Egyébként én nem a Hyundai ellen beszélek. Egy cég, műszakilag azonosak.
A Audis hasonlat azért sántít mer amikor az A/3 kijött a konszern padlólemezén az azért volt mert az Audinak addig nem volt ilyen kicsi autója így kézenfekvő volt, hogy a konszern meglévő padlólemezéhez nyúltak. (nem előre megtervezte az Audi csak és kipróbáltatta a többövel, hogy elég jó-e)
Én nem azt mondtam, hogy a KIa a régebbi. Talán tont a fiatalság adhat dinamizmust. Nekem a KIA jobban tetszik ezért vettem azt. Neked a Hyundai tetszett jobban és azt vett.....és ez így van rendjén. Ezzel részemről lezárva. TESÓ.
Ha megengeded, akkor ebben volt nem is egy téves info.A Hyundai megvette a Kiát.
A Hyundai jóval korábban kezdett gyártani autót, mint Kia. Első diesel motorjaik a Mercedes dieselek licenszei voltak pl.
A Hyundainak már korábban saját fejlesztései voltak. Amit írsz, hogy előbb jön ki Kia a modellekkel, ez bevált módszer (főleg pénz van a háttérben) Lsd. VW, Skoda, Seat,Audi Audi 3 a Golf alapjára épül és általában később jön ki. Audi biztos nem tud maga tervezni :)
A Hyundai külföldön 5 év garanciát ad! Itthon Hyundai nem foglalkozott nagyon a piaccal, mert nem jelentett neki igazán nagy piacot. Nézz kicsit amerikai vagy akár nagyobb európai lapokat:)
Az új Accent meglepődsz, de már 2005 (de lehet, hogy 2004.ben)ben megjelent külföldön....:)Ennyire nem foglalkozott a Hyundai része mamutcégnek Magyarországgal eddig.
A Kia hatalmas ugrásokkal megy előre, és ehhez nyomja magát oda háttérben a Hyundai.
Szóval így kicsit más a leányzó fekvése, igaz?
Nem kell keresni hogy melyik autó jobb vagy sem, mert másoknak hozták létre ezeket, mint ahogy a fenti márkákat is.
Ime a képek az Ceed SW EX Sport. A képek a szalon előtt készültek amikor kipróbálhattam. A forgalomba helyezésre még egy hetet kell várnom. Amit nézni kell: -lámpa -hűtőrács -17" alufelni 225/45x17 Minhelin gumi. -alupedálok -tempomat - csomagháló
Azért Hyundai KIA mert a Hyundai a nagyobb. Az erősebbik kutya ba....k elvén. Nekem valóban úgy tűnik, hogy a KIA adja az észt a Hyundai a pénzt. Az eléggé sánta érv, hogy a Hyundai megvárja amig kiforr aztán gyártja csak ha-ha -ha. Az hogy kiforrott az autós piacon annyit jelent, hogy régebbi. Lásd Opel Astra Cassic és egy durvább példa a Dacia. (sértődés ne essék nem a hyundai-ra hoztam példaként). Szerintetek? A KIA megtervezi a Ceed-e. A Hyundai ugyenerre az alapra csinál egy kocsit 9 hónappal később mert megvárja hogy kiforrjon. A KIA épitett egy Európai gyárat, a Hyunday közel két évvel későbbre építi meg európai gyárát bizonyára azért mert megvárja míg az európai gyár kiforrott konstrukció lesz. Ugye, hogy sántít? A hét év gari ugyanez csak marketingötletben. Vajon mikor meri ugyanezt meglépni a Hyundai? A RIO megjelent 2005 ben az új Accent ami dettó RIO csak (csúnyább szerintem) 2006-ban. A KIA nek kellet a Hyundai mert ott volt a sok lóvé,a Hyundainak meg a KIA mert ott volt az ész. Az, hogy apa fia megint az erősebb kutya hasonlatot erősíti. Ha a papa megveszi a KIA-t odaülteti a kicsi fiát az élére. Ha a gyerek nem hülye akkor teljesen logikus lépés. Az is, hogy a fiú le akarja pipálni az apucit.
A sport csomag valójában csak az elektromossal együtt rendelhető de a behajló tükör helyett tempomat van benne. Nekem sokkal szimpatikusabb. Csináltam pár képet a sport csomagos sw-m ről még az este folyamán feltöltöm.
