Elölről a fényszórók kicsit hajaznak a Corollára szerintem azért. Illetve a hátulja a is a lámpatestet leszámítva. Nekem egyébként az elején először a Mazda hasonlóság jött le, akkor nem is értettem, hogy miért Corollázza mindenki. Amúgy vannak rajta ismerős elemek a PUG 307-ről és a Honda Jazzről is.
A Cee'd esetében viszont amivel kezdek egyre jobban elégedett lenni az az átlagfogyasztás: a legutolsó tankolás után 4,6l-re jött ki, 941km-t mentem vele az üzajelző kigyulladásáig. Igaz, ebből kb. csak 40km volt város, a többi országút és autóút, fele hosszban a sebességhatárokat max 10%-al túllépve, fele hosszban meg jobban odalépve. Azért még finoman hajtom, mert csak 2900km van benne. A fenti átlagfogyi természetesen klíma nélküli adat. Viszont a reggeli hideget nagyon nem szereti: 6 fokban Pápa-Celldömölk (kb 25km) távra 5l átlagfogyit mutatott. Ugyanezen az úton délután vissza 21 fokban 4,2l lett az átlag. Az út többnyire sík, magasságkülönbség nem jelentős a két város között.
Akkor miért hívja mindenki corolla klónnak? Inkább mazda klón nem? Szeritem a tervezőasztalon azért ott voltak a mazda tervei is, csak puskázásként:) De bántani a tervezőket, az összhatás viszont teljesen más.
A Cee'd vs i30 vitába nem akarok belefolyni de a hétvégén volt szerencsém szemügyre venni egy kiállított grafitszürke i30-at. Nem tudom milyen felszereltségi szint volt, de a belterét meglátva kénytelen voltam megállapítani, hogy körökkel szebb mint a a Cee'd beltere. Sokkal szebb a műszerfal, kormány, középkonzol, ajtóborítás, az ajtón van kárpit és az üléskárpit is jóval szebb mintázatú. Ha most vennék kocsit akkor a kettő közül én inkább a Hyundai-t választanám, elsősorban a beltere miatt. Ami még meglepett, hogy élőben jobban mutat a Hyundai mint fotókon.
Visszaértem a bajoroktól. Sajnos nagyon jó söreik vannak! Valaki írta hozzak sört a következő talira. Hát hoztam pár üveggel, de sajna nem jósolok neki nagy jövőt a hűtőben :)
Kocsiról nem érdemes szót ejteni, mert olyan mint a meleg kés a vajban, siklik a pályán.
Látom kis parázsvita alakult ki a i30-as testvérrel. Tudjátok, a fiatalabbnak engedni kell, mejd megtanulja, hogy nincs igaza :)
Valamelyikőtök nemrég említette, hogy szerinte milyen fos a Barum Polaris 2 téligumi. Hát én ezzel nem értek egyet. A KIA Shumámom Polaris 1 volt, és töléletesen megfelelt, pedig nem volt kis kocsi, ABS nuku.
Az előző 4 telet pedig egy Polaris 2-vel szerelt Megane kombival nyomtam le a legnagyobb havakban Ausztriától a Tátráig. A 4. szezonban is felment teli pakkal hólánc nélkül a popradi hegyekre, és még mindíg rendben van a mintája, idén is felteszem.
Soha nem kellett gumishoz vinni hiba miatt, most is rendben van.
"Amennyiben nem tudod a helyzetet kezelni, akkor nem kell nyílvános fórumon próbálkozni". => igazad van :D De ezt azért beszéljük meg légyszíves!
2007. februárja óta minden nap figyelemmel kísérem a cee'd fórum hozzászólásait. Feltűnt veled kapcsolatban, hogy itt próbálsz "reklámot csinálni" az i30 javára, a cee'd-es fórumban (nekem ez jött le). Helyzet kezelési képtelenségem csak erre vonatkozott, elnézést ha ezzel megbántottalak!
Pénteken sikeresen átvettük az új autónkat! SW 1.6CRDi EX, Piston Gray. Eddig kb. 300 kmétert mentünk, 6.8L a dugóban araszolós átlagfogyasztás. A gyorsulás a kiméletes bejáratás ellenére meggyőző, az autónak alapjáraton, felhúzott ablakokkal szinte nincs hangja.
Az "A2" 2007. szeptemberi számában jelent meg egy cikk, címe, "i a ponton", amelyben az új Hyundai-importőr válaszol a feltett kérdésekre: "- A Hyundai százszázalékos tulajdonosa a Kiának. Sok modelljük közös műszaki alapon áll. Az i30 is a cee'd rokona. Nem veszik át meglepően hosszú garanciáját? - Ügyes marketingfogás, mindenki róluk beszél. A hét év jótállásnak nincs sok köze a minőséghez, mégis bizalmat kelt. De nekünk, akik minden európai piacon, kilométer-korlátozás nélkül, három év garanciát adunk valamennyi modellünkre, nincs szükségünk ilyen eszközökre, a márka annál sokkal jobban bevezetett. Hollandiában 43 márka küzd a vevőkért, a miénk a kilencedik. A Hyundai Európa-szerte a piacot jól ismerő független importőrökkel dolgozik, és sikeres. Magyarországon is így lesz."
A cee'd-re is az első 3 évben teljeskörű, km-korlátozás nélküli gari van. A Kia abban nyújtja a plusszt, hogy ha a cee'd 3 év és 1 napos (nagyon bagatelizálva), akkor is van rá gari, ha még nem érte el a 150 ezer km-t, mondjuk csak 140 ezer van benne. Évi 50 ezres futás, átlagos felhasználónál nagyon ritka szerintem.
Apropó, megfigyeltétek már, hogy a ceed mennyire hasonlít a Mazda 3-ra? Ma egymás mellett áltunk a parkolóban és megsasoltam: motorháztető dettó, oldalról a hátulját leszámítva szinte ugyanaz, neki is van hátul kisablak, csak mások az arányok egy kicsit.
Egy mondeo tesztje alakult érdekesen, amikor az autó jobb minősítést ért el idősebb korában mint fiatalabb korában elvégzett teszt során. Biztos összeérett:)
Hyundai i30-as szereplése viszont váratlanul alakult: a típus rendre egy csillaggal keveset kapott, mint a vele szerkezetileg azonos Kia Cee'd. A két autó külső lemezeinek egy része persze eltérő formájú, de elvben azonosak a gyűrődési zónáik, ugyanaz a hajtásláncuk, és nagyjából ugyanannyiba is kerülnek, az EuroNCAP szerint mégis eggyel több csillagot érdemel a Kia. A magyarázat a pontszámokban található. A két autó eredményei közt csupán egyetlen pont az eltérés, az i30-ast a frontális ütközési teszten ennyivel értékelték gyengébbnek, de épp ez az egy pont kellett volna az ötcsillagos eredményhez.
Ez mind szép és jó, csak a Hyundai nem fogja büszkén reklámozni a töréstesztjét, mert a laikusoknak csak a 4* vagy az 5 * számít, és ami nem 5* manapság, az hátrányban lesz, annak ellenére hogy tulajdonképpen nincs különbség.
Most néztem meg részletesebben a cee'd és az i30 tesztjét. A cee'd 13 pontot kapott frontálisból az i30 12-öt. Összpontszám 34 és 33. Gyerekvédelemben a cee'd 34-et az i30 37-et. Gyalogosban a cee'd 11 az i30 14.
Az érdekes az egészben az hogy mindkettőnek elég pontja van az 5 csillaghoz de a 12 pontos frontális nem kaphat 5 csillagot. Ez magyarul azt jelenti hogy a cee'd és főleg az i30-as frontális ütközéskor nem a legjobb az 5 csillagos kategóriában.
Röviden a különbség szerintem nem számottevő (a gyerekvédelem pl. nekem szintén számít) tehát biztos nem ez alapján fog eldőlni. Ha a hyundai kijönne a rebesgetett 5 éves garanciával (főleg ha korlátlan) akkor racionális szempontból kiegyenlítődne nálam a verseny (jelenleg a cee'd racionálisabb de a fene vinné el az i30 jobban tetszik és ez lesz valószínűleg a döntő).
A 7 év gari mellett ez is egy nagyon lényeges pont a cee'd mellett. Lehet hogy soha nem lesz szükségünk a cee'd 5 csillagára, az i30 leszerepelt nálam, eddig vaciláltam hogy melyik lehet a jobb autó. Szerencsére ceedem van:)))))))))))).
Én most néztem szét az Euroncap oldalán és lám ott van az i30 töréstesztje. Meglepődtem, hogy csak 4 csillag. http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2007/302.aspx
Nálam még nem volt a sport csomag, így lesz elektromos csomag plusz. Igaz ha lett volna se választom a 17"-os felnik miatt, így is azon gondolkodom hogy lecserélem majd a 16" 15"-ra. Bár ott tarthatnék már... :) Amúgy szépen néz ki, jól döntöttél!
A kilométer korlátozás mindig is ott volt, még az 5+2 év garinál is. Sőt úgy állt össze, hogy 3 év vagy 150.000 km, ha elérted akkor nem volt több, ha nem akkor +2 év, így lett 5 vagy 150.000 km, ha elérted vége, ha nem akkor +2, de már csak a hajtásra.
Információim szerint a 7 év garancia OK. Viszont már módosították annyiban, hogy csatoltak hozzá kilóméter korlátozást, ami 150.000 km. Tehát vagy 7 év, vagy 150.000 km. Ha ez megvan, akkor nincs 7 év. Szóljatok ha téves az infóm.
Egyébként én nem a Hyundai ellen beszélek. Egy cég, műszakilag azonosak.
A Audis hasonlat azért sántít mer amikor az A/3 kijött a konszern padlólemezén az azért volt mert az Audinak addig nem volt ilyen kicsi autója így kézenfekvő volt, hogy a konszern meglévő padlólemezéhez nyúltak. (nem előre megtervezte az Audi csak és kipróbáltatta a többövel, hogy elég jó-e)
Én nem azt mondtam, hogy a KIa a régebbi. Talán tont a fiatalság adhat dinamizmust. Nekem a KIA jobban tetszik ezért vettem azt. Neked a Hyundai tetszett jobban és azt vett.....és ez így van rendjén. Ezzel részemről lezárva. TESÓ.
Ha megengeded, akkor ebben volt nem is egy téves info.A Hyundai megvette a Kiát.
A Hyundai jóval korábban kezdett gyártani autót, mint Kia. Első diesel motorjaik a Mercedes dieselek licenszei voltak pl.
A Hyundainak már korábban saját fejlesztései voltak. Amit írsz, hogy előbb jön ki Kia a modellekkel, ez bevált módszer (főleg pénz van a háttérben) Lsd. VW, Skoda, Seat,Audi Audi 3 a Golf alapjára épül és általában később jön ki. Audi biztos nem tud maga tervezni :)
A Hyundai külföldön 5 év garanciát ad! Itthon Hyundai nem foglalkozott nagyon a piaccal, mert nem jelentett neki igazán nagy piacot. Nézz kicsit amerikai vagy akár nagyobb európai lapokat:)
Az új Accent meglepődsz, de már 2005 (de lehet, hogy 2004.ben)ben megjelent külföldön....:)Ennyire nem foglalkozott a Hyundai része mamutcégnek Magyarországgal eddig.
A Kia hatalmas ugrásokkal megy előre, és ehhez nyomja magát oda háttérben a Hyundai.
Szóval így kicsit más a leányzó fekvése, igaz?
Nem kell keresni hogy melyik autó jobb vagy sem, mert másoknak hozták létre ezeket, mint ahogy a fenti márkákat is.
Ime a képek az Ceed SW EX Sport. A képek a szalon előtt készültek amikor kipróbálhattam. A forgalomba helyezésre még egy hetet kell várnom. Amit nézni kell: -lámpa -hűtőrács -17" alufelni 225/45x17 Minhelin gumi. -alupedálok -tempomat - csomagháló
Azért Hyundai KIA mert a Hyundai a nagyobb. Az erősebbik kutya ba....k elvén. Nekem valóban úgy tűnik, hogy a KIA adja az észt a Hyundai a pénzt. Az eléggé sánta érv, hogy a Hyundai megvárja amig kiforr aztán gyártja csak ha-ha -ha. Az hogy kiforrott az autós piacon annyit jelent, hogy régebbi. Lásd Opel Astra Cassic és egy durvább példa a Dacia. (sértődés ne essék nem a hyundai-ra hoztam példaként). Szerintetek? A KIA megtervezi a Ceed-e. A Hyundai ugyenerre az alapra csinál egy kocsit 9 hónappal később mert megvárja hogy kiforrjon. A KIA épitett egy Európai gyárat, a Hyunday közel két évvel későbbre építi meg európai gyárát bizonyára azért mert megvárja míg az európai gyár kiforrott konstrukció lesz. Ugye, hogy sántít? A hét év gari ugyanez csak marketingötletben. Vajon mikor meri ugyanezt meglépni a Hyundai? A RIO megjelent 2005 ben az új Accent ami dettó RIO csak (csúnyább szerintem) 2006-ban. A KIA nek kellet a Hyundai mert ott volt a sok lóvé,a Hyundainak meg a KIA mert ott volt az ész. Az, hogy apa fia megint az erősebb kutya hasonlatot erősíti. Ha a papa megveszi a KIA-t odaülteti a kicsi fiát az élére. Ha a gyerek nem hülye akkor teljesen logikus lépés. Az is, hogy a fiú le akarja pipálni az apucit.
A sport csomag valójában csak az elektromossal együtt rendelhető de a behajló tükör helyett tempomat van benne. Nekem sokkal szimpatikusabb. Csináltam pár képet a sport csomagos sw-m ről még az este folyamán feltöltöm.
