Keresés

Részletes keresés

glazier Creative Commons License 2015.04.29 0 0 1599

Szerintem az a probléma hogy néhányan megrekedtek azon az evolúciós fokon hogy gyűlölik a másikat. De mi értelme van a gyűlöletnek? Semmi. Max beteggé teszi az embert, a gyűlölet kiváltó miatt időt pazarol rá az életéből. Ezt az időt bármi másra is fordíthatná ami boldoggá teszi. 
A másik nagy kérdés bennem hogy aki itt gyűlölködik az a való életét is így éli hogy lépten-nyomon a másik arcába üvölti hogy a másik milyen sz@r? Nem hinném. Itt valahol védve van mert a monitorból nem nyúl ki senki, plusz még a haverok is megdicsérik hogy jaj de ügyes jópofa.
A fiatal generáció miatt már többször elmondtam hogy megérett ez a világ a pusztulásra, de sajnos van mikor nem kell az életkort nézni.... 

Előzmény: mastersergeant (1594)
mastersergeant Creative Commons License 2015.04.28 0 2 1594

Én közel 40 sorstársat ismertem meg közelebbről, az elmúlt 6 év folyamán. Ebből több mint a negyedével személyesen is találkoztam. Általuk rengeteget tanultam, párszor adtam és rengeteget kaptam! Ha 2008 nyarán nem találok erre a fórumra, esetleg még mindig csak Szláviám lenne! :-)))

Ez a jó része!

Akkor mi is a probléma? Képesek vagyunk egy jól működő rendszert szarrá cincálni! Miért? Mert csak! Egyre kevesebb a hasznos információ, de annál több a sárdobálás, veszekedés! Sokszor kész kupleráj, ami itt folyik! Most itt tartok.

Pedig hogy szerettem ide járni...

Előzmény: Törölt nick (1585)
dészáz Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1593

"Újdonánc" nickek a troll témához ne írjanak ide, mert hiteltelen.

Dentördent dárk Creative Commons License 2015.04.28 -1 0 1592

Nem is kell irkalnod sehova ahogy latom nem nagyon hiányzol senkinek.Majd loveszeten találkozunk ott verbális kommunikációt részesítem előnyben a nonverbalis ak meg ott a PCP

Előzmény: dészáz (1591)
dészáz Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1591

na ezek miatt nem nagyon írok. már ide is bepofátlankodott....

kiteszik az ajtón,bemászik az ablakon.

Előzmény: mastersergeant (1589)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1590

Is-is

Előzmény: Törölt nick (1586)
mastersergeant Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1589

Na jah! ;-)

Előzmény: dészáz (1580)
szeva brácsi Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1588

márpedig a virtualitást,ami nem a valóság nem szabad összemosni-keverni a "reality"-vel

elképzelt,mesterséges világban szerepjátékok vannak és a való világban  biztosan nem annyira gonosz egyik résztvevője sem ennek a "játéknak",mint ahogy itt előadja magát.pl.tudjuk,hogy egyeseknek mások ,mint bikának a vörös posztó!

Aztán persze meg milyen szépen hangzik leírni,hogy a "személyes gyűlöletnek nincs helye a fórumon"-érdekességképpen meg ha elf.ngja magát egy kétes nick,máris tollvontok..

Na,de lehet ezt igy is..

Előzmény: Dentördent dárk (1584)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1587

Olvastam a tacepaot. Személyes gyűlöltnek stb.. nincs helye. Helyes! De személyes barátságnak igen is legyen! Nem gépek pötyögik itt sem az írásokat.

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1586

Akkor adott a kérdés: a világ qurvult el, vagy mi alakítjuk a saját világunkat?

Előzmény: Törölt nick (1585)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.28 0 1 1585

Az a baj, hogy a kockás abroszos, zónapörköltes, kisfröccsös kiskocsmák a - mint lejjebb fogalmazták - " reality " világban is egyre ritkábbak, a késdobáló meg egyre több.

De azért úgy gondolom, ahogy egyre több olvtársat ismerek meg személyesen is: jó, hogy van ez a fórum ;-)

Előzmény: mastersergeant (1579)
Dentördent dárk Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1584

okosabbak lettünk megint igaz Joe?

Előzmény: SzótlanJoe (1583)
SzótlanJoe Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1583

.. ahhaamm.. izé... köszönjük..

