinte azonnal...sőt a közérzetemen is javít..
Ja persze ez az egész 3 óránként, de ez sajnos ritkán megy.
Úgy értem, hogy szerintem akkor ha nem figyel oda az evésre, nincs esélye így kinézni, tehát tol valamit és nem a genetika miatt tud így kinézni.
Most illuzió romboló leszeke, de nekem ez max pár hónap lett volna (nagyon max)15-16 évesen, ugy, hogy nem figyelek se a kajálására, se a pihenésre és nem is tolok semmit. Nem hinném, hogy ehhez a szinthez anyag kellene.
Most 38 évesen, ugy hogy közepesen figyeleke a kajálásra és a pihenésre, ilyen srácok szokták megkérdezni, hogy ugye versenyzek és adjak nekik tippeket.
Úgy értem, hogy szerintem akkor ha nem figyel oda az evésre, nincs esélye így kinézni, tehát tol valamit és nem a genetika miatt tud így kinézni. Ha meg tol valamit akkor előbb-utóbb eü bajai lesznek.