A cégegyüttes megnevezésének helyes sorrendje: Hyundai/KIA. A fejlesztéseket valóban a KIA végzi, és amikor már megvannak a gyakorlati tapasztalatok úgy gyártásban, mint használatban, akkor jön a Hyundai hasonló típusa, már kiforrottabban, a kezdeti kibákat kiküszöbölve. Információim szerint a cégegyüttes apa és fia cége. Apa Hyundai, fia KIA.
1. Már hogyne lenne csendesebb, amikor vagy 4.000 helyett csak 3.000-et forog? :) Ez a poénja.
2. 20-25e Ft a benzines 15 és 30 ezres szervize a dízel kb duplája, de csak 20-40 ezer kilométernél.
3. A Hyundai-osok már csak ilyenek. De mindenhol.
Azonos a konstrukció, de eltérő karakterű hangolással, és felszereléscsomagokkal. Nagy különbséget nem veszel észre, ízlés kérdése. De azért a 7 év gari miatt igen komoly fogást kellene keresni a cee'd-en, hogy a másikat vegyem meg.
4. A kedvezmény nem évszak függő. Inkább a beragadt, készletfinanszírozott autókra kellene lecsapni, amiktől a kamat miatt már szabadulna a kereskedő.
Ahogy nézegettem a képeket nem változott a vélemyénem. A Cee'd nekem jobban tetszik. Bár azt már nem tudom eldönteni mennyire reálisan látok fél év imádat után :)
Hát remélem a héten lesz erőm összefoglalni, de a lényeg. MÁS! Kicsit olyan, mint összehasonlítani egy Mercit egy BMW-vel. Az eggyiket vezetni jó a másikban utazni. (Bár már itt sem egyértelmű, az új C futóműve már komolyan áll az úton. Ha megtanulnak normális motort és váltót gyártani a svábok, még lehet, hogy megéri majd az árát.)
Az i30 kormányán kevesebb a rásegítés, a futóműve lágyabb, viszont épp ezért a hirtelen irányváltásnál kevésbé spontán. Összefoglalva valahogy testesebb érzést kelt menet közben. A Cee'd, talán a legjobb szó, hogy légiesebb. Spontánabban, könnyedébben mozog, reagál a beavatkozásokra. A futómű feszesebb, de nem zajosabb. A váltó is könnyedébben mozog. Megfontoltabban jár a váltó az i30-ban, mint ha dermedtebb lenne az olaj. De ezt csak a Cee'd után érezni, egyébként pontos, de nem ösztönöz gyors váltásokra. Nyugodt, kényelmes utazáshoz inkább passzol.
Szóval ízlés kérdése, mindkettő jó autó. A részletekről (minőségérzet, kezelőszervek, stb.) a cikkben hamarosan. Addig is egy kis képes ízelítő: http://kiaceed.info/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=106&func=viewcategory&catid=32
Az a képeken is egyértelmű, hogy a csomagtartó az i30 esetében kisebb!
Mással nem tudom magyarázni ha valaki rendel egy elektromos csomagot + sportcsomagot és kap tempomatot, ami az elektomos csomag pluszba van benne. 5let? :)
A jövő év elejére tervezek autóvásárlást. Még nem tudtam eldönteni: 1,6 benzin-dízel SW Évi 12000km, fele-fele Bp. dugó-Autópálya
A nyílt napokon vezettem mindkettőt. Bár utáltam a dízeleket, (céges új astra és fókusz csörög-csattog melegen, induláskor fulladnak) megdöbbentem, hogy csendesebbnek tűnt a tesztutakon a dízel mint a benzines. Ez utóbbinak huzatáskor jellegzetes sivító hangja van szvsz.
Kicsit meginogtam a dízel felé, mivel szeretnék már egy autót ami az autópályán 130km/h-nál csendesebb mint a 7 éves 1,5 benzines lanosom. (az új fókusz és asztra nem ilyen) A tesztvezetés alapján az 1,6-os benzines sem.
Kérdéseim:
1. Tényleg csendesebb?
2. Mennyivel drágább a dízel szervízelése?
3. Nézegettem I30-at is (jövő év elejére itt a kombi) A "Hunyadi" kereskedők rendre némi felsőbbrendűséggel beszéltek a két márka viszonyáról. (áll. övék a jobb...)
Igaz ez? Nem azonosak a műszaki alapegységek? (alváz, motor, váltó...)
4. Jól gondolom, hogy év elején nagyobb esélyem van kedvezményekre?
Ma reggel Tatabányán jött mögöttem egy beige Cee'd KOU-... rendszámmal, villogtunk egymásnak. Jól nézhetett Kia két teljesen egyforma kocsi, többen utánunk is fordultak. :) Ha fórum-tag akkor üdv itt is.
Úgy tudtam tempomat az elektromos csomag pluszhoz jár nem? Pont azért rendeltem a pluszt és nem a simát... Jó lenne rendbetenni ezt a felszereltségi mizériát mert eléggé kuszák így a dolgok. A csomagtér elválasztó háló jó dolog mikor telepakolod plafonig és nem zuhan a hátsó ülésen utazok nyakába egy erőteljes fékezéskor a csomag.
A kezem kicsi, de mint írtam, még nem cseréltem, csak azt láttam, hogy ezeket félre tolva, lecsavarhatom az égőket fedő dugókat. Hogy mennyire kell benyúlni majd, nem tudom.
Különben a gyári égők jól világítanak. (előző kocsim Lanos volt)
Hát én most a xenon égő cserekor kiszereltem a lámpákat. Egyszerűbb volt, mint nőgyógyászkodni, és a trafót is jobban el lehetett helyezni. Ennek köszönhetően vettem észre, hogy mitől remeg be a fény néha. Az égő leszorító rugóján kellett kicsit hajlítani.
Ma megjött a kocsi. A lámpa a maszkolással kifejezetten jól néz ki. És két meglepi. Van benne tempomat és csomagtér elválasztó háló. Szép az SW mars redben. Holnap viszek fotogépet és teszek fel pár képet.
Én még nem cseréltem a Ceedben izzót, de ahogy megfigyeltem, BAL oldalon az akkumulátort félretolva, míg JOBB oldalon, a hűtő folyadék kiegyenlítő tartályának elmozdításával (1 csavar tartja), jól hozzá lehet férni az izzókhoz.
Ez alapvetően magyar jellegzetesség... Itthon Kia-nak sokkal jobb volt a marketingje eddig, ezért talán még ismertebb is mint Hyundai egyenlőre. Sok hasonlóság van, de mégis kicsit eltérő stílus
Kiváncsi lennék a tapasztalataidra az i30-al. Tényleg csendesebb belül mint a ceed? Hogy tetszett? Nekem jobban tetszik az i30 bevallom... De itt ez a fórum sokkal pörgösebb egyenlőre mint az i30as és csak nagyon hasonló két autó.
Már a múltkor is említetted ezt a fentről való cserét. Most erre emlékezve úgy álltam neki hogy fentről megpróbálom. Esélytelen volt... :)))) Remélem a Cee'd-ben majd egyszerűbb lesz a csere, bár látva KiberLovag leírását...ez is ESÉLYTELEN! :D
Nekem is falta a boci (Mégane) az égőt. Már fentről is tudtam cserélni kb 3-5 perc alatt. Ha még megtartom a vasat, esküszöm mára már bekötött szemmel is menne. :-D
Most cseréltem szüleim Megane-jába izzót. Mondom nekik hát a Cee'd sajna H7-es izzós lesz, kár hogy nem H4, mint a Megane. Erre látom ez is H7... :D Azért 2 és fél év (56.000 km) alatt 3x cseréltem izzót, 1 bal 2 jobb első. Ilyenkor mindig megértem mit érezhet az állatorvos egy elefánt szülésénél... :D
Értem én, hogy készletre nem vesznek automatát, de akkor hogy akarnak meggyőzni, hogy azt akarok venni? Soha nem próbáltam a cee'd automatáját, de ki akarom próbálni, mert hosszú távra vesszük az autót és egyrészt a kuplungolás nem az erősségem, másrészt elegem van a váltogatásból.
Viszont amíg ki nem próbálom, meg nem veszem. Ez elvi kérdés...
A menetteljesítmény - azaz rugalmasság - és fogyasztás nem a nyomatékcsúcs kérdése, ezt kell megérteni. Nyomatékgörbe, váltóáttétel, stb. Feltételezve két 1,6 literes benzinest, lehet, hogy a görbéik a gyakran használt ford. tartományban fedik egymást, 4.000 felett kissé más ívet húznak, +/- pár Nm különbséggel adott mérésponton. Ez az eltérés nem lehet döntő érv egy dízellel való összehasonlításban.
Én haladtam 1,6-os benzines Cee'ddel Veszprém - Badacsony - Veszprém 5,2 literrel. Kevés ember ült annyi Cee'd-ben, mint én. Körülbelül 8-10 Cee'det hajtottam több-kevesebb napot, 2 karosszéria-kivitelben és 3 motorfajtával. Tudom mi a különbség. Sőt, sok Off autót is vezettem, a hétvégén nálam volt egy i30 CRDI is.
Nincs ilyen drasztikus különbség az 1,4 és 1,6 literes Cee'dek között, de itt a kérdés nem is ez volt.
Dízelt nem azért vásárolunk, mert ez eladáskor számítani fog, mert az az 500 ezres árkülönbözet idővel zsugorodik. Azért veszi, mert vagy kihasználja a nyomatékot, vagy mert megéri a sok futás miatt. Ezen a kettőn pedig mit sem változtat, hogy 4.000 felett abban a szűk sávon belül hogyan alakul a nyomatékgörbe.
De most már prezentálom egy skiccel is, mert látom nehéz ez így karakterre. J
A lila filcel rajzolt motornak magasabb a max. nyomatéka, és alacsonyabb fordulaton is adja le. Én mégsem ezt választanám, mivel a jellemzően használt tartományban végig magasabb értéket produkál a kék tollal rajzolt motor. Van olyan hétköznapi felhasználó, aki a lilát választaná?
Ok köszi,akkor az enyém nem lesz benne valószinüleg...mert holnap lesz 2. hónapja hogy vettem és nem hiszem,hogy annyit állt volna a kereskedésben. Köszi
Mivel az i30 koreából érkezik, mint pl a RIO is, érthető a gumiválasztás. De egy európai gyártású autón, aminek még a felszereltségi listájában is megadják a Michelin gumit más márkáktól eltérően, számomra kicsit furi. :)
Én az egyik áruházban kiállított i30-on láttam Hankook gumit. Gondoltam is magamban, mégegy érv a Ceed mellett. Vagy a Ceedre is raknak belőle, gumimérettől függően?
Az olajat Te vitted vagy adták? Illetve ha adták akkor azért mert nem akartál vele vacakolni vagy mert nem lehetett vinni? Huhh..., remélem érthető volt! :)
Pénteken lecseréltettem az olajat 4475 km-nél, igaz ma már 5100 km van a kocsiban.
De a lényeg nem ez, hanem az hogy Gödöllőn csináltattam a KIA Gödöllőnél és nagyon korrektek voltak (annak ellenére, hogy az autómat a pesti Pappas-nál vettem).
Az ár összesen 11814 Ft volt (benzines olajcsere+szűrő+kellékek), és ebbe még egy mosás is belefért volna, de sajnos arra már nem volt időm, hogy azt is megvárjam.
Gyorsak és kedvesek voltak (még kávéval is megkínáltak), mindenkinek ajánlom őket.
Ma szüleim a Visegrádi vár parkolójában láttak egy fekete benzines EX Limited Cee'd-et. Ez önmagában ugye nem lenne nagy dolog, azonban 2 oka is van amiért megemlítem. Az egyik, hogy 15"-os 195/65 Hangkook gumik voltak rajta. A másik, hogy automata váltos volt. A rendszámtáblán elhelyezett matrica szerint a dunaújvárosi kereskedésből származott. Rendszáma KTP-802. Ha esetleg erre jár a tulaj, akkor lehetne nála érdeklődni azoknak, akiknek fontos volna látni/kipróbálni egy ilyen Cee'd-et. Persze nem mindenki jár fórumozni... :-/
Amikor én ilyet hallottam, akkor volt egy bazinagy, csavarban végződő műanyagdarab a gumiban. Biztos valami lökhárító vagy egyéb műenyag karosszériadarab maradt ott egy koccanás után. Szerencsére másnapig nem eresztett, akkor meg már a gumis próbálta kiszedni.
olyan problémám van, hogy menet közben a a jobb oldalról csattogó hangok hallhatóak, mind lassan, mind gyorsan (ilyenkor kevésbé) haladva. Bár ez lehet a menetszél ereje miatt nem tűnik fel nyitott ablaknál...
Eddig fel sem tűnt, ugyanis főleg zárt ablak + légkondi (gyakran rádió). Tehát lehet az első időktől megvan, vagy hangosabb lett és emiatt vettem észre.
Azt még nem fixáltam, hogy az első, vagy a hátsó kerék lehet é a hangadó :-D
Én augusztusban rendeltem SW EX +Ecsomi. Októberre igérték. A héten hívtak, hogy jöttek be sport csomagosok, a dolog megteccet így bevállaltam. A jövő héten jön meg. Remélem nagyon dögös lessssssz.
EX-en a felszereltség miatt van 16"-os gumi, míg az alacsonyabb felszereltségnél a 15". Semmi eltérés nincs más tekintetben, csak 1 plusz szolgáltatás, ami a felszereltség része...
