Keresés

Részletes keresés

kriseva Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28480
Na,miután ilyen remekül elbeszélgettem magamban,most elmegyek,és megreggelizek:))))
kriseva Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28479
Oké,én azt megértem,hogy nem tudtatok minden nap gyakorolni.Pedig az kicsi korban elengedhetetlen lenne.Legalább napi fél óra séta,láb mellett gyakorlás.
De azért azt szögezzük le,hogy a kutya engedelmessége nem az erejétől függ.
Sőt!!!Mennél erősebb a kutya,annál kívánatosabb,hogy maximálisan engedelmes legyen,pórázzal való séta közben is.
És a szögestől nem tanul fegyelmet.Tőled tanul fegyelmet.A szöges legfeljebb rossz élményt vált ki nála,és ezt kerülvén,megtanulja,hogy nem húzhat.
Merthogy nem hülye:))))
Előzmény: Pisces72 (28465)
kriseva Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28478
Mondjuk a rángatás,meg a picit megrántás között akkora különbség van,mint köztem,meg a villamos között:)))))
Nem rángatni öll azt a pórázt,vagy a kutyát,hanem figyelmeztetésül egy picit megrántani.
Előzmény: s3girl (28475)
kriseva Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28477
Hát én nem értem ezt sem...egy mondjuk 6 hónapos kutya,hogy tud úgy megrántani,ha rendesen fogod azt a pórázt,hogy fejjel beleszállsz az árokba?
Én alig vagyok 50 kg.,na meg mélynövésű,de a kájom sem tud elrántani,ha én biztos kézzel fogom a póráz végét...nem érhet meglepetés sem.Pórázhasználatot nem 30 kg-os kutyánál kezdünk el,hanem már kicsinek gyakoroljuk minden nap...vagy rosszul tudom?
Mondjuk azért megnéztelek volna benneteket,kár hogy nincs fénykép róla:))))))
Előzmény: s3girl (28471)
kriseva Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28476
Biztos nem minden kutya egyforma...én bőrövet vettem neki,azt is lazán tettem a nyakára.A póráz vége a jobb kezemben,bal kézzel meg kicsit lejjebb fogtam a pórázt,a kutya nyaka felett.Amikor elindult,akkor bal kézzel kicsit feljebb húztam a pórázt,a füle tövébe,és a jobb kezemmel megrántottam picit,de OLDALRA!!!
1 hét,és szépen kocogott mellettem.Szerintem az a baj,hogy mindenki hátrafelé rángatja kutyát.Oldalra kell,és akkor bizony érzi a füle tövénél.Legalábbis én,anno,így tanultam,mikor még jártunk suliba:/ezer éve/
De ugyanez megtehető lánc,nem szöges,de fojtó pórázzal is.

Na most lehet cáfolni:)))))De ezt én már nagyon régen tanultam,és nekem minden kutyánál bejött idáig,nagyon hamar.
s3girl Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28475
á, nemtom mé írtam ly-al:D

Van olyan hám is ami szorít?

Tudom, de mi rántottunk a kutyán ha menni akart, de az sem ért semmit. Az oktató mutatta anyuéknak, Ők nekem h hogy kellene, de addigra már megerősödött a nyaka. A Retriever pórázzal nem húz. Csak akkor ha valami nagyon fontos dolog után megy, de ez ritka.
Mind1, most nem rángatós módszerrel gyakorlunk, hanem egész mással:) majd látjuk h lesz-e eredménye.
Előzmény: cheereck (28473)
barvivien Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28474

Én próbáltam már minden féle pórázt a kutyára de nem vált be, mert hányt ha megrántottam neki (amit muszály néha), és mivel gyárilag szélesebb a nyaka mint a feje (anyukájának is ilyen volt) a többiből kirántja a fejét. Én tényleg próbáltam mindent a retriever pórázt is, de akárhogy húztam fel a füle mögé, mindig hányás lett belőle, erre a dokink azt mondta hogy lehet hogy a kennel köhögésből maradt vissza amivel majd 2 hónapot viaskodtunk.

Nekem ez a jó, Charlienak is jobb mintha minden sétakor hányna, mert így csak sok kis ponton éri őt hatás ha megrántom nem mindenhol.

