Keresés

Részletes keresés

Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.19 0 0 59
és persze egy film nem képes érzekeltetni a stílust, lásd Állattemető...
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.19 0 0 58
bocs, ha már említve volt...

látta valaki az "Az"-t? hát meg kell mondjam, ezek a mai halálbrutál gyilkolós filmek esti mese hozzá képest. könyvben is zsiráf, de a frász rámjött a filmtől.

a Hasznos holmik még nagyon jó, persze, és a Remény rabjai is, de a színészek miatt főleg.

voltak neki tévésorozatai is, néhány részes, de azok nemnagyon jöttek be.

alric Creative Commons License 2001.04.19 0 0 57
Jó filmek

Szerintem a Halálsoron, de még inkább a Remény rabjai nagyon jó filmek. Meg az Állj mellém.

Ragyogás: Stanley Kubrick filmje szintén nagyon jó, de nem túl hű a könyvhöz (volt egy másik változat is, SK írta a forgatókönyvet, az már inkább).

A John Carpenter féle Christine legalább olyan jó, mint a könyv, bár szerintem nem ez SK legsikerültebb műve.

A Hasznos holmik nekem tetszett, leginkább Ed Harris és Max Von Sydow miatt. Könyvben nem olvastam. A Mistery-t is a színészek vitték a hátukon, a könyv sokkal hatásosabb.

Dark Half, Sorvadj el, Állattemető, Holtsáv, Cujo, Langolierek és még sorolhatnám átlagban nézhető filmek, viszont a könyveknél szerintem is gyengébbek. Vannak nagyon rosszak is, pl. Maximum Overdrive.

Előzmény: dogofthetemple (55)
scum Creative Commons License 2001.04.18 0 0 56
Sziasztok!

Én is elég nagy SK fan vagyok, minden könyve meg van - kivéve az Atlantis-t, emrt még nem tudtam hozzájutni :-(
SZVSZ a legjobb könyve a Tortúra (ez tette rám a legnagyobb hatást, úúú féltem is!) aztán a Dark Tower sorozat következik. A Holtsáv is szuper, valamint a The Stand (ennek nem tom a magyar címét). A kisregények és a novelláskötetek nekem nagyon bejönnek. Nem kifejezetten tetszett a Hasznos holmik, szerintem a vége nagyon gáz... attól eltekintve az ötlet zsenális, és egész a végéig nagyon jó is volt a könyv. Csak az befejezés...
A filmek nekem nem tetszenek annyira, mint a könyvek, a Langolierek filmen kifejezetten nem jött be, egyedül a Ragyogás volt nagyon jó, ez is Jack Nicholson miatt

SC

dogofthetemple Creative Commons License 2001.04.18 0 0 55
King ponyvairo-e es, ha nem akkor is.?

Egyebkent melyik filmek nezhetok es melyek a legrosszabbak?
Szerintem jo King-film az, amelyiket elobb lattad, mint olvasta volna.
En lattam az Azt filmen meg regebben es durvan feltem(ek) tole. majd elolvastam es
meg durvabb volt. Viszont a Borzalmak varosa filmen borzalmas.
A Hasznos Holmik, Sorvadj el nezhetok bar nem er a konyv kozelebe sem.
A Christine meg a Ragyogas kurva nagy filmek, amiknek ugyancsak nincs tul sok kozuk
magahoz a muvekhez.
Nagyon bejott meg a Tortura konyvon es, ha jol tudom, akkor a no, aki jatszott a fimben
Oscart kapott. (hogy oszinte legyek, nem hiszem, hogy ezert....bar Obi Van is kapott)
Ja, a Dolores filmen zsenialis. Sajna nem olvastam.
A Funyiroember meg a Sometimes they come back 1 is nezheto.
szerintem.

dog

lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.04.18 0 0 54
Arra gondolt a lord, arra gondolt, na!!!
Mi az, hogy nem említi senki a tornyot, hát a lord említi éppen, jónéhány nappal ezelőtt.
Mint személyes kedvencét egyébként.
Nahát!
Előzmény: Spanci (50)
Laslow Creative Commons License 2001.04.17 0 0 53
Ennek a címe: Tom Gordon, segíts! Szerintem King alkotásait ha kétfelé osztanánk, ez a rosszabbul sikerültek felébe kerülne:)
Előzmény: Awill (41)
chris_k Creative Commons License 2001.04.17 0 0 52
Ha jol latom, King bacsi legjobb konyvenek nyugodtan megvalaszthatjuk a Ragyogas-t, mivel legtobben azt irtatok. Es szerintem is az a legjobb konyve. Mellette nagyon jo meg az Az, a Remkoppantok. Meg volt egy konyve, amit azon a masik neven irt, ami most nem jut eszembe, egy kissracrol szolt, aki ket vilag kozt kovalygott. Talan Talizman volt a cime, nem emlexem pontosan.

