Keresés

Részletes keresés

Axel" Creative Commons License 2005.02.18 0 0 331
Szerintetek az edigital-nál (ahol venni is akarom) fel tudnak világosítani hogy jó-e 300D-hez?
Előzmény: Csoka (330)
Csoka Creative Commons License 2005.02.18 0 0 330
Annyira nem univerzalisak sajna. Ferint mondta hogy a 430EZ je csak analogon mukodik A-TTL modban, a 300D-je nem tamogatja az A-TTL-t . es ha jol tom amikor az a vaku keszult nem volt meg E-TTL :) Engem is erdekelnenek a hasonlo tapsztalatok, a lentebb emlitett vakuval :)

Csoka
Előzmény: Axel" (328)
2deszki Creative Commons License 2005.02.18 0 0 329
Rajta vagyok,majd értesítelek.
Előzmény: Twr (327)
Axel" Creative Commons License 2005.02.17 0 0 328
Hello fotósok!

Arra az elhatározásra jutottam hogy beszerzek 1 külső vakut a 300D-mhez kézipályán való fotózáshoz. Első körbenezt néztem k,i ti mit tudtok róla? Ugye a vakuk univerzálisak?
(Mármint ami jó a filmes EOS-hoz annak jónak kéne lenni digithez is mert tudja vezérelni,fogadni) Ha esetleg tudtok mást ajánlani ilyesmi árban akkor írjátok meg!
Minden jótanácsot örömmel veszek. Esetleg ha v.kinek van jó állapotú használtja azt ios beajánlhatja.

Köszönettel:Axel"
Twr Creative Commons License 2005.02.17 0 0 327
Engem is érdekelne ha hozzájutsz.
Előzmény: 2deszki (324)
posthero Creative Commons License 2005.02.17 0 0 326
hát digivel használd slave-ben. akkor a beépített fogja elvillantani a külsôt. ha meg azt akarod, hogy a beépített csak elsüsse a külsôt, de a fénye ne látszódjon, akkor ragassz elé egy elôhívott színes nega darabot. azt a részt, ami eredetileg is kilóg a tekercsbôl és ami hívás után szép sötét. az lefogja a beépített fényét, viszont az infrasugarakat nem, az meg kioldja a külsô vakut.
Előzmény: 43-as (323)
englishman Creative Commons License 2005.02.17 0 0 325

Van itt valakinek tapasztalata Ikelite Lite-link csodával?

2deszki Creative Commons License 2005.02.16 0 0 324
Sziasztok! Speedlite 580 EX-hez keresek magyar nyelvű leírást, bármilyen formátumban. Igazán hálás lennék,ha tudna valaki segíteni.
43-as Creative Commons License 2005.02.15 0 0 323

MEGVETTEM A VAKUT!

Hátha segítek valakinek a döntésben, leírom mit tapasztaltam: (Soligor PZ 42 AF -ről van szó. Bp. Gyáli úti Ringfotó, 30.990.-Ft.)

- Az indító feszültsége 3 V, pozitív a tüske. Egy 100 Ohmos ellenálláson keresztül is elsül, tehát tényleg nem kell félteni a gépet.

- A Nikon F 60 -asommal tökéletesen együttműködik - nyilván, mert ehhez kompatibilis.

- A digit Fuji s602z már nem ilyen egyszerű. Slave módban príma, főleg derítésre. Szerintem nem különösebb teher a manuális beállítás, nem kell a filmet sajnálni... Ráadásul ott a hisztogram. Mivel ezen a gépen nincs mérő elővillanás, ez sem probléma. Probléma akkor van, ha csak a külső vakut akarom használni. Szerintem pusztán kereskedelmi alljasság a Fuji részéről az, hogy fordíttt polaritású indítást ad a papucsra, ami csak ehhez a géphez való vakut tud elvillantani. (A gép kimenete valszeg PNP open kollektoros.) Tehát alkalmazni kell valamilyen toldó eszközt, amiben keresztbe köthető az indító vezeték.

Lehet, hogy tévedek, de úgy látom kevesen próbálkoznak külső vakut használni digit géphez "felhasználói" szinten. Most már én is látom, hogy mekkora a különbség a beépített vakujához képest. (Persze, aki nem akar lemondani a teljes automatikáról, annak nem való.) Szerintem nagyon megéri!

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.11 0 0 322

Talán hülye a kérdés, de...

Szerintetek mennyiért érdemes boltból, új Canon 550EX vakut venni?

posthero Creative Commons License 2005.02.08 0 0 321
ja igen. 3 napos cseregarancia van náluk. én már vittem vissza egy vakut és szó nélkül kicserélték. nem morogtak, nagyon kedvesek voltak. korrekt csapat...
Előzmény: posthero (320)
posthero Creative Commons License 2005.02.08 0 0 320
a kulcsszámot a soligornál mindig így adják meg. vigyázz, elôvillantás az mindig van kompaktoknál, csak nem látod, oylan gyorsan történik. az alapján állítja be a vaku teljesítményét a gép. fotoplus, 1148 Budapest, Róna utca 1-3. Tel./Fax: 1/222-4355 érteni ôk se nagyon értenek hozzá, de legalább megengedik, hogy kipróbáld:)
Előzmény: 43-as (319)
43-as Creative Commons License 2005.02.08 0 0 319

Végre! Köszönöm.

