Keresés

Részletes keresés

Green_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 697
Amennyire en tudom a hara a manipuranak felel meg es nem a szexcsakranak. A manipura van egyenes osszekottesben a napfonattal. Legalabbis a japan kuzdosportoknal a harat a koldok ala helyezik ...
Előzmény: hgyi (690)
hgyi Creative Commons License 2007.01.12 0 0 696

:o)

A "következőre is szívesen"... :o))

A "következőt" erősen ki kell érdemelni, sokkal jobban fel kell készülni rá tesben és lélekben, mint a 2-re. S ha nem akarsz, vagy nem tudsz sok-sok reikist "terelgetni", "pátyolgatni", "másodállásban" reikivel foglalkozni, akkor teljesen fölösleges. Mint már többször is leírtuk, nagy a felelőssége és sok a dolga a mesternek.

 

Nagyon valóságos, bevillanó képem volt olyankor is, amikor engem reikiztek, olyankor is, amikor én reikiztem ésolyankor is, amikor nem reikizten sem én, sem más engem.

 

A prana sem látható, mint ahogyan a reiki sem. Mi néznivaló van rajta?

Előzmény: maci18 (695)
maci18 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 695

ja nem hirtelen.........

az elso beavatast eleg regen csinaltak, es majd talan nyaron megyek a 2-re, viszont most ugy gondolom, hogy a kovetkezore is szivesen elmegyek.

prana: nem ismerem, egy jo ismerosom csainalja, engem is tobbszor kezelt, es remek volt. en azt is megneznem, bar nincs benne a kozeli tervbe.

 

reiki kozben, mikor titeket reikiznek volt mar valakinek nagyon valosagos bevillano kepe, mintha csak egy filmkocka lenne, viszont a mostani vaosaghoz semmi koze.

remelem erthetoen fogalmaztam meg :) bar nemi ido utan helye lett a kepnek es a mostani valos problemanak

Előzmény: hgyi (689)
elektor63 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 694
Szeretném ha itt ezen a fórumon megbeszélnénk a Reiki-s tapasztalatainkat,esetleg tanúlhatnánk egymástól.A különböző írányzatok összeegyeztethetők hiszen egy a cél: aki megismerte a Reikit azzal valami célja lehetett hogy egymásra találtak.Aki olvassa az Írást/a Könyvet/ az is valamennyire érdeklődik egy másik létező útról,de a földön jár. Várom a tisztelt véleményeteket.Üdv.
hgyi Creative Commons License 2007.01.11 0 0 693

a szúnyogcsípést és a horzsolásos bibit nem mondanám betegségnek. :o))

Elismerem, valóban kezelünk. Illetve kezezünk. :o))) De az átvitt értelmét nem szeretem használni, mert a kezelés orvosi dolog.

 

No meg nem beszélve arról, hogy lehet, hogy te egy fizikai betegséget akarsz kezelni, de nem tudod, hogy a lelki problémája jelentősebb a "kezeltednek", akkor mi van?

Én a tradíciót követve nem tekintem a reikit gyógymódnak. Attis már leírta, hogy a reiki egy belső út. Igaz, van egy olyan mellékhatása, hogy esetleg tudunk vele segíteni másoknak (és nem csak a gyógyulásra gondolok). De nem mi hatunk az illetőre. Csak kis mértékben, mert hisz rajtunk áramlik keresztül a ki. De a lényeg nem mi vagyunk.

Előzmény: Moru (692)
Moru Creative Commons License 2007.01.11 0 0 692

Sziasztok!

 

