Keresés

Részletes keresés

M.Lacy Creative Commons License 2019.03.19 -1 0 18937

Minimum 3 doboz, és igen gyakori, hogy ismételni kell többször. Ha tartósan szeded valamelyik PPI-t akkor garantált, hogy visszatér a baktérium túlszaporodás a bélrendszerben - ez az egyik mellékhatása a tartós szedésnek. Erre a írják fel a Normixot, ami kipusztitja a baktériumflóra egy részét. A baktériumok helyébe utána belépnek a gombák és azok fognak túlszaporodni és tüneteket okozni. 

Előzmény: nyuggerfarhát68 (18936)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.03.19 0 0 18936

Helló!

Azt kérdezném hogy egy kúrára hány doboz Normix-t kellett bevennetek hogy a kellő hatást elérje?

Köszi.

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.03.19 0 0 18935

Helló!

Olvastam gy. tükrözésen vagy túl és befejezted a Normix szedést.

Nekem is azt írtak fel, de említették kell mennem gy. tükrözésre/gasztróshoz. Persze éppen hogy elvagyok, de azért puffadok, talán elmúlik.

Írtál a végtermékről is.

Azt kérdezném hogy vérnyomás problémád/pulzus szám emelkedés alkalmanként nincs-e?

Én valami anyagcsere zavarra is gondolok a saját esetemben, talán a máj nem méregtelenít nálam.

Előzmény: Hmartika68 (18932)
Csomós Creative Commons License 2019.03.18 0 0 18934

Köszönöm!

Kipróbálom mindenképp!!

Előzmény: Hmartika68 (18933)
Hmartika68 Creative Commons License 2019.03.17 0 0 18933

Szia,

Csak most olvastam, hogy negatív lett az eredmény.Ez így jól hanzik, csak az ember ne szenvedne ennek ellenéte.Tudom.

Nekem a kesernyés szájiznél a raphachol vált be.Azelőtt 3 napig szedtem, ékezesek után és elmúlt a keseru szájíz. 

Előzmény: Csomós (18926)
Hmartika68 Creative Commons License 2019.03.17 0 0 18932

Szia,

Köszönöm, hogy érdeklődésed.

Beszedtem a normixot, a gyomrom nem lett jobb, igaz kevésbé puffadok.Már vagy egy hete minden étkezés után rafakol tablettát szedek valamint mentolos rágót.Így egy kevésbe érzem a gyomromban a nyomást. Persze ez sem tökeletes csak valahogy viselhetőbb.A másik problemámmal is küzdök még.Jövőhétén kell visszamennem addigra lesz szövettan eredmény.

És Te hogy vagy?Vizsgálataid?

Előzmény: Csomós (18921)
_juno_ Creative Commons License 2019.03.16 0 0 18931

Az szerencse! Nem minden epés refluxosnak vannak különösebb panaszai (pl. családtagomnak volt epe a gyomrában, de nyelőcsőbe nem jött fel, kisebb emésztési gondjai-hasmenései voltak, de abszolút nem nyelőcsői-felső légúti és egyéb refluxos tünetek, mindent evett is ezerrel). Attól még szerintem az epés reflux nem fog magától megszűnni és nem is 1-2 hét alatt alakult ki, de bízzunk benne, hogy a kúra után Te megint visszatérsz a panaszmentes állapotba!

Igen, a dokin azt már én is érzem, hogy jó szakember, de már nincs akkora türelme, nem az a parolázós-magyarázós típus :) Valahol teljesen megértem, egész nap tolja államiban, aztán esténként magánrendelésen, és már szerintem közel a nyugdíj, ennyi év után már mindenkinek csömöre lenne a sok panaszos betegtől. De még mindig jobb, mint az együttérző, de hülyeségeket tanácsoló vagy csak fejet csóváló, "ez van" típusú gasztrós, megjártam párat.

Előzmény: Csomós (18929)
Csomós Creative Commons License 2019.03.16 0 0 18930

Szia!

Én diétáztam amíg szedtem..és azóta is. 

Előzmény: nyuggerfarhát68 (18928)
Csomós Creative Commons License 2019.03.16 0 0 18929

Nekem hányingerem soha nem volt és a nyelvem sem zöld és a hátam sem fájt soha.Nekem egy hónapja kezdődött(kávés tápszert ajánlottál akkor)egy brutál gyomorfájással.Te ajánlottad Takats dokit is.Szóval a diétával jobban vagyok most már..Az itroprideével kapcsolatban mindegy,hogy szedem - e vagy sem..Sőtt mintha rosszabb lenne..de lehet,hogy csak beképzelem.

Most lesz még egy laborom,ha nem jó ,vissza kell mennem Takatshoz.

Én is úgy éreztem,hogy a dokinak már elege van belőlem :)))annyit kérdeztem,leakart már rázni.:))Azért mondta ,hogy meggyógyulok..

Kérdeztem..hogy nem kellene tovább vizsgálni vajon nem - valami felszívódási probléma..??Azt mondta kell két- három hónap mire helyrejön ..de ha mégsem kérjek időpontot. :((

Szóval nem túl biztató a helyzet..