A cégegyüttes megnevezésének helyes sorrendje: Hyundai/KIA. A fejlesztéseket valóban a KIA végzi, és amikor már megvannak a gyakorlati tapasztalatok úgy gyártásban, mint használatban, akkor jön a Hyundai hasonló típusa, már kiforrottabban, a kezdeti kibákat kiküszöbölve. Információim szerint a cégegyüttes apa és fia cége. Apa Hyundai, fia KIA.
1. Már hogyne lenne csendesebb, amikor vagy 4.000 helyett csak 3.000-et forog? :) Ez a poénja.
2. 20-25e Ft a benzines 15 és 30 ezres szervize a dízel kb duplája, de csak 20-40 ezer kilométernél.
3. A Hyundai-osok már csak ilyenek. De mindenhol.
Azonos a konstrukció, de eltérő karakterű hangolással, és felszereléscsomagokkal. Nagy különbséget nem veszel észre, ízlés kérdése. De azért a 7 év gari miatt igen komoly fogást kellene keresni a cee'd-en, hogy a másikat vegyem meg.
4. A kedvezmény nem évszak függő. Inkább a beragadt, készletfinanszírozott autókra kellene lecsapni, amiktől a kamat miatt már szabadulna a kereskedő.
Ahogy nézegettem a képeket nem változott a vélemyénem. A Cee'd nekem jobban tetszik. Bár azt már nem tudom eldönteni mennyire reálisan látok fél év imádat után :)
Hát remélem a héten lesz erőm összefoglalni, de a lényeg. MÁS! Kicsit olyan, mint összehasonlítani egy Mercit egy BMW-vel. Az eggyiket vezetni jó a másikban utazni. (Bár már itt sem egyértelmű, az új C futóműve már komolyan áll az úton. Ha megtanulnak normális motort és váltót gyártani a svábok, még lehet, hogy megéri majd az árát.)
Az i30 kormányán kevesebb a rásegítés, a futóműve lágyabb, viszont épp ezért a hirtelen irányváltásnál kevésbé spontán. Összefoglalva valahogy testesebb érzést kelt menet közben. A Cee'd, talán a legjobb szó, hogy légiesebb. Spontánabban, könnyedébben mozog, reagál a beavatkozásokra. A futómű feszesebb, de nem zajosabb. A váltó is könnyedébben mozog. Megfontoltabban jár a váltó az i30-ban, mint ha dermedtebb lenne az olaj. De ezt csak a Cee'd után érezni, egyébként pontos, de nem ösztönöz gyors váltásokra. Nyugodt, kényelmes utazáshoz inkább passzol.
Szóval ízlés kérdése, mindkettő jó autó. A részletekről (minőségérzet, kezelőszervek, stb.) a cikkben hamarosan. Addig is egy kis képes ízelítő: http://kiaceed.info/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=106&func=viewcategory&catid=32
Az a képeken is egyértelmű, hogy a csomagtartó az i30 esetében kisebb!
Mással nem tudom magyarázni ha valaki rendel egy elektromos csomagot + sportcsomagot és kap tempomatot, ami az elektomos csomag pluszba van benne. 5let? :)
A jövő év elejére tervezek autóvásárlást. Még nem tudtam eldönteni: 1,6 benzin-dízel SW Évi 12000km, fele-fele Bp. dugó-Autópálya
A nyílt napokon vezettem mindkettőt. Bár utáltam a dízeleket, (céges új astra és fókusz csörög-csattog melegen, induláskor fulladnak) megdöbbentem, hogy csendesebbnek tűnt a tesztutakon a dízel mint a benzines. Ez utóbbinak huzatáskor jellegzetes sivító hangja van szvsz.
Kicsit meginogtam a dízel felé, mivel szeretnék már egy autót ami az autópályán 130km/h-nál csendesebb mint a 7 éves 1,5 benzines lanosom. (az új fókusz és asztra nem ilyen) A tesztvezetés alapján az 1,6-os benzines sem.
Kérdéseim:
1. Tényleg csendesebb?
2. Mennyivel drágább a dízel szervízelése?
3. Nézegettem I30-at is (jövő év elejére itt a kombi) A "Hunyadi" kereskedők rendre némi felsőbbrendűséggel beszéltek a két márka viszonyáról. (áll. övék a jobb...)
Igaz ez? Nem azonosak a műszaki alapegységek? (alváz, motor, váltó...)
4. Jól gondolom, hogy év elején nagyobb esélyem van kedvezményekre?
Ma reggel Tatabányán jött mögöttem egy beige Cee'd KOU-... rendszámmal, villogtunk egymásnak. Jól nézhetett Kia két teljesen egyforma kocsi, többen utánunk is fordultak. :) Ha fórum-tag akkor üdv itt is.