1.4 LX-en ugyebár 15-ös kerék van. Szinte kizártnak tartom, hogy az EX-hez nagyobb féktárcsa vagy féknyereg lenne, ami miatt ne férne fel a 15-ös kerék.
Jaaaaaj, a Barum-ot hamar verd ki a fejedbő. Drága is, meg sz@r is. Nálam egy telet nem bírt ki, 18.000FT / db. Barumot még ingyen sem, mert szezon közben cserélheted..:)
Kevesebbért vannak jobbak. Pld a Hankook 12.500Ft darabja.
A gumibolt.hu adatai szerint a 195/65 R15 ös kerék külső átmérője 635 mm a 205/55 R16- é pedig 632 mm.
Gyakorlatban nem tudom, de nem hinném, hogy ez számottevő különbség.
Feltéve, ha erre a méretre gondoltál, és nem arra, hogy a kerékagyra rámegy-e a 15-ös kerék, vagy beleér a féknyereg. Mondjuk EX alatt mindkét felszereltségi szinthez 15-ös kereket adnak. Nem tudom, hogy van-e különbség a futóműnél a szintek között.
Az 1,4-es EX-en 205 55 R 16-os méretű nyári gumi van. Téli gumit szeretnék vásárolni, mégpedig 195, 65 R 15-ös méretűt (szerelt kereket, acél felniset). Kérdésem:felszerelhető-e a 16 colos kerék helyére, van-e elég helye a 15 colos keréknek? Egy gumis nézegette, és elég bizonytalan volt abban, hogy elfér-e.
Ha tud valaki biztosat mondani, esetleg már vásárolt is, -előre is köszönöm. A 15 colos szerelt kerék-Barum Polaris 2, vagy Nokian gumikkal, 27. 600 Ft/db, míg a 205, 55 R 16-os 50 ezer feletti árban kapható, akciósan, internet árúházban (abaqua? kft lapján).
> NEM úgy autózik mint mi: megmozdul az autó, már 2-ben vagyunk...
Na ja, de őnáluk biztos nincs "Alacsony fogyasztás" topic, meg olcsó autózásra való törekvés olyan szinten, mint nálunk. :) (mielőtt kötekedni kezdenél, éltem kint)
Ergó megtehetik.
Ahol van turbónyomás, ott biza kaját is nyel a gép. Ha spórolni akarunk, benzinesnél alacsonyabb fordulatról is lehet bátrabban gázt adni, mert a pillangószelep akkor nyit ki teljesen, dízelnél viszont úgy lehet spórolni, ha igyekszel turbónyomás _alatt_ autózni. Kis gázzal.
És ezt asszem az Auto Bildben írták le, akik csak értenek hozzá, hisz az általad példának hozott országban írják. ;)
Amúgy igazad van abban, hogy nem szabad bejáratás alatt a túl alacsony fordulatot se erőltetni, de ha kis gázt ad csak, akkor azért egyáltalán nem gond, ha 2000 körül elváltogat az ember. (Pláne hidegen.)
Az viszont szentigaz, hogy alacsony fordulatról ne padlózzuk!! (Pláne hidegen.)
Én azért túlzásnak tartom azt a "2200 fölé ne vigyük a fordulatszámot"-mért is ne?
Innét felváltva a turbólyuk-(nem optimális) fordulat tartományába esve "leültetjük" a mocit. Nincs elég nyomaték, feltöltőnyomás, értsük meg: túl kicsi fordulat és itt is előbefecskendezés van, majdnem visszavágná a dugót, még fel sem ért.
1 (szgk)dízelnek a 2-3000 között tökéletes, csak nem kell 2/3-nál nagyobb gázt nyomni. Kis gáz-közepes fordulat: jó kenés mindenütt (moci-turbó), könnyedén megy a moci, forog a vízpumpa, optimális üzemanyag és feltöltőnyomás.
Szeretném mondani, aki volt már nagy németországban, sem benzines, sem dízel géppel NEM úgy autózik mint mi: megmozdul az autó, már 2-ben vagyunk...Ők kihuzatnak minden fokot-jó nem a maxig.
Volt még egy olyan cikk is, amiben fel volt sorolva, hogy az egyes autógyártók milyen megoldással égetik a kormot az új, részecskeszűrős autókban. De nem találom a linket.. totálkáros cikk az is. ha megvan beirod?
A részecskeszűrő nélküli dízelekről volt szó. Azt mondta a srác, hogy rönó-féle részecskeszűrős dizelt jó messzire kerüljük. És mivel ott dolgozik neki el is hiszem.
"ha autópályán mész 130-140-nel tartósan, akkor tökéletesen kiég a korom"
Totalcaron volt egy cikk a részecskeszűrőkről, ugyanezt írták. Egész pontosan azt, hogy aki állandóan csak városban araszolgat, annak nem bír annyira felmelegedni a kipufogórendszere, hogy a részecskeszűrő időnként elégesse a benne felgyűlt kormot. Ilyenkor előfordulhat, hogy minden látható ok nélkül megemelkedik az alapjárat, mert éppen kormot éget. És ehhez nem elég egy-két lámpától-lámpáig gyorsulgatás.
Szerintem ne a kilométer órát nézd bejáratásnál hanem a fordulatszámot. Na jó azért a km órát sem árt :)) Én úgy váltanék vele, hogy a fordulat ne essen 1400-1500 alá és 2200 fölé nem vinném csak néhány pillanatig. Autópályán meg 110-120 közt mennék vele. Aztán 1000 km után emelném a fordulattartományt, tehát 2500-nál váltanék, autópályán meg átlag 140 :-)) Egyébként azt mondta az egyik autószerelő hogy a dizel kikormolására, hogy ha autópályán mész 130-140-nel tartósan, akkor tökéletesen kiég a korom. Tehát hülyeség az az álláspont, hogy úgy kell kikormolni, hogy kinyomjuk a szemét. Arányaiban magasabb fordulatszámokat kell használni elváltásnál mint ahogy szoktad, és akkor kormolod ki. Pár perc is elég a kikormolásra. Szóval ha mindig 2000-nél váltassz feljebb, és kormolni akarsz, akkor 2500-3000-nél válts sebességet. A lényeg az új autónál, hogy nem szabad hagyni ellustulni a motort. Az első 1000 km után dinamikusan kell vezetni, kicsit jobban pörgetni, mint ahogy szoktad, akkor járódik be. És megjegyezte hogy milyen érdekes, hogy mindig azok az autók romlanak el amiket állandóan óvnak, vigyáznak, alig pörgetnek.
1800 - 2200 közt váltanék, vagyis én ott szoktam. :) A második kérdésre nehéz felelni... bejáratásra gondolsz? Vagy hogy, nekem kicsit érthetetlen, fogalmazd át máshogy.
Este megyek Münchenbe megtekintem a holnapi Oktoberfest első 7végéjét. ha minden jól megy még helyem is lesz abban a sátorban ahol a Polgármester megcsapolja az első hordót! :)
Utitársam gazdaságos, csendes, dinamikus Cee'd-ünk lesz.
Sajnos ebből nem látszik semmi :(( Ketté tudod szedni az eredeti képet és két képként feltenni ? Leirni nehezebb mint megcsinálni :) De ha elküldöd emailben, szivesen megcsinálom...
136 Ló? Lesz az még brutálisabb is...:) Az én 200 lovas kis Volvómat egy márkatárs 272-re csavarta fel...:) Meg is hajlott a főtengelye egy idő után :)
Xenon témában elég ha ide kattintotok, bőséges a választék:
http://portal.martincaraudio.hu/xenon_lampa.html
Egyébként a hivatkozott oldalon a chiptuning-box témában az általam eddig az interneten talált legkimerítőbb információs csokrot is megtalálhatjátok!
üdv egy nem füstölős 4,8 liter/100 km átlagfogyasztású 1,6-os Crdi 136 Le-s Ceed tulajtól!
Aki meg parázik a garivesztéstől meg továbbra is fanyalog a témán nem akarjon többlet-teljesítményt gépéből kicsikarni, vagy vegye meg a 2,0 CRDi-t bő 5 milláért!
Joda mestertől szabadon:"Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!"
Teljesen normál, én is ezt várnám el. Azoknál a kereskedőknél akiknél mi jártunk és (az egyikkel üzletet is kötöttünk) csak ugyan azok voltak. 1,4, meg crdi. Mentségükre bemutató hltvlge volt...
De más márkáknál is ezt tapasztaltuk. Amikor Toyotat akartunk venni akkor csak 1.0-as Yarist lehetett... Se dizli, se 1.3-as. Fordból csak kombi 1.6 Focus... Szóval a magyar piacon attól tartok ez a kereskedők lehetősége...
Xenon. Tegnap kicseréltem a szerintem hibás izzókat a forgalmazónál. (ledtehnik bt, korrekt volt) 4 mm-el közelebb volt a fókusza a kelleténél, sokára jöttem rá mi a bibi. Most sokkal jobban, pontosabban világít. Pontosan beállítva nem fogja kiégetni senkinek a szemét, szépen oda világít, ahova kell, hiába "csak" parabola tükrös a Ceed lámpája. Ha kell,1 fokkal letekerve is jó.
Amásik hiba, amire figyelni kell, hogy az égő leszorító rugója megfelelően álljon az égő foglalat vállán, rendesen szorítsa le. Az egyiken icsavarva gazítanom kellett. Észre lehetett venni, hogy úthibán áthaladve beremeg a fénycsóva. Sok ilyen autót látni, hogy vagy az égő, vagy az egész lámpafej vibrál. Többnyire teherautóknál.
Az előzéseket minden kocsinál ki kell tapasztalni, ez még csak nem is váltófüggő. Azt szeretem, hogy a gázpedállal nagyon finoman lehet szabályozni, hogy mit akarsz, vagy mennyire durván előzöl. Ha kicsit nyomod meg 1-et rak vissza, ha padlót nyomsz, akkor kettőt. És nagyon szigorúan megindul.
Kanyargós heyi úton én jobban élvezem a kanyarokat, mint a váltogatást. Ilyenkor meg esetleg berakom kézi 2-be, és van motorfék meg pengős benzinpörgés.
És valóban városban dugóban az igazi kényelem, meg autópályán tempomattal.
Én se raknék 17-es felnit, szerintem kényelmetlen lesz egy rosszabb úton, nekem a 16-os is ép csak elmegy ceeden, 17-essel biztos jobban pattog, a nyomvályúkról nem is beszélve, na meg a gumi ára. Amúgy egyre sokasodunk itt a nyugati részen, tegnap csak átmentem Győrön, és két ceedet is láttam (eddig egy sem jött szembe):-)
Látványra szép a 17"-os felni, de a használhatóságát már erősen megkérdőjelezem... A gumi árakat meg már nem is említem, hogy 2.5x-3x annyi mint a 15".
A sport csomag: 17" alufelnik, speciális kárpit és börözés (kormány, könyöklő), fekete maszkolt lámpák, alu pedálok, és pár apróság kivül belül. Nekem a 17"-os kerék miatt kellett.
Most jut eszembe a totalcaros cikk irója a kollegám..majd megkérdezem mire jutott a jogszabályokal... Valami olyasmi a dinamikus fényszóroállítás,hogy menet közben ha pl egy bukkanora ér az autó,akkor lefele állítja az elektronika,ha pl hullámos utón megy akkor a hullámokkal ellentétesen mozgatja a redszer a fényszórókat...ilyet láttam már,de nem biztos,h mindegyik ilyen...ezt konkrétan egy vw-be láttam
Xenonhoz automata mosó kell, ha koszos a lámpa szanaszét szórja a fényt, még az a mentség sincs hogy csak az útra világít. Egyébként én is kivernék minden xenonlámpát.
Én azt kérdezem, hogy a nyíregyi városi tévében tesztelték az SW-t, szerintem LX+ lehetett, mert fekete a középkonzol. Viszont volt benne műszerfal fényerőszabályozó. Most akkor az egy álcázott EX volt (nem hiszem), esetleg véletlenül volt benne, vagy pedig már széria a műszerfal fényerőszabályozó az LX-ben is?
"De ez az egész egy baromság,örülni kellene,h jobban lát a paraszt,így talán kevesebb a baleset!!!"
Ezzel azért egy kicsit vitatkoznék. :) Azért mert Te jobban látsz, nem biztos hogy a szembejövő is örül neki, mikor kisütöd a szemét. Mert lehet hogy ő meg nem lát semmit a Te "jó" lámpádtól. Pontosan ezért kéne ezt normálisan szabályozni. Mikor, hogyan, milyen feltételek mellett lehet xenon a kocsiban. Azonban az is tény, hogy egy megpakolt autóval (melyben normál lápma van) is ki lehet sütni a szembejövő szemét, ha nem állítod a magasságot megfelelően. Ehhez még xenon se kell. Sokan ezt lesz.rják és nem foglalkoznak vele, pedig fontos...
Az automatikus magasságállítást még csak-csak értem, de a fényszórómosót... Most őszintén akinek van, ki szokta használni? :)
Kicsit off a kérdés, és ezért bocsi, de most láttam az SW felszereltségi adatainál, hogy az EX Limitedben is van dohányzó csomag. Ez vajon valami elírás, vagy az SW-nél tényleg lesz? Mondjuk nem olyan lényeges számomra, mert nem dohányzok, és az autómban senki sem dohányozhatott eddig sem, csak jó lenne tudni mire számítsak.
