Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2020.09.08 -1 4 130

Hát én mindig felveszem a Debrecen Tv adását képrögzítővel. És az úgy egész jó, az MKSz oldalnál komfortosabban tudom így visszanézni.

 

A forduló meccse volt amúgy, szerintem. Olvasom a Debrecen Fbook oldalán valamennyi meccset élőben közvetítik majd, ott gondolom megtalálhatók lesznek a jövőben.

Előzmény: codi1993 (129)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.08 0 0 129

Semmi gond, gyenge ott a minőség általában, de ránézek. 

Előzmény: Lucijo (128)
Lucijo Creative Commons License 2020.09.08 0 0 128

Bocsi, hogy közbe kotyogog, kerestem én is és végül az MKSZ honlapján találtam meg.

Előzmény: codi1993 (127)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.08 0 0 127

Hol tudtad megnézni? Én tegnap kerestem de nem találtam sehol :/ 

Előzmény: RnD (126)
RnD Creative Commons License 2020.09.08 -1 3 126

DVSC-Móvár:  30-31 (15-14)

 

 

Két játékerőben teljesen hasonló csapat kiegyenlített küzdelmét hozta a meccs, a Loki vezetett sznte végig, általában egy-két góllal, öt perccel a vége előtt már hárommal (30-27), de aztán fordult a kocka és a végén a vendégek örülhettek. Egy igencsak elkeseredett Köstner Vilmos a sajtótájékoztatón a kapusokat, a védekezést, a támadójátékot és mindent okolt, de szerintem túl sötéten látta a helyzetet. Valójában a Loki szinte végig jól játszott, de jól játszott az ellenfél is, és náluk hosszabb a kispad.

 

(a kapusok) Az első félidőben Giegerich védett, kifejezetten jól. A szünet után beállt Csiky, aki öt perc alatt három gólt kapott három lövésből, erre visszajött Giegerich és aztán már egy hetes kivételével végig ő állt a kapuban. Többet hibázott mint előtte, de így is voltak fontos védései (egy perccel a vége előtt Tilinger váratlan lövését is megfogta például, amikor ez nagyon fontos volt). Azt semmiképpen nem mondanám h a szünet után a Loki kapusok nem védtek semmit, a vereség nem rajtuk múlott (bár kétségtelen, az ellenfélnél Szemerey Zsófi és az utolsó negyedórára becserélt Herczeg Lili jobb százalékkal teljesítettek).

 

(a védekezés) Mindkét csapat sok mozgással, kilépő faultokkal, dinamikusan védekezett hatvan percen keresztül, öröm volt nézni milyen jól és hatékonyan, egyáltalán nem agresszívan (a Móvár nyolc kiállítást kapott, de nem durva faultokért, ápolni sem nagyon kellett senkit). A Debrecen védekezése az utolsó negyedórában már kevésbé volt feszes, először Tóvizi kezdett bizonytalankodni, őt Köstner rögtön lecserélte Bordásra, a vége felé meg Horváth Bettit nem sikerült levédekezni a vonalon, egy perc alatt kétszer is betalált (ezzel tudott feljönni a Móvár mínusz 3-ról mínusz 1-re). És nem voltak felkészülve arra sem hogy Tóth Eszti gyors labdafelhozatal után megindul középen és aztán már nem áll meg, rendezetlen védelem ellen lendületből halálos biztonsággal lő gólokat - ez a játékának az egyik új és rendkívül veszélyes eleme, amit Debrecenben mindkét félidő végén sikerrel alkalmazott (és ezzel a Loki védőket úgy tűnik meglepte).

 

(a támadójáték) A támadásokban baloldalon Despotovic, jobboldalon Kovács Anna szerepe volt meghatározó (a cserék, Hornyák Dodó és Vukajlovic kevés lehetőséget kaptak). Mindketten igyekeztek az akciókat minél hamarabb befejezni, ebben persze benne vannak a hibák is. Kovács Anna az első húsz percben hibázott többet, utána összekapta magát és aztán már szinte végig nagyon jól játszott. Despotovic-nak még legjobb napjaiban is hullámzó a formája: kezdetben ütős megoldások, aztán egy idő után elkapkodott lövések és több elrontott bepassz a beállósoknak. De most a Móvár ellen vissza tudott jönni a hullámvölgyből és lőtt egy fontos egészpályás üreskapus gólt a vége felé például. Szó se róla, lehetett volna a támadásokat gondosabban is felépíteni, jobban átgondolni, de ezek a felállt fal ellen is gyors akciók ma végülis jól működtek ötvenöt percig (30-27).

