Keresés

Részletes keresés

paljoc Creative Commons License 2008.10.15 0 0 613

Linkeld be ide, vagy a freemail-os címemre is küldheted.

 

A ZOOM-ot meg vidd el a veszélyes hulladék gyűjtőbe. Nehogy beöntsd a lefolyóba, mert lemegy a patakig, onnan a Dunába, onnan át a kutakba, be a Vízművekhez és a vezetéken bejuthat a W 25-ömbe!

Előzmény: Teaway (612)
Teaway Creative Commons License 2008.10.15 0 0 612
Hova küldjem a tejhabos videót?
Előzmény: paljoc (611)
paljoc Creative Commons License 2008.10.15 0 0 611

"nezd, a kave sokkal tobb vizet tartalmaz, mint koffeint
:-)"

 

Et tetszett, szellemes! :-))))

 

 

Előzmény: naox (603)
paljoc Creative Commons License 2008.10.15 0 0 610

Aha! Köszi az info-t!

Most már egyre jobban az az érzésem, hogy csak az Aquasana-val jártam volna jobban a W 25-nél, vagy az espringgel, de azt vegye meg 200000-ért az akinél elmentek otthonról! :-))))

Előzmény: Törölt nick (604)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 609

Én is csodálkoztam, mert mintha úgy rémlene, hogy a Brita honlapján tavaly még a Nátriumot emlegették, később azt már sehol nem találtam, most meg már a Hidrogént említik. Talán ebből ered a két idézet közötti különbség.

 

A többiről kár vitatkozni, addig örüljön mindenki, amíg mindenféle kémhatású vizet meg tud inni és nem érez közötte semmi különbséget. (Kérdés, hosszabb távon melyik, mire vezet...)

Előzmény: naox (606)
naox Creative Commons License 2008.10.15 0 0 608
"amit mérni lehet, hivatkozni rá"
igen, es ha mered, akkor azt tapasztalod, hogy nem valtozik a szervezet pH-ja.
"Azt sem hinném, hogy ennyire egyszerűen kiszámítható dolgokról van itt szó, nem pedig igen összetett kölcsönhatásokról."
a szervezet sav-bazis egyensulya elegge jol ismert dolog, nem tartozik a biokemia bonyolult reszei koze. Az pedig egyertelmu, hogy az ivoviz pH-ja semmilyen modon nem befolyasolja. Ha befolyasolna, akkor nem elnenk tul egy alma megeveset sem.
Előzmény: Törölt nick (605)
cumpika Creative Commons License 2008.10.15 0 0 607
A protonegyensúlyok a szervezetben igen hatásos pufferkeverékekkel nagyon stabilak.
Egyszerű, protonbevitel, vagy protonban szegény, lúgos víz ivása a belső protonegyensúlyokat mérhetően nem befolyásolja.
Ennek van egy nagyon egyszerű magyarázata. A gyomorban a protonaktivitás egy körül van, a pH nulla körül mozog.

Az ivóvízzel bevitt protonaktivitás több nagyságrenddel kisebb. Tegyük fel, hogy egy személy egyszerre megiszik fél liter semleges, hetes pH-jú vizet.
A nullás pH-ju gyomrában van, mondjuk igen kevés, egy deciliter gyomorsav – a valósában ennél több van. A fél liter (egy húzásra) megivott víz után a gyomor pH-ja nulláról 0,78-ra nő, pontosan a hígítás miatt.

