Keresés

Részletes keresés

Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.07.12 0 0 84
hmmm, nem tudom, az első olyan egy éve, két éve jelent meg, Greg Egan írta (azt hiszem már korábban említettem is), aztán megjelent az A&Káosz most meg a befejező, valami olyasmi a sztori, hogy az örökösök engedélyével írták meg őket, hogy pótolják a hézagokat, meg miegyebek

ha pesti vagy esetleg és bemész a Deák téri metró aluljáróban lévő könyvesboltba (ami a kettes metrónál van) lehet hogy meg tudod őket venni, mikor hétfőn voltam bennt, mintha mind a hármat láttam volna, de a két legutolsót tutira (az első kettő nem olyan nagyon jó, de ez a harmadik határozottan kellemes élményt ad)

és az különösen jó bennük az ilyen elvetemült fanoknak, hogy szintén egy mániákus adja ki (szerintem) éppen ezért e legutolsó kötet végén (mneg a többiben is?) már egy kronológia is van, hogy milyen sorrendben érdemes elolvasni az egyes részeket...ami azért nem semmi, és minden benne van, ha jól emléxem, robot novellák, Asimov történetek, Űrváros történetek (l. Kalibán és a többiek), meg ezek az újak is

talán a Szukits adta ki őket...

Előzmény: mika waltari (83)
mika waltari Creative Commons License 2000.07.12 0 0 83
nem tudom ki mennyire követte ezeket az "utóregényeket", Alapítvány és Káosz, meg mi a többi címe nem is tudom

de megjelent e hármas utolsó kötete (Az alapítvány győzelme) és nagyon kellemes meglepetést

Alapítvány és Káosz
Az Alapítvány győzelme
meg a 3.

Sose hallottam róluk.

Előzmény: Kwisatz Haderach (82)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.07.12 0 0 82
ne zavarj össze :)
milyen két regény?
mind a három "utóregény" megjelent, csak az egyiknek nem jutott eszembe a címe...
Előzmény: mika waltari (81)
mika waltari Creative Commons License 2000.07.12 0 0 81
Ez a két regény megjelent magyarul?
Előzmény: Kwisatz Haderach (80)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.07.10 0 0 80
Hali!
nem tudom ki mennyire követte ezeket az "utóregényeket", Alapítvány és Káosz, meg mi a többi címe nem is tudom

de megjelent e hármas utolsó kötete (Az alapítvány győzelme) és nagyon kellemes meglepetést okozott

szerintem a három "utóregény" közül a legjobb és tök jól beleillik az Alapítvány regényfolyamba (lehet hogy a tök kicsit túlzás), de elég jó

egy csomó olyan dolgot beleépítettek, ami olyan függő játszma maradt az eddigiek után...persze azt nem mondom, hogy mindenre maradéktalanul választ kap az ember, de nagyon érdekes koncepciók vannak benne

...azt hiszem a tisztánlátás végett szépen el kellene olvasnom ezt a csomó könyvet mégegyszer...

Dr. Lecter Creative Commons License 2000.07.09 0 0 79
Izé... nem fordítva kellett volna adni a magyar címeket?
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.07.09 0 0 78
Az utóbbi.
Az elôbbi a Prelude to Foundation.
Előzmény: gorgo (77)
gorgo Creative Commons License 2000.07.09 0 0 77
Már rég...
Most nem ugrik be hogy melyik az, az Alapítvány előtt vagy az Előjáték az alapítványhoz... :)
Előzmény: Bimbum (76)
Bimbum Creative Commons License 2000.07.08 0 0 76
Érdekelne, hogy a Forward the Foundation c. regényt már lefordították-e magyarra.
XzErgWiN Creative Commons License 2000.04.19 0 0 75
Huha, ezt a topicot nem hagyom elsullyedni. Habar mostanaban eleg regota nem olvastam Asimov-ot. Ellenben lattam a Bicentennial Man filmet (Ketszazeves ember). Kinek hogy tetszett?

