Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 618

Igazából én is erre gondoltam hogy 10000 Ft-nél többet nem áldoznék egy csúcs gépre és azt is csak a következő hónapban venném meg.

 

Előzmény: T_Pictures (615)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.21 0 0 617

Boldog Húsvétot Mindenkinek. :)

Előzmény: Törölt nick (614)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.21 0 0 616

6 évvel ezelőtt is volt ilyen oldal, ilyen formában. ;)

Előzmény: Törölt nick (613)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.21 0 0 615

Ha a külsejére izgul rá valaki, akkor belátása szerint. 10.000-nél többet semmiképpen nem ér, egy prémiumkategóriás készülék a 90-es évek elejéről, nagyjából az akkori középkategória tudásával. Dögös, szép, de semmi extra. Ha meg történetesen nem egy átdobozolt Panasonic, vagy JVC lakozik benne, akkor felejtős mert alkatrészt az életben nem szerzel hozzá.

Előzmény: Törölt nick (611)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.21 0 0 614

Ettől függetlenül Békés Húsvétot Kívánok Mindenkinek, ettől függően meg, ráférne már az országra és a világra a Keresztényi könyörület..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.21 0 0 613

Ezektől nyugodt vagyok.. csak el vagyunk hűlve, párommal egyetemben, hogy 6 évvel ezelőtt nem volt ilyen szinten ilyen, most meg.. és nem szüntetik, tiltják be, ráadásul email címre érkezett hirdetés formájában, hogy létezik egy ilyen oldal.. azóta csak egyre orbitálisabb..

Előzmény: Peter Altenberg (612)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.04.20 0 0 612

Nyugi. A legtöbb fotó kamu.

Előzmény: Törölt nick (608)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 611
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 610

'Harmadszorra módosítják a szezői jogvédelmi törvényt a digitális kalózkodás miatt Kínában" - ez a digitális elég sok bajt hozott a világra.. a VHS szép korszak 30 évében nem foglalkoztak ennyit a szerzői jogvédelemmel.. Persze interneten jobban elbújnak a kalózok és szanaszét szórják a világban a kalóz anyagaikat, mint annak idején a Tékákat ha VHS-ben másolták, azt ugyebár Neten nem lehetett eladni, tehát stikában árulhatták maximum, az viszont nem jutott el annyi emberhez, meg hát a razziák tudták azokat a helyeket ahol ilyen zug árusok előfordulhattak.. Nem kellett szerzői jogvédelmet ennyire ecsetelni módosítani, úgy, hogy akkor még tényleg voltak nagy színészekkel igazi műsor tartalmak.. Most csak digitális van meg törvények, kiengedték a szellemet a palackból és az nem akar önként dalolva visszamenni, ennyi az egész.. Aki tudja az ország különböző részein, hogyan lehet egy VHS videót használni vesse ide pár sorban..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 609

Pont a Kínai szerzői jogvédelemről karattyoltak a HÍRTV-n, módosítgatják a törvényeiket harmadszorra.. Például ott Kínában fel lehet venni a tv műsort egy VHS videóval és hogyan? A világ többi részén mondjuk Németország, Amerika, vagy Törökországban, VHS videóval hogyan lehet felvenni a TV műsort? Csak Scarton keresztül beküldve, vagy ott van olyan eszköz, vagy TV adás, hogy a VHS saját Tunerje behangolja a TV állomásokat? Aki tudja vesse ide legyen szíves pár sorban..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 608

Nálunk meg, Magyarországon, hogy működhet legálisan egy olyan szex izé vagy tali vagy milyen oldal, szóval ilyen oldalakat miért nem szüntetnek azonnal be és az üzemeltetői ellen vizsgálat miért nem indul(?).. Arccal, mindennel kiterítve hirdetik magukat a nők és az oldal üzemeltetői még felhasználási feltételekben adják meg, hogy milyen méretű képeket meg hogyan lehet feltölteni.. Korábban is voltak ilyesmi oldalak, csak nem ilyen nyíltan, arccal, mindennel kiterítve.. Ezt például hogyhogy nem szüntetik be. Meg a filmes, műsoros letöltő oldalak egy részét megszüntették, amikor az FBI lecsapott Európában némely üzemeltetőkre.. Mégis csak minden csoda 3 napig tartott és megy tovább más oldalakon, tárhelyeken az egész, a letöltés maga az iszonyat, egy vicc az egész aki azt kitalálta, hogy ilyen legyen a nagyvilágban...

