Keresés

Részletes keresés

jzp2107 Creative Commons License 2015.03.24 0 1 48489

És mi van akkor, ha két füzettel sétál az ember, kettőbe pecsétel (=csal) de az egyikbe egy héttel korábbi időpontot ír? Akkor átmegy a brutálszigor ellenőrzésen..

Senki nem olyan béna, hogy ha csalni akar akkor beírja mindkét füzetbe ugyanazt a dátumot

Szóval ezt a kérdést kicsit szerintem túltolják

Én is kaptam "fejmosást", mikor a fiammal csináltuk a Gerecsét, úgy szakaszoltuk (országútnál) hogy asszonypajtás értünk tudjon jönni kocsival. Legközelebb meg ugyanoda kivitt és folytattuk

Ezt fotóval igazoltuk, és belelógott az autó. Na itt jött a fejmosás, hogy legközelebb gépjármű nélkül fotózkodjunk

Ezt azóta sem értem, hát ha csalni akarok akkor magammal viszem a fiam füzetét, telepecsételem és olyan dátumot írok alá amit nem szégyellek

Szóval kicsit nagyobb bizalom nem ártana szerintem a teljesítők felé.. pont azokat szívatják ezzel akik tényleges teljesítők.

A csalók jól felkészülnek :-)

Előzmény: hörpölin (48485)
asciimo Creative Commons License 2015.03.24 0 0 48488

Igen, egy naptari nap alatt. Söt rövidebb idö alatt. kb. 17 ora alatt.

Előzmény: hörpölin (48487)
hörpölin Creative Commons License 2015.03.24 0 0 48487

Hogy is volt az? Egy nap alatt fejezte be az OKT-t, RP-DDK-t és az AK-t is?

Előzmény: asciimo (48486)
asciimo Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48486

utolso elötti mondatodnal mar mondtam magamban "Visztula!!" :)

En örülök hogy ott lehettem akkor

Előzmény: hörpölin (48485)
hörpölin Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48485

"Vencel szerint még így is necces, újra be kell nyújtanom ezt a füzetet is, hogy meggyőződhessenek arról, hogy nincs átfedés."

Ezt nem értem! Mi van akkor, ha aznapra datálva találnak két szakaszt is a két füzetben? Hiszen végig lehet menni két pecsételőpont között az egyik irányba, aztán visszafordulva még aznap a másik irányba is. Egyik irányban az egyik füzetbe lehet pecsételni, visszafelé pedig a másikba!

Mondjuk, az necces lenne, ha az egyik füzetben találnának egy Írott-kő - Hét-forrás szakaszt, a másikban pedig egy Makkoshotyka - Cirkálótanya szakaszt ugyanarra a napra datálva, de még ez is megmagyarázható lenne. Visztula bármikor képes volt ilyesmire... :-D

Előzmény: Güsziológus (48483)
Güsziológus Creative Commons License 2015.03.23 -2 0 48484

Neked is köszönöm.

Megpróbálom kigyűjteni, melyiket hol fejeztem be.

Nincs két azonos, az tuti.

Az elsőt azt tudom, Visegrád (Nagymaros), de a többi...

Előzmény: Jesper Olsen (48479)
Güsziológus Creative Commons License 2015.03.23 -2 0 48483

Köszönöm.

Ez nem jutott eszembe.

Vencel szerint még így is necces, újra be kell nyújtanom ezt a füzetet is, hogy meggyőződhessenek arról, hogy nincs átfedés.

Szerencsére az előzőben csak 2012-es és 2013-as dátum van, ebben meg csak 2014-es.

A folytatás, ha lesz, TUTI 2015-ös lesz.

Előzmény: hörpölin (48482)
hörpölin Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48482

Gratulálok a 6. Országos Kéktúra teljesítésedhez!

Csak egy kérdés: ha már úgyis vártál három hónapot, és ilyen kevés hiányzik a következő teljesítéshez, akkor nem lett volna egyszerűbb együtt leadni a 6. és 7. füzetet? Már csak azért is, mert két egymást követő sorszámú OKT jelvény nemigen van egy "gazda" kezében! :-)

Előzmény: Güsziológus (48477)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48481

Látom, nem olvastad a Güszi összest! Ejnye-bejnye... :-)

Előzmény: Törölt nick (48480)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48480

Egészen biztosan én vagyok a hülye hogy ezt nem értem...

Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48479

Gratulálok!

