Keresés

Részletes keresés

hadd ne Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2068

Szerintem az a megoldás, hogy bevezetjük az eutanáziát. A csirkék szabad akaratukból kérhetik, hogy egyes részeiket rántva, illetve roston fogyasszuk, mindezt azért, hogy ne kelljen ketrecben senyvedniük. Aláírás, pecsét.

Előzmény: Mikolt (2066)
LazyChick Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2067

hidd el, nem úgy értem.

arról beszéltetek, mit érez egy csirke / répa.

Előzmény: Mikolt (2066)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2066

ertem,. szoval ugy erted, hogy szamodra egy csirke egy emberi abortummal egyenerteku.

a komas betegekhez: valoszinuleg egy csirke kevesebb hagyatekot es jogi hercehurcat hagy maga utan, mint egy oregember, igy azert kicsit konnyebb levagni. 

Előzmény: LazyChick (2064)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2065

engem aztan olyan szinten nem erdekel, hogy a csirke hogy el 35 napig, hogy orom nezni. az mar tenyleg borzasztoan raer, akinek nem ez a munkaja, megis ez foglalkoztatja.

meselj kerlek, idike (nem birok ehhez az idetlen nevhez hozzaszokni) hogy mit erez a repa.

Előzmény: Törölt nick (2063)
LazyChick Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2064

És az elmélet (vagy tény?) ami az egyed- meg a törzsfejlődést hasonlítja össze... talán egy csirke kb annyit érez, csak, abból, h őt megölik, mint egy x hónapos magzat az abortuszból - biztosan láttatok már felvételeket arról, hogy kapálózik ilyenkor a kicsi. Valamit még ő is felfog abból, hogy meg akarják ölni. Mondjuk egy kómás beteg, teljesen leépült öreg, szellemi fogyatékos se fogja fel mindig, mi történik vele, mégse gondolja senki, hogy a legyilkolásukkal kell "megoldani a problémát"... (bocs, nem azért írom, mintha ilyet feltételeznék bárkiről is, csak mert szerintem igaza van idike 2002-nek abban, amit az imént írt egy igazán humánus világról).

Előzmény: Törölt nick (2063)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2063

Szerintem meg a mogyoronyi agyba is befutnak erzoidegek es a csirke erzi, h egy nala alig nagyobb ketrecben el 35 napig (amig eleri a vagosulyt) mint ha egy udvaron kapirgalhat. A csirkek annal sokkal bonyolultabb dolgokra is kepesek, mint erezni. Neked persze lehet mas a velemenyed.

Szerintem meg az a fantasztikus vilag is letezhetne, ahol az emberekkel IS meg az allatokkal IS tisztessegesen banunk. A ketto nem feltetlen zarja ki egymast. De termeszetesen neked errol is lehet mas a velemenyed. Nem vitatkozom veled.

Arrol meg plane hadd ne kedjek vitatkozni veled,h mit erez egy repa, jo?

Előzmény: Mikolt (2061)
LazyChick Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2062

Sziasztok!

1) Hát, azért az állatoknak sztem kicsit fejlettebb az idegrendszere. Sőt, a disznóé is fejlettebb, mint a halé (vs. It's okay to eat fish 'cause they don't have any feelings, Nirvana...) Meg úgy általában, bizonyos állatok már elég rendesen hasonlítanak az bizonyos emberekre (disznó, pocok, csimpánz, stb.) Nem hiszem, hogy hülyeségnek kellene elkönyvelni azt, h valaki a répát ki bírja húzni a földből, egy csirkének meg nem tekerné ki a nyakát, én pl így vagyok ezzel, és nem szívesen eszem meg a húst akkor sem, ha más végzi el helyettem a piszkos munkát... (A halat persze igen, lsd fent. Láttam, hogy sok vita folyt a fórumon a források hitelességén, remélem, ez megfelelő:)

Előzmény: Mikolt (2061)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2061

1) mondta mar neked, hogy nem faj neki?:)

2) szvsz a kettonek az a koze egymashoz, hogy amig gyerekek millioi eheznek, megtobb alultaplalt, sorra jonnek a kozetkeztetesi alapitvanyok kunyeralni, addig vannak emberek, akik az allatok sintertelepi elhelyezesen sirnak, hogy nekik milyen rossz. nos, rem egyszeru lenne ezeket felszamolni: a nem tenyesztesre szant kutyakat ivartalanitani, es a koborokat amiert 2 heten belul nem jonnek,  elaltatni. es akkor lehetne vegre azzal foglalkozni, ami valoban problema.

en azert erzem aloknak az allatszeretetbol fakado vegetarianizmust, mert a Mari neni kolesen nevelt tyukjanak is ugyanugy faj ha eltekerik a nyakat, mint a neveldeben nyomorgo csirkenek a 220 V. mellesleg en ugy erzem, ez az ember kepzelgese, hogy a szegeny csirke a mogyoronyi agyaval a friss levegore es kapirgalasra vagyik. nem vagyik az semmire. azt sem fogja fel, hogy levagjak.