Ha a semleges víz helyett ez a személy fél liter erősen lúgos, kilences pH-jú vizet iszik, a gyomornedvektől a víz 5.10-6 mól protont von el, ami a gyomorban lévő 0,1 mólos protonmennyiség öt tízmilliomod része.
A gyomor pH-ja ekkor is csak 0,78-ra nő. A különbség a két víz között a gyomorban semmilyen műszerrel nem mérhető, mert a pH érték ötödik tizedesjegyén jelentkezik – elméletben.
Tehát, vízivásnál csak a gyomorsav hígításának a hatása fog mérhetően jelentkezni s ezen a megivott víz pH értéke semmit nem változtat. Szerencsére ez így van. Hogy a gyomor pH-ját 7-re, vagyis a semlegességi pontra vigyük, ahhoz négy gramm zsírszódát kellene lenyelni, s ez viszont súlyos károsodáshoz vezet.
A gyomor protonaktivitásával csak igen súlyos gyomorbetegség esetén vannak problémák.
Előzmény: Törölt nick (597)
naox Creative Commons License 2008.10.15 0 0 606
"lecseréli pozitív töltésű hidrogén ionokra.
lecseréli kálium- és nátrium-ionokra."
na, akkor melyikre? mindharom forma letezik, a gyakorlatban szinte mindig Na-formaju kationcserelot hasznalnak, pont azert, hogy ne legyen savas a viz. ha Na-gyantan csereljuk a Ca2+-t, akkor gyakorlatilag nem valtozik a viz pH-ja. (kesobb a beoldodo CO2 miatt lemegy 5.5-re)
Előzmény: Törölt nick (604)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 605
Itt nem a pH a lényeg, az csak valami, amit mérni lehet, hivatkozni rá. Én a mögötte álló, azt okozó összetevőkre gondolok. Fogalmam sincs, milyen anyagok hiányát/többletét érzem (leginkább mióta kikészült a belem egy gyógyszertől), létezhet-e például ionszegény víznek "kimosó", hiányt okozó hatása, de valamilyen (eltérő) hatása csak van a különböző vizeknek, számomra ez nem is kérdés. Azt sem hinném, hogy ennyire egyszerűen kiszámítható dolgokról van itt szó, nem pedig igen összetett kölcsönhatásokról.
Előzmény: naox (601)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 604

Nem ok nélkül selejteztem le a Britát, nekem egyszerűen nem tesz jót az a víz. Aktívszén mellett ioncserélő-gyantát tartalmaz, a kettő granulált keveréke található a patronban. Homokszerű anyagot kell elképzelni, csak ez fekete és fehér szemekből áll, ezen folyik át a víz.

 

Gyártója szerint a halaknak sem tesz jót, nyilván a savasság miatt. Az alábbi idézetek pont jól összefoglalják a lényeget, amit tudni érdemes róla:

 

http://www.brita.net/hu/faqs_cartridges.html?L=25&cat=3#29 


A BRITA vízszűrő betétekben kationcserélő gyanta található. Ez a pozitív töltésű ionokat mint. pl. kalcium, magnézium,ólom, réz, vagy alumínium lecseréli pozitív töltésű hidrogén ionokra.

 

Használható a szűrt víz akváriumban?

 

 A legtöbb aranyhal nagyon érzékeny a legkisebb vízminőség, hőmérséklet vagy pH érték változásra, ezért a BRITA vízszűrővel szűrt vizet csak akkor használhatja ha a szakértők ezt javasolják.


http://www.kavekorzo.hu/a-kaverol/tiszta-vizet-a-kaveba.html  

 

...Sokan a Brita kancsó hívei. Ez a többféle űrméretben kapható tetszetős kancsó (ára jellemzően 3-4000 forint) szűrőbetétje segítségével kiszűr bizonyos szennyeződéseket, klórt, nehézfémeket (ólom, réz), bizonyos növényvédőszerek maradványait. Megkóstolva a csapvizet és a Britával kezelt vizet a különbség azonnal jól érzékelhető, és ugyanez a különbség megmutatkozik a kávé ízében, sőt, a teáéban még inkább. Ugyanakkor a szűrőbetét még egy dolgot csinál, és ezt már nem mindenki tartja hasznosnak és egészségesnek: ionokat cserél a vízben, a kalcium és magnézium ionjait lecseréli kálium- és nátrium-ionokra. Akadnak tehát közöttünk, akik mindenféle vízfogyasztásra ezt használják, olyanok is, akik csak kávét és teát főznek vele, inni palackozott vizet isznak (ők mind arról számolnak be, hogy a kávéfőző vízkövesedése gyakorlatilag teljesen megszűnt), olyanok is, akik kipróbálták, de nem tartották kellemesnek az általa okozott ízváltozást, sőt, olyanok is, köztük orvosok, akik eme ioncserélő hatása miatt kifejezetten károsnak ítélik a használatát.