 

Vámos Petra  irányított, elöl szinte hibátlanul játszott, védekezésben is majdnem (az első tíz percben volt egy kicsit bizonytalan balkettőben, itt egyszer-kétszer megkerülték kívülről és ebből még egy elég szigorúan befújt kiállítást is kapott). De ezen kívül csak dicsérni lehet, három gólt (ebből két szépségdíjas gólt) lőtt, három hetest kiharcolt, rendkívül dinamikus, célratörő és pontos volt védekezésben és támadásban is (ez teljesen jellemző rá, a pontos, gyors, erőteljes játék elöl és hátul is). Egy példa: tizenvalahány perccel a meccs vége előtt megindult előre, kilenc méteren minden további nélkül átment az összezáró két védő között mint kés a vajon, és adott egy szuper labdát balra Kelemen Vicának, aki aztán a ziccert kihagyta. Petra ilyen: az akciók nehezét bevállalja és megcsinálja…[i]

 

(hetesek) A Loki első hetesét Kovács Anna nagyon a kapu fölé lőtte, a másodikat meg Hornyák Dóra  a kapusba. Ha ez a két hetes bemegy, a Debrecennek nem lettek volna gondjai a végén.

 

(szélsők) Jobboldalon Bánfai Kíra kezdett, mindjárt az elején Kovács Patti nyolc méteren feltűnően könnyen le-egy-egyezte, de aztán kapufára lőtte a ziccert. Kíra ezt követően egyszer betalált, majd nem sokkal később kiállították mert Vanika befutott labda nélkül és elesett mellette a hatoson (trükkös egy lány Vanika….) A szünet után megint Kíra volt fent, egy helyzetet kihagyott, majd indította elöl Kelemen Évát, méghozzá egy rizikós hosszú passzal - beletelt egy kis időbe amíg Vica ezt a labdát megszelidítette (és aztán kiharcolt egy hetest…[ii][R1] ). Bár ez az akció végül góllal zárult, Köstner mégis túl hebrencsnek találta és Kírát lekapta a pályáról. Arany Rebi állt be helyette, aki később két helyzetből két gólt lőtt (egyet indulásból, egyet felállt fal ellen). Rebi jó formáját látva, lehet h érdemesebb lett volna vele kezdeni az elején.

 

 

(Kíra és a hosszú passz) …ez úgy történt h a Móvár kidobta a labdát oldalra, Kíra végezte el a bedobást a saját kilencese előtt valamivel, és onnét rögtön indította az ellenfél térfelén - középen 11 méteren - Kelemen Vicát. A kommentátor az on-line adásban nem győzött rémüldözni hogy ez milyen rizikós passz volt, bár Kíra itt az utánpótlás-válogatottaink legszebb hagyományait követte: ott ugyanis alapkövetelmény hogy a labdákat minél gyorsabban hozzuk fel, ha lehet egészpályás passzokkal (ezt már a serdülő válogatottban is elvárják a mezőnyjátékosoktól). Kíra ebben az esetben ezt a junior válban megszokott taktikai megoldást követte, és a labdát úgy helyezte – egyébként pontosan – hogy az Vica előtt nagyjából egy méterrel érjen földet, aztán már csak fel kell venni. Vica azonban meglepődött ezen, a levegőből akarta levenni a passzt, de csak elérni tudta a labdát, ami aztán előre pattant, ezzel veszélyesen közel került a hatoshoz, így már nem volt könnyű megszerezni. Ha hagyja maga előtt leesni – junior válogatott style – akkor nem lett volna gond és rögtön ziccerből lőhetett volna kapura.

 

 

Balszélen ment el a meccs. Ez sem gyakori, de most megtörtént….Ez a poszt a Lokinak már jó ideje a gyenge pontja, itt ugyanis nincs felnőtt cserejátékos, bár kellene, mert Kelemen Vica formája az év elején is megbízhatatlan volt, korántsem lehetett rá mindig számítani. A Móvár ellen az első öt percben lőtt két gólt szélről, aztán kezdődtek a problémák: a következő két helyzetet már kihagyta, a második félidőben egyszer kiesett a kezéből a labda a vonalon, majd jött az a jelenet ahol Vámos Petrától kapta indulás végén a passzt és az is kimaradt. Ezután Köstner beküldte Petrus Mirtillt, ő meg nem merte bevállalni az akciót amikor lehúzták neki balszélre a labdát, inkább visszajött vele középre. Ilyen látványos megfutamodás után Köstner mit tehetett, visszaküldte Kelemen Vicát. De talán nem kellett volna…

 