Előzmény: Törölt nick (2053)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2060
Igasságod vagyon.
Előzmény: SzuAt (2059)
SzuAt Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2059
Tisztába vagyok a rizikokkal, de vállalom,mert szeretem :))
Így sokkal egészégessebben élek, mert nem stresszel semmi , hogy mit eszek, és ez sokkal fontosabb.
Előzmény: Törölt nick (2056)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2058
Őszintén szólva  én igazán és tényleg húsevő vagyok, és sajnos én éppen azokat a fajta húsételeket kedvelem, amik nincsenek túlságosan kisütve, pl én titokban nagyon szeretem, ha olyan rántott csirkét kapok, aminél a csontja még véres, avagy egyszerűen imádom a tatárbifszteket és az angolosan (a közepe még nyers) bífszteket... hiába menthetetlen vagyok no.
Előzmény: SzuAt (2055)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2057
!!!

(en mar nem irom le meg egyszer)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2056

Hat egeszsegedre. A krumpli nem igazan jo nyersen fogyasztva, a nyers disznohustol meg erdekes allatkakat lehet beszerezni neha, de te tudod, egeszsegedre... :)

Ja, a nyers huvelyesek kifejezetten mergezoek, csak szolok...

Előzmény: SzuAt (2055)
SzuAt Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2055
"Szvsz az allatsajnalatra alapitott vegetarianizmusnak van egyedul ertelme."

Szerintem meg éppen nem. Élőlény,élőlény:Halál,halál.
Szerintem a vegeterianizmusnak érzésből kell táplálkoznia:nem izlik, nem finom, nem jó.
A dolgokat sem kell nyersen enni (néhány vitamin lebomlik, marad elég). Azért a beszéd és az írás kialakulásába rendesen belejátszott az a tény, hogy az ember megfőzte a kajcsiját és nem kellett erőteljes rágóizomzatot fenntartani a pofijába.
Azért megjegyzem, hogy én mindent nyersen szeretek: tészta,krumpli,zöldbab,karalábé,répa,borsó stb... és főzve levesbe meg nem eszem, se főzelékbe.
DE AZ IGAZI KEDVENCEM A JÓL ELKÉSZÍTETT NYERS DISZNÓHUS
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2053

1) ??? a hagymanak FAJ ha megeszik???

2) mi koze a kettonek egymashoz???

Szvsz az allatsajnalatra alapitott vegetarianizmusnak van egyedul ertelme.

Előzmény: gyomnövény (2052)
gyomnövény Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2052

Én erre a "sajnálom az állatokat" címü szövegre és az erre alapított vegetarianizmusra vagyok pipa, de nagyon!

1. A hagymát miért nem sajnálod, ha kihúzod a földböl? Elpusztul az is!

2. Amíg egyetlen súlyos beteg gyerek vagy felnött is van, aki nem tudja a kezelését maga finanszírozni és közadományokra van szükség, addig ne jöjjön nekem senki a menhelyen vinnyogó kutyákkal meg a csirkefarmokkal!

Előzmény: azul (2035)
anyabanya Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2051
Na igen, de...lehet, hogy csak az a baj, hogy nem adnak velük használatu utasitást...arról pedig ök igazán nem tehetnek, hogy számukra nincs korai fejlesztés, pedig sok minden kivédhetö volna azzal, ha idöben tudsz arról, hogy a csemete ez ügyben és egyéb hasonló dologban érintet lehet( diszes, figyelemzavaros, stb)...Pedig meggyözödésem, hogy ezeknek a dolgoknak már csecsemö korban vannak tünetei...Nem légböl kapva irom ezt, mert az én fiaim közül az egyik ma sem tud irni olvashatoan. Annak idején, amikor 5 éves volt egy pszicho doki azt mondta rá, hogy egy igen jól karbantartott hiperaktív kölök...s hogy miben nyilvánult meg a jól karbantartás...azt csak az ösztöneink sugták meg annak idején...annyit tudtunk, hogy valami nem kerek, probáltuk ugy segíteni, ahogy az ösztöneink  és a jozan paraszti eszünk diktálta...ma  bár kissé néha szétszort, de nem bosszantó és bár nem tud irni, de nincsenek magatartási problémái, jól tanul és tényleg nem nehéz elviselni...
Előzmény: tigristomi (2049)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2050

Kimondják, hogy ez így helyes!!! Nincs apelláta. Ez a dogma erősebb mindennél.