Előzmény: paljoc (602)
naox Creative Commons License 2008.10.15 0 0 603
nezd, a kave sokkal tobb vizet tartalmaz, mint koffeint
:-)
Előzmény: paljoc (602)
paljoc Creative Commons License 2008.10.15 0 0 602

Miiiii???? Nehogy vegyél RO membránt!!!! :-))))))))

 

Egyébként mi ez az alvászavar a víztől? Ezt már végképp nem értem.

Nekem a kávétól van alvászavarom!

Előzmény: Törölt nick (600)
naox Creative Commons License 2008.10.15 0 0 601
a pH (es minden mas, logaritmikus skalat hasznalo mertekegyseg) tokeletes eszkoze az emberek atveresenek. A gyomrod pH-ja akar 1 is lehet, igy egy liter 5-os pH-ju viz annyi "savat" tartalmaz, mint 0.1mL gyomorsav. Es a gyomorsavat te magad termeled.
Egyszeruen az, hogy a viz pH-ja barmilyen hatast fejtene ki az eletunkre az agyrem, a legelemibb termtud ismereteknek mond ellent. Pontosabban tudatos nepbutitas, hazugsag.
Előzmény: Törölt nick (600)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 600

Nyilván, ezt már "kiveséztük" pár hónapja, hogy nem egyszerűen vér-pH kérdése. De nem is csak helytelen táplálkozás kérdése, mert például gyógyszeres kezelésekkel tönkre lehet úgy tenni a bélrendszert (szerencsére idővel regenerálódhat is), hogy aztán hiába táplálkozik jól valaki, mégsem épülnek be rendesen az anyagok.

 

De azért az eléggé valószínűtlennek tűnik, hogy egy ilyen jelentős arányban bevitt anyag, mint a víz esetében, a pH-nak ne lenne jelentősége, ne lenne valamilyen általános hatása, mégha az rövidtávon nem is feltűnő.

 

Persze ez számomra is mindaddig csak elmélet, amíg rá nem veszem magam, elmegyek az itteni szaküzletbe, rendelek a víztisztítómhoz egy RO membránt, és tesztelem magamon.

 

De egyelőre elvagyok az aktívszenes szűrőmmel is. A Brita ioncserélős, mésztelenítős vacka nekem nem jött be. Eleinte ugyan jónak tűnt, de idővel egyre rosszabbul éreztem magam, ami megnyilvánult például a felszínes, nem pihentető alvásban is. Ezután következett a szénszűrővel tisztított, ámbár meszes, enyhén lúgos víz, máris jobb lett a helyzet. Talán túlzottan is meszes, persze teafőzésnél megint más a helyzet, kicsapódik.

 

Így érthetően még mindig nem kapkodok az RO membrán után, de tartok attól is, hogy pont úgy járnék vele, mint az enyhén savas vizet produkáló Brita kancsóval.

Előzmény: naox (598)
blaze73 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 599
Ertem. ok.
akkor marad a kulfoldi beszerzes, 20 darabonkent. Igaz ugy mindossze kb 1000 ft per szuro.

koszonom
udv!
Előzmény: Törölt nick (596)
naox Creative Commons License 2008.10.15 0 0 598
probaltam "utana menni" a savasodas kerdesnek, nem jutottam semmire. az igazsag az, hogy van egy allapot, amit a termgyogyaszok savasodasnak neveznek, de azt ok is elismerik, hogy a dolognak semmi koze a szervezet pH-jahoz, ami egyebkent nem tud megvaltozni.
tobbfele magyarazat van arra, hogy a helytelen taplalkozas kovetkezteben melyik enzimek elfogyasa okozza az allapotot, de szo sincs a ver pHjanak megvaltozasaraol. es mivel a vizben levo CO2-t es Ca2+-t nem kell megemesztened, igy erdemben nem is tudod vele az enzimeket kimeriteni.
Előzmény: Törölt nick (597)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 597

A szervezet pH-ja szempontjabol a megivott viz 5-8.5 kozotti pHja egyszeruen nem szamit. betegnel se, gyereknel se, rakosnal se, senkinel.