(a végjáték) Efféle kiélezett küzdelem végén ez mindig egy külön meccs. A Debrecen háromgólos előnnyel kezdte az utolsó öt percet, de Horváth Betti nagyon hamar lőtt két gólt a vonalról, utána meg egy hetest is kiharcolt, amiből szintén gól lett és máris egyenlítettek a vendégek (30-30). A Móvár akkor már egy ideje két beállóval támadott (vagyis inkább egy beállóval + egy befutó szélsővel), ezt a felállást a meccs végén a fáradó játékosok nehezen tudják levédekezni, ilyenkor gyakorlatilag nem lehet kilépni és ütközni, egy jó passz a vonalra és máris ott a helyzet. Elöl a Loki szintén a beállósra játszotta ki az akciót, de ott a ziccert Herczeg Lili védte (beállós ziccerek a specialitása, ezeket szinte mindig védi), és az egyenlítés után védte Kovács Anna átlövését is, majd egy másik ziccert ugyancsak beállóból,  de itt a jv-k még vonalat is befújtak Bordásnál. Ezután indult meg Tóth Eszti a debreceni kapu felé, félpályánál megkapta a labdát, végigvitte és lendületből bevágta a Móvár vezető gólját. Fél perc volt még, a labda valahogy ismét balszélre került, Kelemen Vica bevetődött, túl sok helye nem volt, a kapus feje fölé célzott de Herczeg Lili védte ezt is. Így lett 30-31 a vége.

 

A tanulság….? Talán az hogy Tóth Eszti félpályás végigszáguldásaira készülni kell. És kell egy másik balszélső Debrecenbe. De a Loki védekezését és a támadásokat én nem okolnám, nem volt azokkal különösebb gond. Csak annyi h az ellenfél védekezése és támadása ugyanilyen jó volt, mert itt két teljesen azonos játékerejű csapatról beszélhetünk. Ilyenkor nüanszokon múlik az eredmény. Két kihagyott hetes, egy betliző balszélső….

 

 

Ritkán látható jelenetnek lehettünk szemtanúi hét perccel a mérkőzés vége előtt. Horváth Bernadettet kiállították, a Móvár lehozta a kapust de aztán nem tudták visszahozni amikor a támadásnak váratlanul vége lett. Jól visszarendeződtek, felálltak védekezni, a Loki meg elkezdte a passzokat a fal előtt úgy hogy a védők mögött a móvári kapuban nem állt senki. Persze aztán észrevették, és Despotovic egy átlövésből - a felső kapufáról éppenhogy a gólvonal mögé pattanó labdával - be is vette az üres kaput (29-26). Kishíján nem lett belőle gól…

 

RnD Creative Commons License 2020.09.08 -1 1 125

56'14": néztem én is mit mutat a jv, de gondoltam miért mutatna zárást, mert azzal semmi gond nem volt

58'33": Horváth Petra itt négyet minimum lépett, igaz, úgyhogy ez storno...

 

Ezek szerint marad egy kiállítás ami nem volt az, és egy támadás amit elvettek a Szombathelytől. Így azért ez már határeset, mármint a "hazai pálya' és 'a jv-k belenyúltak a meccsbe' között. Hazai pálya egyértelműen volt, de nem olyan mértékű hogy ezt a Szombathely ne bírta volna el, pláne úgy hogy több gólos előnnyel kezdte az utolsó negyedórát.

 

(...és kétszer 50'50" és 56'14" Bandelier-t átneveztem Kobetic-nek, de ez már saját hiba....:)

 

 

Előzmény: Fradista Utazó (124)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.07 -1 3 124

Szerintem: 

 

50:12: Ez nem túl szigorú ítélet, hanem egyszerűen rossz. Pődör lerakta a labdát a földre. Jah, hogy pont egy olyan játékos akarta felvenni, aki nem fért hozzá? Ő baja. Semmi sem kötelezi a játékost, hogy, miután lerakta a labdát, álljon is arrébb. 

52:38: Amikor néztem, nekem is rossz ítéletnek tűnt, azért jobban megnézve szerintem korrekt. Wald nem ért be Kazai elé, oldalról ütközött vele, ez így kiállítás.

56:14: Még mutatja is a játékvezető, nem Virág, hanem Mayer ellen fújt, szabálytalan zárást. Szerintem hibásan, a zárás szabályos volt. 

58:33: Horváth ötöt lépett a labda leütése és a felugrás közt, az sok. Jó az ítélet. 

Előzmény: RnD (123)
RnD Creative Commons License 2020.09.07 -1 3 123

Itt persze adja magát a kérdés: tényleg olyan sokat hibáztak-e a jv-k a Szombathely kárára és az Újváros javára...?