Szia Stoner!

Ez egy nagy szekta.

Előzmény: Stoner (1999)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2049

Ilyet csak az mond, akinek még nem volt dolga - hacsak pár órára is - hiperaktív gyerekkel.  Nem mondom, hogy ezek nem értékes gyerekek, de hogy kibaszottul fárasztóak és leszívják az agyadat, lenulláznak értelmileg az biztos. 

Plane azt aki amugy is idegeskedo termeszetu.

Előzmény: AliceCsodaországban (1992)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2048
Hát... úgy látszik ez a helyzet.
De majd este válaszol Stoner, és akkor megkapjuk a magunkét.
Előzmény: azul (2047)
azul Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2047

Szerintem azon sem vitatkoztunk. A magyar egészségügy nem a kánaán, és én nem is akarom ezt bebizonyítani. Amiért bekapcsolódtam a beszélgetésbe az a tárgyi tévedések tárháza volt, nem pedig az orvosi szakma védelme. Ha valaki nekiáll megreformálni a saját táplálkozását, az nem gond, de ha elkezd dezinformálni az már igen. Talán illene ilyen esetekben kicsit beleásni a szakirodalomba, hogy ne puffogtasson az ember egetverő baromságokat, de ez sem veled kapcsolatban merült fel.

Itt ez a vita topik, és itt ülünk ketten teljes békében:-)

Előzmény: Vik 23 (2046)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2046
Látod, veled nem lehet másról vitatkozni, csak az orvosokról, mert másban mindenben egyetértünk.
Előzmény: azul (2045)
azul Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2045

Nem szomorú, ha valakinek ez ad elfoglaltságot és célt?

Szerintem nem. Ha neki ez jó és teljes tőle az élete. Mellesleg lehet, hogy egy idő után  új elfoglaltságot keres, nem biztos, hogy egész életében végigkíséri. Ha meg mégis na bumm, annyi milliárd ember között ez is elfér.

Előzmény: Vik 23 (2044)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2044
Nem szomorú, ha valakinek ez ad elfoglaltságot és célt? (Persze kivéve azokat, akik ebből az ál-apostol-szerepből és mások bolondításából kiválóan megélnek.)
Előzmény: azul (2043)
azul Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2043
Azért önkínzásnak nem nevezném. Mellesleg nekem nincs benne a terveimben a legyél fitt, és halj meg 150 évesen projekt. Viszont el tudom képzelni, hogy van akinek ez elfoglaltságot, és célt ad, akkor meg miért ne csinálja.
Előzmény: Vik 23 (2042)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2042
Akkor meg edd nyugodtan! Az én férjem is megeszi a csirkét meg a pulykát, és sosem próbáltam lebeszélni róla. Sőt, meg is főzöm-sütöm neki. Semmi értelme olyasmi miatt kínozni magad, amit nem akarsz igazán, még akkor sem, ha egyesek szerint akkor szinte halhatatlan és fergetegesen fitt lennél.
Előzmény: azul (2041)
azul Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2041

Tudom, hogy ez volna a megoldás, és meg is próbáltam, de hiányzik.

Előzmény: Vik 23 (2040)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2040
Akkor szokj le a megevésükről! Persze csak akkor, ha nem fog hiányozni.
Előzmény: azul (2038)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2039
Ilyen alapon van tanári morál meg szupermarket-pénztárosi morál meg utcaseprői morál is, mert ők is dolgoznak még, pedig nincsenek megfizetve, és mennyivel jobban tudnának keresni nyugaton meg az ígéret földjén...
Előzmény: hadd ne (2037)
azul Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2038

Bonyolultabbnak egyik sem bonyolultabb, sőt nekem már egy egysejtű is halálosan bonyolult. A csirkénél nagyobbakat nem eszem meg, úgy értem az emlősöket. Sőt amióta van papagájom a csirkéket is nagyon-nagyon sajnálom.

Előzmény: Vik 23 (2036)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!