A gyógyítás részben tökéletesen egyetértek veled hgyi, de egy egyszerűbb sérülésnél, teszem azt szúnyogcsípés, egyszerűbb helyileg reikizni. A könyvben egyébként van egy rész, ahol szépen végigvezet egy ok-okozati rendszert:  emésztési zavarok, ebből kifojólag salakanyagok halmozódnak fel a szervezetben, túlterhelődnek a méregtelenítő szervek, gyulladás lép föl valamelyikben, ez leterheli a nyirokrendszert, ez fáradékonnyá tesz, ezért inkább otthon pihensz a szabadídődben, ahelyett, hogy sportolnál, viszont a nyirokrendszert a mozgás tartja működésben. Hamarosan mandulapanaszok, vagy vakbélirritáció jelentkezhet...(rövidítve zanzásítva)szóval ezzel is csak alá szeretném támasztan azt, amit írtál, mert ha itt a mandulát, vagy vakbelet reikizzük, akkor maradandó javulást nem érünk el. Ámde, ha van egy szúnyogcsípésem, akkor ott egyszerűbb helyileg, mert ott van rá szükség. Persze az ennél összetettebb problémáknál(pl akár egyszerű bőrproblémák) teljes reikizést szoktam alkalmazni, mert az sokkal hatásosabb. Emlékszem egyszer a teljes kezelésnél a fülemnél tartottam, és egészen a talpamig lement az energia, mert ott volt rá szükség. Na most mondtam ellent az előző hozzászólásomnak...viszont akkor ebből az következik, hogy Lübeck rendszere felesleges és ennélfogva értelmetlen, vagyis akkor az ingázás is felesleges, és a többi dolog is, a "körítés". Szerintem maradjunk annyiban, hogy mind a kettőtöknek igaza van:)

Az az igazság, hogy nekem jobban kézre áll a kezelés szó, de gondolom te inkább a ragokat kifogásolod, igaz, nem én kezelek:)

Fairy5 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 691
Megadtad kérdésemre a választ, köszi. Engem is érdekelt a prananadi és a reiki közötti különbség, ha van egyáltalán, illetőleg, hogy melyiket válasszam. A Reiki mellett döntöttem:)
Szép napot!
Előzmény: _attis (688)
hgyi Creative Commons License 2007.01.11 0 0 690

Lübecket én is elolvastam. Nekem épp a végén lévő rész nem tetszik.

Igaz, én tradicionális (Usui) reikis vagyok és én úgy tanultam, hogy nem gyógyítunk. Az energiát mi csak alázatosan közvetítjük, nem irányítjuk - nincs is hatalmunkban.

Aki fogadja a reikit - ha egyáltalán befogadja, az majd azt csinál vele, amire a legnagyobb szüksége van illetve a reiki és ő majd csinálnak egymással valamit.

Más szavakkal fogalmazva: az emberben dolgozik egy természetes önszabályozó erő, amely anélkül, hogy tudatosan - akár kívülről, akár belülről - beavatkoznánk működésébe, fenntartja életfunkcióinkat, és természetes módon reagál a környezet változásaira. Úgy is lehetne mondani, hogy ez az önszabályozó képesség okosabb nálunk, és akkor járunk a legjobban, ha hagyjuk, hadd fejeződjék ki a maga szabályai szerint, legfeljebb gondosan támogathatjuk működését - merthogy a ki bennünk is eredendően megvan. A reikivel támogathatjuk.

 

A japán gyógyításban nincsenek csakrák. A csakra indiában van. Japánban is vannak hasonló energiaközpontok, a tandenek. A szeméremcsont és a szegycsont alsó széle közötti területen helyezkedik el a három tanden, az alsó tanden a hara.

A hara tulajdonképpen megfelel a szex-csakrának az alhasban. Kínában és japánban az egyik legfontosabb energiaközpont a harán kívül a tenyér közepe.

A kínai gyógyászatban a köldök egy kölönleges terület, ez akár megfelelhet a napfonatnak.

A csakrákat később alkalmazták a reiki útja során.

 

Azt mondod, a "kezelésed után". Én azt mondom, a "reiki közvetítése után".

 

A reiki szó jelentésén elgondolkodtatok már?

 

Előzmény: Moru (685)
hgyi Creative Commons License 2007.01.11 0 0 689

Hm... Már megint a hirtelenkedés... :o))

Ha "megcsinaltam a 3" - ez mire vonatkozik?

 

Előzmény: maci18 (683)
_attis Creative Commons License 2007.01.08 0 0 688
Nem fog semmi, semmit felülírni. Legfeljebb jól összekavarja!
Csak azt nem tudom, hogy minek akar elmenni prána-nadira?
Ha valakinek van egy fekete 911-es Porscheja, akkor nem fog venni ugyanolyat pirosban.
Úgy fog járni, mint az a vizet kereső ember, aki ásott 30db 1 méteres gödröt, és nem talált vizet.
Ha valamit elkezdett, mert úgy érezte, hogy ez az ő utja, akkor menjen végig rajta!
Előzmény: Green_ (684)
maci18 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 686

szia!

nem ereztem semmit, sot ezt a onyvet se olvastam, es bevallom csak azert rikizem a babokat, hogy lassam tenyleg mukodik

nekem ugyan olya szivkalimpalasom volt reiki beavatason, hogy azt hittem kiugrik a szivem, megsem tudom elhinni, hogy vannnak csakrak. pedig ereztem a szivcsakra nyitas utan es alatt ezt az iszonyatos szivverest

Előzmény: Moru (685)
Moru Creative Commons License 2007.01.05 0 0 685

Sziasztok!