King kiraly egy iro :-)

sylon Creative Commons License 2001.04.17 0 0 51
Espe, en sem tudom, miert nem emliti senki a Dark Tower sorozatot, mivel nalam szinten az az egyik abszolut favorit. Fokent az elso es a negyedik, egyelore legujabb resz. (Annak is a kozepe, az a bizonyos romantikus visszaemlekezes... Itt remekul megmutatja King, hogy minden kategoriaban otthon van.) A masodik kotet egy kicsit gyengebb, mint az elso, a harmadik plane (de azert boven olvashatoak...), valahogy mar nem tudjak olyan jol megragadni az elso kotet egyedi, sivar hangulatat - de a negyedik ismet zsenialis, igaz, mas miatt.
Nekem egyebkent az ujabb konyvei is bejonnek, altalaban, mert ha sztoriban nem is nyujtanak semmi extrat, de iroilag King sokat fejlodott az utobbi 4-5 evben.
Spanci Creative Commons License 2001.04.17 0 0 50
Az első megjelent könyve itt Mo-on valóban a Holtsáv, de nem Kolibri, hanem Albatrosz sorozatban.
Előzmény: lordofthechicagoblues (34)
GNoémi Creative Commons License 2001.04.17 0 0 49
Nekem a Ragyogás volt a legjobb. Meg a legelső is. Biztos azért.
Nausea Creative Commons License 2001.04.17 0 0 48
Egyszer valami filmben hallottam,hogy egy fazon bement a könyvtárba,és azt mondta,hogy a Pat temetőjét keresi Kingtől...:)

Ugye:Pet Semetary,az nem Pat's Cemetary:)

Spanci Creative Commons License 2001.04.17 0 0 47
Mindent olvastam, minden megvan, de szerintem legjobbak
Tortura
Dolores
Bilincsben
cycoz Creative Commons License 2001.04.17 0 0 46
Üdv!

Mióta eszement magasságokba emelkedtek a könyvárak, King bá kicsit hanyagolva, de régebben abszolút fan voltam.

A Ragyogás a kizárólagos über nálam. Azt a hangulatot így megírni még nem sok embernek sikerült. Kötelező olvasmány minden önjelölt horrorírónak, vagy annak, aki írónak képzeli magát.

További jól sikerültek:
Az
Holtsáv
Christine
Tortúra

A filmek nagyon sux. Kritikán aluli volt mind1ik, amit eddig láttam. Nem is érdemes megnézni őket, ha az ember könyvben olvasta, mert illúzióromboló.

SK-nek is vannak gyengébb pillanatai, de még azok is olvashatók. Nálam elsősorban a rövidebb dolgai ezek, kivéve az Állattemetőt.

-cycoz-

namton Creative Commons License 2001.04.17 0 0 45
Ja, filmben még a Ragyogás is őrület:)
namton Creative Commons License 2001.04.17 0 0 44
Én is King fan vagyok, én minden művét imádom ami megvan, de a legjobbak:
Az, Christine, Tortúra, Ragyogás :)))
Megfilmesítve nem tudják sajna visszaadni a könyv hangulatát:(( A Halálsoron, Remény rabjai, Állj ki mellettem! ezek viszont jól sikerültek:)Mármint a filmek:)
Ennyi.
Ja, megjelent vmi új mű de a címe most nem jut eszembe:)
Nausea Creative Commons License 2001.04.17 0 0 43
Nnna,üdv!

Nekem a Ragyogás az abszolut etalon (filmben is),továbbá:

Az,Állattemető,Tortúra,Remény Rabjai(ezek megfilmesítve is,bár a Kedvencek Temetője 2 súlyos baklövés volt,bár azt nem is King írta),Bilincsben(mennyire durva)

Nem tudom ki hogy van vele,de az új könyvei nekem nem jöttek be annyira.A filmek között is van egy-két borzasztó gagyesz,pl. a Mángorló az életre kelt mosodai gépezettel(brrrrrrrrrrrr!),Néha Visszajönnek,Sorvadj el...