EZ Banánisztán... off Adott egy EU ban gyártott "0"km-es motor,mindene az Eu ban készül,de Magyarországon mégis le kell vizsgáztatni,átnézik,hangot mérnek rajta stb stb,Tipusbizonyítványt kell csináltatni hozzá (amin 1 egész hónapon keresztül vizsgálják a motort nagyítóval,kereseik az "E" betüket)...mert ami mindenhol jo Németeknek,Osztrákoknak,az nekünk a nagy Magyarosrzságon nem jó ám.... ON Én ezeknek a dolgoknak tudatában már nem lepődök meg semmin.... De réges-régen amikor suliba jártam meg kellett tanulni a magyar szabány egyes részetit(és véletlenül pont gépjármű technikai szakon végeztem) és nekem nagyon úgy rémlik, volt ilyen mosó és autómata!! szintbeállító valahol... de ez lehet már csak azóta jött nekem valahonnan,mindenesetre a fejem nem raknám rá! Majd utánanézek. De ez az egész egy baromság,örülni kellene,h jobban lát a paraszt,így talán kevesebb a baleset!!!
"A magyar közlekedésben résztvevő járművekre vonatkozó előírások nem térnek ki konkrétan az izzó (égő) típusára és az esetleges xenon (nevezzük ívkisüléses vagy HÍD égőknek) és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő berendezésekre, mint automata szintező és lámpamosó."
"Ma voltam a mozaik utcában a vizsgaállomáson... Szerintük mosó mindenképp kell hozzá és persze a magasságállító is"
Biztos jó dolog az automata váltó, nem igen vezettem még ilyen autót, tapasztalataim nincsenek, kivéve talán 1x, mikor egy Daewoo Nubirát próbáltam ilyen váltóval. Az viszont annyira rövid út volt, hogy semmilyen nemű tapasztalatot nem szereztem róla, csupán hogy érdekes. :) Amiért én nem annyira preferálom az automatát, az 2 dolog.
Az első, hogy nem tudom milyenek a reakciói, mennyire partner mondjuk egy hirtelen előzésnél, amikor gyorsan kéne előzni, mert mondjuk olyan terepen haladsz, ahol erre nagyon kevés lehetőség van. Megadja e azt a teljesítményt és biztonságot, ami ilyenkor kell az előzéshez, vagy gondolkodik rajta éppen annyit, amitől már ez a manőver nem vihető véghez vagy csak kockáztatva.
A második, hogy nagyon jó dolog, mikor pl egy szerpentinen felfele, rakosgatod a sebváltót a különböző fokozatokba, és nem "csak" a kormányba kapaszkodva kanyarogsz jobbra-balra. Ezt az élményt nem szivesen adnám oda egy automatának. :)
Biztos megvan a maga előnye, pl dugóban biztos sokkal kényelmesebb lehet a vezetés.
Ma voltam a mozaik utcában a vizsgaállomáson és ha már ott vagyok,rákérdeztem erre a xenon dologra... Hát sok mindenkinek nem fog tetszeni amit hallottam... Szerintük mosó mindenképp kell hozzá és persze a magasságállító is,de az manapság már minden autóba van...ha nincs, két választásod van: -az egyik a visszaalakítás -a másiknak sok nulla van a végén...
Hát el kell hogy mondjam lehajtott hátsó ülések plafonig pakolva súlyos csomaggal két 90 kilós személlyel elől, klímával, meg se érzi! Nem vicc ! én is azt hittem, hogy bőgve, cammogva megyek majd 600 kilométert.. ugyan..!
Hát nekem is pont ez volt a bajom, 1.6-os benzines tesztautó nem volt, vaktában meg nem mertem megrendelni. Az 1.4-es jó volt 2 személlyel üres csomagtartóval, de megpakolva meg klimával biztos gyenge lenne, ezért választottam a dizelt.
Még annyi, hogy ez egy tanuló automata váltó. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy tényleg alkalmazkodik a vezetési stílusomhoz. Egy hosszabb hajtósabb menet után kell pár váltás, hogy hamarabb váltson fel, ne pörgesse annyira, mint előtte. De gyorsan kapcsol szerencsére.
Igen van. A váltókart berakod D-be, majd ha kézzel akarod léptetni balra-magad felé kell tolni. Ilyenkor előre (+ felvált), vagy hátra (- levált) lehet lökdösni a kart.
Őszintén megmondva nem túl jó megoldás szerintem, mert a karnak elég nagy az ellenállása. Jobb lenne két kormánykapcsoló. De végülis nagyon-nagyon ritkán érzem úgy, hogy be kellene avatkoznom a vezérlésbe.
Hegymenetben néha-néha meg autópályán olyankor, amikor nagyon tartani akarom a tempót egy emelkedőn, és ehhez visszarakom 3-ba. A 3-asnak bőven 150 felett van a vége.
A Cee'd-nél úgy látom a képek alapján visszaváltáshoz tovább le kell húzni a kart, majd vissza.
Én ugyanezt végigjártam márciusban a Megane-nal. Sajnos sehol sem tudtak Automata tesztautót mutatni, mert szerintük annyira kicsi rá a kereslet, hogy nem éri meg. Ezért csak rendelésre hoznak be ilyen variációt. Pedig szerintem lenne rá igény, egyre többen érdeklődnek ilyen autók iránt. Biztos vagyok benne, hogy ha többet tartanának belőle, vagy kicsit jobban reklámoznák sokan rendelnének ilyen kocsikat.
Ha megnézi valaki a hasznaltauto.hu-t azért sok automata kocsit találni, és monst nem a luxusautókra gondolok. Van Swift, Ignis, Megane, Focus, Picanto, sok Golf Plus, ilyenek.
Én azt mondom, aki ilyet akar ne féljen megrendelni, biztosan nem fog benne csalódni, nagyon szuper.
Nekem már a javított prospektusom van a hétvégéről (elején felül: EURO2008, EURO NCAP 5*, Davis Cup). Görbék ugyan nincsenek benne, csak számadatok az utolsó oldalon, miszerint:
Lehetséges,bár a /lehet,hogy vad/ kapitalista logika alapján azt kellene drágábban adni amit visznek! Én is le akarom cserélni egyébként, ha kell valakinek a 185/65-ös gr. szóljon bátran!!!:-)
Nézd meg a mostani alsó és középkategóriás autókat. A legtöbbjük 195/65R15-ös gumival gurul ki a szalonból. Ezért olcsóbb a 195-ös, mint a 185-ös, mert NÉPSZERŰBB. Ezt viszik a legjobban és erre a legnagyobb a kedvezmény.
én nyikkanásokat hallok amikor átmegyek aknatetőn vagy egyéb kisebb úthibákon, de kivülről jön, csak lehúzott ablak mellett hallom. A szerviz nem talált semmit, igaz ez azért nem nyugtatott meg.
Elolvastad, de nem értetted meg miről beszél a srác.
Én sokadik éve 1,5-1,6 benzines autókkal járok. Tudom mi a különbség az 1,4-es 13? Nm-re és egy 1,6-os 154 Nm-re között. Főleg, amikor városban tötyög az ember. Itt többen leírták, hogy mennyit fogyaszt a KIA 1,4-es benzinmotorja városban, pontosan látszik, hogy pörgetni kell a kisebb motor miatt, ezért többen nem is voltak elégedettek a fogyasztásával.
És ha folyamatosan (több ezer, nem pár száz) kilóméteren keresztül használnál egy 1,6-os benzinmotort igenis rájönnél, hogy simán lehet vele 5 és 6 liter közötti fogyasztást produkálni, ha az általad említett 90-100 tempóban haladsz. De még pályán sem mennek 7 fölé 140-ig.
És amíg egy 1,4-essel el sem tudsz indulni normálisan úgy hogy 2000 fölé ne pörgesd, addig egy 1,6-ossal már váltani is tudsz ilyen fordulatnál. És ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne a Cee'd 1,4-es benzinmotorja, csak ekkora súlyhoz több nyomaték kell.
Az OFF 1,6-os kombim dugóban elvolt 8,5 liter benzinnel, amennyire olvasom az itteni 1,4-esek esznek ennyit. A mostani automataváltóssal is elvagyok 6 liter alatt országúton, csak szegény nem sokat lát 90-es tempót.
Dízelt vett, mert eladásnál úgy gondolja számítani fog. De egyszer legyen valami baja a motorral, amit a szervizek mostani divat szerint (én nem alaptalanul) ráfognak a gázolaj minőségére, máris ugrott az árelőny. És hidd el nem fog számítani a híres 7 év garancia. Egy benzines meg legfeljebb köhög egy kicsit, ha rosszabb üzemanyagot kap, azt jól van.
Néhány cee'den zörgő hang hallható, egyenetlen úton történő haladás közben. Aki ezt tapasztalja, forduljon márkaszervizhez. Az ok Az MDPS (elektromos szervokormány) közbenső tengely csavarja, amelyik az MDPS modul és kormányoszlop csukló között található.
1. Egy autó, normál használat esetén 1.500 - 3.000 fordulat között, autópályán (benzinesnél) 4.000 körül jár. Vagyis ha feltételezzük hogy két egymással összehasonlított görbe szinte egymást fedi 4.000-ig, utána kicsit más ívet húzva eltérő pontról esnek vissza, akkor az miért is befolyásolja a mindennapi használatot?
2. A dízel + 100 Nm és 1.900-2.000 fordulaton. Hogy lehet összehasonlítani egy hasonló löketű benzinessel?
3. A dízel nem kattog, csattog :) Te a dinnyeterítő autóról beszélsz. Tény, hogy a dízel járáskultúrája más, de 90-100-nál a benzines már hangosabb, a jelentősen magasabb fordulat miatt - nyomatéggörbe ide vagy oda. De ezt neked kell tudni a legjobban.
4. Ha a nyomaték miatt vettél dízelt, akkor mit érdekel, hogy 4.200-on meg van-e az a "nyamvadt" 154 Nm, vagy ott épp még 148? :)
Évi 10 ezret mész és nem autópályázol. Akkor lehet, tényleg nem kellett volna dízel. Ha meg már megvetted, akkor élvezzed ki, kit érdekel a benzines görbéjének adott pontján +/- 5 Nm eltérés?
Ha a dízellel ráálsz 90-100-ra, akkor 4-4,5 liter, a benzines azért nem lesz ennyi.
Szó ami szó, menj be egy szalonba és vezessed az 1,6-os benzinest. Aztán utána nem fog fájni a szíved!
Én is láttam a prosiban a görbéket :) Be lehet menni a kereskedésekbe és elővetetni az új, javított cee'd brosúrát (rajta van az NCAP 5 csillag a címlapján), Abban már a javított, 4.200-as fordulat szerepel. Lehet ezen vitázni, fel lehet tenni a a motort a padra... :) És megkérdeztem a Kia Motors illetékesét, ő visszahívott, hogy a helyes adat 4.200. Nem én terveztem a motort, így ennyit tudok tenni az ügy érdekében. :)
"Az utólagos xenon izzók beépítése jogilag egyelőre nem teljesen tisztázott. A magyar közlekedésben résztvevő járművekre vonatkozó előírások nem térnek ki konkrétan az izzó (égő) típusára és az esetleges xenon (nevezzük ívkisüléses vagy HÍD égőknek) és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő berendezésekre, mint automata szintező és lámpamosó. Ebbe ne menjünk bele, az azonban már műszaki kérdés, hogy a pontos fókuszpont ellenére a HÍD égő több szórt fényt ad a szabadformázású parabolatükrös lámpatestben, mint az árnyékolt fejű H4 vagy H7-es izzók, így a szembejövőket jobban vakíthatják. A begyújtás pillanatában a nagy áramfelvétel okozhat problémát, akár ki is olvaszthatja a nem erre méretezett olvadóbiztosítékot, és valóban esetleg egyéb elektronikai problémát okozhat. Ezt persze leginkább a begyújtáskori tranziens, utána az áramerősség szépen visszaáll egy alacsony névleges értékre, ami alacsonyabb, mint a H4/H7 izzók esetében, ugyanis a HÍD égő csak 35W teljesítményű. A trafó nem termel akkora hőt, hogy bármit is megolvasszon, de olyan helyre kell tenni, ahol szellőzik és nem zárt térben van. Mindezek figyelembevételével, én maradnék a gyári fényszórónál, noha a HÍD fényerőssége valóban jobb. És akkor minden legális és megbízható, rosszindulattal sem lehet belekötni."
Én csak tényeket szerettem volna megosztani, ha nem gatyád ne vedd fel :).
Egy biztos, hogy a gyári Xenon szintszabályozós és lámpamosó van rajta
Max arra szállhat rá, hogy ég-e (a lámpa rendesen).
Idézet a témáról egy joghoz értő illetőtől:
eksön_ 2007-07-25 15:58:55 (#88146) Szó sincs automatikus szintszabályozásról, csak szintszabályozásról, manuális meg már minden autóban van. És egyébként a tanácsi irányelv aminek a melléklete a hivatkozott előírás, azt is magába foglalja, hogy nem tagadható meg az olyan gépkocsi forgalomba helyezése vagy forgalomban tartása, amelyekkben az "E" jelzéssel ellátott világító berendezések vannak, márpedig a Mo-on árult H.I.D. szetek legtöbbjén van ilyen jel, a beszerő szervizek műbizonylatot is tudnak adni. Továbbá a Tanács irányelvei ugyan jogszabályok, de közvetlenül csak akkor hivatkozhatók, ha adott tárgyban hazai szabályozás nincs, márpedig nekünk van, és az sem automatikus, sem manuális beállítási lehetőséget nem ír elő, és nem választja szét az izzószálas és gázkisüléses fényszórókra vonatkozó szabályokat.
Továbbá az irányelv csak egyfajta tanácsadás az EU-tól, hogy a jogszabályalkotás milyen irányú legyen.
