A Sen Cal Kapimi / Te csengess az ajtómon sorozat magyar fordítással 25-ik részig fent van az SB-n (sorozatbarát). Illetve fent van tovább is, de a youtube-ra irányít át, és azon magyar feitrattal van fent, de azt nehéz érteni.
Most azt láttam hogy sokkal hosszabb a sorozat, mint ahogy nondoltam. Ha jól láttam 58 részes.
Én is várom, hog a többit is normálisan feliratozzák, mert úgy érthető.
Én most elkezdtem nézni az Ertugrul felemelkedése sorozatot, mit még Csak_olvasó vagyok ajánlott.
Be kell hogy valljam nem tudom abbahagyni. Bár nem csöpögös romantikus sorozat, hanem történelmi, de engem magával ragadott. Ez is fent van az SB-én. Feiratos és nem annyira jó a képminőség, mint a TV-ben, de én sorba nézem a részeket és erőt kell vennem magamon hogy abbahagyjam. Éppen ezért nagyon szépen köszönöm a Csak-olvasó vagyoknak hogy ezt a sorozatot ajánlotta. Én is ajánlom Mindenkinek, mivel szerintem nagyon eseménydús és érdekes.
Nézem a Házasságért örökség sorozatot is, de nem olyan intenzítással, mint korábbvan a többit.. Nekem az elején nem tetszett. Majdnem abbahagytam, de azután tovább néztem. Nem tetszik benne Demet Özdemír fekete haja. Szerintem barnán sokkal jobban néz ki.
Nem nézem a Bolivárt pedig történelmi sorozat. Talán majd később bepótolom. Valaki nézi egyáltalán? Ha igen, akkor milyennek tartja?
Milyennek tartjátok a Házasságért öröség sorozatot?
Én magam még nem láttam Sen Cal Kapimi sorozatot és nem is tudok neked ebben segíteni hol találod a köv. részt.
Nagyon gyakran előfordul, hogy akár a Videán, vagy YouTube-n kimarad a filmekből 1-1 rész, vagy akár több is.
Én ilyenkor a neten keresgélek, vagy én is fordultam segítségért a a kedves fórumtársakhoz.
Sajnos velem is előfordult, hogy összeszedtem valami vírust, miután regisztráltam az SB-re, olyan oldalakra küldenek, amit nem ismerünk. Ezért én csak tableten nézem a filmeket, úgy használva, mintha könyvet olvasnék.
Jelenleg A nagykövet lánya c.filmet /Sefirin Kizi/ nézem, a Videán ill. a SB-n. Bár az SB a Videára irányít, ami nem volt meg feliratosan a Videán, az az SB-n sem volt meg.
Most a 34.résznél tartok, ebből 2 nem volt meg feliratosan, 1 rész eredetiben ment a Videán, 2 rész pedig a YouTube-n néztem gyorsnézésben, hogy képben legyek, törökül.
Nem sokat értettem belőle.
Most úgy látszik egy kicsit mindenki hanyagolja a fórumot, ill. a török sorozatokat.
Én is már csak 2 filmet nézek ezen kívül, a tv-ben, a A bosszú csapdájában, ill. este a Házasságért szerelem c. filmet.
A Szerelem íze pedig eltünt a Life tv-ről. Hova tünt a karizmatikus Can Yaman?
Én csak a film miatt kapcsoltam be a tv-t, reklámokat nem néztem, így azt sem hallottam, hogy véget ér a film vetítése.
Biztos nem érte el a várt nézettséget. Mégiscsak túl sok volt Can Yamanból és Özge Gürelből???!!!
Még nem írtam a fórumra, nem is nagyon tudom mi itt az illem, Az igazság az, hogy segítséget szeretnék kérni.
Láttam, hogy nézed/nézitek a Sen Cal Kapimi sorozatot. Jómagam nemrég kezdtem el nézni a mozicsillagon keresztül. Sajnos azonban az oldallal történt valami és nem lehet használni. A routerünk vírusirtója letiltja a sorozatbarátos linkeket, így csak videán tudom nézni, de sehol se találom.
Ha esetleg valaki tudna videás linket küldeni annak nagyon megköszönném. Tegnap fejeztem be a 3. részt.
Persze nem tűntem el, csak megfogadtam magamnak, hogy addig nem írok, amíg nem készülök el az alkotásommal.
Elkezdtem újra hímezni, és szeretném a héten már befejezni, hogy postára adhassam minél előbb.
Remélem majd tetszeni fog....
Éppen ezért, olyan filmeket nézek amiket nem kell olvasni. Persze a Sen Cal Kapimi sorozatot azért végig nézem. Azt hiszem talán a jövő héten lesz az utolsó rész.
Nekem tetszik, bár már annyira megszoktam a tekergetést, hogy nem nézem minden részletét.
Írtatok a Lupin sorozatról. Úgy látom, hogy az a Netflixen van fent. A héten valamikor ránézek és leellenőrzöm hátha ott szinkronos. Ha igen akkor megírom...
Képzeljétek:
A hétvégén rákerestem a Sandokanra. Megnéztem az első 3 részt. Hát... igen... a mai korban már sokkal jobb minőségű filmeket láthatunk, így a régit szerintem az új simán überelni fogja.
Hiába jóképű Kabir Bedi, a film a mostani színvonalat nem igazán éri el. De a lány szerintem gyönyörű és bájos benne. Remélem valami hasonlóan bájos lányt keresnek CY mellé.
Egyébként azért, mert nem írtam, attól még folyamatosan néztem a kommenteket.
Jelentem én sem láttam a Szulejmánt! Csak most kezdtem török sorozatokat nézni.
Szasza szavaival is egyet értek. A sok reklám és filmajánlás miatt már lassan kezdem megutálni a csatornát. Sokan szeretika bugyuta műsorokat, de én nem.
Rájöttem hogy az a kis idő amit a tévé nézésének szentelhetek sokkal értékesebb annál hogy ilyen műsorokat nézzek. Főleg mivel a napomból legalább 10 óra munkával telik el.
Mi most hétvégén például a Viasat Historyt néztük. Azon volt 3 részben a Templomos lovagokról egy sorozat- nagyon érdekes volt, illetve előtte pár héttel pedig a Vikingekről volt egy sorozat.
Nagyon szeretjük ezt a csatornát nézni... Imádom a régi történelmi dolgok bemutatását, vagy éppen Egyiptomról szóló filmeket. Ha tehetitek és szeretitek a történelmi dolgokat, akkor nézzétek mert nagyon érdekes sorozatokat és filmeket lehet rajta találni. (pl. Most volt rajta az Igazi trónok harca)
A múzeumi titkok sorozatból is rengeteg dolgot lehet megtudni... még olyan témában is amiről anno a suliban tanultunk, de vannak dolgok amikről még ott sem hallottunk.
Én is meglepődtem CY leánykérésén. Bár ha azt veszem, hogy apukám is 3 hét ismeretség után kérte meg anyukám kezét és 3 hónap múlva el is vette, akkor nem csodálkozom a gyorsaságán.
Főleg ha nagyon szerelmes és attól fél, hogy valaki lecsapja a kezéről... Persze én is szívesebben láttam volna az oldalán olyan természetes szépséget, mint például Demet Özdemirt, de az élet már csak ilyen. Nem nekünk kell hogy tessen.... Anyukám mindig azt modta amilyen virágot szakítok olyat szagolok...
És teljesen igazatok van abban, hogy azért ágálnak sokan ez ellen a kapcsolat ellen, mert a filmbeli jellemével ruházzák fel CY-t, pedig az életben valószínűleg teljesen más figura, és más a női ideálja. Egyébként én is gratulálok neki....
Ma lesz vége a Mr. Wrongnak.
Tényleg a Bolivar sorozatot nézi valaki? Én nem láttam egy részt sem belőle, de a Sorozatbaráton fent van, így egyszer majd talán rászánom az időt, de tényleg csak talán...
Nem tudom hogy az új sorozat milyen lesz Demet özdemirrel, de ha az Eper illatát adták volna, akkor biztos ezerrel ott ülnék előtte. Nekem az nagyon bejött.
Szasza Drága!
Újra van egy meghívóm! Esetleg, ha mégis meggondolnád magad, akkor felajánlanám Neked. Itt olyan sorozatok is vannak, amiket nem kell olvasnod! És nem kell folyamatosan előtte ülnöd! És nem kell állandóan nézni. Ez csak egy plusz lehetősé, amely arra szolgál hogy itt talán megtalálod amit keresel.
Rajta van a Házak a fa tetején, vagy a Nagyratörő tervek, Így működik a Világegyetem stb. Most látom, hogy a fentebb említett templomosokról szóló sorozat is fent van.
Szóval nem csak lamour toujours van, hanem más is. Tiszta kánaán!
Szerintem is jó kis film a Két szív, egy lélegzet, talán egy kicsit túlzás, amikor valaki a szívét, életét feláldozza a szerelméért.
Persze nem ez az első film amit törököktől látunk, ahol az életüket adják szerelmükért.
Szerintem ez nálunk elképzelhetetlen lenne, de a török filmek tele vannak nagy érzelmekkel, sok sírással, titokkal és szenvedéssel. A boldog szerelemért meg kell küzdeni.
Én is megsirattam ezt a nagy önfeláldozást, hiszen a film végén a nagy egymásra találásra számítottam.
A filmben szereplő lány tényleg nagyon szép, őt már a Kara Para Ask c. filmben láttam előzőleg, egy kis sminkkel még jobban mutat.
Veled együtt én sem láttam a Szulejmánt, nem is tervezem megnézni, nem is nagyon érdekel.
Én is megfogadtam, hogy csak rövidebb filmeket nézek, de a keresgélés során mindig elcsábulok. Sok film van, amit szeretnék megnézni, többek az ajánlásaitok közül, de most megint hosszabb időre lekötöttem magam a Nagykövet lányával.
Már régóta szerettem volna megnézni, de keresgélés közben egy listán láttam, hogy a filmet az elsők között szerepeltetik.
Bár a színésznő nem olyan szép itt, mint a Végtelen szerelemben, nem is olyan jól öltözött, nagyon vékony is /de vékonyságát ellensúlyozva bővebb ruhákba öltöztetik/, az utolsó részekben betegsége miatt Tuba Buyukustun fogja váltani. Őt is nagyon szeretem, a Kara Para Ask-ban együtt játszott Engin Akyurekkel.
És a színész játéka is nagyon szimpatikus, bár nekem mint férfi nem az esetem, én ezt a filmet is ajánlom figyelmetekben.
Hihetetlen, amikor kiül az arcára a döbbenet, a kétely, majd látszik, hogy jár az agya, felfogja ami elhangzik, majd reagál. Nagyon elgondolkadtató és szép film, tele túlfűtött érzelemmel, titokkal stb. Ahogy megszoktuk a török filmek esetében.
De van benne humor is, nagyon tetszik az esetlen sógornő futása, a nagy szája és beszólásai, az éneklései stb. Itt is mindig történik valami, valaki bekavar, valami csavar, fordulat történik. Nagyon fordulatos csavaros történeteket tudnak írni.
Számomra ez a film is a legjobbak között van.
Makacs szerelmet feladtam, de a Szerelem ízét még megnézem, és A bosszú csapdájában filmet is, talán most kezd érdekessé válni, de mesterien el tudják húzni a történetet.
Végre vége lesz Mr Wrongnak is. Bármennyire is tetszett Demet Özdemír az Álmodozóban, túl sokat nem várok ettől az új sorozattól. De majd meglátjuk.
Kerem Bürsin nekem is nagy kedvencem, bár ő sem egy férfi ideálom. De valóban jól játszik, az arca, a szeme nagyon kifejező, valóban nagyon szépen beszél, nem hadar, ha tudnék törökül még érteném is amit mond.