Szerintem nem kínozza a kutyát annyira mint más nyakörv (de kihangsúlyozom hogy a mi esetünkben csak). Ma pl.: voltunk Pprm-nél Charlieval és a ráadtam a bőr nyakörvet nehogy a másik megsértse a Rudolfot, nos a szögest szépen türelmesen várta hogy rárakjam a bőrnyakörvet viszont csak sokadik próbálkozásra és ültetésre sikerült csak......szerintem ő sem szereti.....De ha van bármilyen más ötletetek amitől a kutya nem hány rögtön azt örömmel várom:)

cheereck Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28473
a fojtó az J. :P
fojtóval is rá lehet szoktatni, ha nem úgy használod, ahogy kell. ha vezetés közben nem megrántod, hanem csak visszahúzod a kutyát, amikor megindul előre vagy oldalra, akkor szépen megerősödik a nyaka, és egy idő után annyit rángatod amennyit akarod, fel sem veszi. a helyes használat a kulcsa az egésznek. a retrieverpóráz sem ér sokat, ha lazán lecsúszik már szinte a kutya vállára, mert aztán ott rángathatod, le se fogja tojni.
Előzmény: s3girl (28471)
cheereck Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28472
egy sima fix hámmal hidd el nekem, sokkal könnyebb rászoktatni, mivel a kutyának sokkal kényelmesebb ez húzés közben, mint a nyakörv. a nyakörv fojtogat, ez meg még ki is van párnázva. a speckó nem fix hámokkal már más a helyzet, mert ott a kutyának is kényelmetlen, ha feszül a hám.
Előzmény: s3girl (28470)
s3girl Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28471
Jah, és ezen kívül nekem folytóval is gyönyörűen sikerült rászoktatnom a kutyámat a húzásra.:) Illetve bőrnyakörvvel kezdtük, de azzal fejest ugrott anyu az árokba egy kutyagumi mellé arcal..majd engem húzott pár méteren a kutya a betonon, pedig nemvagyok épp pillekönnyű..anyu meg végképp nem.:) Folytóval már csak a karom akarja tőböl kiszaggatni. Bár gyönyörűen javulunk! Vmelyik nap tettünk egy negyedórás sétát úgy h egy másodpercre sem húzott!:)) Meg nyáron a 40°C-os melegben sem húzott egy pillanatra sem..az őszi tüzelésénél borult tavaly minden..mert ment minden szag után én meg bénáztam vele, nemvoltam elég szigorú vele:( De most új módszert próbálunk(kb az 5. módszer), ha beválik majd írok róla:)
Előzmény: s3girl (28470)
s3girl Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28470
Nem biztos ám! Tesómék vmi olyan hámot vettek, h az egyik végén a hámba bújik a kutya a másik végén meg valami hurokba a gazda. Gyönyörűen sétál láb mellett a kutyájuk. Én mondjuk elvből nem mernék Suzyval ilyet használni, mert az tuti h akkor már felszántottam volna a környék összes árkát, bokrát, betonját..
Előzmény: cheereck (28469)
cheereck Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28469
a hámmal a legkönnyebb rászoktatni a kutyát a húzásra. :))
Előzmény: Pisces72 (28465)
cheereck Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28468
mit értesz dél alatt? :) a Dunántúlon idén több új üzletük is nyílik, pl. Pécsett.
Előzmény: Pisces72 (28466)
s3girl Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28467
Sziasztok!

Háhá, látom az ördöglabda fertőzés kígyózik tovább!:))

Valaki mondja már meg Nekem, hogy az Agility-t hogy ejtik ki helyesen!!?? Én mindig "egiliti"-nek mondtam, meg úgy is hallottam mástól is, viszont ahogy olvasgattam róla, a neten egy helyen ezt írják: "(ejtsd edzsiliti)". Mindvégig rosszul mondtam?:P

Szöges folytó..amikor járt Suzyhoz az oktató, akkor Ő nemcsak h ajánlotta Suzynak, de beis szerzett egyet és odaadta anyáméknak. Nos, tény h nem húzott vele a kutya, de ahogy levettem róla azonnal hányt. Asszem 2alkalommal próbáltuk, azóta asse tom h hol van:)
Suzy marha nehéz eset volt, de én tisztában vagyok vele h ez az én hibám. Ő is "erősnyakú" és a folytó semmit sem ért Neki. Viszont a Retriever póráz az esetek többségében jó, úgy használva ahogy anno snepf írta, h felkell húzni a füléig. Ott pont olyan helyen szorítja ahol a kutyának kellemetlen ha húz. Nemmondom egy-egy finomabb szag után ígyis elránt..ráadásul ilyen közelségben van h nemvégzi el a dolgát, de jobb mint sima folytóval. Végülis már csak a rendes séta az ami nem megy, de arra most gyúrunk wazze..:)
Pisces72 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28466
Itt lenn délen hol van Fressnapf? Kezdem irigyelni a labdáitokat! :)
Pisces72 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28465