Szamomra nagyon elvezetes volt. Habar nem adta vissza a konyv hangulatat. Robin Williams neve azert garancia volt a film minosegere.

getom Creative Commons License 2000.01.26 0 0 74
Hát egy frászkarikát lennénk hajlandók, ez a gaia egy hangyaboly effektus, meg 1984, ilyesmi, hát hová lenne a szabad akarat, hová? A gaia a legnagyobb hülyeség asimovnéál, én az alapítványvban majdnem csak az első részt szeretem.
A gaia nem válasz, külső fenyegetésnél atombombákat kellene szerelni az űrrakétára, és kilőni rájuk, utána meg megkérdezni: - Na mostan akkor mit is akartatok?
Ez egyértelmű, csakis ezt kellene csinálni, aki mást mond az egy hülye.
Előzmény: Slau (73)
Slau Creative Commons License 2000.01.26 0 0 73
Hello
most láttam először a topicot, végig is olvastam gyorsan :)
Kölyökkorom óta szeretem Asimov műveit, meg is lepődtem a listán (nagyon sok hiányzik...)
Balambér első kérdését vinném tovább kicsit, ha TÉNYLEG jönne valami külső fenyegetés, ti hajlandóak lennétek feladni magatokat, és beolvadni egy Gaia-ba? Bármikor olvasom végig az Alapítványt, mindig ezen kezdek tépődni a végén.
Nisa Creative Commons License 2000.01.24 0 0 72
Tisztelettel jelentkezem a klubba.
Én is úgy vagyok vele, hogy bármikor élvezettel olvasom újra a könyveit és
még mindig találok benne új, - vagy általam eddig még észre nem vett
gondolatot.
Sinus Creative Commons License 2000.01.24 0 0 71
Hi

Ne hozzuk ezt fel?

En annak idejen Asimov: I, Robot -bol szobeli nyelvizsgaztam. Megvan angolul is, magyarul is. Az alapitvanyokat meg nincs egy honapja hogy ujraolvastam. Megnyugodva lattam hogy meg mindig teccenek :)

Sinus

Törölt nick Creative Commons License 1999.10.01 0 0 70
Naszóval...
Valaki már korábban írta itt, hogy Asimovot olvasni olyan, mintha az ember történelmet olvasna. Számomra is ez az egyik legmegragadóbb motívuma a mester könyveinek.
Az hogy kitalált egy (igazából három) világot és utána gyakorlatilag a teljes életművét (sci-fi) beleillesztette ebbe a keretbe, az egyszerűen lenyűgöző. Még akkor is (vagy éppen azért), ha ki ne ismerné fel az emberi történelem nagyon is jellemző vonásait az udvari intrikákban, a hatalmasok gőgjében, a birodalom hanyatlásában vagy éppen a tudósok szakmai féltékenységében ?

Azt is szeretem benne, hogy az általa kreált világot telerakja legendákkal. Olyan legendákkal melyeket Ő maga épített. Az egyik könyvben még hús-vér szereplő, az esendő ember a következő történetrészben (kötetben) már legendás alakká nő. Ilyen pl. Arkadia (jól írom ?). A kislány, később pedig Golan Trevize történetében valamilyen szerepet kap az Arkadia cirkáló.

Rengeteg ötlet és teória van az Asimov világban. Szlartibalfaszt feledhetetlen topicjában (az élet a világmindenség...)egyszer alaposan kitértünk Asimovra. Ott kérdeztem meg, hogy emléxik-e valaki mi volt annak a teóriának a neve, amely a Föld létét, mint az emberiség egyetlen bölcsőjét feltételezte.

Trevize ez alapján abból indult ki, hogy ha egyetlen bolygó van, akkor az emberiség minden irányban egyenletesen kezdett el kolonizálni bolygókat. Tehát, ha ez így van - folytatta - akkor a civilizáció egy többé-kevésbé szabályos alakú gömb alakjában terjeszkedett az űrben. És akkor minél beljebb megyünk a gömb közepe felé, akkor egyre idősebb világokat találunk. A közepén pedig ott van a Föld.

Szerintem ez zseniális ! Emléxik valaki a teória nevére ? Imádtam ezt a részt, már csak azért is mert a Földről úgy beszél, hogy "van egy legenda, mely szerint..."