Én már a Sandokant sem várom, és Can Yaman régi filmjét sem, sőt remélem Özge Gürelt sem kell a jövőben egy jó hosszú ideig néznem. Ki nem állhatom gyerekes alkatát, legalább csinos, nőies ruhába öltöztették volna, vagy valami jó frizurát csináltak volna neki, a középen elválasztott lenyalt helyett.
Hát egy ilyen stílusú férfi hogyan is szerethetett bele?
Én úgy gondolom Can Yamanról bármit írhatnak, akár szerepeiről, szerelmeiről, nyilatkozatairól, de végül is alig tudunk róla valamit. Azt látjuk, amit láttatni akarnak vele kapcsolatban.
Ne felejtsétek el, hogy nagyon fiatal, csak 31 éves, a szakálla sokat öregít rajta, de mégis csak egy 31 éves fiatalember. És milyen életet éljen? Itt a 31 éves fiatal emberek milyen életet élnek???!!!
Én továbbra is nézem, bár csökkentett üzemmódban a választott török filmsorozatomat, a feliratozás miatt így is hamar elalszom rajta.
Már túl vagyok az első oltakozáson, vigyázzatok magatokra.
A dagály után törvényszerűen jön az apály...látom, senki sem olyan lelkes már a török sorozatokkal kapcsolatban, mint az elején….hát így van ez, az újdonság varázsa megkopik…. mindig másra vágyunk.
Szasza drága, Te szereted hajtani az időt (pedig az, amúgy is sebesen száguld) a Bay Yanlis ugyan véget ért, de az Elsöprő szerelem még kb. két hónapig kitart, mert dupla annyit forgattak belőle, 32 török részt. (Én is imitt-amott nézem ezt a kettőt.) És van egy jó/rossz? hírem, lesz még az év során valamikor egy Can Yaman sorozat, a Meglepetés házasság, (40 török részes) ami még a Szerelem íze előtt készült. De észbe kapott a Life Tv, nem közvetlenül hozza be a mostani három CY sorozat mellé/után negyediknek, hogy végképp csömört kapjunk, hanem valamikor később. Ahogy ránéztem, abban aztán lesznek minket taszító, nagy utcabeli és családi vircsaftok (leginkább abból áll) CY pedig csak nyomokban fedezhető fel benne…. Amit a jövő héten elkezdenek, Demet Özdemirnek az EK /Álmodozó előtti sorozata, a 309-es szoba - vagy amilyen címet adtak neki, Házasságért örökség, meglátjuk, mennyire lesz élvezhető (a pasi első blikkre nem igazán nyerő nálam, de adok a történetnek egy esélyt). Mindenesetre iszonyat hosszú lesz, meg sem álltak 65! török részig, vagyis kb. 200 magyar epizódra számíthatunk…..újból dér lepi be a tájat, mire az véget ér….
Kedves Barrix, a Lupint köszönöm, nagyon jó, izgalmas sorozat és csak 50 percesek a részek, de sajnos én nem találtam szinkronos változatot, így még csak az első epizódot néztem meg. Ami még nagyon tetszik, az Avezércsel: https://www.netflix.com/hu/title/80234304
ezt is nemrég ajánlották, de ebből is még csak az első részt láttam feliratosan. Amire még igazán vágyom, az Akorona, amiszintén fenn a van a Sorozatbaráton és szinkronos is, de több évad, így egyelőre nekem most nem alkalmas: https://www.netflix.com/hu/title/80025678
Viszont az Emily Párizsban kifejezetten felüdülés volt, nagyon szórakoztató az amerikai - francia kultúra, látásmód humoros ütköztetése, és a sztori is aranyos, ráadásul nyúlfarknyiak az epizódok, ami máris nagy előny:)) https://www.netflix.com/hu/title/81037371
Szasza drága, Can Yaman valóban rendszeresen módot nyújt „szolgálati közleményekre” (nagyon tetszik a megfogalmazásod!). Noha egyetértek, a mi életünkben semmiképpen nem kardinális kérdés az ő élete, de mivel beköltözött a nappalinkba, ismerősként tekintünk rá…...és hát olyan színes egyéniség, aki körül mindig zajlanak az események….
Egyébként úgy gondolom, Can - Diletta minden rajongói tiltakozás dacára igazán összeillő pár. Miért is? - tudakolná Defne….Mindketten büszkék a kinézetükre, sűrűn meg is mutatják tökéletességüket, mindkettő felvállaltan napjaink szexszimbóluma, akik reflektorfényben élnek, és azt szeretik is. Eddig külön-külön sütkéreztek a napon, de mivel a két rajongótábor nem ugyanaz, párrá válásuk némi konfliktushoz vezetett, mármint a rajongók között. Aminek leginkább az a forrása, hogy Can Yamant egyesek a szerény, visszafogott, jó fiú, szerény, jó kislányokat szerető szerepeivel azonosítják, hát ébresztő van! Ferit Aslan vagy Can Divit a mesebeli álomférfi, Can Yaman, a színész, hús, vér ember, aki a legtöbbet ki akarja hozni a pillanatból, s akinek egészen más a habitusa és az ízlése is, mint a szerepeiben megformált karaktereknek. Semmi csoda nincs a választásában, lángra lobbanásában is a neki leginkább megfelelő partnert találta meg. Mr. Wrongot a való életben leginkább Miss Wrong nyűgözi le:) de igazán gyönyörűek is együtt, hogy a szerelem meddig tart egy ilyen nyitott, ingerdús közegben, majd az idő eldönti….
A nagy visszhangot kiváltó, repülőgépes leánykéréssel sincs semmi bajom, illeszkedik egy demonstráltan szívtipró, romantikus sorozatszínészhez, (akinek futja is e drága vallomásra). Így hát a magánéletében is habzik a rózsaszín szappan….na, és ezt a látványos leánykérést egy fricskának is tartom a rajongók felé, hogy hiába tiltakoztok, ő az én szabad választásom, és az egész világnak kikiáltom, még az égre is felfestem a nevét, mert nekem így tetszik……
Ahogy Jon Bon Jovi üvölti a világba: It's my life –(épp ez szám megy a háttérben!!! Ma is felpezsdít, ha hallom, noha a dal születése idején (2000) is már bőven túl voltam a tombolós időszakomon, de a közvetített életérzés máig nem hagy közömbösen, hát még a most ifjú titánokat….
Ez az életem/ Most vagy soha/ De nem fogok örökké élni/ Csak élni akarok, amíg élek……
Azért persze számomra Can Divit jelleme, megjelenése az etalon, a Sanem iránti megingathatatlan szerelmével…. ahogyan sokan mások, én is kicsit sajnálom, hogy maga a színész nem egészen ilyen, ….de attól még megformált hősei nagyon aranyosak és szerethetőek. Osztozom veled Barrix, s úgy vettem ki a szavaidból Anolia, hogy Te is ezt a szerepét favorizálod….köszönöm a török sorozat- és filmajánlásaidat, őszintén szólva most nem csaptam le egyikre sem, nálam is háttérbe költözött a téma. Ha majd valami törökre vágyom, akkor a Te csengesst és a Szülőházadot fogom 14-től folytatni, mert Kerem Bürsin és Ibrahim Celikkol Veletek együtt nekem is nagy kedvencem lett!
CY-ről még: (nehogy már a szolgálati közlemény, drága Szasza csorbuljon!) zajos magánélete mellett nagy erőbedobással készül a Sandokanra. Lemondta Ferzan Özpetek rendezésében a Tudatlan tündérek sorozatban való szereplését is, (nem kell már izgulnunk, milyen lenne más szerepben) mondván, nem egyeztethető össze a Sandokan előmunkálataival, s egy későbbi közös produkcióra tett ígéretet, de elvállalt vendégszereplést egy népszerű olasz sorozatban: Istenmegsegít, ami nem sok idő és nem nagy megterhelés számára, viszont képernyőre kerül egy epizódban még márciusban.
Isten megsegít sorozatban vendégszereplés…..és Sandokanra edzés:
Szasza kedves, mit szólsz hozzá, ha azt találom mondani, nem biztos, hogy a De Cecco tésztát már tűzön-vízen át keresni akarom?:))) és, ha véletlenül fellelem, mi lesz, ha nem is ízlik!?
Vírusmentes napokat! Szorgos oltakozást és kellemes szórakozást Nektek!
Kedves Anolia, élve az ajánlásoddal megnéztem a Két szív, egy lélegzet című filmet. Hát, pont aznapra sikerült időzítenem, amikor megtudtam, hogy egyik kedves osztálytársam, akivel 12 évig jártam egy osztályba, meghalt. Talán jó is volt így, mert a filmen sikerült sírni, és ez kicsit segítette ennek a szörnyű hírnek a feldolgozását. A főszereplő lány talán az eddig legszebb, akit török filmben láttam, de a fiú is nagyon szimpatikus volt. Köszönöm az ajánlást, úgy látszik, nekem a filmek kicsit jobban bejönnek, mint a rétestészta sorozatok.
Talán én vagyok az egyedüli, aki nem látta a Szulejmánt itt. Egyelőre nem is tervezem megnézni, túl hosszúnak tűnik. Az utolsó harmadában járok a Merhametnek, kissé nyögvenyelősen megy most, túl sok a szenvedés. Meg persze továbbra is nézem a Szülőházad a sorsodat, bár mostanában ezt is 2 részletben, ezek a majdnem 2,5 órás epizódok a tűréshatáromon kívül esnek. De még mindig kedvenc.
Én a török sorozatokat Can Yamannal kezdtem, méghozzá az Álmodozóval, amit véletlenül dobott fel a Facebook. Igazából én is azért kezdtem nézni, mert Can Yaman nagyon szép volt benne :) Aztán még megnéztem a Dolunayt és a Mr. Wrongot is, megpróbálkoztam a Makacs szerelemmel, de az már annyira harsány és veszekedős volt, hogy hamar félbehagytam. Ezek után találtam rá a Szülőházadra, majd annak első évadát végignézve váltottam Ibrahim Celikkolra, vagyis az ő sorozataiból néztem már meg most 2,5-t+ ugye a Sadece Sen c. filmet. És most is elismerem, hogy Can nagyon szép férfi / nekem mindegyik sorozatbeli kinézete tetszett, de talán legjobban Canként, ott is főleg akkor, amikor ki volt bontva a haja/, de színészként és férfiként is nekem sokkal vonzóbb Ibrahim, főleg a mostani, érettebb kinézete. Nem beszélve a hangjukról: Can hangszíne kimondottan kellemetlen az én fülemnek, Ibrahimé viszont lenyűgöző. De én magyar színészekből is a mély hangúakat preferálom, fő kedvencem László Zsolt, a fiatalok közül meg Patkós Márton.
Második helyen most nálam Kerem Bürsin van, ő nekem férfiként nem igazán tetszik, de nagyon jó a hangja, és szerintem jól is játszik, nagyon szépen beszél. Bár nem tudok törökül, de az artikulációja nagyon jónak tűnik, és angolul is gyönyörűen beszél. Meg van benne valami kis csibészség és sárm, ami elfeledteti velem, hogy sem a színei, sem az alkata nem a zsánerem.
Több színészről nem nyilatkoznék, még egy csomó mindent nem láttam. Most azt tervezem, ha végzek a Merhamettel, akkor kis szünetet tartok a török sorozatoknál, és próbálok valamilyen európait keresni, ami maximum 15-20 részes. Persze a Szülőházadat azért nézem majd folyamatosan, már ha nem fejezik be.
Can eljegyzéséhez pedig csak gratulálni tudok, megnéztem a menyasszonyt, nagyon dekoratív hölgy, bár nekem jobban tetszenek a természetesebb lányok, de ugye nem én fogok vele élni. Én azért várom a Sandokant majd, remélem, hogy találnak majd egy gyönyörű színésznőt is Can mellé, és a forgatókönyv, rendezés, zene is jó lesz. A történetet ugye ismerjük, bár valószínűleg lesznek benne új elemek.