 

Szerintem a Marosán György által különösen kárhoztatott piros lap - Tomasevic kizárása azt követően h induló játékossal ütközött - teljesen jogos. Szinte tankönyvbe illő példa. De az utolsó tíz percben többször is 'érdekesen' fújtak a játékvezetők:

 

--50'12": Pődör Beki kiállítása újvárosi kérésre a 'szabaddobás késleltetéséért' szerintem túl szigorú. Még határesetnek sem mondanám azt ami történt.

--52'38": Wald Kíra kiállítása, amikor az induló Kazaival 6 méteren ütközik szintén véleményes, bár Kíra 'rookie' az NBI felnőttben, ezért nem annyira meglepő

--56'14": Virág Nonótól elveszik a labdát támadó faultért? lépésért? amikor egyik sem volt, sőt, az ő mezét húzta oldalról Nick Viki
--58'33": Horváth Petra gólját nem adják meg egy nem létező lépéshiba miatt.

 

Egy támadást és egy gólt szerintem elvettek a Szombathelytől az utolsó tíz percben, és volt két túl szigorú kiállítás is.

Isthy1 Creative Commons License 2020.09.07 0 0 122

Reményeim nem váltak valóra Buliról 5-6 hétig le kell mondanunk. Előbb Klivinyi az egész idényre, most Buli 1,5 hónapra. Ha lehet nem kérnénk ilyenből többet már ebben az idényben.

Előzmény: Isthy1 (89)
RnD Creative Commons License 2020.09.07 -1 2 121

Javítás:

 

59’14”: Nem kevés keresztpassz után Szalai megindul középen 9 méteren jobbra, j3 bekanyarodik és Gorilszka + Horváth Petra (j3 és b2 védő) között betör a hatoson belülre, elesik>hetes.

 

 

Előzmény: RnD (120)
RnD Creative Commons License 2020.09.07 -1 3 120

DKKA—Szombathely 24-23 (12-15)

 

A  meccs egy kifejezetten gyors, sokgólos félidővel indult, általában a vendégek vezettek, az elején két-három, aztán inkább csak egy góllal, a végén megint hárommal. Az Újváros csapatát egyértelműen Bulath Anita vitte előre, rajta kívül még Kazai balszélen és Nick Viki beállóban tudott érdemben hozzátenni a játékhoz (Viki beállóban kifejezetten ügyes, bár néha belép a kapuelőtérbe és onnét lő kapura, de ezen kívül nem látszik rajta hogy időtlen idők óta most játszik először újra ezen a poszton). A Szombathely csapatában Bandelier elég hamar lőtt két gólt de ezen kívül nem volt aktív és többször bizonytalannak is tűnt. Helyette inkább Gorilszkára lehetett számítani beállóban (4/4 az első félidőben) és balszélen a teljesen újonc Wald Kírára, aki négyszer is betalált öt lövésből (4/5 az első félidőben).

 

Szünet után az Újvárosban beállt balszélre Schatzl Nati, az első helyzetét szélről a kapusba lőtte, utána egy indításból viszont betalált, itt a védőmozgás végén Tomasevic a kapuban egy hátrabukfencet is kénytelen volt bemutatni, ami láthatóan nem esett jól neki.  Hogy ezt elkerülje, néhány perccel később már a hatoson kívül várta Natit, akivel frontálisan ütközött is még mielőtt a labdát elkaphatta volna. A helyzet teljesen egyértelmű, Tomasevicet piros lappal kizárták a meccsből A vendégek edzője, Marosán György ezt rendkívül nehezményezte (azóta is nehezményezi) bár a Szombathely ebből végülis jól jött ki: Csapó Kincső állt be a kapuba és klasszul védett ő is, ráadásul a következő tíz percben az Újváros szinte teljesen gólképtelennek bizonyult: Bulath elfáradt, Barján Bia az egész meccsen gyengén játszott, Ferenczy Fruzsi alig kapott játékidőt, ezért aztán ő sem volt olyan dinamikus mint régen, a fiatal játékosokat (Román Dorina, Sziráki Bogi, Jovovity, Schatzl Nati) meg nem nagyon merte Vágó Attila pályára küldeni valamiért (Jovovity fent volt védekezésben, de elöl ő sem). Így lett tíz perc alatt 14-17-ről 16-19.

 

A Szombathely is átvette ezt az álmos játékot: Bandelier alig mozdult el a pályán balkettőből és egyre pontatlanabbul lőtt kapura, Mayer Szabina inkább csak állt a falban elöl és hátul is, a jobblövő Agbaba mondjuk aktív volt, de inkább ne lett volna, mert az elhamarkodott lövéseiből semmi jó nem lett (egyszer például újvárosi gól). Pődör Beki, aki egymaga irányította a csapatot hosszú ideig, szintén fáradni látszott – nem könnyű irányítani ha labda nélkül nem mozog melletted senki – és amikor Horváth Petra állt be helyette középre, ő sem volt meggyőző. Nagyon úgy nézett ki hogy a Szombathely már csak ki akarja húzni a meccs végéig ezzel a két-három gólos előnnyel, és ez nekik bőven elég.