De ott van a két "kirajzás" közötti ellentét. Az űrjárók (űrászok) és a Bailey féle telepesek közötti ellentét. Mennyire logikus, milyen részletesen felépített, mennyire hihető/logikus az egész, nem ?

No azt hiszem eleget áradoztam mostanára, pedig sem az Öszvérről sem a robotok szerepéről (űrjáró világok hanyatlásáról) nem ejtettem szót.

Az új könyveket azért mégis ajánlom a többieknek. Nem adják teljesen vissza Asimovot, de mégiscsak az Ő világában játszódnak és ha nem akarják alapjaiban megváltoztatni a mester művét, akkor tűrhetőek. (pl. a Kalibán).

Szóval van még téma: Giskard, Bailey, Seldon, az űrász világok, és a többi.... nektek ki a kedvenc alakjaitok, vagy korotok ?

Majd még írok.

R. Daneel RULEZ !

Gorcsev Creative Commons License 1999.09.23 0 0 69
Hahó, én is itt vagyok! épp az utóbbi hónapokban olvastam végig a meglévő sci-fi könyveimet, term. az elsők között Asimovval. (Pár éve bedobozoltuk őket felújításkor, és már heveny elvonási tüneteim voltam :)))
A NAT-ról jutott eszembe: ifjabb koromban filozófiából kellett értekezést írni, vmi "tudomány az irodalomban" vagy ilyesmi témában (műszaki létemre :((). Mindenféle -hülyébbnél hülyébb- javaslatokat adtak, amiken jól berágtam, és megírtam a cuccot az Alapítványból. Életem legjobb -egyetlen jó :)))- humán produktuma lett, akkora 5-öst kaptam, mint a ház :))) Csak azt sajnálom, hogy nem maradt belőle példányom :(((
Előzmény: Logic (14)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.23 0 0 68
Hali Kwisatz !
Az az igazság eddig nem láttam ezt a topicot. Majd' egy hónapig küzdöttem a lekiismeretemmel, hogy nem netezek többet. Vesztettem. :-)

Most majd elolvasom, oszt jövök back.

Előzmény: Kwisatz Haderach (66)
Pirx Creative Commons License 1999.09.23 0 0 67
Nemrégen valaki azt írta egy topicban a Vallás, filozófia fórumon belül, hogy Asimov Alapítvány trilógiája + tartozékai nem számítanak scifinek. Meg Lem apóról írásairól is ezt nyilatkozta.
???
Szerintetek kábszeres lehetett?
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.09.23 0 0 66
off+
Szia Donneck! Mi újság a vogonokkal?
off-
nagyon leült ez a topic, kifulladtak az Asimov rajongók?
Van valakinek esetleg infoja mikor jelenik meg a harmadik "utó" Asimov könyv
Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.23 0 0 65
Alaposan megkésve (és emiatt nagyon szégyenkezve)
JELEN
Előzmény: Sir Balambér (-)
B.L. Creative Commons License 1999.08.16 0 0 64
> Regebben volt az Ulloi uton egy Galaktika konyvesbolt, amely tematikusan tartotta a SF konyveket.
Pesten a Nyugati aluljaroban van (volt) egy meregdraga pult, jo valasztekkal.
Budan azt hiszem a Krusper utca elejen van az Univerzum konyvesbolt - ugyanaz a srac csinalja, aki regen az Ulloi uton.
Szegeden a Szukits antikvarium (naluk potoltam az exbaratnomnek kolcsonadott Halhatatlansag halalat - ez mast is erint, ugy remlik :-)))

Tobb nem jut eszembe.

Pirx Creative Commons License 1999.08.12 0 0 63
Bár nekem nem a visszatérés jutott eszembe a Matrix láttán, azért valóban nagyon jó könyv. Az egyik legjobb Lem (a többi között).
:))
Törölt nick Creative Commons License 1999.08.12 0 0 62
Hell o *.*,

Ja, azt meg el is felejtettem, hogy vagy 15 éve olvastam a Visszatérés c. könyvet, szintén Lem-től. _nagyon_ hasonlít az ötlet a Mátrixéhoz, annak idején egy hétig úgy mászkáltam az utcén, mint egy holdkóros, annyira megfogott..