 

A növényekkel kapcsolatban még nem kísérleteztem, de hasonló tapasztalatom volt. Mint azt lentebb is írtam, beavatásom után a gépem melletti növények kaptak egy kezelést látatlanba, amitől szépen meglódultak, majd miután "lecsendesedtek" a dolgok, normálisan nőttek tovább. Látható volt a különbség. Most Hétfőn, vagy hétvégén, már nem emlékszem, összebarátkoztam az egyik szobanövényemmel. Képekben, és érzésekben egész jól el lehet velük "beszélgetni" ami nagyon szép dolog szerintem. Olyan volt, mintha egy új barátra tettem volna szert...furcsán hangzik, de ezek az egyszerű, tiszta érzések nagyon megfogtak. A lényeg az, hogy a kezelésem utáni napon szép új, élénk hajtásokat láttam rajta, nagy örömömre:)

Tényleg maci18, te éreztél valamit a reikizés közben? A növények felöl? A Reiki ösvényén című könyv, Walter Lübeck-től is hasonló dolgokat említ, végre sikerült elolvasnom, nagyon részletes, hasznos és tárgyilagos leírásokat ad a kezelésekről. Főleg a végén lévő rész tetszik, amelyben a egy csomó betegséghez tartozó kezelési pontokat emliti.

Green_ Creative Commons License 2007.01.05 0 0 684
Mind a Reiki, mind a Nadi behangolas energiacsatornakat is behangol/"valtoztat" a testben. Amennyire en tudom az utolso behangolas szamit ugyhogy ha Nadira messz akkor a Reiki behangolasaidat siman felulirod veluk. Es forditva. Az utolso behangolas az ami szamit.

Attis: Te mit tudsz errol?
Előzmény: maci18 (683)
maci18 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 683

sziasztok!

en csak readonlyban vagyok itt neha, de azert mindig benezek

probalt mar valaki babot csiraztatni, es kontroll csoporton megnezni a reiki hatasat?

most van 3 babom amit reikizek es 3 amit nem. egy helyen vannak, egyforman kezelem oket, de az egyik talat reikizem naponta 20 percig. 2 nap utan a reikizett babokrol mar nehol lejott a hej.

barkinek kozuletek volt hasonlo kiserlete?

en most megyek reiki 2re, de ha megcsinaltam a 3 akkor szerintem a prananadit is elkezdem. nekem az is nagyon jo volt, amikor pranaval kezeltek.