Tegnap csináltam a " Nagy Fogyás" című csoda prodokciót és volt rendőri biztosítás, beszéltem az egyikkel és mondta, hogy rászálltak az utolagos Xenonra.
Elég könnyű kiszurni mivel a gyárin van lámpamosó+szintszabályozás.
Úgyhogy csak óvatosan. (azt kell mondani, hogy megemelt Kelvin fokú H7. :)) )
Az a baj vele, hogy rossz helyen van a fókusz, és szórja a fényt. Alant írtam éppen. Visszaviszem az égőt, és addig verem at ember fejét az asztalba, míg nem beszél folyékonyan kínaiul..:)) Minden kínai... csak ne lenne néha el....va.
Arra azért vigyázz, nehogy pórul járj. Tele van a piac noname gagyi xenonokkal. Most spórolsz pár ezret aztán fél év múlva veszel újat. Rosszabb esetben tönkre megy a lámpa vagy leég a kocsi.
Óra szerint hát!!!! Gps-t nem néztem a boxal pedig mindegyik kormol nézd meg a vw-eket füstölnek mint a gyárkémény nem jó az égés vagyis nem tudja elégetni normálisan de ez csak az én véleményem eddig inkább ki kellett szerelnem box.ot nem be:):) jah és a garit veszti remélem ezt tudjátok!!!!!!
"jah és az 1.4-es lazán megfutja a 200-as tempót is már:):)"
Óra szerint igen. Szombaton pályán kipróbáltam, valahol 190 és 200 között volt már a mutató, akkor azt mondtam, jó, tovább nem érdekel. GPS szerint ez alig 185.
7végén jártam a lurdyban Westéknél, és megnéztem a kiállított SW.t. Nekem fotókon egyáltalán nem tetszett, de élőben csinos nagyon. Persze az ötajtós sokkal nagyobb király :)
Lehet hogy elviszi a 200-at de örült hosszú egyenes kell hozzá, én kb 4 km-en mentem és kb 195-öt tudtam kicsikarni belőle!!!! Esetleg a box??? :)))))))))
Köszi! Majd ha meglesz, akkor lesz igazán nagy öröm, remélem! :) Sokat vaciláltam 5 ajtós legyen vagy az SW, de végül mivel nem 1-2 évre veszem, ezért a jövőben valószínűleg kelleni fog a nagy csomagtartó, ha még most nem is.
Hali én most voltam Polgárdiban nekem 12 lityi körül volt az átlag:) jah és az 1.4-es lazán megfutja a 200-as tempót is már:):)
múlthéten nagyon finom szintén Polgárdiba mentünk itthon lenulláztam a fed.kompot. 5.3 volt az átlag de tojásokon lépkedtem végig :):):) és 100 volt a max akkor amit mentem de átlag 70-90 között
Mivel általában városban használom, most azt próbálom megfigyelni, hogy mennyit fogyaszt.Úgy vettem észre, hogy talán 8-9 litert között. Ha 9 , azt kissé soknak tartom, a Lanosom 10 litert kajált városban, ettől kevesebbet várnék.
Az 1,4-es benzinesemmel a 6,6 literes fogyasztás úgy jött össze, hogy az M7-en és az M5-ön végig 120-140-es tempót tartottam, M0-n, és a 4-es úton Szolnokig 60 és 100 km/óra között.
Na ez az! Mindenből a legjobbat kell megvenni, amire valóban szükség van. Annyi a külömbség, hogy elsőre. Jól tetted, sosem késő meglépnni az ilyet. Gratulálok, érezd sokkal jobban magad benne.
Mai 1.6 CRDI fogyi: Keszthely->Fehérvár: 4,3l Kreszt többnyire betartva, Keszthely-Veszprém között 90-100, Veszprém-Fehérvár között 110-120. Még csak 2400km-nél járok összesen. Viszont pénteken Fehérvár-Veszprém között végig 140 körül 6.0l!
Alkalmam volt hosszabb úton figyelni az 1,4-es benzines (EX) fogyasztását, Szolnok Hévíz távon, a 4-es, 405-ös, M0, M7, majd újabb országúti szakaszon, 3 személlyel.
Megtett távolság 300 km.
Menet, klíma használatával, 50 és 140 km/óra közötti sebesség mellett, M0-án és M7-en kevés dugóval, 7.2 liter/100 km.
Visszafele, 90 km-es átlagsebesség mellett, klíma nélkül, 6,6 literes átlagfogyasztás a fedélzeti számítógép szerint (tapasztalatom szerint, 1-2dl eltéréssel, pontosan mér).
Ezekkel az értékekkel elégedett vagyok, jól megy a kicsike, ha kell, bátran a gázpedálra kell lépni, és akkor neki lendül.
Először is gratulálok csorbannak, majd lehet megírja miért! ;)
Másodszor meg ma végre megrendeltem a tatabányai K-N kereskedésben a Ceed-et. Le a kalappal előttük, főleg a tulaj előtt! :)
KIA Cee'd SW 1.6 CRDi kompass blue + classic kárpit (2 tónusú) + elektromos csomag plusz
3-4 napja lehet rendelni az elektromos csomag pluszt, ami +160.000 Ft és a sima elektromos csomagon felül tartalmazza még a tempomatot!!! :) Ezt nem tudtam kihagyni. Most már csak a centi vágás jön, mert elvileg november végére, december elejére itt az autó.
Nem lehet, hogy lecsúszott vákuum csöve az autónak? :-) Volt már rá példa a ceed-esek közt is. Visszatették az illetőnek és nem győzött áradozni, hogy mennyire jól megy a gép.
Az egyik kijelentés saját mondatában tekeri ki saját magát.
Emelkedőn gyenge és mégis kis furdulatszám tartományban ajda le az erejét?
Itt fizikálisan nem stimmel valami......
Amennyiben kis fordulatszám tartományban adja le az erejét, az azt jelenti, hogy nem a nagy pörgetések híve...de akkor éppen ezért elég hamar kell erejénél lennie , nem igaz?
Hangos motor? szeretném látni, hogy mihez viszonyítottak, ugyanis a kategória 90 % át vezettem már és ellenkező tapasztalatom van.
Szóval, még egy részlet jutott eszembe az i30 kapcsán. Az, hogy két dolgot fikáztak. Az egyik az, hogy a motor gyenge emelkedőn, valamint kis fordulatszám tartományban adja le a nyomatékot. Hmmm. A másik negatívum, hogy hangos a motor, legszivesebben egy vödör purhabbal borítanák be az egészet.
Sziasztok. Bocsi hogy mással jövök, van egy kis tapasztalat.
Xenon projekt téma.
Említettem anno, hogy kicsit erősebb a fénye két foltban, kiégette még a kisagyat is a szemből jövőknek. Egy fokot le kellett tekertem, úgy jó lett
Ma kiszedtem az égőket, megvan a hiba. 4!!!! mm-el hátrébb van az ívfény a halogéneshez képest. Nem jó pontban világít az égő. :(( Az volt a baj, hogy nem tökéletesen terítette a fényt, kissé szórt. Hát ezért.
Olyan érzetem van, hogy nehezen tudják megemészteni , hogy Hyundai-Kia rendesen bezavart a kompaktkategóriába....Pedig ez is verseny.Van rá pénz, hogy jobbat csináljanak akkor miért olyan hihetetlen ?:)
i30 formatervét is akarják itt-ott kóstolgatni...erre csak azt lehet mondani, hogy el kell menni és megnézni:))(a BMW 1 es tervezője nem tagadta meg magát, na és.....olyan rossz az ?:))
A teszt elején bevallottan igyekeztek hibát találni :)
A Viasaton lévő tesztben azt mondták, hogy ez a közép felszreltségű i30, és 115 lovat mondtak rá, hogy annyi van benne, mégis izéltek, hogy 2500 fordulatnál jön meg az ereje, alatta gyenge, vagy lomha és még soroltak pár ilyen jelzőt... Három csillagot adtak csak a motorra, a többire négyet. Kicsit értetlenül álltam a dolog előtt, én vezettem már 115 lovas Ceed-et és az mindenhol ment mint a raketa :) Akkor most hasonló súlyú és külsejű, ugyanazzal a motorral szerelt i30 miért megy rosszul a ceed meg miért jól? Én ezt nem bírom összerakni a buksiban.
Erről annyit mondanék, hogy én vezettem....megkérdezném, hogy mennyit is vezették a dieselt?:) szóval a nem megy jól után meg autópályán áradoztak, hogy milyen jól megy......ez nem furcsa?:)
Ma voltam cee'd-et és i30-at tesztelni. Az i30 jobban tetszik (igényesebb belül) de a cee'd is nagyon jó autó. Az 1.6os dízel tényleg nagyon jó. Az i30-as 90 lovas dízele nem teljesen ugyanaz mint a 115-ös azt mondták. Mindkettőn változó geometriás turbó van, de a 90 lovason kisebb. Hogy ez igaz lehet e nem tudom, mert műszaki analfabéta vagyok:)
Dehogynem, ugyanis akkor megúsztam volna a dizel felár jelentős részét is. Ráadásul ha 4200-on lett volna az 1.6-os maximuma, akkor érzésre normál használatban SZVSZ jóval jobban menne, mint az 1.4-es a maga kb. 5500-as nyomatékmaximumával. Meg azért valljuk be: egy benyásnak jóval szebb hangja van mint a dizelnek, nem kattog, nem csattog, nem büdös és hamarabb be is melegszik és olcsóbb a fenntartása. Cserébe viszont erős és keveset eszik. Én viszont csak a nyomaték miatt vettem dizelt, mert nekem az évi kb. 10ekm futásteljesitmény mellett soha nem térül meg a felára. Városban is keveset megyek, országúton meg a sebességhatárokat többnyire betartva nincs túl nagy különbség egy 1.6-os benzines és az 1.6-os dizel között. Autópálya más kérdés de ott keveset megyek. Számomra egy turbós benzines lett volna az ideális, ami árban a gyenge benzinesek és a dizel között lenne, csak sajna a Cee'dhez jelenleg ilyen nincs, ezért választottam a dizelt.
Igen, én láttam :))) Totál lehaltam, hogy az 1.6 crdi-re azt mondták, hogy nem megy jól, viszont mondták, hogy MÁS gyártók autójában már vezettek 1.6-os dizelt és az meg milyen jól ment. Itt biztosan a Ceed-re gondoltak. :) Szóval akkor hogy is van ez? Nem csak a kasztni más a két autóban, hanem a motorban is vannak különbségek??
Igen, így van! Azt hiszem ez a gyártónak is újdonság lesz, valószínűleg módosítani fognak a szabásmintán!Pedig gyártottak már Cee'd-re, de úgy látszik nem reklamáltak. Én úgy tervezem, visszaküldöm nekik, alakítsanak rajta! No nem azért, hogy reklamáljak, mert mint írtam nagyon szép munkát végeztek, hanem mert úgy is van egy kis adósságuk!
ok, csak arra akartam célozni, hogy kellő helyen megoldott illesztés , pl szétkapcsolható, stb.....megoldás lehet. Tehát belekalkulálva azt is, hogy aktív fejtámlák annak.
Már bocsi kicsit lemaradtál! :-) Már megvarrattam, és pont ez a problémám, hogy a két első ülés támlájára nem tudom rátenni a fejtámla miatt! Pedig méretpontos, kimondottan Cee'd-re készült. Amúgy nagyon patent, és minőségi anyagokból készítették.
Mivel én sem voltam biztos, felhívtam az illetékest, hogy akkor most 5.200 vagy 4.200. Ő mondta, hogy 4.200 és hibásan másolgatják az adatokat. Magam nem mértem meg :) Ugye nem mondod komolyan, hogy egy kis változás a görbe ívében és máris lemondasz 100 Nm-ről? :)
Én is erre gondoltam, valoszínüleg ez lesz a megoldás! Sok választási lehetőségem nincs! Azért egy dologot érdekesnek tartok! Vagyunk itt egy páran, másnak nincs üléshuzat az autójában???
Hát nem vagyok benne biztos, hogy a 4200 a jó érték, mert idáig ahány nyomatékgörbét láttam mindenhol 5200-nál van a maximum. Egy számot véletlenül könnyebb elírni, mint egy nyomatékgörbét átrajzolni. Vásárlás előtt a nyomatékmaximumnak külön utánanéztem, mivel sehol nem találtam 1.6-os benyás tesztautót: ha 4200-nál lett volna a nyomaték maxmimuma, látatlanba is azt vettem volna a dizel helyett.
No felhívtam a Kia Motors műszaki ügyintézőjét, bizony a Szlovén és UK oldalon van jól. Tehát rossz adat másolása miatt nem csak a nemzetközi, de a hazai honlapon is rossz az adat szerepel, ahogy a PDF és nyomtatot brosúrákban is.
4.200-nál adja le a max nyomatékot az 1,6-os benzines.
A Kia honlapja szerint az 1,6 benzines max. nyomatékához tartozó fordulat 5.200, nem 5.000. Az i30 4.200-as adata valószínű ugyanúgy elírés, ahogy a Kia Szlovén oldalán: http://www.kia.si/ceed/
Pancelos, ha már mindenáron számokat vársz tőlem, akkor olvasd el legalább a nemrégi kérdésemet az 1,6-os benzinmotor katalógus adataira. Szerintem elírta a KIA a fordulatszámot, te szakértő vagy, biztosan ki tudod javíttatni! :)
Nem az üléshuzatot kellene úgy átalakítani, hogy a fejtámlán keresztül rá tudd húzni az ülésre? Arra gondolok, hogy kivágod annyira, hogy fel tudd rakni, aztán egy szabóval rendesen elvarratod a lyukat. Gondolom nem akarsz mindíg szervízbe menni, amikor az üléshuzatot tisztítod.