Kifejezetten örültem, hogy megúsztuk a szögest! :) Én sem vagyok a híve. Csak tudod, mi nem velük lakunk, nem tudunk minden nap menni hozzájuk, nem tudunk minden nap sétálni, gyakorolni, meg ilyenek. A labi valahogy olyan kölyök-mentalitású maradt. Nincs még tisztában az erejével, pedig van neki, méghozzá baromi sok. A bikanyakát meg nem "csináltuk", hanem csak úgy lett, vagy genetikailag, vagy a vizsivel lezavart napi több órás edzések miatt. (Mi csak elszenvedjük ennek a következményeit. :))

A lényeg, hogy egyszer csak azt vettük észre, hogy tegnap még normálisan sétált, ma meg mint egy őrült, és esély sincs megfogni. Gyors egymásutánban akkor mentünk el suliba, és szereztük be a kötelező felszereléseket. Az oktató egyébként mostanában minden alkalommal megjegyzi, hogy "piszok kemény kutyád van, tudod-e?", amiről fogalmam sincs, mit jelent, de nem hangzik túl jól. De ha azt mondták volna, hogy kell, aznap este, amikor először szedte le a tenyeremről a bőrt a póráz, simán megvettem volna.

Egyébként még nyakörvvel sem kezdtünk, hanem csak szügyhámmal, mert ennyire nem vagyok híve a kutyasors nehezítésének, de ez az az eset volt, amikor már a kutya érdeke is azt kívánta, hogy tanuljon végre fegyelmet.

Előzmény: kriseva (28464)
kriseva Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28464
Na hadd Te is:)))))
Nem vagyok híve a labradoroknál a bikaerős nyaknak.Tudom,szögessel nagyon meg lehet erősíteni,de a labiknál,és goldeneknél nem ez a lényeg...szerintem.Ők kedvesek,gyengédek,emberszeretők,kutyákkal is toleránsak,minek neki a bikaerős nyak?El tudok szögest képzelni pitten,argrntin dogon,masztiffon,és még jó pár,dominánsabb kutyán,de nekem az a véleményem,hogy ezt a fajtát szeretettel kell nevelni,nem szögessel.Ha a kutya húz,az a gazda hibája,mert nem tanította meg,hogy szépen menjen láb mellett.Fojtóval is meg lehet tanítani a rendes közlekedésre,sőt,nekem még fojtóm sem volt.
Egy szó,mint száz,én náluk nem használnék szögest.Annyira értelmesek,hogy nincs szükség erőszakra.
De persze ez megint csak az én véleményem...
Előzmény: Pisces72 (28462)
kriseva Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28463
Országos járvány tört ki:)))))))Nagyon élvezik a kutyák,pedig leginkább csak Honey szereti a sípolóst,ő viszont örjöng érte:))De elég kemény labda,ha nem rágja veszettül,akkor nem sípol,viszont az égig pattan,amit nagyon bírnak:)))
Előzmény: remi128 (28460)
Pisces72 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28462

Szia!

Nem nekem írtál, de had én is... Nem tudom, Vivi kutyája milyen, de a mienket ismerem. Bikaerős nyak, hiperaktív elme, folytonos unatkozás a "lassú" feladatok alatt, de elég önállóság ahhoz, hogy mindig találjon valami háttér-szórakozást magának. Neki a fojtó meg sem kottyan azzal az erővel, amit én ki tudok rá fejteni. Talán írtam már, hogy egy karabínert úgy nyújtott ki -másikat meg tört el- fojtón, hogy még csak nem is köhögött tőle. Hajszálon múlt -illetve azon, hogy tavaly nem volt verekedős-, hogy a kutyasuliban nem szóltak, hogy tegyek rá én is inkább szögest.

Most viszont már végre, nagy küzdelmek után megdicsérhetem: tegnap megcsinált szinte mindent, amit kellett, továbbá az is kiderült, hogy van valami, amihez kiválóan ért: remekül tud -és szeret- kocogni pórázon. Érdekes, anno a vizslának ez volt -szinte- az egyetlen, amit megtanítotttam. :)))))

Előzmény: kriseva (28458)
blackmamba24 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28461
Samu nem szereti a sípolós labdákat :(
De azért veszek neki egy ördöglabdát, hátha :):):)
remi128 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 28460
Jelnetem, elkaptam!!!! Ma úgy is arra járok ............. kap egyet Füge is. Bár még mindíg nem értem mitől különleges ez az izé, da ha mindenkinek van és élvezik a kutyák, nehogymár kimaradjunk! :o)
Előzmény: kriseva (28459)
kriseva Creative Commons License 2008.04.11 0 0 28459
Na,a fertőzés bevégeztetett:))))))Akinek még nincs,az szaladjon venni:)))
Azt én is észrevettem,hogy ha a lábára esik,akkorát pattan..eléggé ráizgult Honey.
Még a vizsla is,de a másik kettőt nem nagyon izgatja...egyenlőre.

