Xenon. Tegnap kicseréltem a szerintem hibás izzókat a forgalmazónál. (ledtehnik bt, korrekt volt) 4 mm-el közelebb volt a fókusza a kelleténél, sokára jöttem rá mi a bibi. Most sokkal jobban, pontosabban világít. Pontosan beállítva nem fogja kiégetni senkinek a szemét, szépen oda világít, ahova kell, hiába "csak" parabola tükrös a Ceed lámpája. Ha kell,1 fokkal letekerve is jó.
Amásik hiba, amire figyelni kell, hogy az égő leszorító rugója megfelelően álljon az égő foglalat vállán, rendesen szorítsa le. Az egyiken icsavarva gazítanom kellett. Észre lehetett venni, hogy úthibán áthaladve beremeg a fénycsóva. Sok ilyen autót látni, hogy vagy az égő, vagy az egész lámpafej vibrál. Többnyire teherautóknál.
Az előzéseket minden kocsinál ki kell tapasztalni, ez még csak nem is váltófüggő. Azt szeretem, hogy a gázpedállal nagyon finoman lehet szabályozni, hogy mit akarsz, vagy mennyire durván előzöl. Ha kicsit nyomod meg 1-et rak vissza, ha padlót nyomsz, akkor kettőt. És nagyon szigorúan megindul.
Kanyargós heyi úton én jobban élvezem a kanyarokat, mint a váltogatást. Ilyenkor meg esetleg berakom kézi 2-be, és van motorfék meg pengős benzinpörgés.
És valóban városban dugóban az igazi kényelem, meg autópályán tempomattal.
Én se raknék 17-es felnit, szerintem kényelmetlen lesz egy rosszabb úton, nekem a 16-os is ép csak elmegy ceeden, 17-essel biztos jobban pattog, a nyomvályúkról nem is beszélve, na meg a gumi ára. Amúgy egyre sokasodunk itt a nyugati részen, tegnap csak átmentem Győrön, és két ceedet is láttam (eddig egy sem jött szembe):-)
Látványra szép a 17"-os felni, de a használhatóságát már erősen megkérdőjelezem... A gumi árakat meg már nem is említem, hogy 2.5x-3x annyi mint a 15".
A sport csomag: 17" alufelnik, speciális kárpit és börözés (kormány, könyöklő), fekete maszkolt lámpák, alu pedálok, és pár apróság kivül belül. Nekem a 17"-os kerék miatt kellett.
Most jut eszembe a totalcaros cikk irója a kollegám..majd megkérdezem mire jutott a jogszabályokal... Valami olyasmi a dinamikus fényszóroállítás,hogy menet közben ha pl egy bukkanora ér az autó,akkor lefele állítja az elektronika,ha pl hullámos utón megy akkor a hullámokkal ellentétesen mozgatja a redszer a fényszórókat...ilyet láttam már,de nem biztos,h mindegyik ilyen...ezt konkrétan egy vw-be láttam
Xenonhoz automata mosó kell, ha koszos a lámpa szanaszét szórja a fényt, még az a mentség sincs hogy csak az útra világít. Egyébként én is kivernék minden xenonlámpát.
Én azt kérdezem, hogy a nyíregyi városi tévében tesztelték az SW-t, szerintem LX+ lehetett, mert fekete a középkonzol. Viszont volt benne műszerfal fényerőszabályozó. Most akkor az egy álcázott EX volt (nem hiszem), esetleg véletlenül volt benne, vagy pedig már széria a műszerfal fényerőszabályozó az LX-ben is?
"De ez az egész egy baromság,örülni kellene,h jobban lát a paraszt,így talán kevesebb a baleset!!!"
Ezzel azért egy kicsit vitatkoznék. :) Azért mert Te jobban látsz, nem biztos hogy a szembejövő is örül neki, mikor kisütöd a szemét. Mert lehet hogy ő meg nem lát semmit a Te "jó" lámpádtól. Pontosan ezért kéne ezt normálisan szabályozni. Mikor, hogyan, milyen feltételek mellett lehet xenon a kocsiban. Azonban az is tény, hogy egy megpakolt autóval (melyben normál lápma van) is ki lehet sütni a szembejövő szemét, ha nem állítod a magasságot megfelelően. Ehhez még xenon se kell. Sokan ezt lesz.rják és nem foglalkoznak vele, pedig fontos...
Az automatikus magasságállítást még csak-csak értem, de a fényszórómosót... Most őszintén akinek van, ki szokta használni? :)
Kicsit off a kérdés, és ezért bocsi, de most láttam az SW felszereltségi adatainál, hogy az EX Limitedben is van dohányzó csomag. Ez vajon valami elírás, vagy az SW-nél tényleg lesz? Mondjuk nem olyan lényeges számomra, mert nem dohányzok, és az autómban senki sem dohányozhatott eddig sem, csak jó lenne tudni mire számítsak.
EZ Banánisztán... off Adott egy EU ban gyártott "0"km-es motor,mindene az Eu ban készül,de Magyarországon mégis le kell vizsgáztatni,átnézik,hangot mérnek rajta stb stb,Tipusbizonyítványt kell csináltatni hozzá (amin 1 egész hónapon keresztül vizsgálják a motort nagyítóval,kereseik az "E" betüket)...mert ami mindenhol jo Németeknek,Osztrákoknak,az nekünk a nagy Magyarosrzságon nem jó ám.... ON Én ezeknek a dolgoknak tudatában már nem lepődök meg semmin.... De réges-régen amikor suliba jártam meg kellett tanulni a magyar szabány egyes részetit(és véletlenül pont gépjármű technikai szakon végeztem) és nekem nagyon úgy rémlik, volt ilyen mosó és autómata!! szintbeállító valahol... de ez lehet már csak azóta jött nekem valahonnan,mindenesetre a fejem nem raknám rá! Majd utánanézek. De ez az egész egy baromság,örülni kellene,h jobban lát a paraszt,így talán kevesebb a baleset!!!
"A magyar közlekedésben résztvevő járművekre vonatkozó előírások nem térnek ki konkrétan az izzó (égő) típusára és az esetleges xenon (nevezzük ívkisüléses vagy HÍD égőknek) és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő berendezésekre, mint automata szintező és lámpamosó."
"Ma voltam a mozaik utcában a vizsgaállomáson... Szerintük mosó mindenképp kell hozzá és persze a magasságállító is"
Biztos jó dolog az automata váltó, nem igen vezettem még ilyen autót, tapasztalataim nincsenek, kivéve talán 1x, mikor egy Daewoo Nubirát próbáltam ilyen váltóval. Az viszont annyira rövid út volt, hogy semmilyen nemű tapasztalatot nem szereztem róla, csupán hogy érdekes. :) Amiért én nem annyira preferálom az automatát, az 2 dolog.
Az első, hogy nem tudom milyenek a reakciói, mennyire partner mondjuk egy hirtelen előzésnél, amikor gyorsan kéne előzni, mert mondjuk olyan terepen haladsz, ahol erre nagyon kevés lehetőség van. Megadja e azt a teljesítményt és biztonságot, ami ilyenkor kell az előzéshez, vagy gondolkodik rajta éppen annyit, amitől már ez a manőver nem vihető véghez vagy csak kockáztatva.
A második, hogy nagyon jó dolog, mikor pl egy szerpentinen felfele, rakosgatod a sebváltót a különböző fokozatokba, és nem "csak" a kormányba kapaszkodva kanyarogsz jobbra-balra. Ezt az élményt nem szivesen adnám oda egy automatának. :)
Biztos megvan a maga előnye, pl dugóban biztos sokkal kényelmesebb lehet a vezetés.