Nekem csak 30-ra volt pár éve, de eluntam az életem a gáton...:-)
Jzp, igen igazad van a régebbi gyerek jelvény felülete tök sima, az újabbé valamivel recésebb, jobban átüt a bevonaton a minta. Biztosan gyártásbeli eltérés lehet.
De mindkettőn van bevonat, ilyen a rendes kéktúráson nincsen.
Mikor 2009 végén bementem a gyerek jelvényekért akkor 4-4 tájegységi és 2 gyerek kéktúrás jelvényért valami 5-6 ezret biztosan ott hagytam, de már pontosan nem emlékszem mennyit.
előkerestem Kisinas jelvényét, a rajzolata ilyen mint a tiédnek, de az övének tök sima a felülete, mintha be lenne vonva valami műgyantával vagy nemtommivel
a te képeiden meg úgy látszik mintha olyan "hagyományos" jelvény lenne, amin ha végighúzod az ujjad akkor nem sima, kicsit hülyén hangzik de jobban nem tudom leírni
és ha élére állítva nézem, akkor meg van benne egy kis hajlítás, egy ív
nem sík, mint pl a 60 éves jubileumi OKT
akkor most ez valami új verzió?
vagy a tieid is pont ilyenek?
azért mániám ez az új verzió, mert senkitől se hallottam még hogy 1700 lenne
Csalóka, mert alighanem teleobjektívvel készült, ezért látszik a hegyhez sokkal közelebb a vonat. Az aszfalt pedig egy egy fasorral szegélyezett, így nem látszik a fától a ....... szántás
Jó képek, a vitányi és a gesztesiek is. Azért az a friss gesztesi kiomlás felvet kérdéseket a műemlékvédelemmel és az egykori helyreállítás minőségével kapcsolatban...
Nem hinném hogy egy várat mikor őseink megépítettek akkor utána pár évtizeddel csak így ripsz-ropsz kiomlott 10 köbméter kő a falakból, akkoriban picit többet bírtak. Pár száz évet mondjuk. Vagy akár egy ostromot, amely során vasgolyóbisokkal lőtték őket.
Nem, Szandát nagyon elbénáztam, hirtelen ránézéssel Vitányvár északi kilátásának gondoltam :-) Sajna tegnap későn értem haza, és kiment a fejemből a játék, fél kilenckor jutott eszembe, így sok képet elkapkodtam. A méhecskés házikónál még nem jártam, ennek ellenére egész jól belőttem, a szarvaskői kilátás pedig valóban feledhetetlen. A legnagyobbat én is a budai hegységben lévő képnél buktam, simán Balaton-felvidéknek tippeltem. Viszont van egy kép a Badacsonnyal a háttérben, vasúti átjáróban pont jön a vonat. Ezt a badacsonytördemici vasúti átjárótól 6 km-re teszi, már 3x belefutottam, de egyszerűen nem találom, hogy akkor hol lehet. Biztos jó ott a koordináta, csak ilyen béna vagyok?
Nézem a virtuális kitűzőket. A legészakibb pont az tényleg nem a Milicen van, hanem valahol a Szabó-pallag környékén? Konkrétan még egy métert nem tettem még meg a Zemplénben, de a legészakibb pont érintéséért járó kitűzőt mégis megkaptam.
---
Köszönöm amúgy a tegnapi versenyt is nektek, a Budai-hegységes képet megettem rendesen, annyira nem sugallt városias környezetet, hogy a Balaton környékén kezdtem keresni. A keleméri tavaknál pedig még nem jártam, így azt elhelyeztem a Szajki-tavak környékére...