Az a baj, hogy szerintem tévedésben vagy a kocsi funkcióját illetően. :) Bár erre már te is rájöttél :) Szóval a vásárlók 99,9% ki se tudja autózni még a 206-ost sem, úgyhogy szerintem megfelelő a konstrukció. Egy jobb futómű csak emelte volna az árat, az elégedettséget nem.
Ez olyan, mint amikor valamelyik tesztben az okos újságírók a Leon 1.8T-vel majdnem ugyanolyat autóztak, mint a Speedsterrel :) Vehetnék magamnak Peugeot-biciklit, semmivel nem mennék gyorsabban, mint egy Campinggal :)
persze lehetsz...!
tudod hogy utállom a noket..
de félretéve a hulyeséget érdekes de jobban megnézik a kis peugeot ot mint pl a saab ot vagy a 7 es bmw-t pedig az sem regi darab...szoval ha valaki egy kicsit feltunoskodni akar akkor eleg a kis pug al kialni a garázsbol arra jo de a futomuve miatt masra nem viszont pl az autopályán elég korrekt a gép....
mindenkinek ovatos de fokepp balesetmentes pugozast kivanok
Persze, teljesen igazad van...
Egy ismerősöm járt úgy, ahogy írtam, ő kb. 600 méterre lakik egy benzinkúttól, reggel teletankolt és megállt a háza előtt. Főtt a kocsi egész nap a napon...
A tartályban, a kúton kb. 10-15 fokos az áru, mig a kocsiban jóval melegebb tud lenni.
Ez egyébként a töltőállomásoknak jövedéki adóval kapcsolatos "gondokat" is okoz...
Ugyanez van nálam is...
Én általában (szinte mindig) tele tankolok, és ha nem csurig tankolom, hanem kattanásig, akkor ez van.
A csurig tankolással egyébként sem árt vigyázni. A földalatti tartályban az üzemanyag hőmérséklete jóval kisebb, mint amennyi a tankban lesz pl. egy nyári napon. Hallottam már olyat, hogy egyszerűen kinyomta a tankból a "fölösleget" a hőtágulás.
cc-s tapasztalat: ha nem csurig tankolom(pisztoly 2-3* kattan) akkor nekem sem jelez soha teletankot..mondjuk még soha nem anyáztam emiatt, volt már autóm szarabb benzinórával is...pl. kispotyó - igaz azt 5 ezerért még mindig tele tudnám tankolni:-)))
Neked hogy kezdődött ez a hiba?
Csak azért kérdezem, mert nálam most az van, hogy teletankolok és egy "rovátka" már hiányzik a teletankhoz... Vagy ez rögtön így jelentkezett?
Soki mondta hogy a peugba a szerelő mondta hogy a 307SW-ket hetente egysze legalább beviszik a tulajdonosok mert annyira szatok. De miért van ez, nagyon szép autók miért nem tudnak egy kicsit jobb alkatrészeket belerakni???
Nekem most az üzemagyadszint jelzőm romlott el, ha maxig tankolok, 3/4felé megy egy kicsit és megáll. Ezt már mástól is hallottam ez egy peugbetegség. Én holnap viszem megnézetni nem tudom hogy mit monda a Dr. erre.
hali..
mihaszna ugye veled talalkoztam a vorosvari uton ejfel korul tegnap este? a balesetet meg lattad vagy elotte mentel...?
tudod 3 auto plusz kivasalt gyerek stb....
mas..: a tali nekem barmikor jo ugyhogy egy telcsit eresszetek meg es megyek....meg a puggal mar nem adom el megtartom az aktuális baratnémnek...lévén hogy egyenlör facér vagyok....
mert 3 év után ugy döntött a menyasszonyom ,hogy ö még pörögni akar....hát pörögjön szóval családi állapotomban enyhe anomáli van ...de sebaj ugysem müködött volna...
ja a legkondiba egy kis fertötlenito sprayt érdemes bejuttatni egy csovon keresztül...mert nem csak büzt okoz hanem pl a legionella nevu leguti bacit is eloszeretettel tartalmazhatja ami csak immunszupresszált egyenekknel okozhat gondot de amelett okozhatja ,hogy a legkonditol konnyebben kaptok torokgyulladast es nem csak a hideg miatt...
apropo wrc az eco modban nem csak a legkondi kompressor-a kapcsol le?tehat magyarul nincs legkondi mig ha offra alitod akkor nincs szellozes sem...es csak manuális illetve auto modban mukodik a legkondi én pl elözéshez ki szoktam nyomni eco modba....
na mindenkinek jo munkat es foleg kellemes nyarat....
Mit szólnátok pl. Visegrádhoz?
Igaz, hogy ott nem igazán lehet fürdeni, de ha jólemlékszem, útközben van egy jó strand, ha lubickolni vágyik a csapat...
Szép az út, főleg az, amelyik "kissé elhagyatottabb". Tudjátok, Szentendrén kell ráhajtani és gyakorlatilag természetvédelmi területen visz keresztül egészen Visegrádig.
Vélemény?