Előzmény: _juno_ (18927)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.03.16 0 0 18928

Helló!

Kérdésem az hogy Normix / napi 2x2 /szedése mellett kellett diétáznotok?

Rossz hasi/gyomor komfort érzet, puffadás gyenge hasmars. Csütörtökön írták.   

_juno_ Creative Commons License 2019.03.15 -1 0 18927

Nekem is ez van, legutóbb már nulla gyulladás volt a gyomromban (persze nagy adag savcsökkentő mellett), picit volt a nyelőcső alja gyulladt, de semmi több. Igazán vész gyulladás, felmaródás soha nem is volt nekem az évek során, egyáltalán nem, csak kis enyhe idült. Attól még ***** rosszul tudtam és tudok lenni, ha úgy van, hátig sugárzó fájdalommal, nem függ össze :D Irritál az epe, és én nem hiszem, hogy ez meggyógyul, nem ez a jellemző...persze a lightos mozgás, kajára odafigyelés az itoprid motilitásjavítóval kombóban segíthet, az csökkenti az epetermelést, és segít abban, hogy ne jusson fel a gyomor-nyelőcsőbe az epe, de ha abbahagyod, valószínűleg visszatér a probléma. Ne legyen igazam, de nekem egyszer kifogyott az itoprid, és egy v. két napig más motilitásjavítót szedtem csak, reggelre már full zöld lett a nyelvem. Nekem soha nem mondta Takáts, hogy meggyógyulok ebből :)

Kaja mellett vagyok én is nem jól, és nekem is délután az egyik legrosszabb, reggel csak a nyelvem fehér, de amíg nem eszem, nincs baj! A fundoplikáció utáni 3 napban a nulldiéta alatt még 3 alatti cukrokkal szédelegve is olyan jól voltam, mint évek óta nem, semmi hányinger stb., visszasírom :) De hát az nem megoldás, hogy nem eszünk :)

Előzmény: Csomós (18926)
Csomós Creative Commons License 2019.03.15 0 0 18926

Sziasztok!

Tegnap voltam a szövettan eredményêrt Takáts dokinál.

Minden negatíg /!;))))

Tehát csak egy sima epés reflux a diagnózis.

Savlekötőt nem kell szednem csak az itopridet két hónapig.

Meg a ventert esténként. Na meg diéta ..sokszor kicsit.stb..

Már három hete így élek.

Megszokom lassan..Sőtt ,.néha egész jó már a közérzetem. :))A doki szerint megfogok gyógyulni.Még azêrt kért egy labor t(három hete volt és minden negatív).Hát kiváncsi vagyok...tényleg elfog múlni??Úgy tudom,hogy csak tünetmentes időszakok vannak.Most ami nagyon zavar,hogy délután 4-5 körül elkezdődik a keserű iz a torkomban és bármit eszem iszom..ott van,egész elalvásig.Reggel pedig úgy ébredek mint egy makk egészséges ember.Volt már valaki hasonló cipőben??

Mit lehetne kezdeni ezzel a dologgal.??Ha van valaki aki nagyon jártas a têmában..kérem jelezze..

Olmax Creative Commons License 2019.03.15 0 0 18925

Csak remélem hogy ez az extra savtermelés nem okoz felmaródásokat.... :( 3 hétig az abbahagyás után nem szedtem semmit....most szedek 1 hete 2x20 mg Quamatelt.

Előzmény: _juno_ (18923)
Olmax Creative Commons License 2019.03.14 0 0 18924

Igen, de az orvos velem hirtelen hagyatta abba.Ezért vagyok most rosszul.Viszont 4 hete lesz lassan hogy abbahagytam.Most már nem akarok újra ppit....Vagyis most már nem lehet mit tenni...gondolom..csak várni hogy visszaálljon a normál savtermelés...

Előzmény: _juno_ (18923)
_juno_ Creative Commons License 2019.03.14 0 0 18923

De, a PPI elhagyásával és a savtermelődés visszaállásával a gasztrinszint normalizálódik normál esetben, de amíg magas a szintje, addig a gyomorsav az egekben, ezért tilos az azonnali abbahagyás, csak fokozatosan szabad, apránként csökkentgetve.

Egyéni, hogy kinél meddig tart a rebound, és milyen formában jön ki.

Előzmény: Olmax (18915)
Olmax Creative Commons License 2019.03.13 0 0 18922

Köszönöm a választ!

Előzmény: M.Lacy (18920)
Csomós Creative Commons License 2019.03.13 0 0 18921

Szia!

Mi újság nálad??Sikerült valamit kideríteni.??

Van már eredmény??

Én holnap este megyek a szövettan miatt..

Előzmény: Hmartika68 (18903)
M.Lacy Creative Commons License 2019.03.13 -1 0 18920

Ennek a vizsgálatnak - széklet hasnyálmirigy specifikus enzim - nem befolyásolja az eredményét a PPI szedés. Ami még érdekesebb, hogy az sem, ha enzimpótlást csinálsz. Egyedül a hasmenéses széklet ad álnegatív eredményt. Az eredménnyel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy a 200-as érték arra utal, hogy egy bőségesebb étkezés esetén már nem fog megfelelően emésztődni a táplélék. Főleg a szénhidrátok maradnak emésztetlenek, de a zsírok és a fehérjék sem bomlanak le normálisan. Étkezés után jön a diszpepszia, puffadás, görcsölés, gázképződés, stb.. és ezek következményei a SIBO és a motilitási problémák sora.

