Keresés

Részletes keresés

Ancsúr Creative Commons License 2006.10.07 0 0 6113
Tényleg, te milyen témában szerettél volna kutató lenni?
Előzmény: quizas (6110)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.07 0 0 6112
De van! Aug. 31., Szept. 3. Az alább írtak miatt nem tudtam megjegyezni a hsz számát...
Előzmény: Kriza (6109)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.07 0 0 6111

Rosszul írtam :-) Csapatban végzett sportra, játékra gondoltam. De ha ilyen együttműködő, akkor szerintem lesz eredménye hamar.

Gondoltam rád éjszaka. Illetve arra, hogy egyszer írtad, nem is tudod, hogy bírtad ki a 2 és fél órás sírást végighallgatni.

Miután Zádor 3 éjszaka játszotta velünk a 2óra alvás, 2 óra ébrenlét, ordítás, beszélgetést, lépnünk kellett. Zorkát visszahoztuk magunkhoz, mi meg elkezdtük az ANA által belinkelt részlet alapján az éjszakát. Remélem lesz hatása, mert így borzasztó.

Előzmény: quizas (6110)
quizas Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6110
Szia Ancsúr,

Nem lelkesedik semmilyen csapatsportért. Ekkora gyerekekkel nem is szoktak még kezdeni, nincs szabálykövető magatartásuk. De ma megdícsérték, hogy egész délelőtt futkosott az udvaron. Mondtam is neki este, hogy lám, már kicsit kisebb a pocakja. ;-) És csak így tovább. Azt hiszem, talán fölfohta, hogy ez nagyon fontos nekünk.
Egyébként azért nem ANNYIRA feltűnő, mert az egész gyerek vastag. Szóval alkatra is ilyen. De a 65 centis haskörfogat, az tényleg sok, nekem most vacsora után 77, és 167 cm magas vagyok meg cirka 59 kiló. Ha a pocak mondjuk 60 centi alatt lenne, megszűnne az aggódás részemről.
A diéta valójában adagcsökkentésből áll, hiszen nem sütin nőtt ekkorára, hanem normál kaján. Meg kell szoknia, hogy kevesebbet egyen, ahogy mondták, "össze kell mennie" a gyomrának, hogy hamarabb érezze jóllakottnak magát. Mert amit szeret, abból rengeteget tud enni. Próbálkozunk.
Előzmény: Ancsúr (6093)
Kriza Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6109
Már majdnem irigykedni kezdtem, azta rajtam át ismerkedtél meg Cseh Tamással, én meg lemaradtam róla? :-) Örülök, hogy hozzájárultam életed jobbá és szebbé tételéhez :-))
Zorkáról nincs valahol kép? Ölég ifjú volt, mikor láttam utoljára... Zádort megkukkantottam itt a napokban, édes, anyunak is tetszett.
Előzmény: Ancsúr (6104)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6108

Irtó aranyos kép! A távirányító nálunk is nagy kedvenc, én is hagyom néha, de mivel Zádor korán kezdett fogzani, olyan egérrágta lett a vége.

Előzmény: Mona73 (6107)
Mona73 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6107
Baromira élvezte, hogy eléri a "tiltott " dolgokat, távirányító, telefon ....
De amikor nagy küzdéssel elérte azért egy kicsit hagytam hagy élvezze a gyümölcsét.
Megmutizom , hogy mennyire élvezte a mai napot:

Előzmény: Ancsúr (6106)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6106

Nagyon helyes, szerintem mindenki ezt csinálja:-) De ők is élvezik a szereplést, meg a világ kitárulását, nem?