 

A játékba valami újat Szalai Babett hozott, aki negyedórával a vége előtt végre elkezdte támadni a falat úgy ahogy kell (korábban csak irányított, a kapu felé meg sem indult). Ennek meg is lett az eredménye, rögtön kiállították róla Gorilszkát. Bejött Molnár Kicsi is irányítóba, ő friss erőnek számított (bár védekezésben cserélni kellett). Ezután lett érdekes a meccs:

 

19-20

 

50’12”:    Pődör Beki próbálja a vonalon megjátszani Mayert, a labda visszapattan hozzá, nem sokkal ezután passzívért elveszik a labdát (elég hamar). Bandelier a sípszó pillanatában még előreadja a labdát a hatosra Bekinek, aki leteszi azt a földre és húsz centiméterrel hátrébb tolja mielőtt elengedné. Az újvárosi játékosok szerint akadályozta a szabaddobás elvégzését, a jv-k ezt akceptálják és Bekit kiállítják (elég szigorú ítélet)

 

50’35”: Nick Viki b3 ziccerben kapja a labdát, befordul, a lövést Kincső védi, a labda visszapattan Szalai Babetthez, így aztán marad az Újvárosnál

50’50”: Bulath kj3 7m talpról váratlan bár nem túl erős lövéssel próbálkozik  Kobetic és Mayer között, Kincső beleér de a kapuba pattan róla a labda

 

20-20

 

51’11”: Bandelier b2 10 méterről megindul előre, felugrásos csel után a vonalig b3 betör, Ferenczy Fruzsi megy vele és elsodorja>szabaddobás

51’46”: Bandelier b2 12 méterről előreadja a labdát balszélre Wald Kírának, aki éles szögből betalál

 

20-21

 

52’07”: Bulath Anita j2 lendületből betörésből gólt lő, Mayer Szabina (b2 védő) ezt csak nézi

 

21-21

 

52’38”: Mayer Szabina b2 10 méterről középre szánt keresztpasszát  a kirobbanó Nick Viki megszerzi, oldalra adja a labdát Kazainak aki indulhat vele és  b3 vonalon a középről éppen odaérő és a vonalon megálló Wald Kírával ütközik, majd gólt lő. Ezt nem adják meg, Kírát viszont kiállítják és hetes is lesz.

52’45”: A hetest Román Dorina belövi

 

22-21

 

53’42”: A Szombathely támad, pályára kerül Gorilszka is újra, második beállónak. Ennek ellenére nem nagyon tudnak a vonalon helyzetet kialakítani, végül Virág Noémi indul befelé, j2 8 méterről  fejfölötti ívelt passzal akarja megjátszani Mayert j3 vonalon. Igen ám, de közben Mayer már hátradobta magát a vonal felé és látva a labdát ugyanezzel a lendülettel hátra is esik, ezzel a mögötte - már a hatoson belül - éppen odalépő Bulath Anitát ledönti a lábáról. Bulathot ezt követően hosszú ideig ápolják, a térdét fájlalja, lemegy a pályáról, többet már nem jön vissza. A Szombathely támadhat újra…

53’55”: Horváth Petra b3 felugrásból kapura lő, a lövés a blokkoló védők karján megpattan és utána a bal kapufát találja el, a labda az Újvárosé.

 

54’25”: Ferenczy Fruzsi j2 bemegy 7 méterre, a két baloldali védő összefut előtte, Fruzsi pontos passzt ad jobbszélre, Horváth Gréta ziccerből lőhet, de a lövést Kincső védi.

 

54’59”: A Szombathely támad, Orbán Adri kapja a labdát, jobbszélről befut középre és 9 méteren felugorva szuper passzt ad előre j3 vonalra Gorilszkának, aki aztán Hlogyik fölött a kapuba íveli a labdát

 

22-22

 

55’28”: Újvárosi keresztpasszok után Szalai indul meg jobbra majd vissza és közben ellépi >
labdavesztés

 

56’14” A Szombathely igen lassan hozza fel a labdát és utána komótosan indítja a támadást (Kobetic--Virág Nonó—Horváth Petra van most fent a három belső poszton). Végül Virág Nonó középen nekidurálja magát, megindul előre, de 8 méterig kilépnek elé, erre jobbra fordul, elmegy Nick Viki mellett aki hátulról visszahúzza mire az alapvonali jv támadó hibát fúj be (?) > az Újvárosé a labda

