0e-ben nem tudok róla, H0-ban létezik, de főként amerikai sínrendszerekben.
Nálunk főként a Roco HobbyLine kapható (használtan vagy be nem építetten, mert sok éve nincsen gyártásban), ami Code 100-as (2,5 mm-es) sínes, tehát ebből a szempontból a (Peco) 0e vágányhoz elmenne, de szerintem nem igazán szép összességében. A talpfa kiosztása meg egyáltalán nem jó 0e-hez.
Amerikai H0-ás sínrendszerek közül sokban van 90 fokos kereszteződés, de a Code 100 mellett lehet Code 83, Code 70 meg Code 55 is! Erre figyelni kell, sőt, egy gyártónak többféle sínrendszere is lehet, sőt azonos sínnel is lehet akár kétféle rendszere!
Az Atlas Code 100-as keresztje ugyanaz, mint a Roco HobbyLine... de a kisebb szögűek se különbek.
A Walthers-Shinohara Code 83-as vagy Code 70-es, szép, de kisebb a sín (ami nem lenne rossz 0e-hez egyébként, csak akkor többfelé kéne használni).
A Lambert gyártmányú kereszteződésekből relatíve sok van és nem viszik eBay-en, de az meg Code 70-es (1,9 mm).
A Shinohara Code 100-ból meg nem tudom van-e 90°-os kereszt.
Szerintem azzal jársz a legjobban, ha építesz egyet. Nem akkora ördöngősség egyébként, sablon és nyomtáv szorító nélkül is megy, egy tolómérő kell hozzá (plusz forrasztópáka).