 

Az a gond, hogy ezt kívülállóként állítod, mint egy orvos, vagy tanár. Nem pedig magadon érzékeled. És ezt valóban nem is érzi senki, amíg teljesen rendben van, egészségileg.

Előzmény: naox (595)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 596
Valamikor bevezető akcióban volt 2800, egyébként én még nem láttam olcsóbban.
Előzmény: blaze73 (594)
naox Creative Commons License 2008.10.15 0 0 595
"Ezt nem is állítottam"
csak altalanos tajekoztatasnak szantam :)
az uvegelektrodakkal gyakorlatilag "ionmentes" oldatokban is lehet megbizhatoan pH-t merni, olyankor is, amikor a merendo koncentracio a vizben levonel millioszor kisebb. A FET-technika es az uvegelektrod mellett hig oldatok pH-ja ket tizedesre gyak. gond nelkul merheto. Tomeny oldat cikibb, de ott mas problemak vannak.

A "savasodas" egy mas kerdes. A tiszta viz kloron, (TBCs beteg kopetren) CO2-n es Ca/Mg(HCO3)2-on kivul nem nagyon tartalmaz mast. A viz pHjat az utobbi ketto aranya hatarozza meg. A "lugos" viz levegon savassa valik, a "savas" viz forralva lugossa. A vizben levo oldott CO2 literenkent kb. annyi, mint amit egyetlen lelegzettel kifujunk. Ha kompenzalni akarjuk a viz savassagat, akkor egyszeruen lelegezzunk eggyel tobbet aznap.
A szervezet pH-ja szempontjabol a megivott viz 5-8.5 kozotti pHja egyszeruen nem szamit. betegnel se, gyereknel se, rakosnal se, senkinel.
Előzmény: Törölt nick (593)
blaze73 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 594
Ennel olcsobb lehetosegre gondoltam :)

es nem, nem savasodok es nem is alszok rosszul.
es a kave is finomabb vele. :)
Előzmény: Törölt nick (588)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 593

Es a pH semmit nem mond a tisztasagrol.

 

Ezt nem is állítottam.

 

Es pH merovel a teljesen "ionmentes" viz pHja is kenyelmesen merheto.

 

Mármint elektronikus pH mérővel? Azért írtam, hogy állítólag nem, mivel én is csak olvastam valahol.

 

Ettol senki nem fog savasodni, lugosodni. A szervezet pH-ja ennel sokkal jobban van szabalyozva.

Ebből szerintem a "senki" nem elfogadható, vagyis nem lehet/szabad általánosítani.

 

Más egy teljesen stabil egészségi állapottal, megfelelő pufferkészlettel rendelkező személy reakciója, és megint más mondjuk egy idős, csontritkulásos személy esete. Vagy mondjuk a kettő között valaki, akinél valamilyen okból már megborult az egyensúly, csak még nem is tud róla, és esetleg csak később jönnek a problémák.

 

Könnyen elképzelhető, hogy én is e kettő közötti pozícióba kerültem, csak én tudok róla, képes vagyok észrevenni dolgokat. Te ezt nem biztos, hogy megérted, így erről nem mennék vitába. Én tudom, amit tudok...

Előzmény: naox (592)
naox Creative Commons License 2008.10.15 0 0 592
"Méregettem a közvetlenül a membránról lejövő víz PH-ját és az általában kifejezetten savas volt,mindig. 5-6 közötti PH-val.
Nem tudom, mivel méregette a figura, én tenném hozzá, hogy állítólag elektronikus pH-mérők nem alkalmasak ionszegény vizek mérésére. Azért is teszem hozzá, mivel pár hónapja volt erről szó, hogy 7-es pH-t mért valaki ilyen műszerrel. "

szoval a tiszta viz pH-ja akkor, ha inert gazzal, pl. heliummal van egyensulyban, akkor olyan 6.8 szobahon. Ha levegovel van egyensulyban, ami ugye CO2-t tartalmaz, akkor 5.5. Ha meszkovel, akkor olyan 8-as. Ettol senki nem fog savasodni, lugosodni. A szervezet pH-ja ennel sokkal jobban van szabalyozva.