Na, látom, milyen sokat írtam, átadom a terepet nektek!
Sajnos az utóbbi időben nem igazán értem rá írogatni, de a hozzászólásaitokat mindig elolvastam.
Először a Kleó által megosztott halaszthatatlan hírre reagálnék. Sok boldogságot Can Yamannak.
Kicsit gyorsan ment a dolog, de hát ez még csak a leánykérés.
egyébként nekem már egy kicsit kezd elegem CY-ból, túl sokat kaptunk belőle.
Én már az utolsó írásom óta nem is nézem az Elsöprő szerelem c. filmet, egyáltalán nem is érdekel.
A Szerelem ízét délutánonként megnézem, mindig csodálkozom én is azon /Szaszával sok mindenben egyetértek/, hogyan voltam képes részeket visszanézni. Elvakultan néztem ezt a szerelmi történetet, de most inkább idegesít, főleg Özge Gürel. Teljesen más szemmel nézem, mint fél évvel ezelőtt.
Bár azóta sok tapasztalattal gazdagabb lettem a török filmsorozatok terén, de azt hiszem a jóból is megárt a sok, még Can Yamanból is.
Ezért van az, hogy mindig más szereplőkkel próbálok filmet keresni.
Sikeresen regisztráltam a Sorozatbarátra, találtam is magamnak egy állítólag 4 részes filmet, de sajnos az első rész után kiderült, hogy a filmsorozat legalább 40 részes és csak az első részt fordították le.
Pedig mennyit küzdöttem vele, 3 napig néztem az első részt, állandóan elaludtam rajta, újra kellett kezdenem többször is. Végül is jó kis történetnek indult, ezért is erőltettem.
Ezek után megnéztem 4 szóló filmet, Sadece Sen -Csak Te
Két szív egy lélegzet - amely nagyon hasonlít témájában az előző filmhez, nekem talán jobban is tetszett.
Hát a török férfi önfeláldozás példa nélküli. Vagy nagyon szeretnek, vagy nagyon elutasítanak.
Utána a Szerelmi Álom c. film következett, az Ufak Tefek Cinayetler (Tiny Little Murders) - 2017 film női főszereplőjével. Meg lehet nézni, az előzetes alapján jobbnak ígérkezett.
Na itt is előkerült egy ordítós nőszemély, ismerős is volt hangja, jobban megnézve kiderült Özgür anyját alakító színésznő szőkén vísítozott, ordítozott.
Mivel utolsó sorozatként a Kara Para Ask filmet néztem, kíváncsi voltam Engin Akyürek szereplésére más filmekben is. Fatmagül első évadában már láttam.
Igazán nem volt jó film, nem is értettem mert csapongott a történet, már ami sorrendiséget illeti, időközben lecsukódott a szemem is. Itt már nem úgy mint a Kara Para Ask-ban, élethű csókjelenetek voltak, sőt majdnem azt hittem, hogy egy szexjelenetnek is a szemtanui lehetünk.
Engin Akyürek gatyában szaladgált, sőt a női szereplőt is mutatták fehérneműben.
Aztán a Két szív egy lélegzet főszereplője szimpatikussá vált számomra, nézelődés közben ráakadtam a
Nagyon emlékeztetett az Elsöprő szerelem nagyijára az ebben filmben szereplő nagyi ordítozása, nagyon lassan indul be a cselekmény, így kb. másfél rész után abba is hagytam.
Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy mégiscsak a népszerű, sikeres filmek közül válogatok, így jutottam el
A nagykövet lánya/Sefirin Kizi sorozathoz, amelyben Engin Akyürek és Neslihan Atagül - a két főszereplő.
Tudjuk már a Végtelen szerelemből, hogy Neslihan a legszebben síró török színésző, sírás itt is akad bőséggel, igaz még csak az első részt láttam. A film ígéretesnek bizonyul, gyönyörű tájakat mutat be, Montenegróban és Bodrumban játszódik.
A történet főhőse egy gazdag üzletember (Engin Akyürek) és a nagykövet lánya (Neslihan Atagül) lesz, akik a festői Aegeanban szeretnek egymásba. Boldogságuk azonban nem lehet teljes, mivel a múlt árnyai ott kísértenek felettük. Az Atagül alakította szereplő történetszálán pedig hangsúlyos lesz az a kérdés, hogy miképpen tud ma egy fiatal nő szembenézni és megbirkózni a modern társadalom elvárásaival, a családja felől rá nehezedő nyomással.
Jó példa ez a film arra, hogy egy szakáll, hogyan tehet vonzóvá egy férfit. Amikor a történet a régmúltba tér vissza, Engin Akyüreket szakáll nélkül láthatjuk, néha olyan előnytelen kameraállásban, hogy nemhogy fiatalítaná, inkább öregíti a színészt, egyáltalán nem egy vonzó fiatal férfit láthatunk. Lógó tokát és hurkákat az álla alatt, hát jókat mosolyogtam a kinézetén.
Bár igazán csak a filmben látszik ez.
Én is már úgy gondolom nem kell állandóan filmsorozatot nézni, így ha kedvem van esténként nézem, 1-2 órában, végül is olvasás helyett, akarom mondani könyv olvasás helyett, mert ezek a filmek leginkább feliratosak.
Még mindig várom, hogy a Tiltott szerelem további részei normális minőségben és szinkronnal felkerüljenek valamelyik megosztóra, valamint a Fatmagül II. évadára.
Hát elég rossz minőségben találtam a Tiltott szerelemre, valamely megosztón, kép és hang nem volt szinkronban, a nagy keresgélés közepette össze is szedtem valami vírust a tabletemre, ugyhogy ujra az alapoktól építkeztem.
Rég találkoztunk, de igyekeztem gyorsan reagálni a "Szolgálati közleményre", erre a nagy bejelentésre. :)
Nagyon meglepődtem, hogy Can Yaman részéről ilyen gyorsan, rövid idő leforgása alatt lánykérésre került sor?! És ugye nem is akárhogyan! ( Elnéztem a levegőben lobogó feliratot, és azt gondoltam rögtön, hogy nekem "a kevesebb, néha több!)
Ezért ne is csodálkozzon CY, hogy sokként érte bejelentése a fiatal rajongóit. (Hamár az öregasszony is meglepődik. :))
Olvasva a hírt, én is azt mondom, hogy sok boldogságot az ifjú párnak!
A kommentekben valóban sokan írnak a klf. okokból kötendő házasságról.
Erre mit is lehetne mondani?! Úgy gondolom, hogy Yaman is és a párja is ügyvéd, tehát a két ügyvéd csak nem veri át egymást, ha szerződést kötöttek?! :)
Elhangzott az is, hogy a Sandokan sorozatnak csinálják a reklámot?! És a török/olasz rendező/forgatókönyvíró, már előre megírta Yaman magánéletének is a "forgatókönyvét", ami már jelen pillanatban is játszódik?!
Amit írtam előző hozzászólásomban (és már anno a legelején is megjegyeztem), mintha éreztem volna (ezt a nagy bejelentést, ami bizonyára nagy változás is mindenki, így CY életében is).
Egy biztos, semmin nem fogok meglepődni, csodálkozni, ami ezután jön hírként a színészről.
Azzal pedig úgy vagyok, mint sokan velem együtt, hogy mindezek a dolgok végül is nem kardinális kérdés az életünkben.
Mint ahogy CY is tesz arra, hogy a tömeg mit gondol az egészről! Szerintem. (Az Ő élete, csak az övé!)
Mégegyszer kívános sok-sok boldogságot Can Yaman-nak és ifjú párjának!
Neked pedig azt kívánom Kleo drága, legyen nagyon szép napod, heted, hónapod! :)
Rég jártam erre, mert nem tudok új dolgokról beszámolni. Csupán a Life tv-n most futó három török sorozat ismétlését nézem/néztem, amit szerintem mindegyikünk néz, még ha csak fél szemmel is. A "Szerelem íze" még folyamatban lesz, de a "Bay Yanlis és az Elsöprő szerelem véget ér hamarosan.Mint tudjuk a három sorozat főszereplője Can Yaman és Özge Gurel pedig kettő sorozatban a partnernője is. Másodszor nézve a sorozatokat jól megismerhetjük a szereplőket. Ha új dolgokról nem is tudok írni, de megpróbáltam már fejben összeszedni, a török sorozatokról, színészekről a gondolataimat. Továbbá azt is, hogy vajon miért van az, hogy elteltem velük és hogyan fordulhatott elő, hogy a nagy kedvenceiből, kiábrándul az ember??!!
Can Yaman-t és Özge Gurel-t a Szerelem ízében láttam először. Velük kezdtem nézni a török sorozatokat is. Anno, sokat áradoztam róluk, és teljes eksztázisban meséltem arról, hogy milyen klassz a történet, és a két főszereplő. Annyira tetszett a sorozat "Yamanostól, Gurelestől", hogy csak szuperlatívuszokban meséltem, írtam róluk állandóan.
Következett az "Álmodozó" sorozat, amelyben szintén Can Yaman játszott, de a partnere már Demet Özdemir volt. Aki szépségben, kinézetben, külalakban, megelőzte Özge Gürel -t . Demet Özdemir továbbra is nagyon kedves nekem, kedvelem, mert egy mutatós, helyes, jó alakú, táncos lábú képernyő kompatibilis színésznő! Özge Gürel-ből a " Bay Yanlis c. sorozatban teljesen kiábrándultam. Egyszer a kinézete miatt. Aztán pedig nem lehetett nem észrevenni, hogy milyen jelentéktelen volt a többi lány mellett. Egyébként Ozan a szakács (Serkay Tütüncü) és Deniz az ügyvédnő (Cemre Gümeli) sokkal helyesebb pár szerintem, mint a két főszereplő.
Özge Gürelnél, a nagyon csúnya járása is zavart, amit már a Szerelem íze kapcsán is emlegettem. Erről a "hibájáról" nem tehet! Valószínű testi fogyatékosság maradványa, de mint rivaldafényben élő művész, talán előnyösebb kamera állásban kellene, hogy vegyék. Továbbá a szelekótya, flegmázó, pökhendi, túljátszott, mórikáló viselkedése volt számomra óborzalom. Az oknélküli kiabálásáról nem is beszélve. Özge Gürel-ből teljesen kiszerettem. A többi sorozatban, illetve mozifilmen látott női szereplőkről, kellemes emlékeim maradtak. Különösen a Defnét alakító Acelya Topaloglu lett kedves számomra. (A bátyja esküvőjén lejtett tánca fergeteges volt! :) No,meg az egész temperamentuma!
Miután megnéztem sok török filmet, egyszer csak egy hatalmas változást vettem észre, röpke félév elteltével. Kezdtem sorban kiábrándulni, megunni a sorozatokat. Igaz ami igaz (ahogy jeleztem is az elején!) addig sem voltam sorozatnéző! Most viszont már egyáltalán nem tud lekötni a sokrészes sorozat, pláne évadokon keresztül! Sajnos, nincs türelmem heteket, hónapokat várni egy történet végére! A videókon nézett filmek feliratozásának olvasása pedig, igen fárasztó, főleg órákon keresztül, Annak meg pláne, aki a szinkronizáláshoz szokott, mint tv néző.
A sorozatokban ugyan megismertem sok-sok csodaszép tájakat. Ám a törököknél, a szubkultúrák nem az én világom. A cigányélettel teli viták, hangoskodások nem tetszenek. Az ilyen jelenetekből - amelyből igen sok volt -, egy idő után kiábrándul az ember. Nem tetszett a generációs együttélés sem! Ami a törököknél nagy divat. És főleg az abból adódó perpatvarok. sem.