Előzmény: Olmax (18919)
Olmax Creative Commons License 2019.03.13 0 0 18919

Lacy! Ha jól emlékszem neked volt hasnyálmirigy enzim alultermelés a probléma.Nekem most jött meg az eredmény: 200.Ez az alsó határ.Akkor csináltattam amikor már 3 hete nem szedtem ppi-t.Bezavarhat szerinted még az eredménybe a ppi v már nem?

Előzmény: M.Lacy (18895)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 18918

Szerintem az is fontos hogy ne stresszelj, ha mindig rá gondolsz egy spirálba kerülsz.

A kajákat válogasd meg mi jön be , mi nem. Vigyél be mindent, amire a szervezetnek szüksége van.

Pl én a tejcukorra voltam érzékeny, persze este ittam tejet az egészségemért. Már egyáltalán nem iszok.

Zsírosat, csípőset, bort étcsokit ne egyél.

Keress azért orvost.

Előzmény: Olmax (18917)
Olmax Creative Commons License 2019.03.11 0 0 18917

Igen.Csak már több doki több mindent is elszúrt.Nem tudom már kihez forduljak.Jó lenne valami jó orvost találni.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (18916)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 18916

Helló!

Szerintem szakembereknek mond el őszintén a problémádat hogy tudjanak segíteni.

Itt mindenki a saját tapasztalatát írja le mi jött be neki, mi nem. 

Lényegében minden ember más erek, vérnyomás, cukrosság, meszesség stb.

Előzmény: Olmax (18915)
Olmax Creative Commons License 2019.03.11 0 0 18915

És ezt a gasztrin szintet nem lehet vhogy csökkenteni?Illetve ez az 1-2 hónap ez a ppi abbahagyásától számít vajon vagy pedig onnantól hogy jönnek a rebound tünetek?

Előzmény: _juno_ (18914)
_juno_ Creative Commons License 2019.03.10 0 0 18914

Talán, de nem biztos. A gasztrinszint ugyanúgy jól megemelkedik ennyi idő után...(de mondjuk más mechanizmust is feltételeznek még emellett).

Előzmény: Olmax (18913)
Olmax Creative Commons License 2019.03.09 0 0 18913

5 hét szedés utáni abbahagyás esetén azért csak rövidebb a rebound időszak mint mondjuk aki évek utáni szedés után hagyja abba?

Előzmény: _juno_ (18910)
Olmax Creative Commons License 2019.03.09 0 0 18912

Nem tudom....rettegek attól h újra ppi...de megpusztulok.... :(

Előzmény: _juno_ (18910)
Olmax Creative Commons License 2019.03.09 0 0 18911

Köszi a választ!Eleve elcseszték a 2x40-et mert az nagy dózis volt...nem volt erre sztem indokolt tünetem...most meg olyan refluxos tüneteim vannak mint még soha... :(

Előzmény: _juno_ (18909)
_juno_ Creative Commons License 2019.03.09 0 0 18910

Igen, a rebound nem egyből jön vagy nem egyből jön erősen, a PPI-k hatása egy darabig még tart, fokozatosan lesz egyre rosszabb. pH mérés vagy egyéb vizsgálatok előtt pl. pont ezért szoktak kérni vagy 7-10 napot "tisztán".

Előzmény: Olmax (18908)
_juno_ Creative Commons License 2019.03.09 0 0 18909

5 hét után is fokozatos letevés kell...a kísérletekben igazoltan nem refluxos betegeknél is kijön ennyitől a rebound, megjelennek egy darabig előtte soha nem tapasztalt refluxos panaszok a PPI letevése után (rövidtávú szedésnél a PPI által okozott magas gasztrinszint van a háttérben, tartósabb szedésnél más is). Nem minden orvos ismeri ezt el, nem mindegyik tudja, hogy ez milyen szenvedést jelent a betegeknek, pedig létező jelenség, hetekig, 1-2 hónapig is eltarthat, ráadásul Te nyilván nem véletlen kaptad a PPI-t először, alaptünetek is jöhetnek vissza. Szerintem próbáld meg, amit az orvos írt, ha nem jobb, akkor még mindig megpróbálhatod a Quamatelt (vény nélkül is kapható, a teszteléshez még felesleges az orvoshoz visszamenni). Ha egyik sem jó, akkor meg más lehet a dolgok mögött.

Sajnos pont jön a tavasz, sokaknak most indul a szenvedés :)

Előzmény: Olmax (18907)
Olmax Creative Commons License 2019.03.09 0 0 18908

Kezdetben nem annyira éreztem ilyen rebound tüneteket...mondjuk akkor szerintem a nagy adag ppi-tol voltam rosszul....most viszont ezeket a rebound tüneteket érzem...feszül a torkom nyelocsovem,mintha szétrobbanna...nagyon rosszul vagyok :(

Előzmény: Olmax (18907)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!