Pápai vándor Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48478

Amikor a Szentgyörgy-hegyen kéktúráztam én is Szásziékhoz mentem be és nem bántam meg , csak nehéz volt elindulni :)

Előzmény: Pulmy (48440)
Güsziológus Creative Commons License 2015.03.23 -2 0 48477

5407 (6.)

Két hónapig "aszaltam" a füzet leadását, de márciusban elkezdődött a "procedúra", és már vége is van.

2014. január 22.

Ekkor indítottam egy Kőszeg - Tömörd "próba" túrával.

Egész jól belejöttem:-)

Az év végén (2014. december 13-án), a 75. túranapon, felsétáltunk Mátraházáról Kékestetőre, majd busszal vissza, itt fejeztem be a 6. "sorozatot", mely a 7., de ez már egy másik történet.

A 6. "sorozatot" 2013 decemberében, "félbehagytam", hisz a Kékestető - Domoszlói kapu a Cserepes-kő - Bánkút és a Kisinóci th. - Nógrád szakaszok végigjárásának nem volt realitása.

Most sincs sok, de ha hosszabbak lesznek a napok, és meg tudok szállni Bánkúton, akkor folytatom a 6. "sorozatot", hogy legyen 7. teljesítés is.

Hát, így történt.

Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48476

Akkor figyelmetlenül olvastalak, bocs. :-)

Előzmény: jzp2107 (48475)
jzp2107 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48475

én úgy értettem, hogy az csak a témautaknál lesz, egy "rendes" zöld jelzésnél nem

Előzmény: Jesper Olsen (48473)
Güsziológus Creative Commons License 2015.03.23 -2 0 48474

Azt hiszem, az a ZÖLD megszűnik.

Én még jártam a Kinizsi-út mozgalom keretében Zánka és Nagyvázsony között az útvonalon, de nemrég azt olvastam, hogy már csak emléktúrát rendeznek az egykori, a térképeken is nevesített útvonalon.

A Zánka és Szentantalfa közötti szakasz a problémás, onnan még kéne lenni jelzésnek.

Lehet persze, hogy új koncepció van, és a fonódó jelzések esetén csak az elején és a végén lesz festve, ezt nem tudom.

Előzmény: Jesper Olsen (48473)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48473

Lehet, hogy itt lesz a mostanában (itt a fórumon is) sokat emlegetett fonódás?

Előzmény: Random- (48472)
Random- Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48472

Tényleg fontos infó!

A Csicsói erdészház és Balatonhenye között van szakasz ahol szerintem sok fát kivágtak, jelzést nem nagyon láttunk (aszfaltos rész)

Kérdés:

láttuk, hogy szépen felújították a kék jelzést, de pl a Csicsói erdészház és Nagyvázsony lözöttik kék és zöld közös szakaszon miért csak a kéket festették újra? Ha már egyszer veszem a fáradtságot nem lett volna értelme a zöldet is?

AttHunter Creative Commons License 2015.03.23 0 1 48471

Bocs, a képek lemaradtak:

AttHunter Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48470

Vasárnap Balatonfüred és Balatonalmádi között én is láttam egy két érdekes kéket:

Random- Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48469

Egy ilyen mozdonyt láttunk pénteken a Tapolcai állomáson, csak nem tudtam lefotózni, mert folyton mozgásban volt. :-)

Már világos hová készültek azok a zúzottkővel megrakott vagonok.

Csodás hétvégénk volt és bánom, hogy nem olvastam vissza, mert a borkóstolást így kihagytuk. bár olykor annyit időztünk bizonyos helyeken, hogy végül sietni kellett. Egyébként kihasználták a szép időt a szőlőben is, mert mindenhol dolgoztak. A szentbékkállai szálláson is mondták, hogy másfél órával korábban szóljunk oda érkezést megelőzően, mert kinn lesznek a szőlőben.

A bővebb beszámolóinkat képekkel itt találjátok: fb.com/MenniKek

Előzmény: Pulmy (48463)
jzp2107 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 48468

maradtam de váltottam :-)

Hanwag ez is, de nem Yukon hanem Tatra (made in Croatia)

Pedig úgy mentem be a Tengerszembe, hogy bakancsot nekem izibe de ne Hanwagot, aztán felpróbáltam Maunától Meindlig mindent, végül a srác rábeszélt hogy épp csak bújjak bele egy Tátrába, ez lett a vesztem. Én nem tudom hogy csinálják, de a különbséget zongorázni lehet

És hazudnék, ha letagadnám hogy a 20% engedmény se hagyott hidegen :-)

Másnap még megnéztem a Visztula által ajánlott Aku Tribute-ot, jó kis bakancs az is, de az ottani eladót megkérdezve ő is inkább úgy vélte, hogy az Aku középhegységi bakancs. Én meg újabban idehaza már inkább túracipőben járkálok, a drága bakancsot a Tátrába, Dachsteinbe, Retyezátra tartogatom.

