Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ezzel tisztában vagyok! Hangsúlyozom működésképtelen "hatástalanított", csak ki szeretném cserélni, vagy pótolni a hiányos farészt!
Én azt szeretem, ha minden egyben van, már csak esztétikai okoból is!
Egyébként a magyar fegyvertörvény úgy sz@r ahogy van.
Simán lecsukhatnak bárkit akinek akár vizvezetékcsöve is van, mivel abból is lehet fabrikálni bármit, ha egy kicsit ügyes a delikvens...lásd egy régebbi hozzászólást valamelyik fegyveres topicban.
Akinek meg szüksége van fegyverre nem fog a rendörségen keresztül ügyintézni.
A rosszfiuk ált. nem regisztrált ( hanem illegális )fegyvertulajok.
Megveszi feketén, és ez sokkal rosszabb, mintha regisztrálva lenne. Minden szempontból.
Erröl ennyit! Azt b@szogassák akit kellene, (olajügyek, korrupció, brutális gyilkosok ) ne ilyen ökörségekkel üssék el az időt a tisztelt police urak, hölgyek.
Engem a történelmi jellege miatt érdekelnek a háborús eszközök, "kivéve" az éleslőfegyverek (mivel nem vagyok hülye, nem hiányzik nekem a hatóság haragja).
Egy rendőrnek nem kell semmiféle papír, ha be akarnak menni házadba. Később is ráér papírt szerezni róla, elég, ha úgymond alapos gyanúja van, hogy te valamiféle illegális tevékenységet folytatsz, és mire papírral visszamenne, már el is tünteted a bizonyítékokat. Pl. hallotta a csukott ablakon keresztül, hogy bent a nappaliban éppen a Mauseredhez eszkábálsz össze spéci házi lövedéket, és most azonnal meg kell fognia, mert két perc múlva abbahagyod a tevékenységet, és nem tudja bizonyítani, hogy te a társadalomra rendkívül veszélyes fegyverkereskedő és terrorista vagy. Na jó, a példa kisarkított, de megtörténhet. A lényeg, ha a rendőr be akar menni a lakásodba, akkor be kell engedned. Ha nem teszed, akkor először is feljelent hatóság elleni erőszakért, másodszorra erősítést hív és bemegy.
"Ha én tegyük fel rendelek USA-ból utángyártott farészt egy Mauser K98-hoz, elküldik postán akkor, ugye nem a rendörség kíséretében fog megérkezni hozzám a postáról?"
De. Meg hazkutatasi paranccsal, a szomszedok meg orulni fognak, amikor athivjak oket hatosagi tanunak.
Ha én tegyük fel rendelek USA-ból utángyártott farészt egy Mauser K98-hoz, elküldik postán akkor, ugye nem a rendörség kíséretében fog megérkezni hozzám a postáról?
Esetleg európai céget nem ismertek aki ilyenekkel foglalkozik?
Ui: eredeti a mauser, de "működésképtelen"...
E-mailen szívesebben csevegnék valakivel aki tud segíteni!A címem él.
1.és 2.VH-s kézi fegyver kedvelők írjatok, közös tapasztalatcsere,+szeretnék tanulni.
Nagyon széjjel barmolják az ujabb törvény szerint hatástalanított lőfegyvereket!!
A gyüjtök sem veszik meg, mert pont a lényeget rondítják szét, ráadásul még nagyon ocsmány módon:
- a lehetö legszembetünöbb helyen furják át a
csövet keresztbe, lehetőleg több helyen is.
- a zárdugattyú hiányzik vagy ripityomra van
vagdalva, szintén ocsmány módon!
- a csőbe bele van verve valami, vagy be van
öntve ólommal, ezt főleg a szétfúrt résznél
szeretik elkövetni!
Egyszóval sem esztétikailag, sem eredethűség szempontjából nem felel meg a kívánalmaknak.
Puska esetén, mint pl: Steyr M95, és Mauser K98 vagy Gewehr 98, Moszin Nagant (-nálunk főleg ezek fellelhetők )esetén jó esetben a tus még használható...-sajnos...
hi,
"különbség annyi hogy én inkább egylövetü buzi vagyok... :) Kar98/Kar98k "
Kar, hogy ezen nem egylovetuek, hanem tobblovetu ismetlopuskak.
Talan csak egyes lovesre alkalmas fegyver akartal mondani, nemde?
A hatastalanitasrol: lasd: www.fegyver.org jogszabalygyujtemenyet.
A lenyeg: mind a cso, mind a zarszerkezet hasznalhatatlanna van teve az 1996 ota ervenyes szabalyozas szerint.
dr.Grudge nyomán lenneék kb én is...
különbség annyi hogy én inkább egylövetü buzi vagyok... :) Kar98/Kar98k illetve ezek utángyártott verziói/klónjai (pl csehszlovák vagy yugo után gyártmány)
A hatástalanított fegyverekkel kapcsolatban még egy olyan kérdésem lenne, hogy ezek csak "betömött" csövüek, esetleg nincs ütőszegük VAGY már maga a cső (hozzám közelebbi, ha én fogom:))) vége olyan gyenge hogy 1 durrantás utám a fele az arcomban ragadna???? magyarul: a cső anyaga eredeti edzettségű-e???? :))
hi,
0 egyeb feltetel kell a hatastalanitott fegyver tartasahoz. A keszpenzen kivul. Ha boltban veszed, kell kapnod hatastalanitasi igazolast, kulonben bajba kerulhetsz.
Bar szerintem az (uj modon) hatastalanitott fegyver nem kulonbozik sokban a guminotol.
Hát jóllátjátok, én még új vagyok a fórumban, és a lényeg ,hogy nagy töri ( főleg ww2) és fegyverbuzi vagyok. Sokat olvasgatok róluk és rengeteg könyvem van már a témából.
Kérdésem a következő: nagy hódolója vagyok a waffen-SS nek, és már nagyon rávisz a gondolat, hogy igazából fogjak a kezemben egy német gépfegyvert. Az igazi vágyam ,hogy legyen egy saját MG-42esem ( ez egy igazi vadállat volt az 1250-es elméleti tűzgyorsaságával, és viszonylag kis tömegével ), de egy MP40-es vagy egy Mauser Kar98K is tökéletesen megfelene :))
Szóval : nem tudtok -e boltot, múzeumot, magángyűjtőt, ahol ( akinél ) tudnék venni a fent említetett fegyverekből. De ha más II.vh-s vagy az utáni fegyverek eladását tudjátok, azt is írhatjátok.
( web site vagy e-mail cím is tökéletsen megfelel.
Végezetűl egy "kérdés" : nem nehéz kitálni, hogy ezeket a fegyvereket, amiket így lehet venni, már "hatástalanították", persze lehetnek kivételek. Mégis, kell valamiféle feltétel ezek megvételére? A pénzen kívűl :o