( Mint az Elsöprő szerelem-ben Defnééknél a nagymama, az elvált feleség, a volt férj, sógornők, sógorok egymás hegyén-hátán. És a konfliktus cunami borzasztó volt. Nem beszélve a falu bolondjáról, aki beállított hozzájuk ukk-mukk-fukk a stafírungjával és ott élhetett közöttük, ahelyett, hogy kidobták volna, mint macskát kakkantani?! A fiatal doktornő karaktere olyan bugyuta, hihetetlenül naiv, hogy szinte fájt minden jelenet vele, betegebb volt a karaktere, mint a saját betegei. Viszont Cevahir Turan az egyik legszebb színésznő.)
Sok férfi színészt kedveltem meg a filmekben, de a lényeg, hogy az " új kedvenceim " is vannak olyan jók, mint Can Yaman, az első kedvenc! Sok színész életrajzát elolvastam és a legnagyobb kedvencem egyike lett. Kerem Bursin és Ibrahim Celikkol! Igaz, hogy Bursin nem az az ügyeletes szépfiú, de van benne is valami, ami többet jelent nekem, mint CY felkapott sztársága. Most nem sorolom a többieket, megtettem már máskor és sokszor is.
Olvasva a színészekről szembesültem azzal is, hogy CY -on "az Istenen" kívül is bizony még sok másnak is van mérnöki, tanári stb diplomája, a színészi végzettségen kívül is (ami CY-nak szerintem nincs meg) És nemcsak CY beszélt három nyelven, hanem több vele egykorú színész társai is. Mint Kerem Bursin is, aki, ráadásul sokfelé élt a világ számos szegmensében és szerepelt is sok helyen. És kínálat van bőven tehetségesnél tehetségesebb színészek személyében. Hiszen Törökország területileg és létszámilag is nyolcszor nagyobb hazánknál. Van tehát bőven válogatásra lehetőség a szép, jóképű színészek között.
Can Yaman-t a "török Jason Momoa"-ként emlegetik! Azt írták róla, hogy " ritkán születik ennyire jóképű és karizmatikus férfi, aki jó színész és ilyen erős, néző mágnesként hat a képernyőn." Ezzel nem értek már egyet, amióta több török színészt és a színészi teljesítményt is megismertem. Egyébként, most olvastam az igazi,amerikai Jason Momoa-ról, hogy népszerűsége nagyot esett (igen rövid idő alatt) és a rajongói szerint " Jason Momoa teste leengedett és apás teste lett.": :) Ennyit a sztárságról! Így múlik el a világ dicsősége.
Érdekes, hogy már az elején is volt egy rossz érzésem arról, hogy Can Yaman pillanatok alatt ekkora sztárrá avanzsált.Ráadásul, elég korán negatív hírek is szárnyra kaptak a színésszel kapcsolatban.
Amikor Can Yaman 2019 év végi pihenésre Budapestre utazott, akkor az utazás célja, csak részben volt pihenés, vakáció. Yaman egy szerencsétlen nyilatkozata miatt teljes hallgatásra lett ítélve és gyakorlatilag menekült az országból. Először Braziliába, majd a karácsony miatt visszarepült a családjához, illetve utána pár nap múlva Budapestre érkezett egy barátjával. "szilveszterezni." A nyilatkozatában, amit mondott eddig nem jelentene gondot, ám kiegészítette a mostanra már híres „libidó nyilatkozattal”. Szerinte a főszerepet játszó szerelmespárnak magas libidóval kell rendelkeznie. Ráadásul hozzátette: „Szerintem a színészek két részre oszthatók: a libidóval rendelkező és a nem rendelkezők”.
Óriási visszhangot okozott a nyilatkozat és számtalan színésztársa rögtön le is csapott rá. Csak néhány példa a számtalan bírálatból: Enis Arıkan: „Akinek nincs libidója, ne tweeteljen!” Berrak Tüzünataç: „Bölcs embertől, bölcs szavak”, Tuba Unsal: „Ha kilépünk a macsó létből és a valós művészeti értékről beszélnénk …”, Nilgün Belgü: „40 éve vagyok színész, először hallok ilyet”, Genco Erkal: „Libidó helyett nézzük meg van-e esze vagy nincs”. Node anno, ezekről a hírekről is beszéltünk.
És anno a hír hallatán írtam is és linket is feltettem, de a szívem mélyén már arra gondoltam, hogy olyan hirtelen jött Can Yaman-nak a népszerűség, hogy ez a szépfiú el fog veszni a világban?! Az ügyvédi irodából elment szabadságra és menet közben belecsöppent a filmesek társaságába és kitárult előtte a csillogó-villogó színpadi világ. És a nyilatkozatában - ha igaza volt, ha nem -,azért Ő még annyit nem tett le az asztalra, hogy ilyen nyeglén nyilatkozzon. Szerintem. Tudom, kibicnek semmi sem drága, tudom, hogy könnyű a pálya széléről (vau, vau) bekiabálni, de ahogy látom a színészről kapott tájékoztatásokat, híreket, nem biztos, hogy ez a számára helyes út.
Értem, hogy felkarolta a homoszexuális török rendező/forgatókönyvíró házaspár Yaman-t Olaszországban és felajánlotta Sandokan szerepét, de utána Törökországban még nem hiszem, hogy filmszerepek várnának majd rá, még akkor sem ha nagy sikere lesz?!. Bár, ne legyen igazam!
Drága barátaim! Dobjatok a mókusok közé, de énnekem Can Yaman, mint Sandokan, a jelmezében nem tetszik. Vagy Kabir Bedi szemeit keresem?! :) (Túúdom, túúúdom, hogy nem számít az én véleményem, mert tesznek rá! Bizonyára a nők milliói fognak megőrülni az új Sandokanért.)
Apropó "turbán!" A turbánnal kapcsolatban én a Szulejmánban játszó Bali bégre asszociáltam. Bali bég szerepét Burak Özcivit játszotta. Mindenki Bali bégbe volt szerelmes! (Nemcsak Szulejmán szultán lánya! :) Úgy olvastam, hogy itt Mindenki látta, már Burak Özcivit-t különböző sorozatokban játszani, tehát ismeritek. Szóval én Őt, csak turbánban láttam és amikor megpillantottam jelmez nélkül, alig ismertem meg. De! Burak Özcivit így is, úgy is tetszett. De CY, csak jelmez nélkül az igazi, nekem. Ettől függetlenül még játszhat majd remekül, és akkor az itt leírtakat vissza kell majd vonnom?! És lehet, hogy nem győzöm mondani, hogy mea culpa, mea culpa! :)
Tulajdonképpen írtam rengeteget a semmiről! Bocsánat érte! Ígérem nagyon sokáig hallgatni fogok, de ezt mégis csak le akartam írni!" Csak egy mondatot akartam, csak egy sort" akartam mondani, hogy CY nem tetszik, mint Sandokan, és lett belőle egy litánia. :)
Csak azért "indultam el a kályhától" hogy a barátaim, már mint Ti, megértsék, hogy miért is látom a nagy-nagy kedvencemet így, mint Sandokan??!!
Sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e, hogy mit éreztem mindezt?! Vártam is egy hetet talán, többször átgondolva soraimat. Írjak-e az érzéseimről vele kapcsolatban?! És írtam, mert az is lehet, hogy esetleg más is hasonlóképpen látja, érzi azt, amiről beszéltem?! Vagy, egyedül maradok a gondolataimmal?!
És most kedves barátaim elbúcsúzom! Kívánok Mindenkinek nagyon szép hétvégét! Vigyázzatok magatokra!
(Sajnos "Bali bég" és CY Sandokan fotóját nem tudtam felrakni, elnézést!)
ŐRÜLT SZERELEM – Can Yaman megkérte Diletta Leotta kezét, nem is akárhogyan, egy repülőgép Róma ege felett a következő feliratot hordozta: Diletta Leotta hozzám jössz feleségül? Szeretlek!
Egy cikk a lánykérésről és a megelőző eseményekről:
Videón a repülőgépes lánykérés és Diletta Leotta ujján már a rádióstúdióban a gyűrű, mely szintén nem akármilyen, Tiffanytól származik, amit CY leendő anyósával együtt választott ki:
Az esküvőt állítólag Szicíliában tervezik – a rajongók egy része nem tér magához, mások szkeptikusak a szerelem mélységét illetően, az olasz állampolgárság megszerzésével hozzák kapcsolatba, megint mások pedig egyszerűen nem hiszik el, még mindig azt remélik, ez valami játék, marketing, vagy akármi más……és persze vannak, akik gratulálnak a párnak….én is csak ocsúdom,….de megtagadnám magam, ha nem hinném el a szerelmüket, mert mi is három hónap ismeretség után házasodtunk össze….és azóta sem bántuk meg! Sok boldogságot nekik!
Kedves Kleo, örülök, hogy neked is tetszett a Bridgerton. Kicsit hasonló hozzá a Sanditon, én azt is szívesen néztem, szintén fent van a sorozatbaráton. https://www.imdb.com/title/tt8685324/
Ami még szerintem nagyon jó, az a Lupinhttps://port.hu/adatlap/film/mozi/lupin-lupin/movie-224893Omar Sy a főszereplő, aki az Életrevalókban játszott.Ez szintén sorozatbaráton van fent, és szinkronosan is. Csak 5 rész sajnos, de a nagy siker miatt lesz folytatás.
Még mindig a 2 Ibrahimos sorozatot nézem, a Merhamet felénél járok kb, bár nagyon jó és fordulatos, de azért engem a főszereplő lány karaktere kicsit idegesít. De elég jól megírt sorozat, és a sok visszaugrálást az időben szeretni szoktam egyébként is. Sajnálom, hogy nincs magyar fordítása, és ti így nem tudjátok nézni. Közben egyébként választ kaptam arra is, hogy a Kördügümben miért nem volt a doktornő és Ali Nejat között semmi intimitás. A női főszereplő férje volt a producer, és állítólag nagyon féltékeny volt. A kapcsolatuk megromlott a forgatás közben, és ki akart szállni a sorozatból, ezért lett olyan gyorsan összecsapva a vége.
A Szülőházad a sorsodban most nagy változás lesz, Mehdi külsejét másodszorra változtatják meg, ami azt sugallja, hogy megint valami fordulatot szánnak a karakterének. Kíváncsi vagyok, hogy fog folytatódni, bár az utóbbi részekben annyi felesleges jelenet van, a 2,5 órás epizódokból egy órát simán ki lehetne húzni. A Merhamet szerencsére csak kb. 1,5 órás.
Szasza drága, hogy Te milyen érzékletesen írtad meg a Pillangó álmáról a véleményedet, bocsáss meg érte, de azt hiszem, ha ilyen hatással volt rád, egyelőre nem erőltetem a fogyasztását, nem terhelem a lelkemet ennyi keserűséggel, azt gondoltam, több benne a derű és a feloldó szépség….azt olvastam valahol, hogy Kivanc Tatlilug ezért a szerepért szinte a felismerhetetlenségig, legalább 10-15 kilót fogyott, hogy hiteles lehessen, és nagyon sok elismerést szerzett vele….. De hát, tudjuk, gyakran hangulat kell egy-egy film átéléséhez, befogadásához, nem mindig vagyunk a látottakkal egy hullámhosszon, szó mi szó, most én sem vágyom kilátástalanságok átélésére, de nagyon köszönöm, hogy Te adtál neki egy esélyt, ahogyan a Fetih1453, Ibrahim Celikkol filmnek is…., és nem kárhoztatsz nagyon érte. Érdekes, amit Celikkol és Belmondo hasonlóságáról felvetettél, majd ilyen szemmel figyelem a fiút, egyelőre ugyan nincs miben. Tavaly megrekedtem a Szülőházad a sorsod első 14 részénél, ahogy a Te csengesst is kb. ott hagytam abba, de nem nézek most mást sem feliratosan, egyebekkel vagyok elhavazva, áh, szó szerint is! Isteni taposni a hóban a kutyusainkkal! A hatalmas, gyönyörű kuvaszunk és a kis fekete, fergeteg mudink imádják a havat, és a sétához pontosan jelez a karórájuk! Mese nincs, nemcsak a saját, de a mi mozgásszükségletünk is (túl)biztosított!