Előzmény: Mona73 (6105)
Mona73 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6105
Ugyan, ugyan! Egy kis nosztalgia azért bőven belefér...:))
Még mindig mászik, ma szegényt topronyra mászattam, hogy gyere ezért, azért...szegény
de tejpép jöhet
Előzmény: Ancsúr (6104)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6104
Bocs, hogy itt offolok. Kriza, tudod, hogy neked köszönhetem, hogy megismerkedtem Cseh Tamással? Bár ezt ő sem tudja :-) És a parafa táblámat, tele cédulákkal? Ez utóbbiban nagyot fejlődtem, egyszer éreztem csak úgy, hogy felülmúltak: barátnőm a saját esküvőjét is kicetlizte... Ezek 14 éve (húúúú) tetszettek meg nálatok, mikor voltatok olyan kedvesek és megengedtétek a lakásotokban nyaralást tídzsível...
Előzmény: Kriza (6103)
Kriza Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6103
Márciusban volt 1 éves, március végén állt négykézlábra és kezdett hamarosan mászni, kb. 2-3 hét múlva felállt kapaszkodva, nyáron mászott, és 3 héttel ezelőttig csak akkor ment rendesen, ha fogta a kezünket, szóval inkább mászott. Egyedül felállással a Savaria karnevál óta próbálkozott :-)
Előzmény: Ancsúr (6102)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6102
Neked mászott Emmus? Sokáig? Aztán álldogállt, csak nem ment? Olvastam, hogy már járóbaba :-)
Előzmény: Kriza (6099)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6101
Esküvő óta: 8- at vonj le belőlem! Mert oroszlán módra teszem. Rosszullétig bírok enni, hogy na most aztán 2 hétig egy keksz se megy le...
Előzmény: Kriza (6099)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6100

Juj, nem mondtam igazat! Reggel lehet, hogy felment a vérnyomásom. Úgy ette a krémtúrót, hogy kanalat beletunkolta, de csak a végét nyalogatta. Mikor már többedszer töröltem (szőnyeg, asztal, ruha, kéz, arc), szóltam, mégse semmi, akkor belehajintottam a kukába a maradékot.

Majd megmondalak a hugidnak, hogy itt árulkodsz :-)

Előzmény: Ancsúr (6098)
Kriza Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6099
Nem is látszik rajtad :-)
Előzmény: Ancsúr (6098)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6098
Valószínűleg tőlem is falra másztak :-) Szerintem én megráztam volna magam, mikor papáméknál leszedettem a nagy függönyt (magas plafonos), rá az ebédlőasztalra, hogy alatta eszek, ha már ennyire akarják...Szerencsére Zorka már egyedül eszik, így nem megy fel kicsit sem a vérnyomásom. Csak azt nem értem, hogy végülis eszik, mindig van a szájában valami.... Rám vszínűleg sokan próbáltak hatni, mert mire ilyen szép nagy lettem, én lettem a leggyorsabb evő, aki rettentően unatkozik a társasági ebédek közepétől. Pedig ugrik vízért, kenyérért, szalvétáért, stb. És nem bírnak a nyomomba sre érni....Ja, és a legtöbbet evő! Férfiakat megszégyenítő!
Előzmény: Kriza (6097)
Kriza Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6097
Nekem is van ilyen gyerekem. Meg egy ilyen húgom :-) Már gyerekkoromban falra mentem ettől, erre hadd gyakoroljam a toleranciát felkiáltással kiuataltak nekem egy ugyanolyan piszmogós gyereket, mint a húgom :-)) (néha elgondolkodom rajta, hogy elküldöm neki, ő majd csak elboldogul vele...) :-)
Előzmény: Ancsúr (6096)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6096
Remélem Zorkával hasonlóan toleránsak lesznek az oviban, mint velem annak idején. Konyhás nénikkel befejezett ebéd, stb. Pont 1 órája ebédel. Igaz, most mindent megevett.
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6095

És már kb. 2 hónapja kúszik, tehát bőven letelt a könyv szerinti kúszásidő.

