Nagyon köszönöm az együttérzést. Sajnos idegbecsípődés volt, csak fizioterápia segített.
Legyen kérdés is, gomba ügyben jártasaktól kérdeznék kettőt:
Nekem úgy tanították, hogy csak a gomba tönkjét szabad megenni, azt is csak úgy, ha előtte meghámozza az ember lánya, legjobb erre a pici kés. De most sajnos volt időm nézegetni videókat, "tv szakácsok" egyszerűen feldarabolták a gombát - volt, akik függőlegesen csak kettévágta a tönkkel együtt, volt, aki pucolás után viszatette a tönköket is a gombafejek közé.
A tönk is ehető?
Másik kérdés, nemrég láttam tenyérnyi nagy fejű gombás szendvicset, hogyan lehet azt a nagy gombafejet úgy megfőzni, hogy ne essen össze?
A hűtő zöldséges rekeszében tartok ilyeneket. A zöld részét akkorára vágom, amit megeszünk belőle. A külső héját evéskor vágom le, az is kicsit tartósítja addig. Papírba csavarom és úgy a nejlonba.
Zöldhagyma tárolásához keresek ötletet! Panelben lakok, nincs hűvős kamra / spejz. A konyhapulton másnapra már elég csúnyácska lesz. Akad még ehető része, de jobban örülnék, ha az egész fogyasztható maradna. Van ötletetek?
ó, te szegény, együttérzésem! ha "csak" izomláz, akkor 2-3 nap és rendbejössz, ha nem, akkor fájdalomcsillapító, izomlazító (receptre lehet főleg kapni, de a magnézium jó szokott lenni izomlazításra, de álmosít is, vigyázni kell)
emellett a mindenféle kenőcsök, tapaszok javasolhatóak még (voltaren, flector, diclac)
van, amikor a meleg víz, masszázs, kicsi mozgatás is segít