Jut eszembe, sok szép kutyás film/könyv van, de egyik kedvencem Richard Gere és egy akita kutyus főszereplésével a Hacsi, a leghűségesebb barát.
Krisztikém, kezdettől tudom, mennyire aranyos, melegszívű lélek vagy, köszönöm minden szavadat. Az itt megszólaló pasikkal kapcsolatban csak megerősíteni tudom Szaszát. Még csak egy, csak egy legény sincstalpon e vidéken….nem is lesz, ez nem az ő műfajuk, jobban is járunk nélkülük, gondoljátok el, miket vágnának a fejünkhöz, ha belelendülnének:)
A Bridgerton család a török sorozatokhoz képest tényleg jó kis eltérő ízt adott, köszönöm Barrix, hogy felhívtad rá a figyelmünket és örülök Évajutka, hogy kibújtál a képernyő mögül és könyvélményeddel még rá is erősítettél! Kíváncsi leszek én is folytatásra, egy új családtag izgalmas sztorijára.
A Bay Yanlisban egyre várom, Can Divit vagy Ferit szerelmes, odaadó tekintetét, de nem érkezik meg, nincsenek igazi meghitt pillanatok, ez a szempár valahogy nekem mindig közömbös, sőt unott, nem nyújtja a kívánt melegséget…(a séf és az ügyvédnő párosa már több meghittséget, szeretetet sugároz) bár persze, azért követem, de örülök Anolia, hogy Te is úgy látod, az EK, Álmodozóban teljesített legjobban C Y és mégiscsak ott volt a legvonzóbb is…
Most egyébként úgy gondolom, az idei év projektjei után CY Olaszországban, vagy esetleg másutt, külföldön folytatja majd pályáját, az irigy és álságos szemlélet hazájában nem sok babért terem, nem nagyon hiszem, hogy látjuk még török filmsorozatban.
A kapcsolat Diletta Leottával már felvállalt, nem bujkálnak, nyugodtan fotózhatják is őket, napokkal ezelőtt CY felrakott egy közös képet az Instagramjára, Veszélyes pár felirattal, melyen egy lőtéren láthatók, de a kommenteket letiltotta, aztán a hölgy is megosztott egy lovas fotót, amiből kiviláglik, együtt volt a lovas pályán a gyakorló színésszel, Volt egyszer…írta mellé, ami a mesés kezdetre utalhat….és nem tiltotta le a hozzászólásokat sem, kapott is hideget, meleget….( többen a lovat díjazták leginkább a fotón) a rajongók egy része még mindig reménykedik, hogy ez csak „üzlettársi” vagy marketing kapcsolat,….mert más karaktert szeretnének mellé, de úgy tűnik, (egyelőre) ez van, ezt kell szeretni/ vagy nem…..Sok rajongó csalódott, még akkor is, ha egyébként semmi közük hozzá, de az ember már csak ilyen, ha tetszik, ha nem, szeret kívülről ítélkezni:
Mindenesetre a sok magánéleti pletyka, ami ezzel a nővel érinti, nem biztos, hogy jót tesz a hírnevének. Bár engem jobban érdekel, milyen Sandokan lesz majd, mert igencsak keményen dolgozik érte és kíváncsian várom, ki lesz a sorozatbéli partnernője, akit még mindig nem ismerünk, csak a találgatások folynak.
Köszönettel elfogadtam a meghívó felajánlásodat, e-mail címem elküldtem.
Bár először én is azon a véleményen voltam mint Szasza, de miért ne próbálhatnánk meg. Vannak rövidebb sorozatok is, nem kell állandóan filmet nézni.
Egyébként nekem is változtatni kell a filmnézési szokásaimon, már fáj a szemem, remélem a tavasz beköszöntével kevesebb filmet fogok nézni.
Sajnos mindig hosszabb filmeket választok, így ha elég érdekes, nem tudom abbahagyni a nézését.
Mostmár csak néhány rész van hátra a Kara Para Ask - Piszkos pénz tiszta szerelem c. filmből.
Én magam sem értem, nekem ez a film is nagyon tetszett. Most a végén néztem meg, hogy mind a film, mind a szereplők rengeteg díjat megnyertek.
Észrevettem, hogy a legtöbb film, ami nekem tetszett, az Ay Yapım-nál készültek,Kerem Catay producer filmjei, vagy rendezőjük Hilal Saral.
Ez is egy jó kis történet, szerelemmel kiegészítve. Tanulságos, elgondolkodtató történet.Jók a szereplők is, Tuba Büyüküstün a Bosszú vagy szerelem c. film megnézése óta nagyon tetszik. Meggyőzően alakítják a szerelmespárt Engin Akyurekkel, időközben rájöttem, hogy bár jóképű a színész, nekem mégsem az esetem.
Láttam már a Fatmagülben is, ott még nagyon fiatal volt.
Ami nem tetszett a filmben, hogy több szerelmespár közül az ő csókjaik nem igazán voltak élethűek.A csókjelenetekben nem sok érzelem mutatkozik. Ha már nem vállalták be a csókot, legalább takarták volna őket, vagy messziről filmezték volna.
Kedves Szasza! Jókat derültem a 582.sz. hozzászólásodon. Én már alig-alig nézem az Elsöprő szerelmet, egyenesen idegbajt kapok tőlük, sőt a férjem is már tiltakozik ellene. Észrevettem, hogy próbálok közben mással is foglalkozni, de az elmúlt héten max. a reklámszünetig erőltettem magam.
Nem bírtam nézni, ahogy Yalint minden ok nélkül összeveri Toprak, mint egy felbőszült vadállat rontott rá szegény emberre. És a részeg jelenetet sem néztem, csak rövid ideig.
Sajnos a filmeket időrendi sorrendbe kellett volna nézni, mivel Can Yaman e filmbéli alakítása és szerepe rendkívül gyenge, rossz nézni, rossz a történet is.
Ha már itt tartunk, akkor megemlíteném Özge Gürelt, ami rossz vállasztás volt Can Yaman mellé, a Bay Yanlisban. Szerintem.
Ráadásul, hogy a két filmjét egyidejűleg nézzük, nem látok különbséget Nazli /mostani részekbeli/ és Ezgi hangos megformálása között.
Mintha ugyanazt látnám.
A filmen egyébként jókat mosolygok, mert itt a szinkron sokat hozzátett, sőt Levent doki szinkronja is mostanára elég jó lett.Vagy megszoktam. Lehet vissza kellene nézni az eredetit?
Özgür frizurája nem igazán tetszik, de a mostani inges kinézete igen.
Néhányszor belenéztem az Álmodozó c. filmbe is , Can Yaman alakítása és külseje mégis ott tetszett a legjobban.
Annyi sok infó került fel a filmekről, sajnos ezekhez nem tudok hozzászólni, még nem volt időm utánanézni. De az biztos, ha egy film nem váltani ki belőlem érdeklődést, érzelmet, hát nem is nézném meg.
Én is hagytam már abba filmet néhány rész után, pl. Egy ellopott élet, vagy a Kuzey Güney esetében, de nem tudom, hogy visszatérek e hozzájuk.
Nagyon örülök, hogy írtál a Bridgerton családdal kapcsolatban! Szerintem én is be fogom szerezni a könyvsorozatot! Én is nagyon szeretek olvasni, csak az időm kevés rá.
Megnéztem hétvégén a sorozatot. Nagyon tetszett!Végig néztem, mert nem tudtam abbahagyni. Engem magával ragadott a téma, a jelmezek, a zene és minden más.
Én is ajánlom, hogy nézzétek meg. Persze annak aki szereti a kosztümös filmeket. Nekem nem volt baj, hogy volt benne fekete színész is. A főszereplő fiú is nagyon helyes.
A netflixnek ez a 3. számú legnézettebb sorozata. És azt láttam, hogy folytatni fogják. Hogy mikor jön ki a következő évad, még nem tudom, de árgus szemekkel fogom figyelni. A sorozatbaráton is rajta van!
Vettem az adást, nem kell a meghívó! (persze azért még gondolkodhatsz rajta, mivel havonta egyet kaphatók, persze ha "jó kislány" vagyok)
Egyébként azért jó (a sorozatbarát), mert nem kell állandóan rajta lógni, hanem ha valami jó sorozatról hallok, akkor ott nagy valószínűséggel fent lehet.
Nem kell álruhát venned és Juszufnak vagy Alinak öltöznöd. Kedves Vagy, hogy így is teljesíteni szeretnéd az óhajaimat.
Egyébként úgy gondoltam, hogy tényleg kíváncsi lennék a pasik véleményére is, persze nem feltétlenül török romantikus sorozat témájára gondoltam, mert azzal kapcsolatban biztos egy pasi sem írna.
De más témájú (mint ahogy Csak_olvasó_vagyok is írt), illetve gyártmányú sorozatra is szívesen várnám a véleményeket.
Nem is tudom mit írhatnék kedveset, szépet Neked a "A pillangó álma" című filmről?!
Megnéztem. Mert megtiszteltetésnek vettem, hogy érdekel a véleményem! Nagyon szerettem volna ennek a kedves invitálásnak megfelelni. De nem tudok mit írni a filmről?! Ilyen még nem vol! Csak őrlődöm, hogy is kezdjem, mert keveregnem bennem a gondolatok. Mit is érzek igazán, hogy is mondjam el az érzéseimet a filmről?! A filmet elmesélem, csak egyszerűen képtelen vagyok azt leírni, hogy nem tetszett, mert az így, konkrétan nem igaz. Tudom, hogy mások nem csinálnának ügyet ebből, látom sokszor a véleményeket a filmekről, és nem egy esetben csak azzal egy szóval minősítik, amit le sem írok, mert az a stílus nem én vagyok. Remélem.
Nade kezdem a történettel, hátha később jobban megy a véleményezés?!A történet Törökországban játszódik a Fekete tenger melletti Zonguldakban, 1941-ben. A filmet Yilmaz Erdogan török költő készítette, írta, rendezte. Sőt, szerepet is játszik benne, mint Behcet Cecatigil, a tanár. A két főszereplő tanára, legjobb barátja. A II. világháború szele lengi át a történetet. Háttérként látjuk a csilléket tologató bányászokat, akik kényszer munkában dolgoznak. Szemünk a legyengült, sovány, megtört, életcél nélküli világot látja, ahol még aránylag vidáman szaladgál a két főszereplő, a két fiatal költő Rüstü Onur (Mert Firat) és Muzaffer Tayyip Uslu (Kivanc Tatlitug).
Onur és Uslu a valóságban is éltek. Nagyon fiatalon haltak meg TBC-ben. A fő téma a filmben talán az, hogy a két költő egy lányba lett szerelmes. Fogadtak, hogy azé lesz a lány, aki a neki címzett verseikkel elnyeri a szerelmét. De hiába a szenvedélyük a versírás, hiába az ötlet, ha nincs írógép és papír. Ha pedig minden van, akkor a szomszédokat zavarja az írógép hangos kopogása az éjszaka kellős közepén. A múzsájuk is lett ez a középiskolás lány, aki a helyi gazdag üzletember lánya volt. Az apja nem nézte jó szemmel, hogy a szegény, beteg fiúkkal barátkozik, sőt eltiltotta a költőktől Suzant (Belcim Bilgin) Akinek azonban nagyon tetszenek Rüstü versei, de szívét Muzaffer nyeri el. (Megjegyezném,hogy a Suzant alakító Belcim Bilgin játsza a vak lányt, Ibrahim Celikkollal főszerepben az általam sokat emlegetett a "Csak Te" c. filmben.) A barátok élik az életüket, együtt élnek a művészettel, az irodalommal. A legfőbb vágyuk, álmuk pillangóvá válni, az égen repülni, híres költővé válni. De olyan társadalomban, ahol a költészet és művészet még nem érett meg nehéz az érvényesülés, aminek legfontosabb hozadéka a pénz, a megélhetés. Verseket eladni pedig még nehezebb.
