Nekem is éppen ez jutott eszembe. em tudok kinek a halvaszületett ötlete volt ez, de remélem majd elüti az ötletgazdát egy hat elemit végzett úriember füves cigivel a szájában.
Csak azért kérdem, mert a Máv Taui járnak asszem Salzburg felé is, és nem tudom, hogy arrafelé milyen a pálya. A váltókhoz üzenem, hogy akkro tévedtem, köszönöm a javítást.
Van 80-as, söt 120-as kitérö is beépítve. "Bázeli angol" az tényleg nincs.
A mi 1047-eseink Németországban lettek megzavarva, München-Würzburg között, majd emká48 pontosít, hogy hol, mennyivel. A 100-as Gigantok az 1-esen próbafutnak, vagy ha nem jön össze, akkor a 80-as vonalon kisebb sebességgel.
1. Szünetel a Bombardier által elindított eljárás, azaz jöhetnek a motorvonatok, és ha fél éven belül nem fog akadékoskodni a Bombardier, akkor minden rendben van.
40, 80, 120, VMAX fokozatok ismeretesek jelenleg a MÁV-nál. A bázeli kitérő egy átszelési váltó. Nagysebességű kitérő szép számmal van nálunk, de nem az egyes vonalon.
a nagysebességű váltó úgy tudom, hogy az attól nagysebességű, hogy kitérő irányba is lehet menni 80-100-zal (hívják bázelinek is), ha jól tudom, ilyen nincs országunkba. Ha helytelenségeket írtam volna, akkor kérem a nálamnál nagyobb tudósú embereket, hogy javítsanak ki.
Van azért néhány olyan váltó, amin 80-nal vagy 100-zal lehet átmenni kitérő irányba.
"Én úgy tudom, hogy a 100-as Gigantoknak az 1-esen van a próbafutásuk. A Taukat pedid kiviszik Ausztriába vagy Németországba, erre én is kiváncsi vagyok (elvégre 160-as pályán kicsit sok lenne 253 km/h)."
Ha nálunk úgyis csak 160-nal mehetnek, akkor minek vizsgáztatnák 230-ra?
"Úgy olvastam valahol, hogy a mozdonyokat úgy vizsgáztatják, hogy 10%-al nagyobb sebességgel megzavarják, mint az engedélyezett. Azaz mondjuk a szergejt 100 helyett 110-ig küldik. De mit csinálnak a gysev tauval? 230 helyett 253-ig zavarják fel? A V63 - 15x-es sorozatot meg 176-ig? Hol lehet itthon ilyet tenni?"
Én úgy tudom, hogy a 100-as Gigantoknak az 1-esen van a próbafutásuk. A Taukat pedid kiviszik Ausztriába vagy Németországba, erre én is kiváncsi vagyok (elvégre 160-as pályán kicsit sok lenne 253 km/h).
"Mitöl 160-as az egyes vonal? A pálya+felsővezeték miatt, vagy van más ok is? (szintbeli kereszteződések, nagysebességű váltók, stb?)"
A biztber, pálya, felsővezeték stb. összessége. A váltókról pedig úgy tudom, hogy egyenes irányba nincs sebességcsökkenés (ezért mennek az átmenő fővágányon az állomáson áthaladó vonatok), kitérő irányba pedig 40 km/h-val lehet menni, és a nagysebességű váltó úgy tudom, hogy az attól nagysebességű, hogy kitérő irányba is lehet menni 80-100-zal (hívják bázelinek is), ha jól tudom, ilyen nincs országunkba. Ha helytelenségeket írtam volna, akkor kérem a nálamnál nagyobb tudósú embereket, hogy javítsanak ki.