hgyi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 682
de jóó! :o)) attis... ha már lesz tuti időpont, kérlek írd meg! Szeretnék kicsit veletek lenni.
Előzmény: _attis (681)
_attis Creative Commons License 2006.12.22 0 0 681
Ha összejön a csapat, január végén tartok avatást. Ha gondolod, gyere el.
Publikus az emilem.
Előzmény: Fairy5 (680)
Fairy5 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 680
Köszönöm a választ, mindenképpen szeretnék ReikiI-es tanfolyamra menni, hogy én is átéljem ezeket a dolgokat.
Szép napot!
Előzmény: _attis (679)
_attis Creative Commons License 2006.12.21 0 0 679
A pránanadi a gyógyítást helyezi előtérbe.
A reikinél ez kb 10%.
Számomra mi a Reiki?
A legjobb, leghatékonyabb, legkevésbé befolyásolható segítség ahhoz, hogy önmagamra találjak. Hogy megtaláljam azt, hogy miért születtem le pont oda, mit keresek pont ott, ahol vagyok. Megtanít az alázatra, elfogadásra, az önmagamban való bizodalomra és olyan erőt ad, amivel bárhonnan ki tudom magam küzdeni. Megmutatja a szépet, a szeretetet, de azt is, hogy mennyire be vannak zárva az emberek a saját játszmáikba. Felszabadít, de felelősségre kényszerít. Közelhoz ahhoz, aki (ami) irányítja az életet, mindegy, hogy milyen címkét aggatunk rá. Szerintem a Reiki a Mindenható gondoskodása és segítsége.
Nem egyszerű ez az út, de inkább választom életfilmemnek a Holt költők társaságát, mint a szappanoperákat.
Először is kell egy felismerés, amikor észrevesszük azt, hogy amibe benne vagyunk az abban a formában nem jó, és hajlandóak legyünk tenni a változás érdekében. Majdnem minden ember panaszkodik, ha pedig panaszkodik, akkor valami nincs rendben, de mégsem jut eszébe megkérdezni magától miért nem jó ez neki így. Nem hajlandóak megkeresni az okát miért nem jó, mi az, amit változtatni kellene. Bizonyos fokú merészség szükséges ahhoz, hogy merjünk másként gondolkozni és elindulni keresni valamilyen úton. Ha rájöttünk már, hogy hiába értünk el annyi mindent, mégsincs meg a válasz, akkor elkezdünk keresni. Ilyenkor jöhet velünk szemben az Élet országútján a Reiki. Nem mondom azt, hogy mindenkinek a Reiki hozza meg a válaszokat élete nagy kérdéseire. Ez egy segítség a sok közül. De aki találkozik vele, az nem véletlen.
Számomra a Reiki maga az Élet.
Előzmény: Fairy5 (673)
hgyi Creative Commons License 2006.12.16 0 0 678

Tegnap a Nyugati pu. előtt ingyen öleléseket osztogattak jónéhányan. (Ráadásként még kedvességet és meleg mosolyt is adnak.) Én is kaptam. :o) Nagyon jólesett!! :o) Szerintem ott lesznek még egy ideig. Mindenki kaphat ingyen ajándékot.
Boldog évvégét mindenkinek! :o)

györgyi

 

LeGrady Creative Commons License 2006.12.16 0 0 677
A beavatás különleges. Elsősorban különleges élmény annak aki átesik rajta. Szerintem. Tizenöt éve vagyok beavatva.

Abból a szempontból nem különleges, hogy tényleg nem sok történik alatta. Olyan mintha valakinek mindig is lett volna lába, csak most kezdene járni.

A pénz is energia, de nem a kedvenceim közé tartozik. Nekem amikor felajánlották az első szintet sajnáltam rá a pénzt. Másnapra szó szerint ölembe hullott a pontos összeg. No, elmentem...

A legérdekesebb élményem akkor is az, amikor barátokkal közösen reikiztünk, s egyik skeptikus társunknak, hogy ne maradjon ki csak annyit mondtam: tedd fölé a kezed, és gondold azt hogy jó neki.
Aztán mesélt a látott képekről, és dőlt a kezéből a csatornázott energia.

No ezt nevezem én beavatásnak. Se tanár, se pénz, se hit - csak jót akarás.
Előzmény: _attis (666)
LeGrady Creative Commons License 2006.12.16 0 0 676
Igy van. A száraz növény élet-emléke megvan, energatikailag aktiválható és olvasható. De ez mind passzív múlt.
Előzmény: Green_ (670)
LeGrady Creative Commons License 2006.12.16 0 0 675
Ismerd meg az embereket akik tartanák személyesen. Beszélgess velük róla. Válaszd a neked jobban tetszőt. Nagyon sokat számít kitől tanulod az első lépéseket - ezek az energiák ilyenek, ember és nem módszer központúak.
Előzmény: Fairy5 (673)
Green_ Creative Commons License 2006.12.15 0 0 674
Mindketto energia csatornazassal foglalkozik.
A Tradicionalis Reikiben harom fokozat van, a Prana-nadiban sok (pontosan mennyi nem tudom de hetnel tobb ha nem tevedek).
Mindketto hasznal szimbolumokat - a Reiki altalanosabb mig a Nadi joval celzottabb kulonbozo betegsegekre.
Hatekonysagukat osszehasonlitani nem lehet - szerintem embere valogatja - kinek ez megy jobban, kinek az.