 

56’52”: a baloldalról középre 8 méterre befutó Szalai Babett pontos pattintott passzt ad b3 vonalon Nick Vikinek, ő a védőt lerázza magáról, befordul, kapura lő, a ziccert Kincső védi

 

57’21”: Horváth Petra középről 8 méterről talpról próbál a nála alacsonyabb védők fölött gólt lőni, de a labda a bal kapufát találja el és utána oldalt megy ki>az Újváros jöhet

 

57’50: Ferenczy Fruzsit j2-ben a kilenc méterre kilépő Mayer Szabina leteríti>szabaddobás majd
58’08”: Szalai Babett egy-egyezik középen/b3 7 méteren Virág Nonón és Gorilszkán (j3 és j2 védő) majd a labdát hosszú passzal kiadja balszélre, ahol Kazai teljesen üresen áll  és b1/b2 vonalról gólt lő (itt a szombathelyi védők elszámolták magukat, j2 & j3 Szalain védekezett és Orbán Adri [ j1 védő] feljött kettesbe az ott 8 méteren álló Molnár Kicsire, így Kazaira már nem jutott ember)

 

23-22

 

58’33”: Mayer szélről befut középre elzárni – ez visszatérő elem így a meccs végén a szombathelyi támadásoknál – erre Horváth Petra középen megindul, 11 méteren jobbra fordul mintha passzolni akarna, de megy tovább előre, j3 9 méteren felugrik és gólt lő . Ezt az alapvonali jv nem adja meg, mondván ellépte (ami nem igaz, mert leütötte lövés előtt a labdát, de ezt az alapvonalról nem lehetett látni mert a védők takarták) >Újvárosé a labda

 

58’53”: Újvárosi TO.

 

59’14”: Nem kevés keresztpassz után Kazai megindul középen 9 méteren jobbra, j3 bekanyarodik és Gorilszka + Horváth Petra (j3 és b2 védő) között betör a hatoson belülre, elesik>hetes.
Közben a kilépő de nem ütköző Bandelier (b3 védő) - aki mellett Babett bekanyarodott - szintén földre kerül, először az orrát fogja, majd a hátán fekszik, láthatóan igen rosszul van. Hosszan ápolják,

59’16”: a hetesre beküldött Román Dorinának másfél percet kell várnia amíg a labdát kapura lőheti, de ez nem zavarja meg>gól

 

24-22

 

59’24”: Szombathelyi TO.

 

59’30”: Középkezdés után Horváth Petra balról azonnal bejön középre és ugyanezzel a lendülettel 12 méterről felugrásból óriási gólt lő

 

24-23

 

59'35": Az Újváros támadhat, a szombathelyi játékosok kijönnek emberfogásra, Molnár Bea hozza fel középen a labdát, egy védő mellett 15 méteren oldalra passzolna, aztán mégsem, utána lépéshiba, jöhet a Szombathely.

 

59’48”: Indul az utolsó szombathelyi támadás, ez most pontos és jól is oldják meg: rendezetlen védelemnél Virág Nonó b2 7m faultból kiadja a labdát balszélre Wald Kírának, aki ziccerből lőhet kapura, de a labdát Hlogyik Petrába lövi (Petra itt nagyon jól helyezkedett, kijött éppen annyira hogy a hosszú oldalt zárja és ugyanakkor felkínálta a rövidet, ahova aztán a lövés ment). A kipattanó labdát középen Nick Viki szerzi meg, de vonalra lépett, ezért szabaddobás.

 

59’57”:  A szabaddobásból Horváth Petrának adják fel a labdát, ő b3 9m felugrásból rálövi de lefelé, ezért azt Ferenczy Fruzsi 7 méteren blokkolni tudja.

 

24-23 a vége.

tsun Creative Commons License 2020.09.07 -3 2 119

Megnézve a második félidőt, az a véleményem, hogy a tisztelt edző úr jobban tenné, ha a csapatának a teljesítményével foglalkozna, mert nem a játékvezetőkön múlt a vereség. Önbecsapás rájuk fogni ezt a vereséget.

A Fradi elleni edzőmérkőzést követően az a benyomása támadhatott a nézőnek, hogy ez szombathelyi csapat, egy jól összerakott kis együttes, ami rendelkezik a kellő lendülettel. Most, ezzel szemben reumás, öreg nyugdíjasokként lézengtek a pályán, nem hiszem, hogy 2-3 játékoson kívül a többi egyáltalán megizzadt volna. Rém gyenge teljesítményt nyújtott mindkét csapat, a jobban akaró nyert. Annyi hiba volt itt is ott is, hogy rossz volt nézni. A kapuscsere meg egyáltalán nem érződött, a kis fiatal kapus nagyon jól védett.