Előzmény: Milkabögre (6092)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6094
De, kúszik, mint a villám, négykézláb csak hintázik. Ülni sem igazán szeret, mindig csak állni. Én direkt nem járattam kézen fogva, hiába akarta, de a járókában szépen körbemegy. Nekem úgy hiányzik a mászás! Neki is jó lenne.
Előzmény: Milkabögre (6092)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6093
Nincs vmi csapatsport, ami elérhető nálatok, meg neki is tetszene? Én miért nem látom a képen a pocakját? De mivel biztos vagyok benne, hogy odafigyelsz, mit eszik, akkor nem lehet alkati nála? És tényleg nagyon magas is. Zorka azt hiszem 86cm, 12kg. És lány.  Ehhez viszonyítva nem érzek olyan nagy problémát. Az tényleg nem jó, hogy emiatt fáradékony. Bicikli?  Most akkor diétáztok? Nem mérges?
Előzmény: quizas (6087)
Milkabögre Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6092
Nem is kúszott?
Előzmény: Ancsúr (6091)
Ancsúr Creative Commons License 2006.10.06 0 0 6091

Nahát, én DM- ben nem is kerestem még tejpépet!  Meg fogom nézni, hátha abból a fajtából megenné a gyümölcsöset is. Tegnap iszonyú lelkiismeret- furdalásom volt este. Szomszédban Zorka májkrémes kenyeret kapott. Persze 2 harapás és vége. Zádor lecsapott rá, nem volt erőm elvenni tőle. Ette amíg volt. Remélem nem lesz baja. Ezek az ekcémás foltok is olyan megbízhatatlanul erősödnek, halványodnak. (1 hét alatt végre meghozták a homeós golyót, elkezdtük.)

Mit csinálsz a céklából?

Az egyik lábával ül, másikkal mászik? Tényleg látni kéne :-) Zádor a felállást is hason fekvésből produkálja.

Szerintem nekem a 17 kg is necces volt, kellett szakvélemény, hogy amúgy okos vagyok...

Okt. 16- án van a házassági évfordulónk, remélem ünnepelhetünk együtt!

A mostani pisinek van már eredménye? vagy tenyésztik pár napig?

Előzmény: _PISKO (6086)
quizas Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6090
Milka,
Szerintem Fanni teljesne rendben van, képen is meg méretre is.
Igazából a pocakkörfogat a gáz Csongornál. Ha tömör izom lenne, nem lenne baj, de tényleg zsíros pocakja van. Remélem, most megijedt és nem akar olyan lenni, mint apukám, aki mázsa fölött van. :-( Eddig fennen hangoztatta.

Katus, hol vagy? Te mit csinálsz, hogy a fiad közelítsen a normál súlyhoz? Tudom, titeket méginkább abajgatnak ezzel.
Előzmény: Milkabögre (6089)
Milkabögre Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6089
Quizas, ezek a méretek, nem semmi. Olyan gázos ez a súly? Hiszen nagyon magas is Csongor. Fanni ui. idős, 100 cm és 14-15 kiló, de ő elég vékonyka.
Előzmény: quizas (6087)
Milkabögre Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6088
Pisko, az amnió engem már nem érint, nekem a nevek sem rémlettek:)
Fanninak nagyon tetszik az ovi, nem viselte meg túlzottan a változás, a bölcsiből többen mentek oda, többek között a két legjobb barátnője, azon kívül még hárman-négyen. Ide jár nem messze, negyedóra gyalog, de lusta anyja mindig el van késve, és kocsival viszi.

Pisigyűjtő zacskó? Álmomban ne halljam ezt a szót. Mikor Fanni egyéves volt, kellett volna leadni vizeletet, hát khm... Kb. huszat elpocsékoltunk, végül föladtuk, levettem a pelenkát és egy üveggel a kezemben vártam, mikor fog pisilni, persze alig ment bele valami, mire odaértem, a többi a földre, és injekcióstűvel szívtam föl:) Csoda, hogy negatív lett:)))
Remélem, minden rendben lesz.
Előzmény: _PISKO (6086)
quizas Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6087
Sziasztok,

Mona,
Gratulálok a mászáshoz! Hát igen, jöhet a pakolás. És egyre magasabbra. :-))

PISKO,
Az a pisigyűjtő zacskó valami borzalom. Sok sikert hozzá!
A DM-es ciuccok tényleg jók, bár én ételt nem vettem nekik, egyik se kapott soha tejpépet és remélem, most se lesz rá szükség.