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 607

Japánba lesújtott 2011.-ben a nagy földrengés katasztrófa, felrobbantak az atom reaktorok, akkor azt mondták, hogy semmi káros anyag nem került a levegőbe.. (Tehát csak a levegő, vagy esetleg vitamin..), kissé elszaladt már a ló a Japánok alatt.. akkor azt mondtam, hogy hiába, Isten nem ver bottal, mindenkit utolér a végzete.. Manapság már ezt megfordítanám, miért nem úgy mondják(?), hogy Isten nem bottal ver...

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 606

- Ott meg kell hajolni ha jön a vezér.. és golyót kap ki nem teszi..

 

Nem Hitachi féle játék golyót, ami a közlőkeréken van, hanem attól ütősebbet..

Viszont a TV adásokat talán nem korlátozzák, nem szorítanak set top boxokba meg lapos tévés digitális IPTV-s adásokba, hogy 'eszi, nem eszi, nem kap mást..'

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 605

Kína, meg az igazi mocskos kommunista.. Ott nem szocializmus volt, hanem kommunizmus van, örökkön örökké..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 604

Nincs dicshimnusz a Japánokról, mert mocskosak, meg perverzek, meg minden, kapitalisták is és mindenféle, viszont egyes Hitachi videókkal nagyot alkottak, aki megalkotta, ezt nem lehet vitatni..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 603

Úgyhogy egy ilyen Hitachi videónak ha a lejátszása tönkremegy és csak felvenni tud, ebből a színezetből semmi sem élvezhető, ugyanis a felvétele áthelyezve egy másik kommersz készülékbe ugyanolyan mintha bármelyik más videóban vettük volna fel. Ezzel szemben a lejátszása, főleg a saját felvételének lejátszása még színesebb, mint egy másik videó felvételének lejátszása, amúgy egy másik videó felvételének lejátszása is sokkal színesebb ezekben a Hitachi videókban mint magában abban a készülékben amiben felkerült a műsor a szalagra..

 

Media Box-ból hogyan lehet Koax-on keresztül kiküldeni a tv adást? Speciális Media Box ez amit említett?

Előzmény: T_Pictures (597)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 602

Tehát készülékfüggő a dolog, a szalagra szabvány szerint ugyanúgy kerül a felvétel mint egy másik készülékben, pont ezért ha egy ilyen videó tönkremegy és kerül egy másik az embernek, mondjuk egy SHARP és a Hitachi felvételek abba kerülnek lejátszásra olyan fakóbb, átlagos lesz, mint amilyen annak a videónak a jelfeldolgozó áramköre, IC-je..

 

Említette, hogy Media Box és analóg Koax kimenetén vesz fel, az, hogyan lehetséges, milyen Media Box-szal? Mert amik nálunk már voltak azokból csak Scarton keresztül jött ki a digitális adás. A Koax is be volt kötve a tévébe belőle, de csak azért, hogy a digitális mellett az analóg is átmenjen a tévébe. Ha lekapcsolja mondjuk a Telekom az analógot, hogyan lehet a Medi Box-ból analógot koaxon kiküldeni?

Előzmény: T_Pictures (597)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 601

A szalagon nincs is felszíneződés, mivel a saját felvétele is meg más videó felvétele is csak ezekben a készülékekben lejátszva lesz felszíneződöttebb, mint ahogy előtte a tv adta a műsort.. Ha ugyanezt a kazettát egy másik (mondjuk panasonic) videóba áthelyezzük, teljesen ugyanolyan lesz a felvétel, átlagos, mint ha bármelyik videó vette volna fel a nagyvilágban.. Az áramköre és az azokon lévő alkatrészek IC-knek köszönhető, hogy a Hitachi VT-110E meg a Hitachi VT-420E készülékben bármely felvétel lejátszása az átlagos tv műsor színezettől jóval színesebb és csillogóbb lesz.. Nem a szalagra kerül így, a szalagra rögzített, került anyagot lejátszással az áramköre így dolgozza fel és így jön ki a készülékből a TV-be, felszínesítettebb minőségben..

Előzmény: T_Pictures (597)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 600

Nem a 110-es szellemképes, a 420-as, a 110-esben nagyon jó a Tuner, a Japán fel is van javítva kondenzátorokkal, hogy a hangja ne legyen halk, a másikon azért halk, mert nincs megcsinálva.. Ahhoz én nem értek, tehát bele sem kezdek, nem célom elrontani a készülékeket, ettől függetlenül olyan előfordulhat, hogy amihez értek az is valamelyik nap balul sül el, ha valami aznap nem megy valahogy úgy van, hogy minden esik szét az ember kezében, amikor meg jó napja van, mindent flottul sikerül megcsinálni..