Azért legközelebb (remélem nem 5 év múlva, hanem később) lehet hogy kipróbálom a Meindl Borneót. A Tatra-ig az volt a befutó (mondjuk csak egy tízessel olcsóbb)

Előzmény: Tavaszi Széll (48465)
jzp2107 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 48467

Tegnap mi is nagyjából errefelé jártunk Kisinassal

Érsekvadkert Szentlőrincpusztánál* hagytuk az ótót, a 10:10-es Romhány-Kétbodony-Szente busszal mentünk Kétbodonyig. (ez egyébként az a "dobókockás" busz volt, amivel már kétszer is utaztunk Romhányból/ba OKT kapcsán)

*: Szentlőrincpuszta egy olyan külterületi megálló, hogy legutóbb mikor itt akartam leszállni, a busz meg sem állt, pedig jeleztem, úgy kellett előreszaladnom hogy tán rossza a jelző? Akkor azzal védekezett a pilóta, hogy "itt nem szoktak leszállni". Ráadásul Vácon a pénztárban hiába mondtam hogy Érsekvadkert Szentlőrincpusztáig kérem, Érsekvadkert központig adott jegyet a hölgy. Akkor az én utam se kerül bele a gépezetbe, simán megszüntethetik ezt a megállót mert ugye nem szoknak itt leszállni. Pedig a Balassagyarmat-Keszeg közti sárgához ideális kiszálló/beszálló

Ezért is örültem, hogy most itt szálltunk fel, ráadásul ketten, most megdobjuk az egész éves statisztikát - gondoltam. Hát nem, utólag észleltem, hogy dejtári elágtól adott a sofőr. Beű

Szóval f11-kor Kétbodonyban leszálltunk, innen némi aszfalt, aztán némi szántóföld melletti haladás, aztán némi dzsindzsa, de olyan, hogy még a metszőollóm is beletört :-)

Aztán egy picit butuska vonalvezetéssel kereszteztük a Kétbodony-Kisecset-Szátok zöld sáv/körút/zöldút (ki mit lát bele) jelzést amit egy hónapja gyalogoltunk le, akkor még hó volt

Most viszont király napsütés! A tavasz első napja

Ennek örömére ki is ültünk egy szép napos rét oldalába ozsonnázni, Kisinas talán itt szedte össze azt a kullancsot amit 5 perce szedtem ki belőle (volt már Lyme fertőzése kullancs miatt, úgyhogy most zizi van)

Persze erről még ott mit sem tudtunk, úgyhogy tömtük a fejünket, élveztük a napsütést, én élveztem hogy levehettem az új bakancsomat ami kicsit azért meggyötörte a sarkamat

Továbbindulva felmásztunk a gerincre amin a Palóc piros is halad (ez két hete volt a program, ennek a jelzésnek a másik vége Buják amiről meg Güszi írt ma), ez a felfelé is egy kicsit dzsindzsás volt, tkp ezért a szakaszért hoztam az ollót de az most ott pihent a zsák mélyén fekvőgipszben (azóta itthon sikerült megreparálni)

Elhagyva a pirost érintettük a gyurgyalag telepet, majd egy farm melletti csatatéren átbotladozva (az új(?) tulaj mindenfelé kerítést épít, utat szánt be, szóval belakja a terepet :-) felértünk a Lipinyére. Innen egy olyan gerincút visz Csesztve irányába, hogy megnyaltam az összes ujjam! Balra tölgyes, jobbra zöldellő vetés, barnálló szántás, dimbek-dombok-ívek, hátul a díszleten Szandavár, Tepke-gerinc és a többiek, nekem olyan érzés volt mintha egy terepasztalon gyalogoló ólomkatona lennék (és ez most jó vagy rossz? kérdezitek. jó :-)