Csongort ma lemérte az orvosunk. 3 éves és 8 hónapos, 111 centi és 25,5 kiló. A pocakja 65 centi - adjunk neki legalább harmadával kevesebb ételt és mozgassuk. Két hónap múlva kontroll, és ha nincs változás (főleg pocakilag), vérvétel és pisiminta cukorszint és zsírszintmérés miatt. :-(
Mondtam is neki, hogy fusson a labda után, meg ne cammogjon, futtattam lámpaoszloptól lámpaoszlopig. Csakhogy hamar elkezd lihegni és siránkozni, hogy elfáradt, kiizzadt. Van ötletetek?

Borz úr,
Én orvost nem tudok ajánlani, és megértem, hogy a közelben keresel.
Ugyanakkor én a SOTE I-es klinikáján jártam - tőlünk cirka egy óra oda, egy vissza - gondozásra ambuláns orvoshoz és szültem ügyeletesnél, és minden esetben maximálisan elégedett voltam. Ja, és mindez ingyen.
_PISKO Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6086
Sziasztok,

Nahát, nem nézek fórumot 2 napig, aztán tessék: Mona, gratula a mászáshoz. Soma is iszonyú furcsán mászik, a jobb lába végig alatta van... Nehéz leírni, de látni nagyon mulatságos:-) Én nagyon örültem, mikor Lora és Soma mászni kezdett, mert nekem onnantól lett könnyebb az egész: ha valamit akart, elment érte, nem nekem kellett kitalálnom, hogy éppen mit is akar. Bár az biztos, hogy minden féltett és veszélyes dolgot el kell pakolni.
A tejpépek közül nagyon finomak a DM saját készítményei. A vaníliás messze jobb, mint a Milupa és társaié, de a banános, a kekszes és a gyümölcsös is finom. És kb. fele annyiba kerül. Én ma kóstoltattam Somával a krémtúrót (túró + banán + kevéske natúr joghurt + egy kis fruktóz), és nagyon ízlett Neki. De nagy sláger a cékla, a padlizsán, a brokkoli is. Egyszóval nagyon élvezem, hogy ilyen mindenevő:-)

Milka, szia:-) Két orvos van ám már a S-M-ben, aki az amniot csinálja, a Ferenczi és a Villányi. Mindkettő nagyon profi és rendes.
Hogy mekkora lett Fanni! hogy tetszik Neki az ovi? Melyikbe jár?

Ancsúr, Téged engedtek 17 kilóval iskolába? Nálunk az iskolát megelőző nyáron hetente vagy kétszer volt otthon palacsinta, hogy elérjem a bűvös 18 kilót:-) Szóval nem csodálkozom, hogy Lora sem egy óriás, hiszen én sem voltam/vagyok az.

Ma este rendesen leizzadtam, mire Somára feltettem a pisigyűjtő zacskót. Amúgy sem túl egyszerű, hogy stabilan fenn maradjon, de a fiatalúr állandóan elmászott. remélem, nem sokszor kell már ezt csinálni. Okt. 16-án mmegyünk vese-kontrollra, remélem, jókat fogunk hallani.

P.
Mona73 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6085
hát annyira vártam már, de biztos hogy majd ha már zétpakolja az agyam nem fogom.
De most nagyon örülök.... még, majd 1-2 honap mulva ujra visszatérünk erre.
Jó neked, de olyan szép kislány!!!
Előzmény: Milkabögre (6081)
Milkabögre Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6084
Cinigo emailcímét nem tudja valaki véletlenül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!