Keresés

Részletes keresés

Kreta Creative Commons License 2005.03.29 0 0 421
Szerintem valami Slave funkcióval rendelkező vakut kéne keresned. Az elvillan a beépített vaku villanására, és oda teszed ahova akarod. Lámpával szerintem nagyon bonyolult.
Én azt hittem, hogy a 2x500 wattos OBI-s lámpák majd milyen erős fényt adnak. Hát a Soligor 340es vaku szerte szét veri. Igaz csak egy pillanatig. Asszem az ilyen verziója a 340 esnek 18 000 környékén van.
Előzmény: _mirmur_ (420)
_mirmur_ Creative Commons License 2005.03.29 0 0 420

Egy kérdésem lenne hozzátok, lámpával, vagy akár vakuval kapcsolatban.

Azért irtam mindkét dolgot mert nemtudom melyik lenne jobb megoldás. szerintem a lámpás megoldás a szinhűség miatt.

lényeg: Szeretnék valamiféle plusz fényforrást makró fotózáshoz.

A gépem egy digikompakt, s5500-as. Makró fotózásra használok egy DCR-250-es makró lencsét, a nagyobb nagyitás végett. Itt rárakhatom a teljes zoomot akár, viszont ami negativum, hogy ilyenkor természetesen lecsökken a mélységélesség is.

Igy F9-re kell tennem a rekeszt. ilyenkor persze a záridő növekszik, egy napfényes, derűs napon akár 1/50-re is leesik F9-es erkesznél. Azt pedig lehetetlenség kitartani kézből. Állvány nem megoldható, mivel alig pár centire vagyok a földtől ilyenkor ( bogarak, virágok, egyebek )

Tehát valamiféle lámpát szeretnék megvilágitásra, vagy akár a beépitett vakuját kellene ugy átalakitgatni különböző lágyitókkal, hogy jó legyen.

Jah, és nem szeretnék makró lámpát 30-40e forintért, azért irtam ide hátha tudtok javasolni egy jó megoldást.

Olyanra gondoltam, hogy vhogy felszerelem az adaptergyűrűre, valami kis hajligathatós lámpát, és ugy világitok vele ahogy akarok.

Kiváncis vagyok, ti mit mondtok megoldásképp.

thx

mirmur

Axel" Creative Commons License 2005.03.29 0 0 419
Igazad van! Ha lehet ügyeljünk a rendszerre.
Előzmény: _mirmur_ (418)
_mirmur_ Creative Commons License 2005.03.29 0 0 418

nekem csak egy kérdésem van, miért a lámpák topicba irtad ezt a kérdésedet?

miért nem a sony 828-as topicban, vagy a memória kártyás topicba

Azt hiszem a 828-as topicba előbb választ fox kapni mint itt. próbáld meg.

Mint ahogy megnéztem, oda is irtál, de fölöslegesnek tartom hogy több topicba is ugyanazt irod, elég egyszer megkérdezni, a megfelelő topicba. Témától független topicba fölösleges.

mint tanácsként mondtam neked, ne vedd kioktatásnak.

üdv

mirr

Előzmény: madgie (417)
madgie Creative Commons License 2005.03.29 0 0 417

Lenne egy sürgős kérdésem: milyen max sebességgel írja a Sony F828 adatot a kártyára?

Megéri-e Ultra II Cf-et, vagy ilyen-olyan Extreme-et venni? A memory stick-ről sem találtam adatot, mennyi az írási/olvasási sebessége.

Tehát arra akarok kilyukadni, melyik kártya az optimálisan leggyorsabb az F828-hoz. Valahogy gyorsabbá tehető-e a Raw írása, mert "mezei" CF-el tetűűű...

sarpan Creative Commons License 2005.03.28 0 0 416
sziasztok!
Van valakinek sigma ef 500 dg-hez (Minoltas) hasznalati utasitasa? En csak a superhez (nem dg) kaptam, de kivancsi lennek az eredetire is.
(magyar, vagy angol)
Koszonettel
sarpan
Axel" Creative Commons License 2005.03.28 0 0 415
Én Debrecenben vettem aTenno fotónál akkor oda vigyem? Egyébként szerintem nem rossz (sötét tornateremben ideális!) vaku meg aztán a péztárca' ilyenkor nagy úr :-)
Na mind1 holnap valszeg' meek' a cívisvárosba és majd visszaviszem hogy csánjanak vele v.mit mer nem müxik.
Előzmény: mukuszmembran (414)
mukuszmembran Creative Commons License 2005.03.28 0 0 414
Hali!

Nekem is volt valamilyen gagyi soligor vakum (holnapra meg tudom nézni milyen típus)...
Azis egyik pillanatról a márikra romlott el... világított a sárga led, hogy feltöltődött, de nem villantott...
Elvittem a camera kft-hezl, akik javítottak rajt valamit, de utána 3 villanás után megint megadta magát... utána futottam egy jó kört a szervizzel, mire elhitték, hogy szar a vaku... sajnos nemigazán értettek hozzá:(( Kicseréléték egy-az-egyben a villanócsövet és azóta is működik. bár nem használtam sokat...