Espé Creative Commons License 2001.04.17 0 0 42
Én is Setét Torony fan vagyok. Érdekes, hogy senki nem emlegeti, pedig asszem, a Mester utóbbi munkáiban eléggé nagy hatással van jelen. Mi a vélemény róla?
Előzmény: Laslow (37)
Awill Creative Commons License 2001.04.17 0 0 41
A legjobb: a Hasznos holmik. Láttam a filmváltozatot is, dehát ezt nem lehet átültetni, annyira tömény a könyv. És van még egy, ami tavaly nagyon gyorsan eltűnt a boltokból: a címére nem emlékszem, egy kislányról szól, aki eltéved az USA-Kanada közti erdőségben.
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.17 0 0 40
szerbusztok,

holtsáv-az első amit olvastam,
carrie-a második amit...
meg mit tudom én... talán néhány novellája, ami abszolúte klasszikus.

Laslow Creative Commons License 2001.04.17 0 0 39
(mér nem ír senki ebbe a topicba?)
NotBlonde Creative Commons License 2001.04.12 0 0 38
http://web.externet.hu/sk/index1.htm
Laslow Creative Commons License 2001.04.12 0 0 37
Abszolút legjobb: A Setét torony
Emlékeim szerint különösen jók az Az és a Borzalmak városa. De egyébként meg minden, amit King írt nagyon nagyon jó. Minden könyvét megveszem.
Itt egy rövid alkotása (DOS-os karakterkészlettel írva, szóval kicsit cselezni kell, hogy jól látszódjanak az ékezetes betűk):
http://emil.alarmix.org/laslow/MUMUS.TXT
Legion Creative Commons License 2001.04.12 0 0 36
1. Ragyogás
2. Állattemeto
3. Tortúra
4. Holtsáv
5. Cujo

Érdekes, hogy a The Stand nem jelent meg magyarul. Szívesen elolvasnám, mert a film, amit belole csináltak elég szar. Pedig egyben néztem meg a 6 órát. :)))

MacPet Creative Commons License 2001.04.11 0 0 35
Szerintem könyvben a Ragyogás és a Holtsáv a legjobb.
Filmen pedig a Tortúra és a Dolores.Kathy Bates tökéletes mind a kettőben.Félelmetes.
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.04.11 0 0 34
Lehet, hogy csak hozzáöregedtem, de mindig úgy érzem, pont ugyanazokat a korszakainkat járjuk végig a magunk módján.
Az első könyv (kolibri-sorozat) a holtsáv volt, amit olvastam, filmen pedig a ragyogás.
Azóta nem adott ki olyasmit, amit nem olvastam volna rögtön. Rosszat azt hiszem sosem írt, csupán a pénzéhes kiadók adtak ki néha olyat tőle, amit nem is kiadásra szánt.
A Sötét Toronynál meg a Green Mile-nál jelenleg nincs jobb egyébként.
A Green Mile végre filmen is méltón jelent meg, ez meg azért fontos, mert a filmekkel ritkán volt szerencséje az öregnek... :-)
A novelláskötete utolsó írása a legkeményebb, pedig az a legszelídebb, csupán az anyját öli meg a maga békés módján.
alric Creative Commons License 2001.04.11 0 0 33
Ragyogás, Tűzgyújtó, Holtsáv, Tortúra ezek a kedvenceim.

Meg az a novella, maikor életre kelnek a kamionok(talán az Éjszakai műszakban van).

dr_strange Creative Commons License 2001.04.11 0 0 32
van egy másik gyűjteményes kötete, a Skeleton Crew, abban is nagyon kellemes elbeszélések vannak, mint a Mist, a The Monkey vagy a The Raft, ajánlom mindenkinek.
dzsó Creative Commons License 2001.04.11 0 0 31
Halálos árnyék. Filmben és könyvben egyaránt.
NotBlonde Creative Commons License 2001.04.11 0 0 30
az lehet, még nem volt akkora hatalmam..
de nem is érdemes asszem a kezembe adni ilyet..
Előzmény: nightwish (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!