G. (D)

Törölt nick Creative Commons License 1999.08.12 0 0 61
Hell o *.*,

Kedves bd, teljesen igazad van, Murányi Beatrix csodálatos munkát végzett. Fel is hívtam tavasszal telefonon, hogy megköszönjem neki.

Gandalf (Dublin)

Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.08.12 0 0 60
uhhh, mikor jártál arra legutóbb?
Ha az, amire gondolok (vagyis a GBK könyvesbolt is egyszerre, a Klinikáktól nem messze, a Nagyváradtéri megálló iránáyba...vagy fordítva, hisz minden relatív),akkor már cirka 5 éve be van zárva :(

ámbátor lehet hogy érdemes megnézni a Valhalla páholy boltjaiban, a saját könyveiken túlmenően szoktak náluk lenni elég rendesen más kiadók könyvei is, még talán Galaxis könyvek is...

emléxem, én nagyon jó beszerzési forrásnak tekintettem a nyugati aluljáróban lévő könyvárust (valaki felszámolta ott a bódésokat), illetve a Petőfi csarnoki bolha-piacon áruló antikvárosokat...bár mindkettő a műfaj legdrágább forgalmazójának (volt) tekinthető :(

b_zoli Creative Commons License 1999.08.12 0 0 59
>hogy hol lehet őket beszerezni?
>nem tudom :(
Regebben volt az Ulloi uton egy Galaktika konyvesbolt, ameny tematikusan tartota a SF konyveket.

A minap arra jarva sajnalattal lattam, hogy lehuzta a redonyt.

Tud valaki hasonlo, tematikus beszerzesi lehetosegrol?? Mar jo ideje nem tudom pontosan figyelemmel kiserni, hogy milyen JO konyvek jelennek meg, s egy ilyen bolt sokat segitene.

exlex Creative Commons License 1999.08.09 0 0 58
Sziasztok!

Olvastam itt lejjebb, hogy masnak is tetszett a Gyilkos ido cimu sci-fi valogatas Asimov-tol es Martin H. Greenberg-tol.
Ez egy hosszu sorozatnak csak egy resze volt (a 15.). Nalunk meg kiadtak a Szivelyes Farenheit-et is (ez a 16. kotet volt). Sajnos tobbet nem adtak ki magyarul.

Szerintem nagyon kiraly valogatas volt. A sorozat cime az, hogy "Isaac Asimov Presents The Great SF Stories".
Arra gondoltam, hogy ossze lehetne vadaszni a net-rol az egyes kotetek tartalomjegyzeket, es azok alapjan talan az egyes novellakat is.

Szerintetek? Probalta mar ezt valaki?

ds9 Creative Commons License 1999.08.08 0 0 57
Az úr neve: Francis Carsac, ő írta a Sehollakókat és a Világűr Robinsonjai-t.
Ez utóbbi sem rossz könyv, arról szól, hogy valami ( lényegtelen, azt hiszem a könyvben ki sem derül ) miatt a Föld egy kis része hirtelen egy másik ( a galaxis másik részén levő ) bolygó részévé válik és hőseinknek ott kell megküzdeni az idegen életformákkal, nem rossz köny, bár vagy 15-20 éve olvastam.
bd Creative Commons License 1999.08.07 0 0 56
A Kiberiada csodalatos forditoja Muranyi Beatrix.
Megerdeli, hogy ujbol leirjam a nevet.
Sir Balambér Creative Commons License 1999.08.07 0 0 55
Lem nekem is nagy kedvencem, főleg a Kiberiáda. A fordítás pedig csúcs... Az a hölgy (mert úgy emlékszem nő volt a fordító, jókorát remekelt).
A rettenthetetlen azért érdekes, mert később olvastam tőle egy másik fejtegetést is a "végső szuperfegyverről" ahol ugyanez volt a koncepció (sok kis buta gépdarázs összekapcsolódik egy szuperorganizmussá). Milyen a világ, az USA ban már elkészültek az első (repülő-mászó) mikrorobotok a hadsereg számára, igaz még csak felderítői minőségben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!