Ha igazabol kulombseget akarsz akkor kerj egy kezelest mindket agrol es dontsel :)
Előzmény: Fairy5 (673)
Fairy5 Creative Commons License 2006.12.15 0 0 673
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy mi a különbség a reiki és a prananadi között?
Szeretnék elkezdeni egy tanfolyamot, csak még nem tudom, hogy melyik mellett tegyem le a voksom, hallottam mindkettőről jókat.
Mindkettő szimbólumokkal és energia átadással foglalkozik.
???
Szép napot, mosolygós embereket!!! :)
Green_ Creative Commons License 2006.12.07 0 0 672
Errol a tudatos formarol beszelek en is :) Lattam (ereztem jobbanmondva) energia atadast csatornakent nem Reikis emberkektol. Mivel magam is vegigprobalgattam a modszereiket tudom, hogy nem bioenergiarol van szo bar van akinel "csak" az jon. Az egesz joval komplexebb semhogy hatarvonalat lehessen vonni barhova is ...

Ami nagy kulombseget lattam az az, hogy akikkel en talalkoztam jonehany ev gyakorlat utan jelent meg ez a csatorna kepesseg es nagyon fuggott az illeto mentalitasatol (mennyire tudja atadni magat mert csatornanak lenni nem konnyu csak ugy). Mig a Reikinel egybol megvolt ez a behangolas utan. A Reiki II az meg mar egy teljesen mas tal teszta ... Es az imaval kapcsolatban: ezek az emberek mindegyike tudja mi az az aldas es az ima es "hasznalja" is mindkettot. Lehet ez jatszott kozre az egeszben akarcsak a pap ismerosodnel ...

Udv,
Green
Előzmény: _attis (671)
_attis Creative Commons License 2006.12.06 0 0 671
Félre értettük egymást.
Energiaközvetítésre mindenki képes. A reiki, ennek nagyságrendekkel nagyobb, tudatos formája.
Az ember a képességeket nem "mellékesen", hanem céllal szokta megkapni.
Aki hosszú munka árán "kifejleszti" önmagában az energiaátadás képességét, az nem biztos, hogy reikizik. Valószínűbb, hogy bioenergiát ad át. Amíg ebből sok van neki, nem is okoz problémát.
De pl egy katolikus pap barátom imában kérte a képességet, és megkapta.
Előzmény: Green_ (669)
Green_ Creative Commons License 2006.12.04 0 0 670
Nem az informaciora gondolok - az elo noveny tobb informacional. Egyszeruen el - "beszelni" lehet vele, reagal ha Reikized. A szaraz noveny erre mar keptelen ...

Udv,
Green
Előzmény: kisharsány (667)
Green_ Creative Commons License 2006.12.04 0 0 669
Inkabb mondd ugy, hogy meg nem talalkoztal olyan esettel, hogy valaki beavatas nelkul kepes lett volna Reikit kozvetiteni ... Ha neked a Reiki jelenti a belso utadat akkor ez termeszetes is ...

Amikor "megtanultam" aldani csak alltam es tatogni sem tudtam. Mert az energia ugyanaz csak intenzivebb es rovid ido alatt "kifut". Ugyhogy en allithatom - egy embernek a csatorna minosege kifejlodhet bevatas nelkul is csak ugy "mellekesen" - regi yogasoknal is talalkoztam ezzel az effektussal tobbnel is. Igazabol ha valaki intenziven foglalkozik valamilyen uttal a Teremto fele, ez a kepesseg magatol kifejlodik egy ido utan. Persze a Reiki beavatas "instant" megadja ezt a kepesseget es a masodik fokozattol kezdve az mar egy egyeb dolog - de a csatorna kepessege mindenkiben megvan es ki tud fejlodni beavatas nelkul is.

Udv,
Green
Előzmény: _attis (666)
kisharsány Creative Commons License 2006.12.03 0 0 668

 

 

  Én örülök, ha egy tiszta emberrel -nem - EMBERrel találkozom. A mágusok is ilyenek voltak, s szintén a mi fajtánkból.

 

 üdv.: kisharsány

 

 

Előzmény: _attis (666)
kisharsány Creative Commons License 2006.12.03 0 0 667

 

  Igazad van, erről írtam a 661-ben én is. A valami más pedig szerintem az, hogy vízben oldott állapotban könnyebb az információnak átjutni, mint beszáradtban, mert akkor előbb fel kell oldódnia.

 

  Az Emoto dologgal tökéletesen egyetértünk egymással

 

 kisharsány

Előzmény: Green_ (665)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!