Előzmény: Törölt nick (1582)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1582

Egyre többet hallhatjuk manapság ezt a kifejezést, de valószínű csak kevesen vannak tisztában a pontos jelentésével. A szót először Janon Lanier használta. A „virtuális” kifejezés gyakran arra utal, hogy az adott fizikailag létező tárgy számítógéppel előállított másolatáról van szó: „virtuális szoba”, „virtuális kesztyű”, „virtuális szék”.

Ha megvizsgáljuk az angolszász kifejezés első tagjának angol jelentését, három választ kapunk:

1. Tényleges, tulajdonképpeni, lényegbeni

2. Látszólagos, virtuális

3. Benne lappangó, rejlő

A Magyar Nyelv Értelmező Szótára szerint a virtuális jelentése:

1. Látszólagos, nem valódi

2. Lehetőségként élő, lappangó

3. Várható, a jövőben lehetséges

A reality jelentése az angolban: valóság, élethűség.

Fontos, hogy a virtualitást komplex fogalomként kezeljük annak érdekében, hogy elkerüljük a fogalom jelentéskörének redukálásából adódó  félreértéseket. Az egyik ilyen félreértés a virtualitás és a valóság ellentétességének a feltételezése. Ha a virtualitást a fentiek szerint értelmezzük, belátható, hogy ez egyáltalán nem szükségszerű.

SzótlanJoe Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1581

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=97512165&t=9126303

Több mint 5 éves Moderátori iránymutatás. Nem tegnapi, nem is a múlt havi..

Még 1x egy idevágó rész belőle:

...Aki az IRL és az URL világot összekeveri és ebből kifolyólag problémái támadnak, az kérjen mihamarabb hozzáértő segítséget...

Az viszont nagyon igaz, hogy van élet a fórumon kívül is..

dészáz Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1580

ha megnézed Tom,egyre ritkábban írok, van élet máshol. :-)

Előzmény: mastersergeant (1579)
mastersergeant Creative Commons License 2015.04.28 -1 1 1579

Egyre inkább azt látom, hogy hiábavaló szélmalomharcot folytatsz! Én napi rutinból elolvasom az éppen esedékes "termést" és ennyi... A légfegyveres fórumok kezdenek egy késdobálóra hasonlítani, holott pár évvel ezelőtt, kockás abroszos-zónapörköltes kiskocsmára hasonlított! Ebben a kocsmában pár virtuális kisfröccs mellett egészen jól éreztem magam! No ennek már vége...! :-(

Előzmény: dészáz (1577)
glazier Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1578

Na ez már a szezon meg a fazon keverése. Én az üzleteket telefonon és e-mail-en intézem nem a játéktelefonon és nem a gyerek játék laptop-ján.

Előzmény: dészáz (1577)
dészáz Creative Commons License 2015.04.28 -1 0 1577

csak valósan veszi palira azt,aki nem ismeri,nem virtuálisan. de ha virtuális,akkor a gazdálkodj okosan-ból fogok fizetni a megvett cuccokért,játékpénzzel. az jó lesz?

Előzmény: glazier (1576)
glazier Creative Commons License 2015.04.28 0 0 1576

Na pont hogy nem. Ez egy virtuális világ, virtuális alakokkal. Olvasd el a fórum szabályzatát, abban is benne van. 

Előzmény: Törölt nick (1575)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.28 -1 0 1575

Tisztelt fórumlakók!

Valós személyek, és virtuális clónok egyaránt.

Na a téma: Ez a fórum valós személyek, valós problémáiról szól. Aki bujkál kitalál egy virtuális valóság showt, és úgy próbál hiteltelen érdemeket szerezni! Tehát aki meri vállalni magát, én még a nicknevemben is valós vagyok, az álljon ki!

-Ha esetleg törlésre kerülök, kérem a tiszteletet azzal, hogy megindokolják milyen paragrafust sértettem.

Köszönöm

SzótlanJoe Creative Commons License 2015.04.27 0 0 1574

Továbbra is képtelen vagy felfogni, hogy amit linkeltem az elején az pont ezt írja le?

Ha nem vagy képes értelmezni a leírtakat egyszerűen csak el kell fogadnod, hogy arról szól!

A gyengébbek kedvéért lett a nyilvánvaló még nyilvánvalóbban levésve a tacepaóba. 

Tudom hogy neked ez sem lesz elég mert a pukireszelés amit mindig el akarsz érni.

Szólok, hogy már azon rég túl vagy...