Én is elrakom a játékok felét,mert megbolondulnak a bőség zavarától.Majd később megkapják,egyenlőre elég a fele is.Csak én ritkán megyek be Pestre,azért vettem több mindent.Kaptak azt a kimért kutyarágokat is,meg kekszet,meg fogtisztítót.
Asszem egy darabig nem megyek a Fressibe:)))
Előzmény: s3girl (28456)
kriseva Creative Commons License 2008.04.11 0 0 28458
Én soha nem könyveltem,csak azért végeztem el,mert unatkoztam a gyes alatt:)))
Viszont remekül sikerült megőrülnöm tőle...

Tényleg..miért használsz neki szögest?Egy labinak?A fojtóval jobban járnál.
De nagyon jók a képek:)))Nagggyon szép orr:))))
Előzmény: barvivien (28455)
cheereck Creative Commons License 2008.04.11 0 0 28457
Vivi, látom, hogy szöges van Charlie nyakában, sima fojtót nem próbáltál?
Előzmény: barvivien (28455)
s3girl Creative Commons License 2008.04.11 0 0 28456
Sziasztok!

Nagyon jók a fényképek!:) Szépek a kutyákok!:)

Mi is gazdagabbak lettünk egy ördöglabdával:DD A nagyobb fajtával:) Suzynak csak megmutattam, de már akkoris bezsongott tőle:) Látom h a reflexeit fejleszti majd, mert ha lábra esik pattan mindenfelé:)
Meg vettem egy leértékelt sonkás csontot, vákum csomagolásban.:) Meg kapott valami gumiszivacs féle anyagú kosárlabda formájú kicsi labdát. Majdnem akkora mint egy tenniszlabda és marhajól pattog:) Ennyi játékkal majdcsak bírjuk egy darabig:) Az örödglabdát, meg sz'tem nekünk, gazdiknak tömik tele vaníliával..állandóan szagolgattam, olyan jó:)) Holnap meg teszteljük h mennyire kíméli a kutya. A kicsit nemmertem megkockáztatni, mert hát Suzyban tűnt mál el egy rongy is..félek h a kis lökött lenyelné a kicsifajtát.

Nah, Jóéjszakát Mindenkinek!:) Meg további jó fórumozást az éjjelibaglyoknak!:)
barvivien Creative Commons License 2008.04.11 0 0 28455

Én teljesen biztos vagyok benne hogy ez a pénzügyi suli miatt van. Mégpedig azért mert: a pénzügyi suliba akik jártak vagy elmennek könyveli (a könyvelők meg eleve bele kattanak (bocs Kata) a számokba) vagy a fősuli alatt már megőrülnek.....én az első számvitel óra után éreztem hogy ez nem az én szakmám (így vagyok 5.-es a négy éves suliba:)) és a fejem meg szétesik....utálom a frontokat.....

Na jó hogy ne legyek már annyira off:

csücsülünk:)

A macs lesben áll:))

Egy orr fotó:)

Szerintem befüzetett azért röhög így:)))
Előzmény: kriseva (28453)
secperc Creative Commons License 2008.04.11 0 0 28454

Remélem:DDD

Most menem kell, hulla vagyok. Sziasztok, jó éjszakát Mindenkinek:DD

Előzmény: kriseva (28449)
kriseva Creative Commons License 2008.04.11 0 0 28453
Nekem mondod????Úgy tünik egy rúgóra jár az agyunk:))))
Még iskolailag is:))))
Előzmény: barvivien (28452)
barvivien Creative Commons License 2008.04.11 0 0 28452
Nekem már amúgy is fáj úgyhogy én még gondolkodhatok, de tudod ennek sose szokott jó vége lenni...mármint a gondolkodásnak:)
Előzmény: kriseva (28451)
kriseva Creative Commons License 2008.04.11 0 0 28451
Figyelj Vivi,csak óvatosan velem,ha sokat kell gondolkoznom,megfájdul a fejem:))))
Előzmény: barvivien (28448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!