Lenyelte az enyémet is! Nagyon úgy néz ki, hogy improvizálnom kell, hogy megoldjam a problémát! Az egyik oldalon, amerről a retesz van ki tudtam emelni, kicsit feszítve, de a másik nem enged! Az ülést meg nem akarom szétbontatni!
Szia! Pedig úgy néz ki van rá okom, mert aktív a fejtámla, és nem hagyja magát!!! Ha nem bírom kiszedni, gondolkodhatom, hogy hogyan oldom meg! De valamit úgyis kitalálok!
Na szóval lenyelte a hsz-t a fórum... :( Vagy úgy járok, hogy egyszercsak kétszer lesz... de jobb többször, mint egyszersem... :)
Szóval az aktív támasz kioldó-mechanizmusa magában a fejtámlában van... nem karostul billentenek az új gépek, hanem a támla mozog... ez a módi, állítólag biztonságosabb... gyakorlatilag a fejtámlát csak az ülés megbontásával lehet kiszedni, gondolom jól meg van bonyolítva, hogy csak szervízben...
Nos kéne egy pontos szerelési leírás... állítólag az aktívsága miatt nem szedhető ki, és ez logikus, mert a szerkezet magában a fejtámlában van, nem pedig billenti az egész fejtámlát... ez az új módi... régebben volt a billentés...
Én is szívesen megnézném, kivezethető-e az USB, ha tudnám hogy lehet hozzáférni a rádióhoz. Elég lenne egy USB drótvéget bedobni a kesztyűtartóba, és ott rádugni egy pendriveot.
A szervízben azt mondották vala, hogy rendeltetésszerűen nem lehet kiszedni, csak ha szerizelni kell, de akkor bontani kell az ülést... viszont nem néztek tételesen utána...
Sziaztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Ha valaki tudja, hogyan lehet az első ülésekből a fejtámlát kivenni írja már le nekem legyen szíves! Előre is köszi!
A hatfokozatú automatát el tudnám képzelni, néha kevés a 4. Sajnos csak a 2.0 dci-hez adják Renault-ék, de ott már alapból, ha automatát rendelsz az én 4-esemet felváltva.
A kormány-váltó fülek tényleg praktikusak, béna ez a mostani választókaros kézi kapcsolgatás.
Az indítógomb meg pazar dolog, látom (használom) értelmét.
Ui.:
Érdekes, hogy mindenki azt hiszi, hogy a nickem logikája T-Gera, pedig nem :)
Egyszer végre összefuthatnánk már valahol személyesen is, lenne közös témánk azt hiszem. Mail-t olvastad?
T(e)Gera!! Ezt a kocsit neked találták KI(a) mérnökök :))
" hatfokozatú, automatikus sebességváltón keresztül jut el a kerekekhez. A szekvenciálisan kapcsolható erőátvitelt a kormány mögötti fülekkel lehet vezérelni, az alumínium középkonzolon lévő kapcsolóval csak az állítható be, hogy előre vagy hátrafelé szeretnénk haladni. Ezen a tenyérbe simuló formájú kapcsolón kapott helyet a motorindító gomb is. "
Én sem adnám el a 19+ lovat két kilóért! Nagyon meg vagyok elégedve ezzel az 1,4-es motorral, meg a géppel is engem tökéletesen kiszolgál! Most kapott új "ruhát" a kicsike, méretpontosat.
Ami pinyo1 összevetését illeti, ha a vezess.hu minősítését veszem alapul, akkor nem is nagyon sántít! Ott ugyanis a KIA "kisautójának" titulálta a Cee'd-et "hozzáértő szakíró".
Hali az nem gyári hanem utólag beépitett , méta tipusú:)
én a nokiát ajánlom ckw-7-es Szettet az jó minden telóhoz és ha kell akkor meglehet pluszban oldani hogy kirakja a beszédhangot az autó hangszórójára igy jobb lesz a hangminöség is . A szettet bárhol megtudod venni a szerelés pedig kb 1-2 óra ha kell hangszórókirakás akkor 13000e forint ha nem kell akkor 8 a szerelés.
4-5 partneremtől kértem ajánlatot egy ismerősőm számára vagy 2 hónapja. Köztük volt a Kia is. Egy fullos Carens volt nála egy napig (7 személy, 2.0 dízel, bőr, tempomat, automata, bla bla, 6,2 milláért. Mert hogy ugye pakol, mint vállalkozó. És dízel kell neki. Na most döntött és rendelt: Altea XL 1,9 TDI 6,3 millióért. :) Mert hogy neki nem kell végül mégsem akkora kocsi, meg 7 személy. :) A poén a matek: 105 ló, 250 Nm, tengelytáv nincs 2,6 méter.... Ma meséltem neki az SW 1,6 dízelről, automatával. :D
Ne értsetek félre, tudom, hogy teljesen más! Csak méretügyileg volt összehasonlítás. Ezen én is meglepődtem mert a fabia combi hosszúnak tünik, de mégis rövidebb mint a Cee'd, pedig az kombi....
Inkább úgy fogalmaznék, hogy teljesítmény vásárolnak, de nyomatékot használnak. Csak azt zavarja a szűkebb fordulatszámtartomány, aki megszokásból forgatja (forgatná) a motort. A lényeg, hogy indokolatlan a dízelt pörgetni, 3.500-nél el lehet váltani, bőven 2.000 fölé esik vissza a fordulat - talán még kettőt is felkapcsolhat :). A benzinesek magasabb fordulatszám tartományára vagy a szükség visz rá vagy az élvezet motivál. A dízelnél az első nem áll fenn, aki meg szereti a benzines pörgetni, nem vesz dízelt. Így neki nem hátrány a szűkebb ford. tartomány. :)
"eladnátok a plusz 19+ lovatokat két kilóért" - NEM! Ha az 1,4 es csak 90 lovas lett volna, akkor veszek 1,6 ost. Nekem lényeges, de annyira azért nem, hogy valami nagyobb köbcentiset vegyek. Szeretem kihasználni egy autóban a pacikat. Reggel jól jött előzésnél, 3. -ban padló kb 5500-as fordulatig és mentem mint a szél :) Azon a fordulaton már szép hangja van az 1,4 esnek.
Testvérem most esett "pofára" megrendeltek egy Skoda Fabia Combi-t, mert hogy az nagyobb mint a Ceed. :)
Skoda: Hosszúság, mm 4.232 Szélesség, mm 1.646 Magasság, mm 1.452 Tengelytáv, mm 2.462 Nyomtáv hátul, mm 1.435 Nyomtáv elöl, mm 1.424 Csomagtartó térfogata, l 426
Jelentem a fejegységem szoftververziója megegyezik a Pí kerekített értékével... :))))))))))))))
Amúgy nekem nem írta ki, hogy enable akármi, hanem rátenyereltem 15 secig első lépésként, majd a másik kettőt tapostam és rögtön kiírta a verziót... nem értem én eztet...
Hát ha nem is magasabb felszereltséget, de nagyobb autót. Inkább vesznek 1.2-es alap astrat mint, egy klasszul felszerelt 1.4-es corsat... Véleményem szerint az erősebb, nyomatékosabb motor a biztonság része, pont ezen nem kéne sporolni. Kiára, illetve Cee'd-re vetítve ez gyakorlatilag mindegy, mert már az 1.4-es is a maga kis 109 lovával nagyon jól autózható, dinamikus autó, míg egy 1.2-es Astra?! De 1.4-es tulajtársak, teszem fel a kérdést, eladnátok a plusz 19+ lovatokat két kilóért (mondjuk egy astraval összevetve)
Szerintem többen vennék a gyengébb ceedet, ha lehetne választani, lásd mazda 6, pedig egy ugyanakkora motor nagyobb teljesítménnyel, azonos hasztálat mellett még kevesebbet is fogyaszt. A magyarok inkább vesznek eggyel magasabb felszereltséget, mint erősebb motort, legalábbis én ezt szűrőm le az ismerősök között. Szerintem...
Nem vitatkozva, de én azt az elvet vallom, hogy a magyar ember nyomatékot akar vásárolni, de lóerőt vesz.
A mostani dízelmotorok már a legkisebb méretben is legalább 200 Nm nyomatékkal rendelkeznek. A benzinesek, meg 130-155 között persze 1,4-1,6-os méretig.
Az más kérdés, hogy mennyire tág vagy szűk fordulatszámtartományban adják le.
Nézegetve a KIA és a Hyundai honlapját észrevettem egy különbséget.
Az 1,6-os benzinmotor a KIA honlapja szerint 5000-es fordulaton adja le a 154 Nm-es nyomatékát, a Hyundai honlapja viszont ugyanilyen teljesítményhez 4200-as fordulatot ad meg. Szerintetek ez elírás? A 4200 nekem reálisabbnak tűnik, a mostani kocsimban is pont ez az érték van megadva, jobban használhatónak tartom az alacsonyabb fordulatszámot.
Elfogadom az érveiteket az azonos motor mellett, mélyebben belegondolva én is erre a következetésre jutnék. Az viszont biztos, hogy a 115 ló kell a gépbe, 90-nel nem vettük volna meg. És szerintem 200.000 különbözetet 25 lóért az I-30-nál is ki fognak fizetni. Túl kicsi összeg ez ahhoz, hogy évekig küszködj a gyengébb teljesítménnyel. Persze árérzékeny hazai piacunk könnyen megcáfolhat (meg ha a kereskedőknek ki lesz adva utasításba, hogy ezt kell nyomatni...)
A Kia hazai piaci részesedése magasabb, mint kint, a nagy felvevőpiacokat jelentő nyugat európai országokban. Ahogy már említettem itthon a Kia már több autót ad el, mint a Mazda, a júliusi forgalombahelyezési adatok alapján pedig megelőzte a Seatot is! Azt gondolom, hogy 2007 első 8 hónapjában eladott 1045 Cee'd mutat valamit, jó piaci előjel!
Egyébként a régi sorrentonál is szinte ugyanaz volt a 2.5 crdi motor amiből volt a vgt változat ránézésre ugyanaz a motor de mégis teljesen más ott majdnem 30le tudott többet a moci
Van olyan ország ahol ez nem fordul elő :))) de hogy hol? azt én sem tudom:):) majd irok ha megtaláltam:):)
MÁ: Tolatradarról már irtam itt kb 40-45e forintért van 4 szondás ami nagyon jó minőség ill. van olcsóbb is de azzal már egyszer megjártam igy azt nem nagyon ajánlom. A tempomatnak utánna nézek mennyi este majd irok.
Üdv :West
ui: még okt1-ig leszek a Kiánál utánna ha minden jól megy összejön egy régi álom de nem kiabálom még el:):):):)
Mi is a CEE'D nevének fordítása?Szerintem ez a magyarázat mindenre!A ceed-et eu. piacra szánták ,felmérték, elemezték,úgy gondolták ez a konstrukció ütőképes.A magyar piac meg elég kicsi!Megnézném a Hyundai keleti eladási értékeit,hol milyen teljesítmény a népszerü!Más ,a két motort kellene nem csak papiron össze hasonlítani! Ez csak fikció ,de lehet hogy van egy régebbi adagolórendszer,ami a nagyobb nyomást nem bírja,de olcsóbb vagy turbó aminek az előállítása kevesebbe kerül,bármi lehet!Természetesen szoftver erre igazítva!Viszont a motornak elviekben ua.kellenni szerintem!
Hyundai - Kia egy cég. Biztos, hogy tudták miért a Hyundai-nak dolgozták ki így a paletttát.Lehet, hogy azért, mert i30 egy másik stílust képvisel. Alighanem a Kia képviseli itt a sportosabb jelleget, ezért nem is gondolták, hogy egy 90 le -motort adjanak mellé.
Találgatok csak de sok más lehetőséget tudnék még kitalálni.
Esetenként előfordul hogy egy motor csak szoftveresen van butítva(de inkább a 115 LE van húzva, mint a 90 butítva), de nem ez a megszokott! Legyártanak egy (csak mondok egy számot) 90 LE-s 1.6-ot (diesel) és elérhetővé teszik a 110 LE-vat (VGT turbó, nagyobb b.nyomás. nagyobb turbó stb...) hogy a nyomatékőrültek megvegyék:))))))) Na ez a Cee'd-nél M.O.-on pont nem így zajlott mert nem jött ide a 90 LE-as Diesel! Pedig jobban vinnék szerintem minusz 200 ezerrel:) (azt hiszem a Hyundai-nál ennyi a 25 LE felára!!!)
"szándékosan miért rontanák le egy motor teljesítményét majd' 20%-al?"
azokon a piacokon szoktak csokkentett teljesitmenyu motorokat is forgalomba hozni, ahol a teljesitmenycsokkenessel valamelyik a gepkocsi vasarlasaval/fenntartasaval osszefuggo ado is jelentosen csokkentheto, ilyen tipikusan a nemet piac, meg talan az osztrak is; annak a vevonek akinek a pluszminusz husz loero kevesbe szamit mint a plusz adoteher (nemetek!), megeri a kisebb motort venni. az autogyartonak meg olcsobb egy meglevo, de mar kesz komplettre fejlesztett motorbol egy gyengebbre hangolt valtozatot kesziteni, mint a kivant kisebb teljesitmenyre optimalizalva egy tok ujat fejleszteni. ugyanez a jelenseg nem csak autoval mukodik, en most vettem 5 lovas csonakmotort amit egy nyolc lovas konstrukciobol fojtottak vissza, ugyanezen okok miatt...