Es pH merovel a teljesen "ionmentes" viz pHja is kenyelmesen merheto. Es a pH semmit nem mond a tisztasagrol.
Előzmény: Törölt nick (564)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 591
Akkor legközelebb talán fel kellene hívni minden céget, mielőtt hazugsággal vádoljuk, hátha ők is meg tudják magyarázni...
Előzmény: cumpika (589)
.psp Creative Commons License 2008.10.15 0 0 590
A munkavégzés területe elég egyértelmű. Mindegyik megyébe keresnek. hiszen ha valahova nem keresnének azt a megyét nem sorolnák fel.
kb havonta lehet olvasni, Illetve a nálam járt fickót is a 3. képviselő követi a kb negyedév alatt

Ennyi.
Előzmény: cumpika (585)
cumpika Creative Commons License 2008.10.15 0 0 589
Hazugság szerintem az is, hogy rendkívül veszélyes

Ebben nem értünk egyet.

NSF tanúsítvány az anyageltávolítási képességekről részletes összetevők szerint.

Most hívtam fel Őket, a válasz: mivel Filmtec gyártmányú a membrán természetes,hogy ez valós.
Előzmény: Törölt nick (586)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 588

InterSpar, Cora? Párban 3200 körül, ha jól rémlik, olcsóbban nem hinném, hogy található bárhol, de ez tényleg csak tipp.

 

Ha úgy érzed, savasodik tőle a szervezeted, rosszul alszol, forgolódsz éjszaka, dobd ki a kukába...

Előzmény: blaze73 (587)
blaze73 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 587
egy gyors kerdes... brita kancsokhoz hol lehet a legjobb aron venni szurot ?

Elemaris, Mirella

thx
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 586

Én viszont olvastam:

 

Nyitóoldal > Termékeink > Osmotic Silver víztisztító

Ivóvíz-tisztítás

 

NSF tanúsítvány az anyageltávolítási képességekről részletes összetevők szerint.

 

A hagyományos RO rendszereknél külön víztartály van, és nyomás ellenében termeli a tartályba a vizet.

 

A tartályba mikroorganizmusok (baktériumok, vírusok, protozoák, cyst, stb.) kerülnek, a csapon keresztül és a levegővel is, melyek komoly mértékben szaporodhatnak, és úgynevezett biofilm képződik. Ez rendkívül veszélyes.

 

 

Hazugság szerintem az is, hogy rendkívül veszélyes. Közismerten a tartály algásodása szokott előfordulni, ami egészségre teljesen ártalmatlan, legfeljebb nem túl gusztusos.

Előzmény: cumpika (584)
cumpika Creative Commons License 2008.10.15 0 0 585
Hagyjuk már ezt a hülyeséget,ha össz 3 embert akarnak felvenni, mi a f@szért gondolod hogy az összes megyéből mindbe hármat keresnek?

Úgylátszik nem nekem van szövegértelmezési gondom.

Azok akik a honlapon fent vannak, elég régen láthatóak, nem változnak állandóan. Akkor miről beszélsz?

Ha ennyire izgat a téma meg kell kérdezni a céget.
Előzmény: .psp (582)
cumpika Creative Commons License 2008.10.15 0 0 584
Igazad van.

Az 576-ot nem értem - az hogy a honlapjukon szerepel, mivel a két cég közül akiket képviselnek az egyik az Ecowater.Az pedig rendelkezik NSF tanusítványokkal.

Nem olvastam konkrétan sehol,hogy az Osmotic esetében erre hivatkoznának.
Előzmény: Törölt nick (581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!