 

Nincs többszörös regisztráció, a többi is én voltam, csak akkor töröltem magamat, most pedig, hogy újra regisztráltam látható egy név és nem az, hogy törölt nick. Nincs rá szükség, hogy "Önmagammal" beszélgessek, mindig ide oda téved valaki és valamibe belekapaszkodik, azt pedig lehet tovább boncolgatni, én is ön is,  internetezők vagyunk, fórumos arcok a tízmilliós magyar polgárságból 2 ember és az interneten ennyi... Sokan rákaptak, hogy neveket, meg IP címeket vadásznak, mint egy kelepce, vagy csapda, nem a beírásokat és az arra való reagálások és jó viták számítanak már, hanem, hogy ki honnan, miért írta... Ezek a fórumozások, Chat falak nem azért jöttek létre, hanem, hogy a beírásokról el lehessen vitatkozgatni és mindenki eszmét cseréljen...

Előzmény: T_Pictures (596)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.19 0 0 599

Köszönöm a linket, ez nagyon érdekes, nem tudtam. Így már érthető a rendkívüli kopásállóság.

 

Nem kell lebecsülni a lemezből hajlított mechanikát, mert a vicc kedvéért tudok mutatni ilyenből olyat, ami több anyagot tartalmaz és precízebb, mint számos legendásan jó öntvénymechanika. Persze ez nem megkerülése az alapproblémának.

 

Viszont a kolléga egy célszerszámot keresett, arra meg bőven jó, amit kapott. Ha Hifi-re lenne szüksége, nyilván azt vett volna.

 

Ha elterjedett volna az S-VHS DA, pláne a D-VHS, akkor most nem lenne miről beszélgetnünk.

Előzmény: maczkohathy (598)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.19 0 0 598

Részemről annyiban maradok, hogy a lemezből hajlított mechanikás, pláne mindössze monó, sistergő hangú videomagnókat semmire nem becsülöm. Valamirevaló hang csak az FM-modulált hi-fi hangú videókból jön ki. A többi egy rakás szerencsétlenség.

 

A laser amorphous eljárással készült fejek anyaga amorf, tehát nem kristály szerkezetű vas-kobalt ötvözet, rendkívül kopásálló.

 

ismerkedni lehet ezzel az anyaggal:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Amorphous_metal

 

Nem "marketing blabla", hanem fémötvözési eljárás.

T_Pictures Creative Commons License 2014.04.19 0 0 597

Én ha felveszek valamit, akkor a Médiabox analóg kimenetéről teszem. S-VHS üzemmódban semmi minőségromlást nem tapasztalok. De VHS-ben is csak minimális zaj jelenik meg. Azokon a csatornákon is, ahol Digital Betacam magnóról megy a filmek bejátszása (RTL Klub) Ez csak arról szól, hogy a digitális televíziósugárzás Magyarországon botrányosan rossz. 

 

 

(Azt mondanom sem kell, hogy minden szín pontosan úgy kerül a szalagra, ahogyan a bemenetre érkezik semmi fel,át, ki, színeződés nincs, azt rögzíti, ami belemegy.)

Előzmény: T_Pictures (596)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.19 0 0 596

A legtöbb esetben, minden gyártóra jellemzően (ki ne térjünk arra, hogy bezzeg a VT110 így meg úgy, mert már rothadtul unalmas, tényleg az lesz a vége hogy a többszörös regisztrációja jóvoltából Önmagával fog beszélgetni, mert más ide nem jön) szóval hogy halál gagyi tunert raknak a videókba. Pár alkatrész, aztán megy, ahogy megy. Ezzel szemben a jobb TV-kben komoly digitális képjavítók vannak. Ezért van az, hogy minden esetben célszerűbb a TV adását felvenni jó minőségű Scart-al összekötve. Már amennyi érdemleges TV adás ma van.

Előzmény: Törölt nick (594)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.19 0 0 595

Nem kell mindenhez, (ről) egy komplikált ideológiát gyártani, felesleges, senkit nem érdekel, a tárgytól ennyire eltérően.

 

Nem kell a japánokat ennyire túlmisztifikálni, semmi zseniális nincs bennük, szorgalmasak.

 

Ettől független a 70-es, 80 -as években rengeteg Európai (német) gyártó élt meg jól abból, hogy

 "át-brandolta" a Japán készülékeket. Ennek az volt az oka, hogy akkoriban Európában, az USA-ban a "Japán" a "gagyi" szinonimája volt, mint ma a "Kínai". Aztán mostanra már a Kínaiak is hogy kezdenek elhúzni mellettünk...