Pesti vagyok, (Lőrinci) de mielőtt órákat töltenék közlekedéssel, megpróbálom kihasználni a net lehetőségeit, és a jóindulatú emberek segítőkészségét!

Róna utca mennyi, és milyen cég? Hangsúlyozom, nem vagyok nagy fotós. Ezért (is)útálok kereskedőktől tanácsot kérni. Ők el akarnak adni, mert ez a dolguk. Tisztelet a kivételnek...

Szóval a Fujimon csak vörösszemmnél van elővillanás, ez nem probléma. A kulcsszám a többinél is így van megadva? Mert ha igen, akkor 34.000.- Ft-ért nemigen kapok nagyobbat, még ha néhányan gagyinak is tartják. Nekem ennyi szolgáltatás elég. Esetleg tudsz elérhetőséget, ahol részletesebben foglalkoznak ezzel a példánnyal? Én nem találtam.

posthero Creative Commons License 2005.02.08 0 0 318
na akkor megpróbálok segíteni neked. a kulcsszámmal vigyázz, mert a 42 az iso 100 esetén a legnagyobb zoom állásnál annyi csak. de ezt írják is a katalógusban: 24-42. a feszültségtôl ne féltsd, én 2ôt használok, egy harmadikat pedig próbáltam. digi olyn, eoson, prakticán. egyiket se tette tönkre, pedig ezek MF vakuk. a slave funkciónál nem említi a katalógus a pontos késletetési értékeket. mert a digin általában az elôvillantás után kell elsülni ahhoz, hogy a képen is látszódjon a vaku fénye. ilyenkor jó a késleltetés a slave-nél. persze ha nem digin és nem a beépített vakujával akarod elsütni akkor mindegy. BP-i vagy? ha migen menj el a Róna utcába és próbáld ki. nagyon rendesek, mindent megengednek.
Előzmény: 43-as (313)
BbojsziI Creative Commons License 2005.02.08 0 0 317

Ezt írják a magyar soligor katalógusban.

...Beépített szenzoros vakukioldó a kamerába beépített vakuval történő kioldáshoz ...

Ha gondololod beszkennelem és elküldöm.

A digit tönkretételével kapcsolatban nézz szét a "slave vaku vezérlés építése" topikban.

Előzmény: 43-as (316)
43-as Creative Commons License 2005.02.08 0 0 316
AmoSH

PZ 42 AF

Köszi. Biztos vagy abban, hogy beépített slave-es? Én nem tudok németül, nekem nem egyértelmű. A Ringfotóban meg azt mondták, hogy tönkreteszi a digit gépet. Most igazodjak el...

TÉNYLEG NINCS SENKINEK SOLIGOR PZ 42 AF VAKUJA ???

k_sz315 Creative Commons License 2005.02.07 0 0 315

Sziasztok!

Tudnátok tanácsot adni, hogy milyen olcsó stúdióvaku az, amire már érdemes pénzt kiadni? (min 130-150W)

Előre is köszi: ksz315

AmoSH Creative Commons License 2005.02.04 0 0 314
42-as:

Nincs ilyen vakum, de itt a soligor.de

Az elsütőfesz biztosan 5-6 Volt alatt van, nem okozhat bajt. Az AF mindössze a segédfény meglétét jelenti.
24-85 motoros zoom, dönthető, forgatható fej (ez jó), LCD kijelző.
Van benne slave érzékelő.

Viszont van egy komoly negatívuma, ha a Fujihoz akarod használni: nincsen automata üzemmód, csak a teljesítményt tudod visszafogni 1/2, 1/4, 1/8, 1/16 arányban. Ez nehézkessé teheti a használatát, mert próbalövésekkel kell összehangolni a teljesítményt és a megfelelő rekeszt.
Előzmény: 43-as (313)
43-as Creative Commons License 2005.02.03 0 0 313
Üdv!
Van-e valakinek Soligor PZ 42 AF nevü vakuja? Sajna semmi tapasztalatom a nevezettel, és nem szeretnék vásárlás után csalódni. Érdekelne pl. mekkora az elsütő feszültsége, estleg opi slave van-e, és hogy az AF mit jelent egy manuál fókuszos példánynál?? Nikon F60-hoz és Fuji 602z-hez használnám. Minden más tulajdonság is érdekel, ha valaki be tudja mutatni. Jelenleg 30.000.- körül kapható, és ez csábító a 42-es kulcsszámhoz képest.
Köszönöm, ha valaki szóbaáll velem!
KőnigZ Creative Commons License 2005.02.03 0 0 312
...az "ÉLETRESZÓLÓ" itt van:

http://www.stadler.co.hu/?page=licit&targy=29
Előzmény: tEKErcs (309)
_Szlejer_ Creative Commons License 2005.02.02 0 0 311
Köszi a tippet!
Előzmény: tEKErcs (310)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.02 0 0 310
_Szlejer_

hát a keletnémet állvány, férjezett nevén berlebach, (www.berlebach.de) használtan itthon vannak még példányok... az elég jó és van hozzá kerék amivel tologathatod. Ha az enyém előkerülne akkor a kerekes alátéttel megajándékoználak, de az is lehet hogy valakinek már elajándékozam, régen nem találkoztam vele...
de így, a gurulós megoldással jól járnál!
Előzmény: _Szlejer_ (305)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.02 0 0 309
"És különben is, itt nem egy életreszóló portrét fogok majd csinálni, hanem tablóképeket.."

na ebben tévedsz ezért volt bennem a szkepszis:

Ugyanis a tablókép: ÉLETRESZÓLÓ felvétel, az örökkévalóságnak készül.

eke
Előzmény: fulig jimmy (304)
soppingfüggő Creative Commons License 2005.02.02 0 0 308
Szerintetek a Sigma EF 500 DG Super vakuhoz-  Nikon talppal-, létezik-e vakuhosszabbító kábel ehhez? Volt valahol egy japán honlap, de nem találom.
soppingfüggő Creative Commons License 2005.02.02 0 0 307
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Keress egy ismerős fényképészt aki baráti áron "közreműködik"
Százbolha Creative Commons License 2005.02.02 0 0 306

Jimmy!

Ez az tekercs gyerek nem böfentett ám akkora hülyeséget!

Valami hasonlót mondtam én is neked azzal, hogy nem a világítással lesz a gond, hanem a modellekkel....

-----

Van nekem egy portréfényképezés cimű könyvem. (valahol jól elveszve....)

Abben benne a recept:

A főfény jobbközépről, derítés balfentről. Vagy fordítva!

Kis diszítőfény hátulról-fentről.

Főfény/deritő aránya 1:2 de lehet 1:3 is.

A fény meg minnél nagyobb felületről derüljön.

Kell valami homogénszerű hátér.

Derítőlappal nem is kell vacakolni, majd nyakárnyékot PS megoldja.

Obi 100mm, rekesz f8, érzékenység ISO400, azt hadd szóljon!

(a családtagok sok mindennek tudnak örülni!)

Meg van egy angol link is, ahol ezt ábrákkal is jól elmagyarázzák.

Az is elveszett... de biztos ki lehet goglézni.

Ezeken a helyeken csak a lényeg nincs leírva... mitől lesz a modellből portréalany.

magam sem tudom, ezért fotozgatok leginább simens csillagokat.

-------------

Ez segít???

http://sell-it-on-the-net.com/images/equipment/setup_complete_flashlight110i_kit.jpg

Százbolha

Előzmény: fulig jimmy (304)
_Szlejer_ Creative Commons License 2005.02.02 0 0 305

EKE,

Igen, ezt láttam már. Meglesz. Egyszerűbben akarom megcsinálni, szerintem elég ehhez önmagában a hangkioldó is. Ha tudsz valami tippet strapabíró, dönthető fejes, relatíve occsó vakuállványra (6-7kg teherbírás), megköszönném!

Előzmény: tEKErcs (297)
fulig jimmy Creative Commons License 2005.02.01 0 0 304
uhhh....

ez aztán a segítő válasz...

Szerinted nem tudom tekercs, hogy mi a portréfényképezés lényege?
én a technikai megvalósítására gondoltam, a jó fénybeállításoknak egy műtermi körülmények között (jelen esetben majd iskolai osztályterem), hogy nem ismerem eléggé és ezért kértem ebben segítséget, de tőled nem ezt kaptam, hanem valami merő lenézést. Nem tudom milyen alapon írsz vissza nekem így!
És különben is, itt nem egy életreszóló portrét fogok majd csinálni, hanem tablóképeket...na mindegy....

Remélem más segítőkészebb lesz, mint te!

Fülig Jimmy
Előzmény: tEKErcs (303)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.01 0 0 303
....először vennék egy Yousuf Karsh albumot majd amikor ezt megnéztem elgondolkoznék, hogy mi is a portréfényképezés LÉNYEGE?
Előzmény: fulig jimmy (302)
fulig jimmy Creative Commons License 2005.02.01 0 0 302
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Ebben a témában még eléggé amatőr vagyok....

Ti pontosan, részletesen hogyan csinálnátok világítás szempontjából egy tablófotózást??! Ahol személyenként, tehát egyesével portrét kell csinálnom.

Milyen vakukat (típus, Wattszám), spotlámpákat, netán ernyőket használnátok. Honnan jönne a fény, tehát mondjuk egy fenntről és egy kicsit oldaltról a főfény, és egy szórtabb középről....stb...

Persze az egyik legegyszerűbb, legolcsóbb és legjobb megoldás érdekelne....:)

Előre is köszönettel.....

Üdv. Fülig Jimmy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!