Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.17 -1 0 3172

A címkés (nagy mennyiségű) kolbász készítői, akik folyamatosan jó minőségre törekednek, használjanak kuttert, azon túl, hogy rendesen kiinazzák a húst.

Aki 10-20 kg húsból készít kolbászt saját/rokoni/baráti felhasználásra, annak tökéletes egy 32-es húsdaráló,

nyilván a tárcsa és a kés összeélezve - ismerve a precizitásod, ennek hiányát rólad nem is feltételezem.

Előzmény: öreg_néne_b (3168)
othiss Creative Commons License 2020.08.16 0 0 3171

megnéztem a kínálatukat...szép fotók.

 

Valószínű, hogy elkerülte a figyelmem, de nem láttam a kilós egységárat, és hány százalák húst tartalmaz...

 

A szárazkolbász elfogyott...

Előzmény: nagypapi51 (3164)
othiss Creative Commons License 2020.08.16 0 0 3170

lehet benne valami, mert néha  fehér, rághatatlan anyagot bányászok a fogaim közül...

 

Hát...jobb is,  ha nem tudom mit daráltak bele..

 

Nálam az számít, hogy az  íze jó legyen, ne törjön bele a fogam semmibe, és ne kelljen köpködni a mócsingokat..

Előzmény: Boarhunter (3169)
Boarhunter Creative Commons License 2020.08.16 0 0 3169

Ha nem inazzák ki rendesen a húst, akkor igyekeznek minél apróbbra darálni/vágni, a lebukás esélyét csökkentendő... :-)

öreg_néne_b Creative Commons License 2020.08.16 0 0 3168

A kutter az ára miatt a profik eszköze, de darálóval sem kell kenőcsösre darálni. Persze, akkor nem lehet vele büszkélkedni, hogy letoltam rajta fél óra alatt egy disznót.

Előzmény: nagypapi51 (3167)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.16 -1 0 3167

...A kenődés nem a szemcseméreten múlik, hanem az összetételen...

meg azon hogy kutterben aprítod, vagy darálod.

 

Előzmény: öreg_néne_b (3166)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.08.16 0 1 3166

A kenődés nem a szemcseméreten múlik, hanem az összetételen és első sorban az érlelésen/szikkasztáson.

Előzmény: Hepci (3165)
Hepci Creative Commons License 2020.08.16 0 0 3165

Ha hinni lehet a fotónak, nem tűnik extrém apróra darált (= kenődő) állagúnak.

Az összetevők között a trappista sajtra figyeltem fel...

Előzmény: nagypapi51 (3164)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.15 -1 0 3164

Ennyit tudtam meg róluk.

Ezzel a "minőségi alapanyagú" kitétellel sokan dobálóznak, csak a fele legyen igaz.

Nekem kolbász esetében nem jön be a finomra őrölt állag, de ez privát probléma.

 

Előzmény: othiss (3162)
homerx Creative Commons License 2020.08.15 -1 0 3163

tegnap vettem 3 kilo szarvas labszart es egy szarvaskolbaszt. holnap rittyentek egy porkoltet.

Előzmény: homerx (3161)
othiss Creative Commons License 2020.08.14 0 0 3162

Ma a Fehérvári úti Skála piacon vettem egy szál Verőce elnevezésű házikolbászt... A szalagon Tibesz-hús van,  korrekt, olvasható, és mellesleg finomra van darálva, kellemes a füstölése. Holnap a Kelenföldi piacon megnézek egy hasonló terméket...hátha sikerül belefutnom más jóba is..

homerx Creative Commons License 2020.07.26 0 0 3161

jo tudni, hogy mar ez is van. kb 15 eve jartam ott, akkor meg csak a kiboritott kontenerbol lehetett dobalni az almat a vaddisznoknak.

Előzmény: nagypapi51 (3160)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.07.26 -1 0 3160

Az elmúlt hetet 2 unokával Diósjenőn töltöttük, egyik este elvittük őket Nógrádra a vadasparkba,

etetési időben. Kutya jó látvány volt, de nem is ez a lényeg: mindenféle ott élő vad húsát, ill. töltelékárut (kolbász, szalámi) is forgalmazzák, korrekt árakon. Próbaképp vettem  vaddisznó vastagkolbászt - teljesen rendben van. Legközelebb jövő csütörtökön járok arra, hűtőtáskával megyek, hozok némi vadhúst, mert kimerülőben vannak a készleteim.

 

 

Hepci Creative Commons License 2020.06.20 0 0 3159

A boltok ugye azoknak a kolbászaival vannak tele, akiknek nem sül(t) le a bőr a képükről...

Előzmény: Mazsola0070 (3157)
othiss Creative Commons License 2020.06.19 0 0 3158

hmmm....valahogy én is ilyen "igényes" vagyok....újabban valamiért silánybb lett a rég megszokott/megszeretett kolbász...ha veszem a bátorságot,bés megemlítem a gyenge minőséget,  itt a piacon azzal védekezik a hentes, hogy a vírus...