Ez a két tuberkulózisos fiatal megpróbálja a társadalom minden szegmensével megszerettetni a költészettel. Azonban a 40-es éves pestise egyre inkább veszélyezteti a két fiatal költő egészségét, olyannyira, hogy Rustu kórházba kerül. Ott ismerkedik meg egy szintén beteg lánnyal Mediha Sesizzal ( Farah Zeynep Abdullah), akit feleségül vesz. Mediha nagy fájdalmakkal küzd, szinte borzasztó nézni őt kínlódásában. Hamarosan meghal, de 17 nappal halála után, Rustu, a férj is követi. A temetés végén az egyedül álldogáló Muzaffer sirdogál barátja után, majd megáll egy autó, és kiszáll belőle Suzan és összeölelkeznek. Úgy gondolom, hogy Suzannak sikerült az anyját talán (aki a kocsiba maradt) rávenni, hogy az apja sofőrje elvigye a temetőnek nevezett domboldalhoz. Négy év múlva meghalt Muzaffer is. A film végén kiírták, hogy a tanár, a híres török költő, Behçet Necatigil, 1979-ben (52 éves) hunyt el. Suzan pedig élete végéig az irodalomnak szentelte életét, mint tanár.
Olvastam valahol, hogy dicsőség illeti a filmet és a készítőket, Gökhan Tiryaki (operatőr), Rahman Altınt (vágó),és Gülümser Gürtuncat(jelmeztervező). A legnagyobb elismerés azonban Yılmaz Erdoğannak szól, aki nem csak a film írójaként és rendezőjeként állja meg a helyét ebben a filmben, de költőként is jeleskedik. De Rahman Altin, a film zeneszerzője is elnyerte a "World Soundtrack Awards - Public Choice Award" díjat a 40. Film Fest Centen!
Node, most ennyi dicséret, díjeső után mit is mondhatnék, írhatnék én, a kis szürke veréb?!
Éppen ezért, csupán az alábbiakat jegyzem meg:
Sokszor volt, hogy az ember egy-egy film végén a könnyeivel küszködött, tudnám is sorolni a filmeket, a záró képsorok megrázó szépségét, de nem teszem. Most azonban nem voltak könnyeim, nem tudok semmi emlékezetest, szépet és meghatót mondani. Végül is sodrodtam az eseményekkel, különösebb varázs nélkül.
Node amikor a leányiskolából özönlöttek ki a lányok tanítás után, a ruhájuk, a kinézetük, ami a kornak megfelelt, eszembe juttatta Szabó Magda Abigél c. filmjét.
Bele is túrtam a témába, és a történet szereplőinek érdekelt az életkora. Szerencsi Éva, Zsurzs Kati, Bánfalvy Ági, Rátonyi Hajni az Abigél forgatásán inkább húszas évei elején jártak. A Pillangó álmában a két költő és a lányok bizony inkább harmincas évei felé tartottak 2013-ban, a film készítésekor.
Tehát ezért sem volt nekem olyan hiteles a két fiatal költő és a lányok sem. Rustu a sötét hajával meg pláne nem. Sőt a beteg tekintetével, az állandó köhécselésével, ahogy kínjában már a földre roskadva köhög, nem egy diák benyomását keltette.
Apropó Kivanc Tatlitug ! A közel 40 éves színész, a fáma szerint Törökország legfoglalkoztatottabb és a legjobban kereső színésze. Filmjeinek listája hosszú, az egyik legfelkapottabb török színész. Mindezek ellenére bevallom, egyben röstellem, de én végig úgy néztem a filmet, hogy nem is tudatosult bennem, hogy Kivanc-t látom Muzaffer személyében ??!!
Ha nem tudom, hogy Ő az egyik főszereplő, nem mondtam volna meg a végén, hogy kit láttam a filmben?! De ha a Wikipédiában lévő képét nézem, akkor is olyan, mintha egy idegen nézne rám, nem pedig a Kivanc. Bizonyára velem van a baj?! :(
Kleo drága! Kedves " tantó" néni ! :)
Nagyon szerettem volna frappáns, érthető, kedvesen megható véleményt írni, de most nem sikerült. Még a költő barát Rustu temetésén sem hatódtam meg, sőt előtte a felesége temetésén sem. De valószínű a hiba bennem van! Nem tudom tiszta szívvel ajánlani a filmet senkinek. Viszont szeretném ha valaki szintén leírná majd a véleményét a filmről, ha szán rá két óra hosszát??! Mert így még nem vártam véleményt sohasem! Kiváncsi vagyok nagyon, hogy vajon hol ment félre ez a film nálam?!
És még az is eszembe jutott most a végén, hogy a fiatalon elhunyt két költőnek a tanárjuk, a híres költő Behçet Necatigil, kiadta a verseiket. De hazájukban Törökországban ennek ellenére feledésbe merült a nevük. És milyen érdekes, hogy Mi viszont emlékezünk rájuk a világ eme szegmensében! Azért ez nem semmi!
Már azzal is, hogy nézzük a filmet, és azzal is, hogy emlegetjük őket akár a filmen keresztül is. Vagy itt a török filmek fórumán?! Talán nem is gondolná a rendező-író Yılmaz Erdoğan, hogy egy fórumon beszélnek hazájukban immáron a feledés homályába merült két fiatal költőről, akiről ő sem feledkezett meg, és mi is megemlékezünk Rüstü Onur és Muzaffer Tayyip Uslu sajnos, rövidre sikerült életéről.
Emlékezésül két sort kiragadva az egyik versből: "Sem az emlékek után nem vágyódsz majd...sem a hajó nem fog visszatérni többet. " (A Pillangó álma.)
Kleo Drága Szia! Köszönettel vettem és megnéztem a Fetih 1453 - A hódítás c. történelmi filmet (2012), magyar felirattal. Ibrahim Celikkol ( Ulubatli Hasan) és Dilek Serbest (Era) szereplésével. (Ahogy megláttam a z Era-t alakító Dilek Serbest színésznőt, egyből Gubás Gabi színésznőre asszociáltam valamiért?!)
A történet a 15. században játszódik. A tizenkét éves II. Mehmed trónra lép apja halála után. De letaszítják a trónról és bátyja uralkodik, haláláig. Majd az immár 21 éves II. Mehmed kezd uralkodni. Fő feladatának tekinti Konstantinápoly visszafoglalását (ami apjának sem sikerült). Mehmed béke követeket küld a Vatikánban, a pápához, a magyarokhoz, a lengyelekhez, sőt Velencébe is. Eközben a császár, aki a keresztény városban Konstantinápolyban él, szintén szövetségeseket keres. A szultán eközben Gallipoliban hajóépítő üzemeket épít, és a készülő nagyszámú gályákkal a császár fennhatósága alatt álló területen lehetetlenné teszi, az áthaladó hajóforgalmat, a hajókat elsüllyesztik.
A császár egy legendás ágyú építő mestert akar a szolgálatába állítani, aki azonban erre nem hajlandó. El akarják fogni és a nevelt lánya Era életével zsarolni, de egy török főtiszt, Hasszan kiszabadítja és magával viszi őket a szultánhoz, akinek az ágyú építő a lányával együtt a szolgálatába áll. Egy hatalmas ágyút építenek, így a várfal egy helyen leomlik, ahol török katonák serege bejut a várba.
A bizánci sereg felmorzsolódik, a császár meghal, a város 1453. május 29-én a török szultán kezére kerül. A szultán Hagia Szophia bazilikába menekült ortodox keresztényeket személyesen nyugtatja meg, hogy nem esik bántódásuk, visszatérhettek otthonaikba és szabadon gyakorolhatják vallásukat.
Szép pillanata volt a filmnek amikor a zászlót, a több sebtől vérző Hasszán kitűzi a vár falára, majd a tömegben Era akivel szerelembe estek, megsimogatja kezével gömbölyödő hasát, és könnyein keresztül nézi a haldokló Hasszánt, aki az utolsó erejével is azért küzd, hogy a zászló a helyére kerüljön.
A filmben számomra sok volt a katonák nyilakkal történő harca, lövöldözése, a sok halott. Ugyanez vonatkozik a kardokkal vívott küzdelmekre is. Már rég láttam ilyen hatalmas, töménytelen mennyiségű statisztériát, amennyit ebben a filmben felvonultattak számos jelenten keresztül.
A filmhez képest azért anno mást festett a valóság, melyet az alábbiakban találtam meg, indoklásképpen:
Az igazsághoz, a valósághoz tartozik, hogy Mehmet a győzelem után tényleges világhatalomra tör és azonnal megkezdte szervezni a hadjáratát Európa ellen, de világuralomra törő tervei három évvel később meghiúsultak, amikor 1456-ban Nándorfehérvárnál Hunyadi legyőzte a világhódítónak készülő szultánt, akinek a sikersorozata ezzel véget is ért. Bár még három évtizeden át uralkodott, elpártolt tőle a szerencse: Hunyadi Mátyás a családi hagyományt folytatva Boszniából, Jajca városából is kiűzte a törököket, majd hadvezérei – Kinizsi Pál és Báthory István – Erdélyben, Kenyérmezőn mértek 1479-ben súlyos csapást az ottomán seregre. Európa 70 évre megszabadult a török hódítás veszélyétől, miközben a keletről menekült görög tudósoknak is köszönhetően a klasszikus műveltség és nyelvismeret eljutott nyugatra, hozzájárulva ezzel a könyvnyomtatás és a reformáció beindulásához. Minderről természetesen a film mélyen hallgatott, csak egy emlékiratban volt olvasható.
Személyes megjegyzésem, a sok nyilazás, öldöklés mellett: Elnézve a török színész Ibrahim Celikkol jeleneteit, nekem mindig Jean-Paul Belmondo a 60-70-es évek egyik legnagyobb francia színészt jutatták eszembe. Akit marcona ábazata ellenére imádtak a nők. Akárcsak a "mi Kleonk" is! :) Ugye drága Kleo?! :)
( Érdekes, ezt a " Belmondos hasonlatosságot " éreztem már a "Csak Te" ( Sadece Sen ) c. mozifilmnél is Ibrahim jeleneteiben. A "Szülőházad a sorsodban"meg pláne! A hasonlóságot, nem szó szerint kell érteni! ) A színészt tavaly egy étteremben családja körében, az idén pedig baráti társaságban borozgatás-beszélgetés közben kapták lencsevégre. A 87 éves színészlegenda boldogan él családjával, élvezi a tengert. Április 9-én lesz majd 88 éves. A közelgő évforduló alkalmából sok boldogságot kívánok/kívánunk!
Kleo drága búcsúzom egy nagy-nagy öleléssel!
Ésss az elmaradhatatlan " De Cecco tésztát sem hagyhatjuk ki, az már tuti!" :)))
Külön köszönöm és megtiszteltetésnek vettem, hogy felajánlottad a meghívót a Sorozatbarátra!
(Ez csak a sablonos köszönő mondat, de nem is tudod, milyen jólesett a lelkemnek ez a kedvesség! )
Drága "kislányom" köszönöm, de inkább add akkor Anoliának, mert Barrix is volt olyan kedves és ajánlott meghívókat, de tisztelettel nem kértem már akkor sem.
Tudod csillagom, írtam már Nektek, hogy nekem elég itt a fórumozás. Szívesen jövök, olvasgatok, válaszolgatok, utána nézek sok mindennek amiről írtok és az engem kielégít. Aztán vannak az embernek intézni valói, egyéb dolgai és nem szeretnék mindig a laptop, vagy a tablet előtt lenni. Sem a szememnek nem tesz jót, sem annak, hogy nem mozog az ember. És bizony bevallom, egyre több időt töltök az interneten. Amiatt pedig, hogy nem mozog az ember, mindig lelkiismeret furdalásom van.