Szerintem ha még garis, akkor vidd vissza a szervizbe és megint:), talán második körre sikerül megjavítani nekik...

Üdv!
Józsi
Előzmény: Axel" (407)
Axel" Creative Commons License 2005.03.28 0 0 413
Ej! De nem akar menni ez a topic...
Axel" Creative Commons License 2005.03.28 0 0 412
Szevasztok!

Nem itt nem ez a gond. Az akksi még biztos hogy tökéletes mert azonnal tölt(2 mp alatt felvilágít a piros led) A narancs led is világít jelzi hogy e-ttl-ben van és ha megnyomom a tesztgombot akkor már nem villan ugyanígy Expo-ra sem. Egy kézimeccsen romlott el 1-ik pillanatról a másikra mert először még villantott. Amúgy nagyon elégedett lennék vele mert ennyit qrvára +ér és teljesítményre is 5. Maj' felhívom a Tenno-t ahol vettem hogy mi lehet a gyíkja még garis javába. Amúgy Canon-ra való és 300D-vel alkalmaztam eddig nagy megelégedéssel.

Üdv:Axel"
Axel" Creative Commons License 2005.03.27 0 0 411
FELJEBB JÖTT A TOPIC
Axel" Creative Commons License 2005.03.27 0 0 410
Mi az mindenki elment locsolkodni? :-))
Axel" Creative Commons License 2005.03.27 0 0 409
Szeva!

Nem itt nem ez a gond. Az akksi még biztos hogy tökéletes mert azonnal tölt(2 mp alatt felvilágít a piros led) A narancs led is világít jelzi hogy e-ttl-ben van és ha megnyomom a tesztgombot akkor már nem villan ugyanígy Expo-ra sem. Egy kézimeccsen romlott el 1-ik pillanatról a másikra mert először még villantott. Amúgy nagyon elégedett lennék vele mert ennyit qrvára +ér és teljesítményre is 5. Maj' felhívom a Tenno-t ahol vettem hogy mi lehet a gyíkja még garis javába. Amúgy Canon-ra való és 300D-vel alkalmaztam eddig nagy megelégedéssel.

Üdv:Axel"
Kreta Creative Commons License 2005.03.27 0 0 408
Milyen gyűrtóhoz való? Nekem Olyvan és gyönyörűen müx.
Elsőre nem sikerült az elemek elhelyezedését értelmeznem, no akkor nekem se villogot:)
Axel" Creative Commons License 2005.03.26 0 0 407
Nem villan a Soligor DG-340 DZ-m. Mi lehet a baja? Segíjjetek'!!!
soppingfüggő Creative Commons License 2005.03.25 0 0 406
Most jelent meg a FotoVideo legújabb száma, ill. annak ingyenes mutációja. Benne a barkácsműhely rovatban Módos Gábor írása, képei és kapcsolási rajza arról hogyan lehet átalakítani  a régi vakukat hogy 160-250 V helyett csupán 6,8 V-nyi feszültség legyen a szinkroncsatlakozón. A Fotex üzletekben van kirakva ez a kis A5-ös méretű füzet.
eke Creative Commons License 2005.03.25 0 0 405
a sunpack autozoom 3600 az a korának egyiuk legjobb vakuja volt, ha nem ment tönre a kondenzátora fogod tudni használni...
Előzmény: rámiusz (401)
WatchFun Creative Commons License 2005.03.25 0 0 404
Üdv topik,

Vivitar 728AF (Minolta) vakuhoz egy használati utasítása nincs valakinek véletlenül? A neten pont ehhez nem találtam semmit.

WF
rámiusz Creative Commons License 2005.03.24 0 0 403

Hali mindenki megint.

A kép feltöltésével nem nagyon boldogultam. biztosan bennem van a hiba.

Itt az 544-es linkje:

http://www.tocad.com/flash/544.html

Üdv. Rámiusz.

rámiusz Creative Commons License 2005.03.24 0 0 402

A vakunak nincs papucsa, hanem ilyen markolatos izén trónol. Tehát kábeles kapcsolatban áll a fényképezővel. 180 fokban elforgatható és döntehtő. Valahogy így fest a készülék. NEM ilyen típusú, csak formailag ilyen. A képen a SUNPACK Auto 554-es szerepes. Ez pedig SUNPACK AutoZoom 3600 Thyristor.

Teljesen mechanikusan kell rajt állítgatni mindent, NiCd akkuról, vagy 8 db ceruzaelemről működik. LCD panel még csak hírből sincs rajt.

Különben csak azért érdeklődök, hogy ez, az eddig elfekvő vaku használható lenne-e ha alkalomadtán kevésnek bizonyulna a beépített kicsi vakucska teljesítménye.