Ha már itt tartunk a VW-nél az 1.9 TDI 90 és 110 LE-ös motorok szinte semmiben sem egyeznek meg (adagolo elem, turbó, befecs. nyomás, porlasztó stb) minden különbözik! Szinte az összes azonos lökettérfogatú motornál másak az alkatrészek! Rönó 1.5 dci 65-80-106 Le Peugeot 1.6 90-110 Le Teljesen más Lehetne sorolni....
te azt nézed, hogy egy autón mennyit buknak, ha megveszi a józan ember és utána átszoftvereli olcsóbban....de azzal, hogy elérhetőbb áron tudnak felmutatni egy ilyen diesel autót(csökkentett vonzatokkal)még több vásárlót tudnak magukhoz édesgetni és a kieső ár megjön a több eladott autóból ami további kereskedelmet indukál!
Nem értem miért csodálkozol. Ha bemész a szalonba elvárod, hogy kinyalják a segged pedig csak egy kocsit veszel. Ők pedig évi 300 ezret gyártanak. A gyár mellé sorban települnek be a beszállítók és összesen már 10000 embernek adnak munkát. Mit gondolsz az AUDI-nál hogyan volt nálunk? Ott is volt adómentesség, repülőtér építés ...stb. Társasági és helyi adót nem fizet x évig, de gondolj bele mennyit jelent az államnak 10 ezer ember bérének tb járuléka és SZJA-ja?
Szó sincs rontásról. Nagyon hétköznapi okai lehetnek a más szoftveres beállításnak.
Pl. itthon is az adóvonzata egész más lesz egy 90 Le -s autónak, mint egy 115 Le -nek, emellett a tunning-al mégis könnyen kihozható a motorból a nagyobb teljesítmény, de számtalan más lehetőség kínálkozik.
Már régebben a Lancia-nál is csinálták hogy egy 2.0 benzines motort pl 156 Le re írtak hivatalosan, ami gyakorlatilag 168 LE körül volt.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy ugyanaz a motor legyen az utolsó csavarig, szándékosan miért rontanák le egy motor teljesítményét majd' 20%-al? Ez nem tűnik valami értelmesnek. Persze lehet naív vagyok?
szerintem a futómű hibátlan nézd meg a többi verdának a hátsó felfüggjét független lengőkar és társai:) kanyarokban verhetetlen még a gyári gumikkal is
Hát sajnos Márk a legkeresettebb verdát vetted ami nem a te hibád , mert ez egy ilyen szar ország az összes tolvajnak lekell vágni a kezét akkor talán majd meggondolják mit visznek el:( nyitva tartjuk a szemünket hátha
A cikk jó, viszont volt benne egy link érdemes azt is elolvasni, jobb is, hogy nem itthon épült fel a KIA gyár, elég megdöbbentő: http://ommszem.blog.hu/2007/09/11/nem_meznyalas_vazze
Igen, köszi, máshonnan is megkaptam a számot (egyébként www.zsaru-car.hu), csak egy faxot kellett küldenem a rendőrségi jegyzőkönyvről és máris bekerültem az adatbázisukba!
Az a szörnyű, hogy fizetjük az eredetvizsgát azért, hogy megszűnjenek a gépkocsilopások, és a tapasztalat szerint mit sem ér. Az is csak egy lehúzás addig, amíg simán ki lehet vinni az országból egy ellopott autót.
Üdv Mark! Sajnálom hogy történnek ilyen dolgok, engem pl egy CD ilyenfajta "elvesztése" is dühít, nemhogy egy autóé... :(
Évekkel ezelőtt rögzítettem magamnak egy telszámot, akkor Budapesten civil szervezetek járták az utcákat rendszámfelismerő kamerákkal, talán még valamelyik hiradóban is benne volt. Nem tudom hogy még létezik-e, de azért leírom a telefonszámot:
Márra virradóra ellopták a kocsim, Bp. XI. ker Oltvány árok 20/A (Gazdagréti lakótelep mellett). Opel Astra Bertone Coupe 1.8, sötétzöld metál, bézs belső, IAU - 128. Tegnap este szálltam ki, ma reggel 8-kor már nem volt meg... Realistán nézne már külföldön van, vagy egy vidéki garázsban bontják... :((((( De azért több szem többet lát alapon...
Forgalmit term. nem hagytam a kocsiban + casco-m is van, de akkor is egy nagy szopás, mivel volt hitel is rajta...
Mindössze 3 hónapja vettem!:(((( Vannak összeesküvés elméleteim...
Már elláttak néhány ötlettel, de ha vki korábban átesett ilyenen, tud tanácsokat, akkor ne habozzon! Továbbá egy Groupama Biztosítós ismerősre is nagy szükségem lenne, ugyanis fel lehetek készülve már előre a szívózásokra... Nem akarom szétoffolni a topicot - konkrétumok esetén a shapemark kukac frímél pont hura írjatok, vagy hívjatok 30/2801461
Rendőrségen már voltam, 10% sansszal bíztattak...:( Van még vmilyen csoport, akik maszekban ezzel foglalkoznak, tudtok erről bővebbet?
A Bertone Coupe honlapján tag vagyok, részéletek itt:
http://www.astra-coupe.hu/shapemark.php
Köszi.
Ui.: mégiscsak Cee'd-et kelett volna vennem? Egy bő fél éve fél éven át aktív voltam itt, de végül nem a Kia mellett döntöttem.
Valószínű hogy mindegyik Cee'd-be ugyanazt a rádiót építik bele felszereltségtől függetlenül. Barpi a rádiód biztosan tudná kezelni az USB-t csak nem szerelték bele az LX felszereltségbe.
Kb 10-15 másodpercig nyomtam a Setup+5 gombot, és akkor írta ki, de nem maradt sokáig a kijelzőn az Enable Diag felirat, hanem visszaváltott a rádióra. A funkciót viszont megtartotta mert ha utána megnyomtam újra röviden egyszerre a Setup+5 gombot akkor azt írta ki, hogy Disable Diag.
Mert FM-módban tök egyszerre lenyomtam a SETUP+5-öt, és tenyereltem rajtuk, vagy 30sec-ig, és semmi sem történt... itt el is akadtam...
Ha picit előbb nyomom a setup-ot, semmi sem történik, ha előbb az ötöst, akkor programozza a csatornát, mintha szimplán azt nyomnám... szóval úgy sem, bár ezen nem lepődtem meg...
Nekem ez a szoftver verzió kiíratás nem akar összejönni...
FM módban Setup+5 gomb hosszantartó együttnyomására kiírja hogy Enable Diag, de utána a Setup+1 gomb nyomására nem a szoftververziót írja ki hanem hogy USB error, és pittyen egyet.
Nem tudom jó ötlet -e a chiptuning de az tuti hogy a sorretonak nem tett jót mert tönkre rakta a befecsiket elkezdtek becsöpögni kb 7-8 ilyen autó volt nálunk és garit veszit ha benne van és egy befecsi 100e környékén van . Szal csak óvatosan mert ez volt a sorrentonál de lehet hogy a ceednél már erösebb lett ez a rész.
Csatlakozom, te döntsd el neked melyik a szimpatikus!De figyel, a felni és gumi méretre is!Nekem a ceeden 15"acél felnik vannak(1.6crdi lx+),tejesen más lenne pl.16"aluval!
Szia! Ha helyedbe lennék, akkor a Ceed-et választanám, és nem csak azért, mert ezen a fórumon kérdezted. :) Én megnéztem mindkettő autót, és volt pár dolog, ami a KIA javára billentette a mérleget. Az i30-ban csak baloldalon automata az ablak, és ott is csak lefele, 3 év garanciát adtak hozzá (bár mintha valaki említette volna, hogy megemelik 5 évre), nincs assistance szolgáltatás (bár ezt is ígérték), a futóművét puhának találtam, úgy éreztem, hogy az üléseknek sincs elég oldaltartása, és mintha kisebb is lenne a Ceed-nél. Ami viszont tetszett ebben az autóban, az a bőrkárpit, a kék műszerfal-világítás, és szerintem a kinézete is egy kicsit egyedibb (de ez szubjektív). De ezt a véleményt ne tekintsd autentikusnak, mert egyik autóba sem tettem 30 km-nél többet
Szia! Én csak pár dolgot szeretnék megkérdezni: Lehet egy mindenki számára tetsző futómüvet csinálni? A verseny sportban ,vezetési stilushoz,pályára terepviszonyra állítják be nem? Ha kemény, akkor a városban,pattoghat az uthibákon,akkor sportos nem? Ha városban kényelmes,akkor billeg nagysebességnél,nem stabil kanyarban igaz?
bluetooth kihangosító: itt most arra gondolsz, hogy ha bejon egy hivas, automatikusan nemitsa el a radiot? Nekem igy mukodik, de nem tudom külön bütyköltek-e vele, hogy így menjen...
Tudós uraim! Mi a véeményetek az alábbi teszt-kivatról? A kia ceed felfüggesztése elég butára sikeredett.Koncepció nélküli , nem sportos, kanyarban elpattog az uthibákon. És ha már itt vagyok. Oly sokszor hallom, olvasom / nem csak a ceed-ról/ hogy nem a kategória legjobbja . Szeretném megtudni, mi a ketegória legjobb autója ? Végül: ceed l.6 crdi ex vagy i.3o l.6 crdi style?
-télre szerintem r15-ös lesz, már csak az ára miatt is!
- Olajcsere vitatéma. Olajdoki szerint felesleges, én sem cseréltem még le (9000Km) időnként megnézem az olaj színét, még nyomát sem láttam az elhasználódásának, koszosságának. Mindenkinek szive joga eldönteni, mikor cserélteti le. Én csak az előírtnál! Gondolj bele, hogy a szervíz 15000-nél írja elő (benzines), ha ez rossz lenne a motornak, akkor Te be mernéd ezekkel a feltételekkel vállalni a 7 év garit?
- nagyon nem jó. Nekünk 205/55r16-al 180-nál is stabil semmi szélérzékenység
- télire érdemes vékonyabb gumit venni a szakik szerint, mert mély hóban jobb. Gyakorlatilag meg ilyet évek óta senki nem látott, szal egy 195/65r15 jó választásnak tűnik.
- Ajánlották nekünk is az olajcserét, mi kihagytuk, mások a forumon nem.
Négy kérdésem lenne, hátha valakinek van tapasztalata...
- bluetoothos kihangosítót (nokia) szereltetnék a Ceedbe, de a ceed rádiója nem támogatja (telefonálás közbeni) némítást. A kihangosító kézikönyve szerint ilyen esetben egy darab relével megoldható a némítás, de a KIA szervízek - akikkel beszéltem - nem említették ezt a verziót. Járt-e már valaki így, talált-e más megoldást, esetleg szervíztapasztalat...? - 130 fölött kezd instabillá válni a kocsi - erősen kell korrigálni. Főleg ha még a szél is fúj. (Eddig Audiaim voltak, ott ezt nem éreztem.) Ez normális? A gumi ilyenkor számíthat? - téli gumiból a szélesebb vagy a keskenyebb jobb a Ceedre? - van-e értelme az első 2000 km utáni olajcserének, vagy csak üzleti fogás?
Az én dieselem 2.-ban még a szemem is az ülésbe préseli. Nedves vagy poros úton simán elpörög a kerék, de szárazon is erőlködés nélkül megcsinálja. Olvastunk már itt ilyet, hogy 1.-2.-ban nem megy a diesel => irány a szervíz, mert valószínűleg a turbó egyik vákuumcsöve le van csúszva (már előfordult) => visszateszik, és kész a rakéta :). Persze ez nem szentírás, de nézesd meg, mert 255 Nm- nek érezhetőnek kell lennie.
Ez egy fontos infó. Én úgy halottam mindkettő változó geometriás turbó (ha jól mondom). Általában a gyengébb diesel fix turbó szokott lenni (lásd: peugeot/ford 1.6 diesel). Két különbözö változó geometriás turbó lenne?
Elnézést ,de a súly-LE arány, a nem mindegy!Aki akarja 115LE fel lehet húzni 135-140LE-re.Egyébkén én is néztem az I-30,nekem a hátsó lámpája a mi nem tetszett!
Megtudtam, hogy vannak kedves kereskedők, akik pozitívan állnak az okos ötletekhez. Itt a Cee'd fórumon is olvasni egy-két kereskedésből megszólaló , pozitív egyént:)
Semmiképpen nem is akarom 115 ló felé húzni. Ha van olyan beállítás ami harmonikusabb nyomatékgörbét ad akkor 105-110 is teljesen ok. Ha i30 lenne akkor majd én is szeretném hallomásból tudni hogy lehet ezt megoldani:)
Ez a garancia nagyon érdekes jelenség. Van olyan megoldás (chiptunning), ami pár perc (egyszerű)kiszerelés után nem hagy nyomot és a garancia sem veszik el.Persze ezt csak hallomásból tudom:)
Jobb helyen meg is mutatják, hogy hogy kell ezt csinálni:)
Nem automatikusan jelenti, hogy 115 LE lesz. Állítólag minden autó "egyéniség" és minden autóhoz kell mérni és igazítani a tunning mértékét.
Természetesen hasonló lesz és talán egy 90 Le -s motornak nem jó, ha felhúzzák 120 Le fölé.....
Ez a chip tuning egszerűen átírja a vezérlést a 115 lóerősre (magyarul a 90 le chiptuninggal ugyanaz lesz mint a 115le)? Igazából gyári tunning lenne jó hogy maradjon a garancia (mint a seatnál). Álmodik a nyomor persze:)
Az jó lenne. Bizom a cee'd és az i30 minőségében, de a garancia jobb mint a bizalom:) Nekem az i30 felszerltségi szintje jobban bejön (valamibe jobb, valamibe rosszabb). A 90 lóerős dízel nekem elég lenne, pláne hogy ugyanaz mint a 115 lovas (változó geometriájú turbó), szerintem olcsóbban át lehet "programozni" 115 lóra mint a 200 ezer amennyivel olcsóbb. A forgalmiba lévő 90 ló pedig kevesebb súlyadó:) Nem hiszem, hogy túl gyakran mérnék a lóerőt hogy elkapjanak ezen...