Semmi gond, pontosan ezért kérdeztem, mert mindenki véleménye érdekel...
Ez a fórum lényege: több szem-több csipa :-)))
Azt hiszem, a következő télen is "be-be" fogom kapcsolni, nekem is ezt tanácsolták.
De én tulajdonképpen az augusztusi Pug találkozót kérdezném megint...
Helyszinnel kapcsolatban van valakinek ötlete?
(a dátumot talán már fixnek tekinthetjük)
Köszi...
Látjátok a levelekből, ketten írtatok, kétfélét.:-)
206wrc szerint a kívőlről beáramló levegővel jobb, szerinted viszont a belsőt ajánlatosabb keringetni.
206wrc: a zaj így tényleg nagyobb...:-)
Én úgy szoktam általában, hogy hosszabb úton belsőre teszem, így elkerülhető az "IFA szag", és időnként egy-egy percre külsőre állítom.
Sziviessen :-)
Külső levegőt beengedve. A klimánál és minden más fokozatban ECO ha a belsőkeringetésre kapcsolod sokkal intenzívebb a zaj is és párásodás lehetősége is nagyobb.
ECO mondban kinti levegővételnél bejön az IFÁK bűze de A/C kintiben nem.
Mivel a klima egy radiátorrol nyomja le a hideglevegőt és ezt fujja be a kocsiba.
A bakapcsolás:
Milyen klimád van? DIGIT?
Ha digit akkor időnként ha lekapcsolt állapotban állsz meg másnap belülsz semmi nem törtnénik de ha ezt ujra megismétled akkor be fogja kapcsolni az A/C-t. Ezt ahogy meglátod kb 5mp mulva le is kapcsolhatod ez azért van hogy a csapágyak a mozgó alkatrészek amik télen ugye nem mozognak néha ha csak rövid időre is járjanak egy kicsit. Dermedés: semmi baja nem lesz! Gáz nem tud ledermedni.
Ha manuális klimád van akkor nyugodtam bekapcsolhatod időnkánt 5-10mp-re csak megmozgatni hogy ne lustuljon el :-)
Belső levegőt keringetve. A kívülről beáramló levegőt (melegben) le kell hűtenie, tehát nem lesz olyan hatékony.
Télen a szélvédő párátlanítására használhatod, mivel az autóklíma csökkenti a levegő páratartalmát (persze belső levegőkeringetésnél).
Köszi a tippet... Még valami, Te mit tudsz arról, hogy hogyan "jobb" használni a klímát, a belső levegőt keringetve, vagy a kinti levegőt beengedve. Azért kérdezem, mert ellenkező "nézeteket" hallottam erről.
Meg arról is, hogy az őszi-téli időszakban időnként (havonta 1-2 alkalommal) meg kell járatni a klímát.
Valaki azt mondja, hogy járatni kell, hogy a gáz "ki ne szökjön" (úgy tudom, ez opel betegség", más klímához értő ember pedig azt állítja, nem szabad használni, mert a hidegben le van dermedve "minden" és sokkal nagyobb a "kopás" illetve az elhasználódása.
Nekem is ugyanezt csinálja kikapcsolás után, de a céges Opel Astráknál is ugyanez a helyzet, egy haverom Golfjában szintén... Ez nem Pug-betegség. Én ilyenkor megtuningolom az illatosítót aztán elviselhetőbb ez a szag, mást nem tudom, lehet e tenni. Valakinek valami ötlete?
Igen ez a szag megvan :-)
Lakásklimánál is megvan csak ott ugyebár elvezetik jobban a vizet.
Mert ez a szag a lecsapódott víz poshadása.
Tehát ha egy klímás autót beindítassz és HA szeretnéd a klimát is használni akkor bekacsolás közben az ablakot engedd le kb 30m -1p ig és igy kiszellőzik és elöbb le is tud hülni a kocsi mert a bennt rekedt meleg levegő kimegy a nyitott ablakon.
Sajnos ez a büdös mindig is meg fog maradni csak tenni tudsz ellebe egy szellőztetéssel de a szerviznek ne fizess 4ezret a semmiért.
Tök jó lehetetett...
Teljesen más:
Klímahasználattal kapcsolatban lenne kérdésem, hátha tud valaki segíteni...
Szóval miután x idő használat után kikapcsolom a klímát, egy-két perc múlva savanykás-savas szag kezd jönni a szellőzőből. A szervízben azt mondták, tudják mitől van (baktériumok stb...), kitisztítják klímatisztítóval (kb.4000 Ft)
OK. Tök jó, de a jelenség nem múlt el, továbbra is jön ez a szag, amit kb 10 perc intenzív szellőztetéssel lehet kiűzni az autóból.
Tudtok valamit tanácsolni, mit tegyek, mit próbáljak ki?
Hősök ternén volt a tali szerintem ott több mint 20 kocsi volt
Agárdra ha jol emléxem 12-14kocsi ment le.
Ott ebéd egy étterembe, parton fotó, dumcsi.
Most ha jo idö lesz akkor jobb lehetne.