Előzmény: Gojira (118)
Gojira Creative Commons License 2020.09.06 0 0 118
Pacsker08 Creative Commons License 2020.09.05 0 1 117

MTK- Fehérvár meccsről lesz stream? Mivel zártkapus meccs, ezért adná magát a dolog, hogy legyen, különben kinek játsszák le? 

(Azt, hogy minek, tudom, a versenykiírás miatt)

Igazság80 Creative Commons License 2020.09.05 0 0 116

Alig 21 évesen az első komoly ligás szezonja volt, azóta sokat fejlődött...

Előzmény: RnD (115)
RnD Creative Commons License 2020.09.05 -1 3 115

Kovács Patrícia az osztrák válogatottban is nagyon jó, komoly csapatok ellen is (például az oroszok). Aztán ugyanakkor nálunk Vácon sokat nem mutatott. Szóval ez nem vezethető le így 'direkt'. Persze meglátjuk....

Előzmény: Igazság80 (113)
Igazság80 Creative Commons License 2020.09.05 -2 0 114

Már hogy a frászba ne lenne meglepő a 8 kiállítás. A számok nem azt támasztják alá, hogy extrém durva csapat lenne. Eleve a tavalyi szezonban egyetlen egyszer sem kaptak 8 kiállítást, azaz ezt szokványosnak minősíteni valótlan kijelentés. Az átlaguk meccsenként alig több, mint 4 és ez nagyjából az átlag lehet, az ellenfeleik is ennyi 2 percet kapnak az egymás elleni találkozókon, nincs benne semmi kimagasló.

 

Ehhez képest a 8 kiállítás úgy majd a duplája az átlagos kapotthoz képest...

Előzmény: Süni2 (111)
Igazság80 Creative Commons License 2020.09.05 -2 0 113

Szerintem meg teljes joggal előlegezem meg azt, hogy a tavalyi alsóházas Móvár csapatának Kovács Patrícia erőssége lesz, mivel a Bundesliga 3. számú csapatának is az volt. Ezen felül 42 válogatott meccsén 130 gólt szerzett, alapvetően kifejezetten jó lövőnek számít százalékban is. És lőtt a magyaroknak 2 meccsen 10-et, a spanyoloknak hetet, de az oroszoknak 10(!) gólt is, akárhogy nézem valahogy most még nem ilyen egy átlagos Mosonmagyaróvár játékos adatlapja...

Előzmény: hatosfalat (108)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.05 0 0 112

Siófokba még mindig nem tért vissza Laura és a beharangozó szerint Kobetic továbbra is sérült.

Süni2 Creative Commons License 2020.09.05 -1 0 111

A Óvár elég durván védekezik ám. A kiállítások számába semmi meglepő nincs.

Előzmény: Igazság80 (105)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.05 0 0 110

Ha MTK-ban Zácsik kiesik, már gondban vannak. Papíron van mögötte átlövő, de fényévekre van tőle. Ugyanez Szombathelynél pld. Bandelier vagy Vácnál Kácsor vagy Hámori esetében.

Kisvárda ezzel szemben elviekben sokkal kevésbé kitett 1-1 játékosnak, de tegnap pld. náluk is hiányzott nem kevés játékos belső posztokon. Elviekben Debrecen is stabil keret, ott viszont egyelőre Hornyák, Vukaljlovics és Karsten sincs még formában más-más okokból.

Előzmény: RnD (109)
RnD Creative Commons License 2020.09.05 -1 3 109

'.....Az MTK-ra és a Vácra veszélyesnek tartottam őket, mert mindkét csapat 1-1,5 soros csak, de a Loki kerete viszont elég bő.'

 

A belső posztra igazolt játékosok (pirossal a fiatalok, 1999-esek vagy későbbiek):

 

 

Az MTK-nak 7, a Vácnak és a Debrecennek 8 játékosa van (és közülük is Karsten sérült, ezért tegnap a Lokinak is 7 volt csak). Ezzel szemben a Móvárnak, a Kisvárdának és a Szombathelynek is bővebb a kerete, 10-10 játékossal a négy belső poszton.

 

Kétségtelen, a Debrecen és a Vác számít 'jobb csapatnak', mert ott 'minőségi' kezdősor van, több válogatott játékossal, a Vác esetében a hazai utánpótlás legjobbjaival. De ez a minőségi sor sokba kerül, ezért cserékre már nem annyira van pénz. Így aztán a középház második felében a csapatoknak bővebb keretük van mint a középház elején.