Még az a szerencsém, hogy nem vagyok, facés, nem vagyok fent semmilyen más portálon! És direkt nem kell okostelefon sem. El sem tudom képzelni, ha még a facebook is belépne az életembe, az már tényleg sok lenne. Az eszemmel látom ennek a vívmánynak a jó oldalát is, de van egy csomó rossz is ebben az internet őrületben. Addig egy szavam sincs, amíg az embereknek a munkájukhoz kell. De itt be is fejezem, mert tudom, ez csak nekem, az őskövületnek véleménye. De hát mit csináljak, elment az idő felettem. Is.
Jót mosolyogtam az alábbi soraidon!
" Jó lenne ha már pasik is megszólalnának, milyennek találják a török sorozatokat, vagy filmeket. Ha tudnak ők is ajánlhatnak más filmet sorozatot, nem kell feltétlenül töröknek lennie) "
Gondoltam Krisztikém, hogy Jóskapista néven regizek és elbeszélgetek majd Veled! :))) De a mondatod vége kicsit megzavart, mármint hogy " nem kell feltétlenül töröknek lennie. " Már a pasi ne legyen török, vagy a film, vagy egyik sem, vagy mindkettő?! )))))) Nos, itt vált számomra okafogyottá a dolog, mert nem tudtam, hogy akkor Jóskapista legyek, vagy Juszuf vagy Ali?! :))))))
Úgy igaz, ahogy írod, hogy felpezsdült az oldal és annyi az információ, filmajánlás, linkek, vélemények, hogy időbe telik utánanézni mindennek. De ez még hagyján! Az ember (legalább is én!) sokszor már nem is tudom kinek írtam, vagy fogok, vagy csak akartam?! Vagy egyáltalán elküldtem amit írtam?! :)Aztán még ezután is utána kell néznem, borzasztóóóó mennyi munkája van az embernek ezzel a fórumozással! :))
(Csak vicceltem, vagy viccelni szerettem volna.:))
Nagyon tetszett, illetve megfogott a gondolatod, igen való igaz, a Sorozatbarát nélkül is bőven van lehetőség a filmekből válogatni. Ha csak az eddig emlegetett filmeket, sorozatokat akarná megnézi az ember, már az bőven elég egy időre, szerintem is.
Mosolyogtam soraidon, hogy ahogy szidod a Life csatornát! Teljesen igazad van, én is ugyanazokat az általad emlegetett celebeket hallom a háttérből, de már immunissá válok arra, amit nem is akarok hallani.
Csak elfelejtem sokszor lehalkítani a tv-t. :)
Most én is mérgelődök, mert ahogy írok, most ment a tv-ben háttérként az "Elsöprő szerelem".
Látom, hogy részegre itta magát a két sógor, Cinár és Aras, De ki a fene kíváncsi a két részegre?! Cinarra, meg az ablakon Defnéhez beeső Arasra?! :)
Ráadásul a hazaérkezik "Toplák " Toprak is, akit megvertek. Érdekes, hogy nem vette észre az udvaron a virágágyásba beesett és éneklő Cinart?! A volt feleség (a nagyon stílusos és barátságos ) Leyla fogadja kétségbeesve, amiért megverték. Olyan szerelmesek egymásba, de be nem vallanák semmi pénzért sem, csak szenvednek, mint állat egész idő alatt. Toprak meg mindig olyan mérgesen néz, hogy már én is elbújok előle a monitor elé! :))
Talán most lesz belőlük valami, mert olyan szerelmesen nézték egymást, de addig biztos nem, amíg a kissrác Doruk az apjával alszik. Annyi eszük nincs, hogy áttegyék a gyereket a nagyanyjához a "Pink lőporos" nagyihoz,
Egyébként, nagyon sajnálom, hogy váratlanul lesz vége a sorozatnak, így nem lesz majd se füle se farka az egésznek, és ezért néha el is megy a kedvem a nézésétől.
Ami még zavar itt, hogy a Life csatorna is elindította a Reggeli műsorát, Ábel Anitával és Csonka Andrással. Ábel Anita sokat szerepel mostanában hol egyik, hol másik csatornán. Nem tisztem ítélkezni felettük, de Ábel Anita állandó nevetgélése, nagyon zavar. Tényleg, úgy nevet, de mit nevet?! Nyerít, mint Horthy kancája! Mint akit oda visznek, ahova a rossz lányok is mennek!
Na mindegy, majd meglátjuk mi lesz a három török sorozat helyett, amik hamarosan befejeződnek. A Szerelem íze, kitart még egy darabig, de csak kell majd helyére is valamilyen film, szerintem.
Anólia kedves vigyázz magadra, további kellemes szép hetet kívánok Neked, baráti öleléssel!
Köszönöm az információkat a Bridgerton családról. Megjegyeztem, meg fogom nézni!
Tudod, én szívesebben nézem a tv-n a filmeket. Újabban a videókat is megnéztem ugyan, de ha több órát olvasom a feliratokat, pláne, ha világos háttéren vannak, már "nem kényelmes". Szívesebben hallgatom a magyar hangokat, olvasás helyett! :)
Egyébként, nagyon szeretem, szerettem mindig is az életrajzi ihletésű könyveket, filmeket.
Amíg nem volt ez az internetes őrület, és körülöttem sem, és nem volt ennyi könyv sem körülöttem, akkor a kétkötetes életrajzi lexikonnal is "elvoltam!" :) Képzeld! Felütöttem akármelyik betűnél, elolvastam a hírességről szóló ismertetőt. Ha éppen híres párja volt, akkor azt is kikerestem, összehasonlítottam az életüket, sorsukat, hány év a korkülönbség köztük, melyik halt meg előbb, hány évet éltek együtt, blablabla. :)))))
Az előttem szólókhoz csatlakozva, őszintén mondom én is nagyon nagy örömmel olvasom a hozzászólásokat, mert azt látom, hogy nagyon tájékozottak vagytok, és azt szívesen osztjátok meg velünk, amit én szorgalmasan olvasok.
Egyikőtök említette, a most nagy sikerű új sorozatot a Bridgerton családot.
Annyit mondhatok róla, hogy évekkel ezelőtt megjelent Julia Quinn sorozata azt hiszem 8- 9 részes,
/nekem 8 kötet van meg/, ugyanezzel a cimmel, ami erről a sok testvérről szól, életükről, szerelmükről, házasságukról és egyben erről a nagy családról is.
Minden testvér története egy egy- egy kötetetben szerepel, azonban öszességében a 8-9 rész egy nagy egységes történetet tartalmaz.
Nekem nagyon tetszettek együtt és külön is, nagyon nagy érdeklődéssel olvastam őket.
Őszintén mondom, volt olyan rész / vagy testvér/ akinek a történetét többször is el olvastam.
Mndenkinek jó szivvel ajánlom.
Belenéztem a film előzetesébe, azt láttam , hogy nagyon látványos izgalmas feldolgozást csinált a Netflix.
Nem tudok szó nélkül elmenni a hozzászólásod mellett. Annyira kedves, annyira finom hangvételű, annyira megtisztelő, hogy azt el sem tudom mondani. Mindig mosolyt csal az arcomra, és élvezettel olvasom minden egyes sorodat.
Örülök hogy itt ezen a fórumon ilyen barátságos hangvételű, ennyire kedves, melegszívű és jóságos csevegőtársakra leltem. Nagy becsbe tartom, hogy ennek a "bandának" én is részese és tagja lehetek. (Bocsánat, lehet hogy kicsit csöpögős, de ezt váltja ki bennem. Muszáj leírnom, mivel a mai rohanó világban szinte úgy megyünk el egymás mellett hogy egymásra sem nézünk. Ha gond van akkor is inkább elfordítjuk a fejünket csak hogy ne lássuk, és néhány jó szót csak muszájból mondunk.) Szóval a kedvesség, a tisztelet, a segítőkészség ritka kincs.
Én is belenéztem mind a két film be. A Tudatlan tündéreket tényleg csak átfutottam, mert úgy vagyok vele hogy akkor nézem majd meg amikor itthon leszek egyedül és senki sem zavar a filmnézésben. Szerintem ez hamarosan meg is fog történni. Nekem nincs gondom a másággal. Volt/van ilyen ismerősöm, és nem szégyellem. Azt hiszem ha az én fiamcskám ilyen lenne akkor is nagy becsben tartanám és nagyon szeretném őt, bár a szívem kicsit szomorú lenne, mert akkor nem lehetne unokám, de csak ennyi. Úgy láttam, hogy mások is nagyon dicsérték a filmet, így biztosan meg fogom nézni.
Ma belefutottam véletlenül egy filmbe ami felkeltette a kíváncsiságomat: Hárommal több esküvő (spanyol film). Hamarosan megnézem. Leírom ha jó....
Egyébként nekem most nagyon tetszik a Mr. Wrong magyar szinkronnal, mert sokat kacarászok rajta...
A Gyerünk fiam című filmet láttam. "Bulut" miatt néztem meg, mert nagyon kíváncsi voltam rá. Direkt kerestem, hogy milyen filmekben szerepelt. Sajnos gyors tempóban néztem meg, így szerintem majd ezt is nyugodtabb körülmények között ismét meg kell néznem, de Alihan Türkdemir játéka tényleg csodás. Kivanc Tatlitugról nem áradoznék, mert tudjuk róla hogy jó színész, és talán nem leszünk meglepődve a jó játéka láttán.
Kleo4 Egyébként amiket leírtál és becsatoltál én is végig néztem, végig hallgattam, csak nem tértem ki rá részletesen. (látod, nem teszed fel feleslegesen...)
Más: Lentebb írtam, hogy támogatnám a sorozatbarát megosztót. Sajnos nem tudom, mert úgy láttam, hogy BTC (bitcoint) számlát kéne nyitnom, amit nem szeretnék. Szerintem a nagy többségnek ez gondot okozna. Írtam nekik, hogy ha tudnak más módszert a támogatásra akkor írják meg nekem. Azóta még nem jött üzenet, így a nagy lelkesedésem a támogatásra alább hagyott. Írtad hogy a FB-n szűkebb körben osztják meg ezeket a filmeket. Én is FB tag vagyok, de ritkán használom, és nem szoktam megosztani dolgokat rajta.
Szasza Drága!
Már nekem is van (1 db) meghívóm, így ha gondolod szívesen adnám Neked! Itt meg tudnád nézni a Sen Cal Kapimi (Te csengess az ajtóm) sorozatot magyar felirattal (még azokatis amik nincsenek fent szabadon). Úgy láttam ha egy hónapig folyamatosan használom, akkor mindig kapok egy lehetőséget a meghívásra. Így a februárit Anóliának ajánlanám fel ha lehet. Szerintem nagyon jó megosztó, hiszen van egy csomó sorozat amit nem láttam (pl. Szolgálólány meséje, Borgiák, Katedrális stb) és itt meg tudom majd nézni. Ajánlom Nektek is. (ismét szeretném Barrixnak megköszönni a kedvességét! nagy szívességet tett nekem!)
Végre elkezdtem gyártani az ajándékokat. Nekikezdtem az elsőnek..... Igyekszem majd velük, hogy minél előbb megörvendezhesselek vele Benneteket..
További szép estét Mindenkinek!
