Magyarországon is kapható már a Nespresso kávérendszer, amely speciális gépekkel saját előre csomagolt kávékapszulákkal működik. Előnye, hogy gyorsan és egyszerűen lehet magas minőségű eszpresszó és hosszú kávékat főzni a segítségével. Jelenleg 12 féle kávéból lhet választani. Évente két alkalommal jelennek meg azok a "Prémium kávékeverékek", amelyek csak rövid ideig kaphatók. Ezek a kedvező évárati hatásokat kihasználva, az aktuálisan legjobb termőhelyek kávéiból készülnek. Ide várjuk azokaz a fórumozókat akik érdeklődnek a Nespresso kávégépek, kévék és receptek iránt.
Mogyorós kávéja van a Freinek is, múltkor vettem és a coffeeduckkal kiválóan működött is, nagyon jó. Makadámdiós kávét is ittam már, kicsit fanyar volt, de szépen átjött a dió íze. A kókuszt nem nagyon kedvelem, de ilyen kávét is kóstoltam már.
Nagyon el tudják rontani az aromázást - ahogy a vaníliás és a csokis sem működött -, remélem, hogy most ügyesebbek lesznek. Várom!
Ó, egyetértek. Azóta nem volt olyan, ami annyira ízlett volna! A vaníliás még bejött, de nem volt katarzis. Nem is tudom, miért a Kazaar félék olyan népszerűek, rágondolni se bírok.
Nem tudom, szoktatok-e hírlevelet kapni e-mailen, én igen, és abban küldték, hogy ezentúl az Andrássyn lévő butikban le lehet adni a használt kapszulákat.
Sajnos csak az Andrássyn tudsz bele kapszulát venni, vagy a kiszállítás.
Kiszállítás 200 db felett van ingyen, vagy - nem tudom, visszaolvastál-e, pár hozzászólással ezelőtt írtam - november 02-től január végéig 50 felett szállítanak ki ingyen.
Frei-féle arabicával próbáltam a Coffeeduckot és a Nespresso kapszulákhoz képest töredék mennyiségű krémet adott. Nagyon nehéz megtalálni a megfelelő mennyiséget és tömörítést. Ha nem tömöd megfelelően, akkor a víz átszalad a kávén és minimális krémet kapsz.
A netről, ha a nespressotól rendelsz kapszulát. Most csak 200 felett szállítják ki ingyen. Tavaly is volt ilyen, azért, hogy ne menjenek annyian az Andrássyra. Ja, és január 31-ig tart.