Előzmény: nedolaci (1570)
nedolaci Creative Commons License 2015.04.27 -1 0 1572

Uppsz!

Azt hiszem,a hsz.második részét,nem nekem szántad!(?)

Az elsőről:Engem annyi érdekelt,hogy szerepel-e valahol?Többször hivatkoztatok rá,szerettem volna átböngészni,magam számára is érthetővé csócsálni!! ;-)   Keresgéltem,de sehol sem találtam.

Akkor,a "viharokban el is ülepedett kis buksimban a dolog. ;-)

Tegnap,megint megidéztétek a szellemet.Ezen apropóból kezdtem faggatózni.

A szokásjog sem feltétlen törvény,bár szerepel a törvényekben!Itt (érzésem szerint)a szokásjogot kezeltétek(szerintem tévesen)törvény ként,és már szankciókat is rendeltetek mellé!

Gondolom,ez rétegenként rakódott,pedig csak egy apró értelmezési hibából indulhatott.

Előzmény: Törölt nick (1571)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.27 0 0 1571

Írott szabály kell ahhoz is, hogy otthon ne a földre dobáld a szemetet? Ezek szerint, ami nincs leírva azt számodra nem létezik...

Pl. a kocsmákban régen ki volt téve, hogy "A földre köpni tilos'". Egyértelmű...

Itt is le lett írva - Te idézted -, hogy a személyes konfliktusokat nem a fórumon kell kezelni.

Megint megkérdezem: miért kell rögtön kivégeznünk valakit - egy nicket - mert az aki nem szereti - rámutat, habár a nick még semmilyen szabálytalanságot nem követett el.

És továbbra is: nem kell vele beszélgetni. Rögtön intézkedünk, olyat követ el, ami a Moderációs Alapelvekbe üzközik. A jelzéseket köszönjük, de a döntés nálunk van.

És nem 7/24-es szolgálat vagyunk.

Előzmény: nedolaci (1570)
nedolaci Creative Commons License 2015.04.27 -1 0 1570

Én egy szabályt kerestem(amire többször hivatkoztatok),hogy lássam,értelmezhessem és mint a jól neveltek ,betarthassam!

Nem találtam!!!Te sem!!!

Úgy tűnik,nem is volt!Ha lett volna,kapásból tudtad volna citálni,hiszen Te,ellentétben velem, ismered őket.

Én nagy elégtétellel konstatáltam,hogy nem  tévedtem,ezzel uff!

Hálából,hogy felhívtam a figyelmedet egy tévedésetekre(ami valszeg szájhagyomány útján terjedt),kötekedéssel és szinte folyamatosan hazudozással vádolsz.

Ez az egész történet játszódhatott volna így is:Joe,van ilyen szabály,mert én keresem, nem találom?

BAKKER ÉN SEM LELEM!PEDIG......

Ha köll és ragaszkodtok hozzá,mert úgykis megszoktátok-csináljatok egyet-

ÉS mindenki megnyugvására LŐN!

Előzmény: SzótlanJoe (1569)
SzótlanJoe Creative Commons License 2015.04.27 0 0 1569

Abban ferdítesz, hogy kaptál linket rögtön:

Ezt vagy nemakarásból, vagy szöveg nemértésből próbáltad kitolni a porondról.

Pedig egyértelműen le van írva ott már régóta minden! Ha nem hiszed, nem fogadod el = Így jártál!

Előzmény: SzótlanJoe (1568)
SzótlanJoe Creative Commons License 2015.04.27 0 0 1568

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=133291853&t=9215894

Elég! Sőt több mint elég!

Köszönöm, hogy megkerested! Ezzel magad ástad el még jobban!

Egyértelműen leírva volt tehát a gyúlölet ellenes moderátori utalás és figyelmeztetés!

TE ennek ellenére - és hogy egyébként támogatod- , még mindig a témán lovagolsz, kötekedsz ahelyett, hogy betartanád!

Tehát innentől valóban érvényt is szerzünk a leírtaknak!

Előzmény: nedolaci (1566)
nedolaci Creative Commons License 2015.04.26 -1 0 1567

Tudom,ez mind ferdítés és hazudozás!!Szerinted?!!

Előzmény: nedolaci (1566)
nedolaci Creative Commons License 2015.04.26 -1 0 1566
Előzmény: SzótlanJoe (1564)
nedolaci Creative Commons License 2015.04.26 -1 0 1565
Előzmény: SzótlanJoe (1564)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!