Szerintem direkt a reklám ilyen egyszerű. Meg kell értetni az emberekkel, hogy ez valóban olyan modell, amiben meg lehet bízni. A presztízst fel kell építeni.
Ne viccelj! ezer módja lenne izgalmassá vagy legalább érdekessé (!) tenni egy autóreklámot képi és hanghatásban. de egy ilyen semmi "álpoén" inkább lesajnáló..
(egy rekámnak amúgy sem az abszolut "igazságtartalma" az érdekes)
És tudod van a kabátlopás ügy.. az ember csak arra emlékszik később tudat alatt, hogy ja, igen valami lerobbanást, meg útszéli felnyitott motorháztetőt látott már valahol a cee1d-del kapcsolatban
Te vmi mást olvastál, mint kellene.Ezt azért írod, mert tényszerűséghez ragaszkodok?Nem baj ha valaki elfogult, csak ne legyen félreinformálás.Az kinek jó?
Nem úgy kell egyik típust sem fényezni, hogy egyekszek egy riválist lenyomni, mert félek tőle....
Ugyan , ez kisstílűség.
El kell mindenkinek ismerni azt, amit el lehet.
Soha nem mondtam hogy i30 jobb. Én azt hangoztatom, hogy személyes megítélés , hogy akét remek modell körül melyiket választja. Az igaz, hogy nekem jobban tetszik az i30, de én még senkit nem szóltam meg azért, mert Cee'd a szimpatikusabb neki....!
Van saját neki saját fórum amit pont Te indítottál, ez oda kell!!! Ott kell fényezni!
Másból sem állsz ki csak 10 körömmel ahhoz ragaszkodsz hogy az i30 jobb mint a cee'd, és????????? A cee'd-ben minden vakítás meg felesleges, de van automata ablak (felfele is, ugyebár) ráadásul a kezedet sem csípi be!
Az arra jó, hogy vissza tudod magad fogni. Látod, hogy adott gázállással, tempóval milyen folyasztást produkálsz. Talán a Ford akarja minden autójába beszerelni, mert látva a sofőr az adatot, visszavesz kicsit, jobban figyel a vezetési stílusra, ezzel pedig nem csak a fogyasztás, de a károsanyag kibocsátás is csökken.
Igen, a 2 nagy kijező kikapcsolható (audio és fűtés). De nem magyaráznám el, szeritnem nézzed meg, nem hiszem hogy ez itt fórum téma. :)
Tény, hogy azzal, hogy a fogyasztás és ajtónyitás visszajelzője a cee'd-hez képest bekerült a műszerfalra a középkonzol jó nagy, látványos és használható audiorendszer kijelzőt kapott. Aki nem hiszi járjon utána :)
A rádiót melyik autóban mutatja a kijelző?:)Ott valami hiba lehetett , mert simán külső hőmérsékletnek , időnek és egyéb infonak kell lennie egyszerre. Bár igaz, hogy van olyan állítási lehetőség, hogy ergyik vagy csak másik adatot mutassa. Ezen kívül meg teljesen ki is lehete kapcsolni a kijelzőt úgy, hogy közben szól rádió, cd vagy usb.
A reklám célja a márkatudat, a név erősítése. Sokaknak még mai napig nem jut eszükbe Kia szalonba benézni. Egyszerűen nem merül fel, mint alternatíva. Elég fogást találni rajta, pl a 7 év gari miatt előredől a fotelben. Ha pedig már benéz a kereskedésbe, hogy mi is ez és elmegy egy próbaútra...
Vagyis a megbízhatóságot még nem, csak a 7 év garit. Az elsővel várjunk pár évet :)
de lemaradt pár dolog: - igen magas alapfelszereltség (mp3 kormányról, 6 lufi, sokoldalú komputer)(ja az i30-ben nem volt pillanatnyi fogyasztás) - 5 ajtós kompaktok közül a legnagyobb tengelytáv (nagyobb mint az A4 vagy S40) - A legerősebb belépő motor(ok)
Szerinted a megbizhatóságon kivül mivel lehetne a Cee'det reklámozni? A jellegtelen formatervet nemigazán lehet előnyként felhozni, csak a megbízhatóságot meg a 7 év garit.
Pont emiatt gondolkodom, hogy átcseréltetem majd mikor megjön 15"-ra. A 16"-ra a téligumi darabonként akár 10-15.000 Ft-tal is drágább lehet. De van még bőven időm átgondolni...
Elkezdtem nézelődni téligumma ügyileg, gondoltam, a 16-os gyári lemezre húzok valamit, nyáriban ügy 205/55R16-ot kapott, télire jó lenne a 195/60R16... igenám, de ez egy ritka, és drága méret, a 205/55R16 jóval olcsóbb... persze lehetne 15"-ost venni olcsóbbért, de akkor meg felnit is kell vennem... :((((
Áhhh... lehet 205/55R16 lesz, végülis sok hó ritka errefelé, mert ügye akkor jobb a keskenyebb...
Jaja, ez volt az, legtöbb kútnál kapható, meg a homasitában, meg mindenféle autófelsz. üzletekben... :)
Rajta van az adagolás, mondjuk célszerűen tankolás előtt zutty bele a tankba, aztán csumára tankolni... érdemes az adott tankot majdnem tökig elfogyasztani, hogy hasson... :)
Anélkül, hogy políroznám az i30-at: Tudvalevő, hogy pocsék a rádió vétele a cee'dnek. Vszínű antennaerősítő gond. Na a Hyundai Keszthelytől Csopakig tökéletesen fogta a Marcali helyi rádiót, mellette számos külföldi (Osztrák, Szlovén, Horvát) csatornát. Tiszta magas hanggal. Az meg, hogy egy bazi nagy, pontmátrixos kijelzőt csak a rádió használ.... Bővebben majd az összehasonlító tesztben, ígérem hétvégén publikálom. (Ezzel a számomra fontos előnyök kb. be is fejeződtek)
Az SW-ket is trélerezte a Kia Motors a szeptemberi sajtóbemutatóra. Ha nem tesztautóról van szó, naná, hogy nem akarják a futott kilométert szaporítani! Olyan is van, hogy egy másik helyen kívánja a vevő átvenni az autót, akkor áttrélerezik, mivel már az a pár száz kilométer is kényes lehet.
Más ,tapasztalatom még az ,hogy érdemes évente Catacleant alkalmazni.Nem reklám,nem forgalmazom,csak próbáltam a lanoson.Meglepő hatás,a teljesítmény a lerakódásoknak "hála"szinte észrevétlenül csökken.Olajcsaerekor szoktam csinálni.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem kifejezetten irritál a cee'd reklámja, ez a "lerobbantál, elviszlek mert én megbízható vagyok" tipusú semmitmondó silány, és snassz tartalmi és képi mondanivaló.
Ennél sokkal több és jobb ez az autó, mint amit ez reklám mutat és sugall, hát hogy csak erre futná a fantáziából..
Nem tudom milyen célcsoportot akarnak ezzel megszólítani, de én erre a reklámra nem rohantam volna juniusban cee'd-et venni...