Előzmény: Hepci (3155)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.06.18 0 1 3157

"A Kovács úr (Békési vastagkolbász) magyarázta valamelyik gasztrofelületen sok éve, hogy akkora igény van a kolbászára, hogy sajnos nem tudja eleget érlelni..."

 

Talán nem kellene mohónak lenni, és csak annyi kolbászra kellene felvenni rendelést, amelyet a kellő ideig tud érlelni és csak a megfelelő minőséget kellene kiadni a kezéből.*

 

Persze ez a legjobb út arra, hogy egy idő után ne legyen annyi igény a kolbászára, és akkor majd megint tudja eleget érlelni. És aztán kezdődik minden előlről....:)

 

*Mi egy időben Békéscsabára jártunk egy magánkészítőhöz kolbászért (járnánk most is, csak már megöregedett és csak a szűk családnak csinál), volt olyan, megbeszéltünk egy időpontot, hogy megyünk, aztán jött a telefonon, hogy menjünk két héttel később, mert még a kolbász nem szikkadt eleget és a bőr sülne le a képéről, ha így kiadná a kezéből.... 

Előzmény: Hepci (3149)
Hepci Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3156

Egy viszonylag drága árut gyártó kolbászostól elvárható (lenne), hogy optimális fogyasztási állapotban tegye piacra a termékét.

Tényleg nem tudom, mit képzelnek azok, akik vághatatlanul puha vagy éppen vághatatlanul kemény kolbászt adnak a kedves vásárlónak. Az, hogy ezen kívül még esetleg szar is, csak hab a tortán.

Előzmény: nagypapi51 (3152)
Hepci Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3155

Dehogy akarok.

Azt akarom, hogy a kolbász rendesen el legyen készítve, pl. ne legyen tele mócsinggal, ne legyen savanyú, és kibírjon pár napot megpenészedés nélkül.

Valamint lehetőleg a következő vásárláskor is hozza ezt a produkciót.

Előzmény: Boarhunter (3151)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3154

A Dacia annak idején ilyen volt, hazaviszed, szétszeded és összerakod rendesen. ;)

Előzmény: Hepci (3149)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3153

Ha az autógyártó tudja azt mondani, hogy most nincs, de lesz, akkor a kolbászos miért nem?

Előzmény: Boarhunter (3151)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.06.18 -1 0 3152

...Ha vastagkolbászt rendelsz, holnap már abból akarsz reggelizni...

Ez jogos igény, amennyiben a termelő betartja a játékszabályokat.

Anno Miriutamaci (emlékszik rá valaki?) hozta Bsztandrásról a kolbászaimat,

egy helyi erő hizlalta a cocát hozzá.

Karácsony előtt vágtak, de az áru csak április elejére vált piac/fogyasztásképessé,

akkora száradt ki annyira, hogy optimális állagú lett.

 

Előzmény: Boarhunter (3151)
Boarhunter Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3151

Ha az autógyártónak nagy igény van valamelyik autójára, akkor lehet, hogy két-három hónap várakozás után kapod meg. Ha vastagkolbászt rendelsz, holnap már abból akarsz reggelizni.

Előzmény: Hepci (3149)
othiss Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3150

igen, jó a kérdés...

....el sem merem képzelni mivel pótolják a hiányzó minőségi alapanyagokat.

A füst minőségéről nem is beszélve.

Előzmény: Hepci (3149)
Hepci Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3149

A Kovács úr (Békési vastagkolbász) magyarázta valamelyik gasztrofelületen sok éve, hogy akkora igény van a kolbászára, hogy sajnos nem tudja eleget érlelni...

Én nem tudom, hol élnek ezek az emberek. Ha a Toyotának nagy igény van valamelyik autójára, abba nem raknak műszerfalat, mert nincs rá idő?

Előzmény: othiss (3148)
othiss Creative Commons License 2020.06.17 0 0 3148

valamin spórolnak, talán nem veszik észre a kedves vevők...viszont gazdaságosabb az előállítás.

Előzmény: Hepci (3146)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.06.17 0 0 3147

A Knyihár vastagkolbásszal én is így voltam....

Előzmény: nagypapi51 (3145)
Hepci Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3146

A Knyihár is elbacódott?

Egy-két éve az még jó volt.

Előzmény: nagypapi51 (3145)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3145

Imádkozz, hogy sokáig éljenek, ill. ellássanak "csabaival".

Tavaly húsvétkor rendeltem Knyihár vastagkolbászt a webes áruházból, hát, nem voltam elragadtatva.

Viszont szeptemberben csabai barátainktól kaptunk két rúd házi csabait (cserébe főznöm kell majd, ha lemegyünk, soha rosszabb bartelt) na az tényleg 'bika'.

Fotót is tettem fel a cuccról anno, megismétlem:

 

Előzmény: homerx (3144)
homerx Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3144

nalunk a rokonsag a csaba-bekes-szarvas-szentandras kolbasznegyszogben lakik, szoval ismerjuk az izeket :)

Előzmény: Mazsola0070 (3142)
homerx Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3143

koszi szepen, ez hasznos info volt.

Előzmény: Mazsola0070 (3142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!