És nem szeretném, ha bármelyik gép tönkremenne a vaku miatt. Mert nem merem, csak úgy összekötni a gépet a vakuval és próbálkozni, hogy hátha működnek.

A CASIO QV-5700 a céges fényképező, a NIKON CoolPix 8700 pedig a sajátom. (lesz mihelyst meg tudom venni)

OFF

Jóó sejtem, most majd jól lefikáztok, hogy miért ilyen "szarmerő" kompaktot akarok venni. Miért nem valami tükröset. De ebbe szerettem bele és nincs félmillám 1 DSL-R géprvázra, meg legalább 2 objektívre. Még ez is megterheli a tárcám rendesen...

OFF Vége

Üdv. Rámiusz

rámiusz Creative Commons License 2005.03.24 0 0 401

Hello mindenkinek.

Meg tudná nekem valaki hozzáértő mondani, hogy a CASIO QV-5700 és a NIKON CoolPix 8700 típusú digitális gépekkel használható-e a SUNPAK AutoZoom 3600 Thyristor típusú vaku?
(Utóbbin ugyebár van vakupapucs is. Előbbi csak kábelen keresztül képes vakut vezérelni)

Ja és mi avéleményetek erről a vakuról. Sajnos nem találtam róla semmi infót. Elég régi a cucc. Valamikor a '90-es években vehette a munkahelyem. De amai napig nem volt használva. A teljes készlet a gyári csomagolásában, lényegében bontatlanul hever a szekrény aljában...

Előre is thanx

Üdv. Rámiusz

Topy Creative Commons License 2005.03.19 0 0 400
Akkor nem kell a doksi?

Topy
Előzmény: hsoma (391)
attila7575 Creative Commons License 2005.03.19 0 0 399
Sziasztok! Kérdésem lenne, hogy van egy régebbi Carena automata vakum, és aggódok amiatt, hogy ha ráteszem a Nikon D70-emre, akkor a talpfeszültsége nem fogja-e tönkretenni a gépet. A kérdés az lenne, hogy az F65-tel nem lett semmi baj, mikor használtam vele, akkor jó lesz a D70-nel is?
Topy Creative Commons License 2005.03.16 0 0 398
Magyar. TIF-ben vagy 10 mega, JPG-ben csak bő 4.
Tudod valahol fogadni?

Topy
Előzmény: hsoma (393)
Csoka Creative Commons License 2005.03.16 0 0 397
En eddig csak olyan mutermi vakuval dolgoztam ami fenyre is meg infrara is mukodott. Hasznaltam ugy is hogy a G5-omon ficergett egy 550EX es annak a villanasa villantotta el a vakukat, de hasznaltam IR cuccossal is. A tapasztalat a kovetkezo volt. Az infras cucc nem mukodott ha a vaku es a modell kozott voltam, a vakut meg folyton allitgatni kellett hogy merre villanjon, mert nem midnen esetben villantotta el a vakukat, es a kepek ilyenkor kisse sotetek lettek. A tippem a kovetkezo, sync kabel az 550EX-be aztan hagy szoljon, ha fenyerzekelos (es miert ne lehetne az) a studiovakud, akkor el fogjka villantani egyeb esetben nem art ha beszerzel tavkoldot. (550exhez ST-e2 vagy a flashekhez egy infras kioldot - ez tudtommal 12-15 e HUF). Szemely szerint az infras megoldas tetszett, mert ha 550EX volt a gepem akkor az leszabalyzott 1/250-re, mig az infras verzioval tudtam 1/2000-et is :)
Előzmény: 300eoss (394)
toti941 Creative Commons License 2005.03.16 0 0 396

sos  segítség

van egy Metz  32-ct-3i vakum, olimpos fényképezőgép csatlakozóval ( 3 pontos )

hogyan tudom használni vagy hol tudok venni olyan kiegészítőt hozzá hogy központi vakucsatlakozót tudjak használni vele  ( kodak 6490 -es gépem van )

köszi előre is

toti941

300eoss Creative Commons License 2005.03.16 0 0 395
? senki semmi ötlet?
300eoss Creative Commons License 2005.03.15 0 0 394
Tudtok segíteni? A szitu:
10D-vel fotózok, elvillantok egy kis teljesítményű márkátlan (de szép fényt adó) műtermi vakut szoftboxszal, és mellé el szeretném villantani a géptől távol az 550EX-et is. Vakupapucsba illeszthető infrás cuccom nincs. Attól hogy én SLAVE-be teszem, villanásra nem sül el...
hsoma Creative Commons License 2005.03.13 0 0 393

Nem én, hanem a barátom. asszem a teljes kell neki. ha van hozzá türelmed, akkor nagyon hálás lenne.

Üdv és kösz: hsoma

Előzmény: tEKErcs (392)
tEKErcs Creative Commons License 2005.03.13 0 0 392
ha megtalálom elég ha lefotózom? Mit nem tudsz?
Előzmény: hsoma (391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!