 

 

 

 

hatosfalat Creative Commons License 2020.09.05 0 0 108

Az Óvár az nb1 egyik legkeményebben (mondhatjuk legdurvábban) védekező csapata, az nem meglepő ha sokat vannak emberhátrányban. Kovács Patrícia meg nem tudom tényleg a csapat erőssége-e, szerintem nem rajta fog múlni.

Előzmény: Igazság80 (105)
RnD Creative Commons License 2020.09.05 -1 3 107

Én amúgy a Móvár-Debrecen meccs eredményét inkább tartom 'kifutott eredménynek', ilyenek a bajnokság első/második fordulójában mindig vannak. A Loki egy éve a SZISÉ-vel kezdte, velük is megszenvedett. Szerintem összekapják magukat, a Móvár meg ki tudja...

RnD Creative Commons License 2020.09.05 -3 3 106

'Bár nem túl gyakori, mégis előfordul, hogy valaki 25 éves kora után hívja fel magára a figyelmet....'

 

?

 

Tóth Eszti már ifikorában felhívta magára a figyelmet, az 1992-es korosztályos válogatott - a junior vb-n bronzérmes csapat - alapembere volt, már 2012-ben (nyolc éve!) az NBI felnőttben - a Veszprémben - 118 gólt lőtt, húszévesen a Fradinak két meccsen tizenkét akciógólt lőtt és még sorolhatnám....Szó nincs arról hogy ő egy későn érő játékos lenne. Tény: későn került a felnőtt  válogatott közelébe, de ez nem ugyanaz.

Előzmény: Trombozis2 (104)
Igazság80 Creative Commons License 2020.09.05 0 0 105

Az Óvár ráadásul úgy győzött, hogy azért még van további potenciál a játékukban. Egyrészt az brutál, hogy 16 percig kevesebben voltak a pályán a 8 kiállítás végett, másrészt a csapat egyik erőssége Kovács Patrícia még csak nem is játszott jól, ha még ő is belelendül úgy igazán...

Előzmény: Süni2 (103)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.09.05 -2 0 104

Tóth Eszter esete kiválóan példázza, hogy vannak későn érő játékosok. Bár nem túl gyakori, mégis előfordul, hogy valaki 25 éves kora után hívja fel magára a figyelmet. Eszter a 2017/2018-as szezonban tűnt ki és 2 évvel később, tavaly volt az eddigi legjobb szezonja. Egyetértek azokkal, akik szerint megérdemelne egy esélyt a felnőtt válogatottban. Ha Danyi érdemesnek tartotta arra, hogy az ETO-ba igazoljon (állítólag volt szerződésajánlata tavasszal), akkor talán a válogatott kerethirdetésekkor is előkerül majd Tóth Eszter neve. Az elég egyértelműen látszik, hogy Eszter kiemelkedik a nb1 középmezőnyéből, ráadásul nemcsak támadásban, hanem védekezésben is lehet rá számítani.

Süni2 Creative Commons License 2020.09.05 -3 0 103

A keretet nem becsültem alá, de az edzővel szkeptikus voltam.

 

Esztert és K. Patit komoly erősítésnek tartottam, bár Pati a felkészülés elején nem volt jó.

 

Ettől függetlenül a Loki elleni győzelmük meglepett. Az MTK-ra és a Vácra veszélyesnek tartottam őket, mert mindkét csapat 1-1,5 soros csak, de a Loki kerete viszont elég bő.

 

Esztinek simán van esélye a válogatottságra, pláne T.G. sérülése után.

Előzmény: hatosfalat (102)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.05 -2 0 102

Lehet kicsit az edzőjüket is alábecsülted.

És Tóth Eszternek mégsem lesz lehetetlen bekerülnie a válogatottba. Ha Váccal, MTK-val esetleg még Debrecennel felveszik a versenyt, akkor már nem lehet mondani, hogy gyenge csapatból ne legyen válogatott.

 

Előzmény: Süni2 (91)
RnD Creative Commons License 2020.09.04 -1 3 101

Kukely Anna volt a Bcsaba legjobbja ma, ez tény. Ő nagyon ügyes, támadásban dinamikus és többféle lövésfajtát is tud, védekezésben meg mindig odateszi magát. Ő nem adja fel sosem. Úgyhogy mondhatjuk azt is h az ifiválogatottunk kitett magáért, mert Anna is U18-as válogatott persze...

 

Bucsi Lili nem sokat volt fent, de lőtt két klassz gólt (először azt hittem Kukely lőtte mindkettőt, tizennyolc évesek lőnek ilyen gólokat, Lili meg ugye tizenhat).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!