Nem tud valaki listát a Vasedényekről , vagy honlapot , hogy tudjak telefonálni , mert 2 csimotával (az egyik még beteg is) nem szívesen venném nyakamba a várost!
megtudja valaki mondani, h ez a muffin laz mikor tort ki MO-on? en 3 eve vittem egy muffinsutot a sogoromnak, azt se tudta mi az ... (mondjuk en se, mig amerikaba nem jottem)
bocsánat, nem akarok túltengeni, de hátha érdekel vkit a recipe.
1 tojás (csak annyi volt itthon :-))
1 csésze liszt
kb. 2/3 zacskó sütőpor (3 teáskanál)
kb. 1/3 vagy fél kaukázusi kefír (0.33-asból)
kis löttyintés tej
kb. 1 dl olaj
1/4 margarin olvasztva
2 marék tökmag
kis zuttyintás lenmag
2 fej hagyma (nyersen!)
kb. 3 fej gomba megpárolva (máshoz csináltam, csak úgy belelöktem egy kicsit)
rozmaring, bors, só
kapszli nélkül, kivajazott szűz formában, előtte kicsit a hűtőbe tettem az ti tanácsotok alapján.
kicsit darabos a tészta, de nem kell megijedni. szokásos száraz/nedves tál külön, majd össze, zutty a sütőbe.
még asszem lehetne magasabb (péntek este a Sex és NY-ban Charlotte muffinjai púpos-peremes nagyok voltak), úgyhogy akkor több sütőport tegyek bele? vagy csak hagyjam kicsit kelni?
jajnemistudom hogy kezdjem. íme Életem Első Muffinja! elképesztően könnyű volt, és tökéletesre sikerült, pedig amilyen kis fegyelmezetlen vagyok, jól elkezdtem variálni, több receptből, össze-vissza improvizáltam. de szuper lett, felül ropogós, belül jó puha, olyan pont jó nedves... teljesen odavagyok. megkezdem muffinsütő karrieremet! nagyon köszönöm a tanácsokat, rátok emelem az elsőt! :-)))
ja: tökmagos, hagymás, pici gombás. képek mingyá jönnek, csak megmanipulálom őket.
Az Auchanban láttam 12 db-os mini formát (nem szilikonos) 3500 ft-ért. Valaki írta , hogy a Kikában 3000 alatt van. A kérdésem az , hogy ugyanolyan?
A picifiam ovijába szoktam kicsiket sütni , kicsi virágos kapszliba. Mit mondjak óriási sikere van.
Én szeretem a kapszlikat , legutóbb Csepelen egy cukrászati üzletben vettem 1000 darabosat, sajna az árát nem tudom már.
Vannak mondjuk olyanok amik beleragadnak , arra az esetre a párommal ollóztattam jó sok korongocskát sütőpapírból.
Felteszek egy képet a lekváros -tejberizsesemről :
Ezt a receptet meg a kenyérsütős topikban találtam és az egész család imádja! Nem muflinnak írják , de úgy is el lehet készíteni (ezt szeretem bennük).
Búvártúrós
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Tetejére: 50 dkg túró, 5-6 dkg cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.
A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni.
Én voltam! Köszi! Megpróbálok keresni valahol egy Profit.
Aki szereti a szilikonost (én nem), annak tegnap láttam egy százas boltban olyan formákat, amik egy fémkeretben (fémkeret az alja is) csücsülnek, és ki is vehetők belőle. Ezer forint környékén voltak, kékek, szív meg még valami volt, meg talán mufli is. Király utca, Lövölde tér felé.
Melyikőtök keresett tojás alakú cukorkát? Ma láttam a Profiban. Belül zselés, kívül színes, olyan 1-1,5 cm nagyságú tojáskák. Sweetpoint gyártmány, 89 ft/10 dkg
allitolag a szilikonossal nem kell csinalni semmit! akkor mi a fenenek vettem egy vagyonert? ... vajazni tudom a masikat is. mondjuk szep narancssarga, jol mutat ...
Hm, az én muffinom pont igy nem jétt ki multkor.. viszont rajöttem, az lehetett a baj, hogy a sütöpor sütöélesztö volt.... (mééééér rakjak ezeket ugyanolyan papirzacskoba???)
:-))) semmi ilyesmi: még mindig böjt. de amúgy is: sós/sajtos függő vagyok. már tervezem a hagymás/sajtos muffint, amit először fogok csinálni CH napra.
Tönkölyös-almás muffinHozzávalók: 15 dkg vaj 15 dkg cukor 12 dkg teljes kiörlésű tönköly liszt 3 dkg fehér tönköly liszt 2 tojás 1 teáskanál sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 nagy alma reszelve
Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinsűtőt kibéleljük papírral. A puha vajat a cukorral villával jól elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját. A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a vajas masszához adagoljuk, a végén belekeverjük a lereszelt almát. A tésztát a muffinsütőbe töltjük és 20 perc alatt készre sütjük.