(Jó lenne ha már pasik is megszólalnának, milyennek találják a török sorozatokat, vagy filmeket. Ha tudnak ők is ajánlhatnak más filmet sorozatot, nem kell feltétlenül töröknek lennie)
Ez igen! Micsoda pezsgő fórumélet! Alig győzöm befogadni az infókat, hát még válaszolni is, így az alábbiakat csak kísérletnek tartsátok:)
Kedves Barrix,
teljesen igaz, már nem is nagyon látunk szakáll, borosta nélküli színészeket, ismét nagy divatja van, de fiatalon szerintem általában jól is áll, kicsit markánsabbá teszi a megjelenést. Engem sohasem zavart, a gondozott kis szakáll nálam teljesen rendben van, ráadásul ifjan a férjemet én is vállig érő hajjal, kis szakállal ismertem meg, s az a fazon azóta is nyerő nálam, ahogyan a sportos, laza öltözködési stílus is. (Nem véletlen, Can Divit is totál azt idézte:)) Ha ezzel a ma viselt, elől felálló kacsafarkos, egyen-rövid frizurával látom először, nem biztos, hogy felfigyelek rá, mert így én olyannak látom, mint a legtöbb, valamennyire helyes fiúcskát. A szakáll nélkül pedig teljesen idegen, karakterét vesztett arc tekint rám…hát így vagyok vele, de bocsánat, (az ízlés szubjektív) tudom, többen kedvelitek rövid hajjal, jól fésülten.
Köszönöm a Merhamettel kapcsolatos infót, sajnos, ettől tartottam, egyelőre így hátra sorolandó.
Kedves Anolia,
én is szeretem a jó thrillereket, a sci-fiket, nagy kedvenceim az időutazósak, mint amilyen az Outlander – Az idegen – Diana Gabaldon regényéből, Stephen Kingtől a 11.22.63. és a Búra alatt (ez utóbbi is King, de itt nem utaznak az időben). És tetszett még a kifejezetten több fantasztikumot és krimit tartalmazó Sötét árvák és a Real Humans is. Úgy tűnt, mikor belenéztem, mind elérhető, ráadásul szinkronosan az általad kedvelt gyűjtőhelyről is: https://dmdamedia.hu, ha még nem ismered, talán érdekelhet valamelyik.
Ezek persze nem is kimondottan csak sci-fik, inkább izgalmas emberi történetek, sok kalanddal, krimi, thriller és szerelmi szállal ötvözve, és egy-egy epizód nem haladja meg a kulturált egy órát!
Szasza, ahogy már ismerlek, témája alapján Neked is bejönne az Outlander (de valószínűleg olvastad is) vagy a 11.22.63 biztos, hogy nagyon-nagyon tetszene. Ez utóbbi egyébként minisorozat, csak 10 részes és a 60-as évek elejére csöppenünk benne.
Legközelebb a Life Tv-én a Bolivárra leszek kíváncsi, ha elég jól összerakták. Egyetértek, a nézett sorozatainkon kívüli adásaikra még szót pazarolni is kár, még a reklámjuk is csak idegesítő...
Na, de mi újság van, a napi török sorozatok hősével, CAN YAMANNAL?
Mégis miért is libling még mindig? Természetesen, már akinek:) Mert megformált karaktereit -, és ezt már Krisztikém, Te is egyértelműen megfogalmaztad régebben -, egyszerűen szeretjük! Még a nehezen oldódó Ferit is, Can Divit pedig feltétlenül! de Yalin és Özgür úgyszintén, rögtön nyitottságot, barátságosságot, melegséget árasztanak (olyan szeretni valóak) és akármennyire is szerep a szerep, de kivetül a színészre is, vagy fordítva, eleve a színész személyisége ilyen szerepekre rendeltetett (könnyebb és hálás feladat számára, ha a személyisége is hasonló). És ez a kedvességet, szeretetet árasztó kisugárzás már fél győzelem, vagy egészen az! És persze, ezen túlmenően nem néz ki rosszul, szimpatikus a megjelenése, bár egyértelmű, hogy vannak tőle szebb, sármosabb színészek is.
„Napenergia-ember” jellemezte egyik rajongója, és ez a jelző szerintem is nagyon illik rá!
Can rövid idő alatt külföldön az egyik legkedveltebb török színész lett, miközben hazája elutasítja. Ez a friss cikk ennek okaira világít rá.
(Aki esetleg még nem próbálta: az idegen nyelvű oldalakon, a képernyő jobb felső sarkában felugrik egy fordító ablakocska, ott lehet átállítani azonnal magyarra.)
A héten már elkezdődtek Can számára a lovagló és vívóleckék Rómában, erről tudósít ez a spanyol cikk:
„2021 még csak most kezdődött, de már megválasztottuk az év legtöbb hormont felszabadító hírességeit „-, írja a férfi ideálokat felsorakoztató szórakoztató cikkében a Vanity Fair Italia:
A TOP 3: 1. René-Jean Page, 2. Can Yaman, 3. Romeo Beckham
Mindenesetre ne feledjük, hogy CY úgy került a második helyre, hogy romantikus sorozataiban egyébként csak leheletnyi, finom utalások vannak az izzó kémiára, kiteljesedésről szó sincs, pláne annak láttatásáról, szemben az első helyen álló, most mindent taroló, a Bridgerton család ifjú hercegét alakító színésszel, aki szerepében finoman szólva sem takargat semmit és a vásznon igencsak sűrűn éli meg partnernőjével együtt a nézőket sem kizáró, elsöprő eufóriát.
Hol van a mi szemérmetes hősünk ettől…..s hazájában mégis rossz fiúnak bélyegzik. Pedig hol van Yalin „sok hűhó semmiért” ablakon való kitartó közlekedése (imádtam Szasza a dohogásodat!) vagy Ferit bűvölő tekintete, Can Divit medvekuckós ölelése, de még Özgür-Ezgi lepedő alatti kalimpálása is a fekete herceg szöveggel is megszórt, akrobatikus alakításához…..és nekem/ nekünk? mégis sokkal többet nyújt, mert régi mondás, a kevesebb sokszor többet ér, mint a sok. (Persze, egyetértve Szaszával, néha azért lehetne életszerűbb is ez az udvarlás, azt még nagyon elbírnánk:))
a hétvégén sikerült megnéznem a Tudatlan tündérek Özpetek filmet, amit egy nagyon szép, felkavaró, összetett történetnek tartok, közben rájöttem, mégsem láttam korábban. Féltem tőle, hogy egy propaganda ízű film lesz, de nem lett az, pedig benne volt a lehetőség. Finoman, visszafogottan ábrázoltak a szereplők, a rendező nagyon szimpatikusan, kevés érzelemmel, kis utalásokkal épít fel egy-egy karaktert. Hosszasan lehetne írni a filmben felvetett kérdésekről, de csak egyet emelnék ki, hogyan is érint bennünket, ha az oly annyira ismertnek tartott párunkról valamilyen titok kiderül, ráadásul nem egy apróság, hanem, eleve az, hogy egészen más az élete, mint amilyet hiszünk. Sok film eljátszott már a szituációval, a férj halála után derül ki, volt egy másik családja is, az is sokkoló, de hogy ez a család egy homoszexuális közösség, ahová rendszeresen jár, s a szerető egy férfi, az még inkább mellbevágó, először a feleség fel sem fogja, a nyilvánvaló környezeti jelekből sem tudja/meri elhinni…. Eltöprengtem azon, lehetséges, hogy hét hosszú éven keresztül ne vegyünk észre semmit? Ifjúkori, első szerelemből házasodtak, tulajdonképpen mindent együtt fedeztek fel a világból…... Tetszett aztán, ahogy a merev elutasítás lassan a közös veszteség alapján a másik megismerésének vágyába tűnik át, mert akit szerettünk, meg akarjuk érteni, mi vonzotta a másikhoz. Nagyon szép jelenet volt, ahogyan megtudjuk, hogyan, mely könyv kapcsán ismerkedett meg a férj és a szerető, s lelepleződik, hogy ez a verseskötet a nő kedvence és a szeretőé, aki most szembesül a valósággal…. Ott alakult ki a közös pont…s ha mondtak is egymásra (különböző okokból fakadóan) dühükben mindenfélét, de a film végső kicsengése az elfogadás, s talán egy barátság a két „vetélytárs”, a két különböző életforma között. (Kis jelzések: leesett és eltörött pohár: „elmegy egy barát”, a végén, a leesett és épen maradt pohár: „talán marad”.) A dundi kotlós mami karaktere is nagyon jó, azt mondta, Isztambulból, egy másik világból érkezett, de valójában, amikor sóért felment két emeletet, akkor lépett be egy másik világba, a másságuk miatt a saját családjuktól eltávolodott emberek közösségébe, akik leginkább csak egymásra számíthatnak, (noha többre vágynak) de szerencsére ezt a világot nem idealizálta a rendező, a negatív jegyeket is felmutatta (pl. a gyors párválasztások a buliban). A kis kommuna tagjai épp úgy szerettek, évődtek, de hazudtak, veszekedtek és megbocsátottak, mint akármely normál család tagjai….Tartottam a túljátszástól, hogy valami nagy érzelmi cunamival akarja leönteni a nézőt, de még a beteg fiú sorsának ábrázolása is mérsékelt érzelmekkel történt, nem hatásvadász módon…És ami igazán mély döntést kíván, hogy az elfogadás sem egyszerű, de a felvállalás még nehezebb lépcsőfok, pl. a feleség ugyan elmondta az anyjának, hogy a férjének szeretője volt, de hogy az azonos nemű, azt megtartotta magának….
Húsz évvel ezelőtt ez a film nagyon bátor vállalkozás lehetett, időben megelőzte a Túl a barátságon c. filmet is, persze azóta már alig van olyan mozi, ahol fel ne tűnne a sokszínűség jegyében a szexuális másság, de sajnos a mérték gyakran hiányzik, s az ábrázolás módja olykor éppen ellenkező hatást fejt ki…., de ez a film nem olyan.
A sorozatban gondolom, minden fontos karakter története elmesélhető lesz, Can Yaman a vendégként érkező popsztárt, Emírt alakítja majd, akibe mindenki szerelmes, de senki sem kaphatta meg, érdeklődése csak a frissen érkezett özvegy iránt támad fel…Ferzan Özpetek azt mondta, Emírnek „lenyűgöző”( ezzel a szóval jellemezte) története lesz a sorozatban…..kíváncsian várjuk! Mindenesetre, csak ajánlani tudom a filmet, de csak azoknak, akik az előítéleteiken túl tudnak lépni!
Szasza kedves, egyértelműen kiolvasható a soraidból, milyen mélyen érinthetett a Gyerünk fiam, Kivanc Tatliluggal, nagyon szépen írtál róla, én is többször megkívántam már, de még nem jutottam el hozzá, ugyanakkor felhívnám a figyelmedet egy másik, egy estés Kivanc filmre is, amiben egy török költőt formál meg olyan nagyszerű módon, melyért több díjat is kapott (sajnos ezt sem láttam, de Te egy remek, megbízható teszt lehetnél!)
Kelebegin Rüyasi - A pillangó álma (2013) magyar felirattal
Egy török kisvárosban két költő próbál megélni verseik kiadatásából. Mindketten megtalálják a szerelmet, mely megváltoztatja életüket…..
Ajánlásodra, listára tettem a Feleség kerestetiket is, (nem „ a feketére”, van egy fájlgyűjteményem, ahová bekerülnek érdekes dolgok) Christopher Walken különleges lehet ebben a szerepben a sok főgonosz alakítása után, kíváncsi vagyok rá. (A sok negatív karakterrel micsoda hátránnyal indul a nézők szívének meghódításáért, nem úgy, egy pozitív hős!)
Szóval így van ez, nézelődés közben annyi mindenbe belebotlik az ember, csak győzze feldolgozni….Luigi Tenco körül én is elbolyongtam, bár a neve nem csengett ismerősen. Most, 50 év után! fedeztem fel ezt a szomorú sorsú, tehetséges énekest és mi tagadás, Ő és ismert kortársainak dalai egy délutánra mellém szegődtek…
…és Szasza drága, hogy a De Cecco tésztát ki nem hagyhatjuk, az már tuti:))