Az örömbe hamar üröm vegyült, nem sokkal azután hogy Kisinas feltette a "kíváncsi vagyok lesz-e most valami meglepetés?" kérdését. A Kelly hősei óta tudjuk, hogy a negatív kisugárzás mindent tönkre tud tenni, meglepetésre egy olyan félbehagyott tarvágós oldalba értünk közvetlen Csesztve előtt, hogy az elkövetők azóta is csuklanak, mert nem kíméltem a felmenőiket :-) Tudom, igazságtalan voltam hiszen épp csak abbahagyták a munkát hétvége tiszteletére és holnap visszamennek és mindent eltakarítanak és helyreállítanak, legfőképp az ország egyik turista ütőerének számító sárga jelzést, tudom én. De olyan jólesett :-)

Ha csinálnám a cserháti kúriák mozgalmat, akkor egy érintőpontot letudhattam volna Csesztvén, vagy a cserhát forrásai mozgalomhoz is felírhattam volna egy kódot ha már nem írtam volna fel legutóbb mikor erre bringáztam, így jobbhíján a Kis-patak sörözőt jelöltem meg mint érintőpontot. Érdeklődésemre, miszerint vóna-e valami csökkentett alkoholtartalmú sör, gyümölcsös vagy mittomén, a kocsmáros egy alkoholmentes citromos gössert ajánlott, amiben viszont keveselltem az alkoholt (utálom az alkoholmentes sört) úgyhogy maradt a lájt kóla.

A közeli buszmegállóban faltunk fel minden ehetőt a hátizsákból, pedig párszáz méterre egy tök pöpec függőhidas "földváras" pihenőhely van, tűzrakohellyel, padokkal, dehát erről eddig nem tudtunk.

Ismét aszfalt, aztán frissen földgyalúzott út, a kilátó amit a korábban megénekelt gerincről láttunk az nem esett utunkba, csak egy szép tölgy mögé bukó Nap, meg a sárga másik kevéssé logikus vonalvezetésű kurflija, majd onnan öt percre az autó.

Szép volt, bár kicsit elfáradtunk ezen a csöppke 20 km-en. Kijöttünk a gyakorlatból, na, kár ezt szépíteni :-)

A jelzés épp felújítás alatt van, Kétbodony belterületen kiváló, onnan "kissé" foghíjas, a zöld keresztezésénél megint jó, de csak ott, onnan megint imitt-amott van a Palóc pirosos gerincig, onnan már azért követhető.

Előzmény: hörpölin (48459)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2015.03.22 0 0 48466

:-))

Kénytelen vagyok ismét Máraitól segítséget kérni. Rögtön kettőt.

"Nagy különbség az is, hogy valaki időmérték vagy űrmérték szerint fogyasztja a bort."

"A helyzet olyan, mint az egészséges férfihoz méltó turisztika egy neme: minden turisztika végső célja ugyanis nem a bérc, hanem a kocsma, ahol a turista leül enni és inni."

Előzmény: asciimo (48451)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2015.03.22 0 0 48465

Maradtál a Wagner család lábbelijeinél, vagy váltottál?

Előzmény: jzp2107 (48450)
V43 1279 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 48464

Fizetnek. Ún. vpe szám nélkül egy vonat sem közlekedhet, ami meg nincs ingyen.

Előzmény: Pulmy (48462)
Pulmy Creative Commons License 2015.03.22 -1 0 48463

Bocs a kép lemaradt! (Ezért -is-jó lenne ha lehetne javítania a hszn-on)

Előzmény: Pulmy (48462)
Pulmy Creative Commons License 2015.03.22 -1 0 48462

Szintén Balaton Kör. Ma B.Fenyves és B.Boglár közt legalább 3 ilyen mozdonyt láttam (román). Követ hordanak a pályafelújításhoz.

Vajon fizetnek-e ezek a magán szerelvények az állami vasúti pálya használatáért? Kicsit off.....

Pulmy Creative Commons License 2015.03.22 -1 0 48461

Ezeket a jeleket ma a Balaton Kör során a fonyódi Vár-hegyen és Sipos-hegyen "lőttem"

Ahhoz képest,hogy a két útvonal összesen ha van 5 km,példaértékűen van jelezve és karbantartva. 

Sok helyen példát vehetnének róla.

Güsziológus Creative Commons License 2015.03.22 -1 0 48460

Igen, ez a bujáki kápolna, a kálvária mellett.

Úgy látszik, nincs sok lehetőség fényképezni, bár ha lenne egy jó légi felvétel, azon látszana az épületegyüttes.

Sajnos, a településen épp akkor csatornáztak, amikor ott jártunk, ezért elég nagy volt a felfordulás.

Másik "probléma", hogy a P- jelek még nincsenek felfestve, reméljük, ez is megvalósul ebben az évben!

Előzmény: Csuhás (48456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!