Kiváncsi lennék a tapasztalataidra az i30-al. Tényleg csendesebb belül mint a ceed? Hogy tetszett? Nekem jobban tetszik az i30 bevallom... De itt ez a fórum sokkal pörgösebb egyenlőre mint az i30as és csak nagyon hasonló két autó.
Már a múltkor is említetted ezt a fentről való cserét. Most erre emlékezve úgy álltam neki hogy fentről megpróbálom. Esélytelen volt... :)))) Remélem a Cee'd-ben majd egyszerűbb lesz a csere, bár látva KiberLovag leírását...ez is ESÉLYTELEN! :D
Nekem is falta a boci (Mégane) az égőt. Már fentről is tudtam cserélni kb 3-5 perc alatt. Ha még megtartom a vasat, esküszöm mára már bekötött szemmel is menne. :-D
Most cseréltem szüleim Megane-jába izzót. Mondom nekik hát a Cee'd sajna H7-es izzós lesz, kár hogy nem H4, mint a Megane. Erre látom ez is H7... :D Azért 2 és fél év (56.000 km) alatt 3x cseréltem izzót, 1 bal 2 jobb első. Ilyenkor mindig megértem mit érezhet az állatorvos egy elefánt szülésénél... :D
Értem én, hogy készletre nem vesznek automatát, de akkor hogy akarnak meggyőzni, hogy azt akarok venni? Soha nem próbáltam a cee'd automatáját, de ki akarom próbálni, mert hosszú távra vesszük az autót és egyrészt a kuplungolás nem az erősségem, másrészt elegem van a váltogatásból.
Viszont amíg ki nem próbálom, meg nem veszem. Ez elvi kérdés...
A menetteljesítmény - azaz rugalmasság - és fogyasztás nem a nyomatékcsúcs kérdése, ezt kell megérteni. Nyomatékgörbe, váltóáttétel, stb. Feltételezve két 1,6 literes benzinest, lehet, hogy a görbéik a gyakran használt ford. tartományban fedik egymást, 4.000 felett kissé más ívet húznak, +/- pár Nm különbséggel adott mérésponton. Ez az eltérés nem lehet döntő érv egy dízellel való összehasonlításban.
Én haladtam 1,6-os benzines Cee'ddel Veszprém - Badacsony - Veszprém 5,2 literrel. Kevés ember ült annyi Cee'd-ben, mint én. Körülbelül 8-10 Cee'det hajtottam több-kevesebb napot, 2 karosszéria-kivitelben és 3 motorfajtával. Tudom mi a különbség. Sőt, sok Off autót is vezettem, a hétvégén nálam volt egy i30 CRDI is.
Nincs ilyen drasztikus különbség az 1,4 és 1,6 literes Cee'dek között, de itt a kérdés nem is ez volt.
Dízelt nem azért vásárolunk, mert ez eladáskor számítani fog, mert az az 500 ezres árkülönbözet idővel zsugorodik. Azért veszi, mert vagy kihasználja a nyomatékot, vagy mert megéri a sok futás miatt. Ezen a kettőn pedig mit sem változtat, hogy 4.000 felett abban a szűk sávon belül hogyan alakul a nyomatékgörbe.
De most már prezentálom egy skiccel is, mert látom nehéz ez így karakterre. J
A lila filcel rajzolt motornak magasabb a max. nyomatéka, és alacsonyabb fordulaton is adja le. Én mégsem ezt választanám, mivel a jellemzően használt tartományban végig magasabb értéket produkál a kék tollal rajzolt motor. Van olyan hétköznapi felhasználó, aki a lilát választaná?
Ok köszi,akkor az enyém nem lesz benne valószinüleg...mert holnap lesz 2. hónapja hogy vettem és nem hiszem,hogy annyit állt volna a kereskedésben. Köszi
Mivel az i30 koreából érkezik, mint pl a RIO is, érthető a gumiválasztás. De egy európai gyártású autón, aminek még a felszereltségi listájában is megadják a Michelin gumit más márkáktól eltérően, számomra kicsit furi. :)
Én az egyik áruházban kiállított i30-on láttam Hankook gumit. Gondoltam is magamban, mégegy érv a Ceed mellett. Vagy a Ceedre is raknak belőle, gumimérettől függően?
Az olajat Te vitted vagy adták? Illetve ha adták akkor azért mert nem akartál vele vacakolni vagy mert nem lehetett vinni? Huhh..., remélem érthető volt! :)
Pénteken lecseréltettem az olajat 4475 km-nél, igaz ma már 5100 km van a kocsiban.
De a lényeg nem ez, hanem az hogy Gödöllőn csináltattam a KIA Gödöllőnél és nagyon korrektek voltak (annak ellenére, hogy az autómat a pesti Pappas-nál vettem).
Az ár összesen 11814 Ft volt (benzines olajcsere+szűrő+kellékek), és ebbe még egy mosás is belefért volna, de sajnos arra már nem volt időm, hogy azt is megvárjam.
Gyorsak és kedvesek voltak (még kávéval is megkínáltak), mindenkinek ajánlom őket.
Ma szüleim a Visegrádi vár parkolójában láttak egy fekete benzines EX Limited Cee'd-et. Ez önmagában ugye nem lenne nagy dolog, azonban 2 oka is van amiért megemlítem. Az egyik, hogy 15"-os 195/65 Hangkook gumik voltak rajta. A másik, hogy automata váltos volt. A rendszámtáblán elhelyezett matrica szerint a dunaújvárosi kereskedésből származott. Rendszáma KTP-802. Ha esetleg erre jár a tulaj, akkor lehetne nála érdeklődni azoknak, akiknek fontos volna látni/kipróbálni egy ilyen Cee'd-et. Persze nem mindenki jár fórumozni... :-/