Egyenlőre. A régi importőr nagyon rossz politikát végzett és az új meg most vette észre, hogy itthon bizony nem ismerik eléggé a márkát, csak a KIA-t.Annak eddig jobb volt a marketing politikája, de most talán i30-al megérkezik a kellő és máshol már kiérdemelt hírnév.
A garancia is változni fog:) minden KIA tulaj örömére, mert bizony emelik állítólag szépen a garanciát hamarosan Hyundainál(külföldön már most is 5 évvel adják). Olyanról is hallani, hogy a most 3 éves garanciával megvásárolt autókra is utólag felemelik a garanciát....!
Nincs kétszázezer árrés egy LX-en. Ha ennyit akarsz alkudni, akkor Ex lim, vagy EX! Ha okosan csinálod, akkor az EX lim felára máris nem 400
Az SW futóműve a sajtóanyag szerint feszesebb hangolású, a nagyobb terhelhetőség miatt, én azonban nem vettem észre számottevő különbséget, ahogy a zajkomfortban sem. Tartottam tőle a menetpróba előtt, hiszen egy légtér az utastér és csomagtartó. Nem jönnek előre tolakodó futómű zajok, nincs dobozhang, zavaró akusztika.
Ez az jelenti, hogy egy két százezret az alap dízelesből is lehet alkudni?
Hát nem biztos hogy kp-s vásrlás lesz megkérdezem a hitel thm-eket is. Jövö héten ha nem gályázom kipróbálom az sw-t és az off i30-ast (mely egyébként tetszett nagyon, van olcsóbb dízel és alap az usb-s hifi, mely a kiánál ex szinten van ha jól emlékszem, de itt csak 3 év a gari) on.
Meg tudnátok mondani, hogy hol tudok utánanézni, hogy a kék belső hogy néz ki(állítólag a kocsi ajtaján az alsó rész nem szürke, hanem feket)? Sajnos eddig az egyik autókereskedésbe se tudták megmutatni, ahol jártam, és a weben sem találtam meg. Segítségeteket előre is köszönöm!
Még csak 2000km van a kocsimban, páran irtátók, hogy kb 5000-től eszik kevesebbet a kocsi. Ez azt jelenti hogy kb. 5000 km-ig nem változik az átlagfogyi, de az elérve az elektronika változtat a vezérlésen, vagy pedig folyamatosan szép lassan csökken az átlagfogyasztás a megtett km-ek növekedésével a bejáratás alatt?
És akkor mi van? Ilyen ügyfelek mindíg volnak és lesznek. Van, aki egy Peugeotba sem ül bele. :) A tény attól még tény, hogy a Kia a többi márka vásárlóköréből hasított és hasít ki továbbra is.
Hogy ez lehetséges, abban elsősorban a Kia kereskedőknek kellene hinnie. Ha nem tud hinni benne, akkor menjen haza. Utána nézhetsz - vagy olvass csak vissza - milyen korábbi márkák tulajdonosai vásárolnak utóbbi időben Kiát. :) Az előítéletek mindíg lesznek, ezekkel meg kell kűzdeni. Nincs olyan, hogy soha. Az meg természetes, hogy egy kereskedés könnyebben ad el MA egy Peugeotot.
Nincs igazad. Ott voltam tavsszal a márciusi nyilt hétvégéjükön amit a két márka egy időben tartott. Magam hallottam amikor egy peugeot-os ügyféltől megkérdezte a KIA értékesítő, hogy kipróbálja-e a Ceed-et. A Peugeot-os ügyfél azt válaszolta "csak nem képzeli, hogy beülök egy KIA--ba?" Persze vannak olyanok akik racionális elvek mentén döntenek kipróbálják és megnézik amit vesznek. Mások a márkanév, az forma és az előítéletek alapján döntenek.
Bejáratás-bemelegítés (több gyárban is láttam, a sorról lekerülő moci kb 100 NM terheléssel és 3000-rel tesztelik. Nem cicóznak, nyers vagy nem?
GÉP, ma pontosabban megmunkálva mint 2 évtizede (akkor is elég volt 10000 km-enként olajcsere, ma 20-30 ezért is reális-erről ennyit). Bemelegítés: kb bekötöm az övet-eljut mindenhová az olaj, és finoma mehetünk, tehát kis gáz, nem nagy fordulat. Leállítás a turbósnál néhány s, ha gyilkolva lett bármilyen moci, kb 1 perc alapjárat, de ha az utolsó km-t kímélően tesszük meg, még jobb.
A lényeg bejáratásnál: kerülni a túl nagy (50-75 %feletti) gázt a túl kicsi (alapjáratközeli) és túl nagy (max közeli B 5000 felett, D 3500 felett Kb) fordulatot.
De sztem mindíg igaz, hogy alapközel nem adunk nagy gázt (visszaváltunk inkább), és max fordulaton is csak néha, ha nagyon kell.
Mai átlagos géppel ez 120-ig lehet, de úgy látom a többség a villanyautót is bejáratná...
Nincs inkább. Bevételi forrás a kocsi árrése, a közvetített banki szolgáltatás jutaléka és az esetleges extra tartozékok árrése. Az utóbbi jellemzően elhanyagolható, az első kettővel lehet játszani, nincs jellemzőbb hangsúly. Természetesen a magasabb banki költség ("drágább hitel"), magasabb jutalékot tesz lehetővé. Egy kedvezőbb finanszírozási ajánlat jutalék-lemondással társul. Naivitás azt hinni, hogy egy jelentős árengedmény jellemzően nem társul egyéb bevételi forrással, pl. egy "drágább" banki konstrukcióval. :)
Ez gyakorlatilag azt jelenti, amit eddig ismert volt, hogy a kereskedőt inkább a hitelközvetítés jutaléka "tartja el".
Itt vetődik fel az a gondolat, hogy van-e összefüggés egy drágább hitel és a kereskedőnek ebből származó jutalék nagysága között. mert ha ez egyenes arányú, akkor gyakorlatilag nincs is valós kedvezmény, hiszen a magasabb kamattal számolt kedvezőtlenebb hitelt "adja" az árcsökkentés fejében.
Ezt én egyátalán nem "szemrehányásként" vetem fel, csak álnaivitás az képzelni, hogy a hiteles autóra öszességében, számottevően több valós árengedmény lenne.
Nem értem a kereskedőt, ez amolyan önnyugtatás, megmagyarázása a tradícionális francia gyártókhoz képest alacsonyabb értékesítési darabszámnak. Miért lenne más a célcsoport? A cee'd óta nem kell betojni a hazai kompaktoktól. Ha arról beszélünk, hogy milyen típusú emberek vásároltak EDDIG francia vagy távol-keleti autót, OK, körülírható. De a Kiának pont az a feladata, hogy átrendezze a piac eddig megszokott szabályait, hogy fogást találjon azokon, akiken eddig nem tudott. Pl, az SW-vel simán megfogható egy 308 vagy Megane kombi potenciális érdeklődője. Persze nem mindenki, dem kell betolni, meg megmagyarázni. El kell adni az autót, ennyi. :)
Akartam én is reagálni TUZI bejegyzésére, de utánad már felesleges... :) Szokott lenni néhol olyan room, hogy gumiszoba, lehet én is készítek a kluboldalon. De ha a user onnan is törli magát? :)
Felszereltségi szinttől függ, az árrés, az LX-nél fele olyan kedvezményt sem érhetsz el, feljebb (EL lim, EX) töb százezret. Rontja za alkupozíciódat: - Full KP vásárlás - Használtautó beszámítás
Nekem is úgy tűnik hogy régebben mintha csendesebb lett volna! Régebben csak hidegen lehetett hallani a "dizelt"!De lehet hogy csak a környezet hömérséglete is hat a motorra!-16C-on a lanost még sebességbe rakni is nehézkes volt!
Persze van egy ajánlott bejáratás, de szerintem ez egyén függő! Nem 1500-as fordulaton és nem 3500-as fordulaton kell használni, hanem állandóan változó normális körülmények között!!! Annál rosszabb minél jobban görcsöl rajta az ember hogy most jól járassam be! Szépen óvatosan gyorsítva(nem padló) lehet vele autózni! És mind ezt szerintem 1000-1500 km-ig az után azért be lehet vezetni az "életbe" de persze ésszel! Szóval ez egyéni vélemény és szerintem 100 ember 100 fajta bejáratási mód!!! Kérdeztem szervízben is, ott is mindenki más féle képpen mondta a "nem kell ezt járatni hmmm"..... -tól a "kb 10000 km-ig ez bizony még bejáratós"-ig! NA most döntse el az ember!
Ez olyan, mint hogy a dieselt elindulás elött melegítsük-e vagy sem?????????????
Igen, ez a lényeg! Mikor voltam a tatabányai kereskedésben, akiknek mellesleg még Peugeot kereskedésük is van, megkérdeztem nem konkurenciája e a Peugeot a KIA-nak. Erre a kereskedő: "Nem, teljesen más célközönség!" Na és itt a lényeg. Lehet vitázni melyik a jobb, melyik a szebb, de sosem fogunk dűlőre jutni és nem is ez a cél szerintem. Hanem hogy tiszteletben tartsuk mások döntését. Nekünk már a 2. Megane-unk van és sosem hagyott cserben egyik se. Persze problémák voltak velük, amik ugyan mozgásképtelenné nem tették az autót, de igesítőnek idegesítőek voltak. De ettől még szerethető autó, jó autó. Amiért én mégis a KIA mellett döntöttem a kinézetén kívül, az az ár/érték arány. Más márkákat is megnéztem, szinte az összeset, de ezért a pénzért ebben a kategóriában vagy kisebb motort, vagy alacsonyabb felszereltséget kaptam volna...
Hát nem tudom............... nekem 1-2-ben esetleg azért nem megy mert elforog alatt a kerék! Olyan dinamikusan el lehet vele indulni hogy tartani kell a fejed be ne verd a fejtámlába!!! Komolyan nálam érezni a nyomatékot minden seb. fokozatban!!!
Viszont 3000 felett azért előjön a morgó hang rendesen! Nem tudom hogy mindenkinél ilyen-e vagy csak nálam???:(((((
De hétföre megkérdezem, lementem kipróbálni azt amit a kiától kaptam nekem se irt ki softver verziót:):) tiszta ciki .
Holnap megpróbálom elérni a müszaki managert bent a kiánál:)
Nálunk is volt hiba igaz nem a ceed-del hanem a sorentoval 4000 km után meghalt a váltója.
És mit csináltak a csikszemüek? én sem hittem el de igaz ez kb 1 hónapja történt megrendeltük a váltót kicserélték a fiúk. és berakták a rosszat a régi dobozába erre telefonálnak a Kiától a héten hogy jön egy minöség ellenör Koreából???? mondom ez vicc :):) de nem kijött megnézte megadta hova küldjük mert ilyen nem fordulhat elő még1x hát ennyit a hozzáállásukról a koreaiaknak a minöséghez. én még mindig nem hiszem el:):) felültetnek egy manust a repülöre ide küldik megnézi a váltót és visszarepül a váltóval beszarás:):):)
Mindig mindekinek az a jó ami éppen van,mert vásárlás előtt feltehetőleg utánanézett,és megvannak az okok amiért ezt választotta! Ennek tudatában igyekszik megvédeni döntését és választását igazolni,ez természetes is,mindegyikünk ezt csinája! Fölösleges ezen vitatkozni! Vannak minden autóból rosszabb darabok is , igen még a ceedből is... ez van,ne vitázzunk itt:))
Ma mentem szüleim Meganjával (nekem is volt 1.5 évig egy korábbi 1.6 os)kb 500 km-t.Ez a Megane (Calssic sedan)még francia. Egész szépen bírta és bírja. Nem voltak vele általánosan elmondható Renault betegségek.DE: kényelmetlen hosszú távon, hangos 100 felett és a váltója táncot jár ha felkérik, ha nem.
A kuplung olyan brutál kemény, hogy térdem nem győzött ropogni a használattól....
Összegében nem rossz autó, ha kifogsz egy jó példányt, de nem vennék többet!
reggel hivott a fönököm,h gyorsan menjek menteni,mert elment a meganba a váltó (5. ben maradt és nem lehet kiszedni) és nagyon sietne!! Felhivta a szervizt,azt mondták ez mindennapos,a léptetővillák összeakadtak...a garija 6 hónapja járt le..előtte a fél autót cserélték gariba...az ajtógombokat(az összesen 2x!!!)de már most is szar.. Nekünk az összes cégautó renault..(6db) Én viszem őket szervizbe...(a volt osztálytársam a munkafelvevő,a másik a szerelő a baumgartnerbe) tudok mesélni konkrétumokat bárkinek...
Megy a rák hogy hallgassam már megint hol robbantak le az autóikkal ? isten ments .hiszen náluk már az is csoda ha letudják mérni mennyit fogyaszt a verda 100-on assistant nélkül:):):)
Nem kell várnod, elég ha átnézel a Renault Megane Klub fórumba ahonnan jött, ott megy tovább a KIA-s topic lehúzása, kitárgyalása. Én jókat mosolyogtam a hozzászólásain, remélem neked is jó kis szórakozás lesz. :) Részemről ez a téma lezárva. Pont.