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 594

..vagy az egész Tuner egységének hibája ez? Mert csak ennek a készüléknek a Tuner egységénél figyelhető ez a jelenség meg. Az adás képe egy kissé szellemképes.. Koax kábel nincs megtörve, másik készüléknél nincs ilyen szellemképes dolog ezzel a kábellel, semelyikkel sem.. Mi okozhatja videónál a szellemképet a Tuner egységénél?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 593

Arra tudna válaszolni egy ehhez értő, hogy a Hitachi VT-420E mostanában vásárolt készüléknek az analóg tv adás Tuner képe kissé miért szellemképes? Nem mindegyik adón egyformán és nem is mindegyik jelenetnél, de a szellemkép sajnos kivehető, főleg ha világosabb a háttérkép, vagy némely írásnál (HírTV ahol sok a felirat ott kissé serceg is a hang, felvételnél már nem hallatszik, de ha a videón keresztül a Tuner egységén megy a Hírtv, akkor mivel ott sok az írás, serceg egy kissé a hang, a betűknél, főleg, ha még több felirat van a képen). A Scart be és kimenetnél nincs ilyen, a Tuner egységénél tapasztalható ez a jelenség és csakis a VT-420E Hitachi készüléknél. Amúgy teljesen tiszta és szép lenne a képe, de ez a szellemkép azért zavaró egy kissé, jobb volna ha egyáltalán nem lenne rajta.  Mi okozhatja? Milyen alkatrész?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 592

Még Bilingual volt az SVHS Hitachi is a VT-S80E, lévén, hogy SVHS, rápakoltak minden sz-rt, utóhangosítás, meg minden nyavalyát, ezeket hétköznapi használatra nem szokás használni, a szinkronokat a tévék elkészíttetik, nekünk azzal nincsen dolgunk, csak nézni, már ha van mit és érdemes, meg felvenni ameddig még lehet..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 591

A 'Bilingual'-os gépek (VT-145E, VT-175E), gondolom ha két nyelven megy a tv adás, a szalagra mind a kettőt rá rögzíti 1 felvétellel és ki lehet választani lejátszás közben, hogy melyik hangsávot játssza le.. Ezek a funkciók nekünk nem kellenek, ment az a gép tovább, a fenébe, szerencsére megvették tőlem..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 590

Meg még volt nálam egy VT-145E, szintén Hitachi (ugrasztott előlapú), azt pont ezen fórumon keresztül kaptam.. Annak is azért színesítettebb volt a felvétele, de azért nem annyira mint a lentebb említetteknek és nem olyan szinten és formában.. De egy VT-175-nél mindenképpen színesebb.. Viszont ennek a VT-145-nek elvileg az lett volna még a különlegessége, hogy volt rajta egy olyan funkció (zöld led kijelezte) ha Bilingual, azaz kétnyelvű a tv adás, amúgy a VT-175 is ilyen volt, csak arra HI-FI volt ráírva, erre az említett VT-145-re meg az, hogy Stereo.. Ezek nekem nem kellettek, tartósan megtartani nem, úgyhogy már meg sincsenek, akadt vásárló aki átvette, szerencsére..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 589

Úgyhogy a VT-110E (Japán, Német változat) szép különleges a minősége, a Japán ezen belül még a Némettől is színesebb. A VT-125 (Japán) is szintén szép volt a minősége, ennek a szériának a Német változata nem sikerült olyan jól, mert annak nem volt olyan szép, csak az analóg tv adás Tuner képe, a felvétele és lejátszása nem.. A VT-255E volt az egyik leggyönyörűbb minőségű (ennek a kép panelje és a VT-110E fejmotorja fejjel került a Japán VT-125E-be, amit eladtam, tényleg szép volt a minősége..) Ezután a VT-420E ami különleges és szép a minősége, meg a külseje.

 

A többi ahogy már írtam: VT-175E (kommersz, kívül sem néz ki jól)..

VT-530E - Digital, DVD lejátszó, felvevő jutott eszembe róla amikor a lejátszását néztem. Ezeket működően, eladtam.

 

Volt még egy Hitachi VT-S80 (SVHS), amit megjavítottak, mert elk-rták, eredeti minőségét nem láttam soha, már úgy került hozzám.. Így mivel miért én kínlódjak amit mások elk-rtak, majd úgy ahogy 'aládúcolva' megjavítottak, eladtam, mint működőt, az nem volt hibátlan, de működött, használható volt, szódával, minden funkciója használható volt.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!